Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


******************************************************
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

17 Φεβρουαρίου 2012

Τι προβλέπει το σχέδιο νόμου για το Ελληνικό

Πρόκειται για την μικρότερη έκταση πρασίνου που έχει προταθεί από οποιαδήποτε μελέτη έχει γίνει στο παρελθόν για τον συγκεκριμένο χώρο!!!!!!
ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΗ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΜΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΑΣΟΚ ΔΙΟΤΙ ΛΥΠΟΥΜΑΣΤΑΝ ΤΟΝ κ. Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΟΥ ΑΝΑΓΚΑΖΟΤΑΝΕ ΝΑ  "ΞΕΛΑΡΥΓΓΙΑΖΕΤΑΙ" ΟΚΤΩ ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΑΝΤΙΚΡΟΥΟΝΤΑΣ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΟΥΦΛΙΑ ΚΑΙ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΑΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΑΥΕ ΝΑ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΗ ΟΛΟ ΜΑ ΟΛΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ??? (ΛΑΟΣ ΕΥΚΟΛΟΠΙΣΤΟΣ ΚΑΙ ΧΑΧΟΛΟΣ!)
 
Τι προβλέπει το σχέδιο νόμου για το Ελληνικό
Περίπου 1.500 στρέμματα από τα 6.200 θα γίνουν πάρκο πρασίνου
Τι προβλέπει το σχέδιο νόμου για το Ελληνικό



 
Τη δημιουργία πάρκου πρασίνου περίπου 1.500 στρεμμάτων από τα συνολικά 6.200 στρέμματα της έκτασης του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό προβλέπει σχέδιο νόμου του υπουργείου Περιβάλλοντος το οποίο εστάλη σήμερα Πέμπτη στα μέλη του υπουργικού συμβουλίου.
Πρόκειται για την μικρότερη έκταση πρασίνου που έχει προταθεί από οποιαδήποτε μελέτη έχει γίνει στο παρελθόν για τον συγκεκριμένο χώρο.


Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στο σχέδιο νόμου, έκταση επιφανείας 2.000 στρεμμάτων θα αναπτυχθεί ως ενιαίο Μητροπολιτικό Πάρκο Πρασίνου και Αναψυχής, με χρήσεις πρασίνου, ελεύθερων χώρων, αναψυχής, αθλητισμού, πολιτισμού κλπ. Ωστόσο, οι χώροι πρασίνου και οι ελεύθεροι χώροι θα ανέρχονται στο 75% της συνολικής έκτασης του Πάρκου. Κι αυτό διότι το 15% αυτής θα καλυφθεί με κτίρια (ύψους έως 10 μέτρα) τα οποία θα ανεγερθούν για την εξυπηρέτηση του Πάρκου ενώ ένα τμήμα της έκτασης θα καλυφθεί από δρόμους και άλλες υποδομές.
Στις υπόλοιπες προς πολεοδόμηση περιοχές του πρώην αεροδρομίου θα επιτρέπονται οι χρήσεις αμιγούς κατοικίας, γενικής κατοικίας και πολεοδομικού κέντρου με ξενώνες, ξενοδοχεία, εμπορικά καταστήματα, γραφεία, εστιατόρια, κέντρα διασκέδασης, κτίρια εκπαίδευσης.


Σε αυτές ο συντελεστής δόμησης θα φτάνει το 0,8. Ειδικώς σε περιοχές με χρήση πολεοδομικού κέντρου, καθώς και σε περιοχές γενικής και αμιγούς κατοικίας, οι οποίες μπορεί να αποτελέσουν αντικείμενο ειδικής αρχιτεκτονικής σχεδίασης μπορεί να καθορίζονται και μεγαλύτεροι συντελεστές δόμησης έως 2,2.


Στις ζώνες ανάπτυξης όπου θα επιτρέπονται χρήσεις για τουρισμό και αναψυχή, επιχειρηματικά πάρκα, θεματικά πάρκα, εμπορικά κέντρα κ.ά. ο μέγιστος συντελεστής δόμησης θα φτάνει το 0,4.


Ωστόσο, με Προεδρικό Διάταγμα θα μπορεί να καθορίζεται και δεύτερος, αυξημένος, μικτός συντελεστής δόμησης στην περιοχή του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού - Αγίου Κοσμά. Εφόσον γίνει χρήση της δυνατότητας αυτής, οι ανώτατοι συντελεστές δόμησης, μπορεί να προσαυξάνονται έως και 20%, ανά ζώνη ανάπτυξης ή περιοχή προς πολεοδόμηση.


Η κατασκευή υψηλών κτιρίων και εγκαταστάσεων σε επιμέρους ζώνες ή περιοχές του Μητροπολιτικού Πάρκου πρέπει να τεκμηριώνεται από ειδική μελέτη ως αναγκαία. Σε κάθε περίπτωση, δεν θα επιτρέπεται η κατασκευή υψηλών κτιρίων και εγκαταστάσεων εντός ζώνης 100 μέτρων από τα όρια του ακινήτου του πρώην Αεροδρομίου Ελληνικού, με εξαίρεση την περιοχή - φιλέτο η οποία έχει πρόσωπο επί των λεωφόρων Βουλιαγμένης και Ποσειδώνος.


Συνολικά το μέγιστο επιτρεπόμενο ποσοστό κάλυψης για κτίρια και εγκαταστάσεις στο σύνολο του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού - Αγίου Κοσμά ορίζεται στο 40%.


Οι άδειες δόμησης κατ΄ εξαίρεση θα χορηγούνται από τον υπουργό Περιβάλλοντος εντός 20 εργασίμων ημερών από την υποβολή της σχετικής αίτησης.


Για την έγκριση του τελικού Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού - Αγίου Κοσμά το οποίο θα συντάξει η Ελληνικό ΑΕ, θα μπορεί να ζητείται η γνώμη πενταμελούς Ειδικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, διεθνούς κύρους, η οποία θα ορίζεται με κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Περιβάλλοντος.


Έργα επί του αιγιαλού
Οι τυχόν απαιτούμενες προσχώσεις στη θάλασσα και οι χρήσεις αυτών, ο καθορισμός του νέου αιγιαλού και η ανάληψη της εκτέλεσης έργων και εγκαταστάσεων που απαιτούνται να πραγματοποιηθούν σε αιγιαλό, παραλία αλλά και στον θαλάσσιο χώρο ή τον πυθμένα θα εγκρίνονται με κοινές αποφάσεις των Υπουργών Οικονομικών και Περιβάλλοντος.


Στα έργα αυτά μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται η τοποθέτηση προβλητών και η πόντιση τεχνητών υφάλων. Επί των προβλητών θα επιτρέπεται η ανέγερση κτιρίων. Τα ακίνητα που θα δημιουργηθούν από τυχόν μετατόπιση προς τη θάλασσα του ορίου του αιγιαλού, ή λόγω των προσχώσεων, θα καταγράφονται ως δημόσια κτήματα, θα περιέρχονται στην ιδιοκτησία του Ελληνικού Δημοσίου και θα μπορούν να παραχωρούνται κατά χρήση ή να εκμισθώνονται.


Τέλος σε παραχωρήσεις και μισθώσεις
Σχετικά με την εμπλοκή δημόσιων φορέων στη διαχείριση τμημάτων της
έκτασης του πρώην αεροδρομίου (Ολυμπιακά Ακίνητα, Τραμ) και ιδιωτικών εταιρειών στις οποίες έχουν εκμισθωθεί οι τέως ολυμπιακές εγκαταστάσεις στο σχέδιο νόμου μεταξύ άλλων ξεκαθαρίζεται ότι:


- πράξεις ή αποφάσεις με τις οποίες παραχωρήθηκαν κατά χρήση κτίρια, γήπεδα, αθλητικές εγκαταστάσεις και άλλα ακίνητα τα οποία έχουν περιέλθει στην «Ελληνικό Α.Ε.», ανακαλούνται αυτοδικαίως από τη δημοσίευση του παρόντος, χωρίς να απαιτείται η έκδοση ειδικής ανακλητικής απόφασης ούτε διαπιστωτικής πράξης,


- οι κατέχοντες τους χώρους αυτούς υποχρεούνται να παραδώσουν την κατοχή τους εντός ενός μηνός από τη σχετική ειδοποίηση εκ μέρους της εταιρείας.

- μισθώσεις κτιρίων, γηπέδων, άλλων κυρίων, χώρων ή εγκαταστάσεων οι οποίες είτε έχουν συναφθεί για αόριστη διάρκεια είτε έχουν καταστεί αόριστης διάρκειας λόγω συμπλήρωσης του χρόνου της συμβατικής τους διάρκειας, λύονται με την πάροδο δύο μηνών από τη σχετική ειδοποίηση εκ μέρους της εταιρείας.

ΤΟ ΒΗΜΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου