Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


******************************************************
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

2 Μαΐου 2010

Aνατροπή της ισορροπίας ναυτικής ισχύος στο Αιγαίο προ των πυλών


Aνατροπή της ισορροπίας ναυτικής ισχύος στο Αιγαίο προ των πυλών

Τα δύο τουρκικά μαχητικά F-16 που παραβίασαν σε χαμηλό ύψος το ΠΒ Άνδρου εγκλωβίστηκαν από τα αντιαεροπορικά της φρεγάτας ΑΙΓΑΙΟΝ για παν ενδεχόμενο. Το Πολεμικό Ναυτικό θα κληθεί στο άμεσο μέλλον να αντιμετωπίσει ανάλογες αιφνιδιαστικές ενέργειες.

Πιστός στο ναυτικό δόγμα που είχε εξαγγείλει ο Στρατηγός Hilimi Ozkok, ο νυν Αρχηγός του τουρκικού Γενικού Επιτελείου Στρατηγός ilker Βasbug επιβεβαίωσε ότι η ανατροπή της ισορροπίας ναυτικής ισχύος στο Αιγαίο είναι μία από τις επιδιώξεις της Άγκυρας για κυριαρχία στην περιοχή της ΝΑ Μεσογείου.
Σε ομιλία του στα στελέχη του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού (ΤDK) στο κύριο ναύσταθμο του Golcuk, o Στρατηγός Basbug επεσήμανε τα εξόχως ανησυχητικά: "
Θα πρέπει να είμαστε ισχυροί. Στις αυτοκρατορίες η ναυτική ισχύς είναι εξαιρετικά σημαντική. Το Ναυτικό έχει διαδραματίσει μεγάλο ρόλο στην επικράτηση και στην υπεροχή της Πορτογαλίας, της Ισπανίας, της Ολλανδίας, της Μ. Βρετανίας και των ΗΠΑ. Κοιτάξτε τη Μαύρη Θάλασσα. Από κάθε άποψη, εάν σήμερα είναι μια φορά σημαντική, αύριο θα είναι πέντε. Στο Αιγαίο ήδη έχουμε προβλήματα και για την επίλυσή τους έχουμε ανάγκη από ισχυρό Πολεμικό Ναυτικό. Ποιος μπορεί να εγγυηθεί ότι αύριο-μεθαύριο δε θα ξεσπάσει κάποια κρίση; Σε πόσες μέρες ξέσπασε η κρίση των Ιμίων;"
Ο Στρατηγός Basbug 
υπενθυμίζει προς όλες τις κατευθύνσεις τη πρόβλεψη-προειδοποίηση του πρώην Αρχηγού του TDK Μetin Atac, ότι δηλαδή η Ανατολική Μεσόγειος θα καταστεί θέατρο συγκρούσεων στο προσεχές μέλλον, αν θιγούν τα ζωτικά τουρκικά συμφέροντα και τα "νόμιμα δικαιώματα" της Άγκυρας στην περιοχή: "Θα πρέπει να λαμβάνεται πάντοτε υπόψη η στρατηγική και η στρατιωτική διάσταση. Έχουν μεγάλη σημασία οι εξελίξεις σχετικά με το θέμα των Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών. Σε περίπτωση που διαπράξετε λάθος, θα επικριθείτε μετά από 50-60 χρόνια. "
Η στροφή της Τουρκίας προς τη θάλασσα είναι ήδη γεγονός και η κατάσταση που έχει αρχίσει να διαμορφώνεται θα είναι μη αναστρέψιμη σε λίγο καιρό καθώς σε απόλυτους αριθμούς, η ναυτική ισορροπία μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας έχει ήδη ανατραπεί. Με βάση τα προγράμματα που ήδη εκτελούνται ή αναμένεται να ολοκληρωθούν, το έτος 2015 η Τουρκία θα διαθέτει σχεδόν διπλάσιο αριθμό φρεγατών από την Ελλάδα, οι οποίες θα είναι πολύ πιο σύγχρονες και με πολλαπλάσιες δυνατότητες από εκείνες του Πολεμικού Ναυτικού. Το βεληνεκές των αντιαεροπορικών τους όπλων θα φτάνει μέχρι τα 45 ναυτικά μίλια, παρέχοντας άμυνα περιοχής, σε αντίθεση με τις ελληνικές, που διαθέτουν μόνο ικανότητα άμυνας σημείου -την ίδια ώρα που θα αρχίζουν να παραλαμβάνονται τουλάχιστον 100 αεροσκάφη χαμηλής παρατηρισιμότητας F-35A. Mε 14 αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας και 24 ελικόπτερα ανθυποβρυχιακού πολέμου, το TDK αποκτά ισχυρότατο αεροπορικό βραχίονα προσαρμοσμένο απόλυτα στις ανάγκες μιας καθαρά επιθετικής δράσης στο Αιγαίο. Ήδη προβαίνει στον εκσυγχρονισμό των φρεγατών κλάσης Perry και τύπου ΜΕΚΟ, υλοποιεί το εγχώριο πρόγραμμα ναυπήγησης κορβετών, προχωρά στη ναυπήγηση 6 υποβρυχίων Τύπου 214 σχεδιάζει την απόκτηση Αποβατικού Πλοίου Δεξαμενής (LPD) και ολοκληρώνει τη προμήθεια αεροπορικών μέσων για επιτήρηση και διεξαγωγή ανθυποβρυχιακού πολέμου.
Στον αντίποδα, το Πολεμικό Ναυτικό αντιμετωπίζει προβλήματα διαθεσιμότητας ενώ στασιμότητα παρουσιάζουν τα βασικότερα εξοπλιστικά προγράμματα: η προμήθεια 6 νέων φρεγατών καθυστερεί αδικαιολόγητα, η παραλαβή των υπερσύγχρονων υποβρυχίων Type 214 αναβάλλεται διαρκώς, όλα τα Αεροσκάφη Ναυτικής Συνεργασίας έχουν καθηλωθεί προ καιρού και εκκρεμεί ο εκσυγχρονισμός των φρεγατών τύπου ΜΕΚΟ.
Τα μεγέθη, η εξαιρετική αποτελεσματικότητα στις διαδικασίες ολοκλήρωσης και, κυρίως, τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των ναυτικών (και όχι μόνον) εξοπλιστικών προγραμμάτων της Τουρκίας σε συνδυασμό με το νέο ναυτικό δόγμα της Τουρκίας, δεν αφήνουν περιθώρια αμφιβολιών: 
η Άγκυρα προετοιμάζεται συστηματικά για τη δυνατότητα διεξαγωγής πολλαπλών επιθετικών θαλάσσιων επιχειρήσεων στο Αιγαίο. Άλλωστε, τέτοιου είδους επιχειρήσεις συνάδουν απολύτως και με το περιεχόμενο των τουρκικών διεκδικήσεων. Όπως είχε γράψει παλαιότερα και ο Γ. Μαλούχος στηνΚαθημερινή, το 2013, όταν θα γιορτάζονται τα 100 χρόνια της ναυμαχίας της Λήμνου, υπάρχει ο κίνδυνος η Αγκυρα για πρώτη φορά, να είναι πια σε θέση να επιβάλει τη de facto διχοτόμηση του Αιγαίου μέσα από την κατάληψη σειράς νησιών και βραχονησίδων σε νευραλγικά σημεία του, χωρίς η Ελλάδα να είναι σε θέση ούτε να αποτρέψει ούτε να ανατρέψει αυτές τις ενέργειες. 
http://strategy-geopolitics4.blogspot.com/2010/02/blog-post_25.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου