Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


******************************************************
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

12 Ιουνίου 2010

Πολιτική παρέμβαση του Μίκη Θεοδωράκη

Πολιτική παρέμβαση του Μίκη Θεοδωράκη σε εκδήλωση του τμήματος Παιδείας και Πολιτισμού του ΣΥΝ
Με πολιτική του παρέμβαση σε εκδήλωση του τμήματος Παιδείας και Πολιτισμού του Συνασπισμού ο Μίκης Θεοδωράκης πρότεινε να αποχωρήσει η Ελλάδα από το μηχανισμό στήριξης Ευρωπαϊκής Ένωσης - ΔΝΤ και από το ΝΑΤΟ προειδοποιώντας ότι 
"εάν το σκάφος Ελλάς δεν αλλάξει άμεσα και ριζικά πορεία τότε θα οδηγηθούμε στο τέλος μας ως έθνος, λαός, ιστορία και πολιτισμός " 
προσθέτοντας ότι αυτή είναι η επιθυμία 
"των άσπονδων φίλων μας που μας περιφρονούν, μας χλευάζουν και μας ντροπιάζουν καθημερινά". 
Στην παρέμβασή του ο Μίκης Θεοδωράκης μεταξύ άλλων πρότεινε: 
α. την οριστική και τελειωτική απαλλαγή της χώρας από το δημόσιο χρέος 
β. Την εξόφληση του δημόσιου χρέους με εκποίηση μέρους της κρατικής περιουσίας, με εξαίρεση των, στρατηγικής σημασίας, ΔΕΚΟ, με εκποίηση μέρους της εκκλησιαστικής και μοναστηριακής περιουσίας, υποχρέωση με ειδικούς φόρους στους έχοντες και κατέχοντες να συνεισφέρουν στην κοινή εθνική προσπάθεια, με τη δημιουργία δημόσιου εθνικού τραπεζικού πυλώνα και τη διεκδίκηση διαγραφής μέρους του χρέους σε συνεργασία με τις ελλειμματικές χώρες του ευρωπαϊκού νότου. 
Ακόμα πρότεινε μετά την αποχώρηση της Ελλάδας από το μηχανισμό στήριξης και από το ΝΑΤΟ να στραφεί για στήριξη σε άλλες φιλικές χώρες, όπως τη Ρωσία, την Κίνα και τις αραβικές χώρες και ειδικά για την εθνική άμυνα να προμηθευτεί υπερσύγχρονο στρατιωτικό αμυντικό υλικό από τη Ρωσία και την Κίνα. 
Επισήμανε ότι με κεντρικό σύνθημα " για τη σωτηρία της πατρίδας" όλοι οι πνευματικοί άνθρωποι πρέπει να μπουν επικεφαλής σ' αυτή την αναγεννητική και σωτήρια κινητοποίηση προτείνοντας να γίνει δημοψήφισμα. 
Σε περίπτωση δε θετικής ψήφου από τον ελληνικό λαό ο πρόεδρος της Δημοκρατίας να διαλύσει τη Βουλή και να αναθέσει την εξουσία σε ομάδα ακέραιων και ικανών πολιτών και παράλληλα να προκηρύξει εκλογές για την ανάδειξη συντακτικής εθνοσυνέλευσης. Κάνοντας συχνές αναφορές στην ΕΑΜΙΚΗ αριστερά ο κ.Θεοδωράκης δήλωσε πεπεισμένος ότι με τις προτάσεις που καταθέτει "η Ελλάδα θα γίνει χώρα ελεύθερη, ανεξάρτητη και δημοκρατική". 
Νωρίτερα ο Μίκης Θεοδωράκης εξέφρασε τον αποτροπιασμό και την οδύνη του για το νέο, όπως το χαρακτήρισε, έγκλημα των Ισραηλινών σε βάρος μιας ειρηνευτικής δύναμης για ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα και κατήγγειλε την ελληνική κυβέρνηση και τον υπουργό Άμυνας ότι υποκριτικά αποδοκίμασαν την Ισραηλινή επίθεση και ματαίωσαν τα κοινά γυμνάσια με το Ισραήλ προσθέτοντας ότι " η κυβέρνηση σε σύντομο χρονικό διάστημα χέρι - χέρι με το Ισραήλ θα καλύψει τελικά αυτή την εγκληματική πράξη που ντροπιάζει κάθε ελεύθερο λαό και χώρα". 
Στην εκδήλωση μίλησε και ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας ο οποίος χαιρέτισε τόσο την παρουσία του Μίκη Θεοδωράκη, όσο και το γεγονός ότι επέλεξε την συγκεκριμένη εκδήλωση του Συνασπισμού για να κάνει την πολιτική του παρέμβαση. Ο κ.Τσίπρας είπε ότι ανεξαρτήτως του αν συμφωνήσει κανείς ή όχι με αυτή την παρέμβαση ο Μίκης Θεοδωράκης και το έργο του ορίζει τις πολιτιστικές συντεταγμένες αυτής της χώρας και τον κάλεσε να συμμετάσχει, ως το τιμώμενο πρόσωπο, σε πολιτιστικό συνέδριο που πρότεινε να οργανώσει ο Συνασπισμός μετά την ολοκλήρωση του πολιτικού του συνεδρίου που θα γίνει τις επόμενες ημέρες.

Στα 73,84 δις ευρώ το κόστος της ελληνικής κρίσης






Η ελληνική κρίση διανύει τον 9ο μήνα της και στο διάστημα αυτό οι απώλειες για τη χώρα είναι τόσο πολλές που είναι αδύνατον να περιγραφούν αναλυτικά. Αν μπορούσαμε να τραβήξουμε μία πολυδιάστατη φωτογραφία της Ελλάδας πριν την κρίση, η οποία να αποτύπωνε την τότε εικόνα της χώρας στο χρηματοπιστωτικό, τον οικονομικό, τον πολιτικό και τον κοινωνικό τομέα και τη συγκρίναμε με μία αντίστοιχη σημερινή φωτογραφία, τότε θα βλέπαμε δύο διαφορετικές Ελλάδες.   
Μέσα σε λίγους μήνες το χρηματιστήριο κατέγραψε ένα, άνευ προηγουμένου ως προς τα χαρακτηριστικά του, κραχ, τα ομόλογα της χώρας και των μεγαλύτερων ελληνικών τραπεζών υποβαθμίστηκαν σε junk (σκουπίδια), το κόστος του κρατικού δανεισμού απογειώθηκε σε επίπεδα προ ένταξης μας στην ΕΕ, η στρόφιγγα δανειακών κεφαλαίων προς τη χώρα έκλεισε με την Ελλάδα να αποχωρεί από τη χρηματιστηριακή αγορά ομολόγων για πρώτη φορά στην ιστορία της, η χώρα στράφηκε προς την Ευρώπη ζητώντας οικονομική στήριξη, παράλληλα στράφηκε προς το ΔΝΤ ενεργοποιώντας το δικό του μηχανισμό στήριξης, αμέσως υιοθετήθηκαν μία σειρά από τα σκληρότερα δημοσιονομικά μέτρα στην οικονομική ιστορία, έγιναν περικοπές σε μισθούς, σε συντάξεις, αύξηση της φορολογίας, δημιουργήθηκε ένα ιδιόρρυθμο καθεστώς συγκυβέρνησης της χώρας από το ΔΝΤ την ΕΚΤ, την ΕΕ και την ελληνική κυβέρνηση, αυξήθηκε η ανεργία, μειώθηκε το ΑΕΠ, εκτινάχθηκε ο πληθωρισμός, καταγράφηκαν τεράστιες εκροές κεφαλαίων στο εξωτερικό αποδυναμώνοντας τις ελληνικές τράπεζες, καταρρακώθηκε η καταναλωτική εμπιστοσύνη, απογειώθηκε η κοινωνική ανησυχία αλλά και μειώθηκε θεαματικά το έλλειμμα για πρώτη φορά από τις αρχές του 90ʼ.

Είναι δύσκολο να υπολογίσουμε το, μέχρι στιγμής, ακριβές κόστος της ελληνικής κρίσης καθώς για μία σειρά παραμέτρων, όπως π.χ. για την απώλεια θέσεων εργασίας, δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία ως προς το μέγεθος των απωλειών που προκύπτουν από αυτές. Υπάρχουν, ωστόσο, μερικά βασικά και αντικειμενικά μεγέθη, τα οποία παρέχουν μία εικόνα για του πόσο έχει κοστίσει στην Ελλάδα η κρίση, μέχρι στιγμής, χωρίς να συμπεριλάβουμε το πακέτο στήριξης και το επιπλέον κόστος που προκύπτει από το επιτόκιο με το οποίο αυτό μας παρέχεται αλλά ούτε και τις απώλειες των εργαζομένων από τις περικοπές στους μισθούς,  τις απώλειες από τις περικοπές στις συντάξεις κλπ.

Απώλειες από την πτώση του χρηματιστηρίου

Στις 14/10/2009, πριν την πρώτη υποβάθμιση της Ελλάδας από τους οίκους πιστοληπτικής αξιολόγησης, το ελληνικό χρηματιστήριο είχε κεφαλαιοποίηση της τάξης των 150 δις δολαρίων. Στις  10/06/2010 η αξία του ΧΑ αποτιμάται στα 63 δις δολάρια, δηλαδή είναι μειωμένη κατά  87 δις δολάρια. Έτσι, χρηματιστηριακά, η κρίση έχει κοστίσει στην Ελλάδα, μέχρι στιγμής, 70 δις ευρώ (87 δις δολάρια).

Απώλειες από αύξηση κόστους δανεισμού (χωρίς υπολογισμό του πακέτου στήριξης)

Σύμφωνα με έρευνα του Bloomberg, οι τόκοι από τρεις, μόνο, μεγάλες εκδόσεις ομολόγων στη μετά κρίση περίοδο  φτάνουν στα 7,7 δισ. ευρώ, ποσό το οποίο θα είχε διαμορφωθεί στα 3,8 δισ. ευρώ σε περίπτωση που τα spreads είχαν παραμείνει στα προ κρίσης επίπεδα. Το επιπλέον κόστος είναι περίπου 4 δισ. ευρώ μόνον από τις τρεις αυτές εκδόσεις, ενώ το συνολικό επιπλέον κόστος αποτιμάται, περίπου στα 6 δις ευρώ. 

Απώλειες από τη μείωση του ΑΕΠ

Το τελευταίο τρίμηνο του 2009 το ΑΕΠ μειώθηκε κατά  1,7 δις έναντι του αντίστοιχου τριμήνου του 2008 ενώ στο πρώτο πεντάμηνο του 2010 η μείωση είναι της τάξης των  2,8 δις έναντι του αντίστοιχου 5αμήνου του 2009, με το συνολικό κόστος να ανέρχεται στα  4,5 δις

Η κρίση, όμως, δεν έφερε μόνο απώλειες αλλά και ʽκέρδηʼ τα οποία αποκτήθηκαν με πολύ κόπο και πόνο.

Κέρδη από τη μείωση του κρατικού ελλείμματος

Το ταμειακό έλλειμμα της κεντρικής κυβέρνησης (καθαρό αποτέλεσμα κρατικού προϋπολογισμού με λογαριασμούς διαχείρισης χρέους), την περίοδο Ιανουαρίου-Μαΐου, αποτιμάται στα 9,544 δισ. ευρώ, όταν στο πεντάμηνο Ιανουαρίου-Μαΐου 2009 ήταν 14,628 δισ. ευρώ, με το κέρδος να είναι, περίπου, 5,1 δις ευρώ.


Κέρδη από αύξηση κρατικών εσόδων

Τα έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού αυξήθηκαν σε 19,897 δισ. ευρώ, από 18,338 δισ. ευρώ πέρυσι, με το καθαρό κέρδος να είναι 1,56 δις.

Συνολικά, και με βάση τις παραπάνω παραμέτρους, το κόστος της ʽελληνικής κρίσηςʼ, στους πρώτους 8 μήνες από την έναρξη της, είναι 73,84 δις ευρώ. Το εξαιρετικά ανησυχητικό είναι πως η ʽελληνική κρίσηʼ δημιουργήθηκε 2, περίπου, χρόνια από την αρχή της διεθνούς κρίσης, που είχε, ήδη, κοστίσει πάρα πολύ και στην Ελλάδα. Έτσι, αφού η χώρα είχε δεχτεί ένα πανίσχυρο χτύπημα από τη μεγαλύτερη διεθνή ύφεση των τελευταίων 80 ετών, δέχτηκε ένα δεύτερο ακόμη πιο ισχυρό χτύπημα, το οποίο και την έβγαλε νοκ άουτ, οδηγώντας την σε οικονομικούς μηχανισμούς στήριξης προκειμένου να μην καταρρεύσει ολοκληρωτικά.

Ανεργία

Πέρα από τα παραπάνω η χώρα έχει μία πάρα πολύ επικίνδυνη ωρολογιακή βόμβα στα θεμέλια της και αυτή είναι η δραματική αύξηση της ανεργίας, σε συνδυασμό με το χαμηλό ποσοστό οικονομικά ενεργού πληθυσμού. Το ποσοστό ανεργίας το Μάρτιο 2010 ανήλθε σε 11,6%, έναντι 9,2% το Μάρτιο 2009, που είναι κοντά στο υψηλότερο επίπεδο από το 2005. Το σύνολο των απασχολουμένων κατά το Μάρτιο 2010 εκτιμάται ότι ανήλθε σε 4.423.899 άτομα με τους ανέργους να φτάνουν τους 578.723.  Είναι ενδιαφέρον πως από το σύνολο του πληθυσμού, 6,87 εκ ανήκουν στην κατηγορία των μη ενεργών οικονομικά ή των παιδιών και μόλις 4.423.899 εργάζονται. Οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 121.699 άτομα σε σχέση με το Mάρτιο του 2009 (αύξηση 26,6%), όταν η Ελλάδα βίωνε, ήδη, τις συνέπειες της διεθνής κρίσης επί 1,5, σχεδόν, χρόνο.

Προειδοποίηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Εργασίας για τη μείωση των ελλειμμάτων

Σε μία φάση που η ανάπτυξη μοιάζει να απειλείται περισσότερο από ποτέ και που η ανεργία γίνεται ο νέος εφιάλτης διεθνώς, αρκετές Ευρωπαϊκές χώρες με σημαιοφόρο την Ελλάδα, έχουν διοργανώσει ένα πρωτάθλημα μείωσης των ελλειμμάτων τους, θέτοντας αυτό ως πρωταρχικό και κύριο στόχο τους, ίσως στη χειρότερη δυνατή χρονική στιγμή. Είναι ενδιαφέρον, όμως, πως η χώρα με το μεγαλύτερο έλλειμμα στον κόσμο, οι ΗΠΑ, συνεχίζει την πολιτική τόνωσης της οικονομίας της η οποία, για άλλη μία φορά, την έχει φέρει σε πλεονεκτική θέση έναντι των υπολοίπων κρατών του κόσμου, με τα ομόλογα της να γίνονται ανάρπαστα και με την εισροή κεφαλαίων στη χώρα να έχει αυξηθεί θεαματικά.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εργασίας, σε πρόσφατη έρευνα του προειδοποιεί ότι μια απότομη μείωση των ελλειμμάτων μπορεί να έχει καταστροφικές οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες καθώς η πολύ απότομη μείωση των δημοσίων ελλειμμάτων μπορεί να επιβραδύνει ή να σταματήσει την ανάπτυξη και να απογειώσει την ανεργία.

«Δεν υπάρχει βιώσιμη ανάκαμψη χωρίς ενίσχυση της απασχόλησης», σημείωσε ο υπεύθυνος της γραμματείας του Οργανισμού Χουάν Σομάβια, προσθέτοντας πως ʽη νέα χρηματοπιστωτική κρίση και ο αγώνας κατά των δημοσίων ελλειμμάτων μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο αυτήν την αποστολή (της ανάκαμψης).

Ο αξιωματούχος του οργανισμού επέμεινε στις κοινωνικές συνέπειες της νέας κρίσης. «Οι κοινωνικές εντάσεις συνεχίζουν να αυξάνονται. Ήδη υπάρχει πολύς θυμός και απογοήτευση για τη μηδαμινή ανάκαμψη της απασχόλησης», εξήγησε και προειδοποίησε ότι «τα προσεχή χρόνια θα είναι δύσκολα για όλους μας: τους εργαζόμενους άνδρες και γυναίκες, τις επιχειρήσεις και τους πολιτικούς υπευθύνους, και για το πολύπλευρο σύστημα».

Ο κύριος Χουάν Σομάβια δε λέει κάτι διαφορετικό από αυτό που προβλέψαμε ότι θα συνέβαινε συνεπεία της κρίσης, όταν εστιάζαμε στις αναλύσεις μας, κυρίως, στις ΗΠΑ. Αυτή τη φορά, ωστόσο, το επίκεντρο του προβλήματος έχει γίνει ευρωπαϊκό και ίσως ο δρόμος στον οποίο μας έχει βάλει το έξυπνο χρήμα, να κρύβει περισσότερους κινδύνους απʼ όσους πολλοί φαντάζονται.

ΚΥΠΡΟΣ:Μία πολύ περίεργη Ιστορία


Σάββατο, 12 Ιουνίου 2010 -- http://ellinikoforum.blogspot.com/2010/06/blog-post_6923.html



ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΝΟΜΩΣΙΑ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, ΤΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΤΤΙΛΑ ΚΑΙ ΤΗ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ.


ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ. 

Διόλου απίθανη η εμπλοκή των Τουρκικών μυστικών υπηρεσιών στο βρώμικο "παιχνίδι" ανθελλήνων σε βάρος του Ελληνισμού.

Ένα μνημείο ντροπής στήθηκε στην Κύπρο στις 25 Μαϊου του 2008.

γράφει ο Reporto 

Το βάφτισαν σύμβολο μνήμης, αλλά ενσωματώνει τη συνομωσία, την αντεθνική προβοκάτσια και την πλέον επικίνδυνη πολιτική διαστροφή.
Πρόκειται για μια πράξη που ναρκοθετεί την ιστορία,
Αποδυναμώνει επικίνδυνα την εθνική μας αλήθεια,
Προβοκάρει με τρόπο κατάπτυστο και ντροπιαστικό το αίμα που χύθηκε και προσφέρει βούτυρο στο ψωμί του αιματοβαμμένου Αττίλα.  

ΜΝΗΜΟΝΕΥΕΙ ...ανύπαρκτα γεγονότα!!!
ΕΠΙΝΟΕΙ ...ανύπαρκτους βομβαρδισμούς τους οποίους κανείς δεν είδε και ποτέ δεν άκουσε!!!
ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ σε νεκρούς που ...ΟΥΔΕΠΟΤΕ γεννήθηκαν!!!
ΠΡΟΣΒΑΛΕΙ τους αληθινούς ήρωες της εθνικής τραγωδίας.

Και το σημαντικότερο… 


Θέτει σε αμφισβήτηση την πραγματική ιστορία… 
Ανοίγει το δρόμο για την καθολική της ανατροπή… 
Νομιμοποιεί τη γενίκευση της ναρκοθέτησής της και συμβάλει στην απαλλαγή του Αττίλα από τα φρικιαστικά του εγκλήματα.  

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ. 


Το μνημείο αναφέρεται σε ανύπαρκτο περιστατικό βομβαρδισμού με βόμβες ναπάλμ εναντίον "ελλήνων καταδρομέων" στις 31 Ιουλίου του 1966!!!
Τέτοιο περιστατικό ουδέποτε συνέβη.
Ουδέποτε κατεγράφη στα αρχεία των στρατιωτικών υπηρεσιών, οι οποίες διέθεταν πλήθος στρατοπέδων στον Πενταδάκτυλο τόσο της Εθνοφρουράς όσο και της Ελληνικής Μεραρχίας που βρισκόταν στην Κύπρο από το 1964 έως το 1967.
Κανένας κάτοικος των παρακείμενων περιοχών δεν άκουσε το παραμικρό.
Τίποτε σχετικό δεν έχει αναγραφεί στον τύπο της εποχής.
Και το σημαντικότερο...

Οι "πεσσόντες" στους οποίους αναφέρεται, είναι νεκροί που ουδέποτε εγεννήθησαν για να έχουν την πολυτέλεια να πεθάνουν ως ήρωες στην Κύπρο.  

ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ: 
Ποιοι και γιατί επεχείρησαν να απλώσουν τα βρώμικα χέρια τους για να βιάσουν την αληθινή ιστορία της Κύπρου??? 
Ποιοι και γιατί επεχείρησαν να τροφοδοτήσουν τις υπερήφανες σελίδες της με ανύπαρκτους "ήρωες" και ανύπαρκτα περιστατικά??? 
Και κυρίως ποια χοντρή προβοκάτσια ήταν παρκαρισμένη στο ψυγείο έτοιμη να αξιοποιηθεί στον κατάλληλο χρόνο σε βάρος του ελληνισμού και της αληθινής ιστορίας του??? 

Οι «Βετεράνοι Κύπρου 1974» αφού πραγματοποίησηαν εκτεταμένη και ενδελεχή έρευνα σε όλες τις ιστορικές πηγές, απευθύνθηκαν ως όφειλαν αρμοδίως, στην προσπάθειά τους να ξετυλίξουν το κουβάρι αυτής της ύποπτης και γεμάτης ερωτηματικά υπόθεσης.
Με έγγραφό τους στις 22 Σεπτεμβρίου του 2008, απευθύνονται στον αρχηγό του ΓΕΕΦ Κύπρου αντιστράτηγο κ. Κωνσταντίνο Μπισμπίκα, ζητώντας επιβεβαίωση των αναφερόμενων περιστατικών μέσα από τα επίσημα στρατιωτικά αρχεία.  

ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΩΝ Β.Κ1974. 




Με απάντησή του ο αρχηγός της Εθνική Φρουράς – προς έκπληξη όλων – δικαιώνει τους φόβους των Βετεράνων της Κύπρου.

Η απάντηση είναι σαφής: «Από τα τηρούμενα αρχεία του ΓΕΕΦ δεν επιβεβαιώνεται το παραπάνω γεγονός»  

ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΜΕ ΤΗ ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ 



Μια ύποπτη δυσωδία βρωμιάς και επικίνδυνης αντεθνικής προβοκάτσιας αρχίζει να αναδύεται και να σκεπάζει τα πάντα. 
Η επίσης σχετική απάντηση του Γ.Ε.Σ και πιο ιδιαίτερα του αρμοδίου τμήματος της Διεύθυνσης Ιστορίας Στρατού, έρχεται να επιβεβαιώσει το εφιαλτικό σενάριο: «Στα Πολεμικά Ημερολόγια και λοιπούς φακέλους του Αρχείου της ΕΛΔΥΚ, που τηρούνται στην Διεύθυνσή μας, δεν έχει καταγραφεί το γεγονός, το οποίο αναφέρεται στην επιστολή σας».

ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΔΩ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ.  



ΑΓΕΝΝΗΤΟΙ ΝΕΚΡΟΙ… 

Όλη αυτή η βρωμιά, δεν είναι απλά περίεργη, αλλά αρχίζει να γίνεται επικίνδυνη όταν:
Οι «Βετεράνοι Κύπρου 1974» ζητούν με επιστολή τους πρός τον αρχηγό του Γ.Ε.Σ. να πληροφορηθούν αν οι φερόμενοι ως «πεσόντες» στον ανύπαρκτο βομβαρδισμό, είναι καταγεγραμμένοι στα αρχεία απωλειών του Γ.Ε.Σ.και αν ναι... πότε, πού και πώς σκοτώθηκαν.  


ΙΔΟΥ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ 



Η απάντηση του Γ.Ε.Σ. αφήνει άφωνους τους πάντες και περιπλέκει ακόμα περισσότερο το πρόβλημα. 

Οι «νεκροί ήρωες» ουδέποτε εστρατεύθησαν, ουδέποτε εγεννήθησαν, και τα ονόματά τους δεν περιλαμβάνονται στα μητρώα των στρατολογικών γραφείων του τόπου καταγωγής τους (όπως αναγ΄ραφονται στο εν λόγω "μνημείο".  

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΔΙΑΨΕΥΣΤΟΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ. 




Ανύπαρκτο λοιπόν το γεγονός…
Ανύπαρκτα πρόσωπα οι υποτιθέμενοι «ήρωες»…
Αγέννητοι οι νεκροί.

ΕΡΩΤΗΜΑ ΔΕΥΤΕΡΟ: 
Διαβολική σύμπτωση ή απόλυτα προσεγμένη πληροφόρηση των επικίνδυνων παραχαρακτών της αιματοβαμμένης ιστορίας του τόπου μας???
Ποιός και τι συμφέρον είχε να τους «προφυλάξει» από τις συνέπειες  της χρήσης υπαρκτών έστω ονομάτων??? 

Οι «Βετεράνοι Κύπρου 1974» απευθυνόμενοι αρμοδίως με το έγγραφο που ακολουθεί, ζήτησαν την αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας. 



Και στις 8 Οκτωβρίου 2009 λαμβάνουν την ακόλουθη απάντηση: 



ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ. 

1. Δε βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την αφελή επιπολαιότητα κάποιου ευφάνταστου επιχειρηματία, αλλά με ένα καλοστημένο σχέδιο μιας πολιτικής και εθνικής προβοκάτσιας με απρόβλεπτες διαστάσεις.

2. Η πολιτικές ηγεσίες της Ελλάδας και της Κύπρου δεν αντέδρασαν σ αυτή την πολιτική λαθροχειρία. ΓΙΑΤΊ???

3. Οι υπηρεσίες τόσο της Ελλάδας όσο και της Κύπρου στις οποίες απευθύνθηκαν οι "Β.Κ 74" συναισθάνθηκαν ότι βρίσκονται αντιμέτωπες με μια κορυφαία εθνική προβοκάτσια???
Αν ναι... τότε από πού άντλησαν το δικαίωμα να διαχειριστούν μη πολιτικά ένα κορυφαίο πολιτικό πρόβλημα???

4. Ποιόν και τι άγγιξαν οι "Βετεράνοι Κύπρου 1974" με την έρευνά τους???
Διότι.... αφού την ολοκλήρωσαν ενημέρωσαν για τα αποτελέσματά της υπεύθυνα, Δημοσιογράφους, πολιτικές προσωπικότητες και νομικούς παράγοντεςτόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο,

Οι οποίοι...
Εξεπλάγησαν… Ανησύχησαν… Θορυβήθηκαν… Δήλωσαν πρόθυμοι να αναδείξουν το θέμα... και μετά… ΣΙΩΠΗΣΑΝ. Γιατί???
Ποιόν άγγιξαν λοιπόν???
Ποιόν θέλησαν να κουκουλώσουν???
Ποιο ολέθριο σχέδιο επεχείρησαν να συγκαλύψουν???
Γιατί αρνήθηκαν να ελέγξουν την πολιτική και τη στρατιωτική ηγεσία για τις δεδομένες παραλείψεις και ολιγωρίες τους???
Γιατί άφησαν στο απυρόβλητο τους φυσικούς αυτουργούς της επικίνδυνης προβοκατόρικης λαθροχειρίας???  

ΖΗΤΗΜΑ ΚΛΕΙΔΙ Η ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ. 

Η Τουρκία, η κατά τα λοιπά λαλίστατη και ικανότατη χρήστης της εθνικής επικοινωνίας, αποσιώπησε το γεγονός. Γιατί η Τουρκία σιωπά??? 

Γιατί δεν ανέδειξε το περιστατικό διεκδικώντας το «δίκιο» της???

Ποιους λόγους και ποιο πλήρωμα του χρόνου περιμένει για να το κάνει???

Με ποιά παράλληλη εθνική προβοκάτσια αναμένει να το συνδυάσει, για να επιχειρήσει τη συνολικότερη ακύρωση των αληθινών σελίδων της Ελληνοκυπριακής ιστορίας, και την καθολική αθώωσή της για τα εγκλήματα του Αττίλα???

Για όλα τα παραπάνω απαιτούνται απαντήσεις ΑΜΕΣΕΣ και κυρίως ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ. 

Αυτοί που σιώπησαν και επεχείρησαν να κουκουλώσουν, υποχρεούνται να μιλήσουν.
Υποχρεούνται να καταδείξουν αυτούς που άγγιξαν έστω και με την ακούσια εμπλοκή τους, με το θέμα, εξ αιτίας της έρευνας των "Β.Κ 74" και να φέρουν όλη την αλήθεια στο φώς.

Τα ονόματά τους είναι στη διάθεσή μας. 

Περιμένουμε να συναισθανθούν την ευθύνη τους.
Περιμένουμε να ανοίξουν τα στόματα και να αρχίσει να αποκαλύπτεται η ολέθρια αλήθεια.
Κανείς δε δικαιούται να λειτουργεί ως πεμπτοφαλαγγίτης του Ελληνισμού ταμπουρωμένος πίσω από την ένοχη σιωπή της συγκάλυψης.
Περιμένουμε να συναισθανθούν την ευθύνη τους για να μη μας αναγκάσουν να μιλήσουμε πλέον με ονοματεπώνυμα.

Και θα το κάνουμε… 

Διότι κανείς δε δικαιούται να ταμπουρώνεται πίσω από ψευδεπίγραφους και ανέξοδους πατριωτισμούς.

Έτσι κι αλλιώς κάποια στιγμή θέλουν δε θέλουν ΟΛΟΙ ΘΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΟΥΝ!!!

Την παρούσα φυσικά πρόκληση θα απευθύνουμε και στο σύνολο της Ελληνικής και Κυπριακής πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας. 

 ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΔΕ ΘΑ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΟΥΜΕ. 

"ΒΑΛΒΙΔΕΣ ΕΚΤΟΝΩΣΗΣ" ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΥ ΔΕ ΘΑ ΑΝΕΧΘΟΥΜΕ.

ΤΟ ΘΕΜΑ ΘΑ ΑΝΑΔΕΙΧΘΕΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΟΠΟΥ ΓΗΣ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΤΟΛΜΑ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΑΣ ΣΙΩΠΗΣΕΙ... ΑΣ ΣΥΓΚΑΛΥΨΕΙ...