Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


******************************************************
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

19 Φεβρουαρίου 2012

ΑΛΛΑΖΕΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ

Λαϊκή οργή και μνημόνιο αλλάζουν τον πολιτικό χάρτη!
Βίαιος μετασχηματισμός με εσωκομματικά ρήγματα!
Λαϊκή οργή και μνημόνιο αλλάζουν τον πολιτικό χάρτη



Οι διαγραφές 45 βουλευτών την περασμένη Κυριακή που αρνήθηκαν ψήφο στο νέο μνημόνιο και η γενική διαπίστωση ότι τα παραδοσιακά κόμματα δεν μπορούν πια να εκφράσουν τους πολίτες έχουν δημιουργήσει από την περασμένη εβδομάδα ένα πρωτόγνωρο πολιτικό σκηνικό απολύτως ρευστό και εντελώς απρόβλεπτο. Η μετάλλαξη του πολιτικού σκηνικού έχει αρχίσει από τους πρώτους μήνες προσαρμογής της χώρας στις απαιτήσεις του μνημονίου, αλλά η ψηφοφορία της Κυριακής και η κοινωνική έκρηξη που προκαλεί οδηγούν πλέον το πολιτικό σκηνικό σε έναν βίαιο μετασχηματισμό. Το δίλημμα «μνημόνιο ή χρεοκοπία» έχει διχάσει ήδη ΠαΣοΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ και Δημοκρατική Συμμαχία, ενώ στους διαδρόμους της Βουλής κυκλοφορούν ήδη φήμες για τη δημιουργία τουλάχιστον τεσσάρων νέων κομμάτων, χωρίς σε αυτά να υπολογίζονται οι σχηματισμοί που ενδεχομένως προκύψουν από την αλλαγή ηγεσίας στο ΠαΣοΚ ή από τη στροφή της ΝΔ στην οικονομική πολιτική της.

«Η μετάλλαξη του πολιτικού σκηνικού έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό. Η ομαδική ανταρσία βουλευτών απλώς επιταχύνει τις εξελίξεις» υποστήριζαν την επομένη της ψηφοφορίας στη Βουλή βουλευτές από όλα τα κόμματα, προβλέποντας ότι η ανανέωση στα κοινοβουλευτικά έδρανα θα είναι σε αυτές τις εκλογές μεγαλύτερη από ποτέ άλλοτε.

Στις αμέτρητες συναντήσεις και στα αναρίθμητα δείπνα που πραγματοποιήθηκαν την περασμένη εβδομάδα, κυρίως μεταξύ βουλευτών και στελεχών του ΠαΣοΚ και της ΝΔ που αναζητούν νέα πολιτική στέγη, πολλοί υποστήριξαν ότι τα γεγονότα της περασμένης Κυριακής σηματοδοτούν το τέλος της Μεταπολίτευσης και την έναρξη μιας νέας πολιτικής περιόδου που θα έχει ως χαρακτηριστικό της τη δραστηριοποίηση νέων πολιτικών δυνάμεων με εντελώς διαφορετικό πολιτικό λόγο και νέα πολιτική συμπεριφορά. Το ζήτημα είναι ότι, ενώ πολλοί δηλώνουν πρόθυμοι να ενταχθούν σε ένα νέο πολιτικό σχήμα, συμφωνούν ότι δεν υπάρχουν προς το παρόν τα πολιτικά πρόσωπα που θα μπορούσαν να ηγηθούν ενός τέτοιου σχήματος λόγω της γενικότερης απαξίωσης που επικρατεί για τα κόμματα και τους πολιτικούς σχηματισμούς.

Ως την περασμένη εβδομάδα πιο πιθανό ήταν το ενδεχόμενο δημιουργίας ενός νέου πολιτικού πόλου στο ΠαΣοΚ καθώς τα στελέχη του προβλέπουν ότι ιδιαίτερα μετά τις διαγραφές της Κυριακής δύσκολα μπορεί πια να παραμείνει ενωμένο. Μετά την Κυριακή όμως εξίσου πιθανή θεωρείται η δημιουργία μιας νέας πολιτικής κίνησης και στη ΝΔ αφού το ρήγμα που έχει προκληθεί μεταξύ της ηγεσίας του κόμματος και των εκπροσώπων της λαϊκής Δεξιάς δείχνει αγεφύρωτο.
Τα αίτια του βίαιου μετασχηματισμού του πολιτικού συστήματος δεν είναι όμως μόνο πολιτικά. Η αδυναμία των κομμάτων να προστατεύσουν τα εισοδήματα των πολιτών δημιουργεί τους τελευταίους μήνες όλο και πιο έντονες κοινωνικές εκρήξεις στα χαμηλά και στα μεσαία στρώματα των Ελλήνων, που απαιτούν πλέον κοινωνική δικαιοσύνη και ανακατανομή των φορολογικών βαρών.

Ενδεικτικό της λαϊκής οργής που ξεσπάει είναι ότι απλοί πολίτες που κατέβηκαν την Κυριακή στο Σύνταγμα για να διαδηλώσουν ειρηνικά λειτούργησαν ως ηθικοί αυτουργοί σε μερικές περιπτώσεις στις καταστροφές που προκλήθηκαν σε πολυκαταστήματα και σε υποκαταστήματα τραπεζών. Η Αστυνομία κατέγραψε αρκετά περιστατικά πολιτών που παρακολουθούσαν αμίλητοι αλλά χωρίς να αντιδρούν στους βανδαλισμούς κτιρίων, ενώ σε μερικές περιπτώσεις πολίτες ενθάρρυναν τους ταραξίες να προβούν σε καταστροφές καταστημάτων θεωρώντας ότι έτσι πλήττονται μεγάλα συμφέροντα που διαχρονικά ευνοούνται από τις εκάστοτε κυβερνήσεις.

Σύμφωνα με πολιτικούς παρατηρητές, συμμαχίες δεν δημιουργούνται όμως μόνο στους πολεμίους του μνημονίου αλλά και στον κύκλο των υποστηρικτών του. Το δίλημμα αυτών των εκλογών θα είναι αντίστοιχο με αυτό των περιφερειακών εκλογών, παρατηρούν κάποιοι. Αν η πλειονότητα των πολιτών εξακολουθεί να πιστεύει ότι πρέπει να παραμείνει η χώρα στην ευρωζώνη και να προχωρήσουν ταχέως οι αλλαγές και οι μεταρρυθμίσεις, τότε αυτό θα εκφραστεί και στο εκλογικό αποτέλεσμα. Αλλά θα πρέπει να υπάρχει και η πολιτική δύναμη που μπορεί να τις εγγυηθεί, συμπληρώνουν, επισημαίνοντας ότι οι Ελληνες δεν πιστεύουν ότι μπορεί να υπηρετήσει ένα τέτοιο πρόγραμμα ούτε το ΠαΣοΚ ούτε η ΝΔ.

Υπό το πρίσμα αυτό δεν θα πρέπει να θεωρείται απίθανη η συγκρότηση μιας νέας πολιτικής κίνησης από στελέχη των δύο μεγαλύτερων κομμάτων που υποστηρίζουν σταθερά τη μακρόχρονη συνεργασία τους. Τέτοιες συζητήσεις έχουν γίνει πολλές τις τελευταίες εβδομάδες μεταξύ στελεχών του ΠαΣοΚ και της ΝΔ, αλλά δεν έχει τολμήσει κανείς ακόμη να κάνει το πρώτο βήμα επειδή δεν έχει βρεθεί ακόμη το πρόσωπο που θα τεθεί επικεφαλής μιας τέτοιας πρωτοβουλίας. Οσοι συζητούν γι' αυτό το ζήτημα συμφωνούν ότι επικεφαλής ενός τέτοιου σχήματος θα πρέπει να τεθεί ο πρωθυπουργός κ. Λ. Παπαδήμος και για τον λόγο αυτόν θα αναμένουν τις δικές του αποφάσεις μετά τη διάλυση της Βουλής που τοποθετείται στα τέλη Μαρτίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου