Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


******************************************************
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

29 Μαΐου 2011

H ΓΕΝΝΗΣΙΣ ΤΟΥ "ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΤΕ" + ΤΑ ΠΕΡΙΕΡΓΑ


 ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΣΩΦΡΟΣΥΝΗΣ ΑΠΟ ΤΟ "ΡΕΣΑΛΤΟ"


 ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΜΕ ΑΠΟ ΤΟ http://alkimosarchive.wordpress.com/2011/05/26/the-initiator-of-the-indignant-movement/

Μετά την «έγερση» από τον ύπνο των Ελλήνων, όλοι μιλούν σήμερα για μια αντίδραση σε κάποια Ισπανική πρόκληση, και για αυθόρμητη λαϊκή πρωτοβουλία, χωρίς κομματική, συνδικαλιστική ή άλλου είδους υποκίνηση. Μιλούν επίσης για «ελληνική πλατεία Ταχρίρ» ή «πλατεία del Sol», πιστεύοντας πως πρόκειται για την ελληνική εκδοχή κάποιας λαϊκής αντίδρασης που προέκυψε εκ των πραγμάτων.


Το "αγανακτισμένοι",ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΝΕΥΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΦΑΝΑΤΙΚΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ! 

Αυτό που αγνοούν όμως οι περισσότεροι στον τόπο μας, είναι, πως η κίνηση αυτή έχει τον εμπνευστή της, ο οποίος  έχει κι αυτός κάποιο συγκενικό ιδεολογικό υπόβαθρο και κάπου στοχεύει, παροτρύνοντας τους νέους ανθρώπους να αγανακτήσουν.  

Αυτός ακριβώς είναι ο τίτλος του βιβλίου του 93χρονου, πρώην διπλωμάτη, Στεφάν Εσέλ: «Αγανακτήστε!» («Ιndignez-vous!») και γι'αυτό οι Ισπανοί έδωσαν το όνομα «Los Indignados» (Οι Αγανακτισμένοι) στη γνωστή κίνηση που μεταλαμπαδεύτηκε τώρα και την Ελλάδα.

Είναι γεγονός πως η ολιγοσέλιδη μπροσούρα του Στεφάν Εσέλ σπάει ρεκόρ πωλήσεων στη Γαλλία και στην Ισπανία, στήνοντας στον τοίχο το χρήμα, τις αγορές και τον …εγωισμό.

«Κάνω αυτή τη δουλειά 40 χρόνια και δεν έχω ξαναδεί τέτοιο πράγμα. Είναι τρελό. Στις 24 Δεκεμβρίου [2010] κάποιοι πελάτες αγόραζαν δέκα-δέκα τα βιβλία για να τα κάνουν δώρο. Πίστευα ότι μετά τα Χριστούγεννα τα πράγματα θα ηρεμούσαν, αλλά όχι, πουλάμε ακόμη 400 βιβλία την ημέρα!» λέει ο Ζαν-Μαρί Σεβέστρ, ιδιοκτήτης του «Sauramps», του μεγαλύτερου βιβλιοπωλείου στο Μονπελιέ, στη Νότια Γαλλία.

Ποιος είναι ο Στεφάν Εσέλ;

Πρόκειται για έναν σχεδόν άγνωστο συνταξιούχο διπλωμάτη.
Ο Εσέλ είναι γαλλο-γερμανοεβραικής καταγωγής, (ΕΒΡΑΪΚΟΥ θρησκεύματος, δηλαδή) και ως ισχυρίζεται επιζών του Ολοκαυτώματος και "αντιστασιακός", ο οποίος στη δύση της ζωής του αποφάσισε να δώσει στους νέους ανθρώπους μια ώθηση προς την ιδεολογική κατεύθυνση την οποία ο ίδιος έχει ασπαστεί. 
Μέσα από αυτό το βιβλιαράκι ζητεί από τους Γάλλους, και απ΄ όλους τους άλλους, να εξεγερθούν και να υπερασπιστούν δυναμικά τις «κοινωνικές αξίες της σύγχρονης δημοκρατίας». Να απορρίψουν την «εγωιστική» δύναμη του χρήματος. Να πουν «όχι» στην παντοδυναμία των αγορών. Να αγανακτήσουν, για να αλλάξει επιτέλους η κοινωνία.

Εξοργιστείτε! Εξεγερθείτε! Αγανακτήστε!
Με αυτή την πολιτική πρόσκληση στα όπλα, ο Εσέλ έγινε από τη μία ημέρα στην άλλη προφήτης για τη γαλλική Αριστερά. «Στο Σοσιαλιστικό Κόμμα τον λατρεύουν. Πιστεύουν ότι καλώντας τον κόσμο να υψώσει φωνή και ανάστημα κατακεραυνώνει τις κοινωνικές ανισότητες της εποχής του Νικολά Σαρκοζί » λέει ο Αντουάν ντε Μπιέβρ, πολιτικός συντάκτης στην «Journal du Dimanche».

Ο Στεφάν Εσέλ γράφει όντως ότι οραματίζεται «μια κοινωνία για την οποία θα είμαστε και πάλι υπερήφανοι, όπου δεν θα θίγονται οι συντάξεις, οι κατακτήσεις της κοινωνικής ασφάλισης, και όπου τα ΜΜΕ θα είναι στην υπηρεσία των αδυνάτων». Όπως αντιστάθηκε ο ίδιος στον ναζισμό τη δεκαετία του 1940, έτσι και η νεολαία σήμερα «θα πρέπει να εξεγερθεί κατά της συνενοχής ανάμεσα στους πολιτικούς και στις οικονομικές δυνάμεις και να υπερασπιστεί τα δημοκρατικά δικαιώματα που κατακτήσαμε με τόσο σκληρούς αγώνες επί δύο αιώνες» λέει.

Και καταλήγει ρίχνοντας στο πυρ το εξώτερον τη διαπλοκή: «Εχουν το θράσος να ισχυρίζονται ότι το κράτος δεν έχει πλέον χρήματα για να στηρίζει τους πολίτες του. Αλλά πώς γίνεται να μην έχουμε χρήματα… όταν η παραγωγή του πλούτου έχει αυξηθεί τερατωδώς μετά την απελευθέρωση (σ.σ. της Γαλλίας), σε μια εποχή που ολόκληρη η Ευρώπη είχε καταστραφεί από τον πόλεμο; Η μόνη εξήγηση είναι ότι η δύναμη του χρήματος… δεν ήταν ποτέ τόσο μεγάλη ή τόσο αυθάδης ή τόσο εγωιστική και ότι οι υπηρέτες του βρίσκονται στα πιο υψηλά κλιμάκια της πολιτικής εξουσίας».


Που στοχεύει όμως ο 93χρονος «επαναστάτης»; Προς ποια κατεύθυνση επιδιώκει να σπρώξει τη Νέα Γενιά;

Η εκδότρια του «Ιndignez-vous!» Σιλβί Κροσμάν, πρώην δημοσιογράφος του «Μonde», είπε τα εξής, αναφερόμενη στην τεράστια επιτυχία που είχε η έκδοση: «Δεν το περιμέναμε με τίποτε. Έχουμε συνηθίσει σε ένα τιράζ λίγων εκατοντάδων και τώρα ξαφνικά πουλάμε εκατοντάδες χιλιάδες αντίτυπα. Μόλις βάλαμε μπροστά τη δεύτερη έκδοση, άλλες 200.000 βιβλία». Και εξηγεί: «Βλέπω το βιβλίο ως μια νέα, επικαιροποιημένη, εκδοχή της έκκλησης για αντίσταση που απηύθυνε ο Ντε Γκωλ στην ιστορική ομιλία του από το Λονδίνο, τον Ιούνιο του1940».

Το βιβλίο του διαβάζεται σαν διάλογος μεταξύ του ιδίου και του δημοσιογράφου Ζιλ Βαντερπόοτεν. Ο τίτλος του “Αγανακτήστε” είναι και το κεντρικό μήνυμα του 93χρονου: ο Στεφάν Εσέλ καλεί τους νέους να δραστηριοποιηθούν, να βγουν από την απάθεια, να ενωθούν και να διαμαρτυρηθούν για τα κακώς κείμενα που βλέπουν γύρω τους και, όπου μπορούν, στον άμεσο περίγυρό τους, να δημιουργήσουν και κάτι καινούριο. 



“Πολιτικοί, οικονομικοί ηγέτες και διαχειριστές, πειθαρχήστε! Εγκαταλείψτε τα εθνικά σύνορα και δρομολογήστε μια παγκόσμια στρατηγική, για παράδειγμα στο πλαίσιο ενός συμβουλίου του ΟΗΕ για την οικονομική και κοινωνική ασφάλεια“,
γράφει ο Εσέλ τονίζοντας ότι αυτό θα μπορούσε να λειτουργήσει ως προπομπός μιας παγκόσμιας κυβέρνησης.

“Σήμερα, περισσότερο παρά ποτέ, περισσότερο ακόμη και μετά το τέλος του πολέμου το 1945, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τις μεγάλες προκλήσεις της παγκόσμιας δικαιοσύνης, της δικαιοσύνης στην οικονομία, και της προστασίας του πλανήτη μας. Ειδικά σε αυτό το πεδίο μπορείς να δραστηριποιηθείς πλέον μόνον ως παγκόσμια οργάνωση“.

Πρωταγωνιστικός ο ρόλος του ΟΗΕ

Για τον Στεφάν Εσέλ μόνον ο ΟΗΕ είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν τις μεγάλες προκλήσεις του παρόντος και του μέλλοντος: 

τη βία, την περιβαλλοντική καταστροφή, την κατάπτωση των ηθών, το οικονομείν που δεν σέβεται τον άνθρωπο. Στο πλαίσιο αυτό θεωρεί αναγκαία την ίδρυση μίας περιβαλλοντικής οργάνωσης στο πλαίσιο του ΟΗΕ, στην οποία θα πρέπει να υπαχθούν ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου, το ΔΝΤ και η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. “Η υπερεκμετάλλευση του πλανήτη μπορεί να σταματήσει εάν το θέλουν πραγματικά όλοι“:

“Όλα εξαρτώνται από το εάν οι ισχυρότερες χώρες θέλουν πράγματι να αξιοποιήσουν το όπλο που λέγεται ΟΗΕ. Το άρθρο 71 αναφέρεται σε μη κυβερνητικές οργανώσεις (ΜΚΟ) οι οποίες έχουν γνωρίσει πρωτοφανή ανάπτυξη τα τελευταία 30 χρόνια. Ή τα κράτη θα γίνουν πιο έξυπνα από ότι είναι σήμερα, θα συνεργαστούν επιτέλους και θα αξιοποιήσουν τον ΟΗΕ όπως πρέπει ή εάν δεν το κάνουν, θα μπορούσαν να ενταθούν οι πιέσεις από τις μη κυβερνητικές οργανώσεις προκειμένου να αναγκαστούν οι χώρες – μέλη να αντιδράσουν“.


ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Χωρίς να το ξέρουν, βγήκαν στις πλατείες να διαδηλώσουν υπέρ μιας Παγκόσμιας Κυβέρνησης!


Μας έκανε εντύπωση,όταν παρακολουθώντας διάφορα βίντεο των Ισπανών "αγανακτισμένων",έβγαζαν πολλούς πολίτες να λένε ακριβώς το ίδιο,πως δηλαδή "ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ"!
Και πώς θα κυβερνηθεί ο πλανήτης;Αν τους ρωτήσεις,το πιθανότερο είναι να σου πουν "με κάτι νέο"! ΜΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΞΟΥΣΙΑ!

Αυτή θα γίνει υπό το πρόσχημα της περιβαλλοντολογικής καταστροφής,γι'αυτό και βλέπετε να αυξάνονται τα...πανηγυράκια της "Οικολογίας" και κάποιοι να είναι ιδιαίτερα "δραστήριοι" σε αυτό το θέμα!
Η οικονομική κρίση,θα είναι ένα ακόμα πρόσχημα:Τάχα για να μην μας τα αρπάζουν οι...κακοί τραπεζίτες (ΑΛΗΘΕΙΑ,ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ; ΟΝΟΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ;;;) θα αναθέσουμε τη διαχείριση του πλούτου σε μια κεντρική εξουσία,με τη μορφή...ευαγούς ιδρύματος (τύπου Unicef)!

Το σημαντικότερο:Οι πολιτικοί θα πάψουν να υφίστανται,αφού θα μας κυβερνάει ο...καλός ΟΗΕ!

*******************************************

 "ΡΕΣΑΛΤΟ"

Η Ιστορία δεν είναι υστερία
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=5696

Είναι να γελά κανείς, όταν ακούει και διαβάζει τα υμνολογικά ουρλιαχτά για το ξεσήκωμα του ελληνικού λαού από όλους αυτούς που λίγες μέρες, πριν με το ίδιο «μένος», αφόριζαν τον ελληνικό λαό σαν κοιμισμένο, βολεμένο και «χαλασμένο»!!!

Ο Μίκης π.χ, πριν από μια εβδομάδα μίλαγε για τη νεολαία που κοιμάται, τώρα χαιρετίζει τη νεολαία που ξαφνικά και δια μαγείας ξύπνησε!!!

Το ίδιο και πολλοί δημοσιογράφοι «αιρετικοί»…

Με τα καθεστωτικά ΜΜΕ και τα παραληρήματά τους για τον ξεσηκωμό της Ελλάδας αναφερθήκαμε στο άρθρο:

«Ο λαός στο δρόμο: Μην επαναπαυόμαστε οι λύκοι παραμονεύουν»
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=5696


Εδώ η κυβερνητική και κατοχική ΝΕΤ μας έδειξε φαντασμαγορικές εικόνες από την «ειρηνική επανάσταση» στις πλατείες όλης της Ελλάδας!!!

Ακόμα και το πασοκικό προπαγανδιστικό εργαλείο διαφημίζει το «ειρηνικό κίνημα» ΚΑΤΑ της κυβέρνησης!!!

Ο Τέρενς Κουίκ με τον καθηγητή Κώστα Μπέη μιλούσαν και αυτοί για «ανατροπή» του πολιτικού σκηνικού:
Μας βγήκε και ο Κουίκ, όπως και το κανάλι «Κόντρα» (Κουρής Γιώργος) λαλίστατοι «επαναστάτες» και «ανατροπείς» του καθεστώτος!!!

Όταν οι ποικίλοι και πολύχρωμοι υπόδουλοι στοχαστές και πολιτικοί και δημοσιογραφικοί ψευδομάρτυρες παραληρούν για την «ειρηνική ανατροπή» που οι «αγανακτισμένοι πολίτες» …επέβαλαν ή θα επιβάλλουν, τότε αντιλαμβάνεται κανείς ΟΧΙ μόνο το μέγεθος της ΑΠΑΤΗΣ, αλλά και τούτο: Ότι η Ιστορία γίνεται υστερία των καθεστωτικά παραληρούντων…

Φυσικά πώς να μείνουν πίσω και κάποια ιστολόγια που θέλουν να πλασαριστούν» στο κέντρο της «λαϊκής αγανάκτησης» και της λεκτικής «υστερίας»;


Αυτά τα «υπερεπαναστατικά», στις φράσεις και στις οβιδικές μεταμορφώσεις, «υπερπατριωτικά» ιστολόγια συναγωνίζονται τα «επίσημα» καθεστωτικά ΜΜΕ.


Μάλιστα, σε αυτά, η θολούρα, η δόλια και επιτηδευμένη θολούρα, αγγίζει τα όρια της σχιζοφρένειας:
Στηρίζουν φανατικά το Σαμαρά, ηρωποιούν τους Καμμένους και Μιχαλολιάκους, καλούν στη συγκέντρωση του Μίκη και παραληρούν για τον ξεσηκωμό των «αγανακτισμένων πολιτών».

Για τον ξεσηκωμό των αραβικών λαών και μάλιστα άγρια αιματηρό, ε, αυτός ήταν «συνωμοσία» των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών: τέτοιες οβιδικές αντιφατικές υστερίες.

Η Ιστορία δεν είναι υστερία και κραυγές…

Οι λαϊκές εξεγέρσεις δεν είναι παιχνιδάκι για να παίζουν οι υστερικοί των καθεστωτικών συνταγών και οι «ζηλωτές» του δημοσιογραφικού κρετινισμού…

Δεν είναι «πιστωτική κάρτα» για να την προβάλουμε για πολιτική εμπορία και καπηλεία…


Οι λαϊκές κινητοποιήσεις και εξεγέρσεις είναι ΙΣΤΟΡΙΑ, η πραγματική ιστορία και ΟΧΙ ΥΣΤΕΡΙΑ.

Είναι αγώνας ζωής και θανάτου με το καθεστώς και αυτό ΑΠΑΙΤΕΙ και ΠΡΟΣΤΑΖΕΙ ορθάνοικτα μάτια και αυτιά, κινητοποίηση της ΣΚΕΨΗΣ, ανάπτυξη της ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ, ΕΠΑΓΡΥΠΝΥΣΗ και ΔΙΑΓΝΩΣΗ των παγίδων και των δολοπλοκιών του καθεστώτος.

Αν αρκούσαν οι «ειρηνικές» λαϊκές κινητοποιήσεις, τα «αθροιστικά λαϊκά σύνολα» και οι υμνολογίες ΤΟΤΕ τα καθεστώτα θα είχαν προ πολλού πάει στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας…

Αυτό που γίνεται σήμερα με την κινητοποίηση της λαϊκής ΟΡΓΗΣ είναι ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ, αλλά ακόμα πολύ ΜΕΤΕΩΡΟ και εύθραυστο.

Μπορεί να οδηγήσει σε πραγματική επαναστατική έξαρση και οργάνωση, μπορεί, όμως εξίσου, να οδηγήσει σε ΑΝΤΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ: Σε προώθηση και επιβολή των μακάβριων καθεστωτικών σχεδιασμών.

Ο ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ σε ιδέες και οργάνωση και η αποκάλυψη των σχεδίων των καθεστωτικών σπονσόρων και υπόγειων καθοδηγητών αυτών των «ειρηνικών εξεγέρσεων», ΑΠΟΤΕΛΕΙ το ΑΜΕΣΟ και ΠΡΩΤΟ καθήκον κάθε αγωνιστή…

Οι υμνολογικές σπέκουλες και τα παραληρηματικά, «αγωνιστικά» πυροτεχνήματα αποπροσανατολίζουν, ΠΑΡΟΠΛΙΖΟΥΝ πολιτικά και οργανωτικά και λειτουργούν ΥΠΕΡ του καθεστώτος.

Αυτά είναι έργο των «εγκάθετων» του καθεστώτος, των προβοκατόρων και των ποικίλων τυχοδιωκτών ιντερνετικών η μη…
 



*******************************************


 "ΡΕΣΑΛΤΟ"

Ο λαός στο δρόμο: Μην επαναπαυόμαστε οι λύκοι παραμονεύουν

http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=5696 




Η Ελλάδα είναι ένα καζάνι που βράζει.

Η χθεσινή μαζική κάθοδος του ελληνικού λαού στις πλατείες, σε όλη την Ελλάδα, επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά ότι ο ελληνικός λαός έχει τη διάθεση και τη θέληση να αγωνιστεί αν ΔΙΑΦΑΝΕΙ κάτι που να μην είναι κομματικά καπελωμένο.

Αυτό βεβαίως το γνωρίζουν πολύ καλά τα επιτελεία και οι υπηρεσίες του καθεστώτος και των «νταβάδων»: Διεθνών και εγχώριων.




Η σύγχρονη συνταγή τους είναι να προλαβαίνουν τους μεγάλους λαϊκούς σεισμούς με μικρούς προσεισμούς που θα αποφορτίζουν τους όγκους της λαϊκής ενέργειας προκειμένου να τους κατευθύνουν στα πολιτικά τους παιχνίδια.

Ιστορικό αξίωμα: Η ενέργεια όσο εκρηκτική και αν είναι χάνεται όταν δεν υπάρχει ο κύλινδρος και το έμβολο, δηλαδή η αυτό-οργάνωση του ίδιου του κινήματος, τα πολιτικά και οργανωτικά του όργανα, οι ΕΚΦΡΑΣΤΕΣ του και το ΠΡΟΣΩΠΟ του.

«Κινήματα» από το ιντερνέτ είναι ατμός χωρίς κύλινδρο και έμβολο: Πολύ εύκολα χειραγωγούνται και ΠΑΝΤΑ εκφράζονται από τους μηχανισμούς της εξουσίας και τα είδωλα του καθεστώτος.

Οι χθεσινές μαζικές εκδηλώσεις είναι καταρχήν ελπιδοφόρες και εμπεριέχουν ένα επαναστατικό δυναμικό της λαϊκής κίνησης. Επιβεβαιώνουν ότι η απελπισία και η ΟΡΓΗ ενός λαού αργά ή γρήγορα θα εκδηλωθεί στους δρόμους.

Παρόλα, όμως, αυτά τα θετικά και επαναστατικά στοιχεία του ΑΥΘΟΡΜΗΤΟΥ, εμείς δεν θριαμβολογούμε, ακριβώς γιατί ΗΓΕΤΕΣ αυτής της λαϊκής οργής γίνονται τα όργανα του καθεστώτος, τα οποία εκμεταλλεύονται και αξιοποιούν τη λαϊκή απελπισία και αγανάκτηση, καθώς και την αηδία του λαού για τα κόμματα.

Αυτή η αηδία του λαού για τα κόμματα στρέφεται εντέχνως από τα όργανα προπαγάνδας και τους πολυεδρικούς μηχανισμούς του καθεστώτος ΕΝΑΝΤΙΟΝ κάθε ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ, κάθε έννοιας ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ, της οργής του λαού από τον ίδιο το λαό.

ΚΙΝΗΜΑ χωρίς ΟΡΓΑΝΩΣΗ είναι θανάσιμη ΟΥΤΟΠΙΑ. Και το πλέον αυθόρμητο λαϊκό κίνημα έχει οργανωτικά έμβρυα μέσα στο λαό.


ΟΤΑΝ μία λαϊκή κινητοποίηση δεν ξεκινά από την ίδια τη δική του ΔΙΑΛΕΚΤΙΚΗ ανάπτυξης και συσσώρευσης, διαλεκτική που ΠΑΝΤΑ εκφράζεται στα δικά του όργανα του αγώνα (όργανα τα οποία έχουν καθαρό ΠΡΟΣΩΠΟ έκφρασης), ΤΟΤΕ αυτή η λαϊκή κινητοποίηση έχει «ΠΡΟΣΩΠΟ» οργάνωσης και έκφρασης, μεταμφιεσμένο βεβαίως, αλλά καθαρότατο: Το καθεστώς, τους μηχανισμούς του και τα «είδωλά» του.

Και αυτό είναι πολύ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ για να μην αγόμαστε και φερόμαστε από τα καταχθόνια παιχνίδια των καθεστωτικών μηχανισμών, παιχνίδια τα οποία ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ να κατασκευάσουν, κινηματικά δήθεν κανάλια της λαϊκής χειραγώγησης.

Είναι κάποια ζητήματα τα οποία παραβλέπουμε τυφλωμένοι από την απελπισία, την ΠΡΟΣΔΟΚΙΑ να εξεγερθούμε και τον ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟ της καθόδου του λαού στο δρόμο.


Ποια είναι αυτά:



α). Το απρόσωπο του ιντερνέτ.

Ότι κινητοποιούνται οι μάζες από το ιντερνέτ και μάλιστα ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΑ, είναι ένας θανάσιμος μύθος τον οποίο έχουν καλλιεργήσει οι διεθνείς μηχανισμοί του καθεστώτος και παραπληροφόρησης των ΜΜΕ…

Το ιντερνέτ απλώς αποτελεί επικουρικό στοιχείο της κίνησης, στοιχείο το οποίο επικαλύπτει και αποκρύβει τους πραγματικούς οργανωτές και σκηνοθέτες των κινητοποιήσεων. Και όποιος θέλει να κρυφτεί σε ζητήματα ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ ή εμφανίζεται μεταμφιεσμένος, είναι εξ ορισμού, άνθρωπος του καθεστώτος.

β). Πίσω από τις υπερκομματικές δήθεν ή υπερπολιτικές πρωτοβουλίες, μέσω ιντερνέτ, κρύβονται «αόρατοι» καθεστωτικοί μηχανισμοί και οι «χρήσιμοι ηλίθιοί» τους…

Κρύβονται μηχανισμοί του θεάματος, όπως ακριβώς στις σκηνοθετημένες πράξεις της τρομοκρατίας τους ή στα «δεκεμβριανά» του 2008…

γ). Αν όμως τα παραπάνω είναι δύσκολα να κατανοηθούν και απαιτούν μεγαλύτερη ανάλυση, είναι πολύ κατανοητό τούτο:

Ότι ήταν αυτά τα ίδια τα καθεστωτικά ΜΜΕ και τα κανάλια που διαφήμισαν και προπαγάνδισαν τη χθεσινή κάθοδο του λαού στο δρόμο.

Είναι το σύνολο του Τύπου, σήμερα, που έχει πρωτοσέλιδο το λαϊκό ξεσηκωμό!!!

Ιδιαίτερα εύγλωττα είναι της «Καθημερινής», των «Νέων» και της «Ε»!!!

Όπως και στα «δεκεμβριανά» αναλαμβάνουν την ΗΓΕΣΙΑ του «ξεσηκωμού»!!!!


[img][/img]

Οι «νταβάδες», λοιπόν, που θάβουν κυριολεκτικά κάθε αυθεντική αντικαθεστωτική φωνή, εν προκειμένω προπαγανδίζουν τον ξεσηκωμό των Ελλήνων!!!!!

δ). Τα πλέον, επίσης, διαπλεκόμενα, αλλά και αλλοπρόσαλλα ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ιστολόγια προπαγάνδιζαν και αυτά αφηνιασμένα την πανελλήνια λαϊκή «έκρηξη».

Μάλιστα, προσφάτως, για κάποια από αυτά η εξέγερση του αραβικού λαού ήταν κατευθυνόμενη από τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, αλλά για την Ελλάδα δεν ισχύουν τα ίδια!!!!!!

Αυτά τα βασικά, αλλά και πολλές άλλες σημαντικές λεπτομέρειες μας διαφεύγουν.

Αποκόβουμε επίσης όλα τα παραπάνω και από το συγκεκριμένο πολιτικό σκηνικό και τα δεδομένα της πολιτικής συγκυρίας.


Ας συνθέσουμε το παζλ:


α). Η κυβέρνηση καταρρέει με πάταγο και τα ίδια τα προπαγανδιστικά μέσα του καθεστώτος (ΜΜΕ) την κηδεύουν: Καθημερινά της τραβάνε το χαλί και ετοιμάζουν πυρετωδώς το αυριανό σκηνικό, μέσα από αντιθέσεις, βεβαίως και τριβές μεταξύ των «νταβάδων»…

β). Οι ποικίλοι και πολύχρωμοι μηχανισμοί του καθεστώτος έχουν επιδοθεί σε μια φρενήρη κούρσα καταιγιστικών τρομοκρατικών εκβιασμών γύρω από το «χρέος» και την «πτώχευση» της χώρας και κατασκευάζουν τη ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ πολιτικών πραξικοπημάτων και εκτροπών: Κυβέρνηση «προσωπικοτήτων» (καθαρή ή μεικτή), «εθνικής σωτηρίας» και «πανεθνικής συστράτευσης»…

γ). Πρόσφατα η CIA μίλησε ανοικτά για αιματοχυσίες στην Ελλάδα!!!

δ). Όλο και πιο συχνά και επίμονα προβάλλοντα και διαφημίζονται από τα ΜΜΕ οι «εκλεκτοί» των «ανεξάρτητων κινημάτων» και λοιποί «άριστοι»: Από το Μίκη, τον Κασιμάτη, τον Μπέη και CIA…

OΛΟΙ αυτοί φορέσανε τη γενειάδα του «επαναστάτη» προφήτη…

Καλούνε και τον κόσμο σε λίγες ημέρες στα Προπύλαια για τη συνέχεια της πανεθνικής καθόδου του λαού στο δρόμο!!!

Χθες το Σύνταγμα πλημμύρισε από δεκάδες χιλιάδες λαού.

Αύριο η συγκέντρωση των καθεστωτικά ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΩΝ «ανεξάρτητων» η οποία θα τρυγήσει και το «κύρος» του χθεσινού λαϊκού ξεσηκωμού.

Με πιο απλά λόγια:
Θα δώσει τη φανερή ηγεσία στο «αόρατο» υπερκομματικό κίνημα του ιντερνέτ…

Βεβαίως ο κύκλος δεν κλείνει ακόμα εδώ.
Θα συνεχιστεί με λαϊκές εκδηλώσεις οι οποίες αν από μόνες τους δεν επιφέρουν την ποθούμενη, από τους «νταβάδες» αλλαγή (την επιβολή της «συναίνεσης» που θέλουν), θα φτάσουμε στην «πρόβλεψη» της CIA: Ακόμα και σε αιματοχυσίες…

ΟΧΙ ΛΟΙΠΟΝ ΤΥΦΛΑ στις καθόδους μέσω ιντερνέτ με ηγεσία τα καθεστωτικά ΜΜΕ.

ΠΡΕΠΕΙ ΑΜΕΣΑ να βγάλει, ο λαός που κατεβαίνει στο δρόμο, τις δικές του Επιτροπές Αγώνα και να παίρνει τις ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ μέσα από τις δικές του οργανωμένες ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ και ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ.

ΤΟΤΕ οποιοδήποτε σχέδιο του καθεστώτος θα τους έρθει μπούμερανγκ…


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΙΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ 

Επιτέλους, εγένετο Φως… Παγκοσμιοποιήσεως, ού μήν, αλλά και Αποκαλύψεως!!! Κοντός ψαλμός, αλληλούια! Εξηγούμαι:

1. Σε χρόνο «ανύποπτο» (090111) η πλέον σοβαρή, γνωστή και μη εξαιρετέα εφημερίδα, του πλέον σοβαρού, αξιόπιστου, αδέκαστου και αντικειμενικού Συγκροτήματος, δημοσίευσε ένα αποκαλυπτικό άρθρο για την «ολιγοσέλιδη μπροσούρα» κάποιου «συγγραφέα, σχεδόν άγνωστου συνταξιούχου διπλωμάτη, πρώην αντιστασιακού, ετών 93» (!!!):
Στεφάν Εσέλ «Αγανακτήστε!», εκδότρια η Συλβί Κροσμάν (κι όποιος κατάλαβε, κατάλαβε!)
http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=376896

2. Ιδού και μερικά σταχυολογημένα αποσπάσματα… προς γνώσιν και συμμόρφωσιν:
http://alkimosarchive.wordpress.com/2011/05/26/the-initiator-of-the-indignant-movement/

«Στο Σοσιαλιστικό Κόμμα τον λατρεύουν…»
“Πολιτικοί, οικονομικοί ηγέτες και διαχειριστές, πειθαρχήστε! Εγκαταλείψτε τα εθνικά σύνορα και δρομολογήστε μια παγκόσμια στρατηγική, για παράδειγμα στο πλαίσιο ενός συμβουλίου των ΗΕ για την οικονομική και κοινωνική ασφάλεια“
“Σήμερα, περισσότερο παρά ποτέ, περισσότερο ακόμη και μετά το τέλος του πολέμου το 1945, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τις μεγάλες προκλήσεις της παγκόσμιας δικαιοσύνης, της δικαιοσύνης στην οικονομία, και της προστασίας του πλανήτη μας. Ειδικά σε αυτό το πεδίο μπορείς να δραστηριοποιηθείς πλέον μόνον ως παγκόσμια οργάνωση“.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ (Alkimos Archive): Χωρίς να το ξέρουν, οι «καναπεδάτοι» Έλληνες βγήκαν στις πλατείες να διαδηλώσουν υπέρ μιας Παγκόσμιας Κυβέρνησης!

-- Συμπέρασμα δικό μου: Με τις Υγείες μας και εις άλλα.. με ‘ειρηνική αγανάκτηση’!




*******************************************


 "ΡΕΣΑΛΤΟ"

«Αγανακτισμένοι»: Σημαντικές αποκαλύψεις

http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=5696 



Διαβάστε, προσεκτικά, το εξαιρετικά αποκαλυπτικό και τεκμηριωμένο ρεπορτάζ, με τον τίτλο:


Μερικές "παράξενες" συμπτώσεις .. Bloggers που εμφανίστηκαν από το πουθενά ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ σχολιάζουν σε πατριωτικά Ιστολόγια ΥΠΕΡ των "αγανακτισμένων"

Από το:
http://radiofloga.blogspot.com/2011/05/bloggers.html
 

ΕΔΩ

Μερικές "παράξενες" συμπτώσεις .. Bloggers που εμφανίστηκαν από το πουθενά ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ σχολιάζουν σε πατριωτικά Ιστολόγια ΥΠΕΡ των "αγανακτισμένων"


Η ιστορία ξεκίνησε από το "θαλαμοφύλακα" που έστελνε email με εκκλήσεις (όπως είχε κάνει κ πριν καιρό) για να κατέβουμε όλοι στο Σύνταγμα και να μείνουμε εκεί χωρίς να φεύγουμε.

Η ανταπόκριση, σχεδόν ΜΗΔΑΜΙΝΗ (λίγες δεκάδες άτομα που σχεδόν εξαφανίστηκαν την επόμενη ημέρα).
Όμως, οι "
300 ΕΛΛΗΝΕΣ" αντικαταστάθηκαν από τους "ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΥΣ" (παραδόξως εξαφανίστηκε το "Έλληνες") και η συγκέντρωση των "300 Ελλήνων" στις 10 πμ την Κυριακή 22/5 στο Σύνταγμα αντικαταστήθηκε από την συγκέντρωση των "ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ" της Τετάρτης 25/5.


Πριν καν ξεκινήσει
η νέα συγκέντρωση (των "ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ" ), μέχρι και το κρατικό κανάλι μας βομβάρδιζε ότι "θα γίνει ότι έγινε και στην Ισπανία" και προσπαθούσε να μας πείσει ότι "οργανώθηκε μέσω κοινωνικής δικτύωσης-facebook" .
Λίγο
παράξενο δεν σας φαίνεται το κρατικό κανάλι

  • να προωθεί μία (υποτίθεται) αντικυβερνητική δράση,
  • δράση που (υποτίθεται) είναι κ ανεξέλεγκτη άρα επικίνδυνη,κ να την προωθεί με τόση επιμονή
  • και μάλιστα ΠΡΙΝ αυτή ξεκινήσει;

Μάλιστα επέμεναν ότι
η σελίδα στο facebook έκλεισε ("έπεσε" αλλά άνοιγαν νέα σελίδα ξανά)!
Τι ωραία ιστορία κ αυτή για να πιστέψουμε ότι το σύστημα αντιδρά στην συγκέντρωση αυτή..


Επίσης ανακαλύφθηκε και ένα
σύνθημα που υποτίθεται υπήρχε σε πανό στην πλατεία της Μαδρίτης που έλεγε "Ησυχία, μην ξυπνήσουμε τους Έλληνες".

Όπως όμως μπορείτε να διαβάσετε εδώ και εδώ
ΟΥΔΕΠΟΤΕ υπήρξε τέτοιο σύνθημα στις συγκεντρώσεις της Ισπανίας.
Κι όμως, οι δημοσιογράφοι όλων των μεγάλων καναλιών
το επαναλάμβαναν διαρκώς (για να λειτουργήσει ως κίνητρο και να ξεσηκωθούν οι Έλληνες).


Ίδια παραδόξως ευνοϊκή συμπεριφορά (πριν καν ξεκινήσει η συγκέντρωση) είχαν και
τα γνωστά φερέφωνα της Νέας Τάξης (ΣΚΑΪ, Καθημερινή, ΤΑ ΝΕΑ κλπ).



Από την αρχή αρκετοί αντιμετωπίσαμε την πρόκληση
με επιφύλαξη.
Προσέξαμε ότι το κάλεσμα "απαγόρευε" σημαίες στην συγκέντρωση (έτσι αποτράπηκε να εμφανιστεί ο κόσμος με Ελληνικές σημαίες). Ακόμη και στις αφίσες που καλούσαν -στο facebook- αν προσέξετε
έχουν ΑΦΑΙΡΕΣΕΙ την Ελληνική σημαία από τη Βουλή :

και από το Λευκό Πύργο:

Καταλαβαίνουμε βέβαια την πρόθεση αρκετών πατριωτικών Ιστολογίων κ ομάδων να στηρίξουν τις συγκεντρώσεις των "αγανακτισμένων" για να μην καπελωθούν από αριστεριστές και αναρχικούς.


Παρακολουθώντας το Ιστολόγιο της Θεσσαλονίκης ΤΑΧΑΛΙΑ (σίγουρα σοβαρό και αξιόπιστο), διαπίστωσα ότι ένα σωρό πρωτοεμφανιζόμενα προφίλ ΔΕΝ επέτρεπαν να ακούγονται οι επιφυλάξεις για τις συγκεντρώσεις των αγανακτισμένων.
Αυτοί που διαχειριζόταν τα πρωτοεμφανιζόμενα προφίλ, αποκαλούσαν όσους έγραφαν τις επιφυλάξεις τους "πράκτορες" και "προβοκάτορες".
Ρίξτε μια ματιά στα προφίλ τους:



Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε
ΟΛΑ τα προφίλ έγιναν τον Μαϊο 2011, και όλα είχαν μόλις 1-2 προβολές ακόμη και αρκετές ώρες μετά τη δημοσίευση του σχολίου τους...
Παράξενο ε;; (αν δεν πιστεύετε καντε κλικ επάνω στις εικόνες για να δείτε το προφίλ του καθενός σε μεγέθυνση)


Διαβάστε τώρα κ τα σχόλια που έγραψαν οι "φρέσκοι" blogger!












Οι φωτογραφίες από τα σχόλια λήφθηκαν από τις παρακάτω αναρτήσεις του ΤΑΧΑΛΙΑ:
http://taxalia.blogspot.com/2011/05/blog-post_5488.html
http://taxalia.blogspot.com/2011/05/blog-post_8693.html
http://taxalia.blogspot.com/2011/05/15_25.html
http://taxalia.blogspot.com/2011/05/blog-post_1650.html
http://taxalia.blogspot.com/2011/05/blog-post_5090.html


Δυσκολευόμαστε να πιστέψουμε ότι όλα γίνονται τυχαία..
Και επειδή έχουμε βαρεθεί να βλέπουμε ακροαριστερούς κ αναρχικούς να καπελώνουν προσπάθειες,
και επειδή -παρά τα όσα επαγγέλλονται- οι "
ακροαριστεροί" και οι "αναρχικοί" στην Ελλάδα έχουν αποδειχθεί τα ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΙΟΝΙΑ της Νέας τάξης (ειδικά εκεί προς "συριζα-ανταρσυα" μεριά),
επιτρέψτε μας να είμαστε
λίγο ... επιφυλακτικοί.


Γιατί αν μπορούσε η "επανάσταση" των "αγανακτισμένων"
να φοβίσει το σύστημα, μάλλον ΔΕΝ θα τη διαφήμιζαν επίμονα τα πουλημένα ΜΜΕ.
Πολύ δε περισσότερο τα κρατικά κανάλια.


*****************************************

ΙΔΙΚΟΝ ΜΑΣ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ.... ΝΑ ΕΙΜΕΘΑ ΠΟΛΥ ΕΠΙΦΥΛΑΚΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΘΑ ΕΝΤΑΤΙΚΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΙΝ ΤΩΝ ΓΝΗΣΙΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΖΥΜΩΣΕΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΔΕΙΞΟΥΝ ΤΟΝ ΓΝΗΣΙΟΝ ΛΑΪΚΟΝ ΗΓΕΤΗ













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου