Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


******************************************************
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

26 Οκτωβρίου 2011

ΕΚΒΙΑΖΕΙ-ΚΛΕΒΕΙ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΙΣ !!


Διεργασίες εντός και εκτός για τα Ομόλογα των ταμείων

Πηγή:www.capital.gr


Την ένταξη των ομολόγων των ασφαλιστικών ταμείων που διαχειρίζονται τα διοικητικά τους συμβούλια, υπό την ομπρέλα της Τράπεζας της Ελλάδος και υπό τη διαχείριση του Κοινού Κεφαλαίου, με καθυστέρηση σχεδόν ενάμιση χρόνου, προωθεί η κυβέρνηση, εγείροντας θέμα για το εάν με αυτή την απόφαση επιδιώκει να «εκβιάσει» μια καθολική απόφαση των ταμείων στην όποια λύση αποφασιστεί σήμερα. Η αρχή γίνεται με το ΙΚΑ.

Με έγγραφό της η διεύθυνση οικονομικών υπηρεσιών του ταμείου, που φέρει την ένδειξη «Εξαιρετικά Επείγον» και ημερομηνία 24 Οκτωβρίου 2011, εισηγείται την εξουσιοδότηση του διοικητή Ρ. Σπυρόπουλου να υπογράψει σύμβαση παροχής υπηρεσιών θεματοφύλακα για το χαρτοφυλάκιο του ΙΚΑ ΕΤΑΜ σε τίτλους του ελληνικού δημοσίου με την Τράπεζα της Ελλάδος. Στο έγγραφο, τίθενται υπ’ όψιν του Διοικητικού Συμβουλίου του ΙΚΑ, προς το οποίο και αναφέρεται, οι διατάξεις του άρθρου 45 του Νόμου 3863/2010, του γνωστού πλέον ως ασφαλιστικού νόμου Λοβέρδου – Κουτρουμάνη. Σύμφωνα με τις διατάξεις αυτές, όπως αναφέρει το έγγραφο, «τα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου και τα έντοκα γραμμάτια του ελληνικού δημοσίου που βρίσκονται στα χαρτοφυλάκια των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης μεταφέρονται στην Τράπεζα της Ελλάδος χωρίς προμήθεια, η οποία λειτουργεί ως θεματοφύλακας».

Αυτό που δεν αναφέρει το έγγραφο της διεύθυνσης οικονομικών υπηρεσιών του ΙΚΑ, υπάρχει όμως ξεκάθαρα στο άρθρο 45 του νόμου που ψηφίστηκε από τη Βουλή, μετά από έγκριση της Τρόικας των δανειστών, το καλοκαίρι του 2010, είναι ότι η διαχείριση των επενδύσεων αυτών γίνεται από την ΤτΕ σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου περί «κοινού κεφαλαίου των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου και ασφαλιστικών φορέων». 

Συνεπώς, η όποια σύμβαση του ΙΚΑ με την ΤτΕ, αυτομάτως ενεργοποιεί το νόμο που προβλέπει την ένταξη των ομολόγων, ύψους περίπου 2 δισ. ευρώ, στο Κοινό Κεφάλαιο που έχει επενδύσει για το σύνολο των ασφαλιστικών ταμείων, ποσό 16 δισ. ευρώ, σε ομόλογα του ελληνικού δημοσίου. 

Η επίσπευση των διαδικασιών μετά από καθυστέρηση 17 και πλέον μηνών γεννά από μόνη της ερωτήματα, όπως άλλωστε και η συγκυρία μέσα στην οποία δρομολογούνται οι εξελίξεις στο μεγαλύτερο ασφαλιστικό ταμείο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάλογες διαδικασίες θα κινηθούν –εάν δεν έχουν γίνει ήδη– και στα υπόλοιπα ταμεία, καθώς έτσι,  όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί, αφενός θα επιδιωχθεί μια ενιαία στάση για τη συμμετοχή των ταμείων στο όποιο haircut, υπό την ομπρέλα της ΤτΕ, ενώ θα φύγει κι ένα μεγάλο βάρος από τα διοικητικά συμβούλια των ταμείων.  

Η πρώην υπουργός Εργασίας και διαγραφείσα από το ΠΑΣΟΚ βουλευτής, Λούκα Κατσέλη πάντως, είχε προαναγγείλει αλλαγή του άρθρου 45, επισημαίνοντας τον... ασυμβίβαστο διπλό ρόλο της Κεντρικής Τράπεζας, ως θεματοφύλακα και ως διαχειριστή.

Να σημειωθεί, ότι σε πολλά ασφαλιστικά ταμεία, τα Δ.Σ. είχαν λάβει απόφαση να μην συμμετέχουν στο roll over των ομολόγων των ασφαλιστικών ταμείων, αναφορικά με την απόφαση της 21ης Ιουλίου. 

Με το φόβο των Ιουδαίων, και υπό την αδήριτη ανάγκη η όποια απόφαση να ληφθεί τουλάχιστον με τον μανδύα της εθελοντικής συμμετοχής ώστε να αποφευχθεί ένα πιστωτικό γεγονός, η εσπευσμένη υπογραφή συμβάσεων με την ΤτΕ μπορεί να θεωρηθεί και προσπάθεια εξασφάλισης της καθολικής συμμετοχής των ταμείων στην απόφαση που ίσως ληφθεί σήμερα. Και μάλιστα, από την ΤτΕ και όχι από τις διοικήσεις των ταμείων. Ένα τέτοιο ενδεχόμενο, υποστηρίζουν κάποιοι, θα έβγαζε ένα μεγάλο βάρος και από τις πλάτες των μελών των Δ.Σ.

Εκτός συνόρων, σύμφωνα  με κυβερνητικές πηγές, η ελληνική πλευρά επιδιώκει στην απόφαση των ευρωπαίων ηγετών, να προβλέπεται η ανακεφαλαίωση των ομολόγων των ασφαλιστικών ταμείων από τον EFSF, ώστε να μην περάσει το όποιο haircut από τον κρατικό προϋπολογισμό, είτε με τη μορφή δανείων, είτε αυξημένων χρηματοδοτήσεων και επιβαρυνθεί και πάλι, υπέρμετρα το έλλειμμα.

Βέβαια, στην Ε.Ε. είναι πολλές οι φωνές που επιμένουν πως η περιουσία των ταμείων και κατά συνέπεια το ασφαλιστικό αποτελεί ζήτημα μακροχρόνιου σχεδιασμού, δεν είναι άμεσο και θα πρέπει να λυθεί, με τις κατάλληλες παρεμβάσεις, στο εσωτερικό της Ελλάδας.

Δεν αποκλείεται πάντως, η αντιμετώπιση των ομολόγων των ασφαλιστικών ταμείων (23,4 δισ. ευρώ σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες από το υπουργείο Εργασίας) να είναι διαφορετική, ανάλογα από τη συμμετοχή του δημοσίου στη χρηματοδότησή τους. Έτσι, για τα ταμεία κύριας ασφάλισης είναι πιθανό η λύση να βρίσκεται πιο κοντά στο πρώτο σενάριο ενώ για τα επικουρικά, στα οποία το δημόσιο δεν δέχεται οποιαδήποτε συμμετοχή, το δεύτερο. Για το λόγο αυτό άλλωστε, πληθαίνουν οι κυβερνητικοί παράγοντες που κάνουν λόγο για αναγκαίες παρεμβάσεις στα επικουρικά ταμεία και τα ταμεία εφάπαξ και τις συνδέουν πλέον ξεκάθαρα με το κούρεμα των ομολόγων... 


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου