Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


******************************************************
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

15 Απριλίου 2010

Δείτε τι λένε τα παιδιά των (λαθρο)μεταναστών για την χώρα μας...!


Δείτε τι λένε τα παιδιά των (λαθρο)μεταναστών για την χώρα μας...!


Λάβαμε μια επιστολή από καθηγήτρια σε ΕΠΑΛ στον Πειραιά. Δείτε τι λένε τα παιδιά των (λαθρο)μεταναστών για τη χώρα μας. Αφιερωμένο στους πολιτικούς μας!
Διδάσκω σε ΕΠΑΛ του Πειραιά στο οποίο φοιτούν πολλά Πακιστανάκια, Αλβανάκια και από λοιπές χώρες. Στα ΕΠΑΛ υπάρχουν πολλοί αλλογενείς μαθητές των οποίων οι γονείς μπήκαν παράνομα στο έδαφός μας και αυτό συμβαίνει γιατί δεν τα καταφέρνουν στο Γενικό Λύκειο και αναγκαστικά έρχονται σε εμάς.
Όχι επειδή θέλουν να ειδικευθούν κάπου για να μπουν στην αγορά εργασίας, αλλά επειδή είναι δύσκολα (ακόμα τουλάχιστον) στο γενικό Λύκειο. Έτσι έχουμε αναγκαστεί να ρίξουμε τον πήχυ πολύ χαμηλά και να σβήνουμε και απουσίες πολλές φορές. Υπάρχει μεγάλη παραβατικότητα μέσα κι έξω από το σχολείο.
Όσο και να προσπαθούν να μας πείσουν κάποιοι, ότι οι αλλοδαποί μαθητές είναι οι καλύτεροι, σας λέω υπεύθυνα ότι αυτό οφείλεται , κατά κύριο λόγο, στο ζήλο των Συριζαίων συναδέλφων να πριμοδοτούν με βαθμούς τα παιδιά αυτά, αδικώντας παράλληλα κάποια Ελληνόπουλα τα οποία βαθμολογούν αυστηρά ή κανονικά.
Κατά καιρούς ρωτάω τους μαθητές μου, τι θα κάνουν σε περίπτωση πολέμου με την Τουρκία. Η απάντηση που παίρνω από τους Αλβανούς, Πακιστανούς και λοιπούς μαθητές είναι ίδια για όλους:
- Εγώ, κυρία, είμαι μουσουλμάνος και η θρησκεία μου με υποχρεώνει να πολεμήσω στο πλευρό της Τουρκίας!
Ισχύει και για κάποια Αλβανάκια που είναι βαπτισμένοι χριστιανοί. Κι αυτοί το ίδιο λένε, ΕΙΜΑΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΩ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ!
Για να είμαι ειλικρινής τα ρώτησα κάποια φορά γιατί βαπτίστηκαν αφού δεν το πιστεύουν και μου απάντησαν:
- Για να έχουμε επιπλέον βοήθεια από τη εκκλησία και για να κυκλοφορώ πιο άνετα στη χώρα σας. 
Προσέξετε τα λόγια παιδιού που είναι γεννημένο στην Ελλάδα: στη χώρα σας. Δεν την αισθάνεται δική του χώρα, αλλά ξένη!. Μου είπε ακόμα ότι όταν κυκλοφορούν στην Αλβανία, κρύβουν αυτά τα χαρτιά και παρουσιάζουν τα αληθινά!!!!! Μου είπε ότι έτσι κάνουν όλοι οι Αλβανοί!
Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν αρπαχτεί Αλβανοί μαθητές με Ελληνόπουλα. Το θράσος των Αλβανών δεν περιγράφεται. Πολλά περιστατικά φθάνουν μέχρι το γραφείο όπου οι Αλβανοί μαθητές ξεσαλώνουν. Μια μέρα μπροστά μας, κάποιος Αλβανός μαθητής είπε ότι η μισή Ελλάδα είναι αλβανική και θα επιστρέψει στην Αλβανία! Αν τα λέει αυτά παιδί που γεννήθηκε εδώ, φανταστείτε τι θα λένε οι γονείς τους που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στην Αλβανία. Ο διευθυντής μας τους ρώτησε από πού το ξέρουν αυτό κι αυτοί απάντησαν με άνεση ότι το ότι η Αλβανία θα αποκτήσει και την υπόλοιπη Ήπειρο αλλά όχι αμέσως, τους το έχουν εγγυηθεί Αλβανοί που ζούνε στην Ελλάδα και «έχουνε πιάσει θέσεις» χωρίς να κατονομάσουν κανένα, βέβαια, αλλά είπαν ότι αυτό θα γίνει, γι αυτό τα άτομα αυτά πασχίζουν χρόνια τώρα να δοθεί ελληνική ιθαγένεια σε Αλβανούς!!!!
Το ότι η Βόρειος Ήπειρος ήταν 4000 χρόνια ελληνική, ούτε που τους ενδιαφέρει καθόλου.
Αυτούς τους ανθρώπους θα κάνουμε Έλληνες πολίτες; Για να μας δημιουργήσουν πρόβλημα - δήθεν μειονοτήτων - μέσα στην ίδια μας τη χώρα;
Επίσης, τσακώνονται με Βορειοηπειρώτες μαθητές στους οποίους κάνουν φραστικές επιθέσεις με τα λόγια:
- Ποιο πολύ μετράει ο δικός μου λόγος που είμαι ξένος από το δικό σου που είσαι Έλληνας! Με τα αυτιά μου το άκουσα.
Το λειτούργημα που εξασκώ με υποχρεώνει να αντιμετωπίζω τα παιδιά όλα με τον ίδιο τρόπο, αλλά σκέφτομαι ότι αν οι Αλβανοί μας κοροϊδεύουν μέσα στα μάτια μας, τότε αυτά τα παιδιά που δεν αισθάνονται Έλληνες, μεθαύριο αν μπει η χώρα σε κίνδυνο, τι θα γίνει;

ΣΧΟΛΙΟΝ: ΜΑΣ ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΕΙ Ο ΦΟΒΟΣ ΤΗΣ κ. ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑΣ! ΔΕΝ ΞΕΥΡΕΙ ΟΤΙ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ, ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ''ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ'' ΜΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ, ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΣΙΛΕΥΣΟΥΝ ΣΕ ΤΟΥΤΑ ΤΑ ΧΩΜΑΤΑ ΠΑΝΩ Σ' ΕΝΑ ''ΠΟΛΥΦΥΛΕΤΙΚΟ ΤΙΠΟΤΕ'' ΩΣ ΠΙΣΤΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΩΝ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΩΝ/ΔΙΕΘΝΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ?  

Εκλεισαν 10.000 επιχειρήσεις το 2009



Εκλεισαν 10.000 επιχειρήσεις το 2009

Περισσότερες από 10.000 εμπορικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα έβαλαν τέλος στη λειτουργία τους κατά το 2009, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, ενώ χάθηκαν 23.600 θέσεις εργασίας, σύμφωνα με τα στοιχεία των επιμελητηρίων. Ο αριθμός των εργοδοτών μειώθηκε στο εμπόριο κατά 10%, ενώ κατά 4% μειώθηκε ο αριθμός των αυτοαπασχολουμένων.
Διαστάσεις επιδημίας έλαβαν τα «λουκέτα» στις εμπορικές επιχειρήσεις το 2009 φτάνοντας, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί από τα επιμελητήρια και τις ενώσεις των εμπόρων, σε 10.000. Ο παραπάνω αριθμός μεταφράζεται, βεβαίως, όπως αποκαλύπτουν και τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας Ελλάδος, σε απώλεια 24.000 θέσεων εργασίας στον χώρο του εμπορίου.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε χθες (13/4/2010) η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) για την κατάσταση στον κλάδο, ο αριθμός των απασχολουμένων στο εμπόριο μειώθηκε το γ΄ τρίμηνο του 2009 σε σχέση με το γ΄ τρίμηνο του 2008 κατά 2,8%, μείωση που μεταφράζεται σε απώλεια 23.600 θέσεων εργασίας.
Εξάλλου, το ίδιο διάστημα ο αριθμός των εργοδοτών μειώθηκε στο εμπόριο κατά 10% και ανέρχεται πλέον σε 97.600 άτομα, ενώ κατά 4% μειώθηκε ο αριθμός των αυτοαπασχολουμένων. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΣΕΕ κ. Βασίλη Κορκίδη, το εξαιρετικά μεγάλο αυτό ποσοστό αφορά κυρίως «λουκέτα» και σε πολύ μικρότερο βαθμό συνταξιοδοτήσεις των εργοδοτών. Βάσει των στοιχείων που έχει συγκεντρώσει η ΕΣΕΕ, μέσα στο 2009 έβαλαν «λουκέτο» περίπου 10.000 εμπορικές επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά έκλεισαν περί τις 1.700 επιχειρήσεις. «Κι αυτοί, πάντως, που βρίσκονται κοντά στη σύνταξη, επισπεύδουν τις διαδικασίες της συνταξιοδότησης, προτιμώντας την αποχώρηση από τον κλάδο από το να παραμείνουν μέσα σε αυτή την τόσο δύσκολη κατάσταση», προσθέτει ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ. Δυσοίωνες, εξάλλου, είναι οι εκτιμήσεις για την πορεία του εμπορίου το 2010. «Οι επιχειρήσεις στην πλειονότητά τους βρίσκονται στα όριά τους. Στο λιανεμπόριο οι εκπτώσεις, καθώς και ο νέος νόμος για τη ρύθμιση των οφειλών και τον “Τειρεσία”, αναμένεται να δώσουν παράταση ζωής. Υπολογίζεται ότι περίπου 120.000 επιχειρήσεις θα επιτύχουν να αποκτήσουν πρόσβαση ξανά στο χρηματοπιστωτικό σύστημα».
Σύμφωνα με εκτιμήσεις του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών, στους κλάδους κλωστοϋφαντουργίας, ένδυσης και υπόδησης ο τζίρος μειώθηκε κατά 20%-25% το 2009 σε σχέση με το 2008. Πολύ μεγαλύτερη, της τάξης του 30%, είναι η υποχώρηση του τζίρου σε άλλους κλάδους, όπως αυτός των δομικών υλικών.

Η διαχείριση των Ελληνοτουρκικών χρειάζεται άλλη στρατηγική

Χρειάζεται άλλη στρατηγική
 η διαχείριση των Ελληνοτουρκικών

13/04/2010
http://www.styx.gr/index.cfm?Action=RTCL&CLiD=2763


του 
Στέλιου Παπαθεμελή 
προέδρου της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ

 Κατά τον Αίσωπο οι λύκοι πρότειναν στα πρόβατα Σύμφωνο ειρήνης και συνεργασίας. Πρώτο μέτρο Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης τα πρόβατα να διώξουν τα σκυλιά.
  Στη προβατοσυνέλευση οι ρήτορες ο ένας μετά τον άλλον πλειοδοτούσαν υπέρ της αποδοχής της. Ώσπου ένα γέρικο κριάρι με δύο κουβέντες του ανέτρεψε το αφελές κλίμα. Είπε: Ως τώρα είχαμε τα σκυλιά και μας έτρωγαν οι λύκοι. Φαντασθείτε τι θα συμβεί χωρίς αυτά.
  Η παρέμβαση ματαίωσε την καταστροφική συμφωνία και έσωσε το κοπάδι, διαψεύδοντας και την αρχαιόθεν κρατούσα άποψη περί αμβλύνοιας των προβάτων εξης και η παροιμία «προβάτου προβάτερος» (=πιο κουτός από το πρόβατο).
  Η επικαιρότητα του μύθου είναι προφανής: Ανάλογη πρόταση διετύπωσε ο άλλος (γκρίζος αυτός) λύκος Ερντογάν για «αμοιβαία μείωση εξοπλισμών» και την περιφέρει urbi et orbi καλαμπουρίζοντας ο λαλίστατος Μπαγκίζ.
  Η ενσκήψασα οικονομική δυσπραγία καθιστά ευήκοη την ιδέα και σε επίπεδο κοινωνίας η οποία μπορεί να φαντασιωθεί ότι θα περισσέψουν τα «λεφτά» ώστε να μην περικοπούν μισθοί, συντάξεις κ.λπ.

  Προσεχτικότερη όμως ανάγνωση της τουρκικής πρότασης αποδεικνύει πόσο δολερή και παραπλανητική είναι.
  Όσοι στοιχειωδώς συμβουλεύονται την ιστορία ξέρουν ότι η Άγκυρα παράγει μονίμως μεγάλη και πάντοτε επεκτατική πολιτική. Και καραδοκεί ύπουλα να μετατρέψει τις ώρες κρίσης του Ελληνισμού σε ευκαιρίες προώθησης των ακόρεστων διεκδικήσεών της. Τα παραδείγματα άπειρα.
  Για ποια «αμοιβαιότητα» μπορεί να μιλάει ο Τούρκος όταν είναι πασίγνωστο ότι διαθέτει σοβαρή πολεμική βιομηχανία που παράγει οπλικά συστήματα αυτοτελώς και ως συμπαραγωγές με πρόσφατη την τουρκοαμερικανική συμφωνία για τα F35.
  Ταυτόχρονα έχει εν εξελίξει γιγαντιαίες παραγγελίες. Κάθε μείωση επομένως για την Άγκυρα θα είναι ανεπαίσθητη, ενώ για την Ελλάδα θα ισοδυναμεί με αφοπλισμό!
  Η πρόσφατη εξ άλλου ποιοτική και ποσοτική αναβάθμιση των προκλήσεων στο Αιγαίο επιβεβαιώνει το αμετανόητο των επιδιώξεων της γείτονος.
  Την ώρα που εμείς για οικονομικούς, υποτίθεται, λόγους εξαιρέσαμε μηχανοκίνητα και αεροπλάνα από την παρέλαση τα τουρκικά πολεμικά παρήλαυναν στα παράλια της Αττικής, αλώνιζαν στα χωρικά μας ύδατααραμύθι η τάχα «αβλαβής διέλευση») ενώ τα μαχητικά τους πραγματοποιούσαν υπερπτήσεις σε κατωκημένες περιοχές μας.
  Η πολιτική της (μονόπλευρης) προσέγγισης που ξεκίνησε το 1997 συνεχίζεται έκτοτε αδιακόπως παρά την αδιάπτωτη κλιμάκωση της όξυνσης του τουρκικού επεκτατισμού. Χωρίς το παραμικρό δείγμα μεταμέλειας από την νεοοθωμανική κυβέρνηση εμείς ετοιμαζόμαστε να υποδεχθούμε τον Ερντογάν στην Ακρόπολη!
  Να μας πει τι ο ηγέτης του Αττίλα που δεν απέσυρε ούτε ένα Τούρκο στρατιώτη, που διατηρεί το casus belli, που προσβάλλει καθημερινώς έργω τα κυριαρχικά μας δικαιώματα;
  Δεν χρειάζεται να φορούμε κουδούνια για να θεωρούμαστε περιορισμένης κυριαρχίας. Είμαστε από καιρό, αφού προσαρμόζουμε τα γεωπολιτικά και γεωστρατηγικά μας σχέδια στις απαιτήσεις της Άγκυρας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η αναστολή πάσης δράσεως προς αξιοποίηση των πλούσιων ενεργειακών μας κοιτασμάτων. Αν αποδεχθούμε την πρόταση Ερντογάν θα είναι το άκρον άωτον της «φιλανδοποίησής» μας. Δυστυχώς ναι! Μας προϊδέασε ο κ. Δρούτσας. Δήλωσε «αποφασισμένος να προχωρήσει τη ρύθμιση της υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο καθώς και την αμοιβαία μείωση των εξοπλιστικών δαπανών».
  Το πρώτο σημαίνει ότι με χωρικά ύδατα στα 6 μίλια τα νησιά μας θα πλέουν σε τουρκική υφαλοκρηπίδα. Το δεύτερο ισοδυναμεί με αφοπλισμό μας.

  Είναι εντελώς άλλης τάξεως το ζήτημα του εξορθολογισμού και της ηθικής εξυγίανσης των οπλικών αγορών. Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει αγορές μη απαραιτήτων (π.χ. ρωσικά τεθωρακισμένα) ή ελλατωματικών και αχρήστων (π.χ. γερμανικά υποβρύχια). Έχουν πλουτίσει Έλληνες αξιωματούχοι και ήδη μετά τη Siemens και τη Daimler ανοίγει ο φάκελος των υποβρυχίων για τα οποία πληρώθηκαν 2 διςήδη από το 2000 χωρίς ποτέ να παραληφθούν.
  Στους εξοπλισμούς έχουν συσσωρευθεί βουνά από κόπρον Αιγεία η οποία περιμένει ματαίως (;) έναν Ηρακλή
  Μην αυταπατώμεθα, οι ελληνοτουρκικές σχέσεις δεν είναι, ούτε σε ορατό χρόνο θα γίνουν σχέσεις φιλίας και συνεργασίας. Είναι και θα παραμείνουν εξ αιτίας της Τουρκίας σχέσεις συγκρουσιακής συνύπαρξης. Και αυτή η αλήθεια επιβάλλει άλλη στρατηγική.