Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


******************************************************
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

8 Νοεμβρίου 2011

Eπιστροφή στην Δραχμή - Αδύνατον... ή ΔΥΝΑΤΟΝ ?





Eπιστροφή στην Δραχμή - Αδύνατον...


Οποιος υποστηρίζει ότι μπορούμε να επιστρέψουμε στην δραχμή, δεν γνωρίζει από καθημερινή οικονομοτεχνική διαχείριση.

Η επιστροφή στην δραχμή προϋποθέτει:

Α) Τύπωμα 1000 δισ. σε χαρτονομίσματα, & άλλων τόσων σε κέρματα [ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΕΘΑ ΚΕΡΜΑΤΑ, ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΑ ΑΠΟ ΑΛΛΟΤΕ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ "ΚΕΡΜΑΤΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΑ" ΜΙΚΡΩΝ ΑΞΙΩΝ-ΧΑΡτΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ (ιδε παραδειγμα εις φωτ.), ΟΥΤΕ ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ ΥΠΟΔΙΑΙΡΕΣΕΙΣ], έτσι ώστε να ανταλλαχτούν τα 100 δισ. ευρώ περίπου που βρίσκονται στην αγορά αυτή τη στιγμή, σε διάφορες μορφές.

Αυτό πότε θα γίνει?????  Σάββατο ή Κυριακή????
Ας γελάσουμε όλοι μαζί παρακαλώ.
Σας λέω ότι χρειάζονται τουλάχιστον 6 μήνες συνεχούς τυπώματος. [ΝΑΙ, Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ 6 ΜΗΝΩΝ]

Και μέχρι τότε όλοι θα το έχουμε καταλάβει, (ασφαλώς και οι υπάλληλοι των νομισματοκοπείων δεν θα το κρατήσουν μυστικό...) οπότε θα έχουμε προλάβει να αποσύρουμε 180 δισ. καταθέσεων από τις Τράπεζες και θα τα έχουμε στείλει έξω [ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΘΑ ΣΥΝΟΔΕΥΘΗ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΣ ΜΕ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΟΠΩΣ ΗΣΧΥΟΝ ΩΣ ΤΟ 2001], ή θα τα έχουμε πάει στο χωριό να τα χτίσουμε σε κανα τοίχο. Οι τράπεζες θα καταρρεύσουν παντελώς και θα προκληθεί τέτοιο μπάχαλο, που είναι προτιμότερο σαν χώρα να μείνουμε στο ευρώ ακόμα και αν παίρνουμε μισθούς & συντάξεις 400 ευρώ ο καθένας.

Επίσης:
Β) Προϋποθέτει 100.000 λογιστήρια εταιριών & δημοσίων υπηρεσιών, να έχουν μετατρέψει συμβάσεις, τιμολόγια, τιμές, μηχανογραφικά συστήματα σε δραχμές.

Σας ενημερώνω πολύ ταπεινά ότι για να πάμε στο ευρώ, τα λογιστήρια των εταιρειών χρειάστηκαν 2 χρόνια για να μετατρέψουν τα συστήματά τους και οι εταιρείες πληροφορικής δούλευαν στο φούλ για να εξυπηρετήσουν τους πελάτες τους. [ΕΤΣΙ, ΘΑ ΓΙΝΗ ΚΑΙ Η ΝΕΑ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ]

Μετά από 9 χρόνια,  δυστυχώς δεν έχει εφευρεθεί ακόμα το μαγικό ραβδάκι που θα μετατρέψει όλα τα προηγούμενα εν μια νυχτί.[ΟΧΙ, ΣΕ 6 ΜΗΝΕΣ]

Μπορώ να πώ ακόμα 10 λόγους για τους οποίους η επιστροφή στην δραχμή, σε χρονικό διάστημα που να ενέχει το στοιχείο του αιφνιδιασμού [ΝΑΙ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΜΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ],  είναι ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΔΥΝΑΤΗ ΤΕΧΝΙΚΩΣ.

Οπότε δεν πρόκειται να γίνει.
Οι τεχνοκράτες το ξέρουν.
Απλά πρέπει κάτι να λένε για να μας φοβίζουν.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ 

του Γιώργου Κασιμάτη


Εδώ και δυο χρόνια ο Ελληνικός Λαός ζει μια από τις πιο απάνθρωπες μορφές πολιτικής και οικονομικής βίας που ασκείται πάνω του και περνά μια από τις πιο επικίνδυνες για την υπόσταση της Ελλάδας στιγμές της νεότερης ιστορίας του.
Πριν από ενάμιση χρόνο, τα μεγάλα κέντρα του χρηματοοικονομικού συστήματα με τους εντολοδόχους του, το ΔΝΤ και την Ευρωζώνη με επικεφαλής της Γερμανία βρήκαν ώριμη την Ελλάδα και πρόθυμη την πολιτική της ηγεσία, για να επιβάλουν για πρώτη φορά στην Ευρώπη, με τις μεθόδους του ψεύδους, της παραπλάνησης και της δημιουργίας πανικού και ενοχής, την τριτοκοσμική πολιτική τους που οδηγεί στην υποτέλεια της χώρας και στην εξαθλίωση του λαού. 

