Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


******************************************************
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

18 Μαΐου 2010

Αυτή η είδηση δεν άρεσε στα ΜΜΕ


Οι Φρουροί της Πατρίδας : γιατί δεν άρεσε αυτή η είδηση στα ΜΜΕ;


Μέσα στον ορυμαγδό των τελευταίων δυσμενών εξελίξεων για την οικονομική κατάσταση στη χώρα μας, και καθώς συμβαίνουν μια σειρά από τουλάχιστον ύποπτες «αλλαγές» ή «βελτιώσεις» σε ζητήματα πού αγγίζουν ευαίσθητες πτυχές των εθνικών μας θεμάτων (κατάργηση υπουργείων Μακεδονίας και Αιγαίου, κατάργηση στρατιωτικών οχημάτων από παρελάσεις, αφαίρεση του όρου «εθνικός» από τα υπουργεία Παιδείας και Αμύνης, νομιμοποίηση χιλιάδων λαθρομεταναστών κ.α.) προβλήθηκαν ελάχιστα γεγονότα, τα όποια δείχνουν ξεκάθαρα, πώς στην τόσο ταλαιπωρημένη και «ευνουχισμένη» πνευματικά και ηθικά κοινωνία μας,υπάρχουν νέοι άνθρωποι πού εξακολουθούν να σέβονται ιδέες, αξίες, αρχές και θεσμούς, αντίθετα με την αδιάφορη και απαθή στάση των πολλώνΗ στάση τους αυτή μας γεμίζει ελπίδα για το μέλλον της πατρίδας μας αλλά και βαθειά αίσθηση υποχρέωσης να μιμηθούμε όλοι το παράδειγμα τους, ειδικά στις δύσκολες στιγμές πού περνάει ο τόπος.
...άφορα στον 
τραγικό θάνατο του Υπολοχαγού Χαράλαμπου Χαραλάμπους στην ΚύπροΟ νεαρός Υπολοχαγός έπεσε στο βωμό του καθήκοντος προς την πατρίδα, κατά την παραλαβή του πολεμικού υλικού του λόχου του πού βρίσκεται στην πρώτη γραμμή. Προτίμησε να θυσιαστεί για να γλιτώσει τους στρατιώτες του. Δεν πέταξε μία οπλοβομβίδα πού είχε από μόνη της οπλίσει, αλλά την κράτησε στην αγκαλιά του δίνοντας σε τρία άλλα νεαρά παιδιά, τον ελάχιστο χρόνο πού χρειάζονταν για να απομακρυνθούν από το φυλάκιο. Ο ίδιος σκέπασε με το σώμα του την οπλοβομβίδαπού με την έκρηξη της του προκάλεσε θανάσιμα τραύματα.
Το φυλάκιο βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της Λευκωσίας,ακριβώς απέναντι από τους εισβολείς και τον προμαχώνα Ρόκας, κοντά στην Πύλη Πάφου. 
Το τραγικό ατύχημα έγινε όταν καταμετράτο το πολεμικό υλικό του φυλακίου με την αλλαγή της διοίκησης του λόχου. Ο 29χρονος υπολοχαγός είχε στα χέρια του τη μοιραία οπλοβομβίδα όταν ακούστηκε ένα παράξενο κλικ στο εσωτερικό της. Για άγνωστη αίτια όπλισε ο πυροκροτητής και η αντίστροφη μέτρηση άρχισε. Ο δόκιμος Αντρέας Χριστοδούλου στα 4 με 5 δευτερόλεπτα πού μεσολαβούν μόλις πρόλαβε να του πει «μήπως και εκραγεί, κύριε λοχαγέ». Έκανε τρία βήματα προς τα πίσω μαζί με άλλους δύο στρατιώτες πού ήταν παρόντες, την ίδια στιγμή πού ο υπολοχαγός ίσως προσπαθούσε να κάνει κάτι. Σύμφωνα με όσα είπε ο νεαρός δόκιμος, είδε τον υπολοχαγό να παίρνει τη χειροβομβίδα κοντά στο στήθος του και να την κρύβει με τα χέρια και το σώμα του. Είχε καταλάβει ότι η έκρηξη θα ακολουθούσε την επόμενη στιγμή και θέλησε να σώσει τα άλλα τρία παιδιά πού ήταν μαζί του στο στενό και αποκλεισμένο χώρο των πυρομαχικών. Ακολούθησε η έκρηξη και ο δόκιμος με τους δύο στρατιώτες βρέθηκαν εκτός του χώρου πού πνίγηκε μέσα σε καπνούς, σκόνες και θραύσματα. Ο δόκιμος γύρισε μετά από λίγα δευτερόλεπτα πίσω και βρήκε νεκρό το λοχαγό του, πεσμένο σε μία λίμνη αίματος. Βγήκε ακολούθως έξω και με το κινητό του τηλεφώνησε στο Νοσοκομείο και στο ΓΕΕΦ.

Ο πατέρας του δόκιμου Γιώργος Χριστοδούλου δήλωσε ότι 
αν ακολουθούσε έκρηξη των πυρομαχικών όλο το τετράγωνο θα ανατιναζόταν και θα κατέρρεε με πολλά θύματα. «Εν ο Θεός πού μας λυπήθηκε και η αυτοθυσία του υπολοχαγού να καλύψει με το σώμα του την έκρηξη» είπε χαρακτηριστικά. Οι ειδικοί ανέφεραν ότι οι οπλοβομβίδες δεν εκρήγνυνται μόνες τους, αλλά κάτι σίγουρα πήγε στραβά. Έγινε αποκόλληση και ο πυροκροτητής ενεργοποιήθηκε. Σαν αποτέλεσμα ένα λαμπρό παλικάρι, ένας εξαίρετος αξιωματικός απόφοιτος της Σχολής Ευελπίδων έχασε τη ζωή του και άφησε ασήκωτο πόνο στην οικογένεια του και τη νεαρή του σύζυγο Φρόσω.Ο άτυχος υπολοχαγός Πάμπος Χαραλάμπους είναι γιος του Μιχάλη Χαραλάμπους από το Μένοικο και της Δήμητρας Πατσαλοσαββή από τον κατεχόμενο Καραβά. Η γυναίκα του είναι επίσης παιδί προσφύγων από το Μαραθόβουνο Μεσαορίας.
Το άκουσμα του θανάτου του προκάλεσε βαρύ πένθος και θλίψη στην Εθνική Φρουρά και στον κυπριακό Ελληνισμό καθώς και πολλά ερωτηματικά για τις συνθήκες ασφάλειας των πυρομαχικών στα στρατόπεδα. Ωστόσο η ηρωική του απόφαση μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτουνα θυσιασθεί ο ίδιος για να σώσει τους τρεις συστρατιώτες του (αλλά και πολύ περισσότερους αν εκρήγνυντο και τα άλλα πυρομαχικάτον καθίστα μάρτυρα και πρότυπο αυταπάρνησης και αυτοθυσίας για όλους μας.
Δυστυχώς η ηρωική του πράξη δεν προβλήθηκε καθόλου από τα ελλαδικά Μ.Μ.Ε. που αναλίσκονται να παρουσιάζουν παρακμιακά και διεφθαρμένα πρότυπα και αγνοούν ή υποβαθμίζουν τέτοιες εκδηλώσεις θυσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου