Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


******************************************************
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

6 Μαΐου 2011

ΕΝ ΕΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΟΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΜΑΡΦΙΝ

ΕΝ ΕΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΟΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΜΑΡΦΙΝ!
ΑΣ ΕΥΧΗΘΩΜΕΝ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟΝ ΔΙΑ ΤΑΣ ΨΥΧΑΣ ΤΩΝ ΑΤΥΧΩΝ ΦΟΝΕΥΘΕΝΤΩΝ (ΠΟΥ ΕΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙΟΝ ΤΩΝ "ΔΙ' ΑΛΛΑΣ ΒΙΩΝ ΑΙΡΕΣΕΙΣ") ΚΑΤΑΘΕΤΟΝΤΕΣ, ΕΠΙ ΤΟΥ ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΤΩΝ, ΝΟΗΤΟΝ ΚΛΑΔΟΝ ΦΟΙΝΙΚΟΣ, ΚΑΙ ΑΣ ΩΠΛΙΣΘΩΜΕΝ ΜΕ ΣΘΕΝΟΣ & ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΨΥΧΙΚΑΣ (ΟΥΤΩΣ ή ΑΛΛΩΣ, ΤΑ ΚΑΛΑΣΝΙΚΩΦ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΥΡΟΒΟΛΑ ΟΠΛΑ ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΣΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΑΣ & ΣΤΟΥΣ ΝΕΩΣΤΙ ΚΑΤΟΧΟΥΣ ΤΗΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥΣ) ΔΙΟΤΙ ΣΥΝΤΟΜΩΣ ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΩΜΕ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ (ΩΣ ΛΕΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΩΡΑΙΑ ΤΗΝ ΓΟΥΑΤΕΜΑΛΑ --ΑΔΕΛΦΗ ΠΛΕΟΝ ΧΩΡΑ (ΜΠΑΝΑΝΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΟΠΩΣ ΚΙ ΕΜΕΙΣ (ΟΜΩΣ ΕΜΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝ ΜΠΑΝΑΝΕΣ!), "ΤΟΥ Δ.Ν.Τ. ΔΟΘΕΝΤΟΣ, ΜΥΡΙΑ ΔΕΙΝΑ ΕΠΟΝΤΑΙ") ΚΑΙ ΑΣ ΠΡΟΧΩΡΗΣΩΜΕ (ΔΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΡΘΩΣΙ & ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΛΛΗΝΙΣΙ) ΜΕ ΜΙΑ ΨΥΧΗ, ΜΙΑ ΒΟΥΛΗΣΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΙΑΧΗ


ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΚΑΝΩΜΕ ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΕΙΜΕΘΑ ΕΠΙΕΙΚΕΙΣ!!!




Τελικά Υπάρχει Διέξοδος;

Τελικά Υπάρχει Διέξοδος;

http://www.sofokleous10.gr/portal2/opinion/opinion/2011-01-20-23-27-54-2011012032680/

Και πριν προσπαθήσουμε να απαντήσουμε σ' αυτό το κρίσιμο ερώτημα, ας εξετάσουμε ένα ακόμη πιο κρίσιμο: ποιος έχει τα λεφτά; Κοινώς, που είναι η ρευστότητα, όπως εύστοχα μας ρωτούσε σε σχόλιό του αναγνώστης μας; Απάντηση: Στο διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα. Εν ολίγοις, στις μεγάλες τράπεζες και σε άλλα ομοειδή ευαγή ιδρύματα...
     Μιλάμε για το πολύ χρήμα. Για την ποσότητα εκείνη που διασώζει - ή καταρρακώνει - και κράτη και οικονομίες κι ό,τι άλλο θες. Για να γίνει πιο κατανοητό, αυτό σημαίνει ότι το χρήμα δεν βρίσκεται στα κράτη. Τα κράτη δανείζονται. Κι όση ρευστότητα διέθεταν, την παροχέτευσαν για τη διάσωση των τραπεζών δυο χρόνια πριν, όταν μόνο η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα - μεταξύ άλλων κεντρικών τραπεζών - διέθεσε γύρω στο 1,5 τρις ευρώ προς τις μαστιζόμενες από την εξ΄ Αμερικής προερχόμενη κρίση ευρωπαϊκές τράπεζες για να τις διασώσει. Για να έχεις ένα μέτρο σύγκρισης αγαπητέ μου αναγνώστη, ο "μηχανισμός στήριξης" των υπερχρεωμένων ευρωπαϊκών κρατών διαθέτει πιο κάτω από τα μισά από την ποσότητα χρήματος που διοχετεύθηκε για τη διάσωση των τραπεζών και μάλιστα  και με τη συνεισφορά του ΔΝΤ.
      Ας κάνουμε ένα μικρό flashback, πάμε πίσω στο 2008 κι ας δούμε τι έγινε τότε:

•Οι ευρωπαϊκές τράπεζες βρέθηκαν φορτωμένες με "τοξικά" χαρτιά. Δηλαδή, με χρεώγραφα χωρίς αξία - λόγω της κρίσης των subprimes και άλλων τινών - καταγράφοντας μεγάλες ζημιές στο ενεργητικό τους. Πολλές από αυτές βρέθηκαν στα πρόθυρα της κατάρρευσης.
•Τα ευρωπαϊκά κράτη "αναπλήρωσαν" τις ζημιές των τραπεζών γεμίζοντάς τες με ρευστότητα σε τεράστια ποσότητα. Το χρήμα μεταφέρθηκε στον τραπεζικό τομέα. Οι ζημιές "εξαφανίσθηκαν" αλλά η ρευστότητα των κρατών μειώθηκε δραματικά. Συνέπεια; Όσα κράτη είχαν απόλυτη ανάγκη για χρήμα - λόγω δανειακών αναγκών, βλέπε Ελλάδα - άρχισαν να συνθλίβονται κάτω από το βάρος των αυξημένων επιτοκίων δανεισμού.

•Οι τράπεζες από την πλευρά τους δεν "τολμούν" να επαναδιοχετεύσουν αυτή τη ρευστότητα στην αγορά αφού θα βρεθούν και πάλι στην αρχική δυσάρεστη ζημιογόνα κατάσταση. Κρατούν το ρευστό στα "αμπάρια" τους ώστε να εμφανίζονται ότι "σκάνε" από υγεία και ρευστότητα. Από την άλλη και οι οίκοι αξιολόγησης εμφανίζονται πιο αυστηροί και συγκρατημένοι, υποβαθμίζοντας ότι μπορεί να υποβαθμιστεί, "φυσώντας και το γιαούρτι" μετά την κατάσταση που - ούτε αυτοί - είχαν συνειδητοποιήσει το 2008. Φαύλος κύκλος. Οι τράπεζες δεν δανείζουν - διακρατώντας ρευστότητα - στη συνέχεια τα κράτη δεν έχουν ρευστό  και  το χρειάζονται διακαώς πληρώνοντας μεγαλύτερα επιτόκια, αυξάνεται το χρέος τους σε επίπεδα μη εξυπηρετήσιμα και υποβαθμίζονται με συνέπεια νέα μεγαλύτερα επιτόκια δανεισμού.
•Από την άλλη, οι τράπεζες διαθέτουν μεν ρευστότητα στα "αμπάρια" αλλά με τη διαδικασία του φαύλου κύκλου που περιγράψαμε παραπάνω τα κρατικά ομόλογα που διαθέτουν στα χαρτοφυλάκιά τους υποβαθμίζονται. Τα "κρατικά χαρτιά" είναι το νέο πρόβλημα. Τα νέα "τοξικά" προϊόντα! Τώρα γράφουν ζημιές από την απαξίωση των κρατικών ομολόγων, όμως τα "ξεφορτώνουν" στην ΕΚΤ, προκειμένου να περιορίσουν τη ζημιά τους και ταυτόχρονα η ΕΚΤ διοχετεύει ρευστότητα στις τράπεζες των κρατών που βρίσκονται εκτός αγορών.

     Τι προκύπτει μέχρι εδώ; Η χρηματοπιστωτική κρίση του 2008 μετατράπηκε σε δημοσιονομική, μέσω - χονδρικά - της διαδικασίας που περιγράψαμε πιο πάνω.

      Που μας οδηγεί αυτό το δεδομένο; Στα εξής απλά συμπεράσματα:

•Η Γερμανία, ή και όποια άλλη χώρα ή οργανισμός, ακόμη και να "θέλει" σήμερα να διασώσει τις υπερχρεωμένες ευρωπαϊκές χώρες δεν μπορεί. Γιατί πολύ απλά δε διαθέτει το χρήμα. Είπαμε το χρήμα βρίσκεται στο διεθνές - άρα και στο ευρωπαϊκό- τραπεζικό σύστημα. Τσάμπα παρακαλάμε τη Μέρκελ, το Σαρκοζί, τον Πούτιν ή τον Βούδα. Αν δεν σταθούμε ικανοί να βγούμε στις αγορές - ήτοι να δανειστούμε από το χρηματοπιστωτικό σύστημα - δεν υπάρχει άλλη, σοβαρή, πηγή χρηματοδότησης. Τα άλλα είναι πολιτικές παπαρδέλες. Οι Ευρωπαίοι μπορούν να συζητούν μήνες και χρόνια. Χωρίς χρήμα, μηδέν εις το...πηλήκιον, που λέει και κάποιος γνωστός!

•Οι τράπεζες μέχρι να "ξεκαθαρίσουν" το χαρτοφυλάκιό τους από τα "τοξικά" τους χαρτιά - κρατικά και μη- δεν πρόκειται να ξαναδιαθέσουν ρευστότητα ούτε στη...μάνα τους! Αποτέλεσμα: αναιμικοί ρυθμοί ανάπτυξης, ανεργία, δημοσιονομική κρίση και σκληρά μέτρα σε όλη την Ευρωπαϊκή ήπειρο. Άνευ χρημάτων ουδέν. Μόνο γκρίνια.

•Εναλλακτικές λύσεις ουσιαστικά δεν υπάρχουν, εφόσον το χρήμα παραμένει "κλειδωμένο" στα τραπεζικά "αμπάρια". Ευρωομόλογα, "τύπωμα χρήματος", επιμηκύνσεις, αναδιαρθρώσεις και άλλα κουλά απλώς παραλλάσσουν το πρόβλημα. Δεν το λύνουν. Για τα ευρωομόλογα, τάχουμε πει: "ο απόλυτος μηχανισμός αυτοκαταστροφής". Για την "εκτύπωση ευρώ", απλώς θα αυξήσει τα επιτόκια δανεισμού και κατά συνέπεια - μέσω των υψηλών πληθωριστικών πιέσεων που θα προκληθούν- θα εξαρθρώσει ταχύτερα τον ευρωπαϊκό κοινωνικό ιστό. Για να μην αναφέρουμε ότι οι Γερμανοί έχουν ακόμη στη σκέψη τους τον καταστροφικό πληθωρισμό από την εποχή της "Δημοκρατίας της Βαϊμάρης", που από μόνο του αποτελεί θέμα για ξεχωριστό άρθρο.

      Τελικά, υπάρχει διέξοδος; Και βέβαια.
      Είπαμε, πρέπει οι τράπεζες να διοχετεύσουν ρευστότητα στις αγορές. Και αναφερόμαστε βεβαίως στο διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα. Όχι στο ελληνικό.
      Και πως θα "πειστούν" οι τράπεζες να ξαναρίξουν χρήμα στις αγορές, άρα και στις αγορές χρέους, επαναφέροντας την κατάσταση στα πρότερα επίπεδα;
      Για να σου δείξω ότι όντως αυτή είναι η κεντρική αιτία του προβλήματος θα σου θυμίσω ότι ούτε η Κίνα πλέον δεν μπορεί να δανειστεί με ευκολία. Μπορείς εύκολα με μια απλή αναζήτηση να βρεις τις σχετικές ειδήσεις.
      Εδώ τώρα θέλω να με προσέξεις. Αναφερόμαστε στο ζήτημα από την παγκόσμια οπτική του. Μη μου μπερδευτείς με Παπανδρέου, Σαμαρά, Μέρκελ και άλλα "τοπικά"...
       Λοιπόν, ας δούμε τη ροή του χρήματος και εκεί θα βρούμε και τη διέξοδο. Από τα κράτη λοιπόν το χρήμα "κύλισε" στις τράπεζες. Δηλαδή, το "συγκεντρωμένο" χρήμα των κρατών διοχετεύθηκε ή "αποκεντρώθηκε" αν θέλεις σε μικρά, μεσαία ή μεγαλύτερα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Κάθε ένας από τους "παραλήπτες" πήρε μια ποσότητα. Μικρή ή μεγαλύτερη. Αθροιστικά τεράστια. Αλλά με τον έναν ή τον άλλο τρόπο το χρήμα "μοιράστηκε". Κι έτσι, έχασε την ισχύ που αποκτά όταν λειτουργεί η "συγκέντρωση κεφαλαίου".
       Αντανακλάσεις αυτής της διαδικασίας βλέπουμε παντού. Αποσχιστικές "τάσεις" στην Ευρώπη - ο καθένας φαίνεται να λειτουργεί για λογαριασμό του - στις επιχειρήσεις, με το downsizing να είναι ήδη της "μόδας" ώστε να μειωθούν τα κόστη και σε πλείστα όσα παραδείγματα. Η κοινωνία, η οικονομία ακόμη και η πολιτική σκηνή κατακερματίζεται. Πολυδιασπάται. Ακόμη και σε επίπεδο πόλων παγκόσμιας ισχύος έχουμε το φαινόμενο των νέων αναδυόμενων δυνάμεων. Τόχαμε ξαναγράψει. Οι G7 έγιναν G8, μετά G20 και δεν συμμαζεύεται. Δεν ζούμε στην εποχή των "συνενώσεων".  Είτε επιχειρήσεων, είτε κρατών, είτε οικονομιών, είτε διεθνών οργανισμών.
        Η διέξοδος; Όταν το χρήμα, το κεφάλαιο, θα αρχίσει να ξανασυγκεντρώνεται. Όταν οι τράπεζες προκειμένου να αξιοποιήσουν και να επανεπενδύσουν τα κεφάλαιά τους θα αρχίσουν να ξανασκέφτονται και να υλοποιούν "συνενώσεις". Η ίδια φιλοσοφία θα ξαναπεράσει και στο ευρύτερο σύστημα.
       Και πότε θα γίνει αυτό; Όταν αποκτήσουν και πάλι τη μεταξύ τους εμπιστοσύνη, ώστε να ευοδωθεί το κλίμα "συγκέντρωσης κεφαλαίου". Δεν συνεταιρίζεσαι με κάποιον που δεν εμπιστεύεσαι. Τότε λοιπόν, το συγκεντρωμένο χρήμα θα αποκτήσει και πάλι τη δυνατότητα να "χρηματοδοτήσει" τις οικονομίες.
        Απ' αυτήν την άποψη, η γερμανική πολιτική είναι ορθή.

•Κερδίζει χρόνο με "μηχανισμούς στήριξης", ώστε να "προλάβει" να αποκατασταθεί και η εμπιστοσύνη μεταξύ των ιδρυμάτων του τραπεζικού και χρηματοπιστωτικού συστήματος αλλά και η εμπιστοσύνη προς τα κράτη.

•"Ωθεί" τους ιδιώτες επενδυτές σε "συγκέντρωση κεφαλαίου" αφού τους εντάσσει στο μελλοντικό μηχανισμό στήριξης όπου θα κληθούν να υποστούν ένα μέρος της ζημιάς από ενδεχόμενη πτώχευση κράτους-μέλους της Ευρωζώνης. Και πως αλλιώς "απορροφά" κανείς ζημιές αν δεν συνταχθεί με πιο ισχυρά κεφάλαια ώστε να επιμερισθεί καλύτερα η ζημιά;
•Προωθεί την ιδέα της "συγκέντρωσης", συγκροτώντας κεντρικό μηχανισμό "διαχείρισης" των πιστωτικών κεφαλαίων προς τις χώρες που βρίσκονται εκτός αγορών. Του γνωστού "μηχανισμού στήριξης". Δεν "πολυδιασπά" τα κεφάλαια διάσωσης.

•"Αποδέχεται" - όχι με τόση χαρά είναι η αλήθεια - τη "συνένωση" ευρωπαϊκών και υπερατλαντικών κεφαλαίων, του ΔΝΤ δηλαδή, προκειμένου να συγκεντρωθούν κεφάλαια για τη διάσωση κρατών της Ευρωζώνης.
•Δεν ακούει τις "σειρήνες" της διάβρωσης της επί μέρους διαμοιρασμένης ρευστότητας, ενδίδοντας σε "εύκολες λύσεις" με πληθωριστικές συνέπειες, τύπου Ευρωομολόγου και συναφών "τεχνασμάτων", διατηρώντας ισχυρά τα κεφάλαια του ευρωπαϊκού χρηματοπιστωτικού συστήματος.
•Δεν "επιτρέπει" στην ΕΚΤ να μπλέκεται με τα κρατικά χρέη, αλλά τη διατηρεί υγιή "μητέρα" ενός ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος. Με απλά λόγια, η ΕΚΤ δεν "αγοράζει" απευθείας κρατικό χρέος αλλά διατηρεί τη ρευστότητα, άρα και την αξιοπιστία, του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος.

        Σε κάποια χρονική στιγμή λοιπόν - κι αυτό δεν αναμένεται στο άμεσο μέλλον - το ευρωπαϊκό τραπεζικό και χρηματοπιστωτικό σύστημα θα "απαντήσει". Νομοτελειακά.
         Γιατί όχι στο άμεσο μέλλον;
              Μα γιατί όλοι οι "παίκτες" περιμένουν να "μετρήσουν" την αξιοπιστία και τη δύναμη του οικοδομήματος της Ευρωζώνης, μετά την αναμενόμενη ισχυρή επικείμενη "κερδοσκοπική" επίθεση. Εφόσον απορροφηθούν οι κραδασμοί - έστω και με απώλειες- τότε η Ευρωζώνη θα έχει το πιο αξιόπιστο "πιστοποιητικό"! Τότε τα "χαρτιά" των κρατικών χρεών θα αρχίσουν να φαντάζουν όλο και λιγότερο "τοξικά".
         Πως θα "απαντήσει" το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα;
               Με ανασυγκρότηση δυνάμεων, με "συγκέντρωση" κεφαλαίου, δηλαδή με τη δημιουργία μέσω εξαγορών, συγχωνεύσεων ή άλλης μορφής συνεργασιών μεταξύ των διαφόρων τραπεζικών και χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, προκειμένου με την ισχύ των κεφαλαίων που θα προκύψουν να ανταποκριθεί στην "πρόκληση" της χρηματοδότησης μιας αξιόπιστης αλλά "διψασμένης" για ρευστότητα Ευρωζώνης. Τότε λοιπόν θα αρχίσουν να καταγράφονται στην επικαιρότητα και οι πρώτες σχετικές ειδήσεις.
          
          Φευ, όμως! Η συγκεκριμένη εκτίμησή μας δεν αφορά στο άμεσο μέλλον, αφού πρέπει πρώτα κι εμείς ως χώρα αλλά και η υπόλοιπη Ευρωζώνη να περάσουμε - και μάλιστα επιτυχώς - στην "απέναντι όχθη" της δοκιμασίας που θέλει να "μάθουμε" να ζούμε με λιγότερα κεφάλαια, κι εδώ θυμίζει λίγο τους μύθους του Χότζα. Επίσης, πρέπει οι ηγέτες της Ευρώπης να έχουν την πολιτική βούληση να υπερασπιστούν - μέχρι τέλους -  το ευρώ, κι αυτό δεν είναι καθόλου βέβαιον ότι ισχύει ή ότι θα εξακολουθήσει να ισχύει και στο μέλλον. Και τέλος θα πρέπει το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα να έχει φροντίσει το ίδιο να διατηρήσει την κεφαλαιακή του επάρκεια, τη ρευστότητα και την αξιοπιστία του.
           Εφόσον τηρηθούν οι προϋποθέσεις, τότε να είστε βέβαιοι: οι ευρωπαϊκές τράπεζες θα κρατούν στα χέρια τους το "κλειδί" της εξόδου από την ευρωπαϊκή κρίση.

ΤΩΡΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ!!!

ΣΤΟ Illustrator "ΕΦΤΙΑΞΕ" Ο ΟΜΠΑΜΑ ΤΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ ΤΟΥ

«Πειραγμένο» το πιστοποιητικό γέννησης του Barack Obama!


Το πιστοποιητικό γέννησης του αμερικανού προέδρου Barack Obama που παρουσίασε στις 27 Απριλίου φαίνεται πως είναι πλαστογραφημένο ή καλύτερα «δουλεμένο» στο πρόγραμμα Adobe Illustrator!
Το έγγραφο έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Λευκού Οίκου, σε μορφή pdf και μπορείτε να το κατεβάσετε –όσο είναι εκεί- από το συγκεκριμένο σύνδεσμο. Όταν όμως επιχειρήσετε να το ανοίξετε –όσοι έχουν το πρόγραμμα αυτό- με το Adobe Illustrator θα διαπιστώσετε πως το έγγραφο έχει δημιουργηθεί «layer προς layer» δηλαδή επιφάνεια πάνω σε άλλη επεξεργασμένη επιφάνεια.
Με άλλα λόγια εάν το πιστοποιητικό γέννησης ήταν απλώς σκαναρισμένο και μετά είχε μετατραπεί σε μορφή pdf στην ανάλυσή του στο Adobe Illustrator θα φαινόταν ως μια επιφάνεια και χωρίς καμία επεξεργασία.
Το παραπάνω δεν αφήνει καμία αμφιβολία πως τουλάχιστον το έγγραφο που έχει αναρτηθεί στην επίσημη σελίδα του Λευκού Οίκου έχει δημιουργηθεί σχεδόν από την αρχή.
Και εδώ τα ερωτήματα που γεννώνται είναι πολλά:
Είναι τελικά πλαστογραφημένο το πιστοποιητικό γέννησης του αμερικανού προέδρου;
Εάν δεν γεννήθηκε στη Χαβάη ευσταθούν οι φήμες ότι τελικά γεννήθηκε στην Κένυα και κατά συνέπεια δεν μπορεί να είναι πρόεδρος των ΗΠΑ;
Και αν εν τέλει κάποιοι προχώρησαν στην πλαστογραφία του πως ο Λευκός Οίκος και το επιτελείο του αμερικανού προέδρου έκαναν ένα τέτοιο παιδαριώδες λάθος;
Η μήπως τελικά δεν ήταν και τόσο «παιδαριώδες»; Μήπως κάποιοι στο περιβάλλον του ίδιου του Αμερικανού προέδρου επιχείρησαν έτσι να τον παγιδεύσουν με απρόβλεπτες, μέχρι στιγμής, συνέπειες;
Όλα αυτά τα ερωτήματα είναι σίγουρο πως θα απασχολήσουν τα διεθνή ΜΜΕ στις αμέσως προσεχείς ημέρες.
Image
Η αρχική μορφή του πιστοποιητικού γέννησης του Barack Obama έτσι όπως είναι αναρτημένο στην επίσημη ιστοσελίδα του Λευκού Οίκου
Image
Δείγμα των επιφανειών που έχουν υποστεί επεξεργασία στο Adobe Illustrator. Το παραπάνω καταδεικνύει πως το έγγραφο έχει δημιουργηθεί από την αρχή
Image
Άλλη μια περίπτωση επεξεργασίας. Αυτή τη φορά έχουμε αφαιρέσει το layer του πράσινου φόντου
Image
Δύο επιφάνειες του εγγράφου που έχουν μετακινηθεί δείγμα της επεξεργασίας που έχει υποστεί
Image
Λεπτομέρεια της επεξεργασίας. Το R που διακρίνεται κάτω υπήρχε από πριν, ενώ στη νέα επιφάνεια που δημιουργήθηκε έχουν προστεθεί τα γράμματα BA ACK.
------------------------------------------
ΠΡΑΓΜΑΤΙ, ΤΟ ΒΑΛΑΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΣΤΟ ΙΛΛΟΥΣΤΡΕΪΤΟΡ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ, ΕΧΕΙ ΟΥΚ ΟΛΙΓΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ---ΔΕΝ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΩΣΑΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟ ΕΧΑΛΚΕΥΣΑΝ, ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΕΠΙΤΗΔΕΣ (ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΛΕΓΟΜΕΝΟΙ WHISTLEBLOWERS) ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΚΑΛΥΨΩΜΕ!! --ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΔΙΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΝ ΑΛΛΑ ΔΙΑ ΦΩΤΟΤΥΠΙΑΝ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ!!! ΤΙ ΘΑΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΙΝΗ??? ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΛΗΞΙΑΡΧΕΙΟΝ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟΝ ΕΙΣ ΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΙΝ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΝΑ ΤΟ ΕΞΕΤΑΖΗ!!! ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΛΥΣΙΣ ΤΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΣΕ "ΦΙΛΜΑΚΙ"


Obama “birth certificate” contains Adobe Illustrator editing data.

The Obama birth certificate was not “scanned” in by the White House. It was absolutely, positively created using Adobe Illustrator. The staff here at CofCC.org downloaded a copy directly from the White House and opened it with Adobe Illustrator.
Obama spent three years and $2 million in legal fees refusing to hand over a copy of a $15 birth certificate. Why? Now, after the “mainstream” media has been demonizing anyone who mentions the issue, Obama suddenly releases what he says is his birth certificate. Why did Obama hide it for so long. Also, Obama knows full well that even if he released a crude forgery, the media would declare it was real no matter what.
In short, Obama and the media have put the American public in a position where we can’t take anything at face value.
A few issues have come up with the birth certificate. First it is an Adobe *.pdf file. If you open it in Adobe’s editing software, you get Illustrator editing boxes and numerous “layers.”
For those who have never used Adobe Illustrator, a graphic is created using layers. A background image may be the first layer. A photo of a person may be the second layer on top of that. Some added text may be a third layer on top of that.
The birth certificate that the White House placed on their website for download is not a literal scan of a document. It was put together with Adobe Illustrator.
The “Non” in the word “None” was inserted into the rest of the document using Adobe Illustrator. The “AUG – 8 196″ was inserted in the phrase “AUG – 8 196.” If you own a copy of Adobe Illustrator, you can easily verify this for yourself. If not, notice that in “1961″ the “1″ on the end looks different than the first “1.” Also the “1″ on the end is far darker than the rest of the phrase. It can be very easily shown that the “196″ and the “1″ are part of two completely different Adobe Illustrator objects. This is true for both instances.
Also, the date at the bottom and the signature are separate Adobe Illustrator objects. The birth certificate is made up of numerous building blocks put together. The White House made no effort to conceal the fact that the document was created like this.
There are two other building blocks that show up, though we have not determined what they are there for yet.