Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


******************************************************
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

30 Ιουνίου 2011

AΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ

ΓΙΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΛΕΓΟΥΝ ΚΑΤΙ ΣΩΣΤΟ ΤΑ ΜΜΕ...



ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ, ΠΟΥ ΛΕΓΕΙ Ο κ. Γ. ΤΡΑΓΚΑΣ ??? 

ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΛΑ ΘΑ KANOYN ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!

ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ ΗΤΟ Η ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΜΟΥΜΠΑΡΑΚ, 

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΜΑΖΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΥΜΠΑΡΑΚ!!!  

ΟΙ ΗΡΟΣΤΡΑΤΟΙ ΧΑΜΟΓΕΛΟΥΣΑΝ ΓΟΗΤΕΥΤΙΚΑ !!


“Αγανακτισμένη” και “θυμωμένη” δηλώνει, ένα 24ωρο μετά την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου στη Βουλή, η βουλευτής του ΠαΣοΚ κυρία Εύα Καϊλή. Με γραπτή ανακοίνωσή της η νεαρή βουλευτής αναφέρει: «είμαι θυμωμένη και αγανακτισμένη, γιατί δεν έχω τη δύναμη μόνη μου να διορθώσω όσα βλέπω, γιατί εδώ και μήνες επισημαίνω λάθη και καθυστερήσεις, εδώ και μήνες ζητούσα απαντήσεις ώστε να μην υπάρχουν δικαιολογίες». Ωστόσο σημειώνει δεν έδωσε λευκή επιταγή σε κανέναν.

Αστείες δικαιολογίες μαντάμ. Το υπερψηφίσατε το άθλιο και άδικο, δικαίωμα σας, έχετε και την ευθύνη της επιλογής . Ναι, με αστερίσκους δεν υπάρχει. Η ψήφιση του μεσοπρόθεσμου είναι από μόνη της μια πάλλευκη επιταγή, αν το έχετε κατανοήσει. Είναι να σας το πω πιο απλά,  αν έχετε δει όταν κάνετε shopping therapy,  υπάρχει μια μικρή πινακίδα που λέει «μετά την απομάκρυνση από το ταμείο ουδέν λάθος αναγνωρίζεται».


ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΝ- ΤΟ Forbes ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ-Γιατί επιλέγεται αυτός ο δρόμος της αγωνίας ??

Forbes: Ο κοινωνικός ιστός της Ελλάδας θα διαλυθεί με την πολιτική Παπανδρέου


Τι κάνεις όταν η οικονομία σου βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση και το έδαφος πλησιάζει απειλητικά; Αν είσαι η Ελλάδα, ενισχύεις την λιτότητα, ώστε η πτώση σου να είναι ακόμη πιο θεαματική!

Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, η ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει τη λιτότητα, επιδιώκονταν να κατευνάσει τους δανειστές της, και να εισπράξει κάποια ακόμη δισεκατομμύρια βοήθειας, ώστε να τα χώσει στον καυστήρα (χρημάτων) του ελληνικού δημοσίου. Δεν έχει όμως καμιά σημασία. Η οικονομία της συρρικνώνεται τόσο ραγδαία, που οι οικονομικές ενισχύσεις της Ελλάδας δεν παίζουν κανέναν ρόλο.

Στις σύγχρονες οικονομίες, οι όποιες κυβερνητικές πολιτικές φαίνονται πρώτα απ όλα στο ζήτημα της απασχόλησης. Τον Μάρτιο, η συνολική απασχόληση στην Ελλάδα έπεσε κατά 9% σε σχέση με την αιχμή που είχε πετύχει τον Οκτώβριο του 2008, και συνεχίζει να πέφτει. Μιας και κανένας δημόσιος υπάλληλος δεν έχει απολυθεί λόγω λιτότητας, τα παραπάνω νούμερα μας δείχνουν ότι αυτό που συρρικνώνεται είναι ο ιδιωτικός τομέας. Και επειδή ο ελληνικός ιδιωτικός τομέας είναι αυτός που πληρώνει τόσο τον δημόσιο όσο και το εθνικό χρέος, τα πράγματα σκουραίνουν.

Αυτή την ώρα οι Έλληνες διαδηλώνουν στους δρόμους, και ο Παπανδρέου προσπαθεί να επιβάλλει νέα μέτρα αυστηρής λιτότητας. Μιλάει μάλιστα για περικοπές ύψους €3.8 δις, στις δημόσιες δαπάνες. Μάλλον θα το πετύχει. Τι θα γίνει όμως μετά;

Κανένας δεν φαίνεται να πρόσεξε ότι οι αυξήσεις των φόρων που επιβλήθηκαν με τα προηγούμενα μέτρα λιτότητας συνέβαλαν στη συστολή της οικονομίας. Τώρα προβλέπονται περαιτέρω αυξήσεις φόρων. Και παρά τα εν λόγω στοιχεία, η ΕΕ εκτιμά πως το ελληνικό ΑΕΠ θα μειωθεί μόλις κατά 3% το 2011, και μετά θα σημειώσει αύξηση 1.1% το 2012. Αν όμως η ελληνική οικονομία συνεχίσει να συστέλλεται με ρυθμό 4.8%, το 2012 το πραγματικό ΑΕΠ θα είναι κατά 7.6% μικρότερο από αυτό που περιμένει η ΕΕ, και 11.5% μικρότερο από το αντίστοιχο του 2009.

Ο κοινωνικός ιστός της Ελλάδας θα διαλυθεί πριν το ΑΕΠ μειωθεί στο 88.5% των επιπέδων του 2009. Ο απλός κόσμος δεν πρόκειται να δεχθεί τόση οικονομική ζημιά. Αν ο Παπανδρέου συνεχίσει αυτή τη πολιτική καμικάζε, εστιάζοντας στη λιτότητα, σύντομα θα απομακρυνθεί.

Με ένα χρέος ίσο με το 150% του ΑΕΠ, και μια όλο και πιο συρρικνούμενη οικονομία, η Ελλάδα έχει να επιλέξει μεταξύ της  άμεσης χρεοκοπίας, και περισσότερου δανεισμού, που όμως θα οδηγήσει σε μια χρεοκοπία αργότερα. 

Τότε γιατί επιλέγεται αυτός ο δρόμος της αγωνίας, μόνο και μόνο για να κερδηθούν κάποιοι μήνες; Και γιατί συνεχίζεται η λιτότητα, όταν αυτό που χρειάζεται είναι ανάπτυξη; Μάλλον επειδή οι οικονομικές ελίτ της χώρας δεν πρόλαβαν ακόμη να μεταφέρουν τα κεφάλαιά τους στο εξωτερικό.

Οι ελληνικές τράπεζες δανείζονται με φρενήρη ρυθμό από την ΕΚΤ, χρησιμοποιώντας τα κρατικά ομόλογα ως εγγύηση. Αυτά τα δάνεια της ΕΚΤ επιτρέπουν στους Έλληνες να αποσύρουν ευρώ από τις τράπεζες και να τα μεταφέρουν στο εξωτερικό. Μόλις η Ελλάδα πτωχεύσει, τα ομόλογα δεν θα μπορούν να χρησιμοποιούνται ως εγγύηση, και το ελληνικό τραπεζικό σύστημα θα καταρρεύσει. Όσοι Έλληνες λοιπόν διαθέτουν χρήματα, δεν θέλουν η χρεοκοπία να συμβεί τώρα.

Ας φανταστούμε το σενάριο ότι οι Έλληνες αλλάζουν τακτική, και προσπαθούν να σώσουν τη χώρα τους. Ποιο θα πρέπει να είναι το  οικονομικό σχέδιο που θα ακολουθηθεί; Πριν πεινάσουν, ας θυμηθούν την Ουγγαρία. Στα μέσα του 2010, η Ελλάδα και η Ουγγαρία είχαν τα ίδια οικονομικά προβλήματα, και δέχονταν πιέσεις να εφαρμόσουν πολιτικές αυστηρής λιτότητας, με αντάλλαγμα την οικονομική τους «διάσωση». Η Ελλάδα επέλεξε να πιει το κώνειο της τρόικας, ενώ η Ουγγαρία το απέρριψε.

Η Ελλάδα αύξησε τους φόρους στο όνομα της λιτότητας, ενώ η Ουγγαρία ξεκίνησε ένα ριζοσπαστικό φορολογικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, που συμπεριλάμβανε 16% φόρο εισοδήματος, και 10% φόρο για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Ποια προσέγγιση απέδωσε περισσότερο;
Το 2010, το ουγγρικό ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 1.2%, ενώ το ελληνικό έπεσε κατά 4.5%. Και ενώ η ελληνική οικονομία αναμένεται (από την ΕΕ) να μειωθεί κατά 3% το 2011, η ουγγρική εκτιμάται (από το ΔΝΤ) πως θα αυξηθεί κατά 2.8%. Από τον Ιανουάριο του 2011, έως τον Μάρτιο του 2011, η ανεργία στην Ελλάδα αυξήθηκε από 15.1% σε 16.2%, ενώ στην Ουγγαρία έπεσε από το 12.1% στο 11.6%.

Ο σκοπός της λιτότητας είναι να βοηθηθεί ένα κράτος ώστε να εξυπηρετήσει τα χρέη του. Στην Ελλάδα, το μόνο που κατάφερε μια χρονιά λιτότητας, είναι να ανέβουν τα σπρεντς των 10ετών ομολόγων από το 10% στο 16.8%. Αντίθετα, στην Ουγγαρία, τα σπρεντς των αντίστοιχων ομολόγων έπεσαν στο 7.4% την ίδια χρονική περίοδο.

Κάποιοι οικονομολόγοι προτείνουν την επιστροφή μιας υποτιμημένης  δραχμής για να έχει η Ελλάδα ανταγωνιστικότητα και  ανάπτυξη. Να σημειωθεί ότι τον τελευταίο χρόνο, το ουγγρικό νόμισμα ενισχύθηκε κατά 6% απέναντι στο ευρώ.
Το 2010 βέβαια, η Ουγγαρία μπορούσε να αρνηθεί τη διάσωσή της χωρίς να κινδυνεύει με χρεοκοπία. Σήμερα η Ελλάδα δεν μπορεί να κάνει το ίδιο. Όμως θα χρεοκοπήσει σίγουρα. Το ερώτημα είναι αν η χρεοκοπία αυτή θα την βοηθήσει, ή απλά θα κάνει τα πράγματα χειρότερα.

Για να ανακάμψει η Ελλάδα θα πρέπει οπωσδήποτε να επιδιώξει ανάπτυξη. Και επίσης να μείνει στο ευρώ. Χωρίς αξιόπιστο νόμισμα, ένα σύγχρονο αστικό κράτος μπορεί εύκολα να περιπέσει σε ανυποληψία, χάος, ακόμη και πείνα.

Σε γενικές γραμμές, η Ελλάδα πρέπει να κάνει αυτό που πρέπει να κάνει και η Αμερική. Να ενισχύσει τον νόμο, να επεκτείνει τις οικονομικές ελευθερίες, να διατηρήσει ένα σταθερό νόμισμα, να μειώσει και να απλοποιήσει τη φορολογία, να περικόψει κρατικές δαπάνες, να απελευθερώσει το εμπόριο, και να μεταρρυθμίσει την προβληματική  της νομοθεσία.
Πολιτικά, αυτό ο  δρόμος δεν είναι εύκολος για τις ΗΠΑ, και ίσως να είναι αδύνατος για την Ελλάδα.
Θα το δούμε.

S.A.-Forbes

ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟ ΣΥΝΘΗΜΑ

ΤΟ ΠΙΟ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΑΚΟΥΣΕΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΣ
(ΑΠΟ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ -- ΤΗΣ 30-6-2011-- ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ)





30-6-2011: ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ


ΛΕΤΕ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ???


http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=288818

enet.gr, 23:59 Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Αγρια νύχτα στα Χανιά, με επιθέσεις σε γραφεία ΠΑΣΟΚ και Ντόρας

Οργισμένη νύχτα στα Χανιά με διαδηλωτές να σπάνε, κατά τη διάρκεια πορείας, τα γραφεία πολιτικών κομμάτων και βουλευτών κάτω από χειροκροτήματα του πλήθους. Δεν έλειψαν οι φωτιές σε κάδους απορριμμάτων και τα οδοφράγματα στη θέα των αστυνομικών δυνάμεων. 

 

Η πορεία ξεκίνησε αυθόρμητα μετά τις 10 το βράδυ με στόχο τα γραφεία των βουλευτών προκειμένου ο κόσμος να διαμαρτυρηθεί για τη ψήφο (το "ναι" ή το "παρών") στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα. 


 

Οι διαδηλωτές αρχικά, κατευθύνθηκαν από την πλατεία της Αγοράς στην οδό Σκαλίδη όπου βρίσκονται τα γραφεία της βουλευτή Ευαγγελίας Κουρουπάκη.
Στη συνέχεια, κινήθηκαν στην οδό Κυδωνίας, όπου βρίσκονται τα γραφεία της "Δημοκρατικής Συμμαχίας" αλλά και του βουλευτή Χρήστου Μαρκογιαννάκη.
Οταν η πορεία, που πλησίαζε τα χίλια άτομα, έφτασε έξω από τα γραφεία του κόμματος της Ντόρας Μπακογιάννη, προκάλεσαν προκάλεσαν υλικές ζημιές.

Στη συνέχεια έσπασαν τα γραφεία του βουλευτή Χρήστου Μαρκογιαννάκη που βρίσκονται απέναντι. Δεν γλίτωσε ούτε η ταμπέλα που ήταν κρεμασμένη στο μπαλκόνι των γραφείων. Αμέσως μετά, συνέχισαν προς τις οδούς Αποκορώνου και Περίδου. Στην οδό Περίδου βρίσκονται τα γραφεία του βουλευτή Ευτύχη Δαμιανάκη.
Μπροστά από τα γραφεία ήταν αστυνομικές δυνάμεις με τις οποίες προκλήθηκε ένταση χωρίς όμως να πάρει ιδιαίτερη διάσταση. Οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα κατά της Αστυνομίας ενώ άναψαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων και δημιούργησαν οδοφράγματα.
Η πορεία συνεχίστηκε στην οδό Αποκορώνου με σκοπό να περάσει και από τα γραφεία του βουλευτή Σήφη Βαλυράκη που βρίσκονται στην οδό Ηγουμένου Γαβριήλ. Οταν έφτασε στα γραφεία του κ. Βαλυράκη, ήταν παραταγμένα τα ΜΑΤ και η πορεία συνέχισε σε κεντρικούς δρόμους.
Προηγήθηκαν το μεσημέρι σπασίματα στα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής Χανίων του ΠΑΣΟΚ αλλά και κατάληψη του δημαρχείου Χανίων κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου ενάντια στο μεσοπρόθεσμο. Ομάδα νεαρών μπήκε στα γραφεία της Ν.Ε. Χανίων του ΠΑΣΟΚ, και προκάλεσε μεγάλες υλικές ζημιές.
Στο μεταξύ, συνεχίζεται η κατάληψη του δημαρχείου Χανίων που ξεκίνησε μετά το τέλος του μεσημεριανού συλλαλητηρίου.
Νωρίτερα τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ είχαν καταστρέψει διαδηλωτές στα Χανιά, μετά από πορεία κατά του Μεσοπρόθεσμου. Στη συνέχεια, οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν στο δημαρχείο Χανίων, το οποίο κατέλαβαν, ενώ ο δήμαρχος αποχώρησε υπό προστασία. Ζημιές προκάλεσαν επίσης, 50 περίπου άτομα, στα γραφεία της νομαρχιακής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ στο Ηράκλειο.
Όταν η πορεία έφθασε έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην οδό Κυδωνίας, ομάδα νεαρών, αφού παραβίασε την κεντρική είσοδο των γραφείων μπήκε μέσα και κατάστρεψε ηλεκτρονικούς υπολογιστές, fax, τηλέφωνα τηλεοράσεις, άδειασαν ντουλάπες με έντυπο υλικό καθώς και ντοσιέ με αρχεία, ενώ έγραψαν και συνθήματα στους εσωτερικούς τοίχους των γραφείων.
Στα γραφεία δεν υπήρχαν εργαζομενοι, ενώ μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ κλήθηκαν στην αστυνομία για να καταθέσουν.
Στη συνέχεια, η πορεία κατευθύνθηκε προς το δημαρχείο Χανίων, το οποίο βρίσκεται στον ίδιο δρόμο και οι διαδηλωτές προχώρησαν σε κατάληψη του κτιρίου.

Ο δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης, αποχώρησε από το δημαρχείο συνοδευόμενος, ενώ κατά την έξοδό του αποδοκιμάστηκε και ο τέως δήμαρχος Κυριάκος Βιρβιδάκης.

Οι νεαροί έφτιαξαν οδοφράγματα μπροστά από το δημαρχείο και στην οδό Καραϊσκάκη, με αποτέλεσμα η κυκλοφορία να διεξάγεται από άλλους δρόμους. Έξω από το δημαρχείο έχουν αναρτήσει πανό με αντιμνημονιακά συνθήματα.
Επίσης, ομάδα περίπου 50 ατόμων, εισέβαλε το μεσημέρι στα γραφεία της Ν.Ε του ΠΑΣΟΚ, στο Ηράκλειο, και προξένησε φθορές. Οι άγνωστοι κινήθηκαν απειλητικά εναντίον μελών της Ν.Ε, έριξαν μια μεσοτοιχία που ήταν από γυψοσανίδα και αφού εισέβαλαν στο χώρο, προκάλεσαν υλικές ζημιές στα γραφεία.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ-Κοινοβούλιο και κοινωνία, σε απόλυτη αντίθεση!


ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΟ ΣΤΙΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΒΑΡΥΣΗΜΑΝΤΟ ΣΤΗΝ ΛΥΣΙ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ (ΝΑ ΥΠΟΧΡΕΩΘΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΙΣ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ) ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ"


Αγχώδης πλειοψηφία στη Βουλή, κραυγαλέα μειοψηφία στην κοινωνία

Κυβερνητική συμμαχία ΠΑΣΟΚ - Ελσας - ΜΑΤ


Επίδειξη κρατικής τρομοκρατίας, για την προάσπιση του Μεσοπρόθεσμου...

Κοινοβούλιο και κοινωνία, σε απόλυτη αντίθεση: Μέσα, 155 βουλευτές είπαν «ναι» στο Μεσοπρόθεσμο, ορισμένοι εξ' αυτών πιεζόμενοι, εκβιαζόμενοι και -εν τέλει- αυτογελοιοποιούμενοι. Έξω, πολλές χιλιάδες διαδηλωτών βροντοφώναξαν «όχι» και η φωνή τους ακούστηκε πιο δυνατά από τον θόρυβο των δυνάμεων καταστολής που είχαν διαταχθεί να επιβάλλουν συνθήκες απροκάλυπτης κρατικής τρομοκρατίας. 

(Αλήθεια, πόσο επιβαρύνεται ο κρατικός προϋπολογισμός από το ξόδεμα αμέτρητων δακρυγόνων και χειροβομβίδων «κρότου - λάμψης»; Πόσο κοστίζει στο ήδη λεηλατημένο πορτοφόλι κάθε φορολογούμενου η ακόρεστη χρήση τους από τα ΜΑΤ;)


[Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΠΟΝΕΜΕΝΟΥ ΛΑΟΥ ΕΞΩ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΜΕΣΑ, ΣΤΗΝ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ ΤΟΥ "ΓΥΑΛΙΝΟΥ ΠΥΡΓΟΥ" ΤΟΥΣ !!] 

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει κατορθώσει, σε διάστημα μικρότερο των δυο χρόνων, να πετύχει τα χαμηλότερα ποσοστά κυβερνητικής δημοφιλίας στην χώρα μας, από τότε που ...ανακαλύφθηκαν οι δημοσκοπήσεις. 
 
Η δυσαρμονία της κυβερνητικής πλειοψηφίας (άρα και της σύνθεσης της Βουλής) με το λαϊκό αίσθημα (δηλαδή, το εκλογικό σώμα) είναι προφανέστατη παρά ποτέ. Το πολιτικό θέμα που εγείρεται είναι μείζον. 

Παρ' όλα αυτά η κυβέρνηση συνεχίζει απτόητη. Σήμερα πέρασε το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, αύριο περνάει και τον Εφαρμοστικό (του Μεσοπρόθεσμου) Νόμο. Με τραύματα έστω. Που δεν αφορούν αποκλειστικά και μόνο στην καταψήφιση από τον κ. Κουρουμπλή (ο μόνος "αντάρτης" που δεν αξίζει το συνοδευτικό "του γλυκού νερού"). Αλλά και στα όσα κωμικοτραγικά διημήφθησαν τις προηγούμενες μέρες. Με τις απανωτές επιχειρήσεις "πειθούς", από κορυφαία κυβερνητικά στελέχη προς ...υποψήφιους απείθαρχους. Με τις ασκήσεις νομοθετικής ακροβασίας από τον μετρ του είδους κ. Βενιζέλο, για τις αποδείξεις και το τέλος επιτηδεύματος. Και με την ωμή παράβίαση του Κανονισμού της Βουλής από τον υποτιθέμενο θεματοφύλακά του, Πρόεδρο του Κοινοβουλίου κ. Πετσάλνικο (υπόλογο για τις -τύπου Μαγγίνα- πολεοδομικές παραβάσεις στο εξοχικό του) ο οποίος επέτρεψε στον κ. Αθανασιάδη να εξηγήσει πώς το περιφερόμενο ανά τα ΜΜΕ "όχι" του, μετατράπηκε σε "ναι". Κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας! 

Τραυματισμένη λοιπόν στο εσωτερικό της και πλήρως απονομιμοποιημένη στην κοινωνία (έκφραση που χρησιμοποίησε προσφάτως ακόμη και η κ. Αντωνίου, η οποία -παρά τις αντιρρήσεις της- ψηφίζει πάντα "ο,τι πεί το κόμμα), η κυβέρνηση πορεύεται με παρηγοριά την ενθουσιώδη υποδοχή των πεπραγμένων της από τους (ανακουφισμένους, λόγω της υπερψήφισης του Μεσοπρόθεσμου) κ.κ. Μπαρόζο, Μέρκελ, Φαν Ρομπάϊ, Ρεν, Σόιμπλε, Τρισέ, Λαγκάρντ και λοιπούς εταίρους και εταίρες. Από σήμερα, έχει και έναν νέο σύμμαχο: την κ. Ελσα Παπαδημητρίου, μέχρι πρότινος βουλευτή της ΝΔ, αν και -χρόνια τώρα- στενή πολιτική φίλη της κ. Ντόρας Μπακογιάννη. Η πρόεδρος της "Δημοκρατικής Συμμαχίας" δήλωσε παρούσα. Η κ.Παπαδημητρίου πήγε ένα βήμα πιο πέρα: Ψήφισε "ναι". Ισως για να εξασφαλίσει 100% τη διαγραφή της. Και για να δώσει ένα απολύτως ξεκάθαρο μήνυμα συμπόρευσής της με την κυβερνητική πολιτική και τις έξωθεν επιταγές. 

Επιπλέον, η κυβέρνηση από σήμερα έχει και έναν νέο εταίρο: Τα ΜΑΤ! Οχι πως υπήρξε ποτέ έστω και υπόνοια ότι οι δυνάμεις καταστολής θα μπορούσαν να διαφοροποιηθούν από την κυβερνητική εξουσία. Αλλίμονο! Θα ξέφευγαν από τον ...θεσμικό τους ρόλο. Μόνο που αυτός ο θεσμικός ρόλος, τις τελευταίες μέρες, αναβαθμίζεται εκ των πραγμάτων. 

Η ΕΛ.ΑΣ πλέον ασκεί πολιτική. Σχεδιάζει, εφαρμόζει και εκτελεί το ...καθήκον της αντιπαράθεσης με όσους αντιτίθενται στο Μνημόνιο, το Μεσοπρόθεσμο και την κυβερνητική πολιτική. 

Με τον τρόπο που εκείνη ξέρει: Συνεχείς και εκτεταμένες επιθέσεις σε διαδηλωτές, άπειρα δακρυγόνα, περισσότερες από ποτέ χειροβομβίδες "κρότου - λάμψης", ξυλοδαρμούς πολιτών, επίδειξη -εν τέλει- κρατικής βίας. 

Η ιδιότυπη αυτή κυβερνητική συμμαχία είναι σαφές ότι δεν έχει καμία σχέση με τη λαϊκή εντολή της 4ης Οκτωβρίου 2009. Η αδυναμία κυβερνητικών στελεχών, βουλευτών και άλλων επωνύμων πολιτικών παραγόντων να κάνουν ακόμη και απλές δημόσιες εμφανίσεις, το επιβεβαιώνει εμφατικά. 

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης ζητούν εκλογές. Αν πράγματι τις θέλουν, υπάρχει τρόπος να τις επιβάλλουν. Νόμιμα, θεσμικά και αποτελεσματικά. Γνωρίζουν τον τρόπο. Γνωρίζουν ότι η παραίτηση του συνόλου των βουλευτών τους (μαζί και των αναπληρωματικών) οδηγεί αναπόφευκτα στις κάλπες (έστω κι αν πρόκειται για επαναληπτικές εκλογές). Ο κ. Σαμαράς, η κ. Παπαρήγα και ο κ. Τσίπρας ας το "ζυγίσουν" και ας πράξουν κατά το δοκούν...