Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


******************************************************
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

8 Μαΐου 2010

New York Times-Τρεις τρόποι σωτηρίας για την Ελλάδα


Hμερομηνία δημοσίευσης08-05-10
Τρεις τρόποι σωτηρίας για την Ελλάδα

The New York Times


Η Ελλάδα είναι άραγε η επόμενη Lehman Brothers; Οχι. Η ελληνική οικονομία δεν είναι αρκετά μεγάλη και δεν συνδέεται σε τέτοιο βαθμό με τις υπόλοιπες του κόσμου ώστε να μπορέσει να προκαλέσει πάγωμα των αγορών, όπως οι ίδιες εφάρμοσαν το 2008. Ο,τι κι αν προκάλεσε την απότομη πτώση του Dow την Πέμπτη είναι ανεξάρτητο από τα γεγονότα στην Ευρώπη. Δεν θα έπρεπε επίσης να υιοθετήσουμε τις εκτιμήσεις αναλυτών που είπαν ότι παρατηρούμε την απαρχή της μαζικής πώλησης όλων των κρατικών χρεών. Το κόστος του αμερικανικού δανεισμού υποχώρησε την Πέμπτη στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων μηνών, ενώ την ίδια στιγμή που πολλές Κασσάνδρες μιλούσαν για κρίση στη Βρετανία στα ελληνικά πρότυπα, τα βρετανικά επιτόκια υποχωρούσαν ελαφρά.
Αυτά είναι τα καλά νέα. Τα κακά νέα είναι ότι τα προβλήματα της Ελλάδας είναι βαθύτερα και πιο διαδεδομένα από ό,τι οι Ευρωπαίοι ηγέτες είναι έτοιμοι να παραδεχθούν. 
Πολλοί αναλυτές εκτιμούν σήμερα ότι η ελληνική κρίση θα καταλήξει με χρεοκοπία της χώρας. Πιστεύω ότι είναι υπερβολικά αισιόδοξοι, καθώς θεωρώ ότι η χρεοκοπία θα συνοδεύεται και από εγκατάλειψη του ευρώ. Παρακολουθούμε έτσι το χρονικό μιας προαναγγελθείσας κρίσης. 
Θυμάμαι να παραπονιέμαι παλιότερα, όταν η Ευρώπη υπέγραφε τη Συνθήκη του Μάαστριχτ, ότι η Ε.Ε. επέλεξε τη λάθος ολλανδική πόλη για την τελετή. Η επιλογή του Αρνεμ θα ήταν πιο κατάλληλη, ως μνημείο της υπερφιλόδοξης θνησιγενούς επιχείρησης των Συμμάχων το 1944. Κύριο πρόβλημα του ευρωπαϊκού νομίσματος πρέπει να θεωρείται η απουσία κεντρικής ευρωπαϊκής κυβερνητικής οντότητας. Σκεφτείτε τη συνήθη αναλογία των τελευταίων μηνών, που συγκρίνει την Ελλάδα με την πολιτεία της Καλιφόρνιας: και οι δύο αντιμετωπίζουν οξύ δημοσιονομικό πρόβλημα, ενώ και οι δύο μοιράζονται ιστορία δημοσιονομικής ανευθυνότητας. Το πολιτικό αδιέξοδο της Καλιφόρνιας είναι χειρότερο και από της Ελλάδας, καθώς, παρά τις μεγάλες διαδηλώσεις, το ελληνικό Κοινοβούλιο ψήφισε το πακέτο σκληρών μέτρων λιτότητας.
Τα δημοσιονομικά προβλήματα της Καλιφόρνιας δεν είναι όμως τόσο σημαντικά ακόμη και για τους κατοίκους της, όπως αυτά της Ελλάδας. Αυτό συμβαίνει επειδή πολλά από τα κεφάλαια που δαπανά η Καλιφόρνια προέρχονται από την Ουάσιγκτον και όχι από την πολιτειακή πρωτεύουσα, Σακραμέντο. Παρά τη δραστική μείωση των πολιτειακών δαπανών, το σύστημα υγείας Medicare, τα κοινωνικά βοηθήματα και οι πληρωμές σε αμυντικές βιομηχανίες δεν επηρεάζονται. 
Οι ελληνικές περικοπές, όμως, θα προκαλέσουν ύφεση σε μια εθνική οικονομία η οποία πλήττεται ήδη σκληρά. Η απάντηση βρίσκεται λοιπόν στην αναδιάρθρωση του χρέους, κοινώς στη χρεοκοπία; Κάτι τέτοιο δεν θα βοηθούσε όσο νομίζουν πολλοί, καθώς τα τοκοχρεολύσια αφορούν ποσοστό του ελλείμματος. Ακόμη και εάν διακόψει εντελώς την εξυπηρέτηση του χρέους της, η ελληνική κυβέρνηση δεν θα συγκεντρώσει ικανά κεφάλαια ώστε να αποφύγει τη λιτότητα. 
Το μόνο που θα μπορούσε να ελαφρύνει σημαντικά τον ελληνικό πόνο θα ήταν η οικονομική ανάκαμψη.


Εάν η Ελλάδα διέθετε δικό της νόμισμα, θα μπορούσε να επιδιώξει μια τέτοια ανάκαμψη υποτιμώντας το νόμισμα και αυξάνοντας την ανταγωνιστικότητα των εξαγωγών της.
[ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΙΣ]


Εκτιμώ ότι υπάρχουν τρεις μόνο τρόποι για να παραμείνει η Ελλάδα στη Ζώνη του Ευρώ: Πρώτον, οι Ελληνες να αποδεχθούν τις θυσίες που ζητεί η κυβέρνησή τους, καθιστώντας ανταγωνιστική την αγορά εργασίας της χώρας[ΕΚΤΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΟΣ 100% ΓΙΑ 1.000 ΛΟΓΟΥΣ]. Δεύτερον, η ΕΚΤ να υιοθετήσει επεκτατική πολιτική, εξαγοράζοντας μεγάλο μέρος του κρατικού χρέους της χώρας [ΕΚΤΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΟΣ--ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΘΕΣΜΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ], χωρίς να φοβηθεί την επακόλουθη πληθωριστική πίεση. Τρίτον, το Βερολίνο θα μπορούσε να γίνει για την Αθήνα αυτό που είναι η Ουάσιγκτον για το Σακραμέντο [ΕΚΤΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΟΣ--ΔΕΝ ΗΜΑΣΤΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟ ΚΡΑΤΟΣ], που σημαίνει ότι τα δημοσιονομικά ισχυρά ευρωπαϊκά κράτη θα βοηθούν τους ασθενέστερους εταίρους τους.

Επικίνδυνοι [ΑΛΒΑΝΙΚΟΙ] εθνικισμοί


Επικίνδυνοι εθνικισμοί

Tου Σταυρου Τζιμα

Οσοι στη Δύση είχαν πιστέψει ότι με την ανεξαρτησία του Κοσόβου το αλβανικό ζήτημα στα Βαλκάνια έκλεισε οριστικά ίσως θα πρέπει να το ξανασκεφτούν. Μεταδίδονται τον τελευταίο καιρό ειδήσεις για κινητικότητα και δραστηριότητες εθνικιστικών κύκλων στο αλβανικό τόξο, που δεν μπορεί να αγνοηθούν. Στην ΠΓΔΜ, όπου οι σχέσεις Αλβανών και Σλαβομακεδόνων σε επίπεδο κοινωνίας ισορροπούν σε τεντωμένο σχοινί, έκανε προσφάτως την επανεμφάνισή του ο αποκαλούμενος Αλβανικός Εθνικός Στρατός (ASK) σε ένοπλη συμπλοκή με τη σλαβομακεδονική αστυνομία. Η οποία σε μια άλλη περίπτωση, πριν από λίγες ημέρες στα σύνορα της χώρας με το Κόσοβο, ανακάλυψε κρύπτες με μεγάλες ποσότητες οπλισμού φρουρούμενες από μασκοφόρους, οι οποίοι διέφυγαν στο Κόσοβο. Στην Πρίστινα ένα από τα σενάρια που η ηγεσία του νεόκοπου κράτους ρίχνει στο τραπέζι σε κάθε συζήτηση, ως απάντηση στο ενδεχόμενο απόσχισης του σερβοκρατούμενου βορείου Κοσόβου, είναι η απόσχιση της αλβανοκατοικούμενης κοιλάδας του Πρέσεβο-Μπουγιάνοβατς ή ανατολικού Κοσόβου, όπως το θεωρούν οι Αλβανοί.
Στην Αλβανία έχει αρχίσει στους υπολογίσιμους εθνικιστικούς κύκλους να ευδοκιμεί το φρούτο της «Φυσικής Αλβανίας». Το λάνσαρε ένας πρώην σύμβουλος του σημερινού ΥΠΕΞ Ιλιρ Μέτα, ο Κότσο Ντάναϊ, και αρέσει σε μερίδα της διανόησης, των ΜΜΕ αλλά και της πολιτικής, που τρέφεται με τον αλυτρωτισμό. Στην παρουσίαση του βιβλίου του στα Τίρανα έσπευσαν γνωστοί Αλβανοί εθνικιστές από την ΠΓΔΜ και το Κόσοβο, με πρώτον τον στρατιωτικό ηγέτη του UCK και μετέπειτα πρωθυπουργό Αγκιμ Τσέκου. Η «πλατφόρμα Ντάναϊ» τοποθετεί -προφανώς γιατί ο μικρομεγαλισμός των Βαλκάνιων προκαλεί ανατριχίλα σε όσους γνωρίζουν λίγη Ιστορία- τη «Φυσική Αλβανία», που κατά τα άλλα ταυτίζεται με τη «Μεγάλη», να εκτείνεται από το Μαυροβούνιο μέχρι την Πρέβεζα, το Τέτοβο και την κοιλάδα του Πρέσεβο. Ταυτόχρονα καταγράφονται, σε ένα ραγδαία εντεινόμενο ανθελληνικό κλίμα, κινήσεις και πρωτοβουλίες υπέρ της έγερσης επισήμως θέματος Τσαμουριάς, το οποίο αναδεικνύεται σε εθνικό ζήτημα.
Στη Χειμάρρα, όπου κυριαρχεί το ελληνικό στοιχείο, συνήλθε την περασμένη εβδομάδα μυστικά το «Μέτωπο για την Εθνική Ενωση», που εξέδωσε διακήρυξη υπέρ της ένωσης των Αλβανών της Βαλκανικής σε ένα κράτος. Παράλληλα, τούτες τις μέρες δεν υπάρχει βράχος και τοίχος στον αλβανικό Νότο που να μη φέρει συνθήματα όπως «Σ’ αγαπώ, Τσαμουριά» κ.ά., ενώ αποτέλεσμα της ατμόσφαιρας εθνικισμού θεωρείται και στα Τίρανα η ακύρωση από το Συνταγματικό Δικαστήριο η ελληνοαλβανική συμφωνία για τον καθορισμό των θαλάσσιων ζωνών. Περιθωριακές καταστάσεις, συμπτωματικές μιας αναχρονιστικής βαλκανικής πραγματικότητας, θα πει κανείς. Λάθος. Ο αλβανικός αλυτρωτισμός δεν έχει πάψει να θεωρεί ότι τα ιστορικά του δίκαια δεν έχουν εκπληρωθεί. Αν θυμηθούμε τι προηγήθηκε της εξέγερσης στο Κόσοβο και την ΠΓΔΜ, μάλλον πρέπει να ανησυχούμε.
********************
[ΣΧΟΛΙΟΝ: ΒΕΒΑΙΩΣ ΟΙ ΠΕΙΝΑΛΕΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ-- Η ΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΟΠΩΣ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΘΩΣΠΡΕΠΕΙ ΝΕΚΡΟΙ ! 
ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ --ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΕΧΝΗΕΝΤΩΣ ΜΑΣ ΕΠΤΩΧΕΥΣΑΝ--- ''ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΘΕ ΚΑΙ ΑΝΟΗΤΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΠΟΥ ΜΙΛΑΤΕΚΑΘΩΣ ΤΩΡΑ ΔΙΕΥΘΥΝΕΙ ΤΟ ΔΝΤ !!''
ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΕΠΤΩΧΕΥΣΑΝ!!!

Πέρα από τον τηλεοπτικό θρήνο


Hμερομηνία δημοσίευσης07-05-10 --- 
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_2_07/05/2010_400111
Πέρα από τον τηλεοπτικό θρήνο

Του Σταυρου Λυγερου

Αυτή την φορά, οι κουκουλοφόροι δεν άφησαν πίσω τους μόνο υλικές ζημιές. Αφησαν και τρεις νεκρούς. Είναι γεγονός, άλλωστε, ότι στην «τηλεοπτική δημοκρατία» μας αυτοί που κάνουν καριέρα δεν είναι οι ειρηνικοί διαδηλωτές, ακόμα κι αν ο όγκος τους θα έπρεπε να δημιουργεί μείζον πολιτικό γεγονός. 
Κυνηγώντας το θέαμα, τα κανάλια έχουν μετατρέψει τους κουκουλοφόρους σε αναμφισβήτητους πρωταγωνιστές. 
Εχουν όλες τις προδιαγραφές: Χωρίς πολιτική πλατφόρμα, χωρίς ιδεολογικούς περιορισμούς, είναι απρόσωποι, dark, ριψοκίνδυνοι, καταστροφείς και με διάθεση να βεβηλώσουν τα «ιερά και τα όσια».
Ολα αυτά συνθέτουν ένα ελκυστικό πρότυπο κυρίως για ατίθασους νέους, που νιώθουν εγκλωβισμένοι σ’ ένα μίζερο παρόν και σ’ ένα αβέβαιο μέλλον. 
Η πολιτική με όρους κοινοβουλευτισμού είναι για πολλούς νέους μακρινή και απεχθής. 
Αντιθέτως, οι μάχες του δρόμου είναι γι’ αυτούς το μεγάλο πάρτι της ασυδοσίας. Η σύγκρουση με τα ΜΑΤ έχει καταντήσει ο μόνος τρόπος για να μπουν, έστω και με κουκούλα, στο προσκήνιο. Η απόσταση που χωρίζει τον ρομαντισμό από τον μηδενισμό είναι πολύ πιο μικρή απ’ όσο εκ πρώτης όψεως φαίνεται.
Πολλοί βολεύονται με τη θεωρία ότι οι κουκουλοφόροι δεν είναι τίποτ’ άλλο από μία ομάδα παρακρατικών και πρακτόρων της αστυνομίας. Η θεωρία αυτή είναι ένας εύκολος τρόπος παράκαμψης του προβλήματος. Πιθανότατα, στους κόλπους των κουκουλοφόρων υπάρχουν και τέτοιοι. Είναι λάθος, όμως, να ερμηνεύεται το φαινόμενο αποκλειστικά με όρους συνωμοσίας.
Αυτό που συμβαίνει είναι ότι με την πάροδο των χρόνων, στον ευρύτερο αντιεξουσιαστικό χώρο έχει διαμορφωθεί ένας σκληρός πυρήνας επαγγελματιών της βίας, που λειτουργούν σαν «πυροκροτητές» για επεισόδια. 
Ανήσυχοι και εξεγερμένοι νεαροί, που έλκονται από την αισθητική της καταστροφής και βιώνουν τις συγκρούσεις σαν τελετουργία μύησης, συνήθως μεταλλάσσονται σε τεχνικούς της βίας. Τέτοιου τύπου ομάδες κατά κανόνα διολισθαίνουν σε λούμπεν πρακτικές και ενίοτε σε πρακτικές ένοπλης δράσης.
Τα γεγονότα έχουν αποδείξει ότι είναι πρακτικά αδύνατον μία μαζική διαδήλωση να αυτοπεριφρουρηθεί αποτελεσματικά. Επειδή δεν μπορεί να απαγορευθεί το δημοκρατικό δικαίωμα της λαϊκής διαμαρτυρίας, ο μόνος τρόπος για να σταματήσει το θλιβερό αυτό πολυετές σήριαλ είναι η αστυνομία να θέσει υπό έλεγχο και να εξουδετερώσει αυτές τις ομάδες κρούσης. 
Το πολιτικό σύστημα, όμως, έχει αποφύγει να λάβει δραστικά μέτρα, γεγονός που αποτελεί μία ένδειξη ότι βολευόταν ή τουλάχιστον δεν ενοχλείτο σημαντικά από την ύπαρξη του φαινομένου. Ισως, επειδή ορισμένοι θεωρούν ότι οι «κακοί» είναι αναγκαίοι σε κάθε σενάριο, επειδή ενεργοποιούν τα συντηρητικά αντανακλαστικά της κοινωνίας και κατ’ επέκταση διευρύνουν τα περιθώρια κινήσεων της εκάστοτε εξουσίας.

Κοιμισμένοι, ξεχασμένοι και ωραίοι


Κοιμισμένοι, ξεχασμένοι και ωραίοι
Hμερομηνία δημοσίευσης08-05-10
Tου Δημητρη Ρηγοπουλου


Είναι σαφές ότι η χώρα είναι χωρισμένη στα δύο. Σε αυτούς που πιστεύουν ότι εδώ που φτάσαμε η διάσωση μέσα από τον μηχανισμό στήριξης Ευρωπαϊκής Ενωσης και Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου είναι μονόδρομος, και σε όσους επιλέγουν να αρνούνται την πρωτοφανή κατάσταση στην οποία έχουμε περιέλθει, καταφεύγοντας στην καταγγελία (τεκμηριωμένη ορισμένες φορές αλλά χωρίς κανένα πρακτικό αποτέλεσμα την ώρα που βουλιάζουμε), στη δημαγωγία, στον λαϊκισμό. Από την Πέμπτη το απόγευμα τα δύο ευδιάκριτα πια στρατόπεδα έχουν και πολιτικούς εκφραστές. Κι εντελώς απρόσμενα το μπλοκ της άρνησης και της ανευθυνότητας που μέχρι πριν από λίγες ημέρες μονοπωλούσαν τα δύο κόμματα της Αριστεράς διευρύνθηκε εκ δεξιών, εξασθενίζοντας ακόμα περισσότερο το στρατόπεδο της κοινής λογικής και του πατριωτισμού.
Αλλά το ρήγμα είναι πιο βαθύ. Την ημέρα της δολοφονίας των τριών νέων τραπεζοϋπαλλήλων στην οδό Σταδίου υπήρξαν αυτοί που έσπευσαν να καταδικάσουν το στυγνό έγκλημα άνευ υποσημειώσεων. Αλλά με μια βόλτα στα μπλογκ, στα ραδιοκύματα ή στο Facebook καταλάβαινες ότι το ρήγμα είναι εδώ, ζωντανό, σπαρταράει.
Στην αρχή οι αμφιβολίες για το αν πράγματι υπήρξαν θύματα (και δεν πρόκειται για φήμες που διασπείρουν η Αστυνομία και οι «ξεπουλημένοι» δημοσιογράφοι) και στη συνέχεια τα «αμείλικτα ερωτήματα»: Γιατί ήταν ανοιχτή η Τράπεζα την ημέρα της μεγάλης πορείας; Γιατί δεν είχε κατεβασμένα ρολά το κατάστημα; Μήπως ήταν προβοκάτσια ακροδεξιών για να αποπροσανατολιστεί η κοινή γνώμη και να τρομάξει το κίνημα;
Αλλά το κίνημα τρομάζει και ξεσηκώνεται μόνο όταν η σφαίρα προέρχεται από όπλο αστυνομικού ή των φονιάδων των λαών στο Ιράκ, στο Αφγανιστάν ή οπουδήποτε αλλού.
Ολοι γνωρίζουμε πολύ καλά ότι αυτήν τη στιγμή δεν θα υπήρχε Αθήνα αν οι τρεις αδικοχαμένοι τραπεζοϋπάλληλοι ήταν θύματα αστυνομικής βίας. «Ευτυχώς» το έγκλημα διαπράχθηκε από «μπάχαλους», «προβοκάτορες», τους «έξω από μας». Κι έτσι ωραία θα συνεχίσουμε τις ζωές μας... Και την επόμενη φορά που θα «χτίσουμε» καθηγητές Πανεπιστημίου στα γραφεία τους, θα απαγορεύσουμε σε τουρίστες να κοιμηθούν στην καμπίνα τους, ξένους επισκέπτες να ανεβούν στην Ακρόπολη ή, το πιο απλό, μια χούφτα διαδηλωτών να μπλοκάρουν για πολλοστή φορά το κέντρο της πόλης, θα προσπεράσουμε αδιάφορα. Κοιμισμένοι, ξεχασμένοι και ωραίοι. Σαν Ελληνες.
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_1_08/05/2010_400170

ΣΤΟΧΟΣ Ο ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ Η ΦΙΜΩΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΤΡΙΩΤΩΝ


ΣΤΟΧΟΣ Ο ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ Η ΦΙΜΩΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΤΡΙΩΤΩΝ

Επισκέφτηκε ο πρωθυπουργός σήμερα το πρωί το σημείο που έχασαν την ζωή τους οι τρείς αθώοι εργαζόμενοι χτυπημένοι απο το αναρχο-αντιεξουσιαστικό παρακράτος.
Μια επίσκεψη που...επιβαλλόταν για να δείξει μέσω καμερών την "αλληλεγγύη" και το "πένθος" της πολιτείας για την τραγική αυτή κατάληξη.
Βροχή οι καταδίκες του συμβάντος απο όλους κανάλια,εφημερίδες και πάνω απο όλους τους πολιτικούς.
Μέχρι και σκουπιδοεκπομπές σταμάτησαν έστω και λίγο να ασχολούνται με την κάθε τσούλα και τον καθε πισωγλέντι και έκαναν ζωντανές συνδέσεις. Σαν τα όρνια που μυρίστηκαν αίμα
Φρέσκο πράμα....νεκροί.....με το πουταναριό ασχολούμαστε και αυριο...
Η υποκρισία στο μεγαλείο της....
Άλλωστε τα λόγια είναι πάντα ΤΖΑΜΠΑ και επειδή ζουμε και στην Ελλάδα τα περισσότερα έχουν ξεχαστεί μέχρι τις επόμενες εκλογές.
Ετσι θα ξεχαστούν και αυτοί οι άνθρωποι που έγιναν θύματα του πολιτικο-δημοσιογραφικού κατεστημένου που τώρα κλαίει και θρηνεί με περισσή υποκρισία.
Και φυσικά και ο ποιο ηλίθιος καταλαβαίνει ότι αν οι συγκεκριμένοι θάνατοι δεν συσχετίζονταν εντέχνως απο τα ξεφτιλισμένα ΜΜΕ με τον ξεσηκωμό των Ελλήνων πολιτών θα είχαν την τύχη ως είδηση που είχαν και άλλοι θάνατοι.
Γιατί πόσοι Ελληνες αθώοι πολίτες έχουν σφαγιαστεί ακόμα και μέσα στα σπίτια τους χωρίς κανείς να δίνει σημασία απο τις....ενημερωτικές εκπομπές και τους πολιτικούς υπεύθυνους;
Εκεί όμως είναι αυτό που λένε...ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΕΙ ούτε νούμερα τηλεθέασης φέρνει,ούτε ψήφους αλλά και πάνω απο ολα δεν εξυπηρετεί τους γενικούς σχεδιασμούς.
Πηγε ο πρωθυπουργός να επισκεφτεί ΤΙ;
Μήπως η κυβέρνηση του δεν κατάργησε τον νόμο για την κουκούλα για να μπορεί το αληταριό να περιφέρεται ελεύθερα;Γιατί σε ποια δημοκρατία ο υπεύθυνος πολίτης χρειάζεται κουκούλα για να διεκδικήσει αυτό που νομίζει;
Μόνο δοσίλογοι και χαφιέδες αλλά και εγκληματίες πλεον εχουν ως ανάγκη αυτό που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θεώρησε ως δημοκρατικό μέτρο.
Που είστε κ.Χρυσοχοίδη να συλλάβετε όλη αυτή την αναρχο-αλητεία που τριγυρνά την Αθήνα καταστρέφοντας και λεηλατώντας.
Αφαντος.....
Οταν πρόκειται όμως για την "κακιά ακροδεξιά" πρώτος πρώτος μοστράρεται στο γυαλί για να κάνετε δηλώσεις,να διατάξετε συλλήψεις,να στερήσετε ελευθερίες και ατομικά δικαιώματα.Οταν δολοφονούνται Ελληνες πολίτες απο την αναρχο-κομμουνιστική σας πτέρυγα μένετε στις λεκτικές καταδίκες.
Ανέχεστε 50 ΑΛΗΤΕΣ να διαδηλώνουν ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΤΡΟΜΟΑΛΗΤΩΝ που βρίσκονται στον Κορυδαλλό και χθές διατάξατε την παράνομη σύλληψη Ελλήνων πατριωτών και την κράτηση τους επειδή στέκονταν απέναντι απο την βουλή ΣΤΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ.
Αλλά αυτοί είστε...Η παραγματικότητα είναι ότι ερχόμενοι στην εξουσία θέλετε να βγάλετε τα "προοδευτικά" απωθημένα σας αδιαφορώντας και για την δημοκρατία και για την πατρίδα.Ο μονος στόχος σας είναι να κλείσετε τις πατριωτικές φωνές και να εκφοβίσετε τους Ελληνες πολίτες ανεχόμενος το ακροαριστερό παρακράτος και την λαθρομεταναστευτική λαίλαπα.
Α και κατι άλλο....Γιατί άραγε το χτύπημα έγινε στην Marfin και όχι σε άλλη τράπεζα ή ακόμα και σε γραφεία οίκων που δανειοδοτούν την Ελλάδα;
Οχι πως υπονοούμε τίποτα αλλά έτσι ρωτάμε απο ....περιέργεια.

Επιστολή 'Αδωνι Γεωργιάδη στο BLOG ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ


Επιστολή 'Αδωνι Γεωργιάδη στο BLOG ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ για την υπερψήφιση του νομοσχεδίου - 

Ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ Άδωνις Γεωργιάδης έστειλε προς δημοσίευση στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ την κάτωθι επιστολή με τίτλο:

"Διαβάστε και σχολιάστε στην εκκλησία του δήμου τις διευκρινίσεις του Άδωνι Γεωργιάδη περί της στάσεως στην ψηφοφορία για το ΔΝΤ"

Στο ΤΕΙΡΕΣΙΑ δεν δημοσιεύουμε ποτέ Δελτία Τύπου ή επιστολές πολιτικών προσώπων όταν αυτές εξυπηρετούν θέσεις καθαρά κομματικού χαρακτήρα ή αναφέρονται σε κομματικές γραμμές ή αντιπαραθέσεις .

Η παρούσα εξαιρείται επειδή εστάλη προς δημοσίευση με σκοπό να την σχολιάσουν οι αναγνώστες μας και να στείλουν τη δική τους απάντηση στις θέσεις του βουλευτή , οι οποίες και θα δημοσιεύονται παρακάτω με συνεχής ανανέωση της σελίδας....


Για τις επόμενες ημέρες οι αναγνώστες μας θα έχουν τη δυνατότητα να απαντούν στον κ.Γεωργιάδη μέσω email προς το contact.tiresias@yahoo.gr τα άρθρα των αναγνωστών θα δημοσιεύονται ανανεώνοντας κάθε φορά τη συγκεκριμένη σελίδα εώς την 15η Μαιου 2010.

Άρθρα που τυχόν περιέχουν προσωπικές ύβρις κατά του κ.Γεωργιάδη δεν θα δημοσιευθούν. Παρακαλούμε να είστε το δυνατόν κόσμιοι.

Σας παραθέτουμε αυτούσια την παρούσα:

ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΣΤΑΣΕΩΣ ΣΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΝΤ

Χθες ζήσαμε την κρισιμότερη συνεδρίασι της Βουλής των Ελλήνων των τελευταίων 40 χρόνων. Ο ΛΑ.Ο.Σ. όπως γνωρίζετε ψήφισε επί της Αρχής ΝΑΙ! Αυτή μας η στάσις, υπαγορευμένη, όχι από πολιτικό υπολογισμό, αλλά με γνώμονα το Εθνικό Συμφέρον, προξένησε πολλές αντιδράσεις.

Πολλές θετικές, πολλές περισσότερες αρνητικές. Οφείλω λοιπόν να δώσω σε όλους σας τις αναγκαίες εξηγήσεις και να δεχθώ εδώ, τα σχόλια, τις αντιρρήσεις, τις ενστάσεις ή τις ιδέες σας. Δεσμεύομαι να απαντήσω προσωπικά σε όλα τα σχόλια ένα προς ένα, διότι ιδιατέρως με ενδιαφέρει να σας πείσω, για το ορθόν της πράξεώς μας.

Πρώτον ας αναλύσουμε σε ποιό ακριβώς σημείο βρισκόμαστε σήμερα.

Η Ελλάς χρειάζεται στις 19 Μαϊου 11 δις ευρώ, για την αποπληρωμή δανείου και περίπου άλλα 10 δις έως το τέλος του μήνα, για πληρωμές μισθών και συντάξεων. Ο συνήθης χώρος δανεισμού μας, το παγκόσμιο σύστημα των αγορών δηλαδή, είναι πλέον κλειστός για μας.

Σήμερα, όταν κατά τις 11.30 υπήρχαν φήμες, ότι η συμφωνία θα μπλοκαριστεί στην Γερμανική Βουλή λόγω διαφόρων κωλυμάτων το spread έφθασε αμέσως στις 1050 μονάδες βάσης, για να υποχωρήση μετά στις 600. Για να καταλάβετε τί θα πη αυτό, το Ντουμπάϊ την ημέρα που κήρυξε στάσι πληρωμών, δανειζόταν με 460 μονάδες βάσης. Κοινώς, από τις αγορές δεν μπορούμε να δανεισθούμε ούτε ένα ευρώ!

Άρα έχουμε μπροστά μας δύο επιλογές ή με κάποιον τρόπο θα βρούμε χρήματα για να πληρώσουμε και να παραμείνουμε αξιόχρεοι ή θα κηρύξουμε παύσι πληρωμών, δηλαδή χρεωκοπία.

Ας δούμε ποιες λύσεις έχουν ακουστεί για να δανεισθούμε πέραν του μηχανισμού Ε.Ε-ΕΚΤ-ΔΝΤ.

Ρωσία: κάποιοι διαδίδουν ότι η Ρωσία μας έδινε χρήματα και εμείς τα αρνηθήκαμε. Πέραν του γενικού, πόσα χρήματα, με τί όρους κλπ το μείζον είναι ότι τελικά αυτό είναι ψέμμα. Ο Ρώσος Πρόεδρος Μεντβέντεφ ενώπιον των καμερών στο σχετικό ταξείδι εκεί του Παπανδρέου, είπε ότι προτρέπει τον Έλληνα Πρωθπουργό να πάη στο ΔΝΤ.

Κίνα: Πλην ενός δημοσιεύματος στην εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ τον Νοέμβριο, όπου ανέφερε ότι η Κίνα μας έδινε 60 δις (χρειαζόμαστε στην τριετία 130 δις) με αντάλλαγμα όλα τα μεγάλα λιμάνια και αεροδρόμια της χώρας μας, τίποτε άλλο σχετικό δεν έχει γραφτεί.

Καμμία δήλωσις Κινέζου αξιωματούχου. Η ιδέα ότι οι Κινέζοι μας τα έδιναν άνευ τόκου, όπως γράφεται σε σχετικά μηνύματα επειδή είμαστε ωραίοι και αυτοί φιλάνθρωποι είναι τόσο αληθινή όσο η Σταχτοπούτα. Εάν ισχύη η πληροφορία για τα λιμάνια και για τα αεροδρόμια, απλώς θα υπενθυμίσω ότι αυτά ακριβώς είχαν ζητήσει και οι Ιταλοί το πρωινό της 28ης Οκτωβρίου του 1940...

ΚΕΔ (Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου): Χθες, μέσα στην γενική του παραζάλη, ο κ. Σαμαράς, αφού προσπαθούσε να εξηγήση, ότι καταψηφίζει μεν, αλλά θα τηρήση δε την συμφωνία κλπ ανέφερε ότι έχουμε 260 δις που κάθονται στην ΚΕΔ. Όμως ο κ. Δούκας, τρεις ημέρες πριν, στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για το Βατοπαίδι ανέλυσε με στοιχεία ότι η πραγματική αξία της ΚΕΔ δεν είναι παραπάνω από 30 δις και μάλιστα όχι άμεσα αξιοποιήσιμα λόγω γραφειοκρατικών και νομικών προβλημάτων. Θα μου πείτε γιατί να πιστέψουμε τον κ. Δούκα και όχι τον κ. Σαμαρά;

Για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι ότι αν είχαμε αυτά τα 260 δίς εκεί και είναι εύκολο να τα πάρουμε, γιατί δεν τα αξιοποίησε η Ν.Δ. να κρατούσε και την εξουσία, αλλά προτίμησε να αποχωρήση. Και δεύτερον διότι ο κ. Δούκας ήταν ο πολιτικός προϊστάμενος της ΚΕΔ (ενώ ο κ. Σαμαράς για λίγους μόνον μήνες Υπουργός Πολιτισμού) και ειδικός της αγοράς, άρα κάτι παραπάνω γνωρίζει. Και πάλι όμως και αλήθεια να έλεγε χθες ο κ. Σαμαράς, προφανώς δεν προλαβαίνουμε να πουλήσουμε 20 δίς ακίνητα μέσα στον Μάϊο, οπότε πάλι πρέπει να πάρουμε τα λεφτά και με τις πωλήσεις που πρότεινε ο κ. Σαμαράς να ξεχρεώσουμε γρηγορότερα για να φύγη από την χώρα μας το ΔΝΤ.

Εάν κάποιος από εσάς έχει να προτείνη κάποια άλλη λύσι, έως τις 19 Μαίου, πολύ ευχαρίστως να την ακούσουμε και αν είναι αληθινή, να ζητήσουμε και Συγγνώμη για την ψήφο μας.
Άρα ελλείψει άλλης λύσεως, αυτός ο μηχανισμός ήταν ο μόνος δρόμος. Όμως το κακό είναι ότι τα λεφτά αυτοί μας τα δίνουν με τους συγκεκριμένους οικονομικούς όρους.

Η άλλη λύσι είναι να χρεωκοπήσουμε. Να πούμε δηλαδή, αυτό που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχω να πληρώσω, ελάτε να επαναδιαπραγματευθούμε το χρέος μου. Αυτό σημαίνει ότι για ένα διάστημα, είσαι εκτός οικονομικού συστήματος. Για πόσο άγνωστο. Εξαρτάται για ένα 6μηνο όμως τουλάχιστον σίγουρα. Τί θα πη πρακτικά όμως η χρεωκοπία;

Την ίδια στιγμή που δεν θα πέρναγε π.χ. το χθεσινό νομοσχέδιο, οι Τράπεζες μας θα έκλειναν. Όλες μας οι καταθέσεις θα δημεύονταν (στο μέλλον όσοι επιζούσαν μπορεί να διεκδικούσαν ένα μέρος από αυτές). Το Κράτος δεν θα είχε να πληρώση ούτε μισθούς, ούτε συντάξεις, ούτε δώρα, ούτε τίποτε. Οι εισαγωγές της χώρας σε βασικά αγαθά θα σταματούσαν.

Σε τρεις με τέσσερις ημέρες το πολύ τα τρόφιμα (το 80% των οποίων είναι εισαγόμενα) θα εξαντλούντο. Οι ένοπλές δυνάμεις δεν θα είχαν καύσιμα, ανταλλακτικά κλπ εντός ενός ή δύο εβδομάδων το πολύ.

Οι πόλεις, ελλείψει Κράτους, αφού Αστυνομία, Δικαιοσύνη κλπ άνευ χρημάτων θα είχαν σταματήσει να λειτουργούν κανονικά, θα ήταν στο έλεος ενόπλων συμμοριών που θα έκαναν πλιάτσικο όπου μπορούσαν για να εξασφαλίσουν αγαθά για την μαύρη αγορά.

Αυτά που σας περιγράφω δεν είναι φανταστικά σενάρια, αλλά αυτά που έγιναν τις πρώτες ημέρες που μία χώρα χρεωκόπησε. Αντιλαμβάνεστε τα εγκλήματα, το χάος κλπ που θα επακολουθούσε. Όταν μετά από αρκετούς μήνες, μία νεά Τάξις, άγνωστη τώρα θα είχε δημιουργηθεί, θα ξεκινούσαμε από σαφώς χειρότερη θέσι και ακόμη και τα χρήματα που θα παίρνουμε υπό το ΔΝΤ θα φαντάζουν φανταστικά! Δεν περιγράφω άλλο. Π.χ. εάν οι Τούρκοι θα εκμεταλλεύονταν την ευκαιρία του χάους, για να αρπάξουν έδαφος κλπ βάλτε την φαντασία σας να δουλέψη.

Όλα αυτά σήμαινε το ΟΧΙ χθες! Ή παίρνεις τα λεφτά, υπό αυτούς τους επαχθείς όρους και προσπαθείς να κερδίσης χρόνο μήπως την γλιτώσεις ή ζεις αυτά που σας είπα και είναι και λίγα...

Η στάσις της Ν.Δ. που όλα αυτά τα ξέρει, ήταν τόσο γελοία που όταν το ΠΑΣΟΚ άφησε για κανένα δίωρο να αιωρείται στην ατμόσφαιρα η υπόνοια ότι θα πήγαινε στις 180 ψήφους, είχαν όλοι οι νεοδημοκράτες γίνει σαν τα άσπρα πανιά. Τους λυπήθηκε το ΠΑΣΟΚ και πήγε στους 151 και μπόρεσαν να πουν όχι, αλλιώς....

Ερχόμαστε τώρα σε μας. Κάποιοι λένε, ότι έπρεπε να αφήσουμε την Ελλάδα να χρεωκοπήση. Λυπούμαι αλλά όσοι το λένε αυτό, δεν ξέρουν τί λένε ακριβώς. Είναι ή εντελώς βλάκες ή προδότες! Εκτός αν πατριωτισμός είναι να αφήσης τον λαό σου, να υποφέρη έτσι.
Κάποιοι άλλοι, ότι αφού θα πέρναγε ούτως ή άλλως, γιατί να το χρεωθούμε εμείς....πάνω κάτω δηλαδή αυτό που έκανε η Ν.Δ.

Λυπούμαι και πάλι, η Ελλάς είναι εδώ που είναι σήμερα διότι οι πολιτικοί που μας κυβέρνησαν όλα αυτά τα χρόνια ήταν τέτοιοι καραγκιόζηδες. Φοβόντουσαν να πούνε στον κόσμο ποιό είναι το σωστό, υποχωρούσαν σε κάθε αίτημα και δανείζονταν συνεχώς υποθηκεύοντας το μέλλον της χώρας μας. Τέτοιοι πολιτικοί νομίζετε ότι είμαστε;

Όχι! Εμείς δεν θα γίνουμε αυτό που κοροϊδεύαμε. Ξέραμε ότι η θετική μας ψήφος, είναι πράξις εθνικής ευθύνης και μάλιστα με πολιτικό κόστος. Κόστος που εισπράττουμε υπέρ της πατρίδος μας είναι Τιμή για μας! Καθήκον μας, ως ηγεσία, δεν είναι να καθοδηγούμαστε, αλλά να καθοδηγούμε.

Η Αριστερά δικαίως θέλει να χρεωκοπήσουμε και να ζήσουμε όσα σας περιέγραψα. Μά αυτό ονειρεύεται! Την κατάλυσι της Αστικής Δημοκρατίας και την εφαρμογή Κομμουνιστικού Καθεστώτος. Είναι συνεπής η Αριστερά με την ιδεολογία της.

Εμείς όμως; Μπορούμε να επιθυμούμε την Καταστροφή της πατρίδος κατά τον τρόπο που περιγράψαμε.

Πριν από λίγες ώρες, το Φιλελεύθερο κόμμα της Γερμανίας έβγαλε ανακοίνωσι, τονίζοντας ότι ευχαριστεί τα κόμματα ΠΑΣΟΚ και ΛΑ.Ο.Σ. που έσωσαν χθες την Ελλάδα και ίσως και την Ευρώπη. Όπως δε ακούστηκε στην Γερμανική Βουλή, εάν το χθεσινό νομοσχέδιο είχε ψηφιστεί στην Ελλάδα, μόνον από το Κυβερνητικό κόμμα, μπορεί και να μην ενέκριναν το δάνειο προς εμάς οι Γερμανοί.

Φανταστείτε σε τι περιπέτειες θα μας έβαζε, ο πολιτικαντισμός του κ. Σαμαρά…
Η πολιτική πράξις είναι πρωτίστως πράξις ευθύνης. Και η ηγεσία κρίνεται στις δύσκολες και όχι στις εύκολες στιγμές. Ο Καρατζαφέρης και ο ΛΑ.Ο.Σ. χθες έδειξαν ότι είναι φτιαγμένοι για τα δύσκολα, ο κ. Σαμαράς μετέτρεψε την Ν.Δ. από κόμμα εξουσίας σε κόμμα διαμαρτυρίας. Κρίμα!

Είμαι λοιπόν εξαιρετικά υπερήφανος για την χθεσινή μας απόφασι.

Άδωνις Α. Γεωργιάδης

*************************
Ευχαριστούμε για την επικοινωνία, με τον ΤΕΙΡΕΣΙΑ 

Επειδή στο ΤΕΙΡΕΣΙΑ δεν δημοσιεύουμε ποτέ Δελτία Τύπου ή επιστολές πολιτικών προσώπων όταν αυτές εξυπηρετούν θέσεις καθαρά κομματικού χαρακτήρα ή αναφέρονται σε κομματικές γραμμές ή αντιπαραθέσεις .

Εξαιρέσαμε την παρούσα και την δημοσιεύσαμε αφού εστάλη στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ με σκοπό να σχολιαστεί.

Σεβόμενοι τη διαφορετικότητα της άποψης, αλλά όχι την κοροιδία θα σας απαντήσουμε με απόλυτη ειλικρίνεια και όσο το δυνατόν περισσότερη αυτοσυγκράτηση.

Όπως εσείς έτσι και εμείς δεν έχουμε στη διάθεσή μας έγγραφα ή στοιχεία που να αποδεικνύουν ποιες ακριβώς επίσημες προτάσεις έχουν γίνει στη κυβέρνηση απο Κίνα και Ρωσία.

Το σίγουρο είναι πως ο πρωθυπουργός ούτως ή άλλως δεν υπήρχε περίπτωση να ακολουθήσει σχέδιο στήριξης το οποίο αντικρούεται με τα συμφέροντα του Δυτικού κόσμου (Ευρώπη και Αμερική). Το εθνικό συμφέρον φαίνεται πως έρχεται πάντοτε δεύτερο σε τέτοιες συμφωνίες.

Εσείς άλλωστε στο ΛΑ.ΟΣ έχετε πολλές φορές αναφερθεί στη περίφημη λέσχη Μπίλντερμπεργκ που είναι μέλος ο πρωθυπουργός ενώ ουδείς αμφισβητεί οτι ο πρωθυπουργός μας είναι λάτρης και υπέρμαχος μιας παγκόσμιας διακυβέρνησης δυτικού τύπου.

Πέρα όμως απο όλα αυτά και δεδομένου οτι εμείς και ως φαίνεται ένα μεγάλο μέρος του Ελληνικού λαού γνωρίζουμε πολύ καλά οτι:

H Eλληνική Οικονομία δεν πρόκειται να σωθεί απο κουμπαράδες αλληλεγγύης και εθνικού εξευτελισμού.

H Eλληνική Οικονομία δεν πρόκειται να σωθεί απο αλλεπάλληλα δάνεια με στόχο την ενίσχυση του τραπεζικού συστήματος και την προσωρινή κάλυψη τρεχουσών αναγκών χωρίς κατ 'ουσίας να αποπληρώνει το συνεχώς αυξανόμενο δημόσιο χρέος.

Κατά συνέπεια, ακόμη και ο ποιό αφελής έχει πλέον συνειδητοποιήσει οτι η Ελληνική Οικονομία ουσιαστικά έχει πτωχεύσει εδώ και μήνες , όχι εξ αιτίας της παγκόσμια οικονομικής κρίσης όπως ορισμένοι θέλουν να διαφημίζουν αλλά εξ'αιτίας της επι σειρά ετών κυβερνητικής λεηλασίας που αποδεικνύει περίτρανα το σάπιο πολιτικό σύστημα και το παρακράτος που χρόνια τώρα βασιλεύει στη χώρα τούτη.

Σας θυμίζουμε ότι:

Έχει αποδειχθεί ότι επι σειρά ετών μόνο φιλέλληνες δεν ήταν τελικά οι εκλεκτοί του λαού , αφού αποδείχθηκαν πειναλέοι καιροσκόποι που ήξεραν καλά πως να εκμεταλλευτούν με έξυπνο τρόπο τις αδυναμίες του λαού , για να κτίσουν τα οικογενειακά "τζάκια" που θα παρήγαγαν γενναιές ολόκληρες πρωθυπουργών.

"Εθνοσωτήρες" πρωθυπουργοί ανέλαβαν την διακυβέρνηση της χώρας απο τη μεταπολίτευση και μετά για να εξυπηρετούν τα ξένα κέντρα οπού και αυτά με τη σειρά τους, συντηρούσαν την εξουσία και "μπάλωναν" με τον ένα ή με το άλλο τρόπο τα αίσχη της εκάστοτε κυβέρνησης με τη βοήθεια της διαπλοκής και τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα που επίσης απολάμβαναν ένα μεγάλο κομμάτι απο την "πίτα".

Το δε λαό τον "φρόντισαν" και αυτόν να τον γαλουχήσουν στη "δημοκρατία" του δικομματισμού και να καλλιεργήσουν το μίσος ακόμη και μεταξύ οικογενειών για τις δήθεν τεράστιες διαφορές ανάμεσα στα δύο μεγάλα κόμματα της εξουσίας.

Σταδιακά οργάνωσαν καλύτερα το βρώμικο σχέδιο αφού, φρόντισαν τα Ελληνάκια απο τα παιδικά τους κιόλας χρόνια να γαλουχηθούν μέσα σε αυτό το κατεστημένο εισάγωντας στο στο δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα τις οργανωμένες κομματικές νεολαίες για να μάθει απο μικρό το παιδί να λειτουργεί με γνώμονα "τα καλά και συμφέροντα" έτσι ώστε η ζητιανιά για ρουσφέτι να γίνει μέρος της συνείδησής του.

Όταν η σήψη και η διαφθορά διογκώθηκε και άρχισαν να φαίνονται τα πρώτα σημάδια , οι "εθνοπατέρες" κυβερνήτες μας αποφάσισαν να ακολουθήσουν το σχέδιο που χρόνια τώρα προετοίμαζαν οι ισχυροί του πλανήτη για να κατακτήσουν ολόκληρα κράτη μέσω της οικονομικής αιχμαλωσίας.

Έτσι μας ενέταξαν άρον-άρον στη ζώνη του ευρώ, επειδή τότε ήταν ευκαιρία να πολλαπλασιάσουν τα κέρδη τους οι Ελληνικές τράπεζες, τα μεγάλα κεφάλαια, οι ξένοι επενδυτές και... φυσικά οι "εθνοπατέρες", που γνώριζαν οτι αυτό κάποτε θα το πλήρωνε ακριβά η Ελλάδα . Μια οικονομία που ποτέ δεν είχε της προϋποθέσεις να μπει στο ευρώ.

Οι δε Ευρωπαίοι ήξεραν πολύ καλά τι έκανα όταν παρίσταναν πως δήθεν πιστεύουν τα greek statistic διοτί απο τότε ξεκινά και η ιστορία με το "μαγείρεμα" των οικονομικών στοιχείων.

Η Ελλάδα άλλωστε ήταν πάντα αιχμάλωτη τόσο των Ευρωπαίων όσο και τον Αμερικανών για τις αγορές αμυντικού εξοπλισμού λόγω των προβλημάτων στο Αιγαίο. Μήπως αυτά δεν τα ήξερε ο κ.Τσοχατζόπουλoς ; Που κάνει διακοπές τώρα ο τότε υπουργός Εθνικής Άμυνας ;;

Θα μπορούσαμε να γράψουμε τόσα πολλά που θα γέμιζαν τόμους βιβλίων....

Η ιστορία όμως γράφεται πάντα απο τους νικητές , εκτός αυτών που ζούν και τα θυμούνται. Ήρωας λοιπόν κι ο Σημίτης στα σχολικά βιβλία.

Χρόνια τώρα οι Έλληνες ακούνε τις λέξεις , "λιτότητα" και "θυσίες" για το αύριο
Για να πάψουν να διαμαρτύρονται... τους έβαλαν να κι αυτούς να μάθουν να ζούν με δανεικά, δεν άφησαν νοικοκυριό που να μην το πάρουν τηλέφωνο για να του προσφέρουν πιστωτική κάρτα.

Όταν ο λαός πιάσει λεφτά στα χέρια του σταματάει να φωνάζει , ακόμη κι αν είναι δανεικά.

Μετά και λοιπόν απο τόσες θυσίες... μετά απο τόσες εκποιήσεις και ιδιωτικοποιήσεις δημοσίου πλούτου, τόσες εθνικές υποχωρήσεις (για να μην τα τσουγκρίζουν με τους ισχυρούς) , μετά και το τελευταίο σχέδιο "σωτηρίας" Goldman Sachs , μετά τόσες υποθηκεύσεις και τόσες προεισπράξεις κεφαλαίων δισεκατομμυρίων ευρώ ... και αφού παρα λίγο να τιτλοποιήσουν και τον Παρθενώνα (δείτε εδώ)....

Πήραν χαμπάρι οτι πτώχευσε η χώρα όταν πια κανείς δεν τους δάνειζε !

(και μην μας πείτε για κακοδιαχείρηση και τις γνωστές κουταμάρες γιατί έχει αποδειχθεί οτι ήξερα πολύ καλά τι έκαναν όταν διαχειριζόταν τα εθνικά δάνεια.)

Αφού όλοι οι προηγούμενοι "εθνοσωτήρες" φόρτωναν κανονικά τα χρέη τους στους επόμενους "εθνοσωτήρες" .... κάποια στιγμή ήταν λογικό να έρθει και η ώρα που να μην βρίσκουν πλέον δανεικά.

Οι δικαιολογίες περί παγκόσμιας κρίσης είναι "καραμέλα" για τα Μέσα Μαζικής Ε(ξ)ημέρωσης , για τους Έλληνες η κρίση άρχισε απο όταν μας έβαλαν στο ευρώ. (τότε που μας έβγαλαν το Σπύρο Παπαδόπουλο να μας πει στην τηλεόραση οτι με το ευρώ θα είναι καλύτερα)

Το χειρότερο βέβαια είναι οι δανειστές που τους ταίζαν λεφτά τους "εθνοσωτήρες" εισέπρατταν μόνο τόκους (κι αυτούς μέσω άλλων δανείων)

Βλέποντας λοιπόν όλα αυτά οι δανειστές τώρα φοβούνται για τα κεφάλαια τους

Κι αναλαμβάνει λοιπόν ο "λεφτά υπάρχουν" και αφού δεν μπορεί να δανειστεί κι αυτός για να συνεχίσει το έργο των προηγούμενων "εθνοπατέρων" για να τα ξαναφορτώσει με τη σείρα του στους επόμενους, εγκαλεί τον τελευταίο και τον πιο σκληρό δανειστή των πτωχευμένων κρατών το ΔΝΤ . Για να κάνει τί ;;;

Nα ξαναδανειστεί και πάλι για όσο κρατήσει η κυβέρνηση του να διασφαλίσει κι αυτός με τη σειρά του τα συμφέροντα των Ελληνικών τραπεζών και λοιπόν δανειστών οτι με την νεα διακυβέρνηση ΔΝΤ δεν θα χάσουν τα λεφτά τους. Κι όλα αυτά μέχρι .... να αναλάβει ο επόμενος.

Την ίδια στιγμή όμως κάποιοι άλλοι δανειστές έχουν ποντάρει δισεκατομμύρια στην Ελληνική πτώχευση .

Λέτε να μην ξέρουν τι κάνουν αυτοί που επι σειρά ετών παρακολουθούσαν και ταίζαν τους "εθνοσωτήρες" μας ;;

Tυχαίο είναι οτι τα πρώτα λεφτά απο το πακέτο του ΔΝΤ θα δωθούν για ενίσχυση των Ελληνικών τραπεζών ;;

Να σου λοιπόν και πάλι η ενίσχυση στις Ελληνικές τράπεζες , λίγα πήραν απο την κυβέρνηση Καραμανλή ; Γιατί δεν τους έφτασαν ούτε τότε ;;

H τράπεζες δεν έχουν πατρίδα κ.Γεωργιάδη και το ξέρετε πολύ καλά αυτό...

Οι Ελληνικές τράπεζες έχουν δανείσει στην κυβέρνηση επενδύοντας στην εξαγορά του 25% περίπου του Ελληνικού δημοσίου χρέους αποκομίζοντας υψηλά κέρδη απο τα υψηλά επιτόκια των Ελληνικών ομολόγων αλλά ζητούν παράλληλα και την διασφάλιση των κεφαλαίων τους απο πιθανή πτώχευση. Καταλάβατε τώρα κ.Γεωργιάδη ποιοί θα χάσουν τα λεφτά τους με την πτώχευση ;;;

Ποιά λοιπόν η επιτυχία της κυβέρνησης Παπανδρέου, αφού και ο Καραμανλής να κυβερνούσε.... και παιδική χαρά να κυβερνούσε , πάλι σε ξένη διακυβέρνηση θα παρέδιδαν τη χώρα.

Και μετά έρχεται ο "πατριωτικός" Λαικός Ορθόδοξος Συναγερμός και βαράει συναγερμό στον Ελληνικό λαό , οι "υπερπατριώτες" ήταν οι μοναδικοί στη βουλή που για το καλό του τόπο (συμμαχίες δεν υπάρχουν) στήριξαν το σωτήριο έργο της "πατριωτικής" κυβέρνησης του ΠΑ.ΣΟ.Κ για τη σωτηρία της πατρίδος.

Ακόμη πιο επικίνδυνη είναι η προπαγάνδα σας, και ο τρόπος που προσπαθείτε να δικαιολογήσετε τα αδικαιολόγητα μέσα απο μια προπαγάνδα τρομοκρατίας του πλήθους που θυμίζει άλλες εποχές.

Κατά τη γνώμη σας δηλαδή και μόνο η πρόταση για επαναδιαπραγμάτευση του χρέους - έτσι ώστε να πάψουν επιτέλους κάποια στιγμή να υποθηκεύουν το μέλλον της πατρίδας μας με ατέρμονους δανεισμούς - (αυτό δηλαδή που και αυτή η κυβέρνηση συνεχίζει) σημαίνει αυτομάτως την απόλυτη καταστροφή, το απόλυτο χάος που θα κυριαρχήσει... και όλα αυτά (σύμφωνα με τα λεγόμενά σας) τα επιδιώκει επι σκοπού η αριστερά για να επικρατήσει το χάος και να γίνει πράξη αυτό που ονειρεύεται για τη χώρα να επικρατήσει η κόλαση.

Όλα αυτά που δηλώνετε τα πιστεύετε κιόλας κ.Γεωργιάδη ή απλά είναι η αναπαραγωγή της γραμμής Καρατζαφέρη. Γιατί αν όντως τα πιστεύετε προσωπικά πρέπει να το κοιτάξετε αυτό, μην το αφήνετε έτσι.

Τουλάχιστον μην χρησιμοποιείτε πια τη λέξη "πατρίδα" διότι προκαλείται! 

Είστε δηλαδή το μοναδικό κόμμα της βουλής που ενώ κάποτε έκανε λόγο για παράδοση της χώρας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο , υπερψηφίσατε τελικά "πατριωτικά" το νομοσχέδιο για να στηρίξετε την "πατριωτική" κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Τελικά ξέρετε τι αποδείξατε κ.Γεωργιάδη....

Πώς εκεί στο ΛΑ.Ο.Σ τελικά δεν είστε πατριώτες...


ΠΑΤΡΙΔΟΚΑΠΗΛΙΑ λέγετε αυτό και όχι ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ

Χρησιμοποιείται τη λέξη "πατρίδα" σαν δόλωμα για ψηφοθηρία.

Προσπαθώντας να είμαστε κόσμιοι δεν θα κάνουμε άλλα σχόλια που μετα βίας κρατιόμαστε για να μην τα γράψουμε. Το σίγουρο είναι οτι έχετε περάσει για πολύ μαλάκες τους πατριώτες που την πάτησαν και σας ψήφισαν στις προηγούμενες εκλογές.

Προσέξτε κι αυτό

Η επίσημη πτώχευση είναι σίγουρο οτι κάποια στιγμή θα ανακοινωθεί , όπως επίσης σίγουρο είναι οτι στους επόμενους μήνες θα ανακοινωθεί και νέα σειρά ακόμη σκληρότερων μέτρων και νέα αύξηση του ΦΠΑ στο 25%

Δεν ξέρουμε πόσο χέρι-χέρι θα είναι ο Καρατζαφέρης τότε με το ΠΑΣΟΚ , ούτε τι θα σκεφτείτε να πείτε τότε για να τρομοκρατήσετε τους Έλληνες...

Εκείνο που σίγουρα ξέρουμε είναι πως όταν θα σκεφτείτε το συγγνώμη (που λέτε στο άρθρο σας) θα είναι πλέον πολύ αργά.

Το κακό το κάνατε κιόλας... με μόνο 10 έδρες στη βουλή !
http://tiresias-press.blogspot.com/2010/05/blog-post_08.html
*************************************


Σάββατο, 08 Μαΐου 2010


ΣΥΝΕΝΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ.


Ο Α. Γεωργιάδης με επιστολή του στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ επιχειρεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις ενός πολιτικού εγκλήματος σε βάρος της χώρας. 

Επιχειρεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και να αποποιηθεί της συνευθύνης του για την επερχόμενη δυστυχία πριν απ όλα και κυρίως επειδή και αυτός και το κόμμα του τρέμει τον επικείμενο λαϊκό ξεσηκωμό.

Επιχειρεί με θράσος να θέλει να μας πείσει για την «ορθότητα» μιας επιλογής ραγιαδισμού και αποζητά και διάλογο πάνω στο έγκλημα. 

Του απαντάμε: 

του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ 

Αυτό είναι το μόνο για το οποίο μας έπεισες Άδωνη. 

Για την απόλυτη ταύτισή σας στη συνενοχή. 

Και μας είχε προϊδεάσει το κόμμα σου για την επικείμενη τέτοια συνενοχή, και από την ερμαφρόδιτη στάση του στο λαθρομεταναστευτικό…

Μας είχε προϊδεάσει ο αρχηγός σας με την πρακτική των συλλήβδην αφορισμών που τόλμησε να εκστομίσει αναφερόμενος σε όσους τόλμησαν να αντισταθούν, όχι ενστερνιζόμενοι γιαλατζή αντιδράσεις, αλλά επιχειρώντας να θυμίσουν στο πολιτικό σύστημα, πως με τη στάση του καταλύει το Σύνταγμα και καταργεί επί της ουσίας την Ελληνική Δημοκρατία.

Πρακτικά αυτό που με αγωνία επιχειρεί ο ΛΑΟΣ, είναι να πείσει για την απόλυτη ενσωμάτωσή του σε λογικές και σε μηχανισμούς αποδοχής, στήριξης και πολυεπίπεδης προώθησης των στρατηγικών της παγκόσμιας διακυβέρνησης και της Νέας Τάξης. 
http://ellinikoforum.blogspot.com/
***************************************************



ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ

Διαβάζοντας κάποια ιστολόγια έπεσε το μάτι μου σε μια ανακοίνωση που απέστειλε ο κ.Γεωργιάδης και στην οποία προσπαθεί να δικαιολογήσει την απόφαση του Καρατζαφέρη να ψηφίσουν ΝΑΙ ώστε να γλυτώσει το "φούμο".
Δεν θα κάτσω να αραδιάσω τις δικαιολογίες του αλλά μονο τις επιπτώσεις που λεει ότι θα υπήρχαν αν δεν πέρναγε το προδοτικό νομοσχέδιο.
Αντιγράφω κατα λέξη.....
Την ίδια στιγμή που δεν θα πέρναγε π.χ. το χθεσινό νομοσχέδιο
Όλες μας οι καταθέσεις θα δημεύονταν.
Απο ποιόν;
Το Κράτος δεν θα είχε να πληρώσει ούτε μισθούς, ούτε συντάξεις, ούτε δώρα, ούτε τίποτε.
Δραχμούλες
Οι εισαγωγές της χώρας σε βασικά αγαθά θα σταματούσαν.
Καλυτερα μπορούμε να παράγουμε τα παντα και θα γλυτώναμε και συνάλλαγμα
Σε τρεις με τέσσερις ημέρες το πολύ τα τρόφιμα θα εξαντλούντο.
Ουτε στην κατοχή δεν εξαντλήθηκαν τοσο γρήγορα
Οι ένοπλές δυνάμεις δεν θα είχαν καύσιμα, ανταλλακτικά.
Να ανοίξετε τα στραβά σας να βγάλετε το ελληνικό πετρέλαιο
Οι πόλεις, ελλείψει Κράτους, αφού Αστυνομία, Δικαιοσύνη κλπ άνευ χρημάτων θα είχαν σταματήσει να λειτουργούν κανονικά, θα ήταν στο έλεος ενόπλων συμμοριών που θα έκαναν πλιάτσικο όπου μπορούσαν για να εξασφαλίσουν αγαθά για την μαύρη αγορά.
Και τώρα αυτό γίνεται και χωρίς την χρεοκοπία
Αντιλαμβάνεστε τα εγκλήματα, το χάος κλπ που θα επακολουθούσε. Π.χ. εάν οι Τούρκοι θα εκμεταλλεύονταν την ευκαιρία του χάους, για να αρπάξουν έδαφος κλπ βάλτε την φαντασία σας να δουλέψη.
Αν οι Τούρκοι έρθουν στις 14 Μαίου και σου πουν συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο και πάρεις κανένα μυνηματάκι απο ΗΠΑ που θα λεει πες ναι αλλιώς λεφτά γιοκ τι θα πείς;
Με την δική σου λογική πρέπει να πεις ΝΑΙ.Αρα;
Να προσθέσω και εγω ότι δεν θα έκανε εκπομπές η σύζυγος.
Δεν θα μπορούσες να πουλήσεις βιβλία.
Ισως να έβρεχε ευρω.
Δεν θα ήταν πλέον ο πρόεδρος βουλευτής.
Τέλος μπορεί να ερχόταν και η συντέλεια του κόσμου.
Ή ακόμα καλύτερα να μας έσωζε ο πολέμαρχος με μόνο 29 ευρώ.
Αλλά για να σοβαρευτούμε κ.βουλευτά ο κόσμος που σας ψήφισε γιατί το έκανε;
Για να ψηφίζετε παρέα με τους απατεώνες του ΠΑΣΟΚ ή για να σας χειροκροτά η Ντόρα;
Και επειδή έτσι εύκολα υιοθετήσατε την καταστροφολογία του ΠΑΣΟΚ....
Αντι να ξεβρακώνεστε παρέα με τον George στους Φράγκους μήπως θα ήταν καλύτερα.
1)Να απαιτήσετε την τιμωρία των κλεφτών και την δήμευση των περιουσιών τους και μέχρι να γίνει αυτό να είστε στο δρόμο με το λαό και να αφήσετε τις "δημοκρατικές" κωλοτούμπες.
2)Η Ελλάδα δεν χρωστά ΣΕ ΚΑΜΙΑ χώρα χρωστά σε τράπεζες.
Να επιδιώξετε και να πιέσετε τους "εταίρους" να μας βοηθήσουν εμπράκτως και όχι ξεβρακώνοντας τον ελληνικό λαό και ξεπουλώντας την χώρα ειδάλλως η χρεοκοπία που τόσο σας φοβίζει θα σημαίνει ότι οι εταίροι θα χάσουν 350 δις ευρώ όσο υποτίθεται πως είναι το χρέος της χώρας.Λέτε να θέλουν;
ΞΕΚΑΘΑΡΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ή ΚΥΡΙΟΙ ΜΑΣ ΒΟΗΘΑΤΕ ή ΑΥΡΙΟ ΕΠΑΝΑΦΕΡΩ ΤΗΝ ΔΡΑΧΜΗ.
3)Δόξα το Θεό είμαστε ευλογημένος τόπος και η χώρα μας μπορεί να παράγει ΤΑ ΠΑΝΤΑ και δεν έχουμε ανάγκη κανένα.Ουτε τα μαρούλια απο την Ισπανία θα μας λείψουν ούτε τα λεμόνια απο το Ισραήλ.Ούτε τα ψάρια απο την Λιβύη .Ισα ισα που θα αναγκαστεί ο ελληνικός λαός να επανέλθει εκεί που πρέπει.
Πριν τον μάθουν στην τεμπελιά και το ρουσφέτι.
ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΜΑΣ.
Και είναι λογικό γιατί και το ξέρετε πολυ καλά ότι στόχος δεν είναι η Ελλάδα αλλά το ΕΥΡΩ.
Και αν εμείς υποκύψουμε θα ακολουθήσουν και άλλοι και όλο το σιχαμερό οικοδόμημα θα καταρρεύσει.
Αρα ποιος έχει συμφέρον απο μια τετοια κατάσταση;
Σε τελική ανάλυση γιατί πρέπει οπωσδήποτε και με καθε θυσία να παραμένουμε σε έναν οργανισμό που μας ρουφάει το αίμα;
Αν είναι αυτή η συμπεριφορά και τέτοιοι οι σχεδιασμοί τους χίλιες φορές να επανέλθουμε στην δραχμή και θα έχουμε και για συντάξεις και για μισθούς και για τα πάντα.
Ναι μεν μπορεί να εκτοξευθεί ο πληθωρισμός αλλά μακροπρόθεσμα θα επανέλθουμε σε λογικά επίπεδα.Αλλωστε για να σας βάλω και εγω ενα δίλημμα ποια θυσία επιβάλλεται η αύξηση του πληθωρισμού ή το ξεπούλημα της χώρας.
Οσο αφορά τα χρέη πέρα απο ότι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΡΕΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.
Είναι πολύ απλό ΚΥΡΙΟΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΧΡΕΟΣ ΕΧΕΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΑΙ ΑΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ.
Τι θα γίνει δηλαδή σε τέτοια περίπτωση;ΤΙΠΟΤΑ
Και κατι τελευταίο επειδή γράφεις σε μια αποστροφή του λόγου σου" οι καραγκιόζηδες που μας κυβέρνησαν".Αν και είναι ανεπίτρεπτο για βουλευτή να μιλά με αυτό τον τρόπο εγω θα συμφωνήσω μαζί σου.
Με αυτούς τους καραγκιόζηδες όμως ο αρχηγός σου συναντήθηκε και θέλει να ξανασυντηθεί.Ειναι οι ίδιοι που τους έλεγε πολιτικά κεφάλαια για τον τόπο.Οπότε ασε να το πει κανένας άλλος αυτό το...ποίημα.

ΠΟΥ ΗΤΑΝ Η ΠΡΟΣΗΛΩΣΗ ΣΑΣ ΣΤΟ ΚΥΡΟΣ ΤΩΝ ΘΕΣΜΩΝ ??


Σάββατο, 08 Μαΐου 2010


ΠΟΥ ΗΤΑΝ Η ΠΡΟΣΗΛΩΣΗ ΣΑΣ ΣΤΟ ΚΥΡΟΣ ΤΩΝ ΘΕΣΜΩΝ ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΒΙΑΖΑΤΕ ΑΣΥΣΤΟΛΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΥΣΑΤΕ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΒΡΕ ΤΕΝΕΚΕΔΕΣ??



ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΜΗ ΣΕΒΑΣΜΟ ΤΩΝ ΘΕΣΜΩΝ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΚΑΤΕΛΥΣΑΝ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. 

του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ 

Πρωτίστως φρόντισαν να σηματοδοτήσουν πως η πεμπτουσία της πολιτικής που σκοπεύουν να εφαρμόσουν, στοχοποιεί τον Ελληνισμό, θεσμοθετεί το βιασμό του και αποβλέπει στην επί της ουσίας κατάργηση της Ελληνικής δημοκρατίας.

Πρώτη προτεραιότητα του θίασου η αποσύνθεση της Ελληνικής κοινωνίας με την πολιτική αποκατάσταση των λαθρομεταναστών.

ΟΙ ΘΕΣΜΟΙ ΔΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΑΝ, ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΤΗΚΕ, Η ΛΑΪΚΗ ΘΕΛΗΣΗ ΑΓΝΟΗΘΗΚΕ. 

Στη συνέχεια φρόντισαν να αποκαθηλώσουν το σύνολο των κόκκινων γραμμών από τις εθνικές μας προτεραιότητες και έτσι τροφοδότησαν τον ανθελληνικό αλυτρωτισμό με ελπίδα και προσδοκίες, ενώ παράλληλα εξασφάλισαν στη γείτονα επιθετικότητα αναβαθμισμένη θέση ακόμα και στις εδαφικές της διεκδικήσεις, ακυρώνοντας ακόμα και τις αυτονόητες και συνταγματικά επιβεβλημένες παρεμβάσεις των ενόπλων δυνάμεων, παραδίδοντας ουσιαστικά τα ιερά και τα όσια, βορά σ εκείνους που επιβουλεύονται την εθνική μας κυριαρχία και την εδαφική προτεραιότητα...


ΟΙ ΘΕΣΜΟΙ ΒΙΑΣΤΗΚΑΝ, Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ ΔΙΟΛΙΣΘΗΣΕ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΑ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ, Η ΛΑΪΚΗ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΠΕΡΙΦΡΟΝΗΘΗΚΕ, Η ΧΩΡΑ ΑΠΙΛΕΙΤΑΙ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΕΧΘΡΟ. 

Κοντολογίς, το τσίρκο και πρωταρχικά ο ηγέτης του περιφερόταν ασκόπως ( ή και σκοπίμως) στην υφήλιο προσφέροντας ευκαιρίες στον αδελφόθεο και διακηρύσσοντας την εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας της χώρας.

ΟΙ ΟΡΚΟΙ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΝΤΑΝ, Η ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΑΠΑΞΙΩΝΟΤΑΝ, ΟΙ ΘΕΣΜΟΙ ΠΕΡΙΦΡΟΝΗΘΗΚΑΝ, ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ Η ΔΙΟΓΚΟΥΜΕΝΗ ΛΑΪΚΗ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΕΘΝΙΚΌ ΕΓΚΛΗΜΑ ΕΙΧΕ ΗΔΗ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΕΙΤΑΙ. 

Πιστοί σε λογικές υποτέλειας και ραγιαδισμού παρέλαβαν το πακέτο εντολών και ρυθμίσεων που τους υπαγορεύθηκε, παρέδωσαν τα κλειδιά της χώρας στους κατακτητές, προσυπέγραψαν την εθνική προδοσία και στηριζόμενοι σε μια συγκυριακή πλειοψηφία που ήταν προιόν ψευδολογήματος και καλοστημένης πολιτικής απάτης χρησιμοποίησαν το Ελληνικό κοινοβούλιο για να καταστήσουν συνενόχους το σύνολο των παροικούντων σ αυτό και μέσα αυτών τον Ελληνικό λαό στο σύνολό του, στην πορεία αφανισμού αι ολέθρου που επέλεξαν.

ΟΙ ΘΕΣΜΟΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΚΑΤΑΠΑΤΗΘΗΚΑΝ, ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΤΗΚΕ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ ΚΑΙ Η ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΕΧΕΙ ΠΛΕΟΝ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΙ. 

Τώρα, και αφού πρώτα φρόντισαν να παραδώσουν τα κλειδιά και τους κωδικούς λειτουργίας του ελληνικού κράτους, τρομαγμένοι από το ξέσπασμα της λαϊκής οργής και τρέμοντας τη λαϊκή αγανάκτηση, προσφεύγουν στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον άβουλο Παπούλια που γίνεται απλός θεατής της διάλυσης της χώρας στην οποία προεδρεύει, επιδιώκοντας να εξασφαλίσουν πολιτική συναίνεση σε μια γενικευμένη απόπειρα συγκράτησης της λαϊκής οργής.

Αυτοί, οι καταπατητές των θεσμών, οι βιαστές του συντάγματος, οι εκχωριτές της εθνικής μας κυριαρχίας, οι απροκάλυπτοι υπονομευτές κάθε έννοιας εθνικής αξιοπρέπειας...

τολμούν με το ίδιο θράσος, με την ίδια υπεροψία, υποκριτές και πρωταγωνιστές της πολιτικής εξαπάτησης όπως ήταν πάντα, να κατηγορήσουν όσους αρνούνται τη συμμετοχή σ αυτή τη σύσκεψη – φιάσκο για περιφρόνηση των θεσμών. 

Και έβαλαν την πεταλωμένη μαριονέτα σε ρόλο αδέκαστου κριτή των πάντων.

ΠΟΥ ΗΤΑΝ Η ΠΡΟΣΗΛΩΣΗ ΣΑΣ ΣΤΟ ΚΥΡΟΣ ΤΩΝ ΘΕΣΜΩΝ ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΒΙΑΖΑΤΕ ΑΣΥΣΤΟΛΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΥΣΑΤΕ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΒΡΕ ΤΕΝΕΚΕΔΕΣ??? 

ΑΙΣΧΟΣ ! ! ! 

Αν και αυτή η λέξη έχει βαρύ νοηματικό φορτίο και μπορεί να απευθύνεται μόνο σε όσους διαθέτουν φιλότιμο και πολιτική λεβεντιά. 

Δυστυχώς και οι δυο αυτές λέξεις παραμένουν άγνωστες στο λεξιλόγιο του θίασου που μας κυβερνά.

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΕΔΩ ΕΛΛΗΝΕΣ ???


Ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΕ ΣΑΚΙΔΙΟ ΣΤΗ ΠΛΑΤΗ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΩΝ ΦΟΝΙΚΩΝ- ΤΟ ARISTERO ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΑΘΩΩΝ!


ΤΟ ARISTERO ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΠΟΥ ΔΙΕΠΡΑΞΕ

Και το είδαν και το χάρηκαν το έγκλημα οι aristeroi

Η 
φωτογραφία κυκλοφορεί ευρέως στο διαδίκτυο. Η τράπεζα καίγεται, κάποιοι «μικροαστοί» εχθροί καίγονται ζωντανοί μέσα και μπροστά μία γνώριμη φάτσα. Ο Πέτρος Κωνσταντίνου. Είναι αυτός που πρόσφατα κατηγορούσε την δεκαπενταμελή ομάδα του ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟ STOP! ότι έδειρε 500 αφρικανούς μικροπωλητές στην Ερμού. 


Ο Πέτρος Κωνσταντίνου συμμετέχει στο ακροαριστερού κόμμα «ΑΝΤΑΡΣΥΑ». Μετά την πορεία, η οργάνωσή του είχε σχεδιάσει μία εκδρομή στο βουνό. Προς τούτο και ο γυλιός εκστρατείας, το τζόκεϊ και το φαιοπράσινο παντελόνι. Μέσα στο σακιδιάκι, ο Κωνσταντίνου είχε τα κεφτεδάκια που του έφτιαξε η μαμά του, ένα τοστ και ένα κέικ που θα το μοιραζόταν με τους φίλους του. Προφανώς, πείνασαν πολύ από τα πρώτα χιλιόμετρα, καθώς το σακκίδιο μοιάζει σχεδόν άδειο στην φωτό. Στο στιγμιότυπο πρέπει μόλις να το έχουν αδειάσει...
(σ.σ.διαβάστε εδώ
δείτε τις φωτογραφίες του και ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛ.ΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΣΤΗ ΦΩΤΟ Η ΟΧΙ



ΕΔΩ ΠΑΛΙ ΜΠΡΟΣΤΑΡΗΣ ΜΕ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΣΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΤΟΥ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟΥ - ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ - ΜΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΟΥΚΑΔΩΝ. ΤΑ ΠΑΝΟ ΓΡΑΦΟΥΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ. ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΟΙΗΜΑ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ.


ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ Η ΞΕΦΤΙΛΑ; Σε ποια χώρα ΑΠΟΚΛΕΙΟΥΝ την ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟ του ΓΕΣ "αντιρατσιστές" αριστεροί του κ...και Αλβανοί;
Εδώ και πάλι μπροστάρης καπηλεύεται το θάνατο του 15χρονου Αφγανού για να ξεσηκώσει λαθρομετανάστες και όχι για να διαμαρτυρηθεί για την τρομοκρατία αλλά... για να ζητήσει τη ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤ


ΤΕΤΆΡΤΗ, 21 ΑΠΡΙΛΊΟΥ 2010

Ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ!

Τη ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ (κλικ εδώ) συγκέντρωση των ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ (κλικ εδώ) την Πρωτομαγιά μπροστά στο Μουσείο οργανώνουν η κίνηση «Ενωμένοι ενάντια στο ρατσισμό και τη φασιστική απειλή» (ΣΗΜΑ ΚΑΤΑΤΕΘΕΝ ΠΕΤΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ) μαζί με την Ένωση ΛΑΘΡΟΜεταναστών Εργατών.

Τα "αιτήματα" των 
ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ είναι ηνομιμοποίηση όλων των ΛΑΘΡΟμεταναστών χωρίς προϋποθέσεις, άσυλο και στέγη στουςΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ που ΒΑΦΤΙΖΟΝΤΑΙ πρόσφυγες και «δυνατά συνδικάτα με όλους τους ΛΑΘΡΟμετανάστεςστις γραμμές τους». Με λίγα λόγια ο γνωστός Πέτρος Κωνσταντίνου του ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι αυτός που οργανώνει και ΥΠΟΚΙΝΕΙ τις ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ συγκεντρώσεις τους.
Λαθρομετανάστες από Αλβανία, Πακιστάν, Ινδία, Μπαγκλαντές, Σενεγάλη, Σρι Λάνκα , Ιράν και όπου αλλού βάζει το μυαλό σας, αφού
 ΜΠΗΚΑΝ ΠΑΡΑΝΟΜΑ στη χώρα μας, και ΑΓΟΡΑΣΑΝ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΚΑΡΤΕΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ που ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ 100 ΕΥΡΩ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ έχουν ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ από τη χώρα μας η οποίαΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΤΙΜΩΡΗΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΠΕΛΑΣΕ αντίθετα τους άφησε ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΑ να δρούν εις βάρος του Έλληνα.
Ο Πέτρος Κωνσταντίνου ο γνωστός πλέον σε όλους οργανωτής εξεγέρσεων λαθρομεταναστών (βλέπε τη μούφα με το δήθεν σχισμένο κοράνι και τον αυτοαποκαλούμενο Ιρακινό που ήθελε κι άσυλο και τελικά ήταν Σύριος και τώρα είναι στη φυλακή για τέλεση εγκληματικών πράξεων μιας και δεν πρόλαβε να την κοπανήσει ) δήλωσε ότι οιΛΑΘΡΟμετανάστες είναι οργανικό κομμάτι της εργατικής τάξης - ΕΠΕΙΔΗ ΠΗΡΑΝ ΤΟ ΨΩΜΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΕΡΓΑΤΗ - και τους υποκινεί να κάνουν μαζική κάθοδο την Πρωτομαγιά σε ένα μπλοκ ΛΑΘΡΟμεταναστών.

Είναι ο ίδιος που ΨΕΥΔΩΣ δήλωσε ότι ήταν αυτόπτης μάρτυρας στα επεισόδια για το ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟ και τουςΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ και ΑΥΤΟΣ που ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ - ενώ υπήρχε βίντεο που τον ΔΙΕΨΕΥΔΕ- .

Είναι αυτός που τα Νεοταξικά Μέσα Παραπληροφόρησης δέχτηκαν ως ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΜΑΡΤΥΡΑ ενώ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΑΡΩΝ στα γεγονότα και ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΕ ΕΞΟΦΘΑΛΜΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ. Το αναφέρουμε για να έχετε μία εικόνα ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΤΕΤΑΡΤΟΥ ΡΑΪΧ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ.

Διαβάστε, όσοι δεν ξέρετε ήδη ποιος είναι ο επαγγελματίας "αντιρατσιστής" κι επαγγελματίας "αυτόπτης μάρτυρας"και πως ενώ παραβιάζει το Σύνταγμα ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΕΙΤΑΙ ΜΑΖΙΚΑ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ.

ΕΔΩ Ο ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ "ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΦΡΙΚΑΝΟΚΙΝΕΖΙΚΗΣ ΜΑΦΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟΥ ΣΕ ΜΑΓΑΖΑΤΟΡΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ.
*********************************************************

TΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΤΩΝ ΧΑΦΙΕΔΩΝ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΑΘΩΩΝ!

Η παρουσία της ΑΝΤΑΡC.I.A στο κτίριο της MARFIN, την ώρα του φονικού, επιβεβαιώνει και μία συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ, το «Ξεκίνημα». Σε συνέντευξη στην ΝΕΤ, εκπρόσωπος της συνιστώσας, η Χριστίνα Ζιάκα, δήλωσε ότι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ βρισκόταν ακριβώς από πίσω από το μπλοκ τους, το οποίο βρισκόταν μπροστά στο φλεγόμενο κτίριο. Δήλωσε μάλιστα ότι «πολλοί μετανάστες έσπευσαν να σώσουν τους άτυχους υπαλλήλους της τραπέζης». Ανάξιο λόγου, αφού ούτως οι άλλως οι μετανάστες κάνουν δουλειές που δεν κάνουν οι Έλληνες. Ή που δεν αφήνουν τους Έλληνες να κάνουν, θα συμπληρώναμε εμείς. Γιατί οι ευρισκόμενοι μπροστά από την τράπεζα εμπόδιζαν, σύμφωνα με μαρτυρίες την πυροσβεστική και τα σωστικά συνεργεία να παρέμβουν.
Το Indymedia
Μία από τις πολλές απόψεις των «επικοινωνιολόγων» της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης που δημοσιεύθηκαν ανώνυμα στο Indymedia λέει:"Επιτέλους αίμα - φέρτε ψωμί να βουτήξω... Όσο αφορά αυτό το ίδιο το γεγονός, τον θάνατο 3 τραπεζικών υπαλλήλων - και πέρα από τις επιπτώσεις στην καταστολή που μπορεί αυτό να έχει εγώ το χάρηκα [...] Εγώ τώρα στον πάτο της κοινωνίας σας έχω 3 λιγότερους από πάνω μου να μου πατάνε τον σβέρκο."

ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ


ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ Να ενώσουμε την κραυγή μας για την Ελλάδα που χάνεται

Τoυ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: 8 Μαΐου 2010 ----http://www.tanea.gr/default.asp?pid=10&ct=13&artID=4573606

Για όσα έγιναν τη «μαύρη Τετάρτη» στην Αθήνα, πολλά μην περιμένετε να πω. Τα είπαμε τις προηγούμενες μέρες και τα είπαμε με τρόπο τέτοιο που φαίνεται πως ήταν στη σωστή κατεύθυνση- αν κρίνω από τις αντιδράσεις όσων ένιωσαν ότι την 5η Μαΐου τέλειωσε και το καθεστώς της ιδιότυπης ασυλίας που απολάμβαναν ώς τώρα. Του «είδα μωρέ τι έγινε, αλλά ασ΄ το, δεν πειράζει είναι προοδευτικά άτομα». Α, ναι; Και είναι προοδευτικότητα να θες να μπουκάρεις στη Βουλή; Είναι προοδευτικότητα να τρέχουν οι πυροσβεστικές να σβήσουν τη φωτιά που έκαιγε ανθρώπους κι εσύ να μην τις αφήνεις να πλησιάσουν το σημείο; Είναι προοδευτικότητα να δίνεις κάλυψη σ΄ αυτά τα παρανοϊκά πρόσωπα που καίνε και σκοτώνουν χωρίς λόγο; Προφανώς δεν είναι, αλλά για μένα άλλο είναι το ζήτημα. Οτι χάθηκαν τέσσερις άνθρωποι, θύματα της τυφλής βίας. Πού είναι τα κοινωνικά ανακλαστικά; Πού είναι οι άνθρωποι του πνεύματος; Οι ταγοί αυτής της κοινωνίας; Πού κρύβονται; Γιατί δεν μιλάει κανείς; Φοβούνται; Και τι ακριβώς; Γιατί χθες, προχθές, ακόμη και σήμερα, δεν μας κάλεσε κανείς, να πάμε όλοι στο Σύνταγμα, να ενώσουμε την κραυγή μας για τους ανθρώπους που πέθαναν και για την Ελλάδα που χάνεται καθημερινά; Για την πατρίδα που όταν δεν αυτοχειριάζεται, την καταστρέφουμε όλοι μαζί χωρίς έλεος;

Μόνο γκρεμός υπάρχει μπροστά
Νιώθω ό,τι και ο καθένας. Οργή. Είμαι οργισμένος, θα το κρύψω; Μπορεί να μην είμαι νιάτο, αλλά αυτό καμιά σημασία δεν έχει. Θέλω κι εγώ να σπάσω. Ο,τι βρω μπροστά μου. Για όσα συμβαίνουν γύρω μου, για μένα, χωρίς εμένα και με αφορούν άμεσα. Μπορώ δε να τα καταλάβω όλα. Ακόμη και τη διάθεση του καθενός να τα κάνει λίμπα. Γιατί δεν αντέχει άλλο. Και γιατί βλέπει για άλλη μια φορά, αυτή η χώρα να κόβει φλέβες μόνη της, επειδή κανείς δεν καταλαβαίνει ότι έτσι όπως πορευόμαστε δεν υπάρχει δρόμος για πουθενά. Μόνο γκρεμός υπάρχει μπροστά. Πως λέμε «μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα»; Ε, έτσι ακριβώς. Με μια μικρή διαφορά: δεν υπάρχει ούτε ρέμα πίσω μας. Ενας τοίχος υπάρχει, που δεν μας επιτρέπει ούτε πίσω να κάνουμε. Τέσσερις άνθρωποι δεν υπάρχουν πια στη ζωή, γιατί αυτοί που θα ΄πρεπε πρώτα και κύρια να καταλαβαίνουν, το μόνο που σκέφτονται είναι πώς θα ωφεληθούν κομματικά από την κατάσταση. Το πώς θα κερδίσουν πιο πολλά από το ψηφοθηρικό πλιάτσικο. Ε, όχι ρε γαμώτο, αυτό δεν το δέχομαι... 
Πλήττονται πάλι οι αιώνια «χρεωμένοι»


Κι άλλοι πολλοί δεν το δέχονται, το ξέρω. Είναι πολύ διδακτικά τα στοιχεία που προκύπτουν από τις δημοσκοπήσεις. Η πλειονότητα των Ελλήνων τάσσεται υπέρ των μέτρων. Ακόμη κι αυτοί που πλήττονται και είναι οι αιώνια «χρεωμένοι», συνταξιούχοι και μισθοσυντήρητοι, σου λένε «εντάξει, να τα πάρετε τα μέτρα, αλλά...». Αυτό το «αλλά» είναι που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν οι άλλοι, αυτοί που έχουν ποντάρει τα ρέστα τους στην οργή και τον θυμό των πολιτών. Για να αυξήσουν τη δύναμή τους- έτσι νομίζουν. Αλλά ποιο είναι αυτό το «αλλά»; Λυπάμαι που το λέω, αλλά είναι αυτό που δεν καταλαβαίνει η κυβέρνηση: ότι δηλαδή ο άλλος, αυτός που πληρώνει μονίμως, έχει το αίσθημα της αδικίας μέσα του. Σου λέει, «πάλι εγώ θα πληρώσω; Κι αυτός που έκλεβε συστηματικά την Εφορία; Και το λαμόγιο που ζει εις βάρος μου; Κι ο κλέφτης πολιτικός;». Εκεί όμως που σπάει όλα τα κοντέρ και του ανεβαίνει η πίεση στο 30, και πρέπει να ανοίξουν όλα τα «καπάκια» για να μη σκάσει, είναι ότι όλοι αυτοί, οι πραγματικοί κερδοσκόποι του κόπου του ελληνικού λαού, κυκλοφορούν ελεύθεροι. Σαν να μην τρέχει τίποτε... 

Ποιοι φτιάχνουν τους νόμους; 
Παιδιά, αυτό δεν υπάρχει. Οσο όλοι αυτοί οι απατεώνες κυκλοφορούν ελεύθεροι και κόβουν βόλτες στο Κολωνάκι, ο κόσμος θα εξοργίζεται και για μένα έχει όλα τα δίκια με το μέρος του. Και αυτή η οργή θα τον κάνει να σπάει, να καίει, να βλαστημάει. Δεν δικαιολογώ τη βία, όχι. Αλλά όταν του άλλου του βάζεις το χέρι στην τσέπη κανονικά και του παίρνεις τα λεφτά, που έτσι κι αλλιώς του έφταναν να τα βγάζει πέρα τσίμα τσίμα, δεν μπορείς να του λες «το ξέρω ότι όλοι αυτοί έκλεψαν και κλέβουν το κράτος, αλλά συγγνώμη δεν μπορώ να τους χώσω μέσα, διότι δεν μου το επιτρέπουν οι νόμοι». Μπα; Σοβαρά; Και ποιοι φτιάχνουν τους νόμους παρακαλώ; Ποιος τους φτιάχνει και ποιος τους ψηφίζει; Η Βουλή δεν είναι; Μάλιστα. Ωραία, να φτιάξει η Βουλή νόμο και να χώσει μέσα όλον αυτό τον εσμό που προκαλεί. Να πει κι ο κόσμος «χαλάλι ρε παιδιά, πληρώνω πάλι εγώ, αλλά τουλάχιστον αυτοί οι κερατάδες πηγαίνουν φυλακή». Οσο αυτό δεν γίνεται, ας μην περιμένει κοινωνική ειρήνη η κυβέρνηση....

Οχι στο δίκιο του χάους! 


Από την άλλη πάλι, αυτό το καλαμπούρι με τα κόμματα της αριστερής (λέμε τώρα) αντιπολίτευσης, πρέπει να τελειώσει. Δηλαδή, με ποια κριτήρια, ας πούμε, κάνει τουριστική πολιτική το ΠΑΜΕ πότε συλλαμβάνοντας κρουαζιερόπλοια με ομήρους γριές Αμερικάνες, πότε κλείνοντας τις πόρτες της Ακρόπολης και πότε σφραγίζοντας ξενοδοχεία γεμάτα τουρίστες; Με ποια κριτήρια κάνει πολιτική υγείας, κλείνοντας τις πόρτες νοσοκομείων ας πούμε; Και με ποιο δικαίωμα κοινωνικές ομάδες, όπως οι αδιόριστοι, υπαγορεύουν τη λειτουργία των μέσων ενημέρωσης, όπως οι άλλοι που μπούκαραν στην ΕΡΤ; Συμπέρασμα: με το δίκιο του μπάχαλου και του χάους. Της κοινωνικής αφασίας. Του «δεν βαριέσαι» και του «εντάξει μωρέ». Ε όχι ρε παλικάρια. Εκτός από σας υπάρχουμε κι εμείς. Οι πολλοί. Η σιωπηλή πλειοψηφία. Που τα βλέπουμε όλα αυτά και γινόμαστε έξαλλοι. Απλά τώρα, δεν νιώθουμε επί του παρόντος την ανάγκη κάποια στιγμή να σηκωθούμε από τον καναπέ και να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Θα γίνει κι αυτό, είμαι βέβαιος. Το πότε δεν ξέρω...