Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


******************************************************
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

22 Ιανουαρίου 2012

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΝ-Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΑΡΜΕΝΙΩΝ ΚΑΙ Η ΒΑΣΙΛΕΥΟΥΣΑ ΑΝΗΘΙΚΟΤΗΤΑ

 ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ:
ΣΤΗΝ ΕΦ. ΤΟ ΒΗΜΑ ΕΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΟΥ ΠΑΡΑΘΕΤΟΜΕ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ.
 ΕΔΩ ΠΑΡΑΤΗΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΗΘΙΚΗ, ΑΝΗΘΙΚΩΤΑΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΜΕΤΡΩΝ ΚΑΙ ΔΥΟ ΣΤΑΘΜΩΝ !!! 
ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΡΡΗΣΙ ΣΚΛΗΡΟΤΑΤΟΙ ΝΟΜΟΙ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΞΕΤΑΖΟΝΤΩΝ ΤΑ ΤΗΣ "ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ" ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΕΞΟΝΤΩΘΗ-ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗ-ΦΥΛΑΚΙΣΘΗ-ΔΙΑΣΥΡΘΗ ΣΟΒΑΡΟΙ ΕΡΕΥΝΗΤΑΙ, ΤΩΡΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ (ΤΑ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΕΡΕΥΝΗΤΩΝ) ΠΟΥ ΑΠΕΡΡΙΨΕ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ-Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΙΣ-ΤΑ ΜΜΕ ΔΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΘΗ Η ΜΗ ΑΠΟΦΑΣΙΣ ΔΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΑΡΜΕΝΙΩΝ !!!! 
ΙΤΑΜΟΙ ΚΑΙ ΑΘΛΙΟΙ ΥΠΟΚΡΙΤΑΙ !!!!! 
ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΩΤΕΡΟΝ!!! ΣΤΗΝ ΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΙ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΑΡΜΕΝΙΩΝ ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΟΥΝ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ !!!! Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΒΡΑΪΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΣ ΠΟΥ ΡΥΘΜΙΖΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΕΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΩΣ ΤΑΣ ΗΠΑ, ΤΗΣ Anti-Defamation League, ΕΔΗΛΩΣΕ ΟΤΙ "ΤΑΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΚΡΙΝΟΥΝ ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΑ" !!! ΜΑΛΙΣΤΑ, ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΞΟΝΤΩΝΕΙ-ΦΥΛΑΚΙΖΕΙ-ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΟΠΟΙΟΝ ΚΑΚΟΜΟΙΡΗ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΝΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΛΕΓΟΜΕΝΟΥ "ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ" !!!!
ΑΥΤΗ Η ΑΝΗΘΙΚΟΤΗΤΑ, Η ΔΙΠΡΟΣΩΠΙΑ, ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΣΠΡΟ-ΜΑΥΡΟ ΤΟΥ ΜΕΤΑΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, ΤΟΥ ΕΠΙΚΑΤΑΡΑΤΟΥ, ΜΑΣ ΤΡΕΛΛΑΙΝΕΙ !!!!
-------
ΟΣΟ ΔΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΗΝ ΚΑΚΟΗΘΗ ΟΡΓΑΝΩΣΙΝ Liberté pour l’histoire , ΑΥΤΗ, ΜΕ ΘΡΑΣΟΣ ΜΥΡΙΩΝ ΠΙΘΗΚΩΝ, ΑΦΟΥ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΗ ΠΛΗΡΩΣ ΤΟΝ ΒΔΕΛΥΡΟΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟΝ ΝΟΜΟΝ ΓΚΑΪΣΣΩ (ΛΕΓΕΙ:These considerations were particularly forceful in opposing those who improperly call themselves revisionists – those who deny outright the reality of the criminal policies of the Third Reich, under the pretext that they are simply applying the critical approach that is central to the historical method. Now if there were ever an indisputable historical event it is the Shoah, so much so that there can be only two possible explanations for denying it and for the mindset of those who deny it: deliberate bad faith (to what end?) or a type of flawed reasoning familiar to epistemologists, that is to say hypercriticism, the exaggeration of the mind’s normal critical faculty. The proposal for a law that would make the denial of recognized crimes against humanity a punishable misdemeanor, presented in 1990 by the former Communist Party minister Jean-Claude Gayssot, was generally favorably received – an unprecedented crime called for a special response. ), ΜΑΣ ΠΛΗΦΟΦΟΡΕΙ ΟΤΙ ΔΙΑ ΤΑΣ ΑΛΛΑΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΑ (ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΝΟΜΟΙ laws that have neither the same justification nor the same legitimacy.) ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ ΔΙΑ ΝΑ ΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΘΟΥΝ ΑΙ ΚΑΚΟΥΡΓΙΑΙ ΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΣΣΔ!!! 
Η ΔΟΛΙΟΤΗΣ, Η ΑΘΛΙΟΤΗΣ, Η ΒΔΕΛΥΡΗ "ΔΙΓΛΩΣΣΙΑ" ΤΟΥ ΜΕΤΑΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΙΣ ΟΛΟΝ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟΝ !!!
---------------------------------------
Κανένα ταµπού στη διάδοση της γνώσης

O κ. Τίμοθι Γκάρτον Ας είναι καθηγητής Ευρωπαϊκών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης

Αύριο, Δευτέρα, η γαλλική Γερουσία θα ψηφίσει επί ενός νοµοσχεδίου που θα ποινικοποιεί την άρνηση της γενοκτονίας των Αρµενίων το 1915 και όποιων άλλων γεγονότων αναγνωρίζονται ως γενοκτονία από το γαλλικό δίκαιο.

Το νοµοσχέδιο έχει ήδη εγκριθεί από την Εθνοσυνέλευση, την Κάτω Βουλή του γαλλικού κοινοβουλίου. Η Γερουσία θα πρέπει να το καταψηφίσει, στο όνοµα της ελευθερίας του λόγου, της ελευθερίας της ιστορικής έρευνας και του άρθρου 11 της πρωτοποριακής γαλλικής διακήρυξης των δικαιωµάτων του ανθρώπου και του πολίτη του 1789 («η ελεύθερη επικοινωνία σκέψεων και απόψεων είναι ένα από τα πιο πολύτιµα δικαιώµατα...»).

Το ερώτηµα εδώ δεν είναι το αν οι θηριωδίες που διαπράχθηκαν εναντίον των Αρµενίων τα τελευταία χρόνια της Οθωµανικής Αυτοκρατορίας ήταν τροµακτικές ή το αν θα έπρεπε να αναγνωριστούν στην τουρκική και στην ευρωπαϊκή µνήµη. Ηταν και θα έπρεπε. Το ερώτηµα είναι: Θα έπρεπε να είναι έγκληµα σύµφωνα µε το δίκαιο της Γαλλίας ή άλλων χωρών να αµφισβητεί κανείς το αν αυτά τα τροµακτικά γεγονότα αποτελούσαν γενοκτονία, η οποία είναι όρος που χρησιµοποιείται στο διεθνές δίκαιο;

Χωρίς να ελαχιστοποιεί τα όσα υπέφεραν οι Αρµένιοι, ο διάσηµος ειδικός στην οθωµανική ιστορία Μπέρναρντ Λούις έχει αµφισβητήσει στο παρελθόν αυτό ακριβώς το σηµείο: Και έχει το γαλλικό κοινοβούλιο τα εφόδια και το δικαίωµα να εµφανίζεται ως δικαστήριο που κρίνει την παγκόσµια ιστορία εκδίδοντας ετυµηγορίες για τη συµπεριφορά άλλων εθνών κατά το παρελθόν; Η απάντηση είναι: Οχι και όχι.[ΤΟΤΕ, ΥΠΟΚΡΙΤΗ, ΠΩΣ ΕΚΡΙΝΕ ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ, ΠΩΣ ΕΚΡΙΝΕ ΤΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΧΩΡΙΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ !!!]

Επιπλέον, το νοµοσχέδιο θα ποινικοποιούσε όχι απλώς την «αµφισβήτηση» της γενοκτονίας των Αρµενίων αλλά και την «εξωφρενική ελαχιστοποίησή» της. Οπως λέει η Φρανσουάζ Σαντερναγκόρ της εκστρατείας Ελευθερία για την Ιστορία,[ιδέ ανωτέρω] αυτό εισάγει µια ασαφή έννοια, ακόµη και µε τις προδιαγραφές τέτοιων νόµων για την ιστορική µνήµη.

Αν οι τουρκικές εκτιµήσεις για τους αρµενίους νεκρούς είναι περί τους 500.000 και οι αρµενικές περί το 1,5 εκατοµµύριο ανθρώπους, τι θα θεωρηθεί ελαχιστοποίηση; 547.000; Και θα πρέπει να συλληφθεί ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τέτοια «ελαχιστοποίηση» κατά την επόµενη επίσηµη επίσκεψή του στη Γαλλία; (Το νοµοσχέδιο προβλέπει πρόστιµο 45.000 ευρώ και φυλάκιση ενός έτους.)
[ΕΛΑ ΜΟΥ ΝΤΕ !!! ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ "ΕΛΑΧΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ" ??? ΟΤΑΝ ΕΝΑΣ ΚΑΚΟΜΟΙΡΗΣ, ΔΗΜΟΔΙΔΑΣΚΑΛΟΣ, ΕΡΩΤΗΣΕ ΤΟΝ "ΔΙΚΑΣΤΗ" ΤΟΥ, ΠΟΣΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΝΑ ΛΕΓΗ ΤΙ ΕΧΑΘΗΣΑΝ ΣΤΟ "ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ" ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ "ΕΛΑΧΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ", ΕΚΕΙΝΟΣ ΔΕΝ ΑΠΗΝΤΗΣΕ !!!!] 

Θα µπορούσατε να πείτε ότι αυτό το νοµοσχέδιο είναι µια άτσαλη προσπάθεια για την πραγµατοποίηση µιας ευγενούς πρόθεσης. Αυτό θα ήταν αφελές. Υπάρχει µια αξιοπρόσεκτη σχέση ανάµεσα στην εµφάνιση τέτοιων προτάσεων στο γαλλικό κοινοβούλιο και στο γεγονός ότι πλησιάζουν εθνικές εκλογές, στις οποίες κάπου µισό εκατοµµύριο ψηφοφόροι αρµενικής καταγωγής παίζουν έναν σηµαντικό ρόλο.

Δεν στηρίζουν όλοι οι κορυφαίοι πολιτικοί του κόµµατος UMP του Νικολά Σαρκοζί το νοµοσχέδιο που πρότεινε ένας από τους βουλευτές του. Ο υπουργός Εξωτερικών Αλέν Ζιπέ αντιτίθεται. Αλλά αυτό συµβαίνει επειδή ανησυχεί για τις επιπτώσεις στις σχέσεις της Γαλλίας µε την Τουρκία. Οπως ήταν αναµενόµενο, η τουρκική κυβέρνηση αντέδρασε µε σφοδρότητα. Ανακάλεσε τον πρεσβευτή της σε ένδειξη διαµαρτυρίας και ο πρωθυπουργός Ερντογάν είπε ότι «περί το 15% του πληθυσµού στην Αλγερία σφαγιάστηκε από τους Γάλλους από το 1945 και µετά. Αυτό είναι γενοκτονία».

Ετσι µια τραγωδία που θα έπρεπε να είναι αντικείµενο σοβαρών επετειακών τελετών και ελεύθερης ιστορικής συζήτησης µειώνεται σε όργανο πολιτικής χειραγώγησης. Ο απολογισµός των νεκρών τού χθες συνδέεται µε την καταµέτρηση των ψήφων τού αύριο. Με κατηγορείς για γενοκτονία, σε κατηγορώ για γενοκτονία. 
[...]
Ας δώσει, την ερχόµενη εβδοµάδα, η γαλλική Γερουσία ένα παράδειγµα στο Κογκρέσο των ΗΠΑ υπέρ της υπεράσπισης της πνευµατικής ελευθερίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου