Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


******************************************************
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

16 Απριλίου 2010

Τάφος των Ούγγρων Σοσιαλιστών το ΔΝΤ


Τάφος των Ούγγρων Σοσιαλιστών το ΔΝΤ
Τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των ουγγρικών βουλευτικών εκλογών

15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2010--http://citypress-gr.blogspot.com/2010/04/blog-post_1301.html
Ριζική ανατροπή του συσχετισμού των πολιτικών δυνάμεων της Ουγγαρίας επέφερε η υπαγωγή της χώρας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, η οποία απέβη μοιραία για τη σοσιαλιστική κυβέρνηση που πήρε την απόφαση να προσφύγει σε αυτόν τον μισητό διεθνή οργανισμό. Αυτό απέδειξαν τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των ουγγρικών βουλευτικών εκλογών, όπου κατανεμήθηκαν οι 265 από τις συνολικά 386 έδρες του κοινοβουλίου (οι υπόλοιπες 121 θα κριθούν την Κυριακή 25 Απριλίου).
 Επιβεβαιώθηκαν οι πιο απαισιόδοξες προβλέψεις για τους μέχρι την Κυριακή κυβερνώντες σοσιαλιστές. Το ποσοστό τους, από 44% που ήταν στις βουλευτικές εκλογές του 2006, κατακρημνίστηκε στο 19,3%!
Οι έδρες τους, που στο σύνολο των 386 ήταν 190 το 2006, ενώ άλλες 20 είχαν οι φιλελεύθεροι που ήταν κυβερνητικοί σύμμαχοί τους, συρρικνώθηκαν σε.. 28 (!) στις κατανεμηθείσες 265 έδρες, ενώ οι φιλελεύθεροι πήραν μόνο 2,7% των ψήφων και εκμηδενίστηκαν κοινοβουλευτικά χάνοντας και τις 20 έδρες τους, αφού απέτυχαν πανηγυρικά να υπερβούν το όριο του 5% για να μπουν στη Βουλή.
Από 210 έδρες που είχε δηλαδή ο κυβερνητικός συνασπισμός σοσιαλιστών - φιλελευθέρων βρέθηκε με 28 στον πρώτο γύρο, οπότε όσες και να πάρουν οι σοσιαλιστές από τις 121 που απέμειναν για τον δεύτερο, είναι προφανές ότι δεν θα φτάσουν ούτε τις μισές από όσες είχαν. Πραγματική εκλογική καταστροφή, στα όρια ίσως της πολιτικής αποσύνθεσης του κόμματός τους. Το κωμικοτραγικό είναι ότι το κεντρικό προεκλογικό σύνθημα των σοσιαλιστών ήταν «Η διαχείριση της κρίσης εκ μέρους μας υπήρξε επιτυχής»! Είναι προφανές ότι η ηγεσία τους είχε χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα της ουγγρικής κοινωνίας.
Οι σοσιαλιστές ηγέτες αυτοθαυμάζονταν επειδή μείωσαν το έλλειμμα του προϋπολογισμού από 9,3% του ΑΕΠ το 2006 σε 3,9% το 2009, αλλά ήταν ανίκανοι να συνειδητοποιήσουν τις άκρως επώδυνες συνέπειες που είχαν για τους Ούγγρους πολίτες η πτώση του ΑΕΠ κατά 6,3% μέσα στο 2009 εξαιτίας της πολιτικής της σοσιαλιστικής κυβέρνησης και η εκτίναξη της ανεργίας στο 11,2%.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Βίκτορ Ορμπαν, ο χαρισματικός ηγέτης της εθνικιστικής - συντηρητικής Δεξιάς που σάρωσε στις εκλογές, είχε βασικό σύνθημα την... αύξηση (!) του ελλείμματος και τη δημιουργία ενός εκατομμυρίου θέσεων εργασίας στη διάρκεια των επόμενων δέκα χρόνων.
«Η Ουγγαρία κάνει στροφή - Οι συντηρητικοί θάβουν τους σοσιαλιστές σε εκλογές όπου εισβάλλει βίαια η Ακροδεξιά» ήταν ο τίτλος κύριου άρθρου της φιλοσοσιαλιστικής ισπανικής εφημερίδας «Ελ Παΐς».
Δεν υπερβάλλει καθόλου. Η Δεξιά πήρε την απόλυτη πλειοψηφία με 52,8% των ψήφων - μια αύξηση της τάξης του 10% από το 42% που είχε το 2006. Σε επίπεδο εδρών ο θρίαμβός της είναι ακόμη μεγαλύτερος, λόγω του μεικτού εκλογικού συστήματος.
Στον πρώτο γύρο πήρε τις 206 από τις 265 έδρες που κατανεμήθηκαν - ποσοστό δηλαδή... 80%! Αν κατορθώσει να πάρει έστω τις 52 από τις 121 έδρες που απέμειναν για τον δεύτερο γύρο, τότε θα έχει πλειοψηφία δύο τρίτων μέσα στο κοινοβούλιο. Αυτό επιτρέπει στη Δεξιά να αλλάξει το Σύνταγμα χωρίς καμιά πολιτική συμμαχία και έτσι να διαμορφώσει την Ουγγαρία όπως επιθυμεί. Η στροφή του ουγγρικού λαού προς τα δεξιά όμως δεν εξαντλήθηκε στη σαρωτική επικράτηση του Βίκτορ Ορμπαν. Για πρώτη φορά από την εποχή του... Χίτλερ, αναστήθηκε η φιλοναζιστική ουγγρική Ακροδεξιά και πάγωσε όλη την Ευρώπη εισβάλλοντας θριαμβευτικά στο κοινοβούλιο.
Το φασιστικό κόμμα Γιόμπικ, το οποίο έχει συγκροτήσει και παραστρατιωτική οργάνωση κατά το πρότυπο των Ες - Ες, που ονομάζεται ουγγρική Φρουρά, επωφελήθηκε τα μέγιστα από την εξαθλίωση και την ταπείνωση του ουγγρικού λαού που επέφερε η πολιτική του ΔΝΤ και της σοσιαλιστικής κυβέρνησης που εφάρμοζε τις εντολές του.
Για πρώτη φορά μετά από... 70 χρόνια, από το φασιστικό καθεστώς του Χόρτι στον μεσοπόλεμο που συνεργάστηκε με τον Χίτλερ, οι ουγγρικές φιλοναζιστικές δυνάμεις επέστρεψαν στο κοινοβούλιο με τη λαϊκή ψήφο.

Η ΕΥΡΩΠΗ
Τρέμει τους Ούγγρους ναζί

Πάγωσαν όλοι οι Ευρωπαίοι με το εκπληκτικό ποσοστό που πήρε το φασίζον ακροδεξιό κόμμα της Ουγγαρίας: από το 2,2% που είχε το 2006, πολύ κάτω δηλαδή από το όριο του 5% που χρειάζεται για να μπει κάποιο κόμμα στο κοινοβούλιο της χώρας, εκτινάχθηκε στο... 16,7%! Εγινε τρίτο κόμμα της Ουγγαρίας, με διαφορά μικρότερη του 3% από τους σοσιαλιστές που κυβερνούσαν μέχρι την Κυριακή! Ο πολιτικός πανικός ακόμη και των συντηρητικών ευρωπαϊκών εφημερίδων είναι έκδηλος σε χθεσινά κύρια άρθρα τους, όπου καθορίζουν ως δήθεν κύρια αποστολή του νεοεκλεγέντος δεξιού πρωθυπουργού που δεν έχει καν αναλάβει την εξουσία την αντιμετώπιση της Ακροδεξιάς που γιγαντώθηκε εξαιτίας της πολιτικής του ΔΝΤ.
Γιώργος Δελάστικ
***********************
ΣΧΟΛΙΟΝ: ΓΙΑΤΙ ''Πάγωσαν όλοι οι Ευρωπαίοι'', όπως καποιος ειναι  χριστιανοδημοκρατης, αλλος ειναι φασιστης, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ?? ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο  ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΟΦΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΣΩΣΤΑ ΟΤΑΝ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΟΜΕ --ΚΥΡΙΩΣ  ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΔΟΣΙΛΟΓΩΝ-- ΟΠΩΣ ΣΤΟ ΙΡΑΚ, ΟΠΟΥ  Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟ ΜΠΑΑΘ, ΜΠΟΡΕΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΗ ΑΠΟ ΕΝΑ ΠΑΝΘΕΟΝ ΔΟΣΙΛΟΓΩΝ, ΠΟΙΟΣ ΔΟΣΙΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ''ΠΑΕΙ'' ΚΑΛΥΤΕΡΑ! ΞΑΦΝΙΚΑ ΤΑ ΑΝΙΜΑΛΙΑ ΤΑ ΒΟΥΤΗΓΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΕΙΑ ΚΑΙ Σ' Ο,ΤΙ ΑΝΗΘΙΚΟΤΗΤΑ ΠΡΟΩΘΕΙ ΤΟ ''ΣΥΣΤΗΜΑ'' ΤΩΝ ΜΜΕ ΤΟΥ ΜΕΡΝΤΟΧ, ΞΥΠΝΗΣΑΝ ΚΑΙ ΤΡΟΜΑΞΑΝ! ΕΧΕΙ ''ΠΛΑΚΑ''! ΜΑΣ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΤΑ ΑΝΙΜΑΛΙΑ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΝΟΙ ΔΙΟΤΙ Ο ΑΥΣΤΡΙΑΚΟΣ ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΟΥ Σ' ΑΥΤΑ ΑΡΕΣΕ! 

Απέλυσαν μάρτυρα [από το ΔΣ του ΟΣΕ] επειδή κατέθεσε στην εξεταστική για τη Siemens

Εκτροπή πολιτεύματος. Απέλυσαν μάρτυρα από το ΔΣ του αμαρτωλού ΟΣΕ επειδή κατέθεσε στην εξεταστική για τη Siemens!

Αυτό που έγινε σήμερα (15/4/2010) δεν έχει προηγούμενο και οδηγεί σε βιασμό των κοινοβουλευτικών θεσμών και της ίδιας της δημοκρατίας! Ο μάρτυρας  κ. Καραπάνος ΑΠΟΛΥΘΗΚΕ από τον ΟΣΕ μετά την κατάθεση του στην εξεταστική όπου υποτίθεται υπάρχει προστασία των μαρτύρων σε όλα τα επίπεδα!
Από την άλλη το σύστημα ΠΑΣΟΚ ανανέωσε την θητεία του Βουρλούμη, μιλάμε για προκλησεις πρώτου μεγέθους.
Υπάρχει όμως και κάτι άλλο περίεργο στα πρακτικά που βγήκαν προς τα έξω. Η σελίδα 193 ΕΙΝΑΙ ΛΕΥΚΗ....
Διαβάστε την απίστευτη καταγγελία:
ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.
Ήθελα να ενημερώσω την Επιτροπή επί της διαδικασίας, για ένα πολύ σοβαρό θέμα. Διά του Προεδρείου, δι’ ημών, κύριε Πρόεδρε, όπως είπατε σήμερα στο μάρτυρα ότι «θα σας προστατεύσουμε», το ίδιο είχαμε πει και στους μάρτυρες οι οποίοι μας κατέθεσαν πολύ σοβαρά στοιχεία. Ένας εξ’ αυτών των μαρτύρων, ο κ. Καραπάνος του ΟΣΕ, σήμερα απελύθη από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΣΕ. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του είχε πει ότι «ξέρω ότι με αυτά που θα καταθέσω θα με ξηλώσουν».
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Ποιος είναι αρμόδιος Υπουργός;
ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Από ό,τι ξέρω είναι ο Υπουργός Μεταφορών. Είναι θέμα αξιοπιστίας της Επιτροπής, για την προστασία των μαρτύρων, αλλά και για να μπορέσουμε να έχουμε καταθέσεις, να πάρουμε θέση όλοι οι συνάδελφοι από όλα τα Κόμματα, προκειμένου, τουλάχιστον μέχρι να τελειώσει το θέμα της Επιτροπής, να προστατευθεί ο κ. Καραπάνος.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Έχετε δίκιο. Τι προτείνετε πρακτικά;
ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Προτείνω να ζητηθεί μέσω του Προεδρείου, προς τον Υπουργό Μεταφορών, για θέματα αξιοπρέπειας του πολιτικού συστήματος και από τη στιγμή που του δώσαμε τη διαβεβαίωση, διά του Προέδρου, ότι θα προστατευθεί για την κατάθεσή του …
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Η διαβεβαίωση ήταν της Επιτροπής και βεβαίως του Προέδρου και νομίζω ότι μένουμε σε αυτήν. Το πρακτικό πείτε μας.
ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Το πρακτικό, κύριε Πρόεδρε, είναι να εκφράσετε το σύνολο της Επιτροπής προς τον Υπουργό Μεταφορών για την προστασία του μάρτυρα, τουλάχιστον για το εύλογο διάστημα μέχρι να τελειώσουμε τις διαδικασίες των εργασιών μας.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Απομακρύνθηκε ο κύριος;
ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Απομακρύνθηκε σήμερα. Με ειδοποίησε πριν από λίγη ώρα. Εάν, λοιπόν, γίνεται αυτό και ουσιαστικά έρχονται οι μάρτυρες εδώ και φοβούνται ότι εάν καταθέσουν ενώπιον της Επιτροπής της Βουλής, με παρουσία όλων των Κομμάτων, θα κινδυνεύσουν είτε επαγγελματικά …
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Μήπως είναι εκείνος που κατέθεσε αγωγή …
ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Όχι, δεν είναι αυτός. Είναι ο κ. Καραπάνος, ο έτερος του ΟΣΕ. Ήταν είκοσι χρόνια.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Δηλαδή, παλεύουμε να απαλλαγούμε από τον κ. Βουρλούμη και βλέπουμε να εξοστρακίζονται ταχύτατα αυτοί που μας βοηθούν.
ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ακριβώς, κύριε Πρόεδρε. Θα ήθελα, λοιπόν, να το εκφράσω αυτό διά του Προεδρείου, όπως επίσης, κύριε Πρόεδρε, υπάρχουν εκκρεμή θέματα πολύ σοβαρά που προκύπτουν από την πρώτη ημέρα. Αρχίζω κατ’ αρχήν με τις καταθέσεις Τέλογλου, Μπουγάτσου. Είχαμε ζητήσει το άνοιγμα συγκεκριμένων εταιρειών …
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Λογαριασμών εταιρειών.
ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: … οι οποίες προκύπτουν από την έρευνα της Debevoise. Θα ήθελα, λοιπόν, επισήμως ακόμη μία φορά να ζητήσω, από τη στιγμή που πλέον μας έχει έρθει μέσω της δικογραφίας το πλάνο της διακίνησης των χρημάτων, το οποίο μας ανέφερε και ο κ. Τέλογλου και η κα Μπουγάτσου, να καταθέσω για ακόμη μία φορά για να μοιραστεί στους συναδέλφους, τα πλάνα των χρημάτων που έφυγαν προς εταιρείες off shore, που έφυγαν προς φυσικά πρόσωπα για πληρωμή πολιτικού χρήματος και για την υπόθεση της SIEMENS και αναφέρομαι στο έγγραφο που περιλαμβάνεται στη δικογραφία, που κατατέθηκε από την Debevoise στον κ. Αθανασίου και για το έργο που αναφέρεται στο έργο της Ρουμανίας και να ζητήσω ακόμη μία φορά να πάμε στο δρόμο του χρήματος. Να ζητήσουμε, δηλαδή, το άνοιγμα των λογαριασμών και των εταιρειών. Το καταθέτω στη Γραμματεία για να μοιραστεί και στους συναδέλφους.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Θα παρακαλούσα πολύ, εάν κάτι δεν λειτουργεί και προφανώς κάτι δεν λειτουργεί γιατί ήδη, όπως θυμάστε καλά, εσείς με τον κ. Μακρυπίδη είχατε οργανώσει μία πρόταση την οποία διαβιβάσαμε στον κ. Γκρόζο.
ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Αυτό είναι άλλο. Αυτό είναι προς το Υπουργείο Οικονομικών, κύριε Πρόεδρε. Στο Υπουργείο Οικονομικών έχουμε διαβιβάσει το αίτημα να μας δώσουν τα αποτελέσματα των ελέγχων του ΟΤΕ, διότι από εκεί προκύπτει, μαζί με άλλα θέματα, ότι ο κ. Βουρλούμης υπέπεσε στο αδίκημα της ψευδούς καταθέσεως, όχι ενόρκως βεβαίως, αλλά και αυτό αποτελεί αδίκημα. Μάλιστα, εσείς ζητήσατε, εκ μέρους της Επιτροπής, τα Πρακτικά να διαβιβαστούν στην Εισαγγελία και εκεί δεν έχουμε τίποτα παρά την ανανέωση της θητείας του κ. Βουρλούμη.
(PN)
(ML)
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Έχουμε ανανέωση θητείας;
ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Έχουμε ανανέωση θητείας, βεβαίως.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Πότε;
ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Από το τελευταίο Διοικητικό Συμβούλιο. Κύριε Πρόεδρε, με το που στείλατε εσείς επιστολή στον Εισαγγελέα, στείλατε την επιστολή διότι πιθανώς να υποκρύπτονται αδικήματα τουλάχιστον καταθέσεως. Και βεβαίως στο θέμα της απιστίας εις βάρος του ελληνικού δημοσίου και άλλα αδικήματα, τα οποία θα τα εξετάσει η Εισαγγελία, δεν είμαστε εισαγγελείς εμείς να το κάνουμε. Εδώ, όμως, εμείς έχουμε μία περίπτωση όπου υπάρχει σοβαρό θέμα και με τα αδικήματα του Υπουργείου των Οικονομικών, το οποίο δεν μας απαντά ούτε αυτό.
Και τρίτο θέμα, κύριε Πρόεδρε, θέλω να επισημάνω ακόμη μία φορά τις εκκρεμείς κλήσεις μαρτύρων από την πρώτη ημέρα. Είχα καταθέσει έναν κατάλογο σαράντα ονομάτων. Προτάσσω τον εκπρόσωπο της Ντεμπεβόις, που έκανε τον έλεγχο, ελληνικής καταγωγής, έχω δώσει το όνομά του, τη διεύθυνση και το τηλέφωνό του, που είναι στη διάθεσή σας, να κληθεί άμεσα για να μπορέσουν να προχωρήσουν στους δρόμους του χρήματος. Και μάλιστα, την κατ’ αντιπαράσταση εξέταση του κ. Βουρλούμη, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να έρθει στην Επιτροπή μαζί με τον εκπρόσωπο των Τεχνικών Υπηρεσιών του Ο.Τ.Ε., τότε, τον μάρτυρα που κατέθεσε εδώ και συμφωνήσαμε όλοι μαζί στην κατ’ αντιπαράσταση εξέτασή τους. Και βεβαίως, τους δικηγόρους, τον κ. Γιαννίδη και τους υπόλοιπους, οι οποίοι έχουν πάρει χρήματα από τα μαύρα ταμεία. Και μάλιστα για τον κ. Γιαννίδη υπάρχει σοβαρό θέμα αδικήματος διότι είναι αυτός που φέρεται –να το ξεκαθαρίσουμε αυτό- ότι ως μέλος της Επιτροπής για την προστασία του απορρήτου, χρεώθηκε την απάντηση για το κατά πόσο η Ντεμπεβόις μπορεί να κάνει έλεγχο. Και μάλιστα ο ίδιος ήταν ο δικηγόρος του Χριστοφοράκου και δικηγόρος του Βουρλούμη. Εδώ υπάρχουν σοβαρά θέματα. Υπάρχουν με καταβολές προς το δικηγόρο αυτόν από τα μαύρα ταμεία της SIEMENS του Γεωργίου, αρκετά μεγάλων ποσών που δεν δικαιολογούνται. Και νομίζω ότι επειδή περιμένει όλος ο ελληνικός λαός από εμάς να προχωρήσουμε πέραν της εξετάσεως, που καλώς γίνονται για το C4I και τα υπόλοιπα με τους υπηρεσιακούς παράγοντες, να έχουμε κι ένα αποτέλεσμα.
Εδώ, κύριε Πρόεδρε, έχουμε και το θέμα της μη αποστολής προς την Επιτροπή μας, αδικημάτων πολιτικών. Δηλαδή, συγκεκριμένα έχουμε το άνοιγμα του λογαριασμού του πρώην Υπουργού, κ. Μαντέλη και συγγενικών του προσώπων όπου φαίνεται να πήρε χρήματα μαύρα και το οποίο έχει στα χέρια της η ελληνική δικαιοσύνη. Βάσει του Συντάγματος και των νόμων, αμελητί στη Βουλή έπρεπε να είχε αποσταλεί, αφού αναφέρεται σε πολιτικό πρόσωπο, αυτή η υπόθεση, όπως και οι άλλες υποθέσεις που χειρίστηκε κατά το παρελθόν ο κ. Οικονόμου.
Να εκφράσουμε, λοιπόν …
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Αυτό έπρεπε να γίνει από το 2005.
ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Βεβαίως, εγώ δεν λέω για μία συγκεκριμένη εποχή, αλλά για όλες.
Θέλω, λοιπόν, να σας ζητήσω επισήμως και μέσω των Πρακτικών, να στείλουμε ακόμα μία επιστολή με ερωτήματα προς τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου να διαβιβαστεί αρμοδίως, κατά πόσο υπάρχει εμπλοκή πολιτικών προσώπων. Διότι δεν είναι δυνατόν να βλέπει ο ελληνικός λαός εφημερίδες, να βγαίνουν λογαριασμοί πρώην Υπουργών μέσω εγγράφων που δόθηκαν στη Δικαιοσύνη και άνοιξαν οι λογαριασμοί και να μην ενημερώνεται η αρμοδίως καταρτισθείσα Επιτροπή της Βουλής, όπως προβλέπεται.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Κύριε συνάδελφε, πρώτα επειδή λείπατε, συμφώνησε η Επιτροπή μας ομόφωνα να διατυπωθούν ερωτήσεις, δηλαδή, να βάλουμε μπροστά –δεν την εγκαταλείπουμε, γνωρίζετε και προηγούμενη δική μου τοποθέτηση- τη βουλευτική μας ιδιότητα και τη δυνατότητά μας κοινοβουλευτικού ελέγχου. Να βάλουμε και αυτή τη δυνατότητα μπροστά και για το θέμα της προστασίας του απορρήτου και για το θέμα επικοινωνιών, το οποίο είναι «άστα να πάνε» και για το θέμα του Βουρλούμη ως ερώτηση των μελών της Επιτροπής και για το θέμα της επιτάχυνσης της θεσμοθέτησης της ευνοϊκής ποινικής μεταχείρισης κατηγορούμενων εμπλεκομένων, οι οποίοι θα μας βοηθήσουν στο να αποκαλύψουμε σκάνδαλα κυβερνητικής διαφθοράς. Εάν αυτά δεν προχωρήσουν θα δώσουμε και την εικόνα ότι δεν έχουμε ουσιαστική εξουσία. Και παρακαλώ, νομίζω ότι αυτό είναι σημαντικό να το κάνουμε. Τώρα από εκεί και πέρα μην μου απαντάτε. Απλώς σας ενημερώνω.
(XA)
(PN)
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Πάντως την ίδια στιγμή βλέπουμε να ξηλώνεται μάρτυρας ο οποίος προαναγγέλλουμε ότι θα ξηλωθεί.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Κύριε συνάδελφε, μην επανέρχεστε. Είπα -και φαντάζομαι ότι συμφωνείτε, θα ακούσω και τους άλλους συναδέλφους- να κάνουμε πρακτικά πράγματα τα οποία μπορούμε να κάνουμε είτε ως Επιτροπή είτε και ως Βουλευτές, πρακτικά πράγματα που να φέρνουν αποτέλεσμα.
Σε ό,τι αφορά τους λογαριασμούς σας ενημερώνω. Ενδεχομένως δεν έχετε ενημερωθεί. Μπορεί να έχετε ενημερωθεί, ότι υπάρχει ένα team από τη Βουλή που συνδράμει τους εφέτες-ανακριτές και μας έρχεται πια με καλύτερη ροή το υπόλοιπο της δικογραφίας. Σας ενημερώνω λοιπόν. Και είναι ένα θέμα που πρέπει να απασχολήσει τα κόμματα. Δηλαδή να βάλει ομάδες δουλειάς να τα επεξεργαστούν. Είναι πολύ ενδιαφέρον το υπόλοιπο που έρχεται, αμέτρητο. Δεν μας φέρνουν πια σελίδες. Μας φέρνουν κούτες.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Αλλά κύριε Πρόεδρε, υπάρχουν υποθέσεις, όπως αυτή της Ρουμανίας που προανέφερα για την Debevoise η οποία δεν υπάρχει σε καμιά δικογραφία. Δηλαδή κανείς ανακριτής μέχρι σήμερα δεν έχει ανοίξει. Και για να σας πω συγκεκριμένα, παραδείγματος χάρη την εταιρεία ΣΟΥΤΟΝ. Και αναφέρομαι στην εταιρεία ΣΟΥΤΟΝ διότι η συγκεκριμένη εταιρεία παραδείγματος χάρη ενεργοποιεί την έρευνά μας για το θέμα του Ο.Τ.Ε., εκτός από τη σύμβαση 8002 και στη σύμβαση 8004 και νομίζω ότι γίνομαι αντιληπτός τι εννοώ.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Παρά το ότι η εντολή μας δεν καλύπτει αυτή την πτυχή, όμως συμφωνώ μαζί σας, μπορούμε να δώσουμε δρόμους για την τακτική ανάκριση να συμπεριλάβει. Όμως θα σας πω ότι δεν είναι μόνο δυστροπούσα η δικαιοσύνη απέναντι στον Υπουργό Δικαιοσύνης όπως παρακολουθούμε, αλλά επίσης με το τσιγκέλι παίρνουμε και τις υπόλοιπες δικογραφίες, και αυτή που έρχεται σταδιακά…
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Μη βάζετε όμως στις λέξεις αυτές τη συμφωνία όλων μας. Δεν θεωρούμε ότι όλη η δικαιοσύνη είναι δυστροπούσα. Ίσως κάποιος λειτουργός.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Προφανώς. Δεν είπα «όλοι». Αλλά έχω περιπτώσεις και έχουμε περιπτώσεις εξοργιστικές.
Ο κ. Χατζίκος προς τον πρόεδρο του Τριμελούς Συμβουλίου Διεύθυνσης του Εφετείου Αθηνών: «Διαβιβάζουμε το υπ’ αριθμ. 7/4 έγγραφο της Βουλής των Ελλήνων Εξεταστικής Επιτροπής της υπόθεσης της SIEMENS και παρακαλούμε απευθείας να αποστείλετε σ’ αυτήν το 2058/2001 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών μεθ’ όλων των εγγράφων της σχετικής δικογραφίας που βρίσκεται στο γραφείο του Εφετείου Αθηνών, αποσταλείσα με αριθμό πρωτοκόλλου της Εισαγγελίας Εφετών το 2002». Είναι αυτό που λέτε, η ROM TELECOM. Για να πάρουμε κάθε δικογραφία, περνάμε από σαράντα κύματα.
Και επαναλαμβάνω ότι τα κουτιά που έρχονται είναι πολύ ενδιαφέροντα για να έρχονται τυχαία τελευταία.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Τα κύματα εσείς δεν τα φοβάσθε. Κάποτε κολυμπήσατε πολλές ώρες.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Ναι, αλλά εδώ να φθάνουμε και σε σύντομο χρόνο. Και ο χρόνος μας και οι αντοχές μας –εκφράζω και τους υπολοίπους συναδέλφους- δεν είναι απεριόριστες και πάντως ο πολιτικός μας χρόνος είναι ιδιαίτερα περιορισμένος. Πρέπει να έχουμε αποτέλεσμα.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Πάμε στο δρόμο του χρήματος λοιπόν.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Συγκροτήστε λοιπόν και έχετε την κάλυψη και την παρότρυνση και την καθοδήγηση του Προεδρείου. Η Επιτροπή έχει τη δυνατότητα. Συγκροτήστε διακομματικές ομάδες διμελείς ή τριμελείς και κυνηγήστε επιμέρους. Όλο δεν γίνεται.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Συγκεκριμένα επανειλημμένως σας λέω ότι εκπρόσωπος της Debevoise, Γιαννίδης, δύο πρόσωπα που σας προτείνω άμεσα για να προχωρήσουμε και να ανοίξουμε…
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Τώρα μου λέτε για μάρτυρες.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ναι.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Μάρτυρες. Ζήτησα από τα κόμματα για την τελευταία φάση να μου κάνουν προτάσεις.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Πρόσθετα.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Επιπροσθέτως συμπεριλαμβάνονται. Αλλά όταν μιλάμε για λογαριασμούς, να συμφωνήσουμε ότι πάμε για μεγάλα ποσά. Ας συμφωνήσουμε ότι πάμε πάνω από 100.000.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Κύριε Πρόεδρε, θα συμφωνούσα για πάνω από 100.000 αλλά εδώ έχουμε το εξής φαινόμενο, να έχουμε πληρωμές σπασμένες σε μικρότερα ποσά γιατί αν ένα ποσό πληρωθεί πάνω από 70.000 μάρκα παραδείγματος χάρη, τότε εμπίπτει στις διατάξεις του ελέγχου προελεύσεως χρήματος. Ο συγκεκριμένος παραδείγματος χάρη σπάστηκε σε τέσσερις πληρωμές.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Η σκέψη μου λοιπόν είναι να πάμε κάτω από το όριο του ελέγχου. Είναι για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος για την τρομοκρατία. Να πάμε κάτω από το όριο και να ψάξουμε να βρούμε πληρωμές είτε σε χρήμα είτε σε off shore. Γιατί αν πάμε σε όλη τη γκάμα, να εντοπίσουμε. Και σας παρακαλώ με task force κινηθείτε. Το Προεδρείο δεν έχει άλλες δυνατότητες στο μέτρο που όλο το σύστημα κωλυσιεργεί.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Το telepassport τι έγινε; Μας απάντησαν; Δεν μας απαντάνε κύριε Πρόεδρε. Έχουν διατυπωθεί τα ερωτήματα.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Καλώς να επανέλθουμε συγκεκριμένα και στοχευμένα. Συνεννοηθείτε με τον κ. Μακρυπίδη και προχωρήστε το. Δεν έχω αντίρρηση. Πρακτικά κινήστε το.
Ορίστε κύριε Νικητιάδη.
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΝΙΚΗΤΙΑΔΗΣ: Κύριε Πρόεδρε, πρώτον, θέλω να εκφράσω τη λύπη μου για την τραγική απόφαση του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου που υποθέτω ότι είναι έτσι. Δεν μπορεί να κάνει λάθος ο κ. Καμμένος αφού μας το ανακοίνωσε.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Με ενημέρωσαν τηλεφωνικά.
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΝΙΚΗΤΙΑΔΗΣ: Στην ουσία έρχεται να προδικάσει σε ό,τι αφορά τον κ. Ζαγοριανό. Είμαι βέβαιος ότι εμείς θα συνεχίσουμε το έργο μας χωρίς να υπολογίσουμε κανένα σκεπτικό σε σχέση με Ανώτατα Δικαστικά Συμβούλια.
Δεύτερον, επειδή ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε ξανά…
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Προφανώς αυτό έχει να κάνει με τη θέση σε αργία και όχι με την ουσία, αλλά προδικάζει και την ουσία.
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΝΙΚΗΤΙΑΔΗΣ: Το έχω υπόψη μου. Να είσθε βέβαιος κύριε Πρόεδρε, ότι το σκεπτικό που περιλαμβάνει η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου υπεισέρχεται επί της ουσίας. Γιατί διαφορετικά πώς κρίνει ότι δεν πρέπει να τεθεί σε αργία;
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Άρα πρέπει να προτάξουμε κύριοι συνάδελφοι, τα των ανακριτικών διαδικασιών που αφορούν μέλη του σώματος για να δούμε τι γίνεται μ’ αυτούς. Και δεν θέλω να δίνω γενικότητες και γενικώς ορισμούς αλλά ορισμένοι από το Σώμα της Δικαιοσύνης δεν τιμούν τον όρκο τους και το ρόλο τους και την εμπιστοσύνη του λαού.
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΝΙΚΗΤΙΑΔΗΣ: Δεύτερον, θέλω να διευκρινιστεί αν δεν έχει γίνει αντιληπτό, επειδή ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε στον φάκελο που σχετίζεται με τον κ. Τσουκάτο, ότι ο κ. Τσουκάτος είναι κατηγορούμενος στην τακτική δικαιοσύνη. Δεν είναι το πολιτικό πρόσωπο τυπικώς για το οποίο έχουμε εμείς την ευθύνη και η Βουλή προκειμένου να έλθει ο φάκελος. Το διευκρινίζω για να μην υπάρχει καμία σύγχυση σχετικώς …
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Για άλλο ποσό είπα κύριε Νικητιάδη. Δεν είπα για το ένα εκατομμύριο μάρκα. Είπα για το ένα εκατομμύριο ευρώ που φέρεται να έχει πάρει ο κ. Τσουκάτος με στέλεχος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στην Ελβετία.
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΝΙΚΗΤΙΑΔΗΣ: Δεν έχει λοιπόν καμία σχέση με μας. Αυτό κύριε Καμμένο, να γίνει αντιληπτό. Αυτό το εκατομμύριο, αυτή η υπόθεση δεν σχετίζεται με τα πολιτικά πρόσωπα των οποίων εμείς την ευθύνη αναζητούμε. Δεν έχουμε εμείς τη δυνατότητα και την αρμοδιότητα να ελέγξουμε τις πολιτικές ευθύνες του κ. Τσουκάτου. Αυτό προσπαθώ να σας πω. Αυτό μόνο παρεμπιπτόντως μπορεί να βγει αν βγει και δεν ξέρω αν πρέπει να βγει από μας, όταν μάλιστα ο άνθρωπος είναι κατηγορούμενος στην τακτική δικαιοσύνη.
Τρίτον, επειδή ορθώς φέρατε το θέμα, κύριε Καμμένο, του αποπεμφθέντος όπως κατάλαβα, μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΣΕ. Νομίζω ότι είναι προφανές πως εμείς έχουμε υποχρέωση να αντιδράσουμε και μάλιστα με πολύ δυναμικό τρόπο προκειμένου να καταδείξουμε τη δική μας θέση, αλλά θεωρώ σκόπιμο προτού γίνει αυτό να έχουμε μία ιδίαν άποψη.
(XP)
Και επειδή δεν μπορούμε να καλούμε εδώ τον αποπεμφθέντα για να δώσει εξηγήσεις, με δική σας πρωτοβουλία ή και εγώ μπορώ ν’ αναλάβω την υποχρέωση να τον καλέσω για να μας διευκρινίσει τους λόγους για τους οποίους ο ίδιος πιστεύει ότι αποπέμφθηκε. Εάν εμείς κρίνουμε ότι οι λόγοι για τους οποίους αποπέμφθηκε είναι η δική του μαρτυρία στην Επιτροπή μας, τότε πρέπει ν’ αντιδράσουμε έντονα. Παραπέρα εγώ προτείνω να ζητήσουμε να πάει στην τακτική δικαιοσύνη, διότι αυτός που απέπεμψε ο ηθικός αυτουργός ή ο αυτουργός που απέπεμψε από το διοικητικό συμβούλιο ενός οργανισμού κάποιον επειδή κατέθεσε την αλήθεια ενώπιον ανακριτικών αρχών όπως είμαστε εμείς, παρακωλύει το έργο απονομής της δικαιοσύνης. Άρα, πραγματοποιεί ποινικό αδίκημα και γι’ αυτό πρέπει να πάει στην τακτική δικαιοσύνη.
Πρέπει, κύριε Πρόεδρε, να το δείτε εσείς ή εγώ, ή ο κ. Τζαβάρας…
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Θα προτιμούσα να το διερευνήσει κάποιος από την Επιτροπή.
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΝΙΚΗΤΙΑΔΗΣ: Να τον καλέσω εγώ και ν’ αναφερθώ μετά στην Επιτροπή.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Ο κ. Τζαβάρας έχει το λόγο.
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΖΑΒΑΡΑΣ: Εκράζω και εγώ τον αποτροπιασμό μου. Είναι απαράδεκτο το φαινόμενο της αποπομπής από τη θέση του μέλους του διοικητικού συμβουλίου του ΟΣΕ ενός πολίτη, ο οποίος είχε την γενναιότητα και την ευψυχία να έλθει ενώπιόν μας και χωρίς να διστάσει να πει αυτά που γνώριζε και μάλιστα κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να μη μένει σε κανέναν η εντύπωση ότι είχε οποιαδήποτε κομματική μεροληψία. Ενώνω και εγώ τη φωνή μου μ’ αυτές των προλαλησάντων συναδέλφων. Πρέπει αυτό το συγκεκριμένο κρούσμα να το προλάβουμε όσον αφορά την επέκταση των εντυπώσεων που δημιουργεί.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Εγώ αναλαμβάνω μια επαφή με το αρμόδιο κυβερνητικό στέλεχος.
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΖΑΒΑΡΑΣ: Παρακαλώ να μας ενημερώσετε.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Επίσης, να γίνει μια διερεύνηση ώστε να έχω και εγώ πλήρη εικόνα άτυπα και εκτός διαδικασιών. Να αναλάβει ο κ. Νικιτιάδης ή όποιος άλλος, αλλά να με ενημερώσει και να ενημερωθεί η Επιτροπή.
Δεύτερον, παρ’ όλα αυτά, να ετοιμαστεί ένα έγγραφο που να είναι ουσιαστικό και σκληρό.
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΖΑΒΑΡΑΣ: Ας διερευνήσετε εσείς πρώτα, και μετά κάνουμε το έγγραφο.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Για να μη δημιουργήσω την εντύπωση ότι θέλω ν’ αποφύγω την κίνηση.
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΖΑΒΑΡΑΣ: Δεν νομίζω. Τώρα μιλάμε με συνείδηση και των λεγομένων και των πραττομένων.
************************************************
ΣΧΟΛΙΟΝ: ΑΘΑΝΑΤΗ ΕΛΛΑΣ! ΑΘΑΝΑΤΟΝ ΠΑΣΟΚ!