Από το Μάιο του 2010, είμαστε όλοι μάρτυρες του ειδεχθούς εγκλήματος που διαπράττεται συνεχώς, με την υπογραφή της κυβέρνησης, σε βάρος της Ελλάδας:
-    Είμαστε μάρτυρες της σύναψης παράνομων και ανυπόστατων δανειακών συβάσεων, με παράνομους και εξευτελιστικούς για τη χώρα μας όρους και με παραβιάσεις θεμελιωδών δικαιωμάτων του ανθρώπου και θεμελιωδών αρχών του Συντάγματος και της ευρωπαϊκής και διεθνούς νομιμότητας.
-     Είμαστε μάρτυρες συμφωνιών ολοκληρωτικής κηδεμόνευσης της Ελλάδας, με πλήρη κατάλυση της εξωτερικής και οικονομικής ανεξαρτησίας, με όρους παραίτησης από όλα τα δικαιώματα της εθνικής κυριαρχίας και δέσμευσης του συνόλου της δημόσιας περιουσίας.
-    Είμαστε, τέλος, μάρτυρες διαρκούς και σοβαρής παραβίασης του δημοκρατικού πολιτεύματος, με απόκρυψη από το λαό των πραγματικών συμφωνιών και με παράκαμψη του αντιπροσωπευτικού σώματος.

Με βάση τις παράνομες και ανυπόστατες συμφωνίες δανεισμού, ασκείται, από το Μάιο του 2010, από την κυβέρνηση και την τρόικα μια απάνθρωπη εξουσία εκτός Συντάγματος και ευρωπαϊκής νομιμότητας, η οποία οδηγεί τη χώρα όλο και σε βαθύτερη οικονομική κρίση, επιβάλλει στο λαό όλο και πιο αβάσταχτα και απάνθρωπα βάρη και καθιστά, με συνεχή διόγκωση, το εθνικό χρέος όλο και πιο επαχθές. Στόχος όλων αυτών είναι:
-    Η ολοκληρωτική κηδεμόνευση της χώρας και η υποτέλεια της Ελλάδας.
-    Ο πλήρης έλεγχος της εξωτερικής και της οικονομικής πολιτικής της.
-    Η άλωση της δημόσιας περιουσίας και των πλουτοπαραγωγικών πηγών της.
-    Η εξαθλίωση της συντριπτικής πλειονότητας του Ελληνικού Λαού.
-    Η εξάρθρωση του μεσαίου οικονομικού χώρου και η κατάληψη της ελληνικής αγοράς και των ελληνικών επιχειρηματικών μονάδων. Τελικός στόχος: Η ολοκληρωτική άλωση του εθνικού χώρου της οικονομίας από τα πολυεθνικά δίκτυα επιχειρήσεων και ο πλήρης αφελληνισμός της ελληνικής οικονομίας, ώστε να περιέλθει στον πλήρη έλεγχος της από τα κέντρα εξουσίας του υπερεθνικού χρηματοοικονομικού συστήματος.

Η άνομη και απάνθρωπη πολιτική άρχισε εδώ και δεκαπέντε μήνες να πλήττει απάνθρωπα την Ελλάδα και τους Έλληνες με τη συνέργεια της Κυβέρνησης και τη συγκατάνευση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Θύμα αυτού του εγκλήματος δεν είναι μόνο ορισμένες  μερίδες της ελληνικής κοινωνίας. Ολόκληρος ο Ελληνικός Λαός είναι θύμα αυτού του εγκλήματος κατά της ανθρωπότητας.

Η πολιτική ηγεσία της χώρας δεν έδειξε μέχρι σήμερα μόνο την ανικανότητά της να αντιμετωπίσει τη νέα αυτή εισβολή κατά της Ελλάδας, αλλά το κύριο τμήμα της έδωσε και χείρα βοηθείας στους εισβολείς δανειστές μας για την επίτευξη των σκοπών τους.

Τελευταία είμαστε μάρτυρες του εξευτελισμού κάθε έννοιας πολιτικής και της αγαστής σύμπνοιας των κομμάτων εξουσίας στην αποδοχή χωρίς όρους των επονείδιστων δανειακών συμβάσεων, και των δεσμών με τα οποία οι δανειστές μας έδεσαν χειροπόδαρα την Ελλάδα. Έφτασαν στο σημείο να αποδεχτούν ακόμη και την τελευταία δανειακή σύμβαση χωρίς καν να γνωρίζουν -επισήμως, τουλάχιστον- τους νέους όρους, τα νέα δεσμά και τα νέα μέτρα που επιβάλλει στην Ελλάδα και στον Ελληνικό Λαό. Η παράδοση της χώρας στη βουλιμία των δανειστών μας είναι ολοκληρωτική!

Όλοι παρακολουθούμε το πρόσφατο θέατρο που παίζουν τα ξένα κέντρα εξουσίας με την κυβέρνηση σε βάρος του Ελληνικού Λαού: Η πολιτική μας ηγεσία έγινε περίγελος. Το πρώτο όργανο της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας, η Βουλή των Ελλήνων  εξευτελίστηκε. Οι πιο πολλοί βουλευτές αγωνίζονται για την καρέκλα τους. Τα δύο μεγάλα κόμματα εξουσίας, αφού αποδέχτηκαν με βαθιά υπόκλιση όλες τις δανειακές συμβάσεις με όλους τους επονείδιστους όρους και αφού αποδέχτηκαν πρόθυμα τα δεσμά εξαθλίωσης του ελληνικού λαού, το ξεπούλημα της εθνικής περιουσίας και την ολοκληρωτική κηδεμόνευση της Ελλάδας, παλεύουν μόνο για την εξουσία.  Εν τω μεταξύ: Η Ελλάδα συκοφαντείται, λοιδορείται και υβρίζεται διεθνώς και εκβιάζεται από τους δανειστές της. Η ελληνική οικονομία αφελληνίζεται  και ο Ελληνικός Λαός  βυθίζεται κάθε μέρα όλο και πιο βαθιά στη φτώχια.

Ο Ελληνικός Λαός δεν μπορεί πια να περιμένει την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του και της κυριαρχίας του από τη σημερινή πολιτική ηγεσία εξουσίας. Ούτε το πολίτευμα λειτουργεί, ούτε τα όργανα του πολιτεύματος. Κάποιες αδύναμες φωνές στη Βουλή δεν ακούγονται, χάνονται ή θάβονται. Όταν η Δημοκρατία δε λειτουργεί και η λαϊκή κυριαρχία φαλκιδεύεται, το Σύνταγμα, με το ακροτελεύτιο άρθρο του, αναγνωρίζει το δικαίωμα και επιβάλλει την υποχρέωση στο Λαό να υπερασπιστεί μόνος του, με τις δικές του δυνάμεις, τα κυριαρχικά του δικαιώματα και τη δημοκρατία.

Εμείς είμαστε πεπεισμένοι ότι η ώρα του Λαού ήλθε!
Με πλήρη συνείδηση των ευθυνών του πολίτη, σύμφωνα με την τελευταία και ύπατη επιταγή του Συντάγματος, σας καλούμε 
σ ε  α ν τ ί σ τ α σ η
κατά της αθέμιτης καταπάτησης των κυριαρχικών και ζωτικής σημασίας δικαιωμάτων του Ελληνικού Λαού, με τους ακόλουθους στόχους:
  1. Να πολεμήσομε με όλες τις δυνάμεις μας την πολιτική ηγεσία και την πολιτική κηδεμόνευσης της Ελλάδας.
  2. Να ενημερώσομε σωστά τον Ελληνικό Λαό για τα δεσμά και τα απάνθρωπα μέτρα που επιβάλλουν οι δανειακές συμβάσεις με την υπογραφή της Ελληνικής Κυβέρνησης, ώστε να συνειδητοποιηθεί η ανάγκη καταγγελίας τους και μη αναγνώρισης του επαχθούς και παράνομου χρέους.
  3. Να ξεγυμνώσομε τα εκβιαστικά διλήμματα και ψεύδη με τα οποία μας βομβαρδίζουν καθημερινά οι δανειστές μας και οι επίδοξοι εκμεταλλευτές της περιουσίας του Ελληνικού Λαού, με επικεφαλής τη Γερμανία, και να πούμε όχι στους εκβιασμούς.
  4. Να εκπονήσομε μέσα και τρόπους και να οργανώσομε δράσεις λαϊκής αντίστασης  κατά της παράνομης επιβολής βαρών στον Ελληνικό, της κηδεμόνευσης της Ελλάδας, της εξάρθρωσης του μεσαίου οικονομικού χώρου και αφελληνισμού της δημόσιας περιουσίας και της ελληνικής οικονομίας.
  5. Να προβάλλομε σθεναρά εμπόδια εφαρμογής των αθέμιτων μέτρων εξαθλίωσης των ευρύτερων στρωμάτων της ελληνικής κοινωνίας. 
  6. Να στηρίξομε και να προαγάγομε τη δημιουργία πολιτικής που θα οδηγήσει στην κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη της χώρας και στην ποιοτική ανάπτυξη του πολιτισμού.
  7. Να στηρίξομε την πολιτική αναδιοργάνωσης του κράτους και του ευρύτερου δημόσιου τομέα σε σύγχρονες βάσεις, ώστε να μπορέσουν να ασκήσουν τον κοινωνικό και τον πολιτικό ρόλο τους.

Πρέπει όλοι οι Έλληνες να συνειδητοποιήσομε ότι η Η Ελλάδα έχει πλούτο. Πλούτος της είναι οι δυνατότητές της. Η Ελλάδα δε χρεοκόπησε - η πολιτική ηγεσία της χρεοκόπησε.
 
Η Ελλάδα και θέλει και μπορεί !

Β. Βιλιάρδος- ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ, ΛΕΗΛΑΣΙΑ, ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ

ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ, ΛΕΗΛΑΣΙΑ, ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ: Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας ονομάζεται στην πραγματικότητα Merkel – τόσο ο σημερινός, όσο και ο επόμενος, είτε προκύψει από μία διαδικασία αντίθετη με το Ελληνικό Σύνταγμα, είτε από εκλογές

Πιστεύω ότι ένας λαός δεν πρέπει να εκτιμά τίποτα περισσότερο από την αξιοπρέπεια και την ελευθερία της ύπαρξης του – ότι η ντροπή μίας δειλής υποταγής δεν ξεπλένεται με τίποτα…..Δηλώνω ότι θεωρώ την ψεύτικη σωφροσύνη, η οποία αποσκοπεί στην αποφυγή του κινδύνου, ως το πλέον επικίνδυνο αποτέλεσμα του φόβου.

Ο κίνδυνος πρέπει να αντιμετωπίζεται με θάρρος, με ήρεμη και σταθερή απόφαση, καθώς επίσης με καθαρή συνείδηση. Ένα έθνος δεν μπορεί να εξαγοράσει την ελευθερία του από τις ξένες δυνάμεις, με τεχνάσματα και στρατηγήματα – αλλά μόνο εάν ριχτεί άφοβα στη μάχη, θυσιάζοντας χίλιες ζωές για ένα πολλαπλό κέρδος ζωής” (Carl von Clausewitz).



Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Sueddeutsche, τα σχέδια δημοψηφίσματος του πρωθυπουργού, τα οποία κατηγόρησαν σύσσωμοι σχεδόν οι Έλληνες, ενώ διακωμώδησε ο άρρωστος Γερμανός υπουργός Οικονομικών (διασύροντας και εξευτελίζοντας ακόμη μία φορά τη χώρα μας διεθνώς), συζητήθηκαν σαν να επρόκειτο να αντικατασταθεί η Δημοκρατία από μία «ρωσική ρουλέτα».

Εκτός αυτού, παρά το ότι το δημοψήφισμα αφορούσε την αποδοχή ή μη της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου (άρθρο μας), «παραποιήθηκε εγκληματικά και σκόπιμα» - αφού «μεταφράστηκε» αυθαίρετα σε δημοψήφισμα υπέρ ή κατά του Ευρώ, αν και όλοι γνωρίζουν ότι, μία χώρα της Ευρωζώνης δεν μπορεί να «αποβληθεί», αλλά ούτε και να εγκαταλείψει μόνη της την ένωση, με βάση τη συνθήκη (η οποία πρέπει προηγουμένως να αλλάξει – κάτι που απαιτεί πολλά χρόνια).

Κατά την Sueddeutsche λοιπόν ο Έλληνας πρωθυπουργός λειτούργησε έντιμα και ορθολογικά, θεωρώντας ότι οι εκβιασμοί της κυρίας Merkel, καθώς επίσης του κ.Sarkozy, με στόχο την επιβολή της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου (μεταξύ άλλων η συμφωνία σηματοδοτεί την επίσημη, την Πύρρειο χρεοκοπία καλύτερα της Ελλάδας), δεν ήταν δυνατόν να γίνουν αποδεκτοί από τον ίδιο – αφού δεν είχε την απαραίτητη νομιμοποίηση για κάτι τέτοιο (θέμα Εθνικής Κυριαρχίας).  

Ο πρωθυπουργός, πάντοτε κατά την εφημερίδα, εκβιαζόταν να συμφωνήσει με την αποπληρωμή του νέου δανείου των 130 δις €, μέσω της εκχώρησης της εθνικής κυριαρχίας της χώρας του – γεγονός που όφειλαν να γνωρίζουν οι Έλληνες Πολίτες, αφού μόνο αυτοί θα μπορούσαν να εγκρίνουν μία τόσο σημαντική απόφαση. Επειδή λοιπόν ο πρωθυπουργός είχε την άποψη ότι, η ιδιαίτερη αυτή κατάσταση προϋπέθετε μία απόλυτα δημοκρατική διαδικασία, αποφάσισε, πολύ σωστά, να καταφύγει σε δημοψήφισμα – όπως ακριβώς έκανε ο Γάλλος πρωθυπουργός το 2005, σε σχέση με το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα.  

Περαιτέρω, ένα δημοψήφισμα είναι αναμφίβολα ένα πολύ πιο ακριβές, καθώς επίσης ένα πολύ λιγότερο αποσταθεροποιητικό «μέσον», σε σχέση με τις πρόωρες εκλογές - οι οποίες ουσιαστικά «αποκρύπτουν» την εξάρτηση και την οικονομική αδυναμία της Ελλάδας να αντισταθεί σε τέτοιους εκβιασμούς. Σε τελική ανάλυση όμως, οι Merkel & Co εμπόδισαν το Ελληνικό δημοψήφισμα, διαπραγματευόμενοι έναντι αυτού εκλογές. Στα πλαίσια αυτά δε ακολούθησαν ουσιαστικά μία παλαιά Ευρωπαϊκή αντίληψη, σύμφωνα με την οποία ένα δημοψήφισμα εμποδίζει την ικανότητα λειτουργίας της ΕΕ – γεγονός που μάλλον δεν προάγει τη Δημοκρατία εντός της Ένωσης.

Από την άλλη πλευρά, δεν είναι λάθος το ότι οι Έλληνες διαδηλώνουν εναντίον της κυρίας Merkel, αφού τόσο αυτή, όσο και ο κ.Sarkozy αποφάσισαν στην πραγματικότητα για τα προγράμματα λιτότητας που επιβλήθηκαν από το ΔΝΤ στην Ελλάδα – ερήμην του πρωθυπουργού της. Ο Έλληνας πρωθυπουργός, η κυβέρνηση του, καθώς επίσης το Κοινοβούλιο του ήταν και είναι τα όργανα εκτέλεσης των αποφάσεων οι οποίες, ερήμην της Ελλάδας, επιβάλλονται στους Πολίτες της.

Επομένως, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας ονομάζεται στην πραγματικότητα Merkel – τόσο ο σημερινός, όσο και ο επόμενος, είτε προκύψει από μία διαδικασία αντίθετη με το Ελληνικό Σύνταγμα, είτε πραξικοπηματικά, είτε από εκλογές (επίσης αυτός που θα τον διαδεχθεί αργότερα, για όσο χρονικό διάστημα η Ελλάδα υποτάσσεται στις εντολές των δανειστών της).

Προφανώς δε, είναι μάλλον αστείο να ισχυρίζεται κανείς ότι, αποδέχεται ένα δάνειο χωρίς το συνοδευτικό του μνημόνιο, καθώς επίσης όλα τα προηγούμενα – με τα οποία θα λεηλατηθεί η Ελλάδα, μέχρι εκείνη τη στιγμή που θα οδηγηθεί στη χρεοκοπία, εξαθλιωμένη και απόλυτα εξευτελισμένη. Θα ήταν σαν να είχε εγκριθεί ένα ενυπόθηκο δάνειο από την τράπεζα, το οποίο θα απαιτούσε κάποιος άλλος να λάβει, χωρίς τη συνοδευτική υποθήκη – κάτι που θα ήταν μάλλον απίθανο.     

Ολοκληρώνοντας λοιπόν τόσο ο σημερινός πρωθυπουργός, όσο και όλοι όσοι επόμενοι θα αποδέχονται τις όποιες νέες συμφωνίες και τα «συνοδευτικά» τους (μνημόνια υποτέλειας, εξαθλίωσης, εξευτελισμού και λεηλασίας), έναντι δανεικών χρημάτων, θα είναι σαν να πουλούν την ψυχή της χώρας τους στο διάβολο – κοροϊδεύοντας παράλληλα τους ψηφοφόρους τους, με τον αθλιότερο δυνατόν τρόπο. Αρκεί να σημειώσει κανείς ότι, η Ευρωζώνη απαιτεί πέντε υπογραφές για να «κατοχυρώσει» τον εκβιασμό της, για να κατανοήσει τον απίστευτο εξευτελισμό της χώρας μας – για πρώτη φορά στην υπερήφανη Ιστορία της.  

Βέβαια απαιτεί κόπο, ενώ παράλληλα «θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία» - χαρακτηριστικά που φαίνεται ότι έχουμε χάσει εντελώς όλοι εμείς οι σύγχρονοι Έλληνες Πολίτες.

Η ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ

Με βάση, μεταξύ άλλων, τα παραπάνω έχουμε την άποψη ότι, η Ευρωζώνη δεν πρόκειται δυστυχώς να ενωθεί δημοσιονομικά και πολιτικά – ενώ, εάν συνεχίσουν να διοικούν οι τράπεζες από το παρασκήνιο (αποκρατικοποίηση της εξουσίας), με τη βοήθεια των όποιων πολιτικών μαριονετών τους, κάποια στιγμή οι Ευρωπαίοι Πολίτες θα επαναστατήσουν. Επομένως, αργά ή γρήγορα, η Ευρωζώνη θα διαλυθεί κάτω από το βάρος των «συστημικών» της προβλημάτων (άρθρο μας), με εξαιρετικά επώδυνα αποτελέσματα για ολόκληρο τον πλανήτη.

Ειδικά όσον αφορά το Ευρώ επιθυμούμε να επαναλάβουμε ότι, αποτελώντας ένα ξένο νόμισμα για όλες της χώρες της Ευρωζώνης, θα αναγκάσει τη μία μετά την άλλη να χρεοκοπήσουν. Αναλυτικότερα, γνωρίζοντας ότι η βασική αιτία της χρεοκοπίας οποιουδήποτε κράτους δεν ήταν ποτέ άλλη, από την υπερχρέωση του σε ξένο συνάλλαγμα, καθώς επίσης πως όλες οι χώρες τις Ευρωζώνης είναι αφενός μεν υπερχρεωμένες (δημόσιο χρέος άνω του 60% που προβλέπει η συνθήκη του Μάαστριχτ), αφετέρου λειτουργούν ως συγκοινωνούντα δοχεία, θεωρούμε πως είναι απλά θέμα χρόνου η συνολική κατάρρευση τους.

Για παράδειγμα η Αργεντινή, η οποία χρεοκόπησε με δημόσιο χρέος ίσο με το 55% του ΑΕΠ της (η Γερμανία σήμερα υπερβαίνει το 85%), δεν θα χρεοκοπούσε, εάν δεν χρωστούσε σε δολάρια αλλά σε πέζος – αφού στην περίπτωση αυτή θα τύπωνε απλά νέα πέζος (πληθωριστικά φυσικά), για να αποπληρώσει τα χρέη της. Επειδή όμως τα δάνεια της ήταν κυρίως σε ξένο συνάλλαγμα, το οποίο δεν μπορούσε να τυπώνει, αλλά ήταν υποχρεωμένη να αγοράζει ή/και να δανείζεται σε συνεχώς υψηλότερες τιμές (τόκους, ισοτιμία), για να εξοφλεί τις δόσεις των δανείων της, κάποια στιγμή έπαψε να τα καταφέρνει και χρεοκόπησε.

Επειδή τώρα οι χώρες της Ευρωζώνης χρωστούν σε Ευρώ, το οποίο όμως καμία δεν ελέγχει (δεν μπορεί να τυπώσει κλπ.), είναι εύλογο ότι κάποια στιγμή, όταν θα γίνει δύσκολος ή αδύνατος ο δανεισμός τους (πολύ υψηλά επιτόκια κλπ.), ενώ δεν μπορούν να τυπώσουν νέα χρήματα, θα χρεοκοπήσουν η μία μετά την άλλη (εκτός εάν η ΕΚΤ αρχίσει να τυπώνει για όλους). Προφανώς δε η χρεοκοπία της μίας θα παρασέρνει την άλλη, λόγω των μεταξύ τους συναλλαγών και πιστώσεων, μέχρι το σημείο που θα καταρρεύσει και η τελευταία.

Παράλληλα δε το Ευρώ μάλλον θα υποτιμάται διαρκώς σε σχέση με το Δολάριο, μεταξύ άλλων

(α)  επειδή οι Η.Π.Α. χρωστούν μόνο σε δολάρια, οπότε δεν μπορούν να χρεοκοπήσουν, παρά τα τεράστια προβλήματα της οικονομίας τους, ενώ

(β)  όλοι εκείνοι οι Ευρωπαίοι Πολίτες, οι οποίοι θα φοβούνται τυχόν «απέλαση» της χώρας τους από την Ευρωζώνη (όπως οι Έλληνες σήμερα), θα αγοράζουν δολάρια για τη διαφύλαξη των αποταμιεύσεων τους – αφού, στην περίπτωση επιστροφής στο εθνικό νόμισμα, τα ευρώ «κατάσχονται» και μετατρέπονται υποχρεωτικά στο εθνικό νόμισμα (κάτι που δεν ισχύει φυσικά για τα άλλα νομίσματα).

ΕΠΙΛΟΓΟΣ

Υπενθυμίζουμε ξανά ότι, κατά την πάγια τακτική των παιδιών του Σικάγου, αφού όλα τα κρίσιμα νομοσχέδια και οι σοβαρές αποφάσεις περάσουν από μία «μεταβατική κυβέρνηση» (η οποία θα εισπράξει όλη την οργή των «υπηκόων» της), χωρίς ως συνήθως να είναι κατοχυρωμένα από την απόλυτη πλειοψηφία (180 βουλευτές), θα ακολουθήσει αμέσως μετά η επόμενη κυβέρνηση «σωτηρίας» – η οποία, αφενός μεν θα τα κατοχυρώσει «τελεσίδικα», χωρίς μεγάλες αντιδράσεις από το «πλήθος», αφετέρου θα τα δρομολογήσει σταδιακά στην πράξη, διατηρώντας φυσικά όλα τα εγκληματικά μέτρα (με την εκλεπτυσμένη αιτιολογία ότι, το κράτος έχει συνέχεια και πρέπει να σεβόμαστε τα υπογεγραμμένα).

Όλα αυτά όπως στο «παράδειγμα» της Τουρκίας όπου, αφού ολόκληρη σχεδόν η πολιτική ηγεσία κατέρρευσε, μετά την από κοινού ψήφιση των νομοσχεδίων (για την λήψη των δόσεων του ΔΝΤ), εν μέσω μεγάλων κοινωνικών αναταραχών, ο σημερινός πρόεδρος της, ο οποίος ανέλαβε τα ηνία αμέσως μετά, ήταν στην πραγματικότητα αυτός που ξεπούλησε τα πάντα στις πολυεθνικές, μοιράσθηκε διαχρονικά την εθνική κυριαρχία της Τουρκίας με τους εισβολείς, ενώ διατήρησε φυσικά τους μισθούς των 300 € (άρθρο μας).       

Είναι προφανώς το χειρότερο, αλλά ταυτόχρονα το πιθανότερο σενάριο από όλα όσα μπορούν να μας συμβούν στη συνέχεια – ενώ πολύ δύσκολα θα το αποφύγουμε, εάν επιτρέψουμε να γίνει πράξη η πρόσφατη συμφωνία της κυβέρνησης σε σχέση με τη χρεοκοπία, εάν δεν διώξουμε αμέσως το ΔΝΤ και εάν δεν αποστασιοποιηθούμε από όλους όσους υποστηρίζουν τα προγράμματα του (άμεσα ή έμμεσα – με δήθεν αλλαγές δηλαδή).


ΥΓ: Εντελώς παραδόξως τα τρία πρόσωπα, τα οποία αναφέρθηκαν από τα ΜΜΕ ως πιθανοί μελλοντικοί πρωθυπουργοί, προέρχονται από τα τρία «συστατικά» της Τρόικας: από την ΕΚΤ, από το ΔΝΤ και από την Ευρωζώνη. Το ένα δε εξ αυτών (ΔΝΤ), αναφέρθηκε επίσης για το υπουργείο οικονομικών (υπενθυμίζουμε ότι, ο υπουργός οικονομικών της Τουρκίας, ο οποίος ανέλαβε να εφαρμόσει την πολιτική των παιδιών του Σικάγου, προερχόταν επίσης από το ΔΝΤ). Πρόκειται μήπως για τη «νομιμοποίηση» του θεάτρου σκιών ή είναι απλά σύμπτωση;

Αθήνα, 08. Νοεμβρίου 2011

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΙΣ-Το Δημοψήφισμα που δεν έγινε


Το Δημοψήφισμα που δεν έγινε
Οι στάσεις της ελληνικής κοινής γνώμης απέναντι στην τρέχουσα επικαιρότητα

Πανελλαδική τηλεφωνική έρευνα, σε δείγμα 603 ατόμων, ηλικίας 18 ετών και άνω, 01-03/11/2011. Πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΙΔΙΚΑ ΣΑΣ !!!











Περί «εθνικής αξιοπρέπειας»!!!


Περί «εθνικής αξιοπρέπειας»!!!
Ή το παιχνίδι της αναπαλαίωσης…


Καταρχήν είναι αστείο και αυθάδεια υποκρισίας να μιλάει κάποιος για «εθνική αξιοπρέπεια», όταν έχει νομιμοποιήσει και στηρίζει και σήμερα τον αρχιδωσίλογο πρωθυπουργό αυτής της χώρας (το δολοφόνο κάθε εθνικής μας υπόστασης και κάθε «εθνικής αξιοπρέπειας»), όταν αποδέχεται ΚΟΙΝΗ κυβέρνηση μαζί με αυτούς τους εκτελεστές των «συμβολαίων θανάτου» της Ελλάδας ΚΑΙ όταν ΕΠΙΚΥΡΩΝΕΙ τη «Δανειακή Σύμβαση» που μετατρέπει την Ελλάδα σε ΑΠΟΙΚΙΑ…

Για ποια «εθνική αξιοπρέπεια» μπορεί να μιλούν τα καθεστωτικά κόμματα και οι αρχηγοί τους, όταν δεν έχουν βγάλει άχνα, ακόμα και για το κουρέλιασμα του Συντάγματος, και ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ενεργά στο κοινοβουλευτικό πραξικόπημα που συντελείται με τη δικτατορική καθοδήγηση των διεθνών κέντρων εξουσίας;

Τέτοιου είδους καραγκιοζιλίκια μόνο στην Ελλάδα μπορεί να υπάρξουν όπου τα κόμματα και οι πολιτικοί του καθεστώτος είναι ατόφια ανδρείκελα…

Τα ανδρείκελα εκτελούν πειθήνια τις εντολές, αλλά δεν θέλουν και να υπογράφουν «δηλώσεις» ότι είναι ανδρείκελα, να διαλαλούν, δηλαδή, το ρόλο τους…

Αυτό που δεν έχουν ακόμα αντιληφτεί τα ανδρείκελα είναι ότι ο ελληνικός λαός τους έχει πάρει χαμπάρι…

Αυτό το γνωρίζουν τα αφεντικά τους και τους τσαλαπατούν βάναυσα, ακριβώς γιατί «σκοτώνουν τα άλογα όταν γεράσουν»: Όταν δεν μπορούν πλέον να πείσουν και να εξαπατήσουν τους ιθαγενείς δούλους…

Το δωσίλογο ΠΑΣΟΚ έχει καταρρεύσει τελειωτικά και τελεσίδικα…

Τα διεθνή κέντρα εξουσίας αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά και προωθούν την αναδιάταξη-αναπαλαίωση του πολιτικού χάρτη…

Τα διεθνή κέντρα εξουσίας γνωρίζουν ακόμα ότι και ο έτερος κυβερνητικός πόλος δεν τραβάει, δεν πείθει και δεν μπορεί να λειτουργήσει μετά την ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ κατάρρευση του άλλου κυβερνητικού πυλώνα, πόσο μάλλον μετά τα οπορτουνιστικά ζικ-ζακ του Σαμαρά, την ανοικτά κραυγαλέα υποταγή του στις εντολές των «νταβάδων και την ολέθρια «συμμαχία» του με αυτόν που κατηγορούσε σαν «τυχοδιώκτη» και «επικίνδυνο»…

Οι πάγιες και σταθερές επί μακρόν πιέσεις των «νταβάδων» (διεθνών και εγχώριων) για κυβέρνηση «εθνικής ενότητας» από τα δύο καταρρέοντα κυβερνητικά κόμματα αποτελούσαν το «όχημα» της αναδιάταξης-αναπαλαίωσης του πολιτικού χάρτη: Τη ληξιαρχική πράξη θανάτου των δύο μεγάλων κομμάτων, την ΤΟΜΗ των εσωτερικών τους σπασμών και διαιρέσεων, δηλαδή την αφετηρία για τις νέες εκτρωματικές πολιτικές γέννες…

Όλο αυτό το εκβιαστικό και τρομοκρατικό θεατρικό σκηνικό που στήθηκε μετά την εξαγγελία του Δημοψηφίσματος, αποσκοπούσε ακριβώς στην επιτάχυνση των διαδικασιών ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ και ΑΝΑΠΑΛΑΙΩΣΗΣ των δύο αυτών «καμένων» κομμάτων, με τη δημιουργία άλλων, το ξέπλυμα κάποιων πολιτικών και την κατασκευή άλλων…

Ο Σαμαράς, είτε συνειδητά, είτα ασυνείδητα (συρόμενος από τη λογική του ανδρείκελου) υπέγραψε την αυτοκτονία του, έχασε κάθε αξιοπιστία (και αυτά τα ψήγματα που είχε) και έσπειρε θύελλες στο εσωτερικό του κόμματός του…

Ο Καραμανλής άνοιξε ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ την πόρτα στην «εταιρεία δολοφόνων» της δωσίλογης κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ…

Ο Σαμαράς άνοιξε την πόρτα (συνειδητά ή από πολιτική καχεξία) στα σχέδια των «νταβάδων» για την αναδιάταξη-αναπαλαίωση του πολιτικού σκηνικού…

Τα τελεσίγραφα των αποικιοκρατών σε αυτήν τη διαλεκτική εντάσσονται: Του ολοκληρωτικού τσαλακώματος των ανδρείκελων ηγετών, που δεν τους χρειάζονται πια, ακριβώς γιατί ο ρόλος τους έγινε αντιληπτός και πολύ ορατός από τον ελληνικό λαό…

Βεβαίως, όλο αυτό το εκβιαστικό παιχνίδι των δικτατόρων της ΕΕ, έχει σχέση και με την οξυμένη σύγκρουση που υπάρχει μεταξύ της ΕΕ (της Γερμανίας κυρίως) με την Αμερική, στον άγριο πόλεμο ανάμεσα στο δολάριο και το Ευρώ…

Φαίνεται ότι η νέα κυβέρνηση «εθνικής σωτηρίας» έχει προκαλέσει νέες τριβές μεταξύ των διεθνών ληστών, σχετικά με τη σύνθεσή της: Αμερικανόδουλοι-Ευρώδουλοι…