Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


******************************************************
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

11 Ιουλίου 2011

UFO στην Αριζόνα ? why not ?

Τον γύρο του κόσμου, μέσω διαδικτύου, κάνει το βίντεο που κατέγραψε πάνω από την πολιτεία των Η.Π.Α. τηλεοπτικό συνεργείο του CNN την 6η ιουλίου 2011.
Το τηλεοπτικό συνεργείο του CNN κατέγραφε, από ελικόπτερο, την μεγάλη αμμοθύελλα που έπληξε την Αριζόνα. Στα πλάνα διακρίνονται δύο αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενα αντικείμενα, πάνω από την πόλη του Φοίνιξ.
Αξίζει να αναφερθεί πως σύμφωνα με τις αρχές του τοπικού αεροδρομίου, όλα τα αεροσκάφη είχαν καθηλωθεί στην πίστα.
Από την στιγμή που οι εικόνες με τα ufo βγήκαν στον τηλεοπτικό αέρα, στα forum του διαδικτύου η συζήτηση έχει ανάψει!

 AMAZING FOOTAGE - UFO's Near Dust Storm Phoenix Arizona USA 6th July 2011

ESPRESSO 22-7-2009

O απόπλους για τη Γάζα και ο Πρωθυπουργός!




Ενα μεγάλο πανό κυματίζει πάνω στο πλοίο «Γκερνίκα». Γράφει στα αγγλικά: «η κατοχή δεν είναι δημοκρατία». Είναι ένα μήνυμα κατευθείαν προς το παρακείμενο σκάφος του λιμενικού που παρατηρεί τις κινήσεις των ακτιβιστών και φροντίζει «διακριτικά» να μην σαλπάρουν από το λιμάνι Κολυμπαρίου στα Χανιά.
"Η κατοχή δεν είναι δημοκρατία", γράφει το πανό στο πλοίο. Οι Ισπανοί ακτιβιστές είναι, όπως λένε, καθόλα νόμιμοι, έχουν όλα τα απαραίτητα έγγραφα και ωστόσο τους έχει απαγορευτεί ο απόπλους για τη Γάζα... "Η κατοχή δεν είναι δημοκρατία", γράφει το πανό στο πλοίο. Οι Ισπανοί ακτιβιστές είναι, όπως λένε, καθόλα νόμιμοι, έχουν όλα τα απαραίτητα έγγραφα και ωστόσο τους έχει απαγορευτεί ο απόπλους για τη Γάζα... Περισσότερες από 20 μέρες, βρίσκονται ακινητοποιημένοι -ύστερα από τον  «άτυπο περιορισμό» που επέβαλλε ο Χρ. Παπουτσής- οι Ισπανοί ακτιβιστές του πλοίου "Γκερνίκα", που ανήκει στον "Στόλο Ελευθερίας ΙΙ".
Ο Μανουέλ δίπλα στο πλοίο. Εχει χάσει το ...λογαριασμό των ημερών που οι ελληνικές αρχές τους κρατούν "δέσμιους" στο λιμάνι Ο Μανουέλ δίπλα στο πλοίο. Εχει χάσει το ...λογαριασμό των ημερών που οι ελληνικές αρχές τους κρατούν "δέσμιους" στο λιμάνι Μάλιστα, και οι ίδιοι οι ακτιβιστές, έχουν χάσει το... λογαριασμό των ημερών που βρίσκονται αγκυροβολημένοι. Χθες, ένας από αυτούς, ο Μανουέλ Τάπιαλ, μίλησε  στο enet για τον «απαράδεκτο περιορισμό» τους στο λιμάνι, περιορισμός που όπως χαρακτηριστικά ανέφερε αντίκειται σε κάθε λογική, και κάθε κανόνα του Διεθνούς και Κοινοτικού Δικαίου.
Το πλοίο "Γκερνίκα" με τους Ισπανούς ακτιβιστές και δίπλα η "διακριτική παρουσία" του λιμενικού... Το πλοίο "Γκερνίκα" με τους Ισπανούς ακτιβιστές και δίπλα η "διακριτική παρουσία" του λιμενικού... «Έχουμε όλα τα χαρτιά μας, είμαστε καθόλα νόμιμοι, είναι τρελό που δεν μας αφήνουν να φύγουμε. Δεν έχει λογική αυτή η απόφαση. Μέλη της αποστολής μας έχουν πάει στην Πρεσβεία της Ισπανίας στην Αθήνα μήπως και καταφέρουν να αρθεί η διαταγή που μας κρατά αγκυροβολημένους εδώ. Δεν κάνουμε τίποτα παράνομο, απλά θέλουμε να φύγουμε». Ο Μανουέλ, μαζί με ακόμα 7 επιβαίνοντες παραμένει στο πλοίο και είναι όλοι αποφασισμένοι να αποπλεύσουν για Γάζα αμέσως μόλις οι λιμενικοί τους το επιτρέψουν.  Όπως είπε, σήμερα αναμένεται να επιβιβαστούν στο πλοίο ακόμα 7-8 μέλη της αποστολής και όλοι μαζί ευελπιστούν να τελειώσει σύντομα ο «αποκλεισμός» τους.
Η ελληνική κυβέρνηση έχει απαγορεύσει τον απόπλου όλων των πλοίων που είναι ελλιμενισμένα σε ελληνικά λιμάνια και συμμετέχουν στον «Στόλο Ελευθερίας ΙΙ» με προορισμό τη Γάζα. Οι ακτιβιστές, έχουν ήδη καταγγείλει την στάση της ελληνικής κυβέρνησης, ενώ το θέμα αναμένεται να φτάσει και στο Ευρωκοινοβούλιο, αφού τέτοιου είδος αποκλεισμός παραβιάζει συνθήκες και νόμους.
«Τέτοιες απαγορεύσεις είναι απαράδεκτες σε καιρό ειρήνης» λέει ο Μανουέλ και συνεχίζει: «Μέσα στην ταλαιπωρία μας, είμαστε ευγνώμονες στους κατοίκους της περιοχής, που έρχονται αυθόρμητα και μας προσφέρουν, πολύ ανθρώπινα, ότι μπορεί ο καθένας. Από τρόφιμα και νερά, μέχρι φάρμακα».
 
Ο Μανουέλ μιλά στους συντάκτες του enet. Μέσα στο πλοίο ακόμα ένας ακτιβιστής περιμένει καρτερικά την άδεια απόπλου... Ο Μανουέλ μιλά στους συντάκτες του enet. Μέσα στο πλοίο ακόμα ένας ακτιβιστής περιμένει καρτερικά την άδεια απόπλου...

Τα αποτελέσματα της μεγάλης έρευνας της Κάπα Research για «Το Βήμα της Κυριακής»

Τα αποτελέσματα της μεγάλης έρευνας της Κάπα Research για «Το Βήμα της Κυριακής» ΠΟΥ ΠΡΟΕΚΑΛΕΣΕ ΑΙΣΘΗΣΙΝ 

Η ελληνική κοινωνία στα άκρα
49% «ναι» στους προπηλακισμούς, 80% «όχι» στο άσυλο
 
 

 ΟΙ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ και οι αναζητητές των διαθέσεων της κοινής γνώμης σηκώνουν πλέον τα χέρια ψηλά. Στις έρευνες καταγράφεται ο θυμός των πολιτών για τα κόμματα, τις ηγεσίες, γενικώς για τους «πάνω», για τους ασκούντες εξουσία, είτε πρόκειται για υπουργούς και βουλευτές είτε για πρυτάνεις πανεπιστημιακών ιδρυμάτων. Και μαζί αναδεικνύονται τάσεις γενικευμένης αμφισβήτησης από την παρατεταμένη, πολύμηνη πια, αβεβαιότητα για την οικονομία, για τις δουλειές και τα εισοδήματα. Ωστόσο οι απαντήσεις στα επί μέρους ερωτήματα είναι αντιφατικές, δεν διακρίνονται από συνοχή, παραπέμπουν περισσότερο σε μια κοινωνία νευρική, αποσυντονισμένη, αποδιοργανωμένη, έτοιμη για το χειρότερο και το καλύτερο.[ΝΑ ΤΟ ΕΙΠΟΥΜΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΤΕΡΟΝ, ΕΤΟΙΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΣΑΘΡΩΣΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΥΡΕΘΗ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ, ΔΗΛΑΔΗ Ο ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΑΝΑΜΟΡΦΩΤΗΣ, Ο ΛΑΪΚΟΣ ΗΓΕΤΗΣ]

Oι πολίτες μοιάζουν να κινούνται από το ένα άκρο στο άλλο και να ορίζονται τόσο από συντηρητική όσο και από επαναστατική διάθεση. Από τα αποτελέσματα της μεγάλης έρευνας της Κάπα Research για «Το Βήμα της Κυριακής» αναδύεται αυτός ο έντονος δυϊσμός, όπου συντηρητισμός και επαναστατικότητα συνυπάρχουν στα ίδια πρόσωπα. Οι Ελληνες δείχνουν κλονισμένοι αυτή την περίοδο, απόλυτα επηρεασμένοι από την ασταθή διαχείριση του παρόντος και τις πολλές αβεβαιότητες του μέλλοντος.

Είναι έτοιμοι να συγκρουσθούν με κάθε είδους εξουσία, νιώθουν καλά με τους προπηλακισμούς των βουλευτών, αλλά ταυτόχρονα θέλουν την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου [ΝΑΙ, ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΣΑΘΡΗΣ ΚΑΙ ΑΠΕΧΘΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΩΘΕΝ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙΣΗΣ, ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ], δεν ανέχονται τους «αιώνιους» φοιτητές, δηλώνουν εξοργισμένοι με τους δημοσίους υπαλλήλους, θέλουν τον περιορισμό των προσλήψεων στο κράτος, ακόμη και την απόλυση δημοσίων υπαλλήλων. Και ακόμη θεωρούν πρόκληση τα κλειστά επαγγέλματα, τα βάζουν με τους ταξιτζήδες και γενικώς απορρίπτουν τις συντεχνίες.

«Αυθόρμητοι» προπηλακισμοί 
 
Οι αντιδράσεις κατά των βουλευτών χαρακτηρίζονται «αυθόρμητες» ενέργειες, η πλειοψηφία θεωρεί ότι οι προπηλακισμοί δεν καθοδηγούνται από τον ΣΥΡΙΖΑ [ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ, ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΜΕΘΑ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ, ΟΜΩΣ ΑΣΦΑΛΩΣ ΜΟΛΙΣ ΔΟΥΜΕ ΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ/ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΘΑ ΤΟΥ ΖΗΤΗΣΩΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΗ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ, ΓΙΑΤΙ, ΑΝΗΘΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ, ΜΑΣ "ΒΟΥΤΗΞΕ" ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙ ΜΕ ΤΑ ΛΙΓΑ ΕΥΡΩ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ! ΝΑΙ, ΓΙΑΤΙ, ΜΑΣ ΕΚΛΕΨΕ ΤΑ ΛΙΓΑ ΕΥΡΩ ΜΑΣ ΤΑ ΧΙΛΙΟΠΛΗΡΩΜΕΝΑ, ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥ ΦΘΑΝΕΙ Η ΛΙΜΟΥΖΙΝΑ ΛΕΞΟΥΣ ΤΩΝ 3.500 κυβικων, ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΘΕΛΕΙ BMW series 7 High Security ΤΩΝ 750.000 ΕΥΡΩ!] και γενικά μπορεί να πει κανείς ότι οι πολίτες διακατέχονται από αντισυστημική διάθεση,[ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟ ΣΩΣΤΟ!!! ΤΕΡΜΑ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗΣ (οικονομικά) ΚΑΙ ΦΕΟΥΔΑΡΧΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΕΩΣ!!! ΤΕΡΜΑ ΤΩΡΑ!!!] σε σημείο που να αρνούνται ακόμη και τις ποδοσφαιρικές ομάδες τους, απαιτώντας τον υποβιβασμό εκείνων που εμπλέκονται στο σκάνδαλο του στοιχήματος.

Ενδεικτικά, όπως προκύπτει από τους πίνακες που δημοσιεύονται, οι ερωτώμενοι αντιμετωπίζουν σε ποσοστό σχεδόν 50% αρνητικά την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου, επικρίνουν τους βουλευτές που το ψήφισαν και θεωρούν σε ποσοστό 58,1% ότι η επιλογή τους ορίστηκε κυρίως από την αγωνία για την πολιτική επιβίωσή τους παρά απ΄ οτιδήποτε άλλο, κρίνουν θετικά τη άρνηση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντ. Σαμαρά να ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο, αλλά αποδίδουν τη στάση του, σε ποσοστό 68,4%, σε μικροπολιτικά κίνητρα.

Επιπλέον, το 67,6% προτρέπει την κυβέρνηση να πάει σε εκλογές αν ως τον Σεπτέμβριο δεν επιτύχουν τα τελευταία οικονομικά μέτρα, αλλά ταυτόχρονα σχεδόν το 80% αντιμετωπίζει αρνητικά το γεγονός ότι σταμάτησαν οι κινητοποιήσεις στο Σύνταγμα μετά τα τελευταία επεισόδια. Το 61,4% αντιμετωπίζει ως αυθόρμητες τις επιθέσεις πολιτών κατά βουλευτών και το 49,6% τις εγκρίνει. Αλλά ταυτόχρονα σχεδόν το 70% συμφωνεί με την απελευθέρωση της αγοράς των ταξί και το 50% με τις αλλαγές στα ΑΕΙ, αποδεχόμενοι στο αυτό ποσοστό ακόμη και ιδιώτες μάνατζερ στα πανεπιστήμια. Το εκπληκτικό είναι ότι το ίδιο ριζοσπαστικοποιημένο κοινό τάσσεται σε ποσοστό σχεδόν 80% υπέρ της άρσης του πανεπιστημιακού ασύλου και σχεδόν το 55% θέλει την απόλυση του πλεονάζοντος προσωπικού στο Δημόσιο.

Σύνδρομο «μίσους της πραγματικότητας» 
 
Οπως επισημαίνει μιλώντας στο «Βήμα της Κυριακής» ο υπεύθυνος Πολιτικών Μελετών της Κάπα Research κ. Γερ. Ρουτζούνης, οι περισσότεροι που απαντούν στην έρευνα διακατέχονται από σύνδρομο «μίσους της πραγματικότητας», το οποίο εκδηλώνεται σε κοινωνίες οι οποίες βιώνουν παρακμάζουσες καταστάσεις. Σύμφωνα με τον ερευνητή, «η δυναμική ισοπεδωτικής αντίδρασης γεννάται από την ανασφάλεια για το αύριο και από τον φόβο της ατομικής πτώσης». Κάπως έτσι «με τον καιρό διαμορφώνεται στους πολίτες η αντίληψη ότι καμία προσπάθεια, είτε της κυβέρνησης είτε της αντιπολίτευσης, δεν είναι ικανή να φέρει αποτελέσματα». O μηδενισμός αυτός είναι που γεννά τυφλές αντιδράσεις [ΛΑΘΟΣ!!!], κινητοποιήσεις μη πολιτικά ορθές [ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ!!!] και επιθυμία καθολικής ρήξης με το σύστημα.[ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟ ΣΗΜΕΙΟ, Η ΘΕΛΗΣΙΣ καθολικής ρήξης με το σύστημα!!!]  Θα μπορούσε να πει κανείς ότι στην προοπτική της ατομικής πτώσης το πλήθος θέλει να συμπαρασύρει καθετί οργανωμένο.[ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΥΓΙΗΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΙΣ!!!] Στον βαθμό που η παραπάνω επιθυμία επικρατήσει, είναι προφανές ότι θα συνιστά και τη μεγαλύτερη απειλή για το πολιτικό σύστημα.  
[ΜΑ ΑΣΦΑΛΩΣ!!! ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΘΗ, ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ!!! ΜΟΝΟΝ ΕΤΣΙ ΘΑ ΓΕΝΝΗΘΗ ΤΟ ΝΕΟΝ!!! 
ΜΟΝΟΝ ΕΤΣΙ ΑΝΑΝΕΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ!!! ΤΙ ΕΟΡΤΑΣΑΜΕ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ, ΜΕ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΣΑΜΠΑΝΙΑ?? ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟΝ ΤΗΣ ΟΛΙΚΗΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΩΣ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΕΣ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΗΝ ΒΑΣΙΛΟΚΤΟΝΙΑΝ, 250.000 ΝΕΚΡΟΙ ΜΟΝΟΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΠΕΙΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΒΑΝΔΕΑΣ κλπ. κλπ. -- ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ ΚΑΙ Ο ΛΕΝΙΝ, ΣΤΙΣ ΑΝΑΝΕΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΣΠΑΜΕ ΑΥΓΑ! ΑΥΤΟΣ ΣΤΗΝ ΡΩΣΣΙΑ, ΔΕΝ ΕΣΠΑΣΕ ΜΟΝΟΝ ΑΥΓΑ ΑΛΛΑ ΕΦΟΝΕΥΣΕ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΦΙΛΟΝΟΜΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΗΞΕ ΤΟ ΣΤΙΛΕΤΤΟ ΤΗΣ ΑΝΑΝΔΡΙΑΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΑΤΥΧΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥ ΤΣΑΡΕΒΙΤΣ (ΤΟ ΕΙΔΕΧΘΕΣΤΕΡΟΝ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ)!!! --ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΙΤΣΑ ΜΑΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΛΗΞΩΜΕ ΕΚΕΙ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΞΩΜΕ ΕΚΕΙ ΤΟ 1945-50 ΤΟ ΜΑΡΤΥΡΕΙ, ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΙ!!! 
ΝΑΙ!!! ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΙ!!! ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΝΑ ΤΡΑΒΗΞΗ ΤΗΝ ΑΥΛΑΙΑ, ΝΑ ΠΑΡΗ ΤΟ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΠΟΥ ΕΒΓΑΛΕ ΑΠ' ΤΗΝ ΚΛΟΠΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ (ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ, ΧΑΛΑΛΙ ΤΟΥ, ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΟΥΜΕ ΤΗΝ "ΜΑΓΚΙΑ" ΤΟΥ!) ΚΑΙ ΝΑ ΗΠΑΓΗ ΝΑ ΖΗΣΗ ΜΕ ΚΑΘΕ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ, ΑΝΕΣΗ, ΛΑΓΝΕΙΑ, ΜΕΘΗ ΚΑΙ ΚΡΑΙΠΑΛΗ ΣΤΗΝ ΩΡΑΙΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ!!! 
ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΦΗΣΗ ΑΠΕΡΙΣΠΑΣΤΟΥΣ ΝΑ ΟΡΙΣΩΜΕ ΜΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΙ (ΑΠΟ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΧΑΙΡΟΥΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΕΒΑΣΜΟΥ, ΟΠΩΣ Ο ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ) ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΛΕΞΩΜΕ ΜΙΑ ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΩΜΕ ΝΑ "ΜΑΖΕΨΩΜΕ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΜΑΣ" ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΧΙΛΙΟΠΡΟΔΟΜΕΝΗ!!!]

Τα αποτελέσματα της έρευνας ως προς τη δύναμη των κομμάτων είναι ενδεικτικά των τάσεων απόρριψης που επικρατούν αυτή τη στιγμή στην ελληνική κοινωνία. Στην ευθεία ερώτηση «τι θα ψηφίζατε στην περίπτωση που την επόμενη Κυριακή γίνονταν βουλευτικές εκλογές;» το ΠαΣοΚ κερδίζει μόλις 16,5% και η Νέα Δημοκρατία μία μονάδα παραπάνω, μόλις 17,8%. Το προβάδισμά της σε αυτά τα επίπεδα είναι στατιστικά ασήμαντο και πολιτικά αμελητέο. Μπορεί η Νέα Δημοκρατία να ψαρεύει ψηφοφόρους καλλιεργώντας πολιτική «εθνικού φρονήματος» διά της αντιμνημονιακής και αντι-ελιτίστικης ρητορικής, αλλά αυτή δεν την απαλλάσσει από την ευθύνη της πρόσφατης κυβερνητικής θητείας της, η οποία έχει καταχωρισθεί στη συνείδηση των πολιτών ως απόλυτα καταστροφική και ζημιογόνος για την οικονομία και τη χώρα.

Η έρευνα καταδεικνύει ότι το παρόν οικονομικό, κοινωνικό και πολιτικό περιβάλλον δεν επιτρέπει προσδοκίες αυτοδυναμίας σε κανένα από τα δύο μεγαλύτερα κόμματα, τα οποία φαίνεται να έχουν χάσει το προνόμιο της αλληλοδιαδοχής. Κατά τα φαινόμενα οι πολιτικοί συσχετισμοί υπόκεινται πλέον σε εξαιρετικά σύνθετες διεργασίες, μη προσεγγίσιμες, αφού κανείς για την ώρα δεν ηγεμονεύει πολιτικά και όλα τελούν υπό την αίρεση απρόσμενων γεγονότων και μεταβαλλόμενων συνθηκών. 
 
Ανησυχίες και προβλέψεις 
 
Το πιο ανησυχητικό είναι ότι ακόμη και με την αναγωγή της αδιευκρίνιστης ψήφου, που μετρείται στο 35% του εκλογικού σώματος και είναι διπλάσια της καταγραφόμενης από την έρευνα δύναμης των δύο μεγαλύτερων κομμάτων, τα ποσοστά διατηρούνται σε πολύ χαμηλά επίπεδα, μεταξύ 25% και 27%. Πράγμα που δηλώνει ότι η επόμενη εκλογική αναμέτρηση θα φέρει εννέα κόμματα στη Βουλή και προφανώς δεν θα δοθεί για την αυτοδυναμία αλλά για το σούπερ «μπόνους» των 50 εδρών του πρώτου κόμματος, η διεκδίκηση του οποίου, σε αυτά τα ποσοστά, καθίσταται εντόνως διχαστική. Οι ερευνητές προειδοποιούν ότι οι επόμενες εκλογές, όποτε και αν διεξαχθούν, θα πρέπει να είναι καλά οργανωμένες, ώστε να αντιμετωπισθούν τυχόν αμφισβητήσεις λόγω του υψηλού προνομίου του πρώτου κόμματος. 
[ΠΡΟΣΟΧΗ!!! ΔΙΑ ΝΑ ΟΜΙΛΟΥΜΕ ΣΟΒΑΡΑ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΔΙΕΞΟΔΟ, ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΠΟΛΥΤΟ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ, ΝΑΙ! ΑΠΟΛΥΤΟ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ, Η ΕΞΩΣΙΣ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΗΓΕΜΟΝΟΣ!!! ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΗΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΜΕ ΗΓΕΜΟΝΑ ΤΟΝ ΜΟΥΜΠΑΡΑΚ! ΔΙΑ ΤΟΥΤΟ Η ΚΑΘΑΡΣΙΣ ΑΠΑΙΤΟΥΣΕ ΝΑ ΦΥΓΗ Ο ΜΟΥΜΠΑΡΑΚ! ΕΔΩ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΚΑΙ Ο ΜΟΥΜΠΑΡΑΚ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΝΝΕΑ ΠΑΛΑΙΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΟΛΟΝ ΚΛΙΜΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΕΩΣ!!! ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ, ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ!!! ΤΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΑΣΟΚ ΤΗΣ ΚΛΕΨΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΟΟΥΣΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ, ΕΝΝΟΩ ΟΛΟ ΤΟ ΠΟΛΥΠΛΟΚΑΜΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΕ ΤΑ ΠΙΡΑΝΧΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ, ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ ΔΕΚΟ, ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ, ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ, ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΚΑΙ  ΠΑΡΑΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ κλπ. κλπ!!!]