Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


******************************************************
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

6 Ιουνίου 2011

ΤΟ ΗΦΑΙΣΤΕΙΟΝ Puyehue ΤΗΣ ΧΙΛΗΣ

Εξωπραγματικές εικόνες από το ξύπνημα του ηφαιστείου Puyehue στη Χιλή

Με τους κεραυνούς να μαίνονται πάνω από τον κρατήρα, η έκρηξη θυμίζει ταινία καταστροφής 
--------------------------------------------------------------------

Η ΥΨΟΥΣ 10 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΩΝ ΣΤΗΛΗ ΤΕΦΡΑΣ 

Κονιορτοποιημένα πετρώματα από τα έγκατα της Γης, ατμός και κεραυνοί που σχίζουν τη νύχτα. Έπειτα από έναν λήθαργο 60 ετών, το ηφαίστειο Puyehue στις χιλιανές Άνδεις ξύπνησε με άσχημη διάθεση, αναγκάζοντας τις αρχές να απομακρύνουν 3.500 κατοίκους από τα γύρω χωριά.

Η στήλη ατμού και τέφρας έφτασε σε ύψος δέκα χιλιομέτρων μέσα σε λίγες ώρες από την ενεργοποίηση του ηφαιστείου την Κυριακή. Ο ανατολικός άνεμος παρέσυρε τα σκούρα νέφη μέχρι τη γειτονική Αργεντινή και δημιούργησε προβλήματα. Η στάχτη έκανε τη μέρα νύχτα στο δημοφιλές θέρετρο του Σαν Κάρλος ντε Μπαριλίτσε και το τοπικό αεροδρόμιο έκλεισε.

Το Puyehue, περίπου 1.000 χλμ από το Σαντιάγο, είναι ένα από τα τέσσερα ηφαίστεια στο γεωλογικό σύμπλεγμα του Puyehue-Cordón Caulle -και τα τέσσερα τροφοδοτούνται από το ίδιο υπόγειο φρεάτιο που φέρνει μάγμα από τον γήινο μανδύα.

Ειδικά το Puyehue είναι ένα «στρωματο-ηφαίστειο», ή «σύνθετο ηφαίστειο», είναι δηλαδή ένα ψηλό, κωνικό ηφαίστειο που σχηματίστηκε από αλλεπάλληλα στρώματα στερεοποιημένου ηφαιστειακού υλικού.

Το βίαιο ξύπνημα του Puyehue συνοδεύεται από συνεχείς αστραπές που διαπερνούν το σύννεφο τέφρας πάνω από τον κρατήρα -είναι ένα σύνηθες φαινόμενο στις ηφαιστειακές εκρήξεις, το οποίο προκαλείται από τη συσσώρευση ηλεκτρικών φορτίων στο υλικό που εκτινάσσεται στην ατμόσφαιρα.

Ένα άλλο ηφαίστειο του ίδιου συμπλέγματος, το Cordón Caulle, είχε εκραγεί λίγο μετά το σεισμό της Βαλντίβια το 1960, ο οποίος ήταν ο δεύτερος ισχυρότερος σεισμός που έχει καταγραφεί ποτέ.

Οι δονήσεις που προηγήθηκαν της έκρηξης στο Puyehue ξεκίνησαν το Σάββατο και δεν ξεπέρασαν σε ένταση τους 4 βαθμούς στην κλίμακα Ρίχτερ.

Περισσότερες λεπτομέρειες  στο http://hercolano6.blogspot.com/

 

Από θεότητα, κλόουν

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ

Από θεότητα, κλόουν

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: 6 Ιουνίου 2011 -- http://www.tanea.gr/gnomes.htm
Η Τρίπολη είναι γεµάτη από τα επίσηµα πορτρέτα του Μουαµάρ Καντάφι. Καλύπτουν ολόκληρες προσόψεις κτιρίων και διαφηµιστικές πινακίδες, κοσµούν λόµπι ξενοδοχείων, γραφεία, καταστήµατα, ακόµη και σχολεία. «Ο Στοργικός Ηγέτης και Οδηγός της Επανάστασης» είναι σαν θεότητα µε στρατιωτική περιβολή. Το φόντο είναι συνήθως ακτίνες φωτός. Πορτρέτα του Καντάφι υπάρχουν και στη Βεγγάζη. Αλλά δεν θυµίζουν σε πολλά πράγµατα τον Καντάφι της Τρίπολης. Οι απεικονίσεις στην καρδιά της εξέγερσης είναι καρικατούρες του δικτάτορα και γκραφίτι. Και αυξάνονται συνεχώς. Κοσµούν στρατιωτικές βάσεις, κτίρια καισχεδόν κάθε διαθέσιµο τοίχο. Σε κάποιο από αυτά ο Καντάφι αντλεί πετρέλαιο από µια φτερωτή καµήλα, σε κάποιο άλλοκρατάει οµπρέλα καθώς ο ουρανός βρέχει αίµα, στο τρίτο έχει ουρά φιδιού και διχαλωτή γλώσσα. Υπάρχει ο Καντάφι ∆ράκουλας και ο Καντάφι κλόουν, ο Καντάφι που κυνηγά ένας σκύλος και ο Καντάφι που τρώει µια κλωτσιά στο κεφάλι.

Οι παραλλαγές της γελοιοποίησης του δικτάτορα είναι αναρίθµητες.Από µια άποψη είναι εύκολος στόχος: οι εκκεντρικότητές του προσφέρουν άφθονο υλικό για σάτιρα.

Σε αυτότο καλλιτεχνικό κίνηµα της εξέγερσης συµµετέχουν και άλλες πόλεις της Ανατολικής Λιβύης, όπως το Τοµπρούκ, η Αλ Μπάιντα, η Ντέρνα. Η καρδιά του κινήµατος, όµως, χτυπάει στη Βεγγάζη. Στην πόλη αυτή βρέθηκε από την αρχή της εξέγερσης ο δηµοσιογράφος της εφηµερίδας «Οµπζέρβερ» Ρόρι Μαλχόλαντ. Αντίθετα µε τις διαφηµιστικές πινακίδες στηνΤρίπολη που τις έχει καταλάβειόλες ο Καντάφι,οι διαφηµιστικές πινακίδες στη Βεγγάζη έχουν µια φράση στα αγγλικά: «Εχουµε ένα όνειρο». Οπως παρατηρεί ο βρετανός δηµοσιογράφος, το όνειρο αυτό έχει γίνει πραγµατικότητα κυρίως στην παραλία της Βεγγάζης. Η κόκκινη, πράσινη και µαύρη σηµαία της εξέγερσης βρίσκεται παντού µαζί µε τιςσηµαίες της Γαλλίας και της Βρετανίας και των Ηνωµένων Πολιτειών. ∆ιαδηλώσεις κατά του Καντάφι πραγµατοποιούνται στην παραλιακή οδό της πόλης σχεδόν κάθε µέρα. Ηγέτες φυλών, πολιτικοί και µαχητές εκφωνούν ένθερµες οµιλίες υπό τα χειροκροτήµατα και τις επευφηµίες του πλήθους. Κάποιοι πυροβολούν στον αέρα.

Ο άνεµος της ελευθερίας σαρώνει ολόκληρη την πόλη. Στη Βεγγάζη κυκλοφορούν εφηµερίδες και εκπέµπουν ραδιοφωνικοί σταθµοί. Συγκροτήµατα που τραγουδούν ραπ λένε µε ρίµα πράγµατα που κανείς δεν µπορούσε να πει για χρόνια ολόκληρα. Αλλά οι καρικατούρες του δικτάτορα είναι η πιο εντυπωσιακή εκδήλωση αυτού του πρωτόγνωρου κύµατος ελευθερίας της έκφρασης.Αυτό ήταν το πρώτο πράγµα που τράβαγε την προσοχή κάποιου όταν έφτανε στη Βεγγάζη. Καρφωνόταν στον αµφιβληστροειδή περισσότερο και από τα εκατοντάδες πόστερ µε τις φωτογραφίες και τα ονόµατα όσων έχασαν τη ζωή τους ή αγνοούνται από την αρχή της εξέγερσης. Ελάχιστοι γνωρίζουν ποιοι είναι οι δηµιουργοί αυτού του τεράστιου έργου αποδόµησης του τυράννου. Ποιοι είναι αυτοί που πολεµούν για την πτώση του καθεστώτος µε πενάκια και σπρέι.