Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


******************************************************
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

29 Αυγούστου 2011

Με … 500 εκ. ευρώ o Εμίρης του Κατάρ έγινε “σωτήρας”!!!

Με … 500 εκ. ευρώ o Εμίρης του Κατάρ έγινε “σωτήρας”



Άντε συγχαρητήρια για το deal και εις ανώτερα. Ο Κωστόπουλος έσωσε το Λάτση και τούμπαλιν, η κυβέρνηση χωρίς να κάνει απολύτως τίποτε βγαίνει και πανηγυρίζει και το Χρηματιστήριο έχει πάθει αμόκ.
Είναι πράγματι μια ευχάριστη είδηση μες στη μαυρίλα την οικονομική, αν και μένει ακόμη πολύς χρόνος για να δούμε ποιος είναι κερδισμένος από τη συμφωνία, πόσο θα βοηθήσει την οικονομία αλλά και ποιοι θα πληγούν. Διότι δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι θα γίνουν και απολύσεις, και κλείσιμο υποκαταστημάτων και μειώσεις μισθών και στις δύο τράπεζες που ενώνονται εις σάρκαν μία.
Πέρα από τα γνωστά νούμερα του deal που είναι εντυπωσιακά και πράγματι δημιουργούν μια από τις 25 μεγαλύτερες τράπεζες της Ευρώπης, μας έκαναν εντύπωση ένα δύο… μικροπράγματα που έχουν όμως τη σημασία τους.
Μέχρι σήμερα κάποιοι καλοθελητές αλλά και κάποιοι από την κυβέρνηση εκθείαζαν τη συμμετοχή του εμίρη του Κατάρ στη συμφωνία. Έλεγαν ότι πρόκειται για ψήφο εμπιστοσύνης στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και άλλα τέτοια κουραφέξαλα. Κάποιοι διέδιδαν ότι τα πετροδολάρια που θα μπουν στο νέο τραπεζικό σχήμα θα αγγίξουν το 1,5 δις ευρώ.
Και ξαφνικά μαθαίνουμε ότι ο εμίρης απλά θα καλύψει ένα μετατρέψιμο ομολογιακό δάνειο 500 εκατ. ευρώ. Προφανώς και δεν είναι κορόιδο να βάλει ρευστό σε μια υπόθεση που είναι άγνωστο πως θα πάει. Διότι ακόμη και η νέα ισχυρή τράπεζα εξαρτάται από τη χρεοκοπία ή όχι της χώρας.
Ο εμίρης το γνωρίζει αυτό, βάζει μερικά… ψιλά και θα περιμένει δύο – τρία χρόνια για να δει τις υπεραξίες που θα καταγραφούν και πώς θα τρέξει το νέο σχήμα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι τελικές συνέργειες που αναμένεται να προκύψουν σε βάθος τριετίας, εκτιμώνται σε 650 εκατ. ευρώ κατ’ έτος, εκ των οποίων 350 εκατ. ευρώ αφορούν σε συνέργειες λειτουργικού κόστους, 210 εκατ. ευρώ αφορούν τη μείωση του κόστους χρήματος και 90 εκατ. ευρώ σε συνέργειες εσόδων.

Η εταιρεία αραβικών συμφερόντων Paramount, λοιπόν, δεν πάει σαν πρόβατο να χάσει τα λεφτά του. Αντιθέτως, με λίγα λεφτά γίνεται μεγαλομέτοχος στη νέα τράπεζα, πατάει γερά πόδι στην Ελλάδα και μπορεί να ελέγχει τις χρηματοδοτικές ροές προς μεγάλα έργα που γίνονται ή σχεδιάζονται.

Ο Εμίρης με λίγα λόγια έγινε πασάς χωρίς να βάλει και πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη, απλά πούλησε τη φήμη του και πόνταρε στην ανάγκη που είχαν οι Έλληνες τραπεζίτες από έναν ισχυρό, διεθνή παίκτη ο οποίος θα μπορούσε να λειτουργήσει σαν κράχτης. Και καλά έκαναν φυσικά ο Κωστόπουλος και ο Νανόπουλος, απλά ίσως περίμεναν ότι τα πετροδολάρια θα ήταν περισσότερα.
Όσο για τον… κακομοίρη, την κυβέρνηση, ας μην επιχαίρει που ήλθανε οι Άραβες. Διότι σε τέτοιες τιμές όποιος και να έλθει σωτήρας θα ήταν. Για σκεφτείτε πριν 6-7 χρόνια αν κάποιος έδινε 500 εκατ. στους ψηλομύτες Έλληνες τραπεζίτες αυτοί θα του έριχναν κλωτσιές.
Έτσι, λοιπόν, και οι τραπεζίτες είναι τώρα πιο σίγουροι με το εμίρη μαζί τους και ο εμίρης με λίγα φράγκα έγινε μάγκας στην Ελλάδα.
Και κάτι τελευταίο που εντυπωσιάζει. Βρίζουμε τους οίκους αξιολόγησης για τις κατά καιρούς υποβαθμίσεις της οικονομίας και των τραπεζών αλλά πάντα στα μεγάλα deal είναι παρόντες και βγάζουν τρελά λεφτά.
Η Citi και η JP Morgan ενεργούν ως χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι της Alpha Bank. H Barclays Capital, η Goldman Sachs International και η Rothschild ενεργούν ως χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι της Eurobank EFG.
Όλη η αφρόκρεμα των συμβούλων δηλαδή που ταυτόχρονα είναι αυτοί που έχουν διαλύσει την ελληνική οικονομία τους τελευταίους μήνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου