Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


******************************************************
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

3 Αυγούστου 2010

Εθνική Άλωση: Το αποκλειστικό έργο της κυβέρνησης

Εθνική Άλωση: Το αποκλειστικό έργο της κυβέρνησης
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=4806

Σε όλα τα επίπεδα η κυβέρνηση εκτελεί «συμβόλαια θανάτου» της ελληνικής κοινωνίας:
Οικονομικό: ξεπούλημα της Δημόσιας περιουσίας, ιδιωτικοποίηση των δημόσιων επιχειρήσεων, ισοπέδωση και αφανισμό και των υπολειμμάτων της εθνικής οικονομίας.
Κοινωνικό: Μετατροπή της χώρας σε πολυπολιτισμική Βαβέλ και κατοχή της από αλλοδαπούς…
Εθνικό: Τεμαχισμό της χώρας και ξεπούλημα των εθνικών κυριαρχικών της δικαιωμάτων
ΟΛΑ αυτά προϋποθέτουν και τις ανάλογες ιδεολογικές κατασκευές αποεθνικοποίησης:
Καρατόμηση της Ιστορίας, υπονόμευση της Εκκλησίας, ισοπέδωση της Παιδείας, αφανισμό κάθε συμβόλου εθνικής ταυτότητας: Και την «επένδυση» όλων αυτών με τα στελέχη των νέων «γενίτσαρων».
Στην οργανωμένη προώθηση αυτών των νέων «γενίτσαρων»αναφέρεται η παρακάτω επιστολή από τις ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΥΦΗΛΙΟΥ προς τον Πρωθυπουργό:


Προς Πρωθυπουργό και Υπουργό Εξωτερικών κ. Γεώργιο Παπανδρέου

Εξοχότατε κύριε Πρωθυπουργέ,

Η ηγεσία των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου προσπάθησε πολλές φορές να σας συναντήσει, αλλά ίσως λόγω του βεβαρημένου προγράμματός σας αυτό δεν κατέστη δυνατόν...

Γι’ αυτό δεν είχαμε ακόμη την ευκαιρία να σας διαβιβάσουμε τις σκέψεις και τις ανησυχίες μας για το μείζον εθνικό θέμα της Μακεδονίας.

Εφ’ όσον δεν κατέστη δυνατόν να επιτευχθεί αυτή η συνάντηση θα θέσουμε γραπτώς τις ερωτήσεις και τους ενδοιασμούς μας και ευελπιστούμε στην άμεση ανταπόκρισή σας.

Πριν από λίγους μήνες διορίστηκε από την Κυβέρνηση στη θέση του Προέδρου της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης ο δικηγόρος Γιάννης Κωνσταντίνου. 
[ΜΕΓΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟΝ-ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΔΙ'ΑΥΤΟ ΟΦΕΙΛΕ Ο ΛΑΟΣ ΝΑ ΔΙΩΞΗ ΤΗΝ ΕΘΝΟΠΟΔΟΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΤΡΕΣ!!! ΝΑ ΤΗΝ ΣΤΗΣΗ ΝΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΗ Σ' ΕΝΑ ΕΚΤΑΚΤΟ ΣΤΡΑΤΟΔΙΚΕΙΟ!!!! ΑΛΛΑ ΤΕΤΟΙΟΙ ΧΑΧΟΛΟΙ ΠΟΥ ΗΜΑΣΤΕ-ΗΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΚΑΙ ΓΙ' ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΙΦΥΛΑΣΣΟΥΝ ΓΙ' ΑΡΓΟΤΕΡΑ!!!]
Μείναμε κατάπληκτοι από αυτή την επιλογή διότι ο κ. Κωνσταντίνου όχι μόνον δηλώνει «Ευρωπαίος Ελληνόφωνος Κεντροαριστερός Δικηγόρος», αλλά επιπλέον συμμετείχε στη Θεσσαλονίκη το 2006 στην παρουσίαση του «ABECEDAR» («Μακεδονικού» αναγνωστικού) το οποίο προωθείται από τη Σκοπιανή προπαγάνδα. Ο κ. Κωνσταντίνου ήταν μαζί με το γνωστό Βοσκόπουλο του Ουράνιου Τόξου, τον πολιτευτή ψυχίατρο Ιμπράμ Ονσούνογλου, που δήλωνε Οθωμανός και το γνωστό υποστηριχτή της Σκοπιανής προπαγάνδας κ. Νακρατζά.

Κύριε Πρωθυπουργέ, ποιος είναι ο λόγος που ανάμεσα σε εκατομμύρια Έλληνες η Κυβέρνηση επέλεξε κάποιον που δεν θεωρεί τον εαυτό του Έλληνα;

Θέλουμε να σας ενημερώσουμε πως το Κέντρο Δημοκρατίας και Συμφιλίωσης στην Νοτιοανατολική Ευρώπη είναι ένας Μη Κυβερνητικός Οργανισμός ο οποίος εδρεύει στη Θεσσαλονίκη. http://www.cdsee.org/jhp/index.html

Πρώτος Πρόεδρος του CDRSEE ήταν ο Matthew Nimetz ο νυν ειδικός μεσολαβητής του ΟΗΕ για την εύρεση αποδεκτού ονόματος της πΓΔΜ.

Η πρώτη εργασία αυτού του ΜΚΟ ήταν η έκδοση τεσσάρων βιβλίων Κοινής Ιστορίας των Βαλκανικών χωρών, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδος. Αυτό το τετράτομο έργο προωθεί λανθασμένες απόψεις και ερμηνείες. Αμφισβητεί δε ανοιχτά την ελληνική εθνοπολιτιστική διάσταση και ιστορική συνέχεια της Μακεδονίας και προπαγανδίζει την ύπαρξη ξεχωριστής δήθεν «Μακεδονικής» εθνικής οντότητας. Τα τέσσερα βιβλία προορίζονταν να χρησιμοποιηθούν από Έλληνες μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και από μαθητές άλλων Βαλκανικών χωρών στα πλαίσια αναθεωρημένων σχολικών προγραμμάτων. Τα προαναφερθέντα βιβλία δεν έχουν διεισδύσει στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα, αλλά διδάσκονται στις γειτονικές βαλκανικές χώρες.

Η κ. Θάλεια Δραγώνα, πρώην Βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, η οποία τοποθετήθηκε στην Ειδική Γραμματεία Ενιαίου Διοικητικού Τομέα Θεμάτων Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού εκπαίδευσης Ελληνοπαίδων, γνωστή και από τη δράση της στη μειονοτική εκπαίδευση μαθητών στη Θράκη, είναι και μέλος της Επιτροπής Ιστορικής Εκπαίδευσης της Κοινής Βαλκανικής Ιστορίας: http://www.forumcongress.com/cdsee/sejhp.htm

Ποιος είναι ο λόγος που ανάμεσα σε χιλιάδες Έλληνες καθηγητές η Κυβέρνηση επέλεξε την κ. Δραγώνα για τη θέση-κλειδί που κατέχει στο Υπουργείο Παιδείας; (Πιστεύομε ότι η Χαρά Νικολοπούλου θα ήταν πολύ χρήσιμη σ’ αυτό το Υπουργείο.)

Επιπλέον,
επικεφαλής της εργασίας για την έκδοση των προαναφερθέντων τεσσάρων τόμων Κοινής Βαλκανικής Ιστορίας είναι ο κ. Βερέμης, μέλος του ΕΛΙΑΜΕΠ, ο οποίος ήταν και μέλος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου στο Υπουργείο Παιδείας.

http://www.cdsee.org/pdf/b_horiz8.pdf (Horizons-περιοδικό του CDRSEE), http://www.cdsee.org/jhp/news_131106.html

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια συνεχής προώθηση σε θέσεις κλειδιά της κυβέρνησης (αμφοτέρων κομμάτων) ατόμων των οποίων τα έργα δεν συνάδουν με το υψηλό έργο ευθύνης που η κυβέρνηση τους έχει αναθέσει, ιδιαίτερα στο Υπουργείο Παιδείας του οποίου σκοπός του σύμφωνα με το άρθρο 16 του Ελληνικού Συντάγματος είναι:

«Η παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Κράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Ελλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες».

Επομένως, βάσει του άρθρου 16, η τοποθέτηση στο Υπουργείο Παιδείας της κ. Δραγώνα, αλλά και όλων όσων σκέπτονται παρόμοια, είναι αντισυνταγματική.

Κύριε Πρωθυπουργέ, οι ενέργειες αυτές προσβάλλουν όχι μόνον τους Μακεδόνες απανταχού της υφηλίου αλλά τον απανταχού Ελληνισμό.

Αναμένουμε
στην επόμενη αναθεώρηση των σχολικών εγχειριδίων να υπάρχουν απαραιτήτως εκτενή κεφάλαια για την ελληνικότητα της Μακεδονίας, τον Μακεδονικό Αγώνα, την Γενοκτονία των Ποντίων και λοιπών Ελλήνων της Μικράς Ασίας, όπως και της Γενοκτονίας των Αρμενίων και Ασσυρίων από τους Οθωμανούς.

Επίσης, μετά τις πρόσφατες συμφωνίες που συνάψατε για μελέτη των σχολικών βιβλίων Ελλάδας και Τουρκίας με τον κ. Ερντογάν, πρέπει να απαιτηθεί η διδασκαλία στα Τουρκικά σχολεία και η αναγνώριση όλων των γενοκτονιών που διέπραξαν οι Οθωμανοί. Επί πλέον, να διδάσκεται στα σχολεία μας το γεγονός ότι ο Νέο-Οθωμανισμός, που καλλιεργείται στη γείτονα Τουρκία, αποτελεί θανάσιμη απειλή για την επιβίωση του Ελληνισμού.

Ευελπιστούμε στην απάντησή σας.

Με εκτίμηση,


Πρόεδρος Επιτροπής Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου-Νίνα Γκατζούλη
Παμμακεδονική Ένωση ΗΠΑ-Δρ. Αντώνιος Παπαδόπουλος, Πρόεδρος
Παμμακεδονική Ένωση Αυστραλίας-Δημήτρης Μηνάς, Πρόεδρος
Παμμακεδονική Ένωση Καναδά-Χαράλαμπος Μουτουσίδης, Πρόεδρος
Παμμακεδονική Ένωση Ευρώπης-Αρχιμανδρίτης Παντελεήμων Τσορμπατζόγλου, Πρόεδρος
Μακεδονικά Τμήματα Αφρικής-Αμύντας Παπαθανασίου
Κέντρο Μακεδονικών Σπουδών-Δημήτρης Μποζιρικίδης
Ίδρυμα Μεγάλου Αλεξάνδρου – Πάνος Δ. Σπηλιάκος
Πρόεδρος Ελληνοαμερικανικού Εθνικού Συμβουλίου-Παύλος Κοτρώτσιος


Υ.Γ.: Ο Μακεδονικός Ελληνισμός αναρωτιέται αν έγινε έρευνα για να εξακριβωθεί από ποιον και για πιο λόγο τοποθετήθηκε τον Απρίλιο 2010, με σφραγίδα της Ελληνικής Βουλής στην Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη της Ελληνικής Βουλής, το ABECEDAR («Μακεδονικό» Αναγνωστικό) με αναφορά στη «Μακεδονική» Γλώσσα και «Μακεδονική» Μειονότητα, και τι κυρώσεις πιστεύετε ότι πρέπει να επιβληθούν για το διεθνή αυτόν διασυρμό του Ελληνισμού;

Iδια πλάκα γραμμοφώνου!!!

Το «αριστερό» μοιρολόι
ή
Ο θρήνος των νεκρών


Διαβάσαμε ένα κείμενο του Παναγιώτη Λαφαζάνη που δείχνει ότι αυτή η «αριστερά» μοιρολογεί στον τάφο της: κλαψούρισμα διαπιστώσεων, ηθικολογικές εκκλήσεις περί ενότητας της αριστεράς, ευχολόγια, νωθρό γουργουρητό ενός ξύλινου λόγου και το σπουδαιότερο: ολοκληρωτικό πνίξιμο των ευθυνών της αριστεράς και δραματική απουσία πολιτικών και οργανωτικών ΚΙΝΗΜΑΤΙΚΩΝ προτάσεων.

Πριν προχωρήσουμε σε κάποιες συνοπτικές παρατηρήσεις του νεκρικού θρήνου, θα παραθέσουμε το κείμενο το οποίο βρήκαμε εδώ: http://listonplace.blogspot.com/2010/08/blog-post_4565.html


Το Ιουλιανό Πραξικόπημα
Του Παναγιώτη Λαφαζάνη

Το Ιουλιανό συνεχές και αδιάλειπτο πραξικόπημα της κυβέρνησης δεν άφησε τίποτα όρθιο πίσω του. Το Σύνταγμα έγινε κουρελόχαρτο και παραβιάστηκαν όλα, σχεδόν, τα άρθρα του που αφορούν εγγυήσεις σε κοινωνικά και εργασιακά δικαιώματα αλλά και εγγυήσεις σε δημοκρατικές διαδικασίες. Η κοινοβουλευτική νομιμότητα, σχεδόν κατελύθη με διαδικασίες εξπρές και αλλεπάλληλα πραξικοπήματα κατά παράβαση του Κανονισμού.


Εξίσου, ακυρώθηκε, σχεδόν, κάθε ίχνος από το δικαίωμα στην απεργία αφού τις αλλεπάλληλες αποφάσεις δικαστηρίων που έβγαλαν πρόσφατα παράνομες και καταχρηστικές πολλές απεργίες (βλ. ναυτεργάτες, ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας κ.λπ.) ακολούθησε η... επιστράτευση των ιδιοκτητών φορτηγών.

Το Ιουλιανό πραξικόπημα του 2010, μπορεί να μην καταγράφηκε ακόμα ως τέτοιο στη συνείδηση του ελληνικού λαού, ήταν όμως πολύ χειρότερο και θα έχει πολύ πιο επικίνδυνες συνέπειες από τα γνωστά Ιουλιανά του ’65.
Κι αυτό γιατί το πραξικόπημα του 2010 δεν ήταν μόνο πολιτικό αλλά κυρίως κοινωνικό. Πραξικόπημα κατάλυσης κοινωνικών, εισοδηματικών, ασφαλιστικών, εργασιακών δικαιωμάτων, το οποίο γυρίζει τη χώρα έναν αιώνα πίσω και στην ουσία διαμορφώνει ένα κοινωνικό Καιάδα.

Ποτέ και σε καμία χώρα δεν ήρθαν όλα πάνω-κάτω μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Όπως ομολογούν και οι επικεφαλής της «τρόικα» στην Ελλάδα, το «σοκ» που επεβλήθη στη χώρα με τη μορφή κοινωνικού οδοστρωτήρα, ήταν χωρίς προηγούμενο, αφού τέτοιου βάθους και κοινωνικής αντιδραστικότητας μέτρα δεν έχουν επιβληθεί σε καμία άλλη χώρα του πλανήτη, απ’ όσες έπεσαν στα νύχια του ΔΝΤ.

Ποτέ και πουθενά οι μισθοί σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα δεν οδηγούνται από τη μια μέρα στην άλλη σε κατάρρευση μέχρι 30%.

Ποτέ και πουθενά δεν λεηλατήθηκαν σε τέτοιο βάθος ασφαλιστικά δικαιώματα, ώστε να εξωθούν στη μη-σύνταξη και σε όρια ηλικίας συνταξιοδότησης που μπορεί να αυξάνονται από την Eurostat.

Ποτέ και πουθενά η κατεδάφιση των εργασιακών σχέσεων δεν υπήρξε τόσο απότομη και σε τέτοιο βάθος ώστε να καταργούνται στην ουσία οι Συλλογικές Συμβάσεις και στην ουσία το ίδιο το συνδικαλιστικό κίνημα.

Η Ελλάδα έχει μετατραπεί, από μια παραδομένη και εκχωρημένη στο μεγάλο κεφάλαιο κυβέρνηση, σε ένα είδος «νεοαποικίας» των υπαλλήλων της τρόικα.
Το κράτος έχει καταντήσει μια κακοστημένη εισπρακτική εταιρεία τόκων και χρεολυσίων για το χρηματιστικό κεφάλαιο με τη λεηλασία των πολιτών και μια κακής έκδοσης Ανώνυμη Εταιρεία, η οποία έχει παραδοθεί στο έλεος των πολυεθνικών ελεγκτικών εταιρειών, που έχουν αλώσει το δημόσιο!

Θα είμαστε η Αριστερά που έβλεπε ανήμπορη να καταρρέουν γύρω της οι κατακτήσεις ενός αιώνα; Θα γίνουμε η μοιραία παράταξη που δεν μπόρεσε; Είναι δυνατόν, έστω και τώρα, να αντιδράσουμε και να αντιδράσουμε αποτελεσματικά;
Το κεφάλαιο αυτό είναι μεγάλο και χρειάζεται, τουλάχιστον, ένα άλλο σημείωμα. Σημειώνω πολύ επιγραμματικά:

Πρώτον:
Χρειάζονται άμεσα νέες τολμηρές πρωτοβουλίες για μια νέα ώθηση και μια νέα επανεκκίνηση πάνω σε καινούργιες βάσεις της κοινής δράσης και της συμπαράταξης όλων των δυνάμεων της Αριστεράς. Σε αυτή την κατεύθυνση μπορεί να συμβάλλει το πρόσφατο συσταθέν «Αριστερό Βήμα Διαλόγου και Κοινής Δράσης» και όχι μόνο αυτό!

Δεύτερον: Χρειαζόμαστε ένα μεγάλο καθαρά πολιτικό κίνημα με ξεκάθαρους στόχους στο κεντρικό ζήτημα της χώρας: την κηδεμονία της Ε.Ε.-ΔΝΤ και το χρέος. Συνοπτικά, πρέπει να εργαστούμε για ένα κίνημα λαϊκών επιτροπών μη αναγνώρισης του χρέους παντού, σε χώρους δουλειάς και γειτονιές, και με αιτήματα την απεμπλοκή από το μνημόνιο, την επαναδιαπραγμάτευση του χρέους, τη ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους, την εθνικοποίηση-κοινωνικοποίηση των τραπεζών, ως αφετηρίες ενός ριζοσπαστικού προγράμματος με σοσιαλιστικό ορίζοντα.

Τρίτον: Χρειαζόμαστε ένα νέο συμβόλαιο αναζωογόνησης, αλληλεγγύης, σύμπνοιας και κοινών άμεσων στόχων του ΣΥΡΙΖΑ, που μπορεί ξανά να δημιουργήσουν μια νέα πολιτική δυναμική για μια προοδευτική και σοσιαλιστική εναλλακτική λύση στη χώρα.

Χωρίς μια νέα ώθηση στην υπόθεση της συμπαράταξης της Αριστεράς, χωρίς μια νέα κινηματική δυναμική και μια νέα αριστερή εναλλακτική πολιτική πρόταση με αντίκρισμα και βάρος, η καταγγελία της κυβέρνησης δεν αρκεί, όπως δεν μπορεί, χωρίς τα παραπάνω, να δοθεί με την αποτελεσματικότητα που χρειάζεται η μάχη των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών!

(*) Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης είναι κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ


ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ



Πρώτη παρατήρηση

Σε επίπεδο γενικών και αφηρημένων διαπιστώσεων το κείμενο είναι άριστο: Μια ηθογραφική περιγραφή του ζόφου, που, όπως κάθε ηθικολογικό σημειωματάριο παρατηρήσεων, εξαπατά τους φουκαράδες αριστερούς που θέλουν μια σανίδα σωτηρίας να πιαστούν…


Φυσικά, ο Παναγιώτης μια ζωή το ίδιο έργο παίζει: Καταναλώνει διαπιστώσεις, καταγγελίες και ωραία λόγια, αλλά ΠΡΑΚΤΙΚΑ γυρίζει γύρω από τα ίδια και τα ίδια, γύρω από τον καθεστωτικό εκλογικό τροχό, εντός των τειχών του κόμματος που δεν έχει αφήσει τίποτα όρθιο (θα τα πούμε παρακάτω).

Δεύτερη παρατήρηση

Για την ταμπακέρα ο Παναγιώτης δεν μιλά καθόλου.


Δεν μας λέει ΤΙ ΕΚΑΝΕ η «αριστερά» και ιδιαίτερα το κόμμα του ενάντια σε αυτό τον δικτατορικό, ιμπεριαλιστικό οδοστρωτήρα που ισοπέδωσε τη χώρα μας, ενάντια στην κυβέρνηση της κατοχής που κατέλυσε τα πάντα.

ΤΙ ΕΚΑΝΕ σε επίπεδο ιδεολογικής ζύμωσης, σε επίπεδο πολιτικής και οργανωτικής πρακτικής, σε επίπεδο κινηματικών πρωτοβουλιών…

ΤΙ ΕΚΑΝΕ για να προωθήσει τις λαϊκές κινητοποιήσεις και απεργίες (κάποιες από αυτές πολύ δυναμικές) σε ανώτερα επίπεδα αγώνα και στη ΣΥΝΔΕΣΗ τους με ολόκληρη την κοινωνία.

ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ.

Και το χειρότερο: Όταν ξέσπαγαν τέτοια δυναμικά κινηματικά έμβρυα αγώνα ΣΙΩΠΟΥΣΑΝ ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΩΣ ή τα συμβούλευαν να έχουν σεβασμό στη «νομιμότητα» της καθεστωτικής αυθάδειας…

Μόνο εκλογικές διαμαρτυρίες, δημαγωγικές κορώνες καταγγελιών εκλογικής εμπορίας και παρελάσεις εκλογικής εμπορίας…

Παρατήρηση τρίτη.

Αυτό που παρακάμπτει ΠΑΝΤΕΛΩΣ ο «έμπειρος πολιτικός» της σταλινικής σχολής πλαστογραφίας, αυτό που εξαφανίζει κυριολεκτικά είναι το ΠΩΣ και το ΓΙΑΤΙ φτάσαμε ως εδώ, ΠΟΙΕΣ οι ευθύνες της «ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ» και του κόμματός του ιδιαίτερα.

Και επίσης: Το ΓΙΑΤΙ η «αριστερά» συνολικά έχει φτάσει σε αυτά τα χάλια, καθολικά αναξιόπιστη και δραματικά ανίκανη να κινηθεί και μάλιστα σε συνθήκες τόσο ευνοϊκές, τόσο λαϊκά οργισμένες…

Μια Αριστερά που δεν βλέπει πρώτα από όλα τις δικές της ευθύνες και δεν έχει την ελάχιστη εξοικείωση με την αυτοκριτική δεν είναι ΑΡΙΣΤΕΡΑ, είναι ένα παράσιτο που έχει πήξη σε στερεοτυπείο…

Για να φτάσουμε εδώ σε αυτή την εφιαλτική κατάσταση, που τόσο γλαφυρά περιγράφει ο Παναγιώτης, έβαλε μεγάλες πλάτες αυτή η «αριστερά: Ιδεολογικές πλάτες, πολιτικές πλάτες και «τρομοκρατικές» πλάτες:

α). Αυτή η «αριστερά» δεν έφερε τη διάλυση της εργατικές τάξης και της ταξικής συνείδησης με τις χρόνιες και διαρκείς ευλογίες στα «ανοικτά σύνορα»: Τις εισβολές των αλλοδαπών στρατιών;

β). Αυτή η «αριστερά» δεν σφυρηλάτησε τις τρομοκρατικές ιδεολογικές και πολιτικές αλυσίδες του «αντιεθνικισμού» και «αντιρατσισμού»;

Και παρήγαγε όλα τα ιδεολογήματα του χρηματιστηριακού «διεθνισμού»: Αυτά της πολυπολιτισμικότητας, των «ιδιαιτεροτήτων», των «μειονοτήτων» κ.λπ;

Αυτή η «αριστερά» δεν κυριαρχεί στις παραγωγικές, καθεστωτικές εστίες αυτών «ιδεολογημάτων»: Στην εκπαίδευση και στη διανόηση, στα ΜΜΕ;

γ). Αυτή η «αριστερά» δεν ήταν που πρωτοστάτησε εναντίον κάθε εθνικής συλλογικότητας, εναντίον κάθε εθνικού συμβόλου, εναντίον κάθε εθνικής μνήμης και ταυτότητας, εναντίον ακόμα και της ιστορίας μας;

ΣΥΝΕΒΑΛΛΕ αποφασιστικά στον ιδεολογικό και πολιτικό αποχρωματισμό της εθνικής συνείδησης, κτύπησε ανελέητα τους εθνικούς ιστούς της ελληνικής κοινωνίας και τώρα ο Παναγιώτης θρηνεί για την εθνική μας κατοχή…

Αγωνίστηκε για την ελληνική ιθαγένεια των αλλοδαπών και ξένων μαφιών του διεθνών μηχανισμών του χρήματος και για όλα τα ιδεολογήματά τους και τώρα κλαψουρίζουν για τη δικτατορία του ΔΝΤ και του νέου Τσολάκογλου.

Μα αυτοί εκτελούν ψυχρά και μαφιόζικα ΑΥΤΑ για τα οποία αγωνίστηκε αυτή η «αριστερά» χρόνια και χρόνια…

Ο «αγώνας» αυτής της «αριστεράς» είναι που δικαιώθηκε. Με ακριβό, βεβαίως, αντίτιμο: Το δικό της εξαφανισμό. Γι’ αυτό σκούζουν…


δ). Τέλος το κόμμα του Λαφαζάνη δεν ήταν αυτό που πρωτοστατούσε πιο υστερικά για όλα αυτά;

Αυτό δεν ήταν που έδωσε κάλυψη στους κουκουλοφόρους και στις εξεγέρσεις τους το Δεκέμβρη;

Αλήθεια τι έγινε αυτή η «Επανάσταση» που ήταν «εξουσία» στην Αθήνα επί τρία 24ώρα; Δεν άφησε καμιά παρακαταθήκη για σήμερα που η Ελλάδα κατασπαράζεται από τους δήμιους.

Εναντίον των δικτατόρων δημίων του σήμερα οι «εξεγέρσεις» που κάλυπτε πολιτικά ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν εξαφανιστεί…

Με στρουθοκαμηλισμούς και με νερόβραστες ηθικολογικές φλυαρίες δεν ξεπερνιούνται τα θανάσιμα αμαρτήματα της πολιτικής σας, Παναγιώτη…

Τέταρτη παρατήρηση

Μιλάει με ευχολόγια το κείμενο για «ενότητα της αριστεράς».


Μια καραμέλα που την πιπιλίζουν τα «αριστερά» ναυάγια επί δεκαετίες και τη μόνη «ενότητα» που κατάφεραν ήταν η ενότητα με το αστικό καθεστώς, το Μητσοτάκη και λοιπά.

Έχουν ενσωματωθεί πλήρως στο σύστημα και στους εκλογικούς αγωγούς του και μιλάνε για «ενότητα της αριστεράς».

Διασπούν κάθε ενότητα του λαϊκού κινήματος και μιλάνε για «ενότητα».

Δεν προωθούν καμία ΚΙΝΗΜΑΤΙΚΗ πολιτική και οργανωτική ΠΡΑΚΤΙΚΗ και μιλούν για «ενότητα»…

Θυμήθηκα εδώ κάποιες φράσεις του Λένιν: Αυτοί που φωνάζουν πιο δυνατά για ενότητα, δημοκρατία και ηθική είναι οι μεγαλύτερη πολιτικοί απατεώνες, αντί-δημοκράτες και ανήθικοι…


Και εδώ, η «ενότητα» είναι το υπνωτικό για «τη μάχη των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών!».

Όλες οι ωραίες διαπιστώσεις, όλα τα ηθικολογικά κλαψουρίσματα, όλες οι κούφιες φράσεις για «ενότητα», φωτίζονται από αυτές τις τελευταίες λέξεις του «θρήνου»: Για «τη μάχη των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών!»!!!

Αν αφαιρέσεις το ηθικό ξύγκι των ρητορειών και των ευχολογίων του Λαφαζάνη, μένει η ουσία του κειμένου: Εμπρός να σωθούμε δίνοντας τη μάχη των δημοτικών εκλογών…

Εδώ ο κόσμος καίγεται και αυτοί καίγονται για τις εκλογές του καθεστώτος, τις εκλογές υπό την κατοχή των ξένων δυνάμεων, για να μην εξαφανιστούν από τον εκλογικό χάρτη…

Αρκετά οι κοροϊδίες.

Δεν βαρεθήκατε από τη μεταπολίτευση και μετά (αλλά και πριν) να έχετε την ίδια πλάκα γραμμοφώνου;