Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


******************************************************
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

30 Μαΐου 2010

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ:«Η Ευρώπη χρειάζεται περισσότερους μετανάστες»



ΒΙΑΖΟΝΤΑΙ ΠΟΛΥ ΟΙ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ ΝΑ 'ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ' ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ!
ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΜΕ ΒΗΜΑ ΤΑΧΥ ΝΑ ΕΞΟΝΤΩΣΟΥΝ ΠΛΗΡΩΣ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥΣ ΕΘΝΙΣΜΟΥΣ!




Ευρώπη | 10.05.2010

«Η Ευρώπη χρειάζεται περισσότερους μετανάστες»

Ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες Αντόνιο Γκουτέρες παρουσίασε τις προτεραιότητες της νέας του θητείας - τι ζητάει από την Ευρώπη

Πριν από μερικές εβδομάδες η Γενική Συνέλευση των ΗΕ ανανέωσε τη θητεία του Αντόνιο Γκουτέρες ως Ύπατου Αρμοστή του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες. Την περασμένη Πέμπτη ο Πορτογάλος παρουσίασε στη Γενεύη τις προτεραιότητές του για τα επόμενα 5 χρόνια.

«Χωρίς μετανάστες δεν επιβιώνεις»

Η Ευρώπη χρειάζεται περισσότερους μετανάστες. Ήδη ορισμένοι κλάδοι, όπως αυτός της υγείας, εξαρτώνται άμεσα από τους μετανάστες, εξηγεί ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες Αντόνιο Γκουτέρες:
ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΓΕΙ ΠΟΙΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΩΣ 'ΠΡΟΣΦΥΓΑΣ'- 'ΠΡΟΣΦΥΓΑΣ' ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΝΑΝΑΙ ΜΟΝΟΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ Ο ΟΗΕ (ή ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗΣ ΧΩΡΑΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΔΕΧΟΝΤΑΙ) ΕΧΕΙ ΚΗΡΥΞΕΙ ΩΣ 'ΤΥΡΑΝΝΙΚΟ', ΟΥΔΕΙΣ ΑΛΛΟΣ! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ DΥΝΑΤΟΝ ΝΑΧΟΥΜΕ 'ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ' ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΙΓΗΡΙΑ ή ΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ή ΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ!
ΙΔΟΥ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΣΥΛΟΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ Section 101(a)(42) of the Immigration and Nationality Act:
“any person who... is unable or unwilling to return to, and is unable or unwilling to avail himself or herself of the protection of that country because of persecution or a well-founded fear of persecution on account of race, religion, nationality, membership in a particular social group, or political opinion....”
ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΕΙΝΑΙ 'persecution or a well-founded fear of persecution' ΚΑΙ ΤΟΥΤΟ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΔΗΛΩΘΗ ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΘΩΣ ΑΥΤΟ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗΝ ΔΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΑΝΘΗ ΑΝ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΤΟ ΚΡΙΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ή ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ! ΑΠΟΦΑΣΙΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ή ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΛΕΓΕΙ ΦΕΡ' ΕΙΠΕΙΝ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΙΣ ΤΟ ΙΡΑΚ persecution ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΥΠΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΚΑΤΟΧΗΣ! ΠΗΤΕ ΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟ ΟΛΙΓΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΥΠΟΔΕΧΘΗΚΑΤΕ ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΤΟΝ ΑΛ ΜΑΛΙΚΙ!
"Η Ευρώπη χρειάζεται περισσότερους μετανάστες", τονίζει ο κ. Γκουτέρες«Η Ευρώπη δεν μπορεί να επιβιώσει χωρίς μετανάστευση. 
ΤΟΤΕ Η ΚΑΘΕ ΧΩΡΑ ΝΑ ΝΟΜΟΘΕΤΙΣΗ ΝΟΜΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥΣ, ΟΠΩΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ή ΤΟΥ ΚΑΝΑΔΑ ΚΑΙ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΘΕΣΜΙΣΜΕΝΑ ΝΑ ΟΡΙΣΗ ΟΤΙ ΔΕΧΕΤΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΠΟΣΟΥΣ, ΑΠΟ ΠΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΙ ΚΡΙΤΗΡΙΑ-ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ! 'ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΕΣ' ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΝΟΜΟΘΕΤΗΣΑΤΕ--ΤΙ ΤΑΧΕΤΕ Α ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ ΤΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ 'ΚΡΟΙΣΟΥΣ'?--ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΥΝΟΜΙΑ! ΟΧΙ ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΙ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ!
Μια ήπειρος με 1,3 έως 1,5 γεννήσεις ανά μητέρα -και αυτό στις περισσότερες χώρες- δεν μπορεί να επιβιώσει χωρίς μετανάστευση. Μια ήπειρος με γηράσκοντα πληθυσμό δεν μπορεί να επιβιώσει χωρίς μετανάστες».
ΝΟΜΟΘΕΤΗΣΑΤΕ ΛΟΙΠΟΝ!

Ρατσισμός έναντι των αιτούντων άσυλο

Ο πρώην πρωθυπουργός της Πορτογαλίας δεν έκρυψε την ανησυχία του για τον εντεινόμενο ρατσισμό στην Ευρώπη έναντι των αιτούντων άσυλο, 
ΣΗΜΕΡΟΝ, ΟΥΔΕΙΣ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΑΣΥΛΟΝ, ΔΙΟΤΙ ΟΥΔΕΜΙΑ ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΗΡΥΞΕΙ  Ο ΟΗΕ 'ΤΥΡΑΝΝΙΚΗ' ΚΑΙ ΑΒΙΩΤΗ!
αποτέλεσμα της γενικότερης ξενοφοβίας, αλλά και του λαϊκισμού ορισμένων πολιτικών κομμάτων. 
ΒΕΒΑΙΩΣ ΕΧΟΜΕ ΠΑΡΑ ΜΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΞΕΝΟΦΟΒΙΑ! ΠΡΩΤΟΝ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΝ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΜΕ ΝΑ ΠΑΡΕΚΤΟΠΙΣΘΟΥΜΕ ΑΠ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ! Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ! ΗΤΑΝ ΤΟ ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΤΩΝ ΟΛΕΤΗΡΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΣΠΑΣΟΥΝ ΨΗΦΟΥΣ! ΤΟ ΘΥΜΑΣΘΑΙ?? ΑΙ! ΛΟΙΠΟΝ ΝΑΙ!Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ! ΠΑΡΕΜΠΙΠΤΟΝΤΑ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΙ ΟΛΑ ΤΑΛΛΑ ΔΕΙΝΑ! 
Στην προσπάθειά τους να βρουν προστασία, οι άνθρωποι αυτοί, που αναζητούν εναγωνίως ένα καλύτερο αύριο στην ευρωπαϊκή ήπειρο, συναντούν ολοένα και περισσότερα εμπόδια:
 ΟΧΙ! ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ ΓΙΑ ΜΑΣ! ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΑΠΟΙΚΙΣΤΗ! ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΟΥΛΟΙ ΠΟΥ ΕΚΑΨΑΝ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΕΠΕΙΔΗ 'αναζητούσαν εναγωνίως ένα καλύτερο αύριο' ΛΗΣΤΕΥΑΝ ΚΙ ΑΥΤΟΙ! ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΙ ΗΣΑΝ, ΤΙ ΗΣΑΝ? ΑΓΓΛΟΙ ΛΟΡΔΟΙ?
«Η κοινή γνώμη βάζει προς το παρόν τα πάντα σε ένα καζάνι. Στη βάση ορισμένων λαϊκίστικων αντιλήψεις που στηρίζονται στο φόβο και την ανησυχία των πολιτών ορισμένοι ζητούν μάλιστα ένα ακόμη πιο αυστηρό πλαίσιο της διαδικασίας παροχής ασύλου».
ΠΡΟΣΟΧΗ ΕΔΩ!
ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΚΑΚΟΓΟΥΣΤΟ ΑΣΤΕΙΟ ΜΕ ΤΟ ΑΣΥΛΟ! ΑΝ ΚΑΠΟΤΕ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ Η ΛΥΣΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗ! ΘΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΑ, ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ ΘΑΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο ΑΡΜΟΣΤΗΣ ΤΟΥ ΟΗΕ, ΚΑΙ -ΠΡΟΣΟΧΗ- ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΤΟΥΝ ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΛΛΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ ΤΟΥ ΟΗΕ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ! ΟΥΔΕΙΣ ΘΑ ΔΥΝΑΤΑΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ! ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΤΟΥ ΟΗΕ ΘΑΝΑΙ!

Ικανοποίηση για την νέα ελληνική πολιτική

ΕΤΣΙ ΜΠΡΑΒΟ! ΝΑ ΤΙ ΘΕΛΑΝΕ ΟΙ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ! ΤΟΝ ΛΑΘΡΟΝΟΜΟ ΘΕΛΑΝΕ! ΚΑΙ ΤΟ ΨΗΦΙΣΑΝ ΟΙ ΕΝΟΧΟΙ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ (ΔΙΘΟΤΙ ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΠΡΟΣ ΑΠΟΙΚΙΣΜΟΝ ΥΠΟ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ) ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ!

Ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Γκουτέρες, η τάση αυτή δεν παρατηρείται σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Ως θετικό παράδειγμα ανέφερε την περίπτωση της Ελλάδας όπου η νέα κυβέρνηση, σε αντίθεση με την προηγούμενη, έχει επιλέξει το δρόμο των μεταρρυθμίσεων.

Ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες κάλεσε τις χώρες – μέλη της ΕΕ να υιοθετήσουν επιτέλους μια κοινή πολιτική ασύλου. Η εικόνα στην Ευρώπη των 27 παραμένει συγκεχυμένη καθώς κάθε χώρα έχει τους δικούς της κανόνες. Ταυτόχρονα χαιρέτισε τις προσπάθειες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία προσπαθεί να πετύχει κάποια κοινά στάντρ:

Ο κ. Γκουτέρες κάλεσε τις χώρες – μέλη της ΕΕ να υιοθετήσουν επιτέλους μια κοινή πολιτική ασύλουΟ κ. Γκουτέρες κάλεσε τις χώρες – μέλη της ΕΕ να υιοθετήσουν επιτέλους μια κοινή πολιτική ασύλου«Το γεγονός ότι υπάρχουν παντού διαφορετικοί κανόνες για το άσυλο είναι φυσικά κακό για τους πρόσφυγες. Αλλά δεν είναι καλό ούτε για τις ίδιες τις χώρες. Γιατί έτσι εντείνονται οι πιέσεις προκειμένου να γίνουν αλλαγές με αποτέλεσμα να ελλοχεύει ο κίνδυνος συμφωνίας στον ελάχιστο κοινό παρονομαστή. Και αυτό θα πρέπει να το αποτρέψουμε πάση θυσία».

Ο Αντόνιο Γκουτέρες υπογράμμισε ότι είναι δικαίωμα κάθε χώρας να ορίζει την μεταναστευτική της πολιτική. Ωστόσο την ίδια ώρα θα πρέπει να τηρούνται οι διεθνείς συμφωνίες, όπως η συνθήκη της Γενεύης για τους Πρόσφυγες. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να περιοριστεί το δικαίωμα ασύλου, κατέληξε ο Ύπατος Αρμοστής των ΗΕ για τους πρόσφυγες.

Pascal Lechler/Κώστας Συμεωνίδης
Υπεύθ. Σύνταξης: Βιβή Παπαναγιώτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου