Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


******************************************************
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

22 Απριλίου 2010

Αθήνα-Τριτοκοσμική Μεγαλόπολι



Μπορείτε, αλλά δεν θέλετε!
Δελτίο Τύπου του Παρεμπόριο Stop!

Η οδός Ερμού μιλά μόνη της και φωνάζει ότι οι αρμόδιοι μπορούν, αλλά δεν θέλουν.

Στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία της 19/04, ο δήμαρχος Αθηναίων φέρεται να είπε: «Προτιμώ, αντί να στρέψουμε τους μικροπωλητές στην εγκληματικότητα,[[ΓΙΑΤΙ κ. ΔΗΜΑΡΧΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΙΚΡΟΠΩΛΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΣΤΡΕΦΕΙΣ ΣΤΗΝ  ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ??? ΓΙΑΤΙ?? ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΠΑΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΤΕΒΕ?? -- ΩΡΑΙΑ Η ΣΥΛΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΟΥ κ. ΔΗΜΑΡΧΕ! ΑΦΟΥ ΑΝΟΙΞΑΜΕ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΚΑΙ ΜΑΖΕΥΕΤΑΙ ΕΔΩ ΤΟ ΚΑΤΑΚΑΘΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΗΣ, ΜΕΤΑ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΝΑ 'ΜΗΝ ΣΤΡΑΦΗ ΣΤΗΝ ΕΓΚΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ' ΜΑΘΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΥΤΕ ΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΝΟΜΟΙ!!!]] να κάνουμε λίγο τα στραβά μάτια [[ΓΙΑΤΙ κ. ΔΗΜΑΡΧΕ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ λίγο τα στραβά μάτια ΑΛΛΑ ΤΟΥΣ ΣΤΕΛΝΕΙΣ ΤΟ ΣΔΟΕ??]]. Ένα κομμάτι στην Αθήνα που να γίνει, ας το πούμε, ένα έθνικ παζάρι και να μαζευτούν οι περισσότεροι εκεί». Στο ίδιο δημοσίευμα, ο αντιδήμαρχος κ. Παπαδάκης, αναφερόμενος στα επεισόδια της 10/4 δηλώνει: «Δεν είναι δουλειά κανενός να βγαίνει στον δρόμο βιντεοσκοπώντας και φωτογραφίζοντας κόσμο. Το σκεπτικό κάποιων που διοργάνωσαν αυτή την επιχείρηση δεν ταυτίζεται με την άποψη του εμπορικού κόσμου. Υπέβαλαν μάλιστα και μηνύσεις για το ζήτημα των Αφρικανών μικροπωλητών, αλλά χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο. Στρέφονται εναντίον του Μιχ. Χρυσοχοΐδη και του Νικ. Κακλαμάνη»[[κ. ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΕ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΗΣ ΟΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΗ ΤΟΝ ΑΔΙΚΟΠΡΑΓΟΥΝΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ!! ΔΕΝ ΜΑΣ ΘΕΛΕΙΣ ΠΟΛΙΤΕΣ κ. ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΕ! ΜΑΣ ΘΕΛΕΙΣ ΖΩΑΚΙΑ ΦΟΒΙΣΜΕΝΑ ΑΠ' ΤΟ ΞΥΛΟΚΟΠΗΜΑ ΠΟΥ ΕΔΩΣΑΝ  ΣΤΗΝ ΕΡΜΟΥ ΟΙ ΝΕΓΡΟΙ!! ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΣΟΥ!!]] 
Ως ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟ STOP! ερωτούμε την ηγεσία του δήμου: Σε ποια περιοχή και σε τι έκταση επιδιώκει να εγκαταστήσει το «έθνικ» παζάρι του, ποιος τον έχει εξουσιοδοτήσει για να παίρνει τέτοιου είδους πρωτοβουλίες και προ παντός, τι προϊόντα θα διατίθενται στο παζάρι αυτό; Ρώτησε την γνώμη του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών; Σκοπεύει ο κ. δήμαρχος να διαθέσει χώρο σε αυτό το παζάρι και στους λαθρομετανάστες μικροπωλητές, οι οποίοι, αν κρίνουμε και από τις συλλήψεις της 10ης Απριλίου αντιστοιχούν στο ήμισυ όσων απασχολούνται σε αυτήν την παράνομη δραστηριότητα;
Στον κύριο Παπαδάκη, υπενθυμίζουμε ότι ταύτιση ή όχι του εμπορικού κόσμου με την δράση μας διαφαίνεται από την κάλυψη που μας παρέχουν τα συνδικαλιστικά του όργανα, αλλά και η συμμετοχή και εκλογή πολλών από εμάς σε αυτά. Για την ιστορία, την περασμένη Κυριακή, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Αττικής, Ομόρων Νομών και Νήσων Αιγαίου, κ. Δημήτρης Αρμενάκης, τη παρουσία των αντιπροσώπων, καθώς και του προέδρου της ΕΣΕΕ, κ. Βασίλη Κορκίδη, εξουσιοδότησε το μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας και επικεφαλής μας, Παναγιώτη Δούμα, να ενημερώσει τους φορείς της δικαιοδοσίας της για την ανάπτυξη αντιστοίχων κατά τόπους δράσεων υπό την ονομασία ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟ STOP!
Του απαντούμε τέλος τα εξής:
  • Πριν μας υποδείξει ποια είναι η δουλειά μας και ποια όχι, ας φροντίσει να κάνει εκείνος την δουλειά του και όχι τα «στραβά μάτια» που του υποδεικνύει ο δήμαρχος.
  • Η δική μας «επιχείρηση» προφανώς έπιασε τόπο, αν κρίνει κανείς από τον δραστικό περιορισμό χρονικά και γεωγραφικά του καταντήματος της πόλεώς μας, αμέσως μετά τα γεγονότα της 10/4. Η Ερμού μιλά μόνη της και φωνάζει ότι οι αρμόδιοι μπορούν, αλλά δεν θέλουν.
  • Ας κάνει μία στροφή στην πολυθρόνα που έχει στρογγυλοκαθίσει μέσα στο δημαρχείο και ας δει τι γίνεται στους δρόμους που βρίσκονται πίσω από αυτό. Σύντομα, άλλωστε, θα λάβει το μήνυμα και από εκεί.
  • Ας μην ξεχνά ότι ΚΑΙ εκείνος έχει μηνυθεί.
Οι ετικέτες που συντονισμένα ο τύπος προσπαθεί να μας προσάψει δεν καταπίπτουν μόνο από την θεσμοθετημένη αναγνώριση της δράσεώς μας, αλλά και από την αποδοχή που αυτή εισπράττει μέσα στην ίδια την ελληνική κοινωνία, από την οποία όλοι αυτοί έχουν κατά πολύ απομακρυνθεί.
ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΧΕΙ ΑΚΟΜΗ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ ΤΗΝ ΟΔΟΝ ΕΡΜΟΥ! ΟΜΩΣ, ΠΩΣ ΕΜΑΘΑΝ ΟΙ ΣΕΝΕΓΑΛΕΖΟΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΟΔΟΣ ΕΡΜΟΥ ΚΑΙ  ΚΑΤΕΦΘΑΣΑΝ?? ΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΦΕΡΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΓΚΑΘΙΣΤΑ?? ΠΩΣ ΕΜΑΘΑΝ ΟΙ ΣΕΝΕΓΑΛΕΖΕΣ ΠΟΡΝΕΣ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΟΔΟΣ 3ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ?? ΠΟΙΟΣ ΤΙΣ ΦΕΡΝΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΓΚΑΘΙΣΤΑ?? ΦΥΣΙΚΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΔΙΟΤΙ ΘΕΛΕΙ Η ΑΘΗΝΑ ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ -ΟΠΩΣ ΤΗΣ ΑΞΙΖΕΙ- Η ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΙ --ΤΟ ΠΤΥΕΛΟΔΟΧΕΙΟ ΤΗΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΗΣ-- ΓΕΜΑΤΗ ΠΑΝΣΠΕΡΜΙΑ ΦΥΛΩΝ ΚΑΙ ΒΟΥΤΗΓΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΑΝΟΜΙΑ, ΣΤΗΝ ΠΟΡΝΕΙΑ, ΣΤΟ ΜΙΚΡΟ/ΜΕΓΑΛΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΒΡΩΜΙΑ (ΟΛΟΙ Ο ΔΡΟΜΟΙ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΕΤΑΒΛΗΘΗ ΣΕ ΟΥΡΗΤΗΡΙΑ). 
ΟΜΩΣ -ΠΡΟΣΟΧΗ- ΕΠΡΕΠΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ 'ΧΩΡΟ' ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΕΜΠΟΡΟΥΣ! ΚΑΙ ΤΙ ΚΑΝΕΙ?? ΟΤΑΝ ΕΜΦΑΝΙΣΘΗ ΕΛΛΗΝ ΜΙΚΡΟΠΩΛΗΤΗΣ ΑΜΕΣΩΣ ΤΟΝ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΖΗΤΑ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΑΣΚΗΣΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΤΕΒΕ! ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ  ΟΥΔΕΙΣ ΜΙΚΡΟΠΩΛΗΤΗΣ ΣΗΜΕΡΑ ΔΥΝΑΤΑΙ ΝΑ ΔΙΔΗ 700 ΕΥΡΩ ΜΗΝΙΑΙΩΣ ΣΤΟ ΤΕΒΕ, ΕΞΗΦΑΝΙΣΘΗ ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟΣ ΜΙΚΡΟΠΩΛΗΤΟΥ!
Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ, ΒΟΥΤΗΓΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΧΑΥΝΩΣΗ ΤΟΥ 'ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΣΜΟΥ', ΤΟΥ 'ΑΝΤΙΡΑΤΙΣΜΟΥ', ΤΗΣ 'ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΣ', ΤΗΣ ΧΑΖΟΧΑΡΟΥΜΕΝΗΣ 'ΑΝΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑΣ' ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΟΥ ΠΑΣΟΚΙΚΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ, ΔΕΝ ΕΞΥΠΝΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙ ΟΤΙ ΕΓΙΝΕ ΠΛΕΟΝ ΞΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΧΩΡΑ --ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΩΝ 5 ΕΚ. ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ! 
ΚΑΠΟΤΕ ΚΑΙ ΟΙ 'ΙΣΤΟΡΙΚΟΙ' ΛΑΟΙ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ! ΑΤΥΧΩΣ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΑΔΟΞΑ ΚΑΙ ΑΤΙΜΩΤΙΚΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΧΛΕΥΗ ΤΩΝ ΕΧΘΡΩΝ ΤΟΥ (ΠΕΦΤΟΝΤΑΣ -ΤΥΦΛΟΣ ΤΑ Τ'ΩΤΑ ΤΟΝ ΤΕ ΝΟΥΝ ΤΑ Τ'ΟΜΜΑΤΑ- ΣΤΗΝ ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΗ ΠΑΓΙΔΑ ΠΟΥ ΕΒΑΛΑΝ ΕΜΠΡΟΣ ΤΟΥ) ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΓΡΑΨΕΙ ΟΤΙ ΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΣΧΑΤΗ ΠΑΡΑΚΜΗ ΚΑΙ ΘΝΗΣΙΜΑΙΟΣ (ΚΑΙ 'ΜΗ ΔΙΕΚΔΙΚΟΝΤΑΣ ΤΙΠΟΤΕ', ΟΠΩΣ ΟΙ ΠΕΘΑΜΕΝΟΙ) ΑΦΕΘΗΚΕ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙ ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΣΟΥΝ ΤΗΝ 'ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΒΟΛΗ' ΟΙ ΜΩΑΜΕΘΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΓΡΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ! 

Ἀποχαιρέτα την τὴν Θεσσαλονίκη ποὺ τὴν χάνεις

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΑ ΤΗΝ, ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΟΥ ΤΗΝ ΧΑΝΕΙΣ!
(ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ 'ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ' ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ -ΟΠΩΣ ΤΟ  ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ- ΜΕ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ''πραγματική πρωτεύουσα της Νέας Βαλκανικής..'' :


http://www.macedoniahellenicland.eu/content/view/839/33/lang,el/

Η Μακεδονία εμπροσθοφυλακή της Ευρώπης των Περιφερειών
Αποφασισμένος να μη χαθεί και αυτή τη φορά το στοίχημα για τη Θεσσαλονίκη εμφανίζεται ο Γιώργος Παπανδρέου με μήνυμά του στην εφημερίδα Μακεδονία. Προλογίζοντας την έκδοση των πρακτικών της ημερίδας που οργάνωσε η εφημερίδα με θέμα "Η Θεσσαλονίκη βρίσκει την ταυτότητά της", ο πρωθυπουργός δηλώνει ότι μέχρι το 2012, οπότε συμπληρώνονται 100 χρόνια από την απελευθέρωσή της, η Θεσσαλονίκη πρέπει να έχει μπει σε νέα τροχιά.
Το μήνυμα του πρωθυπουργού για τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα έχει ως εξής:
"Η αγωνία των ανθρώπων μιας πόλης να αναδείξουν την ουσία της ταυτότητάς της και τις δυνατότητές της είναι από μόνη της πλούτος για την ίδια την πόλη. Με μεγάλη μου χαρά χαιρετίζω την πρωτοβουλία της εφημερίδας Μακεδονία, που στόχο είχε τον προσδιορισμό της θέσης της Θεσσαλονίκης μέσα στο σύγχρονο τοπίο. Της Θεσσαλονίκης που θα έπρεπε ήδη να είναι το μητροπολιτικό κέντρο των Βαλκανίων, που θα μπορούσε να είναι σήμερα μια πόλη εξωστρεφής, μια πόλη που ανοίγει τα σύνορα της Ελλάδας προς τα έξω. Προς τα Βαλκάνια, προς την Ευρώπη. Προς τον κόσμο. Βεβαίως, οι Θεσσαλονικείς δεν έχουν ανάγκη από άλλες υποσχέσεις και φιλοφρονήσεις, από εύκολα λόγια που ξεχνιούνται στο χρόνο. Τώρα είναι η ώρα που η Θεσσαλονίκη μπορεί και πρέπει να γυρίσει σελίδα. Μέχρι το 2012, όταν και θα συμπληρωθούν 100 χρόνια από την απελευθέρωσή της, πρέπει να έχουν μπει ισχυρές βάσεις, να έχουν γίνει δομικές αλλαγές, με μοναδικό στόχο να βάλουν την πόλη σε μια νέα τροχιά. Μέσα από την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της, μέσα από την ανάδειξη του έντονου πολιτιστικού της χαρακτήρα και της ιστορίας της, με τη βοήθεια των νέων τεχνολογιών και της πράσινης ανάπτυξης, αλλά κυρίως αξιοποιώντας το μεράκι και τα όνειρα των ανθρώπων της, η Θεσσαλονίκη μπορεί να ξανακερδίσει την αυτοπεποίθηση και την αισιοδοξία της. Αυτή τη φορά το στοίχημα για την πόλη της Θεσσαλονίκης δεν μπορεί και δεν πρόκειται να χαθεί. Εργαζόμαστε με συγκεκριμένο όραμα και σχέδιο, στοχεύοντας στη δημιουργία της μητροπολιτικής Θεσσαλονίκης. Ώστε η πόλη να αναδείξει την ταυτότητα μιας ιστορικής και συνάμα σύγχρονης πόλης, που θα αποτελέσει το εφαλτήριο για ένα πρότυπο μοντέλο ανάπτυξης για όλη τη χώρα. Που θα προσφέρει στους κατοίκους της καλύτερη ποιότητα ζωής και θα είναι πόλος δημιουργικότητας και κοιτίδα πολιτισμού. Η Θεσσαλονίκη μπορεί καλύτερα. Οι Θεσσαλονικείς αξίζουν περισσότερα. Και θα δουλέψουμε με όλη μας τη δύναμη για να δουν την πόλη τους όπως την ονειρεύονται». Με εγκάρδιους χαιρετισμούς, 

Αξίζει να θυμηθούμε τα λόγια του κ.Παπανδρέου στον προεκλογικό του λόγο στη Θεσσαλονίκη, όταν μιλούσε για "μια περιφέρεια που τη Νέα Εποχή, δημοκρατική, αυτοδιοικούμενη, αυτοδύναμη, θα αποτελέσει την εμπροσθοφυλακή της Ευρωπης των Περιφερειών", καθώς και για μια Θεσσαλονίκη "πραγματική πρωτεύουσα της Νέας Βαλκανικής".. 
Φυσικά και οι Θεσσαλονικείς δε έχουμε ανάγκη από άλλες υποσχέσεις και φιλοφρονήσεις. Ούτε όμως μπορούμε να αισθανόμαστε περήφανοι για τον τίτλο της πρωτεύουσας της Νέας Βαλκανικής, όταν αυτό πιθανότατα σημαίνει κατάρρευση των εθνικών μας συνόρων.  Αυτό που είχαμε πάντοτε ανάγκη, ήταν η επιβεβαίωση πως η χώρα μας δε θα εγκαταλείψει τη Μακεδονία. Μια επιβεβαίωση που δυστυχώς καμιά κυβέρνηση δε στάθηκε ικανή να δώσει.
Η Νέα Τάξη Πραγμάτων, την οποία ο πρωθυπουργός καλύπτει πίσω από τον ευφημισμό "Νέα Εποχή" περιλαμβάνει και μια Ευρώπη των Περιφερειών.  Ανάγει τη Θεσσαλονίκη, και συνεπώς ολόκληρη τη Μακεδονία σε αυτοδιοικούμενη, αυτοδύναμη, Ευρωπαϊκή Περιφέρεια-Εμπροσθοφυλακή..
Πώς θα διαμορφωθεί ο χάρτης αυτής της Ευρώπης των Περιφερειών, μια που η Μακεδονία αποτελούσε ως τώρα περιφέρεια της Ελλάδας; 
Θα μπορούσε ο πρωθυπουργός αναφέρεται στη σταδιακή εξαφάνιση των εθνικών συνόρων που θα μετατρέψουν τα κράτη σε περιφέρειες. Όμως δεν αναφέρεται σε αυτό. Από τα λόγια του διαφαίνεται η πρόθεση διάσπασης της Μακεδονίας από την υπόλοιπη Ελλάδα. Και γνωρίζοντας καλά τις διαθέσεις των ενορχηστρωτών της Νέας Τάξης Πραγμάτων, την ίδια μοίρα φαίνεται πως θα έχουν η Ήπειρος και η Θράκη, οι οποίες, θα αποτελέσουν με τη σειρά τους, αυτοδιοικούμενες, αυτοδύναμες, Ευρωπαϊκές Περιφέρειες...
ΑΠΟ ΤΑ ΕΥΓΕΝΙΚΑ 'ΠΕΡΙ ΔΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΟΥ' ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΘΑ ΟΤΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΥΠΕΡΜΑΧΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΟΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΚΟΜΗ 'ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙ' ΟΤΙ ΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΣΥΜΦΩΝΗΘΕΙ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΚΑΙ ΜΕΝΕΙ ΤΟ 'ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ' ΤΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΧΑΧΟΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ 1981 ΑΠΟΧΑΥΝΩΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΡΑΣΤΩΝΗ, ΣΤΗΝ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ -- ΟΤΑΝ ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΑΡΚΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ (ΠΟΛΥ ΦΟΒΟΥΜΕΘΑ) ΑΡΓΑ!  

Στοχεύουν στο υποσυνείδητο του Έλληνα (2)

Το δεύτερο μέρος της σειράς με τις τηλεοπτικές διαφημίσεις,  που στοχεύουν στο υποσυνείδητο του Έλληνα.

Tο κράτος δεν ήταν η λύση αλλά το πρόβλημα


Image
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ

20 Απριλίου 2010

Μέτρα για πλεονάσματα άνω του 5% ώστε να αρχίσει να μειώνεται το χρέος. Ποιος θα τα υλοποιήσει;

Η επιτήρηση της Ελλάδας από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δημιουργεί ελπίδες ότι θα υλοποιηθούν, έστω αυτήν την ύστατη ώρα, οι μεταρρυθμίσεις που θα μειώσουν το χρέος και τα ελλείμματα και θα αναστείλουν την χρεοκοπία της χώρας.
Η Φιλελεύθερη Συμμαχία ενημερώνει τους πολίτες ότι η μείωση του χρέους, για να γίνει εφικτή, απαιτεί τη δημιουργία πλεονασμάτων άνω του 5στους προϋπολογισμούς των επόμενων δεκαετιών. Όμως, για να δημιουργηθούν τα πλεονάσματα αυτά, θα χρειαστεί να περιοριστεί δραστικά το κράτος, να μειωθεί σημαντικά ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων, να εκλείψουν οι κρατικές σπατάλες και να τονωθεί η επιχειρηματικότητα και η ανάπτυξη.
Είναι βέβαιο ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα επιδιώξει να εξαναγκάσει την Ελληνική Κυβέρνηση να προωθήσει τέτοιου είδους μέτρα. Τα μέτρα αυτά, εάν υλοποιηθούν, θα σημάνουν την κατάρρευση του κρατισμού που κυριάρχησε τα τελευταία τριάντα χρόνια στην Ελλάδα, θα αναδείξουν ότι το κράτος δεν ήταν η λύση αλλά το πρόβλημα και θα κάνουν φανερή την ανάγκη φιλελευθεροποίησης της οικονομίας και της κοινωνίας. Σε πολιτικό επίπεδο, η μείωση του κράτους θα αποδυναμώσει το σύστημα πελατειακών σχέσεων που διατηρεί εναλλάσσοντας, εδώ και τριάντα χρόνια, το ίδιο πολιτικό προσωπικό στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση.
Δεδομένων των παραπάνω, γίνονται κατανοητοί οι λόγοι της λυσσαλέας αντίδρασης όλων των κομμάτων στην έλευση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, και της δαιμονοποίησής του. Γίνεται επίσης φανερό, ακόμα και στους πιο δύσπιστους, ότι οι πολιτικές που απαιτούνται για να δοθεί λύση στο πρόβλημα της χώρας δεν μπορούν να υλοποιηθούν, ακόμα και υπό καθεστώς καταναγκασμού, από αυτούς που το δημιούργησαν.
Αν και αναγνωρίζεται πλέον, έστω με μισόλογα και καθυστερημένα, ότι οι φιλελεύθερες πολιτικές αποτελούν την λύση στα σημερινά αδιέξοδα, γίνεται επίσης όλο και πιο φανερό ότι οι πολιτικές αυτές δεν μπορούν να υλοποιηθούν από αυτούς που πάντα τις αντιστρατεύονταν.
Η Φιλελεύθερη Συμμαχία θεωρεί ότι η ανανέωση του πολιτικού προσωπικού και του πολιτικού συστήματος της χώρας αποτελούν αναγκαίες προϋποθέσεις για την μετάβαση της Ελλάδας σε μια νέα περίοδο που θα χαρακτηρίζεται από μεταρρυθμίσεις, ελευθερία και ανάπτυξη.