Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


******************************************************
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

15 Ιουνίου 2010

Υποβάθμισε και ελληνικές τράπεζες η Moody's

ΗΤΟ ΠΡΟΜΕΛΕΤΗΜΕΝΟ ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ!!


Τρίτη, 15 Ιουνίου 2010

ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ


[ΝΑΙ, ΠΡΟΜΕΛΕΤΗΜΕΝΑ, ΟΙ ΓΡΑΙΚΥΛΟΙ!!
ΓΙΑ ΝΑ ΙΔΟΥΝ ΠΟΣΟ ΧΛΕΥΑΣΜΟ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ!!!
ΚΑΙ ΠΗΡΑΜΕ ΑΡΙΣΤΑ!! ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΚΙ' ΑΛΛΑ!!!
ΚΙ' ΑΛΛΟΥΣ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΥΣ!!! ΚΙ' ΑΛΛΟΥΣ!!!] 

ΠΡΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ  ΕΧΟΥΝ ΜΕΣΑ ΤΟΥΣ, ΥΠΟΛΕΙΜΜΑΤΑ ΕΣΤΩ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΙΜΗΣ, Ή ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ, Ή ΝΤΡΟΠΗΣ. ΙΔΟΥ ΠΕΔΙΟΝ ΔΟΞΗΣ ΛΑΜΠΡΟΝ. 

ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ Η ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΟΤΙ ΠΡΟΣΤΑΖΕΙ Η ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ, ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΠΛΥΝΕΤΕ ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΟΥΛΩΣΕΤΕ (ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ) ΤΗ ΒΑΘΕΙΑ ΠΛΗΓΗ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. ΕΤΣΙ ΚΙ΄ΑΛΛΟΙΩΣ ΜΑΣ ΤΟ ΧΡΩΣΤΑΤΕ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΛΑ Τ΄ΑΛΛΑ. 

ΝΙΚΟΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ. 
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΩΝ ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ ΠΟΛΕΜΙΣΤΩΝ ΚΥΠΡΟΥ 1974.

Την Κυριακή 10 Νοεμβρίου του 1996 με την παρουσία του ξέπλυνε την ντροπή που 'χε ξεχυθεί πάνω στα καταστρώματα του «μπαρμπα-Γιώργου» του θωρηκτού «Αβέρωφ».

Μια ντροπή ξανθιά, που κείτονταν κάτω από τα κανόνια του θωρηκτού-συμβόλου για την Ελλάδα τον 20ό αιώνα και τραγουδούσε «πιο χαμηλά, πιο χαμηλά». Ανήμερα την 28η Οκτωβρίου 1996, η Ελένη Μενεγάκη παρουσίασε με τις «γλάστρες» της ένα... «εορταστικό» πρόγραμμα. Την επόμενη μέρα παραιτήθηκε ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού κι ο μπαρμπα-Αντώνης Κωνσταντακέλλης, 97 χρόνων τότε, τελευταίος εν ζωή ναύτης του θωρηκτού στις ένδοξες του μέρες «που αγκυροβολούσε μια κανονιά από το σαράι του Σουλτάνου στην Κωνσταντινούπολη» κλήθηκε από το Πλωμάρι της Λέσβου όπου ζούσε, καλεσμένος της Ομοσπονδίας των Αιγαιοπελαγιτών της Αθήνας να το ξεμαγαρίσει με την παρουσία του.


Την περασμένη Πέμπτη, η ιστορία επαναλήφθηκε. Το θωρηκτό που απελευθέρωσε το μισό Αιγαίο, παραχωρήθηκε -μπας και νοικιάστηκε κιόλας;- στην εταιρεία «Atlas Maritime» του εφοπλιστή Λεό Πατίτσα να γιορτάσει μαζί με τη φετινή εφοπλιστική γιορτή, τα «Ποσειδώνια», και τον προ πέντε ημερών γάμο του με την πρώην σταρ Ελλάς και φυσικά... παρουσιάστρια πρωινής εκπομπής, τη Μαριέττα Χρουσαλά. Το τι έγινε στο στολισμένο σαν μπουμπουνιέρα θωρηκτό δεν λέγεται... Ο μπαρμπα-Αντώνης Κωνσταντακέλλης δε ζει πια... Το 2001, έπειτα από 102 χρόνια ζωής, πήγε να συναντήσει τους φίλους του, τους άλλους αρμενιστές από το «Αβέρωφ». Να πούνε για το βομβαρδισμό της Ραιδεστού με το «Λέων», τα Μουδανιά, τις ανιχνεύσεις στον Βόσπορο, την Πάνορμο, μα πιο πολύ για το αγκυροβόλημα έξω από τη βασιλεύουσα πόλη. Την Κωνσταντινούπολη. Το 1996 αρχικά είχαν κρατήσει κρυφό το ρεζιλίκι με τις ξανθιές από τον μπαρμπα-Αντώνη οι δικοί του. Σιγά-σιγά τού το είπαν «...να κάποιοι δεν φέρθηκαν σωστά στο θωρηκτό...». Αναψε και κόρωσε... «Σε ποιον ρε δεν φέρθηκαν σωστά; Στον άνθρωπο μας, τον "Αβέρωφ"; Μωρέ άνθρωπος είναι ο "Αβέρωφ". Ελληνας άνθρωπος μεγάλος και δυνατός.

Ποιος τόλμησε να ξεχάσει τι έκανε ετούτο το καράβι;». Σιγά-σιγά του το είπαν το κάμωμα... «Αχ να το ξανάβλεπα το καράβι μου, να περπατήσω απάνω στο κατάστρωμα, κι ας έσβηνα εκείνη την ώρα. Να έφευγα απάνω στα σανίδια του... Αχ και να το έβλεπα...». Στα 97 του χρόνια ο μπαρμπα-Αντώνης τον είδε τον «μπαρμπα-Γιώργο», όπως αποκάλυψε πως αποκαλούσαν το θωρηκτό οι ναύτες του... Τον χαιρέτησε, ανέβηκε τη σκάλα του σαν 20χρονος αρμενιστής, χάιδεψε τον ναύτη που τον προϋπάντησε, ακουμπούσε με τα ακροδάχτυλά του τα σανίδια του «τα ποτισμένα με αίμα», ανιστορούσε τον καπετάνιο του τον Κουντουριώτη κι ύστερα τον άλλο του τον καπετάνιο, τον Λάσκο, μα σαν στάθηκε κάτω από τα κανόνια του δάκρυσε... Κι ύστερα ένα κερί στον Αγιο Νικόλα, το μεγάλο καπετάνιο, εκεί κάτω από τα μεγάλα κανόνια. Κι ο μπαρμπα-Αντώνης έφυγε... Λίγο μετά, τρία μόλις χρόνια, ετούτος ο άνθρωπος-ιστορία, έφυγε για πάντα...

Την περασμένη Πέμπτη ξανά... Σαν οι ξανθιές και τα πρωινάδικα να έχουν βάλει στο μάτι το θρύλο... Μπιτάκια και DJs και ρούχα επώνυμων σχεδιαστών και δωδεκάποντα στα ματωμένα σανίδια και Bellini σαν... welcome drink, και φυσικά σαμπάνια... Α, όλα κι όλα. Στον «Αβέρωφ» συνηθιζόταν η σαμπάνια... Και στο Γενικό Επιτελείο Ναυτικού που έδωσε την άδεια για ετούτη την ξεφτίλα πρέπει πια να συνηθίζεται η σαμπάνια. Γενικό Επιτελείο Ναυτικού μιας Ελλάδας υπό κατοχή-ανήμπορη κι αυτή, και τα παιδιά της, να ανασάνει... Μοναχά μια βόλτα στο Τροκαντερό κάνουν και θυμώνουν. Σαν τον μπαρμπα-Αντώνη από το Πλωμάρι που σαν Ποσειδώνας φώναξε «...Μωρέ άνθρωπος είναι ο "Αβέρωφ". Ελληνας άνθρωπος μεγάλος και δυνατός. Ποιος τόλμησε να ξεχάσει τι έκανε ετούτο το καράβι;».

Ευτυχώς μπαρμπα-Αντώνη που δεν είσαι πια εδώ... *
http://ellinikoforum.blogspot.com/2010/06/blog-post_3990.html

ΛΥΡΙΚΟΝ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ 23


ΜΕΝΔΡΗ ΚΑΚΙΑ (ΜΟΥ ΚΛΕΨΑΝΕ ΤΟΝ ΕΡΩΤΑ ΜΟΥ)


Κάκια Μένδρη - ΗΡΘΕΣ ΑΡΓΑ 



Κάκια Μένδρη -Γιατί να κλαίς καρδιά μου, 1936


Ποτέ σου δεν μ' αγάπησες - Κάκια Μένδρη

ΛΥΡΙΚΟΝ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ 22


Τζένη Βάνου / Αν είναι η αγάπη αμαρτία






Τζένη Βάνου - Σ'αγαπώ (1960)


ΤΖΕΝΗ ΒΑΝΟΥ - "έλα"

— Στίχοι: Πυθαγόρας   --- Μουσική: Ζακ Ιακωβίδης -- Πρώτη εκτέλεση: Τζένη Βάνου----Από τον προσωπικό ομότιτλο δίσκο της Τζ .Βάνου (1976)

717% του ΑΕΠ, το πραγματικό Δημ. Χρέος της Ελλάδος!!!!






Επισκόπηση τύπου  | 14.06.2010

Ποιο είναι το πραγματικό χρέος της Ελλάδος;


717% του ΑΕΠ !!!!


Οκτώ φορές υψηλότερο το πραγματικό χρέος της Ελλάδας;

«Το πραγματικό χρέος της Ελλάδας», είναι ο τίτλος ρεπορτάζ στην εφημερίδα Die Welt του Βερολίνου, η οποία επικαλείται οικονομική μελέτη για λογαριασμό του Ιδρύματος Marktwirtschaft. «Οι υποχρεώσεις της Ελλάδας ξεπερνούν κάθε φαντασία», είναι ο υπότιτλος του δημοσιεύματος. «Το πραγματικό μέγεθος του ελληνικού χρέους είναι πολύ πιο δυσθεώρητο από ότι γνωρίζαμε μέχρι τώρα».

Ο καθηγητής Μπερντ Ραφελχύσεν που διενήργησε την έρευνα μιλώντας στην εφημερίδα τονίζει ότι «το δημόσιο χρέος της Ελλάδας είναι η κορυφή του παγόβουνου. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος καραδοκεί κάτω από την επιφάνεια του νερού", επισημαίνει και υπενθυμίζει ότι πέραν του δημοσίου χρέους που ανέρχεται στο 115% του ΑΕΠ, η Ελλάδα έχει και άλλες υποχρεώσεις. Για να παρουσιάσει τις υποχρεώσεις αυτές ο Γερμανός καθηγητής έβαλε στο μικροσκόπιο τα μελλοντικά βάρη που είναι κρυμμένα στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης και στη δημόσια διοίκηση. «Αυτό το χρέος φτάνει στο 717% του ΑΕΠ», λέει ο κ. Μπερντ Ραφελχύσεν, διευκρινίζοντας ότι «το λανθάνον χρέος περιλαμβάνει αξιώσεις παροχών, οι οποίες θα πρέπει να χρηματοδοτηθούν και για τις οποίες το κράτος θα πρέπει να δημιουργήσει αποθεματικό». Ο Γερμανός οικονομολόγος συντάσσει εδώ και χρόνια τον λεγόμενο «ισολογισμό των γενεών»  για λογαριασμό της Γερμανίας, όπου και αναδεικνύει τη συνολική επιβάρυνση του χρέους. «Και στην περίπτωση της Γερμανίας το πραγματικό δημόσιο χρέος είναι μεγαλύτερο από το ονομαστικό».

Ο οικονομολόγος συνέκρινε το πραγματικό χρέος των δύο χωρών με βάση τα στοιχεία του 2007. Τότε το ονομαστικό χρέος της Ελλάδας ανερχόταν στο 91% του ΑΕΠ, ενώ το λανθάνον χρέος ήταν οκτώ φορές υψηλότερο και άγγιζε το 712%.
Ο Γερμανός καθηγητής εντοπίζει την αιτία της τεράστιας αυτής απόκλισης στο υπερτροφικό κοινωνικό κράτος της Ελλάδας και στο ότι «τα τελευταία χρόνια η Αθήνα δεν έκανε απολύτως τίποτε για να περιορίσει το χρέος της. Ενδεικτικά: το 2007 το γερμανικό δημόσιο χρέος ήταν στο 65% του ΑΕΠ και το λανθάνον ήταν τριπλάσιο».
Έτσι ο κ. Μπερντ Ραφελχύσεν καταλήγει στο συμπέρασμα ότι «η Αθήνα θα πρέπει να εξυγιάνει τα συστήματα κοινωνικής ασφάλισης», αναγνωρίζοντας ότι αυτό θα δημιουργήσει νέες ταραχές στη χώρα μας.

«Αδύνατη η εξυγίανση χωρίς αναδιάρθρωση των χρεών»

 Η ελβετική εφημερίδα Neue Zürcher Zeitung σε σημερινό της δημοσίευμα αμφισβητεί ότι η Ελλάδα θα καταφέρει με τις περικοπές να περιορίσει το χρέος της και να εξυγιάνει τα δημοσιονομικά της. Ο αρθρογράφος, αφού αναφέρει διεξοδικά τα μέτρα που ελήφθησαν, παρατηρεί: «Η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται μπροστά σε ένα πρωτοφανές δημοσιονομικό άλμα, ενώ ελλοχεύει ταυτόχρονα ο κίνδυνος σοβαρών κοινωνικών ταραχών. Ήδη έχουν εκφραστεί αμφιβολίες για τη επάρκεια των μέτρων που ψηφίστηκαν από την ελληνική βουλή τον Μάιο. Τα φορολογικά έσοδα είναι χαμηλότερα από όσα είχαν υπολογισθεί. Πολλοί καλούν τώρα την κυβέρνηση να λάβει μέτρα για την ανάπτυξη, διότι η ύφεση θα πνίξει την οικονομία. Αλλά και η αντίδραση των αγορών επιβεβαιώνει πλήρως ότι ουδείς πιστεύει πλέον πως θα επιτευχθεί η εξυγίανση χωρίς αναδιάρθρωση των χρεών, δηλαδή χωρίς να χάσουν οι πιστωτές μέρος των χρημάτων τους.»

Ο Γολγοθάς του ελληνικού ομολόγου - χρονικό

«Το όνομά μου είναι Bond, Greek Bond», είναι ο τίτλος του χρονικού των διακυμάνσεων του ελληνικού κρατικού ομολόγου τον τελευταίο ενάμιση μήνα στο περιοδικό Der Spiegel.
Στο εξασέλιδο αυτό χρονικό ο αρθρογράφος ‘παίζει’ τον μικροεπενδυτή σε ελληνικά ομόλογα, ο οποίος «αγόρασε ομόλογα στις 27 Απριλίου, δηλαδή την ημέρα της υποβάθμισης της Ελλάδας από τον οίκο αξιολόγησης Standars & Poors για να στηρίξει τη χώρα, στην οποία χρωστάμε τη δημοκρατία, την Αφροδίτη και τη λογική», και έτσι παρακολουθεί την πορεία του ομολόγου μέρα με την ημέρα, εβδομάδα την εβδομάδα.
Οι διακυμάνσεις του ελληνικού ομολόγου κάνουν τον μικροεπενδυτή που παρακολουθεί αδιάλειπτα και τις κινήσεις των Ευρωπαίων πολιτικών να σημειώσει: « Εάν οι υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ δεν είχαν αφήσει κανένα περιθώριο αμφιβολίας ότι συμπαραστέκονται στην Ελλάδα, το ευρώ δεν θα κατρακυλούσε. Οι κωλυσιεργίες της κ. Μέρκελ όχι μόνον τράβηξαν την προσοχή των λύκων, αλλά τους έκαναν να τρέχουν και τα σάλια τους.»
Το χρονικό τελειώνει στις 7 Ιουνίου, την ημέρα που ο κ. Παπανδρέου ετοιμάζεται να επισκεφθεί τη Λιβύη, και ο αρθρογράφος του χρονικού καταλήγει: «Το ελληνικό ομόλογο έχει φθάσει το 97,7% της αξίας του….Όλοι περιμένουν. Λέγεται, από αμηχανία. Οι αγορές, γράφουν όμως οι Financial Times, δεν ξέρουν πια από ποιον καθορίζεται η αξία ενός ομολόγου στην ευρωζώνη: Από την ισοτιμία του ευρώ; Μέσω των πακέτων στήριξης; Ή ανάλογα με το κέφι του κ. Τρισέ;»

''Τι δουλειά έχετε στον τόπο σας???"


[ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΟΤΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 5 ΕΚ. ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ!]

ΔΕΥΤΈΡΑ, 07 ΙΟΥΝΊΟΥ 2010

ΑΜΕΣΟΣ ΔΡΑΣΙΣ ΚΑΙ ΓΑΔΑ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΟΠΛΑ ΚΑΙ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΠΟΥ ΠΟΥΛΑ Η ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗ ΜΑΦΙΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

Η ώρα ήταν λίγο μετά τις 11 χθες βράδυ. Περνώντας έξω από το Πολυτεχνείο αντικρίζουμε δεκάδες λαθρομετανάστες μπουλούκια να πουλούν ναρκωτικά ακριβώς έξω από το Εκπαιδευτικό ίδρυμα και πολλοί από αυτούς να οπλοφορούν. 

Το θέαμα δεν θύμιζε ούτε καν τριτοκοσμική χώρα. Θύμιζε φυλακές βαρυποινιτών που κανείς δεν τολμάει να πλησιάσει. Τα ναρκωτικά – και πολύ πιθανόν τα όπλα – κυκλοφορούν και μπαίνουν μέσα στο Πολυτεχνείο. Το αλισβερίσι που γίνεται είναι εξόφθαλμο. Στις απέναντι στάσεις επί της Πατησίων έχουν ξαμοληθεί Σομαλοαφγανοί (αυτοί με τα μυτερά μουσάκια που είναι και φανατικοί ισλαμιστές) και φυλάνε τσίλιες. Όποιος περνάει πάνω από δεύτερη φορά καταγράφεται. Τα αμάξια περνούν με ταχύτητα. Οι ελάχιστοι Έλληνες που τυχαίνει να περνούν ξώφαλτσα από το σημείο – είτε πεζοί είτε οδηγώντας - έχουν καταλάβει πως η Αθήνα ΕΧΕΙ ΑΛΩΘΕΙ αλλά περπατούν ή οδηγούν βιαστικά να ξεφύγουν τον κίνδυνο που παραμονεύει.

Τηλεφωνούμε στην Άμεσο Δράση...το σηκώνει μία τηλεφωνήτρια ανάγωγη, μας ρωτά τι θέλουμε της απαντούμε τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή έξω από το χώρο του Πολυτεχνείου και την παρακαλούμε να στείλει περιπολικά. Εκείνη μας ζητά να της περιγράψουμε ΕΠΑΚΡΙΒΩΣ τι ναρκωτικά είδαμε και ΤΙ ΟΠΛΑ είδαμε και επίσης μας ζητά να της δώσουμε και τα ΣΤΟΙΧΕΙΑ μας. Της απαντούμε ότι στο κέντρο στην Αθήνα και μετά από μία σύντομη βόλτα στο γκέτο των Αθηνών ΔΕΝ ΕΙΔΑΜΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ και νοιώθουμε ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟΙ. ΤΗΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ.

Την προτρέπουμε να μεταφέρει την είδηση στους ανωτέρους της και να πάει κάποιος για να το διαπιστώσει αν και είμαστε σίγουροι ΟΤΙ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ. Συνεχίζει να μας μιλά ΜΕ ΥΦΟΣ ΚΑΡΔΙΝΑΛΙΩΝ ΚΙ ΕΝΩ ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΕΚΕΙΝΗ ΜΑΣ ΧΛΕΥΑΖΕΙ και μάλιστα μας λέει να πάρουμε την Γενική Διεύθυνση γιατί ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΡΜΟΔΙΟΙ. Της ζητούμε να μας δώσει το τηλέφωνο και συνεχίζοντας την ΑΠΟΘΡΑΣΥΝΣΗ ΤΗΣ μας λέει «να πάρετε το 131 να μάθετε δεν θα σας δίνουμε και πληροφορίες τηλεφώνων».

Αυτό το ΓΥΝΑΙΟ που ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ έπρεπε να ακούει τις καταγγελίες και να τις μεταφέρει στους αρμοδίους για να σπεύσουν στο σημείο και να αποτρέψουν ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΕΣ δραστηριότητες των λαθρομεταναστών εποίκων ΜΕ ΘΡΑΣΟΣ ΜΑΣ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΤΗΣ!

Επιμένουμε βρίσκοντας το τηλέφωνο της ΓΑΔΑ – 210 697000 – λέμε στον υπάλληλο του τηλεφωνικού κέντρου να μας συνδέσει με έναν υπεύθυνο λέγοντας του το περιστατικό εν ολίγοις για να μας παραπέμψει στον ΑΡΜΟΔΙΟ.

Το σηκώνει ένας ευγενικός αρχικά κύριος, του αφηγούμαστε τι συμβαίνει αυτή την στιγμή ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ και εκείνος μας ρωτά ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ. Του απαντάμε μήπως έχουμε ΚΑΤΟΧΗ και δεν πρέπει να κυκλοφορούμε ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ ή έχουμε ΧΟΥΝΤΑ και τίθεται χρονική ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ;

Μας προτρέπει καλοκάγαθα να πατήσουμε γκάζι και να απομακρυνθούμε από το σημείο υποσχόμενος ότι θα στείλει περιπολικά για να ερευνήσουν το περιστατικό. Του λέμε πως δεν θα έπρεπε να είναι ήδη ενήμεροι και να φρουρείται ένα από τα κεντρικότερα σημεία το Πολυτεχνείο που είναι το άντρο της ανομίας, του εγκλήματος, και των ναρκωτικών; Δεν μας απαντά, κλείνουμε δηλώνοντας του ότι είμαστε Έλληνες πολίτες και νοιώθουμε ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ.

Οι απαντήσεις του «υπεύθυνου» δεν μας ενέπνευσαν ΚΑΜΙΑ ΣΙΓΟΥΡΙΑ πως θα ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΑΞΗ ΟΣΑ ΜΑΣ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ. Περνούν 40 λεπτά και ξαναπερνάμε από το σημείο του καθημερινά διαπραχθέντος εγκλήματος. ΙΔΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΚΑΝΕΝΑ ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΟ. ΚΑΜΙΑ ΦΡΟΥΡΗΣΗ, ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΟΠΛΑ ΔΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΜΑ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΠΛΩΜΕΝΑ ΣΕΝΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟΥ (άλλης παράνομης δραστηριότητας).

Ξαναεπικοινωνούμε με τον κύριο στη ΓΑΔΑ. Τον ρωτάμε γιατί δεν έγινε κάτι ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΝΑ ΠΑΤΑΞΕΙ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ κι εκείνος το μόνο που μας απαντά είναι «Καλά εσείς δεν ήσασταν περαστικοί από το σημείο, τι δουλειά έχετε να ξαναπεράσετε από εκεί;»

ΑΚΟΥΣΤΕ ΚΑΙ ΦΡΙΞΤΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΜΑΣ
ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΠΟΥ ΑΦΗΝΕΙ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ (ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΠΛΕΟΝ ΟΤΙ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙ)
ΤΟΝ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΞΑΝΑΠΕΡΑΣΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΛΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ
ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΒΑΤΟΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΟΥΝ Η ΝΑ ΟΔΗΓΟΥΝ ΕΚΕΙ ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΝ ΑΝ ΤΟΥΣ ΞΕΚΟΙΛΙΑΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΣ ΕΠΟΙΚΟΣ!

Του απαντούμε "ΑΥΤΟ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΑΞΑΤΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΣΑΣ ΩΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΠΟΥ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΜΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ;" Και τι μας απαντά; «Εγώ το μεταβίβασα τώρα τι θα κάνουν δεν ξέρω»
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΣΤΗ ΓΑΔΑ [ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΝΑ ΕΙΠΗ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ! "ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΤΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΙΣ ΤΟ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ"]
ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΜΑΣ ΕΙΠΕ «ΧΕΣΤΗΚΑΜΕ ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΤΕ, ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑΜΕ ΝΑ ΠΑΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΑΝΤΡΟ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ» [ΟΧΙ, ΛΑΘΟΣ! ''ΣΕ ΕΜΑΣ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ Ο κ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΝΑ ΠΑΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΑΝΤΡΟ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ''--ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ "ΑΝΤΡΟ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ", ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ Η ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ]
ΕΧΟΥΝ ΕΝΤΟΛΕΣ ΑΡΑΓΕ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ; [ΑΣΦΑΛΩΣ ΕΧΟΥΝ!]
ΣΕ ΠΟΙΑ ΧΩΡΑ ΖΟΥΜΕ; [ΣΤΗΝ "ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΧΩΡΑ  ΤΗΣ ΑΚΡΗΣ ΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ ΠΟΥ ΦΤΙΑΧΝΕΙ  ΠΛΙΟΝΟΤΗΤΑ ΠΑΚΙΣΤΑΝΩΝ!]
ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΞΙΟΙ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ; [ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΕΙΝΑΙ - ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ!]
Να μην ξεχάσουμε να αναφέρουμε ότι ΜΑΣ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΣΤΗ ΜΟΥΡΗ και στις συνεχείς προσπάθειες που κάναμε να ξαναεπικοινωνήσουμε ΚΑΝΕΝΑ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΟΥΣΕ. [ΗΣΑΣΤΑΝ ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΟΙ!]
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ [ΠΑΝΩ ΑΠΟ 5 ΕΚ. ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ!]
ΤΕΛΕΙ ΥΠΟ ΑΛΩΣΗ [ΑΣΦΑΛΩΣ! ΕΙΝΑΙ ΠΑΣΙΦΑΝΕΣ!]

ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΑΡΧΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΡΦΕΤΟ ΤΩΝ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΕΠΟΙΚΩΝ [ΑΦΟΥ ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΕΓΚΑΘΙΣΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΠΟΙΚΟΥΣ!]

ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΑΕΙ ΣΥΝΝΕΦΟ ΑΤΙΜΩΡΗΤΟ [ΜΑ ΑΥΤΟ ΘΕΛΕΙ  Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΙΣ! ΤΗΝ ΤΕΛΕΙΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΙ ΚΑΙ  ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ!]

ΚΑΙ ΤΡΑΒΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑΪΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΧΑΡΑΜΟΦΑΗΔΕΣ ΠΟΥ ΑΦΗΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΑΝΟΧΥΡΩΤΗ ΚΑΙ ΘΡΕΦΟΥΝ ΚΩΛΟΥΣ ΣΕ ΚΑΡΕΚΛΕΣ

Λίγο πιο κάτω στη πορεία μας κι ενώ είχαμε περάσει από ΟΛΑ ΤΑ ΓΚΕΤΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ πλ. Βικτωρίας, Ομονοίας, Αττικής, Αγ. Παντελεήμονα, Αγ, Νικολάου (Αχαρνών) - ΤΙΓΚΑ ΣΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ... ΦΕΡΑΝΕ ΠΟΛΛΕΣ ΝΕΕΣ ΦΟΥΡΝΙΕΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΓΑΖΟΥΝ ΚΙΧ - και αρκετά άλλα, συναντήσαμε ΤΟΥΣ ΜΟΝΑΔΙΚΟΥΣ 3-4 ειδικούς φρουρούς.

Τους ρωτήσαμε αν γνωρίζουν το τι συμβαίνει έξω από το Πολυτεχνείο, είπαν ότι ξέρουν και ΠΩΣ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑ ΝΑ ΠΑΤΗΣΕΙ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΟ ΟΤΙ ΘΑ ΦΑΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ. Τους είπαμε να μεταβιβάσουν στους ανωτέρους τους όσα είδαμε και την διαμαρτυρία μας και μας είπαν πως ΤΑ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΤΙΣ ΑΚΟΥΝΕ ΑΛΛΑ ΤΙΣ ΓΡΑΦΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΤΩΝ ΥΠΟΔΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ.

ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΕΧΕΙ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟ ΑΠΡΟΧΩΡΗΤΟ
Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΩΜΕΝΗ
ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΜΕ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑΜΕ ΛΕΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ . ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΕΣΑΜΕ ΣΕ ΕΝΑΝ ΚΑΥΓΑ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΠΟΥ ΑΚΟΥΓΟΤΑΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΡΙΓΥΡΩ ΔΡΟΜΟΥΣ
ΤΟ ΑΛΛΟΔΑΠΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΔΙΑΠΡΑΤΤΕΤΑΙ ΕΝ ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΚΟΠΕΥΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΟ ΣΥΓΚΑΛΥΠΤΕΙ ΚΙ ΟΛΑΣ

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ

ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ


ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΙΠΙΛΙΖΟΥΝ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΝΑ ΥΠΑΚΟΥΜΕ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ ΠΡΩΤΟΙ
ΕΧΟΥΜΕ ΧΟΥΝΤΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΔΡΑΣΟΥΜΕ
ΑΝ ΔΕΝ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΑΛΑΒΟΥΜΕ ΔΡΑΣΗ ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΤΥΧΗΣ ΜΑΣ
ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΔΕΝ ΠΑΡΑΜΟΝΕΥΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΟΧΘΗ
ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ
ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΣΤΕ ΑΜΕΣΑ..
ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ , ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΑΣ, ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΑΣ ΤΑΧΙΣΤΑ! ΤΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝΕ!

"ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΟ ΤΕΛΟΣ"


Οταν θα ξυπνησουμε ,θα ειναι πολυ αργα!

Κάνοντας τους μετανάστες “Έλληνες”, φέρνουν τον μελλοντικό διαμελισμό της Ελλάδας: 

1) θα δημιουργήσουν πολιτικά κόμματα, τα οποία θα μπουνάνετα στην βουλή, μπορεί και ως 3η δύναμη

2) Οι νέοι μαϊμού “Ελληνες” μέσω των κομμάτων τους θα μιλήσουν για μειονότητες και δικαιώματα που δήθεν καταπαντούνται και θα ζητήσουν ανεξαρτητοποιήσεις περιοχών της Ελλάδας (Θράκη, Ήπειρος.

Ήδη το αλβανικό λόμπι της Αμερικής, σπουδάζει με δικά του έξοδα, στο τμήμα πολιτικών επιστημών του Πανεπιστήμιου Χάρβαντ, ώστε να έρθει στην Ελλάδα και να δημιουργήσει δικό του κόμμα, τον γνωστό αλβανό μαθητή & προστατευόμενο παιδί του Τριανταφυλλόπουλου, Οδυσσέα Τσενάι, οπού το 2003 τα ΜΜΕ τον έκαναν διάσημο για το εαν τελικά θα έπρεπε, ο τότε, νεαρός Αλβανός να κρατήσει την Ελληνική σημαία στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.

Δυστυχώς όλοι οι Έλληνες βλέπουν απαθέστατα τον πρωθυπουργό Τζέφρυ και τους υπόλοιπους προδότες των Ιμίων να διαμελίζουν σιγά-σιγά την πατρίδα μας και δεν αντιδρούνΝομίζουν ότι δεν θα συμβεί τίποτα. Οταν όμως φτάσουμε στο χείλος της καταστροφής, τότε θα είναι πολύ αργά. Δεν μπορώ να ανεχτώ, να περνάω δύσκολα οικονομικά εγώ και τα παιδιά μου και ο Γιωργάκης να χαρίζει στρέματα γης του πολεμικού ναυτικού για να χτίσουν το τζαμί και με έξοδα του κράτους. Δεν μπορεί να χωρέσει ο νους μας, ότι κάναμε πρωθυπουργό της Ελλάδος, τον Αντρέα Παπαδρέου, ο οποίος δεν υπηρέτησε ποτέ του στον ελληνικό στρατό και έδωσε όρκο πίστης στον αμερικάνικο. Δεν μπορώ να ανεχτώ, οι προδότες των Ίμιων να μας κυβερνούν ξανά και ο σαπιοκοιλιάς Πάγκαλος, ο προδότης του Οτσαλάν να είναι αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

"ΑΝΡΩΠΟΜΟΡΦΑ ΚΝΩΔΑΛΑ"


Διαμαρτυρία για τον βάναυσο θάνατο της σκυλίτσας Κανέλας στη στοά Κοραή...


Μετά από 15 χρόνια ζωής , στη στοά Κοραή, η τετράποδη Κανέλα πέθανε αργά και βασανιστικά από ποντικοφάρμακο που της έριξε στο φαγητό της ο φύλακας της στοάς.Ο ίδιος φύλακας δολοφόνησε πριν λίγους μήνες άλλα 3 αδέσποτα ζωάκια... 

Ακολουθεί η ανακοίνωση για τη Διαμαρτυρία :

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ, 15 ΙΟΥΝΙΟΥ, ΣΤΙΣ 19:00 ...
ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΑΝΑΥΣΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΗΣ 4ΠΟΔΗΣ ΚΑΝΕΛΑΣ, ΦΙΛΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΟ ΣΤΟΑΣ ΚΟΡΑΗ/ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑ.
ΣΤΗΝ ΣΤΟΑ ΚΟΡΑΗ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΧΑΡΑΓΚΙΩΝΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 15 ΧΡΟΝΙΑ ΖΩΗΣ ΕΚΕΙ, ΑΡΓΑ ΚΑΙ ΒΑΣΑΝΙΣΤΙΚΑ Η ΚΑΝΕΛΛΑ ΠΕΘΑΝΕ ΑΠΟ ΠΟΝΤΙΚΟΦΑΡΜΑΚΟ ΠΟΥ O ΦΥΛΑΚΑΣ ΤΗΣ ΣΤΟΑΣ ΕΡΙΞΕ ΣΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΤΗΣΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ ΧΑΡΑΓΚΙΩΝΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ.... 
ΠΡΙΝ ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ, ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ ΣΤΟΑ ΚΟΡΑΗ, Ο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΦΥΛΑΚΑΣ, ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕ ΤΑ ΑΛΛΑ 3 ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΤΗΣ ΣΤΟΑΣ, ΤΗΝ ΛΙΖΑ, ΤΟΝ ΣΩΤΗΡΗ, ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΙΚΤΩΡΑ, ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΤΗΣ ΚΑΝΕΛΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΥ ...
ΤΩΡΑ, ΑΠΕΜΕΙΝΕ Ο ΜΗΤΣΟΣ ΜΟΝΟΣ ΚΑΙ ΕΡΗΜΟΣ ΝΑ ΨΑΧΝΕΙ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΙΔΑΜΕ ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΕΙ ΤΗΝ ΚΑΝΕΛΑ ΤΟΥ ...
ΑΥΤΟ, ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΕΤΣΙ !!!!
ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ !!!!


Ίρια Λιονάκη

http://animalspress.blogspot.com/

Η πτώχευσις της εφ. «Μonde»


Παράταση για το φιλί της ζωής στην «Μonde»

Αναμένονται οι προσφορές των επίδοξων μνηστήρων για την αγορά της ιστορικής γαλλικής εφημερίδας

Αθήνα - Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

ΠΑΡΙΣΙ 
Σε μια δραματική χθεσινοβραδινή συνεδρίαση, το λεγόμενο «Εποπτικό Συμβούλιο» της εφημερίδας «Le Μonde» αποφάσισε να παρατείνει ως τις 21 Ιουνίου την προθεσμία για την υποβολή προσφορών από τους επίδοξους μνηστήρες για την αγορά της ιστορικής γαλλικής εφημερίδας, η οποία αντιμετωπίζει το φάσμα της χρεοκοπίας. Πρέπει σύντομα να βρει μερικές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για να συνεχίσει να πληρώνει τους μισθούς των εργαζομένων, δίνοντας και τον «νυν υπέρ πάντων αγώνα» για να διατηρήσει την παραδοσιακή της ανεξαρτησία.

Η έγκυρη εφημερίδα της Κεντροαριστεράς έχει χρέη«βουνό» που φτάνουν τα 100 εκατ. ευρώ. Αναζητεί επειγόντως στρατηγικό επενδυτή ως τον Ιούλιο. Η κρίση του Τύπου στη Γαλλία εκδηλώνεται με τη σταθερή μείωση των κυκλοφοριών και των διαφημιστικών εσόδων και αποτυπώνεται εύγλωττα στα προβλήματα του «Μonde», που έχασε πέρυσι το 20% των διαφημίσεών του.

Η αγωνία για το ενδεχόμενο «λουκέτο» έχει εντείνει την ανησυχία για τον παρεμβατικό ρόλο των πολιτικών στα μέσα ενημέρωσης. Ο πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί μέσα στο 2010 έχει δεσμεύσει ένα δισ. ευρώ για την ενίσχυση των ημερήσιων και των περιφερειακών φύλλων. Για την τύχη της εφημερίδας «Le Μonde» θα αποφασίσουν οι συντάκτες της, οι οποίοι την ελέγχουν περίπου σε ποσοστό 60%, αλλά τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά, αφού θα πρέπει να επιλέξουν αυτόν που θεωρητικά θα κάνει τις λιγότερες παρεμβάσεις στο έργο τους.

Εν όψει λοιπόν των κρίσιμων αποφάσεων για το μέλλον του «Μonde», o γάλλος πρόεδρος συναντήθηκε τις προάλλες με τον διευθυντή της εφημερίδας Ερίκ Φοτορινό. Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσίευσε το περιοδικό «Le Ρoint» (και δεν διαψεύστηκαν), ο κ. Σαρκοζί εξέφρασε ξεκάθαρα ότι διαφωνεί με συγκεκριμένη πρόταση πίσω από την οποία βρίσκονται υποστηρικτές του νυν επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος-Καν. Ο Σοσιαλιστής Στρος-Καν είναι εν δυνάμει αντίπαλος του κ. Σαρκοζί στις επόμενες προεδρικές εκλογές, το 2012. Λέγεται μάλιστα ότι ο γάλλος πρόεδρος απείλησε ανοικτά τον κ. Φοτορινό με ματαίωση της κρατικής επιχορήγησης ύψους 25 εκατ. ευρώ για τον εκσυγχρονισμό των τυπογραφείων της εφημερίδας, στην περίπτωση που επιλεγεί αυτή η λύση.

Η ισπανική Ρrisa, η οποία εκδίδει την εφημερίδα «Εl Ρais», ελέγχει εδώ και χρόνια ένα ποσοστό 15% της εφημερίδας και γνωρίζει από κοντά τα προβλήματά της. Για αυτό θεωρείται από αρκετούς η πιο «επαγγελματική» και ενδεδειγμένη λύση.

Υπάρχει επίσης μια πρόταση από τρεις επιχειρηματίες, που... μυρίζει από μακριά Ντομινίκ Στρος-Καν. Εχει υποβληθεί από τον Ξαβιέ Νιέλ, με δραστηριότητα στο Ιντερνετ και «ροζ» παρελθόν στο Μinitel, τον τραπεζίτη της Lazard Freres Ματιέ Πιγκάς και τον Πιερ Μπερζέ, εταίρο στη ζωή και στις μπίζνες του μακαρίτη Υβ Σεν Λοράν. Η τρίτη πρόταση έχει τον μανδύα της Αριστεράς, αλλά μάλλον ευνοεί τον Σαρκοζί. Ο ιδιοκτήτης του «Νouvel Οbservateur» Κλοντ Περντριέλ βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες, σε συνεννόηση με τη France Τelecom για να κάνουν μαζί την τονωτική ένεση στον «Μonde». Λεπτομέρεια καθόλου αμελητέα: τόσο ο επικεφαλής της France ΤelecomΣτεφάν Ρισάρ όσο και ο διευθυντής του «Νouvel Οbs» Ντενί Ολιβέν πρόσκεινται στον γάλλο πρόεδρο.

Τρεις λύσεις, τρεις (εντελώς) διαφορετικές προοπτικές
Η δημοσιογραφική λύση
Η ισπανική εταιρεία Ρrisa- ιδιοκτήτρια της «Εl Ρais»- που κινείται πολιτικά σε ανάλογο μήκος κύματος με τον «Μonde» και κατέχει ήδη το 15% των μετοχών του.

Η «δεξιά» λύση
Ο εκδότης του περιοδικού «Νouvel Οbservateur» Κλοντ Περντριέλ με τον ιδιοκτήτη της France Τelecom Στεφάν Ρισάρ, στενό φίλο του Ν. Σαρκοζί.

Η «αντι-Σαρκοζί» λύση
Ενα κονσόρτσιουμ επιχειρηματιών και τραπεζιτών, που δεν κρύβει την προτίμησή του στο πρόσωπο του σοσιαλιστή Ντομινίκ Στρος-Καν, πιθανού αντιπάλου του Σαρκοζί στις προεδρικές εκλογές.

η πορεία του δημοσίου χρέους.

Πιο αισιόδοξη είναι πλέον η εικόνα για την πορεία του δημοσίου χρέους. Στο γράφημα, στην επάνω γραμμή είναι οι προβλέψεις του ΔΝΤ με δεδομένο ότι ο ρυθμός ανάπτυξης θα υποχωρήσει κατά 4% εφέτος. Στην κάτω γραμμή αποτυπώνεται η πορεία του χρέους αν η ύφεση περιοριστεί εφέτος στο 1% και από το 2011 ξαναμπεί η οικονομία σε ανάπτυξη.

Κλιμάκωση της Έντασης στην Κορέα

11 Ιουνίου 2010  www.geostrategy.gr

Κλιμάκωση της Έντασης στη Χερσόνησο της Κορέας

του Βασίλη Γιαννακόπουλου


Η Βύθιση της Νοτιοκορεάτικης Κορβέτας

Στις 21.45’ (τοπική ώρα) της 26ης Μαρτίου, η 1.200 τόνων κορβέτα “Chonan PCC-772” του Πολεμικού Ναυτικού της Νότιας Κορέας, με πλήρωμα 104 ανδρών, βυθίστηκε μετά από έκρηξη, κοντά στη νοτιοκορεάτικη νήσο Baengnyeong (ή Baekryeong). Η κορβέτα κόπηκε σε δύο τμήματα, στην ιστορικά διαφιλονικούμενη θαλάσσια ζώνη της Κίτρινης Θάλασσας, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο 46 μελών του πληρώματος. Μερικά λεπτά πριν τη βύθιση της κορβέτας, στην ίδια θαλάσσια περιοχή, μια άλλη νοτιοκορεάτικη κορβέτα (Sokcho PCC-778) εντόπισε στο ραντάρ της έναν αδιευκρίνιστο θαλάσσιο στόχο, κατά του οποίου έριξε μερικές προειδοποιητικές βολές.
Αρχικά, αξιωματούχοι της Νότιας Κορέας δεν απέκλεισαν την πιθανότητα «η βύθιση της κορβέτας να προήλθε από βορειοκορεατική επιθετική ενέργεια» (πιθανόν με βολή τορπίλης). Για το λόγο αυτό, λίγες ώρες μετά το συμβάν, ο Πρόεδρος της Νότιας Κορέας Lee Myung-bak διέταξε επείγουσα κυβερνητική σύσκεψη με τη συμμετοχή ανώτατων αξιωματικών, προκειμένου «να διερευνηθούν τα αίτια που προκάλεσαν τη βύθιση της κορβέτας».
Η νήσος Baengnyeong βρίσκεται δυτικά της κορεατικής χερσονήσου και πολύ κοντά στη «Βόρεια Θαλάσσια Οριογραμμή» (Northern Limit Line - NLL), που καθορίσθηκε από τον ΟΗΕ το 1953, μετάDαπό διετή προσπάθεια διαπραγματεύσεων. Η Pyongyang (πρωτεύουσα της Βόρειας Κορέας) ουδέποτε αναγνώρισε την εγκυρότητα της θαλάσσιας οριογραμμής. Τα τελευταία 11 χρόνια, σ’ αυτή τη θαλάσσια περιοχή προκλήθηκαν τέσσερα θερμά ναυτικά επεισόδια (1999, 2002, 2009 και 2010), μεταξύ των δυνάμεων του Πολεμικού Ναυτικού της Βόρειας και Νότιας Κορέας.
Στις αρχές Μαρτίου, η Βόρεια Κορέα προειδοποίησε ότι επρόκειτο να αυξήσει την ετοιμότητα των ενόπλων δυνάμεών της, σε απάντηση των προγραμματισμένων ετήσιων στρατιωτικών ασκήσεων, που διεξάγονται στην περιοχή μεταξύ των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας. Αξίζει να σημειωθεί ότι παρότι ο «πόλεμος της Κορέας» τερματίσθηκε το 1953, εντούτοις, οι δύο χώρες παραμένουν σε «εμπόλεμη κατάσταση».

Το Πόρισμα της Έκθεσης και οι Εκατέρωθεν Αντιδράσεις

Στα μέσα Μαΐου, ειδικοί από τις ΗΠΑ, την Αυστραλία, τη Σουηδία και τη Βρετανία συνέταξαν έκθεση, στην οποία αναφέρουν ότι «όλα τα δεδομένα δείχνουν ως υπεύθυνη την Βόρεια Κορέα» και ότι «δεν υπάρχει άλλη πιθανή εξήγηση». Μάλιστα, κάνουν λόγο για ένα κομμάτι από τορπίλη βορειοκορεατικής προέλευσης, που βρέθηκε στον πυθμένα της θάλασσας.
Ακολούθησε η αντίδραση της Pyongyang, που αφενός απέρριψε τα πορίσματα των ειδικών χαρακτηρίζοντάς τα ως «κατασκευασμένα», και αφετέρου δήλωσε πρόθυμη να στείλει Βορειοκορεάτες εμπειρογνώμονες, προκειμένου ελέγξει τα ευρήματα. Πάντως, από νοτιοκορεατικής πλευράς, πριν την ανακοίνωση της έκθεσης, δεν είχε αποκλεισθεί το ενδεχόμενο η βύθιση να προκλήθηκε από παλαιά νάρκη, που τοποθετήθηκε κατά τη διάρκεια του πολέμου της Κορέας το 1950-53.
Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της έρευνας, η Ουάσιγκτον εξετάζει το ενδεχόμενο να συμπεριλάβει εκ νέου τη Βόρεια Κορέα στη λίστα των χωρών που υποθάλπουν την τρομοκρατία, από όπου αφαιρέθηκε πριν από δύο χρόνια. Επίσης, χαρακτήρισε το γεγονός ως «σοβαρή πρόκληση εκ μέρους της Βόρειας Κορέας» και πρόσθεσε ότι «βρίσκεται σε επαφή με το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, αλλά και με τις γειτονικές χώρες». Προς αυτή την κατεύθυνση προσανατολίζεται και η Νότια Κορέα, η οποία φαίνεται να έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο στρατιωτικής ενέργειας, αλλά μάλλον θα την ικανοποιούσε η επιβολή επιπρόσθετων κυρώσεων κατά των Βορειοκορεατών, από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.
Από την πρώτη στιγμή, η γειτονική Κίνα ζήτησε από τις δύο χώρες να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση, προκειμένου να αποτραπούν πιθανές εχθροπραξίες. Ωστόσο, απέφυγε να ασκήσει κριτική στην Pyongyang, που προειδοποιεί με «έναρξη εχθροπραξιών», σε περίπτωση που της επιβληθούν νέες κυρωσεις. Το Πεκίνο ως μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ βρίσκεται σε «αμηχανία», καθώς διατηρεί στενές σχέσεις με τη Βόρεια Κορέα, αλλά είναι αμφίβολο αν ασκήσει βέτο, σε περίπτωση που έρθει προς ψήφιση στο Συμβούλιο Ασφαλείας πρόταση για επιπρόσθετες κυρώσεις κατά της Pyongyang. Τα υπόλοιπα τέσσερα μόνιμα μέλη (ΗΠΑ, Ρωσία, Βρετανία και Γαλλία), σύμφωνα με τις μέχρι σήμερα τοποθετήσεις τους, αναμένεται να ψηφίσουν υπέρ των κυρώσεων.
Στις 24 Μαΐου, η Νότια Κορέα προχώρησε σε πάγωμα των εμπορικών σχέσεών της με τη Βόρεια Κορέα, η οποία προηγουμένως, σύμφωνα με το νοτιοκορεάτικο πρακτορείο ειδήσεων “Yonhap News Agency”, έθεσε τις ένοπλες δυνάμεις της σε “κατάσταση πολεμικής ετοιμότητας”. Όπως αναμενόταν, ακολούθησε και νέα αντίδραση της Seoul. Συγκεκριμένα, δόθηκε εντολή «επανέναρξης ψυχολογικών επιχειρήσεων» –μετά από έξι χρόνια- με τη μετάδοση προπαγανδιστικών μηνυμάτων, μέσω τεράστιων μεγαφώνων στα νοτιο-βορειοκορεατικά σύνορα. Όλες αυτές οι εξελίξεις θορύβησαν τους Νοτιοκορεάτες, με αποτέλεσμα να καταγραφεί νευρικότητα ακόμη και στις χρηματιστηριακές αγορές της Seoul.
Την επόμενη ημέρα, το επίσημο βορειοκορεάτικο πρακτορείο ειδήσεων “Korean
Central News Agency” (KCNA) ανακοίνωσε ότι η Pyongyang αποφάσισε «τη διακοπή τωνσχέσεών της με το Νότο» και ότι «απελαύνει όλους τους Νοτιοκορεάτες εργαζόμενους σε εργοστάσιο, που διαχειριζόταν από κοινού με τη Seoul, στα βόρεια της παραμεθόριαςπεριοχής».
Οι ΗΠΑ, που διατηρούν σημαντικές χερσαίες και αεροπορικές δυνάμεις στη Νότια Κορέα (περίπου 20.000 - 22.500 στρατιώτες), από την Πέμπτη 28 Μαΐου, διεξάγουν στρατιωτικές ασκήσεις από κοινού με τις ένοπλες δυνάμεις της Νότιας Κορέας. Επίσης, το νοτιοκορεάτικο Πολεμικό Ναυτικό διεξάγει ανθυποβρυχιακές επιχειρήσεις, στη διαφιλονικούμενη θαλάσσια περιοχή της Κίτρινης Θάλασσας, όπου συχνά σημειώνονται θερμά επεισόδια.

Εκτίμηση Κατάστασης και Πιθανές Μελλοντικές Εξελίξεις

Η κατάσταση ασφάλειας στην κορεατική χερσόνησο χαρακτηρίζεται ως «προ-
συγκρουσιακή» και ασκεί ψυχολογική πίεση κυρίως προς τους Νοτιοκορεάτες, παρότι δεν
διαπιστώνεται πρόθεση έναρξης εχθροπραξιών, από καμία πλευρά.
Ειδικά στη θαλάσσια περιοχή πλησίον της νοτιοκορεάτικης νήσου Baengnyeong, απ’
όπου διέρχεται η «Βόρεια Θαλάσσια Οριογραμμή» (NLL) και την οποία δεν αναγνωρίζει η Βόρεια Κορέα, είναι πιθανόν να προκληθεί θερμό επεισόδιο, που θα σηματοδοτήσει και την έναρξη εχθροπραξιών.
Οι δύο γειτονικές υπερδυνάμεις στην περιοχή της κορεατικής χερσονήσου (Κίνα και Ρωσία) διατηρούν διπλωματικές σχέσεις τόσο με τη Βόρεια όσο και με τη Νότια Κορέα. Ως εκ τούτου, μπορούν αλλά και οφείλουν να συμβάλουν στην εκτόνωση της κατάστασης,προκειμένου να αποφευχθεί μια πιθανή σύρραξη.







ΠΑΡΑΤΡΑΒΟΥΝ ΤΟ ΣΧΟΙΝΙ ΟΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ


Πλήρης ευτελισμός της Ιστορίας μας

Από Factorx | Κυρ. 13 Ιουν 2010, 20:53 -- http://www.antinews.gr/?p=49649
Η αποκάλυψη του Πρώτου Θέματος για την μετατροπή του ιστορικού θωρηκτού Αβέρωφ, του μοναδικού αυτού μουσείου της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας, σε ντισκοτέκ για τα πλουσιόπαιδα και τα μοντέλα, είναι πραγματικά σημαντική. Και είναι σημαντική διότι δείχνει αφενός την πλήρη αποσάθρωση της ελληνικής κοινωνίας και αφετέρου την γενική διάλυση ενός κράτους.
Κατ’ αρχάς, όταν κάποιος Λεό Πατίτσας, μ ή οποιοσδήποτε γόνος εφοπλιστικής οικογένειας, σκέφτεται να κάνει πάρτι πάνω στο θωρηκτό Αβέρωφ και να καλέσει τους φίλους τους να γλεντήσουν για το γάμο του με τη μοντέλα, Μ. Χρουσαλά, αυτό δείχνει ότι δεν υπάρχει όριο. Κυρίως προσωπικό, από ανθρώπους υποτίθεται μορφωμένους και που θεωρούνται το μέλλον της χώρας. Χάθηκαν δηλαδή τα παραλιακά μαγαζιά, έπρεπε να κάνει το κομμάτι του στο Αβέρωφ; Εκεί που κρεμούσαν οι καπεταναίοι τ’ άρματα, γιατί να κρεμάσει η Χρουσαλά το… νυφικό της για να μην πούμε κάτι άλλο;
Επομένως, αν αυτοί οι άνθρωποι που πήραν μέρος στο γαμήλιο πάρτι δεν καταλαβαίνουν ότι καταπατούν την ιστορική μνήμη αυτού του τόπου, τότε το πρόβλημα είναι βαθύτατα κοινωνικό.
Από την άλλη, ποιος ήταν αυτός που έδωσε άδεια να γίνει δεξίωση στον Αβέρωφ; Δίνουν δεξιώσεις στο Αρχαιολογικό Μουσείο, ή εκεί που υπάρχουν τα εκθέματα του Μουσείου της Ακρόπολης; Ακόμη κι αν η άδεια δόθηκε δήθεν για εκδήλωση των Ποσειδωνίων χάθηκε ο κόσμος να κάνουν το πάρτι στην προβλήτα κι όχι πάνω στο πλοίο;
Ποιος ανόητος αποφάσισε ότι μπορεί να μετατρέψει την ιστορία της Ελλάδας, σε γκλάμορους πάρτι;
Άρα, το σύστημα δε λειτουργεί πλέον καθόλου, όταν οι κυβερνώντες δεν μπορούν να αντιληφθούν ότι άλλο η υποταγή στην ιστορική συλλογική μνήμη κι άλλο στις… χαρούλες ενός εφοπλιστή.