Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


******************************************************
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

17 Μαΐου 2010

Η μετατροπή της Ελλάδος σε αποικία


Η Ελλάδα ως αποικία

Από Factorx | Κυρ. 16 Μαι 2010, --- http://www.antinews.gr/?p=45905
Οι βαθύς κοινωνικός μετασχηματισμός που θα επέλθει με το ΔΝΤ
Η κυβέρνηση κατάφερε λοιπόν να πετύχει τον ανομολόγητο και διακαή πόθο της από την πρώτη μέρα που ανέλαβε καθήκοντα. Το ΔΝΤ είναι εδώ.
Είναι εδώ απέναντι σε μια κοινή γνώμη άνευρη και παραλυμένη η οποία δεχόμενη καταιγισμό «τρομοκρατικών πυρών» προπαγάνδας (ενίοτε και πραγματικών τρομοκρατικών επιθέσεων) από τα καθεστωτικά ΜΜΕ απελπίστηκε. Απέναντι σε ένα κράτος τόσο σάπιο το οποίο δεν μπορεί πλέον να αντιδράσει σε τίποτα πια. Η κυβέρνηση έχει ήδη εκπέσει. Δεν είναι πλέον αυτή που κυβερνά. Έχει παραδώσει την εξουσία της σε ένα άγνωστο και αόρατο διευθυντήριο από το εξωτερικό. Το όποιο ελληνικό κεφάλαιο έχει δραπετεύσει στο εξωτερικό. Οι τράπεζες βρίσκονται στη γωνία.
Οι Έλληνες τελούν πλέον υπό κηδεμονία. Μια κηδεμονία η οποία μας επιβλήθηκε από την κυβέρνηση για να κάνει υποτίθεται το ΔΝΤ αυτό που δεν μπορεί να κάνει η ίδια. Φωνάξαμε τους ξένους να μετασχηματίσουν το σπάταλο κράτος σε συνετό κράτος. Αυτό που εμείς αποτύχαμε να κάνουμε ως λαός.
Μόνο που το ΔΝΤ δεν πρόκειται να αρκεστεί μόνο σε αυτό! Γιατί προφανώς και δεν κάνει τίποτα χωρίς ανταλλάγματα για τους πάτρωνές του. Ακριβά και βαριά ανταλλάγματα. Ανταλλάγματα που αφορούν κυρίως την «απαλλοτρίωση» σημαντικών παραμέτρων της ελληνικής οικονομίας. Αγορά ακινήτων, εκμετάλλευση του υπεδάφους και των φυσικών πόρων, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τουρισμός, τραπεζικό σύστημα, ναυτιλία. Όλα θα απαλλοτριωθούν. Θα έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν μια «νέα αποικία» με φτηνό κι αυτήν την φορά εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό.
Στη δεδομένη χρονική στιγμή είμαστε ανήμποροι να αντιδράσουμε. Νεόφτωχοι και απελπισμένοι και χωρίς ούτε την κατάλληλη παιδεία, αυτή την οποία τουλάχιστον είχαν οι ξεπεσμένοι αστοί. Γιατί η κοινωνική δομή της Ελλάδας της μεταπολίτευσης έσβησε στην ουσία την αστική τάξη σπάζοντάς τη σε δύο κομμάτια: Μια μικροαστική η οποία ζούσε αρκετά πλούσια για να μην χαρακτηρίζεται εργατική τάξη και μια μεγαλοαστική τάξη η οποία αν και εξαιρετικά ολιγάριθμη ήλεγχε τους άβουλους πολιτικούς και σε ένα μεγάλο βαθμό κυβερνούσε μονοπωλώντας την οικονομική σχέση κράτους και ιδιωτικού τομέα. Αυτά πλέον με το ΔΝΤ τελειώνουν!
Το ΔΝΤ για όσο διάστημα είναι εδώ θα εκποιήσει ένα μεγάλο μέρος της εθνικής περιουσίας. Αυτό συνεπάγεται και εκποίηση ενός αντίστοιχα μεγάλου τμήματος του ιδιωτικού τομέα που ζει παρασιτικά από τη δημόσια οικονομία. Σημαίνει δηλαδή την αντικατάσταση της μεγαλοαστικής τάξης από τους εκλεκτούς επενδυτές του ΔΝΤ, κατά κανόνα ξένους, οι οποίοι θα καρπωθούν τα οφέλη της ελληνικής οικονομίας για όσα χρόνια θα βασιλεύουν στην αποικία τους. Η μικρή μεγαλοαστική ελίτ της χώρας έχει αρχίσει να μετράει μέρες.
Ο στραγγαλισμός του εισοδήματος του μέσου Έλληνα πολίτη θα υποβιβάσει σημαντικά το επίπεδο ζωής του. Θα δουλεύει για να επιβιώνει σε μια σκληρή οικονομική πραγματικότητα χωρίς να του επιτρέπονται φιλοδοξίες για κάτι παραπάνω. Η μικροαστική τάξη δηλαδή θα μετατραπεί σε εργατική, χωρίς ουσιαστικές δυνατότητες παρέμβασης στην οικονομική και πολιτική ζωή της χώρας.
Η Ελλάδα θα μετατραπεί σε μια κοινωνία η οποία θα δουλεύει για το διεθνές κεφάλαιο και το νομισματικό του ταμείο. Οι επενδυτές θα αποκτήσουν συνακόλουθα  τον έλεγχο της ελληνικής οικονομίας μετά τον έλεγχο της ελληνικής κυβέρνησης η οποία ήταν αυτή που τους άνοιξε την κερκόπορτα.
Ναι, εδώ και λίγες μέρες έχουμε μπει στη διαδικασία μετατροπής της χώρας σε αποικία!
Αλλά …..
Όπως σε κάθε διεργασία στη φύση, έτσι και σε αυτή την περίπτωση η απόδοση δεν μπορεί να είναι 100%. Έτσι, ένα κομμάτι της σημερινής άρχουσας τάξης θα παραμείνει, πιθανώς ως συνεργάτες των νέων επενδυτών. Και ένα κομμάτι του ελληνικού κεφαλαίου το οποίο εξήλθε της χώρας θα επανέλθει βλέποντας την Ελλάδα σαν ευκαιρία για επενδύσεις.
Ένα μέρος των μικροαστών θα επιβιώσει και  θα αναπτυχθεί οικονομικά. Αυτοί θα είναι οι συνετοί, οι ολιγαρκείς, οι τολμηροί. Είναι αυτοί που θα καταφέρουν να δημιουργήσουν ξανά τον ιδιωτικό τομέα. Και θα είναι αυτοί οι οποίοι θα αποτελέσουν τη νέα αστική τάξη και θα διεκδικήσουν πολιτικό ρόλο. Το τι θα πράξουν μένει να το δούμε.
Όπως πάντα, έτσι και τώρα υπάρχουν κάποιοι που θα αντισταθούν. Κάποιοι που δεν θα παραδοθούν, κάποιοι που δεν θα σκύψουν το κεφάλι στην επερχόμενη αναβίωση της αποικιοκρατίας. Αυτοί που λένε ΌΧΙ στο Δ.Ν.Τ, αυτοί που λένε ΝΑΙ στου Έλληνες. Όσοι έχουμε ακόμα κουράγιο και θάρρος, όσοι έχουμε ακόμα πίστη στον εαυτό μας κι ελπίδα, όσοι είμαστε οι συνετοί και οι τολμηροί, συντασσόμαστε με τις πολιτικές δυνάμεις που ορθώνουν το ανάστημά τους απέναντι στην οικονομική σταυροφορία. Τις δυνάμεις που με παρρησία και ευθύνη θα αγωνιστούν να μας οδηγήσουν σε ένα περήφανο και ανεξάρτητο κράτος, ισχυρό και ισότιμο. Γι’ αυτό το λόγο στηρίζουμε τον Αντώνη Σαμαρά και όσους είναι διατεθειμένοι να συνταχθούν σε αυτή την προσπάθεια.
Το ΔΝΤ είναι το τέλος της μεταπολίτευσης. Είναι η μετατροπή της Ελλάδας σε αποικία. Αλλά δεν είναι το τέλος της ελληνικής ιστορίας.
radiomedic

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου