Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


******************************************************
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

11 Ιουνίου 2010

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΙΣΙΣ (10/6/10)




Hμερομηνία δημοσίευσης: 11-06-10

Αγωνία και κατάρρευση προσδοκιών



Public Issue: Στο ναδίρ η ικανοποίηση των πολιτών από το ΠΑΣΟΚ (18%) και τη Ν.Δ. (9%)


Την αγωνία των πολιτών για το «σήμερα», αλλά και την πλήρη κατάρρευση των προσδοκιών για το «αύριο», σε συνδυασμό με τη διευρυνόμενη δυσπιστία έναντι του πολιτικού προσωπικού της χώρας, αποτυπώνει το μηνιαίο Βαρόμετρο της Public Issue για την «Κ» και τον ΣΚΑΪ.
Περισσότεροι από επτά στους δέκα πολίτες θεωρούν πως η Ελλάδα κινείται σε λάθος κατεύθυνση, με το σχετικό ποσοστό να έχει αυξηθεί κατά 20 ποσοστιαίες μονάδες σε μόλις τέσσερις μήνες. Επίσης, το 69% των ερωτηθέντων εκτιμά πως η οικονομική κατάσταση θα επιδεινωθεί τους επόμενους μήνες, ενώ προεξοφλείται ότι θα ενταθούν οι απεργιακές κινητοποιήσεις και οι κοινωνικές συγκρούσεις.
Από την έρευνα προκύπτει έντονη αμφισβήτηση της κοινής γνώμης ως προς την επάρκεια των κομμάτων να διαχειριστούν την εν εξελίξει κρίση. Η ικανοποίηση από τη λειτουργία της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης είναι περιορισμένη και φθάνει το 18% για το ΠΑΣΟΚ (22% τον Μάιο) και το 9% (έναντι 8%) για τη Νέα Δημοκρατία. Παράλληλα, στο ερώτημα για την καταλληλότητα στην πρωθυπουργία ο κ. Γιώργος Παπανδρέου υποχωρεί στο 41%, με τον «κανένα» να επιλέγεται από το... 40%, ενώ ο πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Αντώνης Σαμαράς κινείται στο 18%. Τέλος, εν μέσω της διερεύνησης σειράς σκανδάλων, το 84% των ερωτηθέντων δηλώνει «δυσαρεστημένο» από τη λειτουργία της Δημοκρατίας, έναντι μόλις 15% που εκφράζουν ικανοποίηση.

Προβληματισμός για το σήμερα και 
αγωνία πολιτών για το αύριο


Γ. Π. Τερζης


Σε πλήρη κατάρρευση των προσδοκιών της για το αύριο οδηγείται η ελληνική κοινή γνώμη υπό το βάρος της οικονομικής κρίσης και της προφανούς έλλειψης εμπιστοσύνης έναντι του πολιτικού συστήματος της χώρας. Προβληματισμός για την πορεία της χώρας, απαισιοδοξία για το οικονομικό αύριο, αλλά και προφανής δυσπιστία έναντι του τρόπου λειτουργίας της δημοκρατίας στην Ελλάδα, συνθέτουν το «γκρίζο» κοινωνικό τοπίο, όπως το αποτυπώνει το Βαρόμετρο της Public Issue για τον ΣΚΑΪ και την «Κ».
Περισσότεροι από επτά στους δέκα Ελληνες θεωρούν πλέον ότι η χώρα είναι σε λάθος κατεύθυνση. Στον αντίποδα, μόλις το 18% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε σωστή τροχιά. Πλέον ανησυχητική, ωστόσο, είναι η ραγδαία επιδείνωση της «ψυχολογίας» της κοινής γνώμης σε διάστημα ολίγων μηνών, καθώς μόλις τον περασμένο Φεβρουάριο μόνον η οριακή πλειοψηφία (52%) έκρινε ότι η χώρα ακολουθεί λάθος πορεία. Σε τέσσερις μόλις μήνες το ποσοστό αυτό έχει διογκωθεί κατά 20 ποσοστιαίες μονάδες.

Αρνητικές προσδοκίες


Η έρευνα, που διενεργήθηκε από τις 2 έως τις 7 Ιουνίου σε δείγμα 1.019 ατόμων, καταγράφει τις υψηλές αρνητικές προσδοκίες των πολιτών για το εύρος των κοινωνικών συγκρούσεων το προσεχές διάστημα. Πλέον του 80% εκτιμά ότι αναμένεται ένα ισχυρό κύμα απεργιακών και άλλων κινητοποιήσεων από κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες. Την αίσθηση αυτή επικυρώνει και η εκτίμηση της πλειονότητας ότι η κατάσταση της οικονομίας θα επιδεινωθεί εντός των επομένων μηνών. Το 69% της κοινής γνώμης πιστεύει ότι η οικονομική κατάσταση θα χειροτερεύσει, αποτυπώνοντας αδιαμφισβήτητα την απογοήτευση, αλλά και την αγωνία που έχει καταλάβει τους πολίτες. Μόλις το 12% εκτιμά ότι η οικονομία θα βελτιωθεί στο ορατό μέλλον, έναντι του 32% που δήλωνε αντίστοιχα αισιόδοξο τον Δεκέμβριο του 2009.
Συνακόλουθη μοιάζει, τέλος, η δυσαρέσκεια που εκφράζει η κοινή γνώμη για τον τρόπο λειτουργίας της δημοκρατίας στη χώρα. Δίχως να διευκρινίζεται αν αυτό αφορά την οικονομική συγκυρία, τις κομματικές συγκρούσεις ή την καχυποψία έναντι των πολιτικών ηγεσιών, το 84% των πολιτών δηλώνει δυσαρεστημένο από την «ελληνική δημοκρατία», έναντι μόλις 15% που δηλώνει ικανοποιημένο.

Κερδίζει... η αποχή


Σε πρωτόγνωρα ποσοστά για τη σύγχρονη ελληνική ιστορία καταγράφεται η αποχή -ως μέσο αποδοκιμασίας των πολιτικών κομμάτων- φθάνοντας το 34,5% των ψηφοφόρων. Η ικανοποίηση από τη λειτουργία της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης είναι περιορισμένη και φθάνει το 18% για το ΠΑΣΟΚ (22% τον Μάιο) και το 9% (έναντι 8%) για τη Νέα Δημοκρατία.
Σε υψηλότερα επίπεδα από τα κόμματά τους καταγράφεται η δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών: σταθερός στο 53% ο κ. Γ. Παπανδρέου, βελτιωμένος στο 44% (από 40% τον Μάιο) ο κ. Α. Σαμαράς. Ακολουθούν, οι κ. Γ. Καρατζαφέρης (35%), Αλ. Τσίπρας (34%) και η κ. Αλέκα Παπαρήγα (28%). Ο κ. Παπανδρέου επιλέγεται, παρά τη φθορά, ως ο καταλληλότερος πρωθυπουργός από το 41% της κοινής γνώμης. Τον ανταγωνίζεται ο... κανένας, με 40%, και ακολουθεί ο κ. Αντ. Σαμαράς με 18%.
Ως προς την εκλογική επιρροή των κομμάτων, αυτή εμφανίζεται αμετάβλητη σε σχέση με τον Μάιο. Στο 45% εκτιμάται η εκλογική δύναμη του ΠΑΣΟΚ, 18 μονάδες μπροστά από τη Ν.Δ. που καταγράφεται στο 27%. Στο 9,5% κινείται το ΚΚΕ, στο 5,5% εκτιμάται η δυναμική για ΛΑΟΣ και ΣΥΡΙΖΑ, 3,5% υπολογίζεται η επιρροή των Οικολόγων.
Η εμπιστοσύνη των πολιτών στις αυτοδύναμες κυβερνήσεις περιορίζεται στο 20%. Το 35% επιθυμεί κυβερνήσεις συνεργασίας, 17% οικουμενική, ενώ 8% δηλώνει έτοιμο να ψηφίσει νέα κόμματα.
Βαρόμετρο της Public Issue για λογαριασμό του ΣΚΑΪ και της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ

Βαρόμετρο, Ιούνιος 2010

Παρασκευή, 11 Ιουνίου 2010
Πανελλαδική τηλεφωνική έρευνα, χωρίς κάλπη σε δείγμα 1.019 ατόμων, ηλικίας 18 ετών και άνω που διαθέτει το εκλογικό δικαίωμα, 02-07/06/2010. Πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό  του ραδιοφωνικού και τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ και της εφημερίδας Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.
Παρουσιάστηκε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ: 10/06/2010.

Τα θέματα του Βαρόμετρου:

  • Κατεύθυνση της χώρας
  • Ικανοποίηση από τη λειτουργία της δημοκρατίας
  • Προσδοκίες για τις κοινωνικές συγκρούσεις στους προσεχείς μήνες
  • Προσδοκίες για την κατάσταση της οικονομίας
  • Ικανοποίηση από τη λειτουργία της Κυβέρνησης & της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης
  • Καλύτερη κυβέρνηση για τη χώρα
  • Δημοτικότητα πολιτικών αρχηγών
  • Καταλληλότερος πρωθυπουργός
  • Γνώμη για τη μορφή της διακυβέρνησης
  • Δημοτικότητα πολιτικών κομμάτων
  • Γνώμη για τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών
  • Αποχή & αντικομματική ψήφος αποδοκιμασίας
  • Εκτίμηση της εκλογικής επιρροής των πολιτικών κομμάτων
  • Η μεθοδολογία της εκτίμησης της εκλογικής επιρροής





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου