Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


******************************************************
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

6 Οκτωβρίου 2011

Η εξαθλίωση των Αθηνών

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΙΣ, ΤΟ ΠΑΣΟΚ, Η ΤΕΩΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΙΣ ΤΗΣ Ν.Δ., ΟΙ "ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ", ΟΙ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΕΣ, ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ, ΟΙ ΚΟΥΚΟΥέδες, ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ, ΟΙ "ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ", ΟΙ "ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ ΑΣΤΟΙ", ΟΙ "ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΟΙ", ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΜΜΕ  ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΑΛΛΟ "ΚΑΚΟ ΣΥΝΑΠΑΝΤΗΜΑ", ΚΑΤΩΡΘΩΣΑΝ ΝΑ ΓΙΝΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΛΥΣΣΑΛΕΩΣ ΗΓΩΝΙΣΘΗΣΑΝ:
ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠ' ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΟΘΗ Η ΠΟΛΙΣ-ΟΜΦΑΛΟΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΛΟΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ, ΣΤΟΥΣ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΝΕΓΡΟΥΣ!!
ΑΞΙΟΣ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΤΟΥΣ !!!
ΑΞΙΑ ΕΣΤΙ ΚΑΙ Η ΡΑΣΤΩΝΗ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΠΟΥ ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΑΒΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΤΡΟΜΑΓΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΗΣ ΑΗΔΙΑΣΤΙΚΗΣ "ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗΣ" ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΤΩΝ ΜΜΕ ΚΑΙ ΕΡΜΑΙΟΝ ΤΩΝ ΟΡΕΞΕΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΑΚΤΗΤΩΝ ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΑΣΝΙΚΩΦ!!
ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ Η ΕΛΛΑΣ ΧΛΕΥΑΖΟΜΕΝΗ ΚΙ ΑΠ' ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ, ΚΙ ΑΠ' ΤΟΝ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟ !!!
 
Η εξαθλίωση των Αθηνών διώχνει τους Αθηναίους
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


Αδειάζει το κέντρο των Αθηνών από τους μόνιμους κατοίκους του, παρά τους σποραδικούς εξωραϊσμούς κτιρίων όπως αυτό της φωτογραφίας. Οι τοξικομανείς που παίρνουν τη δόση τους στις εισόδους πολυκατοικιών, οι μετανάστες που συνωστίζονται υπό άθλιες συνθήκες σε μικρά διαμερίσματα, οι συμπλοκές μεταξύ παρανόμων, η εγκληματικότητα, η πορνεία διώχνουν τους Αθηναίους. Στον Δήμο Αθηναίων κατοικούν μονίμως σήμερα 133.386 λιγότεροι άνθρωποι απ' ό,τι το 2001.
--------
Ο φόβος διώχνει τους Αθηναίους από το κέντρο της πόλης
 
Της Τανιας Γεωργιοπουλου

Ο Κώστας και η Μαρία μετακόμισαν στο κέντρο της πόλης λίγο μετά τον γάμο τους, το 2006. Νοίκιασαν ένα σπίτι πίσω από το Μουσείο. «Η ιδέα ήταν, λιγότερες μετακινήσεις με το αυτοκίνητο, περισσότερο περπάτημα. Αλλωστε, από πού αλλού μπορείς να θαυμάσεις αυτή τη θέα» λέει η Μαρία ανοίγοντας το παράθυρο του σαλονιού που «βλέπει» στην Ακρόπολη. Ομως τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν και τόσο ειδυλλιακά. «Πολλές φορές το βράδυ δεν μπορούσαμε να γυρίσουμε στο σπίτι γιατί οι δρόμοι ήταν κλειστοί λόγω επεισοδίων. Τα Χριστούγεννα καλέσαμε κόσμο και χρειάστηκε να περάσουν πάνω από τους ναρκομανείς που χτύπαγαν ενέσεις στην είσοδο της πολυκατοικίας. Το αυτοκίνητο μάς κοστίζει ένα σωρό χρήματα. Μετά τις τρεις φορές που μας έσπασαν τα τζάμια το βάζουμε σε γκαράζ». Κάθεται πάνω σε μια κούτα γεμάτη βιβλία. «Φεύγουμε, δεν γίνεται άλλο» λέει και στη φωνή της ξεχωρίζει ένας τόνος ενοχής. «Σε αυτή την περιοχή γεννήθηκα. Είναι κρίμα».

Η «άλλη» πόλη
Ο Κώστας και η Μαρία αποφάσισαν να εγκαταλείψουν την προσπάθεια υπεράσπισης του κέντρου της πόλης, ενάντια σε όλες τις συνθήκες και τους υπευθύνους. Και δεν είναι οι μόνοι. Σύμφωνα με τα στοιχεία της τελευταίας απογραφής, στον Δήμο Αθηναίων κατοικούν μονίμως το 2011 133.386 λιγότεροι άνθρωποι από ό, τι το 2001. Καταγράφεται δηλαδή μείωση του πληθυσμού της τάξης του 20%. Η επεξεργασία των στοιχείων δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί. Ομως βασικά συμπεράσματα μπορούν να εξαχθούν απλώς με τη λογική. Οπως λέει στέλεχος του δήμου, «έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε ότι στην περιοχή των Αμπελοκήπων ή του Παγκρατίου, για παράδειγμα, δεν υπήρξε τόσο μεγάλη μείωση πληθυσμού. Αυτό σημαίνει ότι η μείωση του πληθυσμού στο κέντρο της πόλης είναι ακόμα μεγαλύτερη του 20%. Είναι μια δραματική αλλαγή που εκτιμούμε ότι έχει γίνει τα τελευταία χρόνια».
Οι επίσημες στατιστικές δεν μπορούν να απεικονίσουν άλλωστε την «άλλη πλευρά» αυτής της πόλης, που τελευταία μοιάζει να γίνεται κυρίαρχη. Τους χιλιάδες ανθρώπους που ζουν λάθρα στις γειτονιές του κέντρου, κυρίως μετανάστες, στην καλύτερη περίπτωση στοιβαγμένοι σε άθλια διαμερίσματα ή εγκαταλελειμμένα σπίτια, στη χειρότερη στις γωνίες των δρόμων. Κανένας από αυτούς φυσικά δεν έδωσε τα στοιχεία του στους απογραφείς. Δεν μπορούν να ονομαστούν λοιπόν επισήμως μόνιμοι κάτοικοι, αλλά όλοι ξέρουν ότι ζουν στο κέντρο της πρωτεύουσας και καθορίζουν τη ζωή της.
Ο Η. Π. μένει εδώ και περισσότερα από είκοσι χρόνια σε ένα δρόμο κάθετο στην πλατεία Αμερικής. «Πιστός» του κέντρου της πόλης, Ελληνας εξ Αιγύπτου, τον πρώτο καιρό γοητεύτηκε από την πολυπολιτισμικότητα της περιοχής. Τις γυναίκες με τις μαντίλες που πήγαιναν τα παιδιά τους στο σχολείο το πρωί, τους Πολωνούς εργάτες που περίμεναν στη στάση, τα μαγαζιά με τα παράξενα τρόφιμα... Ομως η λέξη που χρησιμοποιεί για να χαρακτηρίσει την κατάσταση που επικρατεί σήμερα είναι «χάος».
«Οι μετανάστες που μένουν τώρα εδώ δεν είναι αυτοί που ήταν άλλοτε. Δεν είναι νοικοκυραίοι, οικογένειες με παιδιά. Το βράδυ της Κυριακής στην πλατεία Αμερικής κάθονται πάνω από 300 άντρες, Σομαλοί, Νιγηριανοί. Οταν τους βλέπεις αρχίζεις να σκέφτεσαι ότι όλοι αυτοί ψάχνουν ένα τρόπο να βγάλουν χρήματα... Και δεν είναι καθόλου εύκολο σήμερα».
Εξω από τις πολυκατοικίες εκτός από τα αυτοκίνητα βρίσκονται παρκαρισμένα με αλυσίδα και τα καροτσάκια του σούπερ μάρκετ. «Είναι εργαλείο δουλειάς γι’ αυτούς που μαζεύουν μεταλλικά αντικείμενα» λέει ο Η. Π. «Τουλάχιστον αυτοί κάνουν κάποια δουλειά», προσθέτει.
Οι λιγοστοί, κυρίως μεγάλοι στην ηλικία, μόνιμοι κάτοικοι φοβούνται και μένουν κλεισμένοι στο σπίτι. «Δίκαια ή άδικα, μόνο όποιος μένει εδώ μπορεί να εκφέρει άποψη».
Ναρκωτικά, επεισόδια, εγκληματικότητα, λαθρομετανάστες, πορνεία. Ενα εκρηκτικό μείγμα που διώχνει τους κατοίκους, τους τουρίστες -τα ανακαινισμένα ξενοδοχεία του 2004 κλείνουν το ένα μετά το άλλο-, τελικά κάθε δραστηριότητα στην καρδιά της Αθήνας.

Λιγότερα έσοδα ο δήμος
«Ηρθα εδώ το 2008, για να διευκολύνω τη ζωή μου, να είμαι κοντά στο γραφείο. Τώρα λέω να γυρίσω πίσω στη μαμά μου, στο Χαλάνδρι» λέει υπάλληλος του Δήμου Αθηναίων. Υπάρχουν ωστόσο και κάποιοι που επιμένουν. ΄Η δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς. Η 70χρονη Γαλλίδα ζει στην Αθήνα από τα νιάτα της. Οταν ο άντρας της έφυγε από τη ζωή, εκείνη αποφάσισε να μην εγκαταλείψει το κέντρο, για να κάνει βόλτες και να μη νιώθει μοναξιά. Το διαμέρισμά της στον 7ο όροφο πάνω από τα μπαχαράδικα στην οδό Ευριπίδου είναι ίσως ένα από τα πιο ωραία σπίτια αυτής της πόλης. Τη ρωτούν συχνά αν φοβάται. «Οχι και πολύ. Αλλωστε, μόνο μια φορά μου έχουν ανοίξει το αυτοκίνητο. Και δεν κυκλοφορώ νύχτα»...
Τα στοιχεία της απογραφής ήρθαν απλώς να επικυρώσουν μια πραγματικότητα γνωστή ακόμα και σε όσους δεν παροικούν στο κέντρο της πόλης. Σημαίνουν όμως και κάτι ακόμα. Περίπου 40 εκατομμύρια λιγότερα έσοδα για τον Δήμο Αθηναίων από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους και βέβαια σημαντικά μειωμένα έσοδα από τα δημοτικά τέλη. Το δημοτικό συμβούλιο της πόλης ψήφισε ομόφωνα την αντίθεσή του στη μείωση των κονδυλίων. Στο σχετικό ψήφισμα αναφέρεται ότι μπορεί η Αθήνα να έχει λιγότερους κατοίκους, αλλά σε καμία περίπτωση δεν έχει λιγότερα προβλήματα. Το αντίθετο. Αλλωστε, μπορεί το βράδυ να μένουν λιγότεροι, αλλά στη διάρκεια της ημέρας χιλιάδες εργαζόμενοι ζουν και κινούνται στο κέντρο της πόλης.

Δεν τους ενδιαφέρει η χώρα !!

Κυβερνούν τη χώρα πολιτικοί χωρίς κατάλληλες γνώσεις

Του Αλέξανδρου Μωραϊτάκη 



Οι αξίες στο ΧΑ από την ημέρα «ορόσημο» όπως την χαρακτήρισαν τότε οι πολιτικοί, αυτή της 21ης Ιουλίου έχουν καταρρεύσει. Είναι ενδεικτικό πως ο γενικός δείκτης έχει χάσει από τότε 40%, η Εθνική Τράπεζα έχει υποχωρήσει κατά 55%, η ΔΕΗ 36%, ο ΟΠΑΠ 43% και πάει λέγοντας.

Η αξία των κινητών αξιών που κατέχει το δημόσιο στο ΧΑ στις 21/7/11, έχει υποχωρήσει από τα 5,4 δισ. ευρώ στα 3 δισ. ευρώ περίπου σήμερα 5/10/11.
Δηλαδή μέσα σε ελάχιστους μήνες χάθηκαν σχεδόν 2,4 δισ. ευρώ, δηλαδή ποσοστό 45%, από την εισηγμένη  κρατική περιουσία, ενώ κατά την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου, η  κινητή περιουσία στο Χ.Α. του Δημοσίου ήταν 6,4 δισ., δηλαδή απώλεια από τότε 3,4 δισ., δηλαδή ποσοστό 54%. 

Ποιοι φέρουν την ευθύνη γι΄ αυτό;  Θα τιμωρηθεί κανείς γι’ αυτή τη ζημιά του Δημοσίου;

  Οι Έλληνες δίνουν από το υστέρημά τους προκειμένου η χώρα να επιτύχει τους στόχους της, αλλά οι πολιτικοί και κυρίως αυτοί που κυβερνούν, δεν καταφέρνουν να μας βγάλουν από την κρίση. Τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο.
Στο εσωτερικό παίρνουμε μέτρα αλλά δεν μπορεί η κυβέρνηση να τα εφαρμόσει και στο εξωτερικό παίρνονται αποφάσεις, αλλά γίνονται δηλώσεις από Έλληνες και ξένους αξιωματούχους, που προκαλούν σύγχυση στην επενδυτική κοινότητα και αυξάνουν την αβεβαιότητα. Οι Έλληνες πολιτικοί, επειδή δεν καταλαβαίνουν τη σημασία τους, δεν διαμαρτύρονται στους ξένους για τις άστοχες χωρίς λόγο δηλώσεις αυτές.

Στις αγορές δεν αρέσει η αβεβαιότητα αλλά οι πολιτικοί δεν μπορούν να το κατανοήσουν. Γιατί; Υπάρχει ανικανότητα ή σκοπιμότητα; Ποιος ελέγχει τη διασπορά ψευδών ειδήσεων και την προνομιακή πληροφόρηση που έχει σήμερα τέτοιες διεθνείς προεκτάσεις ενώ ξεκινάει από τη χώρα μας;
Γιατί μήνες τώρα τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό δεν υλοποιούνται οι αποφάσεις, δεν παίρνονται σωστά μέτρα, ώστε να τελειώνουμε με αυτήν την κρίση;
Αυτοί που κυβερνούν στην Ελλάδα και στην Ε.Ε. τι έχουν να πουν εκτός από το να κατηγορούν τους επιχειρηματίες, τους δημοσιογράφους, τα άλλα πολιτικά κόμματα;
Τι έργο στην πράξη έχουν να επιδείξουν οι Έλληνες υπουργοί; 

Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει αδιαφορία και από κάποιους βουλευτές εκτός από τους Υπουργούς και δυσφορία από τους πολίτες.
Το βάρος των προβλημάτων δεν μπορεί να σηκωθεί από βουλευτές και κυρίως Υπουργούς χωρίς κατάλληλη εργασιακή εμπειρία.

Δυστυχώς κάποιοι μάλλον θα μας ρίξουν στον γκρεμό. Και το δυσάρεστο είναι ότι βλέπουν ότι δεν μπορούν να βοηθήσουν τη χώρα, αλλά δεν φεύγουν. Δεν παραδίδουν την καρέκλα σε αυτούς που μπορούν. Δεν τους ενδιαφέρει η χώρα. Τους ενδιαφέρει μόνο η καρέκλα, η δημοσιότητα και το πολιτικό τους μέλλον, το οποίο όλοι βλέπουν ότι δεν έχουν εκτός από τους ίδιους. 



Είναι όμως μόνο οι πολιτικοί που φταίνε για αυτήν την κατάσταση; Δυστυχώς όχι. Πριν λίγες εβδομάδες (16 Αυγούστου) ο ΣΜΕΧΑ είχε καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση: Να βγουν οι διοικήσεις των κρατικών εταιρειών μπροστά και να παρουσιάσουν στα μέλη του ΣΜΕΧΑ την πραγματική αξία των επιχειρήσεων που διοικούν. Ξέρετε πόσες διοικήσεις ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΣΜΕΧΑ, ο οποίος εκπροσωπεί περισσότερους από 1 εκατ. επενδυτές; Καμία. Δυστυχώς καμία διορισμένη διοίκηση δεν θέλησε να παρουσιάσει την αξία της επιχείρησης που διοικεί.

Αδιαφορούν προφανώς και αρκούνται στους παχυλούς μισθούς που λαμβάνουν και που δήθεν περιέκοψαν αλλά ελάχιστα. Κανένας δεν τους ελέγχει σε κανέναν δεν δίνουν λόγο για τα αποτελέσματα που δημοσιεύουν και κανένας τους φυσικά δεν αγχώνεται από την πτώση της τιμής της μετοχής, γιατί απλά δεν κατέχουν μετοχές. Διαχειρίζονται περιουσία που δεν είναι δική τους. Είναι όμως του ελληνικού Δημοσίου.

Ίσως θα έπρεπε να αμείβονται και βάσει της πορείας της αξίας των μετοχών της εταιρίας που διοικούν από την αρχή της διοίκησής τους ή να παίρνουν ως αμοιβή μετοχές. 

Όμως έτσι βλάπτουν όλους τους πολίτες αυτής της χώρας οι οποίοι θα κληθούν να πληρώσουν την απόκλιση στα έσοδα από αποκρατικοποιήσεις.

Δυστυχώς, αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα. Θα αναγκαστούμε να πουλήσουμε κρατική περιουσία σε εξευτελιστικές τιμές και κανένας δεν αναλαμβάνει μία σοβαρά οργανωμένη πρωτοβουλία ώστε να βελτιωθεί το τίμημα. Ποιοι ευθύνονται γι΄ αυτό;  

Όσοι κυβερνούν αυτόν τον τόπο θα πρέπει να δώσουν προσωπικές εγγυήσεις, όπως δίδει ο κάθε επιχειρηματίας σε κάθε τράπεζα όταν λαμβάνει δάνεια. Να εγγυηθούν με την προσωπική τους περιουσία ότι οι αποφάσεις που λαμβάνουν θα οδηγήσουν σε έξοδο από την κρίση με παραμονή στο ευρώ. Να εγγυηθούν πως οι θυσίες των πολιτών θα πιάσουν τόπο. Αλλιώς θα πρέπει να επανασχεδιαστεί η προσπάθεια βελτίωσης των δημοσιονομικών. Ρωτώ:

Γιατί να πληρώσουν τόσα οι Έλληνες πολίτες και τελικά η χώρα να πτωχεύσει, να πάμε σε μεγάλο κούρεμα χρέους και να βγούμε από το ευρώ, ενώ θα έχουμε παράλληλα πουλήσει όλη την κρατική περιουσία;



Η περιουσία πρέπει να πουληθεί μόνο αν παραμείνουμε στο ευρώ και δούμε ανάπτυξη. Αν φύγουμε από το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα και δεν έχει το κράτος περιουσία τότε οι συνέπειες θα είναι καταστροφικές.

Καλώ όσους συμμετέχουν στη λήψη αποφάσεων να προσπαθήσουν περισσότερο. Σήμερα παρατηρούμε τους υπουργούς να μιλάνε χωρίς να λένε κάτι σημαντικό με αποτέλεσμα να βυθίζεται το χρηματιστήριο κάθε φορά που μιλάνε  και επίσης παρατηρούμε πως για τις  αποφάσεις που παίρνονται δεν έχει γίνει προσεκτική μελέτη.

Ποιοι «σοφοί» στην Ελλάδα και στην Ε.Ε. αποφάσισαν ο κούρεμα 21% και γιατί τόσο σύντομα σχεδιάζουν αλλαγή με 50% κούρεμα; Είναι καιρός να αποδείξουν ότι έχουν ικανότητες και όχι σκοπιμότητες, αλλιώς θα επιβεβαιωθούν αυτοί που υποστηρίζουν ότι δεν χρειαζόμαστε πολιτικούς, αλλά τεχνοκράτες προκειμένου να βγούμε από την κρίση. Την παραπάνω άποψη υιοθετώ πλέον  και εγώ. 

Την αιτιολογώ δε αυτή την άποψη και επιπλέον με το επιχείρημα ότι είναι αδύνατον ακόμη και για ευφυείς και πατριώτες πολιτικούς (που υπάρχουν και έχουν ιδιαίτερες ικανότητες στην ομιλία και στην προσέλκυση ψήφων με όποιους τρόπους) να μάθουν τόσο σύντομα, υπό τόσο δύσκολες συνθήκες σε λεπτομέρειες τα μακροοικονομικά, τα νομισματικά, τις αγορές, κλπ. και ταυτόχρονα να έχουν αναγνωρισμένες οργανωτικές ικανότητες που απαιτούν οι έκτακτες σημερινές συνθήκες και κατέχουν μόνο όσοι έχουν ανάλογη προϋπηρεσία στην πράξη σε αυτούς τους τομείς.



Το χειρότερο είναι ότι οι Κυβερνώντες δεν ψάχνουν να βρουν τέτοιους τεχνοκράτες ούτε σαν συμβούλους ενώ αυτοί οι τεχνοκράτες Έλληνες πατριώτες δέχονται να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αυτές δωρεάν και χωρίς σκοπιμότητες.

* Ο κ. Αλέξανδρος Μωραϊτάκης είναι Πρόεδρος ΣΜΕΧΑ, Πρόεδρος NUNTIUS ΑΧΕΠΕΥ, Μέλος Δ.Σ. ΕΒΕΑ


Πηγή:www.capital.gr

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΞΕΝΗΣ ΔΥΝΑΜΕΩΣ (δηλ. ΕΝΟΧΟΙ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ) ???

Νέες, μεγάλες αποκαλύψεις στα «ΕΠΙΚΑΙΡΑ»

05/10/2011 - 14:25


Τα «Επίκαιρα» αποκαλύπτουν απόρρητα τηλεγραφήματα της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα...
 
Νέες, μεγάλες αποκαλύψεις στα «ΕΠΙΚΑΙΡΑ»
Τι προσδοκούσαν από τον Γιώργο Παπανδρέου και τι πέτυχαν.Πώς μεθόδευσαν την ανατροπή της κυβέρνησης Καραμανλή.

«Όλα δείχνουν ότι το ΠΑΣΟΚ κερδίζει τις εκλογές» σημείωνε με ανακούφιση στο ενημερωτικό σημείωμά του προς την Ουάσιγκτον, μία εβδομάδα πριν από τη διεξαγωγή των εκλογών του Οκτωβρίου του 2009, ο τότε πρέσβης των ΗΠΑ Ντάνιελ Σπέκχαρντ, συμπληρώνοντας ότι ο Γιώργος Παπανδρέου ως πρωθυπουργός θα επανεξετάσει τον αγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη και τη συμφωνία για τον SouthStream. Δύο χρόνια η αμερικανική πλευρά είχε ζήσει με την ανησυχία της ελληνορωσικής προσέγγισης, η οποία έθετε εν αμφιβόλω τα οικονομικά και στρατηγικά συμφέροντα της υπερδύναμης στην περιοχή και απειλούσε να βάλει τέλος σε ένα έργο ζωτικής σημασίας για εκείνη, την ενεργειακή εξάρτηση της Ευρώπης από έναν απολύτως ελεγχόμενο δρόμο, αυτόν του αγωγού TGI. 


Τα «Επίκαιρα» αποκαλύπτουν σήμερα μια σειρά τηλεγραφημάτων της αμερικανικής πρεσβείας προς το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, τα οποία αποδεικνύουν το πώς εργάστηκαν οι Αμερικανοί για την ανατροπή της κυβέρνησης Καραμανλή, πραγματοποιώντας ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά ζητήματα φίλης και συμμάχου χώρας και εμποδίζοντας τη χάραξη εθνικής πολιτικής βάσει των ελληνικών συμφερόντων.


Τον τρόπο που οι Ηνωμένες Πολιτείες χρησιμοποίησαν τη διένεξη Ελλάδας - Σκοπίων για την ονομασία, προκειμένου να ασκήσουν πιέσεις προς τη χώρα μας ώστε να εγκαταλείψει τα κοινά ενεργειακά της σχέδια με τη Ρωσία, αποκαλύπτουν τέσσερα ακόμη απόρρητα τηλεγραφήματα της ελληνικής πρεσβείας στην Ουάσιγκτον που φέρνουν σήμερα στο φως της δημοσιότητας τα «Επίκαιρα».


Στα τηλεγραφήματα γίνεται ευθέως λόγος για «προειδοποιήσεις» που δέχτηκαν Έλληνες αξιωματούχοι από Αμερικανούς συναδέλφους τους και την εκδήλωση «αντίμετρων» στο πλαίσιο της κλιμάκωσης των αμερικανικών πιέσεων προς τη χώρα μας, προκειμένου να πειστεί η τότε ελληνική κυβέρνηση Καραμανλή, ώστε να μην θέσει βέτο για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ κατά τη Σύνοδο του Βουκουρεστίου, τον Απρίλιο του 2008, αλλά και να εγκαταλείψει την ενεργειακή της συνεργασία με τη Ρωσία.

ΑΠΕΒΙΩΣΕ Ο STEVE JOBS

ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ, ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ ΤΗΣ MACINTOSH, ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΝΘΟΥΣ ...
STEVE JOBS, ΕΠΙ ΤΟΥ ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΣΟΥ ΚΑΤΑΘΕΤΟΜΕ ΝΟΗΤΟΝ ΚΛΑΔΟΝ ΦΟΙΝΙΚΟΣ ...



Ο αμερικανικός όμιλος πληροφορικής Apple ανακοίνωσε το θάνατο του πρώην γενικού διευθυντή του Στιβ Τζομπς σε ηλικία 56 ετών, από καρκίνο του παγκρέατος.

«Με ιδιαίτερη θλίψη ανακοινώνουμε ότι ο Στιβ Τζομπς πέθανε σήμερα», τονίζεται στην σύντομη ανακοίνωση του διοικητικού συμβουλίου του ομίλου που εκδόθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα.

«Ο λαμπρός χαρακτήρας, το πάθος και η ενέργεια του Στιβ ήταν η πηγή των αναρίθμητων καινοτομιών που εμπλουτίζουν και βελτιώνουν τη ζωή όλων μας», επισημαίνει ο όμιλος της Καλιφόρνιας.

Ο Τζομπς, εμβληματική προσωπικότητα της Silicon Valley, είχε συνιδρύσει την εταιρία το 1976 και υπήρξε ο εμπνευστής των υπολογιστών Macintosh (Μac), του iPod, του iPhone και του iPad.

Ο Στιβ Τζομπς είχε λάβει άδεια ασθενείας για απροσδιόριστο χρόνο τον Ιανουάριο του 2011, αλλά στα τέλη Αυγούστου ανακοίνωσε την απόφασή του να αποχωρήσει από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας λέγοντας: «Ανέκαθεν έλεγα, πως όταν κάποτε έρθει μια μέρα που δεν θα μπορώ πλέον να ανταπεξέλθω στα καθήκοντα και στις προσδοκίες μου ως Διευθύνων Σύμβουλος της Apple, θα ήμουν ο πρώτος που θα σας ενημέρωνε. Δυστυχώς αυτή η μέρα έχει έρθει».

Η συλλυπητήρια ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Apple αναφέρει: « Η Apple έχασε έναν οραματιστή και μια δημιουργική ιδιοφυΐα και ο κόσμος έχασε έναν εκπληκτικό άνθρωπο. Όσοι από εμάς ήταν αρκετά τυχεροί να γνωρίσουμε και να συνεργαστούμε με τον Στιβ χάσαμε έναν αγαπημένο φίλο και εμπνευσμένο μέντορα. Ο Στιβ αφήνει πίσω του μια εταιρεία που μόνο αυτός θα μπορούσε να είχε χτίσει και το πνεύμα του θα παραμείνει για πάντα το θεμέλιο της Apple