Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


******************************************************
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

20 Νοεμβρίου 2011

ΤΟ ΜΕΛΙ




Το μέλι, ένα από τα πολυτιμότερα, θρεπτικότερα και υγιεινότερα τρόφιμα για τον ανθρώπινο οργανισμό προέρχεται από το νέκταρ των φυτών που μαζεύουν οι μέλισσες και αποθηκεύουν στις κηρήθρες τους. 
Η θρεπτική και θεραπευτική αξία του μελιού αναγνωρίζεται από την εποχή της αρχαιότητας: Ο Ιπποκράτης (πέθανε σε ηλικία 104 ετών) αλλά και όλοι οι γιατροί της αρχαιότητας το συνιστούσαν σαν φάρμακο, ενώ από τον Όμηρο μέχρι τον πατέρα της φαρμακευτικής Διοσκουρίδη και από τον Πυθαγόρα μέχρι τον Αριστοτέλη το μέλι αναφέρεται σαν τροφή υψηλής θρεπτικής αξίας με ιδιότητες που βοηθούν στην καλή υγεία του ανθρώπινου οργανισμού. Στις μέρες μας συνιστάται για πολλές ασθένειες μεταξύ των οποίων δυσκοιλιότητα, καρδιοπάθεια, αναιμία, αδενοπάθεια, αδυναμία οργανισμού, κατάπτωση, ελκος στομάχου, παθήσεις εντέρου, αυπνία, πονόλαιμος, βήχας, εγκαύματα, πληγές – συνιστάται ακόμα και για την κακοσμία του στόματος!
Εκτός όμως από την θρεπτική και θεραπευτική του αξία, το μέλι θεωρείτο από τους αρχαίους Έλληνες πολύτιμο αντιγηραντικό : Οι Θεοί του Ολύμπου τρέφονταν με μέλι (Νέκταρ των Θεών), ο Αριστοτέλης θεωρούσε πως το μέλι παρατείνει την ζωή των ανθρώπων, ενώ ο Δημόκριτος απέδιδε την μακροβιότητα του στο μέλι (πέθανε σε ηλικία 110 ετών).

-------------

Σήμερα, η πλούσια ελληνική φύση μας χαρίζει το ελληνικό μέλι σε δύο μεγάλες κατηγορίες:
Η πρώτη κατηγορία είναι το ανθόμελο, που παράγεται από το νέκταρ των διάφορων λουλουδιών (θυμαριού, πορτοκαλιάς, βαμβακιού, ηλίανθου, ερείκης, κ.α). Η δεύτερη κατηγορία είναι το μέλι του πεύκου, της ελάτης και των άλλων δασικών φυτών. Στην Ελλάδα, που θεωρείται αυτάρκης στην παραγωγή μελιού, οι μεγαλύτερες ποσότητες προέρχονται από το πεύκο (55-60%), ενώ σημαντική είναι και η παραγωγή μελιού ελάτης (5-10%) και θυμαριού (15%). Παρά τον πλούτο της ελληνικής γης, η χώρα μας μέχρι σήμερα έχει φροντίσει να αναγνωριστεί σε Ευρωπαικό επίπεδο, ένα μόνο ελληνικό μέλι ΠΟΠ (=Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης)! Πρόκειται για το (πραγματικά εξαιρετικό) Μέλι Ελάτης Μαινάλου Βανίλια που παράγεται σε οριοθετημένη περιοχή του Μαινάλου Αρκαδίας (γύρω από την Αλωνίσταινα και τη Βυτίνα), έχει κεχριμπαρένιο χρώμα και δεν κρυσταλλώνει ποτέ, καθώς η περιεκτικότητά του σε σάκχαρα είναι μικρότερη απ' ό,τι σε άλλους τύπους μελιού. Αξίζει να σημειωθεί ότι προσπάθειες για την αναγνώρηση και άλλων ελληνικών μελιών με Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης γίνονται για το Κρητικό μέλι καθώς και για το (επίσης εξαιρετικό) μέλι Κυθήρων.
Οι πολύ βαθιές ρίζες και η σχέση του μελιού, του πολύτιμου αυτού προϊόντος της ελληνικής φύσης στην διαχρονική διαδρομή του Ελληνισμού προκύπτει και από τα πολλά γνωμικά που αναφέρονται στο μέλι («Είναι εργατική σαν μέλισσα», «Αγάλι, αγάλι γίνεται η αγουρίδα μέλι», «Τα λίγα λόγια ζάχαρη και τα καθόλου μέλι», «Το μέλι είναι γλυκό, μα η μέλισσα κεντά», «Το μέλι δεν το τρώει όποιος έχει μεγάλα δάχτυλα αλλά όποιος έχει μεγάλη τύχη», «Χαρισμένο ξύδι πιο γλυκό απ' το μέλι», «Ξέρει η μέλισσα από ποιο λουλούδι βγάζει μέλι», «Η μητέρα είναι μέλι ενώ η μητριά φαρμάκι» κ.α.).
Η Ομοσπονδία Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδος (ΟΜΣΕ) είναι το ανώτατο συνδικαλιστικό όργανο όλων των μελισσοκόμων της χώρας μας, είτε αυτοί μετέχουν στους συλλόγους (που είναι και μέλη της ΟΜΣΕ), είτε όχι. Το Ελληνικό μέλι λόγω των εδαφολογικών και κλιματολογικών συνθηκών της χώρας μας έχει εξαιρετική ποιότητα – σε πλήρη αντίθεση με τα πάμφθηνα εισαγόμενα μέλια που φυσικά δεν έχουν καμιά απολύτως ποιοτική σχέση με το αυθεντικό ελληνικό μέλι, ούτε διαθέτουν όλες τις πολύτιμες ιδιότητες για τον ανθρώπινο οργανισμό που διακρίνει το Ελληνικό μέλι!  Σαν καταναλωτές έχουμε υποχρέωση να ερευνούμε σχολαστικά την προέλευση του μελιού που αγοράζουμε και να βεβαιωνόμαστε πως είναι 100% Ελληνικό προϊόν χωρίς ύποπτες προσμίξεις με (πάμφθηνα) εισαγόμενα μέλια ή άλλες «αλλοιώσεις».
-------------

Όταν λοιπόν γνωρίζουμε αυτά τα πολύ λίγα για το Νέκταρ των Θεών, είναι απόλυτα λογικό να μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα το 3ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας  που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 2, 3 και 4 Δεκεμβρίου 2011 στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Το Φεστιβάλ αυτό αποτελεί τη μεγαλύτερη εκδήλωση του κλάδου που γίνεται στην Ελλάδα αν λάβουμε υπ΄ όψη την μεγάλη επιτυχία των δύο προηγούμενων Φεστιβάλ που συγκέντρωσαν χιλιάδες κόσμου – μόνο από το αμέσως προηγούμενο, δεύτερο Φεστιβάλ, παρέλασαν περισσότεροι από 15.000 επισκέπτες!
Ο στόχος του  3ου Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας είναι η προβολή και η προώθηση του επώνυμου ελληνικού μελιού και των προϊόντων κυψέλης στο καταναλωτικό κοινό και στους χώρους μαζικής εστίασης καθώς και η δημιουργία ενός ιδανικού «σημείου συνάντησης» παραγωγών, επιχειρήσεων παραγωγής και διακίνησης μελισσοκομικών προϊόντων και εξοπλισμού. Στην έκθεση συμμετέχουν εταιρίες παραγωγής, τυποποίησης και επεξεργασίας μελιού, επιχειρήσεις και εταιρίες παραγωγής προϊόντων μέλισσας, παραγωγής και επεξεργασίας κεριού, παραγωγής προϊόντων σηροτροφίας, εταιρίες κατασκευής η αντιπροσώπευσης μελισσοκομικού εξοπλισμού, εξοπλισμού συσκευασίας και τυποποίησης, εταιρίες και συνεταιρισμοί με βασική παραγωγή το μέλι και τα προϊόντα κυψέλης, επιχειρήσεις και εταιρίες παραγωγής βιολογικού μελιού, φαρμακευτικές εταιρίες, Δήμοι όπου η κύρια παραγωγή τους είναι η μελισσοκομία, Περιφέρειες, Επιμελητήρια, Δημόσιοι οργανισμοί καθώς και  Υπουργεία.
Οι παράλληλες εκδηλώσεις του Φεστιβάλ περιλαμβάνουν παρουσιάσεις εταιριών,  εδέσματα της ελληνικής κουζίνας που θα παρασκευάζονται από το μέλι, γευσιγνωσίες αμιγών κατηγοριών μελιού, ενημέρωση καταναλωτών σε ειδικά περίπτερα, εκδηλώσεις για παιδιά με θέμα: «Γνωριμία με το μέλι και τα προϊόντα μέλισσας», παρουσιάσεις Επιμελητηρίων και φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης κ.α
 


Το Φεστιβάλ θα λειτουργήσει στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας (τηλεφωνικό Κέντρο 210 4893 000, οδός Εθνάρχου Μακαρίου - Νέο Φάληρο με πολλές οδικές προσβάσεις, με 15 τουλάχιστον λεωφοριακές γραμμές να σταθμεύουν μπροστά του καθώς και ηλεκτρικό σιδηρόδρομο - σταθμός Νέου Φαλήρου) την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου από τις 4 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ, το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου από τις 10 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ και την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου από τις 10 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.
 Αξίζει τον κόπο να διαθέσουμε μερικές ώρες για να γνωρίσουμε από κοντά το Ελληνικό μέλι, τον θησαυρό αυτό της Ελληνικής φύσης!

Γ.ΔΕΛΑΣΤΙΚ-Ο χορός των υπονομευτών

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΑΣΤΙΚ
 
ΕΘΝΟΣ

Ο χορός των υπονομευτών

Υποτίθεται ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου είναι μια πανίσχυρη κυβέρνηση. Πρώτον, επειδή στηρίζεται και στα δύο κόμματα εξουσίας, το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, με τη στήριξη και όλων των υπολοίπων κομμάτων με επικεφαλής τον ΛΑΟΣ, πλην εκείνων της Αριστεράς. Οι 255 από τις 300 ψήφους των βουλευτών που πήρε στη Βουλή αποστομώνουν όποιον τολμήσει να αμφισβητήσει το εύρος της κοινοβουλευτικής της στήριξης. Δεύτερον, επειδή και μόνο με τον σχηματισμό της κατόρθωσε να απορροφήσει -τουλάχιστον προσωρινά- τους βίαιους κραδασμούς του πολιτικού συστήματος που είχαν προκληθεί από την κολοσσιαία διαδήλωση σχεδόν μισού εκατομμυρίου ανθρώπων στην απεργία της 19ης Οκτωβρίου και το κύμα των κυνηγημένων κυβερνητικών αξιωματούχων στις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου.

Είναι διαφορετική, όμως, η πραγματικότητα. Πολύ πιο σύνθετη και σαφώς ασταθέστερη. Και δεν αναφερόμαστε στον παράγοντα του λαού ο οποίος τώρα προσπαθεί να γαντζωθεί από κάποιον για να ελπίσει, αλλά φυσικά θα στραφεί πιθανότατα κατά της κυβέρνησης μόλις αυτή πάρει πρόσθετα αντιλαϊκά μέτρα. Αλλωστε, η κυβέρνηση Παπαδήμου δεν απευθύνεται στον λαό.

Υπονομευτές είναι οι... υποστηρικτές (!) της κυβέρνησης Παπαδήμου. "Υποστηρικτές" κατ' όνομα όπως αποδεικνύουν οι πράξεις τους που την υποσκάπτουν συστηματικά. Αρχιυπονομευτής ο απίθανος Γιώργος Παπανδρέου. Μέχρι και... Υπουργικό Συμβούλιο υπό την προεδρία του (!) συγκάλεσε πριν από το πρώτο κανονικό Υπουργικό Συμβούλιο υπό τον Λουκά Παπαδήμο. Ο απειλούμενος με εκδίωξη και από την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου θέλησε να δείξει έτσι ότι αυτός είναι ο πραγματικός πρωθυπουργός και ο άλλος απλή μαριονέτα!

Πολιτικός ακροβάτης του σαμποτάζ κατά της κυβέρνησης είναι, βεβαίως, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος έχει πετύχει πραγματική παγκόσμια επιτυχία: είναι ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά της κυβέρνησης, στην οποία το κόμμα του... συμμετέχει και μάλιστα με τους δύο αντιπροέδρους του στα κορυφαία υπουργεία Αμυνας και Εξωτερικών!!!

Ούτε σε ακραίες φαρσοκωμωδίες και μάλιστα του "θεάτρου του παραλόγου" δεν συμβαίνουν τέτοιες εγγενώς αντιφατικές καταστάσεις. Και όμως εμείς αυτό το ονομάζουμε... "κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας".

Γελοιωδέστεροι οι Ευρωπαίοι δεξιοί ηγέτες, αποδεικνύονται υποδεέστεροι στον χειρισμό της υπόθεσης της κυβέρνησης Παπαδήμου ακόμη και από τους εγχώριους ανυπόληπτους πολιτικούς αρχηγούς, τους οποίους υποτίθεται ότι θέλουν να συνετίσουν με το ζόρι. Δεν τους αρκεί που οι πιέσεις τους έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη στροφή κατά 180 μοίρες της ΝΔ και στη συγκυβέρνησή της με το ΠΑΣΟΚ. Θέλουν να εξευτελίσουν και προσωπικά τον ομοϊδεάτη τους Αντ. Σαμαρά βάζοντάς τον να υπογράψει "δήλωση μετανοίας" για την αντιμνημονιακή γραμμή που ακολούθησε στο παρελθόν!

Υποσκάπτουν την κυβέρνηση και διασύρουν έτσι ακόμη περισσότερο τον ήδη καταρρακωμένο από πλευράς κύρους πολιτικό κόσμο της Ελλάδας, εμφανίζοντας επιπλέον την ΕΕ και την Ευρωζώνη στα μάτια του ελληνικού λαού ως... δεσμοφύλακα "δημοσιονομικού Νταχάου".

Ο κυνισμός αλλά και ο πολιτικός κρετινισμός των ηγετών της Ευρωδεξιάς υπερβαίνουν κάθε όριο. Νομίζουν, άραγε, ότι με τη στάση τους αυτή κερδίζουν υποστηρικτές μεταξύ των Ελλήνων; 'Η μήπως έχουν την ψευδαίσθηση ότι ο ελληνικός λαός θα υποταχθεί τρομοκρατημένος, αν εμφανίσουν μια εικόνα της ΕΕ ως... δημίου;

Η Ευρωζώνη προς διάλυση οδηγείται με τέτοια πολιτική και τέτοια συμπεριφορά προς τα κράτη - μέλη και τους λαούς τους. Λίγο ακόμη αν συνεχίσουν την ίδια πορεία δεν θα υπάρχει ευρώ για να μας απειλούν ότι θα μας πετάξουν πραξικοπηματικά έξω από το κοινό νόμισμα!

Υστατη ελπίδα για το ευρώ αποδεικνύεται πλέον πως είναι η επερχόμενη κυβερνητική αλλαγή στη Γαλλία και στη συνέχεια εκείνη που θα ακολουθήσει σε λιγότερο από δύο χρόνια στη Γερμανία. Αμφιβάλλουμε αν οι ευρωσοσιαλιστές θα σώσουν το ευρώ, αλλά είμαστε βέβαιοι ότι οι ευρωδεξιοί είναι έτοιμοι να το ρίξουν στον γκρεμό.