Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


******************************************************
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

24 Ιουνίου 2010

ΛΥΡΙΚΟΝ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ 25

ΔΥΟ ΠΡΑΣΙΝΑ ΜΑΤΙΑ - Πάολα



ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΑΓΝΩΣΤΟ - Πάολα


ΨΑΡΟΠΟΥΛΑ - Πάολα


ΡΕΖΕΝΤΑ - Πάολα


ΠΑΟΛΑ - Πάολα


ΜΗ ΠΙΣΤΕΨΕΙΣ ΣΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ - Πάολα


ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ - Πάολα


ΣΑΝ ΕΦΥΓΕΣ ΜΑΚΡΥΑ ΜΟΥ - Πάολα


ΚΙ ΟΜΩΣ - Πάολα


ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΕΙΣ ΠΩΣ Μ' ΑΓΑΠΑΣ - Πάολα

Η Ελλάδα στο χείλος της δεύτερης χρεοκοπίας!

Η Ελλάδα στο χείλος της δεύτερης χρεοκοπίας!

Πέμπτη, 24/6/2010 -- http://www.sofokleous10.gr/portal2/toprotothema/toprotothema/2010-06-23-22-41-37-2010062324935/

Βέβαιη θεωρείται πλέον η ουσιαστική χρεοκοπία και της Πορτογαλίας, καθώς το κόστος δανεισμού της χώρας πλησιάζει ολοταχώς το «μαγικό» όριο του 5%, ενώ οι προφήτες του τέλους της Ευρωζώνης μιλούν ήδη για τη… δεύτερη ελληνική χρεοκοπία, καθώς χθες η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου ξεπέρασε και πάλι το όριο του 10%, για πρώτη φορά μετά τις 10 Μαΐου, όταν η ΕΚΤ ενεργοποίησε το πρόγραμμα αγοράς ελληνικών ομολόγων.
Η κρίση της Ευρωζώνης φαίνεται ότι αναζωπυρώνεται με ανησυχητικούς ρυθμούς, καθώς η τελευταία δημοπρασία πορτογαλικών ομολόγων ανέβασε στο 4,657% το κόστος δανεισμού της χώρας, σχεδόν 1% υψηλότερα από την απόδοση της προηγούμενης δημοπρασίας. Πρόκειται για μια απόδοση, όπως επισήμανε ο Στίβεν Μέιτζορ της HSBC, μιλώντας στους Financial Times, ανησυχητικά κοντά στο 5%, με το οποίο θα δανειζόταν η Πορτογαλία, αν προσέφευγε στο διεθνή μηχανισμό στήριξης από την Ε.Ε. και το ΔΝΤ, όπως έκανε ήδη η Ελλάδα.
Την ίδια ώρα, το πορτογαλικό τραπεζικό σύστημα γνωρίζει κλυδωνισμούς αντίστοιχους αυτών που δοκιμάζουν την αντοχή των ελληνικών τραπεζών: τα τελευταία στοιχεία της Τράπεζας της Πορτογαλίας δείχνουν διπλασιασμό του δανεισμού των πορτογαλικών τραπεζών από την ΕΚΤ. Ο δανεισμός έφθασε ήδη πολύ κοντά στα 36 ευρώ (οι ελληνικές τράπεζες χρωστούν 90 δις. ευρώ…), δηλαδή διπλασιάσθηκε μέσα σε ένα μήνα, συντρίβοντας κάθε προηγούμενο ρεκόρ.
«Ουσιαστικά, η Ευρωζώνη είναι πλέον μια νομισματική ένωση με δύο χρεοκοπημένα κράτη-μέλη», τονίζει στο “S” τραπεζικό στέλεχος. «Το θέμα πλέον δεν είναι αν, αλλά πότε θα ζητήσει και η Πορτογαλία στήριξη από το διεθνή μηχανισμό δανεισμού», προσθέτει. Το αμέσως επόμενο «ντόμινο», εκτιμούν αναλυτές, θα είναι η Ισπανία, που αν πέσει θα φέρει πλέον την Ευρωζώνη πολύ κοντά στο όριο της απόλυτης ανυποληψίας, έστω και αν τα 750 δις. ευρώ του διεθνούς μηχανισμού αρκούν για να προστατεύσουν και την Ισπανία από το μποϊκοτάζ των αγορών. «Αν τρεις χώρες από τα 16 κράτη-μέλη της Ευρωζώνης βρίσκονται σε αδυναμία δανεισμού από τις αγορές, δεν θα μιλάμε πλέον για νομισματική ένωση, αλλά για… Ζώνη Χρεοκοπίας», αναφέρει με αρκετή δόση ειρωνείας τραπεζικό στέλεχος.
Την ίδια ώρα, οι… εκδικητές της αγοράς ομολόγων ανεβάζουν στα ύψη τις αποδόσεις των ελληνικών τίτλων, αλλά και των συμβολαίων ασφάλισης έναντι του κινδύνου πτώχευσης. Χθες, η απόδοση των 10ετών ομολόγων εκτινάχθηκε και πάλι πάνω από το 10%, ενώ το κόστος ασφάλισης έφθασε τις 941 μονάδες βάσης, δηλαδή ξεπέρασε το ρεκόρ όλων των εποχών (940 μονάδες), που είχε καταγραφεί στις 6 Μαΐου, λίγο πριν αρχίσει η ΕΚΤ τις αγορές ελληνικών ομολόγων και οριστικοποιηθεί η διάσωση της χώρας από την «τρόικα».
Οι τελευταίες εξελίξεις στην αγορά ομολόγων μπορεί να μην επηρεάζουν άμεσα το Δημόσιο, που ούτως ή άλλως καλύπτει τις ανάγκες του με δανεισμό εκτός αγορών, αλλά «γονατίζουν» το τραπεζικό σύστημα της χώρας. Οι ερμηνείες που δίνονται από τους παράγοντες της αγοράς στην ξαφνική επιδείνωση των συνθηκών για την Ελλάδα στις αγορές είναι πολλές:
-- Οι «παίκτες» υποψιάζονται, ότι η χώρα δεν αποκλείεται, ακόμη και ευρισκόμενη εντός μηχανισμού στήριξης, να κηρύξει στάση πληρωμών, παρότι ο Γ. Παπακωνσταντίνου έσπευσε να το διαψεύσει, με συνέντευξή του στην γερμανική Handelsblatt. Αυτές τις υποψίες ίσως ενισχύει η τελευταία εμπλοκή που σημειώθηκε στην προσπάθεια του κ. Παπακωνσταντίνου, να φέρει στη Βουλή προς κύρωση την επαχθέστατη δανειακή σύμβαση με την «τρόικα».
-- Το ισοζύγιο αγοραστών-πωλητών διαταράσσεται βίαια, υπό την επίδραση δύο παραγόντων: α) μέχρι το τέλος του μήνα θα έχει εξοβελισθεί η Ελλάδα από σημαντικούς διεθνείς δείκτες ομολόγων, υποχρεώνοντας σε έξοδο τα συντηρητικά fund, που είναι υποχρεωμένα να τους παρακολουθούν, β) η ΕΚΤ εμφανίζει σημεία «κόπωσης» στις αγορές ελληνικών ομολόγων τις τελευταίες ημέρες, στέλνοντας έτσι «σήμα» προς τις αγορές, ότι το πρόγραμμα της για αγορά ελληνικών τίτλων έχει όρια και, πάντως, δεν αρκεί για να απορροφήσει τη μαζική προσφορά.
Σε αυτό το περιβάλλον, όπου είναι διάχυτη η δυσπιστία των επενδυτών στις δυνατότητες της Ευρωζώνης να ελέγξει την κρίση χρέους, δεν είναι ίσως τυχαίο, ότι η μεγαλύτερη αυστριακή τράπεζα, η Erste Bank, έδωσε στη δημοσιότητα έκθεση, όπου εκθειάζει το χρυσό, τονίζει ότι είναι η επενδυτική επιλογή με τη μεγαλύτερη μέση ετήσια απόδοση την τελευταία δεκαετία (πάνω από 13%), απορρίπτει τις αιτιάσεις περί «φούσκας» και προβλέπει, ότι σύντομα η τιμή του θα ξεπεράσει τα 1600 δολ./ουγγιά, ενώ αργότερα θα σπάσει και το φράγμα των 2.300 δολ.!

Ελλάδα: επιστροφή στην 1η θέση σε πιθανότητα πτώχευσης

Ελλάδα: επιστροφή στην 1η θέση σε πιθανότητα πτώχευσης

Τετάρτη, 23/6/2010 - http://www.sofokleous10.gr/portal2/toprotothema/toprotothema/---1------2010062324932/

 Για περισσότερο από ένα μήνα επιμένουμε να υπογραμμίζουμε μία υποβόσκουσα τάση που θέλει το ελληνικό χρηματοπιστικό ρίσκο να αυξάνεται σταθερά, με τις τιμές επιτοκίων των ομολόγων και CDS να κινούνται επικύνδινα προς τα επίπεδα που είχαν πριν την ψήφιση του πακέτου στήριξης της Ελλάδας.
Στις τελευταίες ημέρες έχουμε επισημάνει μία αύξηση της ταχύτητας αυτής της τάσης, η οποία ξεκίνησε, ιδιαίτερα, μετά την τελευταία υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας από τη Moody's. Κατά τη διάρκεια της τρέχουσας εβδομάδας η Ελλάδα ανέβηκε από την 3η θέση στη 2η θέση στη λίστα με τις περισσότερο πιθανές προς πτώχευση χώρες, ενώ τα spreads των ελληνικών ομολόγων έναντι των γερμανικών απογειώθηκαν, σπρώχνοντας το επιτόκιο του 10ετούς πάνω ακόμη και από το 11%.

Την Τετάρτη, η κατάσταση αυτή κλιμακώθηκε με αποτέλεσμα η Ελλάδα να βρεθεί και πάλι στην 1η θέση μεταξύ των πιθανότερων προς πτώχευση κρατών, με την υπολογιζόμενη με βάση τα CDS πιθανότητα πτώχευσης της να ξεπερνά το 55%, όταν αυτή της Γερμανίας είναι 3,99%.

Η είδηση για επερχόμενη πτώχευση της Wind Hellas σύμφωνα με ανάλυση του οίκου πιστοληπτικής αξιολόγησης S&P, αλλά και η πρόβλεψη Ευρωπαϊων ιθυνόντων πως η Ελλάδα είναι πιθανό να ζητήσει δεύτερο πακέτο στήριξης, αυτή τη φορά για τον τραπεζικό της κλάδο, έχουν αυξήσει τις χρηματοπιστωτικές πιέσεις σε επίπεδα τα οποία, σε ορισμένες περιπτώσεις, αποτελούν νέα ρεκόρ.

Μέσα σε αυτά τα πλαίσια και με τις προβλέψεις για την πορεία τραπεζών όπως η Εμπορική να γίνονται ολοένα και πιο απαισιόδοξες, το ΧΑ δέχτηκε πιέσεις εκ νέου, ενώ η σκιά που έχει απλωθεί από πάνω του από τον Οκτώβριο και μετά δε δείχνει σημάδια υποχώρησης.

Το μηχανικό σύστημα 3F2010 μείωσε σημαντικά τη θετική βαθμολογία της βραχυπρόθεσμης τάσης του ΓΔ την Τρίτη ενώ προχώρησε σε αρνητική βαθμολογία την Τετάρτη, για πρώτη φορά μετά από 9 συνεδριάσεις. Ο μεσοπρόθεσμος και ο μακροπρόθεσμος ορίζοντας συνεχίζουν να βαθμολογούνται αρνητικά.

ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ


Πώς ανέχεται;
 24/6/10

Οταν κάποιος παραβιάζει το όριο ταχύτητος ή σταθμεύει παράνομα γνωρίζει καλά πως, αν γίνει αντιληπτός από τα όργανα του κράτους, θα τιμωρηθεί. Αν πάλι κάποιος αγνοήσει παντελώς απόφαση ελληνικού δικαστηρίου, παραβιάσει τον νόμο περί παρακώλυσης συγκοινωνιών και προκαλέσει σοβαρή οικονομική ζημία σε χιλιάδες συμπολιτών του μπορεί να έχει την απόλυτη βεβαιότητα πως δεν θα υποστεί καμία απολύτως κύρωση. Αυτό διαπιστώθηκε χθες, για πολλοστή φορά, στο λιμάνι του Πειραιά όταν το ΠΑΜΕ παραβίασε κάθε έννοια νομιμότητος χωρίς να συμβεί τίποτα.
Η κυβέρνηση είναι προφανές ότι δεν έχει το θάρρος ή απλώς είναι ανίκανη να επιβάλει τον νόμο. Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου όμως πώς ανέχεται την κατάλυσή του και την προκλητική παραβίαση δικαστικών αποφάσεων;







Χάος στο λιμάνι από παράνομη απεργία
Ομάδα του ΠΑΜΕ κατέλαβε τους καταπέλτες των πλοίων, με τους επιβάτες σε κατάσταση απόγνωσης


Του Νικου Mπαρδουνια -- http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_100030_24/06/2010_405716

Σκηνές απείρου κάλλους έζησαν όσοι βρέθηκαν χθες το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά με πρωταγωνιστές μια μικρή ομάδα 400 μελών του ΠΑΜΕ που είχε καταλάβει τους καταπέλτες των πλοίων και τους επιβάτες που περιφέρονταν σε κατάσταση απόγνωσης μη γνωρίζοντας εάν θα ταξιδέψουν ή όχι.
«Θέλουν να τους στηρίξουμε για να βάλουν τάξη στην εθνική οικονομία, αλλά την ίδια στιγμή το κράτος αδυνατεί να επιβάλει τη νομιμότητα στο λιμάνι του Πειραιά», δήλωσε στην «Κ» ο κ. Γιάννης Ανδριανάτος που επρόκειτο να ταξιδέψει για την Πάρο και συμπλήρωσε: «Λίγα μόνο άτομα μπλοκάρουν την ακτοπλοΐα. Το κράτος όμως πού βρίσκεται»; Το ίδιο ερώτημα έθεσαν δεκάδες άλλοι επιβάτες που δεν μπόρεσαν να ταξιδέψουν αν και βρέθηκαν στο λιμάνι του Πειραιά, στα Λεμονάδικα, από νωρίς χθες το πρωί. Απάντηση, βεβαίως, δεν έλαβαν και ούτε θα λάβουν, καθώς το κράτος απουσίαζε. Εκτός και αν η παρουσία δυο εισαγγελέων, που αδυνατούσαν να λάβουν την όποια απόφαση, ερμηνεύεται ως κρατική παρουσία στο πεδίο της «μάχης»...
Το επίκεντρο της αντιπαράθεσης διαδηλωτών και επιβατών βρέθηκε στα Λεμονάδικα, απέναντι από τον ηλεκτρικό σταθμό, όπου ήταν «δεμένα» τα πλοία Blue Star Ιthαk, Blue Star Naxos και Highspeed 4. Τα μέλη του ΠΑΜΕ, που είχαν καταλάβει τους καταπέλτες, υποδέχονταν τους επιβάτες με το σύνθημα «την κρίση να πληρώσει το κεφάλαιο και όχι οι εργαζόμενοι». Αρχικώς οι διαμαρτυρίες των επιβατών ήταν ελάχιστες, όσο όμως περνούσε η ώρα αυξάνονταν και σε ορισμένες περιπτώσεις δεν έλειψαν και οι έντονοι διαπληκτισμοί. Σε δύο περιπτώσεις, μπροστά από τα πλοία Blue Star Naxos και Highspeed 4, η αντιπαράθεση επιβατών και μελών του ΠΑΜΕ θα μπορούσε να λάβει επικίνδυνες διαστάσεις εάν δεν παρενέβαιναν οι πιο ψύχραιμοι και λίγοι ένστολοι λιμενικοί.
Η ώρα ήταν 07.35 όταν μια ομάδα τεσσάρων Ιαπώνων εμφανίσθηκε ξαφνικά στον χώρο της «μάχης» αναζητώντας το πλοίο με το οποίο επρόκειτο να ταξιδέψουν. Εμφανώς αγχωμένοι έσπρωχναν για να περάσουν και να φθάσουν στον καταπέλτη. Συγχρόνως, σταματούσαν και με τη χαρακτηριστική κίνηση των Ιαπώνων έλεγαν συνεχώς «σόρι, σόρι» μέχρι που έφθασαν στον καταπέλτη, όπου τους εξήγησαν ότι το πλοίο δεν θα ταξίδευε καθώς είχε καταληφθεί από διαδηλωτές... Οταν ο ένας εκ των τεσσάρων Ιαπώνων ρώτησε κάποιους διαδηλωτές γιατί απεργούν πήρε την απάντηση: «This is Greece»!
Μήνυση από ΕΕΝΜήνυση εναντίον των προέδρων των σωματείων ΠΕΜΕΝ και Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, καθώς και κατά παντός υπεύθυνου κατέθεσε στο Α΄ Λιμενικό Τμήμα η Ενωση Επιχειρήσεων Ναυτιλίας (ΕΕΝ) κατηγορώντας τους διαδηλωτές για παρακώλυση συγκοινωνιών, μη τήρηση δικαστικής απόφασης και για πρόκληση οικονομικής ζημίας από τη μη εκτέλεση των δρομολογίων. Στο μεταξύ, για πλήρη απουσία των αρμοδίων αρχών που είναι υποχρεωμένες να διασφαλίσουν την ομαλή λειτουργία της ακτοπλοΐας κατηγόρησε χθες τα υπουργεία Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, αλλά και Προστασίας του Πολίτη, ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Attica κ. Πέτρος Βέττας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.
Από την πλευρά της η HELLENIC SEAWAYS σε ανακοίνωσή της κατηγορεί την πολιτεία ότι δεν έπραξε τα δέοντα.
«Η ανοχή της παρανομίας εκτρέφει περισσότερη παρανομία. Ο εξευτελισμός των δικαστικών αποφάσεων από τη φοβισμένη συμπεριφορά των οργάνων της τάξης οδηγεί στην καθιέρωση ενός κράτους - ζούγκλας» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΔΡΑΣΗ με αφορμή τα χθεσινά γεγονότα στο λιμάνι του Πειραιά και καλεί «την κυβέρνηση να επιβάλει άμεσα με οποιοδήποτε νόμιμο μέσο τη νομιμότητα».

Νόμος είναι η ντουντούκα του Τσιμπόγλου

Tου Στεφανου Κασιματη / kassimatis@kathimerini.gr

Χωρίς τη θρυλική ντουντούκα του, πάντα όμως με το κομοδινί μαλλί του, ο Σάββας ο Τσιμπόγλου και καμιά εκατοστή φίλοι του έγραψαν στα παλιά τους τα παπούτσια τη δικαστική απόφαση που έκρινε παράνομη την απεργία τους και απέκλεισαν το λιμάνι του Πειραιά από τις 6 χθες το πρωί. Τόσο απλά, όπως κάθε φορά άλλωστε. Κανείς δεν τους εμπόδισε. Αντιθέτως, οι αρχές τους διευκόλυναν, αφού η παρουσία των φρουρών της τάξεως ήταν για να προστατεύσει τους καταληψίες από τους αγανακτισμένους ταξιδιώτες που δεν μπορούσαν να επιβιβασθούν. Ετσι, έγινε αντιληπτό από όλους πλέον ότι η απεργία δεν είναι απλώς δικαίωμα, αλλά υποχρέωση. Επίσης, ότι, πράγματι, νόμος είναι το δίκιο του καθενός, εφόσον προηγουμένως έχει καταφέρει να εκφοβίσει το κράτος.
Κανείς δεν εκπλήσσεται πια βλέποντας την κυβέρνηση να τρέμει στη σκέψη ότι θα τα βάλει με το ΚΚΕ. Για κάποιο περίεργο λόγο -που συνδέεται, προφανώς, με την ιδεολογική φυσιογνωμία της- προτιμά να κλαψουρίζει και να αυτομαστιγώνεται για το μνημόνιο, αντί να εξηγήσει ευθέως ότι είναι το συμφέρον μας εκείνο που υπαγορεύει την εφαρμογή του. Επειδή αυτό δεν τολμά να το κάνει, ανέχεται τους τραμπουκισμούς του ΚΚΕ. Διότι, στην επικρατούσα ιδεολογία του «προοδευτικού χώρου», που διέπει σε μεγάλο βαθμό και την Κεντροδεξιά, το ΚΚΕ, το κόμμα που φέρει την κύρια ευθύνη για τον Εμφύλιο, το κόμμα που έκανε προσφάτως ολόκληρο συνέδριο για να δικαιώσει τον Στάλιν, είναι ένα από τα ταμπού της δημοκρατίας μας. Το ανεχόμαστε, όπως ένα παιδάκι που φτύνει και δαγκώνει, επειδή -το καημένο- έχει νοητική υστέρηση και δεν έχει νόημα να του κάνεις παρατήρηση...
Το γελοίο της υπόθεσης είναι πως, με την ανεκτικότητά της προς το ΚΚΕ, η κυβέρνηση νομίζει ότι διασώζει την «προοδευτική» φυσιογνωμία της, ενώ στην πραγματικότητα ο τρόπος για να την αποδείξει θα ήταν αν κάποτε έπαιρνε, επιτέλους, το μέρος των χιλιάδων που ταλαιπωρούνται εξαιτίας των συνδικαλιστών του ΚΚΕ και έλυνε το δικό τους πρόβλημα - αφού, ούτως ή άλλως, το πρόβλημα του ΚΚΕ είναι πέραν του κόσμου τούτου. Αυτή θα ήταν γνησίως φιλολαϊκή στάση. Το να αφήνει όμως τον κόσμο όμηρο του κάθε Σάββα Τσιμπόγλου, ελπίζοντας ότι η αγανάκτηση των πολλών θα συνετίσει το ΚΚΕ, είναι και αναισθησία, εκτός από ανευθυνότητα.
Το μόνο παρήγορο στην κατάσταση αυτή είναι ότι στο ΚΚΕ μπορεί να έχουν αρκετούς φανατικούς, αλλά ευτυχώς δεν έχουν αρκετούς ψηφοφόρους. Διότι αν είχαν σημαντική εκλογική δύναμη, με την ανοχή που επιδεικνύει η κυβέρνηση απέναντί τους, θα μπορούσαν, για την πλάκα τους, να καταλάβουν την εξουσία, αποφασίζοντας απλώς ένα πρωί να βαδίσουν μέσα στο Μαξίμου...