Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


******************************************************
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

20 Μαΐου 2010

Σαν σήμερα, η μάχη της Κρήτης...


Από τον Γιάννη Μυλωνά
Η μάχη της Κρήτης , 20 Μαίου 1941
Μάχη της Κρήτης (Γερμανικά Luftlandeschlacht um Kreta) ονομάζεται η αντιστασιακή δράση ενάντια στη Γερμανική εισβολή 1941 που έλαβε χώρα στην Κρήτη κατά τη διάρκεια του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου και συγκεκριμένα από το πρωί της 20ής Μαΐου 1941, όταν ξεκίνησε η αεροπορική έφοδος των Γερμανών με συνθηματικό όνομα «Unternehmen Merkur» (Επιχείρηση Ερμής) εναντίον του νησιού. Με την επιχείρηση αυτή οι Γερμανοί κατάφεραν να καταλάβουν το νησί από τις συμμαχικές δυνάμεις, ωστόσο αυτή τους η επιτυχία κόστισε τόσο πολύ ώστε να μην επιχειρήσουν ξανά άλλη ...
αεροπορική έφοδο της ίδιας κλίμακας κατά την διάρκεια του πόλεμου.
Σήμερα, η μάχη της Κρήτης θεωρείται η πρώτη μεγάλη κυρίως αεροπορική επιδρομή και η μεγαλύτερη στην ιστορία. Η μάχη θεωρείται επίσης πολύ σημαντική για τους Κρητικούς λόγω της αναπάντεχης σθεναρής αντίστασης που κατέβαλαν ενάντια στους αριθμητικά ανώτερους Γερμανούς και το μεγάλο τίμημα που η επίθεσης και η επακόλουθη κατοχή είχαν στον πληθυσμό του νησιού.
*******************************************************
[ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΥ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ  ΠΟΥ ΠΟΛΕΜΗΣΑΜΕ ΣΑΝ ΗΡΩΕΣ (ή ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ Ο ΤΣΩΡΤΣΙΛ, ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ, ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ) ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ Ο ΧΙΤΛΕΡ ΚΑΙ Ο ΜΟΥΣΣΟΛΙΝΙ, ΑΛΛΑ Ο ΡΟΥΖΒΕΛΤ, Ο ΣΤΑΛΙΝ,Ο ΤΣΩΡΤΣΙΛ ΚΙ ΚΥΡΙΩΣ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΡΟΤΣΙΛΔ (ΚΑΙ  ΝΑ ΙΔΡΥΘΗ  ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ). ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΥ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΜΕΤΑΠΟΛΕΜΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥΝΑΙ ΠΑΡΑΔΕΙΣΕΝΙΟΣ ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΣΤΑΝ ΚΑΙ ΟΧΙ Ο ΧΑΛΙΑ ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΘΑΦΤΙΑΧΝΕ Ο ΜΟΥΣΣΟΛΙΝΙ. ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΕΙΝΑΙ:
ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΑΡΙΣΤΟ ΤΩΝ ΚΟΣΜΩΝ, ΤΟΝ ΜΕΤΑΠΟΛΕΜΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΟΥΝ ΟΙ ΡΟΤΣΙΛΔ ΚΑΙ ΜΕ ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΜΑΣ ΑΥΞΑΝΟΥΝ ΤΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΚΑΙ ΛΕΜΕ"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ"!]

Ο ραγιάς Δήμαρχος Διδυμοτείχου


Ο κοινός μας ραγιαδο-οθωμανικός πολιτισμός και το κοινό μας Τουρκικό μέλλον

Μια ακόμα συμφωνία που έκλεισε κάτω από το Τραπέζι το βιαλέτι των Αθηνών με την «Μητέρα Πατρίδα» αποκαλύπτεται

Ο ραγιάς Δήμαρχος Dimetoka (Διδυμοτείχου) Χρήστος Τοκαμάνης, ανακοίνωσε ότι ο δήμος διαθέτει το ποσό των 320.000 ευρώ για την εκπόνηση μελέτης από το Μετσόβειο Πολυτεχνείο, για την αξιοποίηση του τεμένους Βαγιαζίτ , που εγκαινιάστηκε στην Dimetoka, (ελληνικά Διδυμοτείχο -Πλωτινόπολη), το 1420 μχ.

Εδώ λεφτά δεν έχουμε, το χρέος έφτασε τά 360 δίς ευρώ, και ξοδεύουν χρήματα επειγόντως για την αξιοποίηση του τεμένους Βαγιαζίτ. Και για τις ανασκαφές στην Πλωτινόπολη και την αναστύλωση του Βυζαντινού Κάστρου, δεν υπάρχει ευρώ.
Ο Γερουλάνος όμως έβαλε το Τζαμί της Dimetoka στο ΕΣΠΑ.

Αναφερόμενος στην ιστορία του τεμένους, ο ραγιάς Δήμαρχος Dimetoka, (Διδυμοτείχου ) είπε ότι η απόφαση του Δήμου: «Είναι η τελευταία μας ευκαιρία να σώσουμε το Βαγιαζίτ Τέμενος, που είναι το πρώτο επί ευρωπαϊκού εδάφους και το μεγαλύτερο των Βαλκανίων. Επίσης παρουσιάζει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά σε ό,τι αφορά την αρχιτεκτονική του, καθώς η σκεπή του δεν αποτελείται από τρούλους, αλλά είναι ξύλινη και τριγωνική. Βέβαια το έργο ανάδειξης θα αφορά και τα άλλα μνημεία της περιοχής, όπως την Αρχαία Πλωτινόπολη, τους τύμβους γύρω από το Διδ/χο, τον πύργο των Κατακουζηνών στο Πύθιο και γενικά την καστροπολιτεία στο Διδυμότειχο, που είναι ένα στολίδι για την περιοχή μας».

Με την ευκαιρία του Τεμένους θα κάνουν και «κάτι», για την Αρχαία Πλωτινόπολη, τους τύμβους γύρω από το Διδ/χο, τον πύργο των Κατακουζηνών στο Πύθιο και την Βυζαντινή Καστροπολιτεία .Αλλά αυτό το λένε για στάχτη στα μάτια. Ο στόχος είναι το Τέμενος, το «πρώτο στην Ευρώπη», που λέει με «τουρκική υπερηφάνεια» ο Ραγιάς δήμαρχος.
http://deltio11.blogspot.com/

«Το σπίτι του Κεμάλ»


19/05/2010

Τώρα πιά έπεσε η μάσκα των καλοσυνάτων κυβερνώντων οι οποίοι κάθε μέρα αποδεικνύονται σε εθνικές οχιές. Πολεμήστε τους

ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Η Επιτροπή Ενημερώσεως επί των Εθνικών Θέμάτων αισθάνεται την ιερή και εθνική αγανάκτηση και καταγγέλλει ενώπιον του Ελληνικού Λαού το σημερινό ιστορικό ανοσιούργημα που διέπραξαν σε βάρος του έθνους των Ελλήνων και της αιματοβαμμένης ιστορίας του, οι πολιτικοί και εθνικοί λακέδες του συμμοριακού συστήματος της αρπαχτής .

Είναι αδιανόητο και τερατώδες το γεγονός ότι σήμερα 19 Μαίου ημέρα ιστορικής και εθνικής μνήμης της γεννοκτονίας των αδελφών μας Ποντίων από τους Τούρκους βαρβάρους, το χυδαίο σύστημα βρίσκει την ευκαιρία να δράσει ύπουλα εναντίον του ελληνισμού όπου γης .
Το σύστημα των νενέκων και των εφιαλτών, το υπόλογο εκπαιδευτικό σύστημα που παίζει το ρόλο θεραπαινίδας της υπόλογης εξουσίας έμπηξε το μαχαίρι στην καρδιά του ελληνισμού και της ιστορίας του.

Σήμερα, που η ιστορική μνήμη μας καλεί να σκύψουμε με ευλάβεια στα εκατομμύρια θύματα της τουρκικής βαρβαρότητας τόλμησε το ατόλμητο : Στις πανελλήνιες εξετάσεις στο μάθημα της λογοτεχνίας, έδωσε στην μαθητιώσα και ακαδημαϊκή νεολαία ένα θέμα το οποίο θα πρέπει να σηκώσει από τα μνήματα της ιστορίας μας όχι μόνο τα εκατομμύρια των θυμάτων και ηρώων μας αλλά και να βγάλει στους δρόμους όλους τους σημερινούς Ελληνες πατριώτες, οι οποίοι είναι πια καιρός να καταλάβουν ότι η πατρίδα μας πωλείται στους παγκοσμιοποιητές, στις ξένες αγορές, στους Τούρκους και στους Αμερικάνους.

Με προβοκατόρικο τρόπο χρησιμοποιήθηκε, την συγκεκριμένη ημερονημία, ένα κείμενο του αήμνειστου θεσσαλονικιού συγγραφέα Γιώργου Ιωάννου με τίτλο : «Το σπίτι του Κεμάλ», προσβάλοντας την μνήμη του ως Ελληνα λογοτέχνη και ως πρόσφυγα απο την ανατολική Θράκη.
Το σπίτι του σφαγέα του ελληνισμού δεν έχει, δεν μπορεί να έχει, δεν πρέπει να έχει καμιά απολύτως σχέση ούτε μα την ελληνική ιστορία ούτε μα τον ελληνικό πολιτισμό.
Η Επιτροπή Ενημερώσεως Επι Των Εθνικών Θεμάτων καταγγέλουσα μα αισθήματα οργής την αναίσχυντη αυτή πράξη των δήθεν ελλήνων εκπαιδευτικών
Καλεί :
Τους Ελληνες εντός και εκτός Ελλάδας σε εθνικό συναγερμό
Όλοι δίπλα στα αδέλφια μας τους Ποντίους και στον δίκαιο αγώνα τους
Όλοι στους δρόμους
Όλοι με τη ιαχή : Οι εφιάλτες δεν θα περάσουν
Η Ελλάδα δεν θα πεθάνει


Η σιωπή και η αδράνεια είναι συνενοχήΤώρα πιά έπεσε η μάσκα των καλοσυνάτων κυβερνώντων οι οποίοι κάθε μέρα αποδεικνύονται σε εθνικές οχιές.
Πολεμήστε τους
Όσοι τους στηρίζουν είναι εθνικά δοσίλογοι

H ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΩΣ ΕΠΙ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