Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


******************************************************
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

30 Μαΐου 2010

Εκλογικά σενάρια και πολιτικές αυταπάτες ενός συστήματος που γκρεμίζεται


Εκλογικά σενάρια και πολιτικές αυταπάτες ενός συστήματος που γκρεμίζεται

Από Factorx | Κυρ. 30 Μαι 2010, http://www.antinews.gr/?p=47821
Θα έχετε διαβάσει, ή ακούσει, πιθανότατα για τα σενάρια των φιλοκυβερνητικών εφημερίδων που φέρουν «μετεξεταστέους τέσσερις υπουργούς» (Λ. Κατσέλη, Μ. Ξενογιαννακοπούλου, Δ. Ρέππα και Τ. Μπιρμπίλη)  επειδή οι τομείς τους «έχουν καθυστερήσει τραγικά, με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί μαύρες τρύπες, οι οποίες ενισχύουν τα σενάρια λήψης επιπλέον μέτρων».
Ή για τα άλλα σενάρια που μας απειλούν ότι η κυβέρνηση βρίσκεται «προ του ενδεχομένου να μην είναι σε θέση στα τέλη του χρόνου να εκπληρώσει βασικές της υποχρεώσεις, όπως η καταβολή μισθών και συντάξεων, επειδή η υλοποίηση του μνημονίου που έχει συνυπογράψει με την Τρόικα  προχωρά με ρυθμό… χελώνας.»
Ο στόχος είναι ένας: να ανοίξουν το δρόμο για την επιβολή των νέων μέτρων, τον Ιούλιο. Μέτρα που θα πλήξουν μετά βεβαιότητος και τον Ιδιωτικό Τομέα με αποτέλεσμα νέες και σοβαρότερες αναταράξεις στο κυβερνητικό κόμμα.
Δείγμα αυτών των αναταράξεων είναι οι απειλούμενες παραιτήσεις από υπουργούς όπως ο κ. Λοβέρδος  αλλά και ο …κ. Παπακωνσταντίνου ο οποίος έχει ήδη δηλώσει ότι δεν θα είναι αυτός εκείνος που θα ανακοινώσει τα μέτρα.
Όλοι αναμένουν εξάλλου νέα και μεγαλύτερη έκρηξη λαϊκής οργής και στην περίπτωση επιβολής νέων μέτρων, αλλά και όσο φεύγει το πρώτο σοκ και οι συνέπειες των πρώτων μέτρων συνειδητοποιούνται.
Αυτές οι προοπτικές – που οριοθετούν πλέον μια άλλη και εντελώς διαφορετική εποχή για το πολιτικό σύστημα γενικότερα – ενισχύουν και τα σενάρια των διπλών εκλογών το Νοέμβριο. Και εξηγούν αν θέλετε και την …μανία αυτοκάθαρσης  που καταλαμβάνει το πολιτικό σ΄ύσημα.
Οι υπέρμαχοι των διπλών εκλογών στο κυβερνητικό στρατόπεδα υποστηρίζουν ότι οι βουλευτικές εκλογές πρέπει να γίνουν πρόωρα για τρείς κυρίως λόγους:
Πρώτον να εξασφαλίσει ο Γ. Παπανδρέου μια ανανέωση της λαϊκής εντολής όσο είναι ακόμα νωρίς και να προλάβει τις λαϊκές αντιδράσεις που θα οξύνονται με το χρόνο και παράλληλα να εξουθενώσει την εσωκομματική αντιπολίτευση, η οποία δεν έχει βρει ακόμα ικανό ηγέτη.
Δεύτερον να εκμεταλλευθεί τον Καρατζαφέρη και το νέο κόμμα της Ντόρας για να δημιουργήσει προβλήματα στον Σαμαρά και να προλάβει έτσι την διαφαινόμενη άνοδό του στις προτιμήσεις του εκλογικού σώματος. Να υπενθυμίσουμε εδώ όσα γράψαμε για κόμμα Αγίας Οικογενείας – διαγραμμένων εκσυγχρονιστών – επιχειρηματιών που θα μπει ανάχωμα στην διαρροή ψηφοφόρων από την κεντροαριστερά προς την κεντροδεξιά. Μέχρι και τον πρώην υπουργό Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ Αλέκο Παπαδόπουλο φέρουν να συμμετέχει στο νέο σχήμα
Τρίτον: Αν οι βουλευτικές εκλογές γίνουν το Νοέμβριο θα γίνουν με λίστα και σε κάθε περίπτωση ο κ. Παπανδρέου θα διαθέτει μια «δική του» κοινοβουλευτική ομάδα.
Αυτά είναι τα σενάρια που κυκλοφορούν στην πιάτσα και ελπίζουμε να μην …ξεχάσαμε κανένα.
Που πάσχουν αθεράπευτα όλα; Στο ότι επιχειρούν να αντιμετωπίσουν την πραγματικότητα χωρίς να την αντιλαμβάνονται. Όπως δηλαδή η Ντόρα δεν μπορεί να χωνέψει ότι έχασε και αντιδρά υστερικά, έτσι και οι διάφοροι αναλυτές και εκτιμητές προσπαθούν να ερμηνεύσουν τη νέα πραγματικότητα με παλιά εργαλεία. Λες και μιλάμε για μια συνηθισμένη κρίση.
Η γνώμη μας είναι ότι η  κοινωνική έκρηξη είναι αναπόφευκτη, καθώς η ύφεση, η ανεργία, ο πληθωρισμός, τα αλλεπάλληλα μέτρα θα οδηγήσουν τον κόσμο στα άκρα. Είναι η πρώτη φορά που έχουμε μείωση του βιοτικού επιπέδου μεγάλων λαϊκών μαζών της κοινωνίας και ταυτόχρονα εξαφάνιση της μικρομεσαίας τάξης, του βασικού δηλαδή συνεκτικού και παραγωγικού ιστού της χώρας.
Παράλληλα η προκλητική ομολογία Μαντέλη ότι το δεξί χέρι ενός πρώην πρωθυπουργού τα έπαιρνε δυναμιτίζει στην κυριολεξία την εναπομείνασα ανοχή του κόσμου προς το πολιτικό σύστημα και προβλέπουμε να γίνεται  σύμβολο της κλοπής του ιδρώτα των Ελλήνων εργαζομένων όταν θα βγουν στους δρόμους και θα ξηλώνουν τα πεζοδρόμια. Είδατε τι έγινε με την κυρία με την Πόρσε ( Σε λίγο θα σπάνε τα “καγιέν” των πλουσίων).
Δεν αρκεί λοιπόν η τιμωρία δυο ή τριών ενόχων από  κάθε κόμμα για να καταλαγιάσει η λαϊκή οργή. Δεν αρκεί το ΠΑΣΟΚ, είτε η Νέα Δημοκρατία, να φορέσουν τα ρούχα τους αλλιώς και να παραστήσουν τις καθαρτήριες δυνάμεις ενός συστήματος εκμαυλισμού και διαφθοράς που τα ίδια έκτισαν συστηματικά τόσο χρόνια.
Αυτά κατά την γνώμη μας καθορίζουν και τις κινήσεις του Σαμαρά. Γιατί δεν ανεβαίνει δημοσκοπικά η ΝΔ; Γιατί ο κόσμος ακούει «ΝΔ» και φεύγει μακριά. Αυτή είναι η καθαρή αλήθεια. Το ίδιο θα συμβεί αργά η γρήγορα και με το ΠΑΣΟΚ, ούτε η ηγεσία του δεν πρέπει να έχει αυταπάτες περί αυτού.
Το πολιτικό σκηνικό αλλάζει ραγδαία και πρωταγωνιστής είναι πλέον ο λαός. Όποιος καταφέρει να αφουγκραστεί το καζάνι που βράζει και να το μετασχηματίσει σε όραμα, και σε καθορισμένο στόχο αυτός θα κερδίσει και το  μέλλον. Οι υπόλοιποι θα παρακαλάνε για λήθη,  για να μην υποστούν συνέπειες.
Κατά την γνώμη μας ο μόνος που μπορεί να το κάνει αυτό είναι ο Αντώνης Σαμαράς. Οι τελευταίες του κινήσεις δείχνουν ότι κινείται προς αυτήν την κατεύθυνση. Δεν φτάνουν όμως. Η ΝΔ παραμένει ένα βαθειά απαξιωμένο κόμμα, που δύσκολα μπορεί να συνέλθει, με αποτέλεσμα να τον τραβά προς τα πίσω όπως συνέβη πολλές φορές από τον περασμένο Νοέμβριο.
Οι λύσεις λοιπόν που έχει μπροστά του είναι μόνο δύο: Ή να την διαλύσει και να φτιάξει ένα καινούργιο κόμμα, ή να την γκρεμίσει μέχρι το Συνέδριο και μετά να την ξανακτίσει.
Εμείς ελπίζουμε ότι το πρωί της Δευτέρα 28 Ιουνίου, την επομένη δηλαδή του Συνεδρίου θα μιλάμε για την Αναγέννηση της ΝΔ και για μια πραγματικά νέα Νέα Δημοκρατία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου