Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


******************************************************
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

26 Ιανουαρίου 2012

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΝ-Η έλλειψη ισχυρών ηγετών

[ΕΝΗΜΕΡΩΣΙΣ--27/1/2012]
------------------------
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ -- ΚΥΡΙΟ ΑΡΘΡΟ   
   
Συναγερμός

Πόσο εμφανής είναι σήμερα η έλλειψη ισχυρών ηγετών με πολιτικό θάρρος στη χώρα μας! Η Ελλάδα κατρακυλάει και οι περισσότεροι πολιτικοί προσπαθούν να γλιτώσουν ή να κρυφτούν. Ακόμη και όσοι έχουν υποστηρίξει κατά καιρούς την ανάγκη μεταρρυθμίσεων επιδίδονται σε έναν άκρατο λαϊκισμό. Σε λίγες ημέρες, οι πολιτικοί ηγέτες που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου και οι βουλευτές θα κληθούν να πουν ΝΑΙ ή ΟΧΙ σε ένα πακέτο σκληρών περικοπών και μεταρρυθμίσεων. Τα περιθώρια θα είναι ελάχιστα για διαπραγματεύσεις ή καθυστερήσεις. Το δίλημμα δραχμή ή ευρώ, άτακτη χρεοκοπία ή ελεγχόμενη χρεοκοπία εντός Ευρωζώνης είναι δυστυχώς απολύτως πραγματικό.

Με όσα συνέβησαν προχθές στη Βουλή και όσα έχουν προηγηθεί, η Ελλάδα και το πολιτικό της σύστημα δεν έχουν καμία αξιοπιστία. Άλλη γλώσσα μιλούν οι εταίροι μας, άλλη γλώσσα μιλούν οι πολιτικοί και η πλειοψηφία της κοινής γνώμης στην Ελλάδα. Όπως πάνε τα πράγματα, η ασυνεννοησία αυτή θα μας οδηγήσει στο αδιέξοδο και την καταστροφή.

Πριν να είναι αργά, ο πρωθυπουργός πρέπει να πει τα πράγματα με το όνομά τους και να κηρύξει συναγερμό. Και κατόπιν, ο λαός και οι πολιτικοί ηγέτες να επιλέξουν ανάμεσα στη βασανιστική ανηφόρα της παραμονής στο ευρώ και της ανεξέλεγκτης και επικίνδυνης κατηφόρας εκτός Ευρωζώνης. Τα ψέματα τέλειωσαν. Λίγο περισσότερα πράγματα να είχαμε κάνει, λίγη τόλμη και επάρκεια να είχαν επιδείξει οι πολιτικοί μας, θα μας αντιμετώπιζαν διαφορετικά οι έξω και ο λαός θα ήταν σίγουρος ότι οι θυσίες του δεν πάνε χαμένες. Εδώ είμαστε όμως και έχουμε όλοι ευθύνη για να αποφευχθεί η μεγάλη καταστροφή της ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας, που θα φέρει φτώχεια, βία και αίμα στους δρόμους.
----------------
ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

Η γνώμη μας είναι ότι η "κοινοβουλευτική δημοκρατία", το περίεργο αυτό και πλαστό (προϊόν εργασίας γραφείου και ουχί ζυμώσεων λαίκών, οπως ήσαν φερ' ειπείν τα πολιτεύματα των ανεξαρτήτων κοινοτήτων της Τουρκοκρατίας) πολίτευμα, δημιουργεί ένα "μικροκλίμα", οπως όλα άλλωστε τα πολιτεύματα, το οποίον καθορίζει ότι δημόσιοι άνδρες θα είναι οι εξ ορισμού βλάκες (αλλ' έχοντες την γνωστήν "ευφυία των βλακών" ήτις θεωρείται τις περισσότερες φορές 'εξυπνάδα" και "πονηριά"), απατεώνες και δόλιοι και υποστηρικταί κάθε ανομίας!
Γράφει το χθεσινό κύριο άρθρο του Βήματος:

Σαπίλα

Το θεσσαλονικιώτικο κύκλωμα προστασίας, τοκογλυφίας, ξεπλύματος βρόμικου χρήματος και ρύθμισης φορολογικών υποθέσεων που αποκαλύφθηκε τις προηγούμενες ημέρες από τις αστυνομικές αρχές είχε επιχειρηματικό δομή, με θυγατρικές,διοικητική διάρθρωση,στελέχη μέλη και υπαλλήλους και πολιτική επαφή, διασύνδεση και υποστήριξη.

Τα πρόσωπα που το συγκροτούσαν επιφανή, πασίγνωστα στην κοινωνία της συμπρωτεύουσας, ορισμένοι υπεράνω υποψίας, με πολιτική ή συνδικαλιστική ιδιότητα και διεκδίκηση συμμετοχής στα κοινά. Ο ένας της ακροδεξιάς, ο άλλος της κεντροδεξιάς και ο τρίτος του ΠαΣοΚ, όλοι μαζί ένας κύκλος ταιριαστός γύρω από την απάτη,το φοροδιαφυγή και εντέλει το έγκλημα, όχι μόνο το κοινό, αλλά και το σημαντικότερο κατά της πατρίδας.

Και τα θύματά τους έμποροι, επιχειρηματίες, τζογαδόροι, της παραοικονομίας μέλη, που εκβιάζονταν είτε για την ασφάλεια των δραστηριοτήτων τους, είτε γιατί είχαν λάβει δανεικά ή απλώς επειδή διεκδικούσαν απαλλαγή φορολογική ή απλώς εργαλεία φοροαποφυγής και φοροδιαφυγής.

Πολυπλόκαμη η εταιρία και πολυμελής βεβαίως. Αντανάκλαση όπως όλα δείχνουν της σαπίλας που έχει διαπεράσει κάθετα και οριζόντια την ελληνική πολιτική και κοινωνία, φανερώνοντας στην πράξη γιατί η οικονομία νοσεί, γιατί το κράτος παρανομεί και αδρανεί, γιατί οι φόροι είναι λίγοι και η ζωή των πολλών ανθρώπων δύσκολη και βασανιστική.

Η κρίση, παρ' όλη τη δυστυχία της ωστόσο αποκαλύπτει τη σαπίλα και μαζί το πρόβλημα και τη λύση του. Προσφέρει λοιπόν την ευκαιρία να τελειώνουμε με όλη αυτή τη διακομματική σαπίλα, που όλους προσβάλλει και εκθέτει τους πάντες, δικαίως ή αδίκως.

ΛΟΙΠΟΝ,
Διαβάζω ότι υπάρχουν και έντιμοι βουλευταί, και ερωτώ, πώς γίνεται αυτό??? Πώς ????
Αν κάποιος γίνει υποψήφιος βουλευτής το πρώτο που πρέπει να κάνη είναι να να ζητήση "στηρίγματα" στον επιχειρηματικό κόσμο της επαρχιακής πόλεως, δηλαδή στην μαφία των διαφόρων συμφερόντων, και να σκεφθή, "γιατί θα υποστηρίξουν εμένα κι όχι τον γνωστό βουλευτή?", διότι εγώ θα τους πείσω ότι θα εξυπηρετήσω καλύτερα τα συμφεροντά τους (π.χ. ως προμηθευτών του Δημοσίου-- βεβαίως εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος)! Επιπλέον, ως υποψήφιος βουλευτής θα "πλησιάση" και τους απλούς ανθρώπους, οι οποίοι με χαρά θα τον αγκαλιάσουν και θα του ειπούν τον πόνο τους, το κορίτσι που μαραζώνει στο σπίτι και πρέπει να τακτοποιηθή κι αυτό, να έχη μιά μόνιμη δουλειά, κατα προτίμησιν στην ΔΕΗ, για να ανοίξη και σπιτικό!! Αν ο υποψήφιος βουλευτής αρχίση να λέγει "τρελλά", για αξιοκρατία, διαφάνεια, ΑΣΕΠ κι άλλες παρόμοιες κοτσάνες, απλώς όλοι μαζί θα αποφανθούν ότι 'είναι τρελλός"!!! 

Οπότε, διατι τα ΜΜΕ εξεπλάγησαν όταν διεπίστωσαν ότι στις φωτογραφίες που εδημοσίευαν σωρηδόν που έδειχναν πολιτικούς αγκαλιά με κάποιους, ότι αυτοί οι κάποιοι ήταν αυτό που ήξεραν όλοι, ήταν οι πολύ γνωστοί επιχειρηματίες-μαφιόζοι?? Αυτοί δεν κρατούν στα χέρια τους τα κλειδιά της πόλεως, τις προτιμήσεις και τους ψήφους της ??? Δεν έχουν ακούσει ποτέ για την διαβόητη "πελατειακή σχέση"?? Στην Ιταλία το ομολογούν ανερυθριάστως επισήμως! Λέγουν, «φτιάξαμε το καθεστώς πού καθιστά απαραίτητη την "πελατειακή σχέση" για να μην μπορέσουν πιά οι άνθρωποι να ψηφίσουν τους φασίστες»!!! Και είναι γνωστή και βεβαιωμένη δικαστικώς η στενή σχέσις-συνεργασία και των πλέον εξεχόντων Ιταλών πολιτικών-πρωθυπουργών (ως π.χ. ο κ. Αντρεόττι ή ο αείμνηστος Κράξι) με την επίσημον Μαφίαν και την Καμόραν και όλα τα άλλα κυκλώματα! Εδώ πώς αλλοιώς θα ήτο ???


Αυτοί λοιπόν είναι οι πολιτικοί της Δημοκρατίας, ο λαός τα γνωρίζει αυτά και δια τούτο όταν του ομιλής περί αυτών σε αποστομώνει με την εμβληματική της καταστάσεως φράσιν "έφαγε αυτός αλλά κάτι φάγαμε κι εμείς"! Διατί γίνεται αυτό??? Διότι, ως όλοι γνωρίζομε, "μπορεί να κάνης παρέα με κάποιον και να σου βγάζει τον χειρότερο εαυτό σου ή αντιθέτως τον καλύτερο"! Και το καθεστώς τούτο το επικατάρατο βγάζει από όλους τον ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ εαυτό τους ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ, διότι πρέπει για να ζήσης στοιχειωδώς να προσκυνάς την φαυλότητά τους καθημερινώς !!!! Παράδειγμα: Αν είσαι δημόσιος υπάλληλος, πρέπει για την στοιχειώδη αυτοπροστασία σου νάσαι γραμμένος στην ΠΑΣΚΕ ή την ΔΑΚΕ, αλλοιώς σε περιμένουν μεγάλα δεινά!! Γιατί?? Διότι απλούστατα, ότι χειρότερο προκύψει στην δουλειά θα το φορτώσουν σ' εσένα (π.χ. τρίμηνη μετάθεση για κάληψη προσωρινών αναγκών --το επιτρέπει ο νόμος)!!! Αν παίρνεις μέρος στους διαγωνισμούς για κάποια προμήθεια υλικού, πρέπει ανυπερθέτως να γνωρίσης το "κύκλωμα" και να δώσης τις εθιμικώς ορισμένες "μίζες" στους αρμοδίους υπαλλήλους, δηλαδή, Διευθυντές διορισμένοι απο το κυβερνών κόμμα (διότι ως γνωστόν οι θέσεις διευθυντών είναι "πολιτικές" και ΟΧΙ βάσει των προσόντων ή της αρχαιότητος! )! Αν η δουλειά είναι μεγάλη, η συνεννόησις και η μίζα γίνεται κατευθείαν με τον κ. Διοικητή -- αυτόν ξέρετε, που τον βλέπετε συνεχώς στα δελτία ειδήσεων και στα πρωϊνάδικα να ομιλή ακατασχέτως με έξαψιν και πάθος δια το πώς επέβαλε στον Οργανισμόν που διοικεί την "αξιοκρατίαν"!!!

Αυτοί λοιπόν οι εξ ορισμού ανίκανοι πολιτικοί, πώς διοικούν ???
1. Οταν εμφανίζονται μεγάλα θέματα, είναι ειδικοί στο να τα σπρώχνουν στο χρόνο με κάθε κόστος π.χ. το Μορατόριουμ του Νταβός, το όνομα της Μακεδονίας, το Κυπριακό κ.ο.κ. Και διόλου ΔΕΝ τους απασχολεί που το ροκάνισμα του χρόνου οδηγεί σε εξασθένιση των θέσεών μας και σε τετελεσμένα!!!!
2. Σε όλα τα άλλα ,τα πράγματα "πάνε ρολόϊ "με τον "αυτόματο πιλότο"!!! Ειναι όπως στο κρουαζιερόπλοιο! Κρίνουμε τον πλοίαρχο απο το στύλ του! Απο την εντύπωσι που έκανε στις κυρίες στην τραπεζαρία, απο τις ιστορίες που εδιηγείτο, απο την καπνοσύρριγγα που εκάπνιζε!! Ετσι, κρίνουμε τον πολιτικό απο τα γούστα του! Απο τις γραβάτες που διαλέγη, απο τα πολυτελή εστιατόρια που γευματίζει, απο τις πολυτελείς γυναίκες που προτιμάει--στις ΗΠΑ δεν ψήφισαν τον Dewey διότι σε μία φωτογραφία εφαίνετο να είναι φθαρμένες οι σόλες των υποδημάτων του, πράγμα απαράδεκτο διότι οι Αμερικάνοι θέλουν τον πολιτικό νάναι "σικάτος" --απο τότε πήραν το μάθημα κι οι Ελληνες πολιτικοί κι είναι πολύ "σικάτοι", κανείς δεν φοράει κοστούμι κόστους κάτω των 10.000 ευρώ--και πάντοτε απ' τον κ. Αρμάνι!!! 
Οταν όμως πρέπει να κλείση τον "αυτόματο πιλότο", τότε τι γίνεται ???? Τότε το κρουαζιερόπλοιο πέφτει στον ύφαλο (οπως στο Costa Copncordia που έκλεισαν τον "αυτόματο" και επεχείρησαν να πλησιάσουν το νησί "χειροκίνητα")! Στην περίπτωσί μας ο πολιτικός με το απαράμιλλο στύλ Αρμάνι, "τα παρατάει όλα" και ζητάει ως σωσίβιον την συνδρομή τρίτου ασχέτου προς την πολιτική!! Ζητεί μόνος του, περίφοβος προ των ευθυνών του, να τον αντικαταστήση ο οιοσδήποτε μη-πολιτικός! Στους σεισμούς της Καλαμάτας εκηρύχθη ο στρατιωτικός νόμος δια να αναλάβη τα δύσκολα ο στρατιωτικός διοικητής, τώρα στην οικονομική κρίσι καλείται ο πρώτος εύκαιρος τραπεζοϋπάλληλος, ο κ. Παπαδήμος ή ο κ. Μόντι!!! 
ΕΠΟΜΕΝΩΣ, διερωτώμεθα ΠΟΤΕ ειναι καλός ως διοικητής ο πολιτικός ??? ΑΠΑΝΤΗΣΙΣ: Οταν ευρίσκεται εν λειτουργία ο "αυτόματος πιλότος"!!!
 
ΑΣ ΤΟ ΑΝΤΙΛΗΦΘΩΜΕΝ ΛΟΙΠΟΝ !!!! «Η έλλειψη ισχυρών ηγετών με πολιτικό θάρρος» ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟΝ ΤΟΥΤΟΥ ΕΔΩ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ!!!!

Ισως κάποιος ειπή! Καλές οι διαπιστώσεις, αλλά έχετε ενναλλακτικάς λύσεις ??? Βεβαίως έχομε και δια την Πολιτεία και διά το Πολίτευμα και έχουν εκφρασθή δημοσίως εις πλήθος κειμένων, άρθρων και βιβλίων (ως τα ΑΡΔΗΝ ΑΛΛΑΓΗ, ΕΘΝΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑ, ΕΠΑΝΕΛΛΗΝΙΣΙΣ, ΙΔΑΝΙΚΟΙ ΑΥΤΟΧΕΙΡΕΣ) του κ. Παν. Μαρίνη. Τα περισσότερα των κειμένων τούτων τα κατεβάζετε απολύτως δωρεάν απο την σελίδα μου στο SCRIBD (http://www.scribd.com/STAMPALIA).
---------------------------

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου