Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


******************************************************
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

25 Ιουνίου 2010

Οι περίεργες συμπτώσεις της υπόθεσης ʽελληνική κρίσηʼ

Οι περίεργες συμπτώσεις της υπόθεσης ʽελληνική κρίσηʼ

Τετάρτη, 22 Ιούνιος 2010

Το ελληνικό χρηματιστήριο έχει δεχτεί έναν άνευ προηγουμένου πόλεμο τους τελευταίους μήνες και αυτό αποτυπώνεται όχι μόνο στο ποσοστό της κατά 50%, περίπου, πτώσης του ΓΔ σε αυτό το διάστημα, όσο, κυρίως, στην τεράστια αρνητική απόκλιση του από τις διεθνείς αγορές μετοχών, καθώς έχει φτάσει να παρουσιάζει τη μεγαλύτερη αρνητική συσχέτιση με βασικούς δείκτες, όπως, ο S&P 500, από τα τέλη της δεκαετίας του ʽ90.
Μία από τις εταιρίες που πρωτοστάτησαν στη χρηματιστηριακή επίθεση εναντίον του ΧΑ ήταν η Neuberger Berman η οποία έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην πτώση του ελληνικού χρηματιστηρίου, πουλώντας 1,7 εκατομμύρια μετοχές της Εθνικής Τράπεζας (μετοχή με τη μεγαλύτερη βαρύτητα στο ΓΔ) στο τελευταίο τρίμηνο του έτους. Μερικές περίεργες συμπτώσεις όσον αφορά στην εταιρία αυτή είναι πως ο νυν πρόεδρος της ήταν πρώην πρόεδρος του επενδυτικού τμήματος της Lehman Brothers, πρώην συνεταίρος και πρόεδρος του επενδυτικού τμήματος της Goldman Sacks και στενό συγγενικό πρόσωπο του τέως προέδρου των ΗΠΑ George Bush. Η πιο ενδιαφέρουσα σύμπτωση, όμως, είναι πως η συγκεκριμένη εταιρία έχει ιδρυθεί από ένα μέλος της οικογένειας Rothschild, της μεγαλύτερης τραπεζικής δυναστείας στον κόσμο.

Ένα άλλο μέλος αυτής της οικογένειας, ο Nathaniel Rothschild,  το Φεβρουάριο του 2010 υποστήριξε σε συνέντευξή του στην Les Echos πως η ελληνική (και η ευρωπαϊκή κρίση) αποτελούν ʽπολύ φασαρία για το τίποταʼ και ότι στην πραγματικότητα τον καταλυτικό ρόλο στη δημιουργία της έπαιξαν οι κερδοσκόποι και όχι τα πραγματικά οικονομικά προβλήματα. ʽΟ ρόλος τους (των κερδοσκόπων στην ελληνική κρίση) ήταν πολύ, πολύ μεγάλοςʼ είπε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας: ʽόλα έγιναν τόσο εύκολα (για τους κερδοσκόπους)ʼ. ʽΤο πρωτογενές έλλειμμα της Ευρώπης δεν είναι άσχημο συγκρινόμενο με αυτό των ΗΠΑ, της Ιαπωνίας και άλλων κρατώνʼ.

Το πιθανότερο είναι ο Nathaniel Rothschild να ξέρει καλά τι λέει τόσο για τα οικονομικά προβλήματα της Ευρώπης, των ΗΠΑ της Ιαπωνίας και της Ελλάδας όσο και για το ρόλο των κερδοσκόπων στην δημιουργία της τεχνητής ελληνικής και στη συνέχεια ευρωπαϊκής κρίσης.

Η οικογένεια του έχει τη μεγαλύτερη παράδοση στον κόσμο στο εμπόριο χρέους έχοντας χρηματοδοτήσει δεκάδες κράτη για περισσότερα από 200 χρόνια ενώ αποτελεί τη μεγαλύτερη τραπεζική δυναστεία διεθνώς με ανυπολόγιστη περιουσία και αμέτρητες 'εμπλοκές' σε χρηματιστηριακές και χρηματοπιστωτικές κρίσεις. Στις 3 Δεκεμβρίου 1923 η Chicago Evening American είχε γράψει σχετικά: ʽΟι Rothschilds μπορούν να ξεκινήσουν ή να εμποδίσουν πολέμους. Ο λόγος τους μπορεί να δημιουργήσει ή να διαλύσει αυτοκρατορίες.ʼ Η New York Evening Post στις 22 Ιουλίου 1924 ε'ιχε γράψει: ʽΟ Κάιζερ έπρεπε να συμβουλευτεί έναν Rothschild προκειμένου να μάθει αν μπορεί να κάνει πόλεμο ή όχι. Ένας άλλος Rothschild σήκωσε όλο το βάρος της διαμάχης που οδήγησε στην κατάρρευση του Ναπολέοντα.ʼ Στις 8 Ιουλίου 1937, οι New York Times είχαν γράψει για τη δυναστεία: ʽΟι Rothschilds εισήγαγαν τον κανόνα του χρήματος στην ευρωπαϊκή πολιτική. Δεν έχουμε πλέον έθνη αλλά οικονομικές επαρχίεςʼ,

Σύμφωνα με υπολογισμούς αναλυτών για τα έσοδα της δυναστείας Rothschild, το 2001 ο τζίρος τους από τόκους δανείων που είχαν πουλήσει ξεπερνούσε τα 5 δις δολάρια ημερησίως. Τότε το παγκόσμιο κρατικό χρέος υπολογίζονταν κοντά στα 10 τρις δολάρια ενώ σήμερα αγγίζει τα 40 τρις.

Η οικογένεια Rothschild είναι στο τιμόνι του μεγαλύτερου διεθνούς δικτύου εξόρυξης και εμπορίας χρυσού, διαμαντιών, πολύτιμων λίθων και μετάλλων, μέσα από εταιρίες όπως η Barick Gold, η Gold Fields, η De Beers, η Rio Tinto κλπ ενώ είναι από τις ισχυρότερες οικογένειες της βιομηχανίας πετρελαίου. Οι Rothschilds εισήγαγαν τον υπολογισμό της spot τιμής του χρυσού στο χρηματιστήριο του Λονδίνου και ήταν οι ίδιοι υπεύθυνοι γι' αυτή τη διαδικασία καθημερινά από το 1919 μέχρι το 2004 όταν τοποθέτησαν ως αντικαταστάτη τους την Barclays, εταιρία με την οποία έχουν ισχυρούς δεσμούς.

Ο ρόλος των Rothschild στην Ελλάδα υπήρξε και είναι εξαιρετικά σημαντικός και αυτό κάνει τις συμπτώσεις ακόμη πιο ενδιαφέρουσες. Τα δάνεια Rothschild ήταν από τα πρώτα και μεγαλύτερα που έλαβε το ανεξάρτητο ελληνικό κράτος μετά το 1821, ενώ οι Rothschild είναι οι δημιουργοί του σύγχρονου τραπεζικού και νομισματικού συστήματος της Ελλάδας, καθώς ήταν βασικοί χρηματοδότες, συνιδρυτές και μεγαλομέτοχοι της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος,  μέσα από την οποία εισήγαγαν το κλασματικό αποθεματικό / κεντρικό τραπεζικό σύστημα στη χώρα , παρέχοντας στην ΕΤΕ την άδεια να τυπώνει χρήμα χωρίς αντίκρισμα, ένα ποσοστό του οποίου ανήκε στους ίδιους. Έχοντας το νομισματικό έλεγχο και τον έλεγχο της παραγωγής χρήματος στην Ελλάδα στα χέρια τους, μπόρεσαν να παίξουν κύριο ρόλο,σε βάθος χρόνου, στην έκδοση δανείων για τη δημιουργία έργων υποδομής, ενώ δανειοδότησαν εκατοντάδες ελληνικές επιχειρήσεις και δεκάδες βιομηχανίες.

 Μέχρι του σημείου που τα στοιχεία γίνονται ασαφή, παρέμεναν βασικοί μέτοχοι της ΕΤΕ μέσω πολλών εταιριών (μία από αυτές η Neuberger Berman) αλλά και οι πιθανότεροι μεγαλομέτοχοι της ιδρυθείσας στην πορεία Τράπεζας της Ελλάδας η οποία πήρε το ρόλο της Κεντρικής Τράπεζας από την ΕΤΕ.

Η N.M. Rothschild & Sons υπήρξε σύμβουλος του ελληνικού κράτους για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου, σύμβουλος της Cosmote, των ΕΛΠΕ, της Τράπεζας Εγνατία, της Γενικής Τράπεζας, της Μυτιληναίου, της Eurobank και δεκάδων άλλων τραπεζών και εταιριών στην Ελλάδα. 

Έτσι, το γεγονός πως η Neuberger Berman που πρωταγωνίστησε στην πτώση της ΕΤΕ στο κρίσιμο τελευταίο τρίμηνο του 2009, είναι συμφερόντων Rothschild, αποτελεί μία πολύ περίεργη και προκλητική σύμπτωση. Δεν είναι, όμως, η μοναδική.

Στις 13 Μαΐου 2010 ο νυν βασικός οικονομικός σύμβουλος της κυβέρνησης Ομπάμα και πρώην διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ Paul Volcker, υποστήριξε στο Λονδίνο ότι η ελληνική κρίση  δημιούργησε το πρόβλημα μίας ʽενδεχόμενης αποσύνθεσης του ευρώʼ, προκαλώντας πανικό στις αγορές. Έχει ενδιαφέρον η σύμπτωση πως ο Paul Volcker, αφού παρέδωσε τη θέση του διοικητή της FED στον Alan Greenspan το 1987, έγινε πρόεδρος της επενδυτικής τράπεζας J. Rothschild, Wolfensohn & Co, της οικογένειας Rothschild.

Στις 03 Μαρτίου 2010 ο George Soros,  κατηγορήθηκε μαζί με τους Paulson, Cohen και Einhorn  από το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ότι οργάνωσε την επίθεση στο ευρώ.

Είναι ενδιαφέρον πως ο Soros, μαζί με την πρώην υπουργό των ΗΠΑ Madeleine Albright και τον τραπεζίτη Jacob Rothschild, είναι συνεταίροι σε επενδυτική εταιρία με έδρα το Λονδίνο, η οποία εξειδικεύεται σε επενδύσεις στην Αφρική. Η οικογένεια Rothschild είναι ο μεγαλύτερος επενδυτής στην Αφρική για περισσότερο από 200 χρόνια, με πρωταγωνιστικό ρόλο στην αγορά χρυσού και πολύτιμων μετάλλων. Οι Rothschild έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο και στη δανειοδότηση των αφρικανικών κρατών. Ο Soros είναι στενός συνεργάτης της οικογένειας Rothschild σε μία σειρά άλλων επενδυτικών έργων ενώ μέλη του διοικητικού συμβουλίου εταιριών του Soros έχουν υπάρξει μέλη του διοικητικού συμβουλίου εταιριών των Rothschild και αντίστροφα. (Ο Soros, ήταν ο μεγαλύτερος δανειοδότης της πρώτης κυβέρνησης της ΠΓΔΜ).  Η επενδυτική εταιρία του Soros ονομάζεται Quantum Fund. Μέλος στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας είναι ο Richard Katz ο οποίος προηγουμένως ήταν πρόεδρος της “Rothschild Italia S.p.A.” και μέλος της επιτροπής εμπορικών τραπεζών της “N.M. Rothschild & Sons” στο Λονδίνο.

Οι συμπτώσεις συνεχίζονται αυτή τη φορά με τον John Paulson, δεύτερο βασικό πρόσωπο που κατηγορήθηκε από το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ότι οργάνωσε την επίθεση στο ευρώ. Είναι ο 50ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο και μαζί με τον Nathaniel Rothschild είναι βασικοί μέτοχοι της ʽRusalʼ, της μεγαλύτερης εταιρίας παραγωγής αλουμινίου στον κόσμο.

Ο Steven Cohen είναι το τρίτο βασικό πρόσωπο που κατηγορήθηκε από το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ  για την επίθεση στο ευρώ. Είναι ο 27ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο. Μαζί με την Atticus Capital  της οικογένειας Rothschild, είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος του διάσημου οίκου δημοπρασιών Sothebyʼs (ο οίκος είναι εισηγμένος στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης) κατέχοντας το 6,2% των μετοχών της εταιρίας, με τους Rothschild να κατέχουν το 5,4%. Η μετοχή της εταιρίας ενισχύθηκε κατά 700% μετά την τοποθέτηση των Rothschild και Cohen.

Οι παραπάνω είναι, πράγματι, λίγες από τις περίεργες συμπτώσεις της 'υπόθεσης ελληνική κρίση' που συνδέονται με τη δυναστεία των Rothschild. Σε επόμενα άρθρα θα παραθέσω περισσότερες και ίσως σημαντικότερες. Θα αναφέρω, όμως και μία σειρά άλλων περίεργων και προκλητικών συμπτώσεων από τις σχέσεις των πρωταγωνιστών της ελληνικής κρίσης, οι οποίες θα προβληματίσουν ακόμη και τον πιο αθώο και καλόπιστο παρατηρητή της υπόθεσης.

Πάνος Παναγιώτου - Διευθυντής ΕΚΤΑ, 3FVIP.com

εξανεμίζονται τα δημόσια έσοδα από τα τσιγάρα (90% η φορολογία)


"Καπνός" τα δημόσια έσοδα από τα τσιγάρα

Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα στη χώρα μας ο ΕΦΚ στα τσιγάρα αντιστοιχεί στο 67% της λιανικής τιμής ενώ ο ΦΠΑ είναι 23%. [ΔΗΛΑΔΗ ΣΥΝΟΛΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ 90%! ΘΑ ΤΡΕΛΛΑΘΟΥΜΕ!] 

Της Ρόης Χάικου

Σαν τις τουλύπες του καπνού δείχνουν να εξανεμίζονται τα δημόσια έσοδα από τα τσιγάρα, παρά την επί τρία αύξηση της φορολογίας εντός του έτους. Δύο φορές μέσα σε μερικούς μήνες αυξήθηκε ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης, ακολουθούμενος και από την αύξηση του ΦΠΑ και σύμφωνα με πηγές των καπνοβιομηχανιών οι τρεις αυξήσεις της φορολογίας, στην ίδια λανθασμένη κατεύθυνση, που έγιναν το 2010 οδηγούν τα έσοδα του κράτους σε σημαντική απόκλιση σε σχέση με τα υπεσχημένα και καταστρέφουν τη φορολογική βάση για τα επόμενα χρόνια, έχοντας παράλληλα δραματικές συνέπειες για ολόκληρο τον κλάδο.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, υπάρχει απόκλιση στα έσοδα της τάξης του 1 δισ. ευρώ από τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στα καπνικά προϊόντα για το 2010 σε σχέση με το 2009. Και αυτό όταν ο συνολικός στόχος του 1,15 δισ. ευρώ είχε τεθεί από το υπουργείο Οικονομικών στο πλαίσιο του Προγράμματος Σταθερότητας & Ανάπτυξης για το 2010 και του Μνημονίου. Ο παραπάνω υπολογισμός βασίζεται στην εμπειρία άλλων χωρών σε αντίστοιχες συνθήκες αγοράς, και λαμβάνει υπόψη ρεαλιστικές παραμέτρους (μείωση νόμιμης αγοράς, μετακίνηση καπνιστών στα φθηνά σήματα).

Τα πρώτα δείγματα υστέρησης των κρατικών εσόδων από τη φορολογία των ειδών καπνού εμφανίστηκαν σύμφωνα με τους ανθρώπους της αγοράς το Μάρτιο, με 10% μείωση σε σχέση με έναν χρόνο πριν και συνεχίστηκαν τον Απρίλιο με -20% και το Μάϊο με απώλειες 50%.

Έκρηξη παράνομου εμπορίου

Οι συνέπειες στην αγορά, μετά από αυτή τη σημαντικότατη αύξηση στις τιμές των τσιγάρων με τη μεγαλύτερη ζήτηση, είναι η έκρηξη του παράνομου εμπορίου και η περαιτέρω στροφή των καταναλωτών σε φθηνά τσιγάρα και καπνό για «στριφτά». Σε κάθε περίπτωση, εκτιμάται ότι θα υπάρξει μία δραματική μείωση της συνολικής αξίας της αγοράς, η οποία με τη σειρά της θα επιφέρει σημαντικότατη μείωση στην κερδοφορία της βιομηχανίας και του εμπορίου, πολύ δε περισσότερο ισχυρό πλήγμα στα δημόσια έσοδα.

Παράγοντες της αγοράς εκτιμούν πως το κράτος χάνει έσοδα 160 εκατ. ευρώ για κάθε 1 δισεκατομμύριο τσιγάρα που χάνονται από τη νόμιμη αγορά και 55 εκατ. ευρώ για κάθε 1 δισ. «ακριβά» και πλέον δημοφιλή τσιγάρα που υποκαθίστανται από φθηνά.

Αναφέρεται δε, από λιανοπωλητές, ότι το πρώτο πεντάμηνο του 2010 υπήρξε πτώση στο σύνολο της αγοράς κατά περίπου 15%, δίνοντας το στίγμα για μία συνολικά κακή χρονιά για τον κλάδο με την ευρεία έννοια (βιομηχανία και εμπόριο), χωρίς καν να έχουν κάνει την εμφάνισή τους στην αγορά οι νέες υψηλές τιμές.

Αντίθετη κατεύθυνση

Οι αυξήσεις του συνολικού Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και η μείωση του Ελάχιστου Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, παράλληλα με τις αυξήσεις του ΦΠΑ, οδηγούν τα πλέον δημοφιλή σήματα να γίνουν σημαντικά ακριβότερα, ενώ τα φθηνά τσιγάρα επηρεάζονται ελάχιστα. Η διαφορά στις τιμές των φθηνών brand με τα «ακριβά» από 1,20 ευρώ που ήταν τον Ιανουάριο του 2010, σήμερα είναι € 1,40 ευρώ και αναμένεται να αγγίξει τα 2,70 ευρώ με την προσαρμογή των τιμών στην τελευταία αύξηση της φορολογίας τον Μάιο του 2010.

Η κατεύθυνση των «αναλογικών» μέτρων που έχει υιοθετηθεί στη χώρα μας είναι πλήρως αντίρροπη με την ευρωπαϊκή πρακτική των αυξανόμενων «πάγιων» εργαλείων, σύμφωνα με τις εταιρείες του κλάδου, τα οποία τείνουν να αποσυνδέουν τα φορολογικά έσοδα από τις εκάστοτε λιανικές τιμές που θέτουν οι βιομηχανίες, και ορίζουν τη φορολογία ως απόλυτο ποσό φόρου ανά πακέτο, προστατεύοντας έτσι τα κρατικά έσοδα από τη στροφή των καταναλωτών σε φθηνά τσιγάρα.[ΙΔΙΟ ΦΟΡΟ ΟΛΑ! Ο,ΤΙ ΠΙΟ  ΑΝΗΘΙΚΟ, ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΦΤΩΧΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΦΘΗΝΑ ΤΣΙΓΑΡΑ, ΑΙΣΧΟΣ!] Έτσι, καθιστούν τα έσοδα απολύτως προβλέψιμα και διασφαλισμένα, υποβοηθώντας παράλληλα την επίτευξη των στόχων της δημόσιας υγείας, αφού ωθούν σε ίσες αυξήσεις τις τιμές όλων των προϊόντων.

Λύσεις

Οι βιομήχανοι υποστηρίζουν πως υπάρχει λύση για σημαντικά και προβλέψιμα κρατικά έσοδα, αρκεί η χώρα να δει πώς άλλες ευρωπαϊκές χώρες χειρίζονται τη φορολογία των καπνικών ή ακόμα πώς το Υπουργείο Οικονομικών χειρίζεται άλλα προϊόντα που υπόκεινται σε φόρο κατανάλωσης (πετρελαιοειδή, αλκοολούχα). Σε κάθε μία από τις παραπάνω περιπτώσεις το κράτος βασίζεται κυρίως στον πάγιο φόρο,[ΙΔΙΟ ΦΟΡΟ ΟΛΑ! Ο,ΤΙ ΠΙΟ  ΑΝΗΘΙΚΟ!] και συνεπώς σε απόλυτο εξασφαλισμένο ποσό φόρου ανά πακέτο τσιγάρων που πωλούνται και όχι στην τιμή τους. Έτσι, μειώνεται η εξάρτηση των κρατικών εσόδων από τις τιμές που ορίζουν οι βιομηχανίες και γίνονται περισσότερα σταθερά και προβλέψιμα.

Στο πλαίσιο αυτό, οι καπνοβιομηχανίες έχουν καταλήξει σε μια φόρμα προτάσεων, η οποία εστιάζει στην άμεση αναμόρφωση του συστήματος της φορολογίας των τσιγάρων. Οι εταιρείες του κλάδου ζητούν να αυξηθεί σημαντικά ο πάγιος φόρος και να μειωθεί αντίστοιχα ο αναλογικός φόρος, να εξαλειφθεί ο συντελεστής του ειδικού φόρου κατανάλωσης (Ε.Φ.Κ.) και να αναπροσαρμοσθεί ο Ελάχιστος ΕΦΚ σε αποτελεσματικό επίπεδο.

Μόνο με τον τρόπο αυτό, επισημαίνουν, θα καταφέρει το κράτος να μεγιστοποιήσει τα φορολογικά έσοδα, αλλά και να αποτρέψει καίριο πλήγμα στην ελληνική καπνοκαλλιέργεια και να συγκρατήσει τη μείωση της κερδοφορίας βιομηχανίας και εμπορίου, και άρα το κλείσιμο χιλιάδων μικρών επιχειρήσεων του υγιούς (ακόμα) τμήματος της βιομηχανίας στην Ελλάδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα στη χώρα μας ο ΕΦΚ στα τσιγάρα αντιστοιχεί στο 67% της λιανικής τιμής ενώ ο ΦΠΑ είναι 23%.

Με αμείωτη ένταση οι τουρκικές παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου

Με αμείωτη ένταση οι τουρκικές παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου
24-06-2010 20:00:25
Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση η τουρκική αεροπορική δραστηριότητα των τελευταίων ημερών η οποία συνίσταται από μεγάλο αριθμό παραβιάσεων και η οποία έχει ξεκινήσει ουσιαστικά από τις 17 Ιουνίου. Έτσι πιο συγκεκριμένα το δίκτυο των ραντάρ του συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης της ΠΑ εντόπισε 2 σχηματισμούς με συνολικά 16 μαχητικά αεροσκάφη εκ των οποίων τα 8 ήταν οπλισμένα και τα οποία προχώρησαν σε 2 παραβάσεις του FIR Αθηνών και 6 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου. Η ΠΑ προχώρησε σε διακριτικές αναγνωρίσεις βάσει πάγιας τακτικής. 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr