Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


******************************************************
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

10 Μαΐου 2010

Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ-Ρήξη κυβέρνησης - λαού


Ρήξη κυβέρνησης - λαού

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΑΣΤΙΚ


Μεγαλειώδης ήταν η διαδήλωση της Τετάρτης στην Αθήνα εναντίον των μέτρων εξουθενωτικής λιτότητας και καταβαράθρωσης του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων που προωθεί η κυβέρνηση Παπανδρέου κατ’ εντολήν του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της ΕΕ. Πρωτοφανής σε όγκο και πάθος. Η μεγαλύτερη συγκέντρωση που έχει γίνει ποτέ από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα. Πάνω από 150.000 διαδηλωτές είπαν κατηγορηματικά «Οχι» στα μέτρα. Με ιδιαίτερα έντονο τρόπο εκδήλωσαν επίσης την περιφρόνησή τους απέναντι σε ένα πολιτικό σύστημα που θεωρούν απαξιωμένο. Ποτέ άλλοτε μετά την αποστασία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και των ομοίων του, το 1965, δεν είχαν ακουστεί συνθήματα μυριόστομα εναντίον των βουλευτών όπως την Τετάρτη.


Ο πρωθυπουργός αγνόησε τη θέληση του λαού. Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ από κοινού με την Ντόρα Μπακογιάννη και τους βουλευτές του ΛΑΟΣ ψήφισαν την Πέμπτη υπέρ της υπαγωγής της Ελλάδας υπό το καθεστώς του ΔΝΤ και της ΕΕ. Τρεις μόνο από αυτούς -η Σοφία Σακοράφα, ο Γιάννης Δημαράς και ο Βασίλης Οικονόμου- αρνήθηκαν να υπερψηφίσουν τα μέτρα, θεωρώντας τα απολύτως εχθρικά προς τις σοσιαλιστικές αρχές τους.
Ο Αντ. Σαμαράς αντιστάθηκε στις αφόρητες εξωτερικές και εσωτερικές πιέσεις. Καταψήφισε τα μέτρα, συνεισφέροντας τα μέγιστα στην απονομιμοποίησή τους στη συνείδηση του ελληνικού λαού και απομονώνοντας πολιτικά τον Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος είναι δύσκολο να αισθάνεται άνετα έχοντας ως μοναδικούς πολιτικούς συμμάχους την Ντόρα Μπακογιάννη και τον Γιώργο Καρατζαφέρη. Αρνούμενος να στηρίξει τα μέτρα και τον Γ. Παπανδρέου, ο Αντ. Σαμαράς ικανοποιεί τη βάση της ΝΔ και τη συσπειρώνει γύρω του.
Διαχωρίστηκε οριστικά η κυβέρνηση Παπανδρέου από τις ευρύτατες λαϊκές μάζες μετά τις εξελίξεις αυτές. Οι σχέσεις τους θα επιδεινώνονται διαρκώς από εδώ και πέρα, καθώς η χώρα θα βυθίζεται όλο και πιο βαθιά στη φτώχεια και στη μιζέρια εξαιτίας των μέτρων του ΔΝΤ, τα οποία ακριβώς σε αυτό αποσκοπούν για αρκετά χρόνια: να φτωχύνουν όλοι οι Ελληνες για να γίνει έτσι πιο «ανταγωνιστική» η ελληνική οικονομία. Το λένε δημόσια, χωρίς περιστροφές, οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ και της ΕΕ.
Τεράστια εντύπωση στο εξωτερικό προκάλεσε η συγκλονιστική κινητοποίηση της Τετάρτης. Πρώτο θέμα σε όλες τις ευρωπαϊκές εφημερίδες την επομένη. Το μήνυμα ήταν σαφές: ο ελληνικός λαός αρνείται μαχητικά και αποφασιστικά τα μέτρα. Τώρα πλέον όλοι αμφιβάλλουν ότι θα κατορθώσει ο Γιώργος Παπανδρέου να υλοποιήσει την πολιτική του ΔΝΤ και της ΕΕ. «Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές, κοκτέιλ μολότοφ, οι πρώτοι νεκροί -τα γεγονότα της Τετάρτης στην Αθήνα δίνουν δίκιο σε εκείνους που αμφιβάλλουν αν θα μπορέσει η κυβέρνηση Παπανδρέου να εφαρμόσει την πολιτική λιτότητας», έγραφε π.χ. η εφημερίδα «Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε» σε πρωτοσέλιδο σχόλιό της.
Ο Γ. Παπανδρέου έχασε την ευκαιρία να κυβερνήσει τη χώρα με την αγάπη και τη στήριξη του λαού που τον έφερε θριαμβευτικά στην εξουσία ως φορέα ελπίδας για καλύτερες μέρες. Επέλεξε να κυβερνήσει εναντίον του λαού, απαρνούμενος το δικό του πρόγραμμα και υιοθετώντας το εφιαλτικό πρόγραμμα του ΔΝΤ και της ΕΕ, το οποίο παρουσιάζει ως δήθεν «σωτηρία» της χώρας. Τώρα πρέπει να συνθλίψει τον λαό για να περάσει την πολιτική του. Η καρατόμηση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ σηματοδοτεί το νέο πνεύμα άσκησης της εξουσίας εκ μέρους του. Τρομοκρατεί μεν τους βουλευτές, θυμώνει όμως τον λαό αυτός ο αυταρχισμός υπέρ του ΔΝΤ.
Στη σύντομη αποτυχία του πρωθυπουργού ποντάρουν πλέον όλοι στο πολιτικό επίπεδο. Γι’ αυτό ο Αντ. Σαμαράς διαχωρίστηκε πλήρως από τον Γ. Παπανδρέου. Προσφέρει έτσι στο σύστημα τη δυνατότητα εναλλακτικής λύσης μέσα από τους κόλπους του, σε περίπτωση που καταρρεύσει η κυβέρνηση Παπανδρέου υπό το βάρος της λαϊκής οργής.
Το ίδιο και η Ντόρα. Προκάλεσε τη διαγραφή της από τη Νέα Δημοκρατία διακηρύσσοντας την αφοσίωσή της στο ΔΝΤ γιατί ελπίζει να την κάνει ο Γ. Παπανδρέου... υπουργό (!) σε κυβέρνηση «εθνικής σωτηρίας», αν βρεθεί σε φάση αποσύνθεσης της διακυβέρνησής του. Η ζωή θα δείξει τίνος τα όνειρα θα εκπληρωθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου