Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


******************************************************
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

16 Ιανουαρίου 2012

Costa Concordia-ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΔΙΝΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ

ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΔΙΝΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ

Εξι οι νεκροί από το ναυάγιο του Concordia

Ενας ακόμη άνθρωπος ανασύρθηκε νεκρός από τα συνεργεία διάσωσης στο ναυάγιο του κρουαζιερόπλοιου Costa Concordia, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Ansa.

Σύμφωνα με το σωσίβιο που φορούσε -πορτοκαλί- πρόκειται για επιβάτη. Το πτώμα του βρέθηκε στο δεύτερο κατάστρωμα, στο τμήμα του πλοίου που δεν έχει βυθιστεί. Τα στοιχεία του δεν έχουν ακόμα δημοσιοποιηθεί.
Οι αγνοούμενοι είναι δεκαπέντε, ανάμεσά τους τέσσερις Ιταλοί: ένας 36χρονος άντρας και η πεντάχρονη κόρη του και δυο γυναίκες από τη Σικελία.
Ανάμεσα στους αγνοούμενους είναι δύο ζευγάρια Γάλλων και δύο Αμερικανοί. Η πρεσβεία των ΗΠΑ ανακοίνωσε μέσω Facebook ότι από τους 120 αμερικανούς επιβάτες, οι 118 έχουν βρεθεί.
Οι διασώστες εκφράζουν φόβους ότι οι άσχημες καιρικές συνθήκες σήμερα δεν θα επιτρέψουν τις έρευνες, με αποτέλεσμα να μειώνονται οι ελπίδες για την εξεύρεση επιζώντων.


Ηδη οι έρευνες ήταν πολύ δύσκολες εξαιτίας της κλίσης 90 μοιρών του πλοίου και του κινδύνου να βυθιστεί από τη μια στιγμή στην άλλη. Οι δύτες αντιμετωπίζουν πολλά εμπόδια, όπως έπιπλα που έχουν μετακινηθεί, γκρεμισμένα διαχωριστικά και κλειστές πόρτες.
Τα συνεργεία, που συνέχισαν όλη τη νύχτα τις έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοούμενων, βρήκαν το πτώμα ενός επιβάτη που φορούσε σωσίβιο. Το πτώμα βρέθηκε στο δεύτερο κατάστρωμα.
Χθες εντοπίστηκαν νεκροί δύο ηλικιωμένοι άνδρες. Φορούσαν σωσίβια γιλέκα και βρέθηκαν σε καμπίνα στο πίσω μέρος του βυθισμένου τμήματος του κρουαζιερόπλοιου. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για έναν 86χρονο Ιταλό και έναν 68χρονο Ισπανό.
Επίσης, τα ξημερώματα της Κυριακής είχαν εντοπιστεί ζωντανοί στην καμπίνα τους ένα ζευγάρι Νοτιοκορεατών που βρισκόταν στη κρουαζιέρα για το μήνα του μέλιτος. Και οι δύο ήταν σε καλή κατάσταση.
Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης τονίζουν ότι οι ομάδες διάσωσης δίνουν πραγματική μάχη με το χρόνο, καθώς με την πάροδο των ωρών μειώνονται όλο και περισσότερο οι πιθανότητες να βρεθούν άλλοι επιζώντες, ενώ υπάρχει παράλληλα ο κίνδυνος να αυξηθεί ακόμη περισσότερο η κλίση του κρουαζιερόπλοιου, καθιστώντας ουσιαστικά αδύνατη την μετακίνηση στους εσωτερικούς του χώρους.

«Ο κυβερνήτης έκανε λάθη», παραδέχεται η εταιρεία
Εν τω μεταξύ η εταιρεία κρουαζιέρας Costa Crociere παραδέχεται ότι ο πλοίαρχος έκανε λανθασμένες εκτιμήσεις και δεν ακολούθησε τις διαδικασίες που προβλέπονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Κατά του κυβερνήτη Φραντσέσκο Σκετίνο εκκρεμούν σοβαρές κατηγορίες, επισημαίνεται στην ανακοίνωση της Costa Crociere. Ο πλοίαρχος κατηγορείται για ανθρωποκτονίες κατά συρροή και εγκατάλειψη του πλοίου και βρίσκεται υπό κράτηση στο Γκροσέτο. «Εκανε λάθος εκτιμήσεις οι οποίες είχαν σοβαρές επιπτώσεις και δεν διαχειρίστηκε την κρίση ακολουθώντας τις διαδικασίες της Costa Crociere, οι οποίες συμβαδίζουν με τους διεθνείς κανόνες.
«Η πορεία που ακολούθησε το πλοίο δεν ήταν η σωστή», τόνισε ο εισαγγελέας του Γκροσέτο Φραντσέσκο Βερούζιο, ο οποίος έχει αναλάβει τις έρευνες. «Πλησίασε τόσο πολύ το νησί Τζίλιο, χτύπησε στα βράχια, άνοιξε μια ρωγμή στην αριστερή του πλευρά και τεράστιες ποσότητες νερού άρχισαν να εισρέουν στο πλοίο μέσα σε ελάχιστα λεπτά», τόνισε ο ίδιος.
«Πρόκειται για ένα σοβαρό ανθρώπινο λάθος με τραγικές συνέπειες», επισήμανε ο ιταλός υπουργός Αμυνας Τζιαμπάολο Ντι Πάολα.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία του μαύρου κουτιού, το πλοίο έπλεε μόλις 150 μέτρα από την ακτή, μια απίστευτα μικρή απόσταση, όπως ορίζουν οι κανόνες ναυσιπλοΐας.
Ενα ακόμα επιβαρυντικό στοιχείο, σύμφωνα με την ακτοφυλακή είναι ότι ο καπετάνιος βρισκόταν στις ακτές του νησιού Τζίλιο λίγο μετά τα μεσάνυχτα, ενώ οι επιβάτες παρέμεναν ακόμα στο πλοίο.

Ανυπολόγιστο το κόστος
Στα 85 έως 95 εκατ. δολάρια εκτιμάται μέχρι στιγμής η ζημιά από το ναυάγιο του Costa Concordia, ανακοίνωσε η αμερικανική ναυτιλιακή εταιρία Carnival.
Το ποσό αυτό αντικατοπτρίζει μόνο τα διαφυγόντα κέρδη από το ναυάγιο του πλοίου. «Η εταιρία πιστεύει ότι το κόστος της ζημίας θα αυξηθεί, αλλά ακόμα δεν μπορεί να το υπολογίσει», υπογραμμίζεται σε ανακοίνωσή της από τη Νέα Υόρκη.

«Σκηνές Αποκάλυψης και πανικός»
Τη στιγμή του ναυαγίου το πλοίο μετέφερε 4.229 άτομα -3.200 τουρίστες 60 εθνικοτήτων και περίπου χίλια μέλη του πληρώματος, εκ των οποίων οι περισσότεροι ήταν Ασιάτες.
Πολλοί από τους επιβάτες περιγράφουν τις «σκηνές της Αποκάλυψης» και «τον πανικό» που ακολούθησαν την πρόσκρουση του πλοίου και καταγγέλλουν ότι αρκετά από τα μέλη του πληρώματος δεν μιλούσαν αγγλικά ή ιταλικά και δεν κατέβασαν τις σωσίβιες λέμβους.
Ενας Γάλλος που επέβαινε στο πλοίο ανακοίνωσε πως θα μηνύσει την πλοιοκτήτρια εταιρία. «Επικρατούσε πλήρης αποδιοργάνωση. Πέρασε μιάμιση ώρα πριν σημάνει συναγερμός", δήλωσε ο Ολιβιέ Καρασκό στην γαλλική εφημερίδα Sud Ouest.
Μέσα στον πανικό, δεκάδες επιβάτες έπεσαν στο νερό και χτύπησαν στα βράχια, κάτι που εξηγεί ότι οι περισσότεροι τραυματίες έχουν υποστεί κατάγματα στα χέρια και τα πόδια. Ακόμα πολλοί ήταν εκείνοι που αναγκάστηκαν να κολυμπήσουν μέχρι το νησί Τζίλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου