Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


******************************************************
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

9 Ιουνίου 2010

Αποπληθωρισμός με έκρηξη πληθωρισμού





ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΦΟΒΕΡΕΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ
Αποπληθωρισμός με έκρηξη πληθωρισμού
Εκτός ελέγχου βρίσκεται ο πληθωρισμός, ο οποίος πλέον «καλπάζει» με ετήσιο ρυθμό 5,4%. Πρόκειται για «ρεκόρ» των τελευταίων 13 ετών. Η αρνητική εξέλιξη ενισχύει την άποψη ότι η οικονομική πολιτική που εφαρμόζεται μπορεί να εξυπηρετεί, ως ένα βαθμό, τα συμφέροντα των πιστωτών του ελληνικού Δημοσίου, δεν έχει, όμως, καμία σχέση με τα καλώς εννοούμενα συμφέροντα της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας.
Προγραμματισμένη επιδείνωση
Η εντυπωσιακή άνοδος του πληθωρισμού πρέπει να αποδοθεί σε κυβερνητικές αποφάσεις που έχουν σχέση με την αύξηση των συντελεστών του ΦΠΑ, την αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα, την προσαρμογή προς τα πάνω των τιμολογίων της ΔΕΗ και άλλων ΔΕΚΟ, την αύξηση των καταναλωτικών φόρων, την επιβολή έκτακτης φορολογίας στα κέρδη των επιχειρήσεων κ.λπ.
Σύμφωνα με την οικονομική θεωρία που εφαρμόζει η κυβέρνηση Παπανδρέου, όλα αυτά είναι αναγκαία για να αυξηθούν τα έσοδα του Δημοσίου και να μειωθεί το δημοσιονομικό έλλειμμα με βάση τις δεσμεύσεις που περιλαμβάνονται στο μνημόνιο.
Είναι, όμως, τεράστια η απόσταση που χωρίζει την οικονομική θεωρία από την οικονομική πράξη. Προς το παρόν η πληθωριστική έκρηξη συνοδεύεται από την αδυναμία αύξησης των εσόδων του Δημοσίου σύμφωνα με το πρόγραμμα. Η επιβολή νέων φόρων και η αύξηση των παλαιών προκαλούν την επιδείνωση του οικονομικού, επιχειρηματικού κλίματος, βυθίζουν την οικονομία σε ύφεση και περιορίζουν τη δυνατότητα αύξησης των εσόδων του Δημοσίου.
Έχουμε επιτύχει ρεκόρ πληθωρισμού, ενώ η κυβέρνηση Παπανδρέου έχει προγραμματίσει νέες αυξήσεις τιμών μέσα από νέα αύξηση των συντελεστών του ΦΠΑ και τη μεταφορά πολλών αγαθών και υπηρεσιών από το χαμηλό στον υψηλό συντελεστή. Δημιουργούνται με ευθύνη της κυβέρνησης οι συνθήκες ενός στασιμοπληθωρισμού που θα δοκιμάσει τις αντοχές της ελληνικής οικονομίας και κυρίως της κοινωνίας.
Ανοησίες του ΔΝΤ
Όλο αυτό το πληθωριστικό οικοδόμημα στηρίχθηκε στη θεωρία του... αποπληθωρισμού που πρόβαλε ο επικεφαλής του ΔΝΤ κ. Στρος-Καν σε μια προσπάθεια να πείσει την κυβέρνηση Παπανδρέου και την κοινή γνώμη για την ορθότητα των μέτρων. Θα αυξήσουμε τους φόρους και τον πληθωρισμό -με βάση τα μέτρα του ΔΝΤ- για να μειωθεί το δημοσιονομικό έλλειμμα και να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις σταθερής ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας. Αυτή η διόρθωση, σύμφωνα πάντα με τη θεωρία του κ. Στρος-Καν, θα φέρει τον αποπληθωρισμό και την ενίσχυση της διεθνούς ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας.
Αυτή η ειδυλλιακή παρουσίαση της πολιτικής που εφαρμόζεται δεν μας απαλλάσσει, βέβαια, από τα προβλήματα. Τα ισοπεδωτικά φορολογικά μέτρα φέρνουν έκρηξη του πληθωρισμού και εξασθένιση της διεθνούς ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας την κρίσιμη διετία 2010-2011. Συμβάλλουν, επίσης, στο βάθεμα της οικονομικής ύφεσης, με αποτέλεσμα να μην πιάνουμε τους στόχους για αύξηση των δημοσίων εσόδων και μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος. Η ελληνική οικονομία μπαίνει με ευθύνη της τρόικας και κυρίως της κυβέρνησης Παπανδρέου σε ένα φαύλο κύκλο ύφεσης, ελλειμμάτων, υπερχρέωσης και πτώσης της διεθνούς ανταγωνιστικότητας.
Ο πρωθυπουργός και οι συνεργάτες του οφείλουν να παρουσιάσουν «εδώ και τώρα» τις διορθωτικές κινήσεις που θα κάνουν για να περιορίσουν τις συνέπειες των λαθεμένων επιλογών τους. Πρέπει να ξεπεράσουν τους εαυτούς τους και να κινηθούν γρήγορα και αποτελεσματικά. Έχουν στη διάθεσή τους τρεις έως έξι μήνες προτού συσσωρευθούν οικονομικά και κοινωνικά αδιέξοδα και δημιουργηθεί μια πραγματικά εκρηκτική κατάσταση.
Η Ελλάδα έχει μπροστά της ένα καλοκαίρι απογοήτευσης, ένα φθινόπωρο διαμαρτυρίας και ένα χειμώνα λαϊκής οργής. Η οικονομική πολιτική που εφαρμόζεται αναπαράγει την κρίση μέχρι τελικής οικονομικής και κοινωνικής πτώσης.
ΝΑ ΕΝΝΟΗΣΩΜΕ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ: 
ΑΠΟΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ: 20% ΚΑΤΩ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ, 5,4 ΠΑΝΩ ΤΑ  ΑΓΑΘΑ.
ΥΠΟΤΙΜΗΣΙΣ: 20% ΚΑΤΩ ΟΛΑ - ΕΚΤΟΣ ΤΑ ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου