Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


******************************************************
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

6 Οκτωβρίου 2011

Η εξαθλίωση των Αθηνών

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΙΣ, ΤΟ ΠΑΣΟΚ, Η ΤΕΩΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΙΣ ΤΗΣ Ν.Δ., ΟΙ "ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ", ΟΙ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΕΣ, ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ, ΟΙ ΚΟΥΚΟΥέδες, ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ, ΟΙ "ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ", ΟΙ "ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ ΑΣΤΟΙ", ΟΙ "ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΟΙ", ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΜΜΕ  ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΑΛΛΟ "ΚΑΚΟ ΣΥΝΑΠΑΝΤΗΜΑ", ΚΑΤΩΡΘΩΣΑΝ ΝΑ ΓΙΝΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΛΥΣΣΑΛΕΩΣ ΗΓΩΝΙΣΘΗΣΑΝ:
ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠ' ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΟΘΗ Η ΠΟΛΙΣ-ΟΜΦΑΛΟΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΛΟΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ, ΣΤΟΥΣ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΝΕΓΡΟΥΣ!!
ΑΞΙΟΣ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΤΟΥΣ !!!
ΑΞΙΑ ΕΣΤΙ ΚΑΙ Η ΡΑΣΤΩΝΗ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΠΟΥ ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΑΒΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΤΡΟΜΑΓΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΗΣ ΑΗΔΙΑΣΤΙΚΗΣ "ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗΣ" ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΤΩΝ ΜΜΕ ΚΑΙ ΕΡΜΑΙΟΝ ΤΩΝ ΟΡΕΞΕΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΑΚΤΗΤΩΝ ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΑΣΝΙΚΩΦ!!
ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ Η ΕΛΛΑΣ ΧΛΕΥΑΖΟΜΕΝΗ ΚΙ ΑΠ' ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ, ΚΙ ΑΠ' ΤΟΝ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟ !!!
 
Η εξαθλίωση των Αθηνών διώχνει τους Αθηναίους
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Αδειάζει το κέντρο των Αθηνών από τους μόνιμους κατοίκους του, παρά τους σποραδικούς εξωραϊσμούς κτιρίων όπως αυτό της φωτογραφίας. Οι τοξικομανείς που παίρνουν τη δόση τους στις εισόδους πολυκατοικιών, οι μετανάστες που συνωστίζονται υπό άθλιες συνθήκες σε μικρά διαμερίσματα, οι συμπλοκές μεταξύ παρανόμων, η εγκληματικότητα, η πορνεία διώχνουν τους Αθηναίους. Στον Δήμο Αθηναίων κατοικούν μονίμως σήμερα 133.386 λιγότεροι άνθρωποι απ' ό,τι το 2001.
--------
Ο φόβος διώχνει τους Αθηναίους από το κέντρο της πόλης
 
Της Τανιας Γεωργιοπουλου

Ο Κώστας και η Μαρία μετακόμισαν στο κέντρο της πόλης λίγο μετά τον γάμο τους, το 2006. Νοίκιασαν ένα σπίτι πίσω από το Μουσείο. «Η ιδέα ήταν, λιγότερες μετακινήσεις με το αυτοκίνητο, περισσότερο περπάτημα. Αλλωστε, από πού αλλού μπορείς να θαυμάσεις αυτή τη θέα» λέει η Μαρία ανοίγοντας το παράθυρο του σαλονιού που «βλέπει» στην Ακρόπολη. Ομως τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν και τόσο ειδυλλιακά. «Πολλές φορές το βράδυ δεν μπορούσαμε να γυρίσουμε στο σπίτι γιατί οι δρόμοι ήταν κλειστοί λόγω επεισοδίων. Τα Χριστούγεννα καλέσαμε κόσμο και χρειάστηκε να περάσουν πάνω από τους ναρκομανείς που χτύπαγαν ενέσεις στην είσοδο της πολυκατοικίας. Το αυτοκίνητο μάς κοστίζει ένα σωρό χρήματα. Μετά τις τρεις φορές που μας έσπασαν τα τζάμια το βάζουμε σε γκαράζ». Κάθεται πάνω σε μια κούτα γεμάτη βιβλία. «Φεύγουμε, δεν γίνεται άλλο» λέει και στη φωνή της ξεχωρίζει ένας τόνος ενοχής. «Σε αυτή την περιοχή γεννήθηκα. Είναι κρίμα».

Η «άλλη» πόλη
Ο Κώστας και η Μαρία αποφάσισαν να εγκαταλείψουν την προσπάθεια υπεράσπισης του κέντρου της πόλης, ενάντια σε όλες τις συνθήκες και τους υπευθύνους. Και δεν είναι οι μόνοι. Σύμφωνα με τα στοιχεία της τελευταίας απογραφής, στον Δήμο Αθηναίων κατοικούν μονίμως το 2011 133.386 λιγότεροι άνθρωποι από ό, τι το 2001. Καταγράφεται δηλαδή μείωση του πληθυσμού της τάξης του 20%. Η επεξεργασία των στοιχείων δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί. Ομως βασικά συμπεράσματα μπορούν να εξαχθούν απλώς με τη λογική. Οπως λέει στέλεχος του δήμου, «έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε ότι στην περιοχή των Αμπελοκήπων ή του Παγκρατίου, για παράδειγμα, δεν υπήρξε τόσο μεγάλη μείωση πληθυσμού. Αυτό σημαίνει ότι η μείωση του πληθυσμού στο κέντρο της πόλης είναι ακόμα μεγαλύτερη του 20%. Είναι μια δραματική αλλαγή που εκτιμούμε ότι έχει γίνει τα τελευταία χρόνια».
Οι επίσημες στατιστικές δεν μπορούν να απεικονίσουν άλλωστε την «άλλη πλευρά» αυτής της πόλης, που τελευταία μοιάζει να γίνεται κυρίαρχη. Τους χιλιάδες ανθρώπους που ζουν λάθρα στις γειτονιές του κέντρου, κυρίως μετανάστες, στην καλύτερη περίπτωση στοιβαγμένοι σε άθλια διαμερίσματα ή εγκαταλελειμμένα σπίτια, στη χειρότερη στις γωνίες των δρόμων. Κανένας από αυτούς φυσικά δεν έδωσε τα στοιχεία του στους απογραφείς. Δεν μπορούν να ονομαστούν λοιπόν επισήμως μόνιμοι κάτοικοι, αλλά όλοι ξέρουν ότι ζουν στο κέντρο της πρωτεύουσας και καθορίζουν τη ζωή της.
Ο Η. Π. μένει εδώ και περισσότερα από είκοσι χρόνια σε ένα δρόμο κάθετο στην πλατεία Αμερικής. «Πιστός» του κέντρου της πόλης, Ελληνας εξ Αιγύπτου, τον πρώτο καιρό γοητεύτηκε από την πολυπολιτισμικότητα της περιοχής. Τις γυναίκες με τις μαντίλες που πήγαιναν τα παιδιά τους στο σχολείο το πρωί, τους Πολωνούς εργάτες που περίμεναν στη στάση, τα μαγαζιά με τα παράξενα τρόφιμα... Ομως η λέξη που χρησιμοποιεί για να χαρακτηρίσει την κατάσταση που επικρατεί σήμερα είναι «χάος».
«Οι μετανάστες που μένουν τώρα εδώ δεν είναι αυτοί που ήταν άλλοτε. Δεν είναι νοικοκυραίοι, οικογένειες με παιδιά. Το βράδυ της Κυριακής στην πλατεία Αμερικής κάθονται πάνω από 300 άντρες, Σομαλοί, Νιγηριανοί. Οταν τους βλέπεις αρχίζεις να σκέφτεσαι ότι όλοι αυτοί ψάχνουν ένα τρόπο να βγάλουν χρήματα... Και δεν είναι καθόλου εύκολο σήμερα».
Εξω από τις πολυκατοικίες εκτός από τα αυτοκίνητα βρίσκονται παρκαρισμένα με αλυσίδα και τα καροτσάκια του σούπερ μάρκετ. «Είναι εργαλείο δουλειάς γι’ αυτούς που μαζεύουν μεταλλικά αντικείμενα» λέει ο Η. Π. «Τουλάχιστον αυτοί κάνουν κάποια δουλειά», προσθέτει.
Οι λιγοστοί, κυρίως μεγάλοι στην ηλικία, μόνιμοι κάτοικοι φοβούνται και μένουν κλεισμένοι στο σπίτι. «Δίκαια ή άδικα, μόνο όποιος μένει εδώ μπορεί να εκφέρει άποψη».
Ναρκωτικά, επεισόδια, εγκληματικότητα, λαθρομετανάστες, πορνεία. Ενα εκρηκτικό μείγμα που διώχνει τους κατοίκους, τους τουρίστες -τα ανακαινισμένα ξενοδοχεία του 2004 κλείνουν το ένα μετά το άλλο-, τελικά κάθε δραστηριότητα στην καρδιά της Αθήνας.

Λιγότερα έσοδα ο δήμος
«Ηρθα εδώ το 2008, για να διευκολύνω τη ζωή μου, να είμαι κοντά στο γραφείο. Τώρα λέω να γυρίσω πίσω στη μαμά μου, στο Χαλάνδρι» λέει υπάλληλος του Δήμου Αθηναίων. Υπάρχουν ωστόσο και κάποιοι που επιμένουν. ΄Η δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς. Η 70χρονη Γαλλίδα ζει στην Αθήνα από τα νιάτα της. Οταν ο άντρας της έφυγε από τη ζωή, εκείνη αποφάσισε να μην εγκαταλείψει το κέντρο, για να κάνει βόλτες και να μη νιώθει μοναξιά. Το διαμέρισμά της στον 7ο όροφο πάνω από τα μπαχαράδικα στην οδό Ευριπίδου είναι ίσως ένα από τα πιο ωραία σπίτια αυτής της πόλης. Τη ρωτούν συχνά αν φοβάται. «Οχι και πολύ. Αλλωστε, μόνο μια φορά μου έχουν ανοίξει το αυτοκίνητο. Και δεν κυκλοφορώ νύχτα»...
Τα στοιχεία της απογραφής ήρθαν απλώς να επικυρώσουν μια πραγματικότητα γνωστή ακόμα και σε όσους δεν παροικούν στο κέντρο της πόλης. Σημαίνουν όμως και κάτι ακόμα. Περίπου 40 εκατομμύρια λιγότερα έσοδα για τον Δήμο Αθηναίων από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους και βέβαια σημαντικά μειωμένα έσοδα από τα δημοτικά τέλη. Το δημοτικό συμβούλιο της πόλης ψήφισε ομόφωνα την αντίθεσή του στη μείωση των κονδυλίων. Στο σχετικό ψήφισμα αναφέρεται ότι μπορεί η Αθήνα να έχει λιγότερους κατοίκους, αλλά σε καμία περίπτωση δεν έχει λιγότερα προβλήματα. Το αντίθετο. Αλλωστε, μπορεί το βράδυ να μένουν λιγότεροι, αλλά στη διάρκεια της ημέρας χιλιάδες εργαζόμενοι ζουν και κινούνται στο κέντρο της πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου