Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


******************************************************
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

26 Φεβρουαρίου 2012

Η ΔΙΑΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΘΕΡΜΑΝΣΗ ΤΗΣ ΓΗΣ

Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2012

Ξεχάστε την υπερθέρμανση και κοιτάξτε τον 25-ετή κύκλο.


Από: Daily Mail

Η υποτιθέμενη «συναίνεση» για την υπερθέρμανση του πλανήτη λόγω των ανθρωπίνων δραστηριοτήτων βρίσκεται αντιμέτωπη με μια ενοχλητική πρόκληση, μετά την κυκλοφορία νέων δεδομένων που δείχνουν ότι η θερμοκρασία του πλανήτη δεν έχει ανέβει τα τελευταία 15 χρόνια.

Με βάση τις μετρήσεις από περισσότερους από 30.000 σταθμούς μέτρησης, τα στοιχεία που εκδόθηκαν πριν λίγες μέρες, χωρίς τυμπανοκρουσίες από την Met Office (την Βρετανική Μετεωρολογική Υπηρεσία Β.Μ.Υ). και την Μονάδα Κλιματικής Έρευνας του Πανεπιστημίου της Ανατολικής Αγγλίας, επιβεβαιώνει ότι η αυξητική τάση της παγκόσμιας θερμοκρασίας έληξε το 1997.

Τα στοιχεία της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας της Βρετανίας (Β.Μ.Υ.) δείχνουν ότι θα μπορούσαμε ακόμη και να οδεύουμε προς μία μίνι εποχή των παγετώνων, που θα μοιάζει με την 70-ετή μείωση της θερμοκρασίας που συνέβη κατά τον 17ο αιώνα. Εδώ μια εικόνα του 1684 από τον παγωμένο Τάμεση

Εν τω μεταξύ, κορυφαίοι επιστήμονες του κλίματος λένε ότι, αφού ο ήλιος είχε εκπέμψει ασυνήθιστα υψηλά επίπεδα ενέργειας σε όλο το 20ο αιώνα, τώρα οδεύει προς ένα «μεγάλο ελάχιστο» της παραγωγής του, απειλώντας με ψυχρά καλοκαίρια, έντονους χειμώνες και σύντμηση της διαθέσιμης σεζόν για την καλλιέργεια των τροφίμων.

Είμαστε τώρα στην κορυφή του κύκλου που οι επιστήμονες αποκαλούν «Κύκλος 24» – κι αυτός είναι ο λόγος που η ηλιακή καταιγίδα της περασμένης εβδομάδας είχε ως αποτέλεσμα να δούμε σέλας νοτιότερα από το συνηθισμένο. Όμως οι αριθμοί των ηλιακών κηλίδων είναι σε επίπεδα κάτω από το ήμισυ αυτών που παρατηρήθηκαν σε περιόδους αιχμής σε ηλιακούς κύκλους στον 20ο αιώνα.

Ως γνωστόν η ηλιακή δραστηριότητα ακολουθεί έναν 11-ετή κύκλο, όπου συναντάμε έναν υψηλό αριθμό ηλιακών κηλίδων στο αποκορύφωμά του.

Μια ανάλυση από ειδικούς της NASA και του Πανεπιστημίου της Αριζόνα – που προέρχεται από μετρήσεις του μαγνητικού πεδίου 200.000 χιλιόμετρα κάτω από την επιφάνεια του ήλιου – δείχνουν ότι ο Κύκλος 25, του οποίου το μέγιστο οφείλει να συμβεί το 2022, θα είναι πολύ πιο αδύναμος ακόμα.

Τα θερμότερα καλοκαίρια μπορούν να σκοτώσουν 5.900 κάθε χρόνο, προειδοποιούσε η πρώτη Βρετανική αξιολόγηση για τους κινδύνους της κλιματικής αλλαγής.

Σύμφωνα με μία έκθεση που εξέδωσε η Β.Μ.Υ. υπάρχει 92% πιθανότητα ότι και ο κύκλος 25 και εκείνοι που θα έρθουν στις επόμενες δεκαετίες, να είναι τόσο αδύναμοι, ή πιο αδύναμος ακόμα και το «ελάχιστο Dalton» του 1790- 1830 . Σε αυτήν την περίοδο, που το όνομά της το πήρε από τον μετεωρολόγο John Dalton, οι μέσες θερμοκρασίες σε ορισμένα μέρη της Ευρώπης μειώθηκαν κατά 2ο C.

Ωστόσο, είναι επίσης πιθανό ότι η νέα πτώση της ηλιακής ενέργειας θα μπορούσε να είναι τόσο βαθιά όσο το «ελάχιστο Maunder» (από το όνομα του αστρονόμου Edward Maunder), μεταξύ 1645 και 1715, στο πιο ψυχρό τμήμα της «Μικρής Εποχής των Παγετώνων», όταν, ακόμα και ο Τάμεσης πάγωσε όπως και τα κανάλια της Ολλανδίας έγιναν πάγος.

Ακόμα, στην έκθεση του, η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Βρετανίας ισχυρίστηκε ότι οι επιπτώσεις τώρα θα είναι ελάχιστες – δεδομένου ότι οι επιδράσεις του ήλιου στο κλίμα είναι πολύ λιγότερες από ό,τι η άνοδος του διοξειδίου του άνθρακα. Αν και η ενέργεια του ήλιου είναι πιθανόν να μειωθεί μέχρι το 2100, κάτι τέτοιο θα προκαλέσει μια μείωση της παγκόσμιας μέσης θερμοκρασίας μόνο 0.08C. Αυτά αναφέρει ο Peter Stott, ένας από τους συντάκτες της έκθεσης και συνεχίζει: «Τα ευρήματά μας υποδηλώνουν μια μείωση της ηλιακής δραστηριότητας σε επίπεδα που δεν είδαμε τα τελευταία εκατοντάδες χρόνια, αλλά θα ήταν ανεπαρκής για να αντισταθμίσει την επίδραση των αερίων του θερμοκηπίου».

Τα ευρήματα αυτά έχουν αμφισβητηθεί έντονα από άλλους ηλιακούς εμπειρογνώμονες.

«Οι παγκόσμιες θερμοκρασίες μπορεί να γίνουν πολύ πιο ψυχρές από ότι είναι τώρα για 50 ή περισσότερα χρόνια», δήλωσε ο Henrik Svensmark, διευθυντής του Κέντρου για το Κλίμα της Δανίας. «Θα χρειαστεί μια μακρά μάχη για να πειστούν μερικοί επιστήμονες του κλίματος ότι ο ήλιος είναι σημαντικός στην άνοδο και πτώση της θερμοκρασίας. Είναι πολύ πιθανό ότι ο ίδιος ο ήλιος πρόκειται να το αποδείξει μόνος του, χωρίς ανάγκη από την βοήθεια μας. "

Επεσήμανε ότι υπάρχει μια ανακολουθία από το Met Office, γιατί μας λέει πως η επίδραση του ηλιακού ελάχιστου θα είναι μικρή, ενώ επικαλείται τα ίδια υπολογιστικά μοντέλα τα οποία μας λένε μια τρέχουσα παύση στην υπερθέρμανση του πλανήτη.

Τα επίπεδα του CO2 συνέχισαν να αυξάνονται χωρίς διακοπή και, το 2007, το Met Office ισχυρίστηκε ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη ήταν έτοιμη να φτάσει σε σημείο χωρίς επιστροφή. Ανέφερε επίσης ότι μεταξύ του 2004 και το 2014 θα υπάρξει συνολική αύξηση κατά 0.3ο C. Το 2009, προέβλεψε ότι σε τουλάχιστον τρία από τα έτη 2009 έως 2014 θα σπάσει το προηγούμενο ρεκόρ θερμοκρασίας που κρατά από το 1998.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κανένα τέτοιο σημάδι ότι πρόκειται να συμβεί κάτι τέτοιο. Αλλά πριν λίγες μέρες εκπρόσωπος του Met Office επέμεινε ότι τα μοντέλα του εξακολουθούν να ισχύουν.

«Η δεκαετής προβολή παραμένει. Και η προθεσμία για να συμβούν οι αρχικές προβλέψεις δεν έχει τελειώσει ακόμα», αναφέρει ο εκπρόσωπος του Met Office.

«Εάν οι θερμοκρασίες συνεχίσουν να μένουν παρόμοιες ή να αρχίσει να ελαττώνονται και πάλι, η απόκλιση μεταξύ των μοντέλων και των καταγεγραμμένων δεδομένων τελικά θα γίνει τόσο μεγάλη, που όλη η επιστημονική κοινότητα θα θέσει υπό αμφισβήτηση τις τρέχουσες θεωρίες», τόνισε ο Dr Nicola Scafetta, του Πανεπιστημίου Duke στη Βόρεια Καρολίνα, ο οποίος είναι ο συγγραφέας πολλών εργασιών που υποστηρίζουν ότι τα κλιματικά μοντέλα του Met Office δείχνουν θα θα έπρεπε να υπάρξει μια «σταθερή αύξηση της θερμοκρασίας από το 2000 μέχρι σήμερα», πράγμα που δεν φαίνεται.

Πιστεύει ότι καθώς το μοντέλο του Met Office αποδίδει πολύ μεγαλύτερη σημασία στις εκπομπές του CO2 από ό, τι στον ήλιο, ήταν υποχρεωμένο να συμπεράνει ότι δεν θα υπάρξει ψύξη. «Το πραγματικό ζήτημα είναι αν το ίδιο το μοντέλο είναι ακριβές», τονίζει ο Scafetta.

Εν τω μεταξύ, μία από τους πιο επιφανείς εμπειρογνώμονες για το κλίμα η Judith Curry του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Γεωργίας, δήλωσε πως η αυτοπεποίθηση του Met Office ότι είναι «αμελητέα» η επίδραση του ήλιου, είναι δύσκολο να κατανοηθεί.

«Καλά θα κάνει να αποδεχθεί ότι τα μοντέλα μπορεί να έχουν σοβαρές ελλείψεις, όταν πρόκειται για την επίδραση του ήλιου», αναφέρει η Curry. Όσον αφορά την παύση της ανόδου της θερμοκρασίας του πλανήτη, λέει ότι για πολλούς επιστήμονες «δεν αποτελεί έκπληξη».

Υποστήριξε ότι γίνεται προφανές ότι άλλοι παράγοντες, εκτός από CO2, διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην άνοδο ή την πτώση της θερμοκρασίας, όπως ο 60-ετής κύκλος της θερμοκρασίας του νερού στους ωκεανούς του Ειρηνικού και του Ατλαντικού.

«Δεν έχουν επαρκώς εκτιμηθεί οι παράγοντες αυτοί από την άποψη του κλίματος του πλανήτη», δήλωσε η Curry. Όταν και οι δύο ωκεανοί ήταν ψυχροί στο παρελθόν, όπως την περίοδο 1940 – 1970, το κλίμα ψύχθηκε. Ο Ειρηνικός κύκλος «αναστράφηκε» από το ζεστό στο κρύο το 2008 και του Ατλαντικού ο κύκλος θεωρείται επίσης πιθανό να αναστραφεί τα επόμενα χρόνια.

Ο Pal Brekke, ανώτερος σύμβουλος στο Νορβηγικό Κέντρο Διαστήματος, δήλωσε πως ενώ κάποιοι επιστήμονες βρήκαν σπουδαία τη σημασία των κύκλων του νερού, είναι δύσκολο αυτή να γίνει αποδεκτή, επειδή αυτό σημαίνει την παραδοχή ότι οι ωκεανοί – κι όχι το CO2 – προκάλεσε ένα μεγάλο μέρος της υπερθέρμανσης του πλανήτη μεταξύ 1970 και 1997.

Το ίδιο ισχύει και για τις επιπτώσεις του ήλιου – ο οποίος ήταν ιδιαίτερα ενεργός για μεγάλο διάστημα του 20ου αιώνα.

«Στη φύση πρόκειται να πραγματοποιηθεί ένα πολύ ενδιαφέρον πείραμα», είπε. «Σε 10 ή 15 χρόνια από τώρα, θα είμαστε σε θέση να ξεκαθαρίσουμε καλύτερα αν η αύξηση της θερμοκρασίας στα τέλη του 20ου αιώνα προκαλούνταν πραγματικά από την τεχνητή άνοδο του CO2, ή λόγω της φυσικής μεταβλητότητας».

Εν τω μεταξύ, από τα τέλη του περασμένου έτους, οι θερμοκρασίες παγκοσμίως έχουν μειωθεί κατά περισσότερο από μισό βαθμό, ως αποτέλεσμα του ψυχρού «La Nina» που έχει επανεμφανιστεί στο Νότιο Ειρηνικό.

«Είμαστε τώρα στη δεύτερη δεκαετία αυτής της παύσης (της ανόδου)», διευκρινίζει ο Benny Peiser, διευθυντής του Ιδρύματος για την Υπερθέρμανση του Πλανήτη. «Αν δεν δούμε πειστικές αποδείξεις της υπερθέρμανσης του πλανήτη μέχρι το 2015, θα αρχίσει να γίνεται σαφές το κατά πόσον τα μοντέλα είναι ανόητα. Και, αν είναι, οι συνέπειες για ορισμένους επιστήμονες θα μπορούσαν να είναι πολύ σοβαρές».

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή : ΕΔΩ (από ΕΔΩ)
------------------------------------------------ 

Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2012

Άνθρωπος του Soros ζητάει η Google να γίνει ο χωροφύλακας των «περιθωριακών» που πιστεύουν σε "Θεωρίες Συνωμοσίας"


Του Paul Joseph Watson (Prison Planet.com) / ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ


Ο πρώην συναδέλφος του ‘Open Society’
George Soros και νυν μελετητής στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, Evgeny Morozov έχει ζητήσει από την Google και άλλες μηχανές αναζήτησης να γίνουν οι αστυνομικές δυνάμεις που θα διώκουν τα «εγκλήματα σκέψης», με την παροχή προειδοποιήσεων σχετικά με ιστοσελίδες που περιέχουν «θεωρίες συνωμοσίας», όπως η θεωρία ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη δεν είναι κατά κύριο λόγο ανθρωπογενής.

Ο Morozov, του οποίου η βιογραφία επιβεβαιώνει ότι είναι ένα πρόσωπο με υψηλές διασυνδέσεις, επικρίνει σε ένα άρθρο του στο Slate το πώς το Διαδίκτυο είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για «ανθρώπους που αρνούνται την υπερθέρμανση του πλανήτη» καθώς και το «κίνημα κατά των εμβολιασμών», καλώντας το Google να παρέχει μία κοινωνικά υπεύθυνη θεραπεία» που θα περιθωριοποιήσει αυτές τις πεποιθήσεις με την τροποποίηση των αποτελεσμάτων αναζήτησης.

Η λύση του είναι η «να ωθηθούν οι μηχανές αναζήτησης να αναλάβουν μεγαλύτερη ευθύνη για το περιεχόμενό τους και να ασκούν ένα βαρύτερο προσεκτικό έλεγχο στην παρουσίαση των αποτελεσμάτων αναζήτησης για ζητήματα όπως η "υπερθέρμανση του πλανήτη" ή οι "εμβολιασμοί". Η Google έχει ήδη μια λίστα ερωτημάτων αναζήτησης που στέλνουν περισσότερη επισκεψιμότητα σε σελίδες που πουλάνε ψευδοεπιστήμη και θεωρίες συνωμοσίας. Γιατί να μην τις αντιμετωπίζουν με διαφορετικό τρόπο από τις φυσιολογικές αναζητήσεις; Έτσι, κάθε φορά που στους χρήστες παρουσιάζονται τα αποτελέσματα της αναζήτησης που είναι πιθανό να τους στείλουν σε σελίδες που οργανώνονται από ψευδοεπιστήμονες ή συνωμοσιολόγους, η Google μπορεί να εμφανίσει ένα τεράστιο κόκκινο banner ζητώντας από τους χρήστες να είναι προσεκτικοί και να ελέγχουν μία προηγούμενη λίστα με έγκυρες πηγές πριν πάρουν κάποια απόφαση».

Αυτό αντιπροσωπεύει ένα παρόμοιο επιχείρημα με την «γνωστική διείσδυση» του Cass Sunstein που είναι μια προσπάθεια από τον ‘τσάρο πληροφοριών’ του Ομπάμα να δείξει την ηχηρή προειδοποίηση της κυβέρνησης για αμφιλεγόμενες ιστοσελίδες (συμπεριλαμβανομένων εκείνων που ισχυρίζονται ότι η έκθεση στο ηλιακό φως είναι υγιής).

Σε ένα χλευαστικό άρθρο ο Sunstein ζήτησε τα πολιτικά blogs να αναγκασθούν να συμπεριλάβουν pop ups που θα δείχνουν "ένα γρήγορο επιχείρημα για μια ανταγωνιστική άποψη". Επίσης απαίτησε την επιβολή φόρων σε διιστάμενες απόψεις και μάλιστα την επιβολή ολοκληρωτικής απαγόρευσης σε ορισμένες σκέψεις.

Με εταιρείες όπως η Google, η οποία έχει εξελιχθεί σε σχεδόν τον φύλακα ολόκληρου του Internet και έχει ήδη υιοθετήσει τακτικές λογοκρισίας αλά SOPA, η δύναμη να υποδεικνύεις ποιες πολιτικές και επιστημονικές θέσεις είναι αποδεκτές και ποιες είναι περιθωριακές και «θεωρίες συνωμοσίας» είναι προσβολή στην ελεύθερη σκέψη και δίνει την αίσθηση ενός κινέζικου τύπου ελέγχου σκέψης.

Το επιχείρημα του Morozov είναι επίσης εντελώς υπονομευτικό καθώς οι δύο λεγόμενες «θεωρίες συνωμοσίας» περιθωριακών που αναφέρει ότι χρήζουν τον έλεγχο της Google ως «εγκλήματα σκέψης», ο σκεπτικισμός για την υπερθέρμανση του πλανήτη και τους κινδύνους των εμβολίων, είναι απόψεις που έχουν εκατομμύρια Αμερικανών οι οποίο δεν είναι καθόλου «περιθωριακοί».

Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες δημοσκοπήσεις, λιγότεροι από τους μισούς Αμερικανούς πιστεύουν τώρα ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη οφείλεται στην ανθρώπινη δραστηριότητα, ένας αριθμός που πέφτει συνέχεια τα τελευταία αρκετά χρόνια.

Επιπλέον, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το ένα τέταρτο των Αμερικανών, περίπου 75 εκατομμύρια, πιστεύουν ότι τα εμβόλια δεν είναι ασφαλή και μπορούν να προκαλέσουν αυτισμό. Για να το χαρακτηρίσουμε αυτό ως μια μειονότητα συνωμοσιολόγων είναι σαν να επισημαίνουμε ότι ο καθολικισμός είναι ένα δόγμα ενός μικρού περιθωρίου.

Το να λες ότι οι απόψεις σχετικά με την υπερθέρμανση του πλανήτη και την ασφάλεια των εμβολίων τρελές πεποιθήσεις συνωμοσίας περιθωριακών, όπως λέει ο Morozov στο άρθρο του, είναι ασύστολα ανακρίβειες και φανερώνεται έτσι η ατζέντα που έχει με γνώμονα την προκατάληψη της ρητορικής του.
Αυτό φαίνεται και από τα σχόλια που κάνουν οι αναγνώστες, που σχεδόν καθολικά χλευάζουν τον Morozov και επιτίθενται στην έκκλησή του για λογοκρισία στο διαδίκτυο.

"Την ημέρα που η Google θα κάνει τέτοια πράγματα θα είναι η ημέρα που θα πάω να βρω μια νέα μηχανή αναζήτησης", γράφει ένας.

Η ρητορική του Morozov είναι απλώς μια πτυχή της ευρύτερης κίνησης για να μετατραπεί το Διαδίκτυο σε ένα θάλαμο που θα ακούγεται η ηχώ της κατεστημένης προπαγάνδας και θα πνίγεται κάθε εναλλακτική φωνή προς όφελος των μεγάλων φαρμακευτικών εταιρειών που κάνουν δισεκατομμύρια από την πώληση επικίνδυνων εμβολίων και των επιστημονικών φορέων των οποίων η επιβίωση εξαρτάται από τον μύθο του global warming.

Αντιπροσωπεύει μια άλλη προσπάθεια να κερδιθεί ο πόλεμος της πληροφορίας
που το κατεστημένο αυτή τη στιγμή χάνει, όπως η Χίλαρι Κλίντον παραδέχθηκε, με το να δημιουργεί όχι απλώς ένα νέο Οργουελικό Ιντερνετικό Υπουργείο της Αλήθειας, όπως ο Μπιλ Κλίντον ζήτησε, αλλά αποδίδοντας το ρόλο αυτό στον μεγάλο φρουρό του Διαδικτύου την ίδια την Google.ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή
------------------------------------------- 

Σάββατο, 5 Νοεμβρίου 2011

Η υπερθέρμανση του πλανήτη έχει σταματήσει, λέει ειδικός


Της Julie Carpenter (Express.co.uk) / μετ. ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ
Είναι ένα από τα πιο καυτά φέουδα στην επιστήμη – οι ζηλωτές της κλιματικής αλλαγής επιμένουν ότι ακόμα καταστρέφουμε τον πλανήτη, αλλά τώρα ένας άλλος επιστήμονας έχει προειδοποιήσει ότι τα ‘αναμφισβήτητα’ στοιχεία δεν υπάρχουν.
Για ένα λεπτό είχε φανεί ότι η συζήτηση για την υπερθέρμανση του πλανήτη είχε επιτέλους επιλυθεί.
Ενώ για χρόνια οι επιστήμονες και οι σκεπτικιστές επιτίθεντο με μανία ο ένας εναντίον του άλλου για το κρίσιμο θέμα, μια νέα έρευνα που χαιρετίστηκε ως «η πιο οριστική μελέτη για τα δεδομένα της θερμοκρασίας που συλλέχθηκαν από μετεωρολογικούς σταθμούς κατά τον τελευταίο μισό αιώνα» φαίνεται να έρχεται σε έγκυρα συμπέρασμα.
Η υπερθέρμανση του πλανήτη είναι πραγματική λέει, ενισχύοντας την ανάγκη σε όλους μας να μειώσουμε τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και να ενισχύσουμε τις προσπάθειες για να προσπαθήσουμε να σώσουμε τον πλανήτη.
Και αυτή η έρευνα τέθηκε επικεφαλής από ένα φυσικός ο οποίος ήταν προηγουμένως σκεπτικιστής της υπερθέρμανσης του πλανήτη και σφοδρός επικριτής της επιστήμης που την στηρίζει, δίνοντας στα αποτελέσματα, ακόμη μεγαλύτερη αξιοπιστία.
Ο καθηγητής Richard Muller πέρασε δύο χρόνια προσπαθώντας να ανακαλύψει αν οι mainstream επιστήμονες ήταν λάθος, αλλά κατέληξε στο συμπέρασμα ότι είχαν δίκιο. Οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν και στα αποτελέσματά του, κατέληξε, «αποδείχθηκε ότι δεν πρέπει να είσαι σκεπτικιστής, τουλάχιστον όχι πια». Η υπόθεση έκλεισε.
Αλλά έκλεισε πράγματι; Σύμφωνα με την καθηγήτρια Judith Curry (Τζούντιθ Κάρι), μέλος της ομάδας του καθηγητή Muller, ισχυρίζεται ότι τα ίδια ευρήματα έχουν δείξει ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη έχει σταματήσει - βυθίζοντας τους υπόλοιπους από εμάς σε ένα δίλημμα για το τι και σε ποιον να πιστέψουμε.
Όταν η καθηγήτρια Curry άκουσε ότι ο καθηγητής Muller έλεγε ότι τα ευρήματα της Berkeley Earth Surface Temperature (BEST) θα θέσει τέλος στον σκεπτικισμό για την κλιματική αλλαγή τρομοκρατήθηκε. «Αυτό δεν είναι το τέλος του σκεπτικισμού», φώναξε.
Ο καθηγητής Muller, του Πανεπιστημίου Berkeley στην Καλιφόρνια, και η καθηγήτρια Curry, η οποία προεδρεύει στο Τμήμα Επιστημών Γης και Ατμόσφαιρας στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας στη Γεωργία της Αμερικής, ήταν μέρος του προγράμματος BEST που πραγματοποίησε την ανάλυση από περισσότερες από 1.600 εκατομμύρια καταγραφές της θερμοκρασίας που συλλέχθηκαν από περισσότερους από 39.000 μετεωρολογικούς σταθμούς σε όλο τον κόσμο.
Ο καθηγητής Muller εμφανίστηκε στο Today Programme του Radio 4 την περασμένη Παρασκευή, όπου περιέγραψε πώς τα ευρήματα της BEST έδειξαν ότι από τη δεκαετία του πενήντα οι παγκόσμιες θερμοκρασίες είχαν αυξηθεί κατά περίπου 1 βαθμό Κελσίου, ένα ποσοστό που είναι σύμφωνο με τις εκτιμήσεις από τη NASA και το Met Office.
Όταν ρωτήθηκε αν το ποσοστό είχε σταματήσει κατά τη διάρκεια των τελευταίων 10 ετών, είπε ότι όχι. «Δεν βλέπουμε καμία ένδειξη ότι έχουν επιβραδυνθεί», απάντησε και μια γραφική παράσταση που εκδόθηκε από τη BEST προκύπτει μια συνεχής και ραγδαία αύξηση.
Αλλά αυτό το τελευταίο σημείο είναι αυτό που έκανε την καθηγήτρια Curry να εξαγριωθεί. Σε μια σοβαρή σύγκρουση των επιστημονικών εμπειρογνωμόνων η καθηγήτρια Curry κατηγόρησε τον καθηγητή Muller του προσπαθεί να "κρύψει τη μείωση του ποσοστού της υπερθέρμανσης του πλανήτη".
Λέει ότι η έρευνα BEST δείχνει στην πραγματικότητα ότι δεν υπήρξε αύξηση των θερμοκρασιών παγκοσμίως εδώ και 13 χρόνια.
Ονόμασε τα σχόλια του καθηγητή Muller «ένα τεράστιο λάθος» και είπε ότι σχεδιάζει τώρα να συζητήσει το μέλλον της, για το έργο μαζί του. «Δεν υπάρχει επιστημονική βάση στο να λέει ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη δεν έχει σταματήσει», λέει.
"Το να το λέμε αυτό υποτιμούμε την αξιοπιστία των δεδομένων, κάτι που είναι πολύ ατυχές." Η νέα έρευνα φαίνεται επίσης να υποστηρίζει την καθηγήτρια Κάρι και όχι τον καθηγητή Muller.
Μια έκθεση που δημοσιεύθηκε από το Global Warming Foundation, η οποία στηρίζεται στις διαπιστώσεις του BEST, περιλαμβάνει μια γραφική παράσταση της παγκόσμιας μέσης θερμοκρασίας κατά τα τελευταία 10 χρόνια και είναι απολύτως επίπεδη, γεγονός που υποδηλώνει ότι οι θερμοκρασίες έχουν παραμείνει σταθερές.
Το ζήτημα αυτό είναι κρίσιμης σημασίας, διότι τα επίπεδα του διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα συνέχισαν να αυξάνονται ραγδαία την τελευταία δεκαετία και, εάν οι θερμοκρασίες έχουν παραμείνει σταθερές κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου αυτό δείχνει ότι δεν υπάρχει άμεση σχέση μεταξύ των εκπομπών αερίων του διοξειδίου του άνθρακα και της υπερθέρμανσης του πλανήτη.
Προηγουμένως οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα - από την καύση των ορυκτών καυσίμων και από την αποψίλωση - θεωρήθηκαν μια από τις σημαντικότερες αιτίες της κλιματικής αλλαγής, των πλέον αρνητικών αποτελεσμάτων από τα οποία πιστεύεται ότι είναι το λιώσιμο των πολικών πάγων και η άνοδος της στάθμης της θάλασσας καθώς και η αύξηση των ακραίων καιρικών φαινομένων όπως οι πλημμύρες και ξηρασίες.
"Ό, τι είναι αυτό που συμβαίνει εδώ δεν μοιάζει να κυριαρχείται από το διοξείδιο του άνθρακα», λέει ο καθηγητής Curry.
Ο καθηγητής Muller έχει καταστήσει σαφές ότι η μελέτη της BEST δεν πραγματοποιήθηκε, προκειμένου να διαπιστώσει τις αιτίες της υπερθέρμανσης του πλανήτη, λέγοντας ότι η μελέτη «δεν έκανε καμία εκτίμηση για το πώς ένα μεγάλο μέρος αυτού οφείλεται στον άνθρωπο και πόσο είναι φυσικό".
Αυτός και οι επιστήμονές του – στους οποίους είναι ο φετινός νικητής του Νόμπελ φυσικής Saul Perlmutter – ορίστηκαν αποκλειστικά για να καθορίσουν μια για πάντα αν η αλλαγή του κλίματος είχε συμβεί.
Η ομάδα ήταν καχύποπτη για τα προηγούμενα αποτελέσματα, τα οποία επιβεβαίωσαν την άνοδο της θερμοκρασίας του πλανήτη, πιστεύοντας ότι η εργασία τους μπορεί να ήταν ασύμμετρη από την «αστική επίδραση θερμικής νησίδας» όπου η αύξηση της αστικοποίησης γύρω από τους μετεωρολογικούς σταθμούς είχε ως αποτέλεσμα τα αυξημένα επίπεδα θερμοκρασίας τα τελευταία 50 χρόνια.
Αλλά η εξαντλητική έρευνά τους ανακάλυψε ότι η αστική επίδραση θερμότητας δεν μπορούσε να εξηγήσει την παγκόσμια αύξηση της θερμοκρασίας κατά περίπου ένα βαθμό Κελσίου από το 1950.
Είναι καλά να επισημάνουμε ότι η καθηγήτρια Curry δεν αμφισβητεί αύξηση του ενός βαθμού Κελσίου. Αμφισβητεί την πρόταση του καθηγητή Muller ότι οι θερμοκρασίες δεν έχουν σταθεροποιηθεί κατά την τελευταία δεκαετία.
Πράγματι, λέει, αυτή η στασιμότητα της υπερθέρμανσης του πλανήτη από τα τέλη της δεκαετίας του ενενήντα - η οποία ήταν εντελώς απρόσμενη - έχει ευρύτατες συνέπειες για τις αιτίες της αλλαγής του κλίματος και έχει ήδη οδηγήσει πολλούς επιστήμονες του κλίματος να αρχίσουν να ψάχνουν σε εναλλακτικούς παράγοντες που μπορεί να έχουν συμβάλει στην υπερθέρμανση του πλανήτη, εκτός από τις εκπομπές αερίων του διοξειδίου του άνθρακα. Ειδικότερα, έχει αναφερθεί η επίδραση των νεφών, των φυσικών κύκλων της θερμοκρασίας και της ηλιακής ακτινοβολίας.
Αυτό που φαίνεται, επίσης, έξαλλο για το τρόπο με τον οποίο ο καθηγητής Muller ήταν ότι δημοσίευσε τα αποτελέσματα της BEST χωρίς διαβούλευση και πριν από μια κατάλληλη εξέταση. «Με ενημέρωσαν» λέει η καθηγήτρια Curry, «μόνο όταν πήρα ένα e-mail. Νομίζω ότι έχουν γίνει λάθη και εγώ η ίδια κρατώ απόσταση από αυτό που έκαναν. Θα ήταν έξυπνο να με συμβουλευτούν».
Αυτό να είστε σίγουροι δεν θα είναι το τελευταίο που θα ακούσουμε στη συζήτηση.
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή
----------------------------------------------------
 Τρίτη, 30 Αυγούστου 2011

Η απάτη της οικολογίας

Του Χρήστου Χατζηιωάννου
Αν είσαι από αυτούς που το γύρισαν στην οικολογία γιατί είδαν ένα ντοκιμαντέρ στο ΣΚΑΙ ή άκουσαν μια ομιλία του Αλ Γκορ, καλό θα ήταν συνεχίσεις να διαβάζεις παρακάτω.
Είναι το μεγαλύτερο trend της τελευταίας δεκαετίας και βάλε. Trend είπα ε; Κάνε select τη λέξη, πάτα delete και στη θέση του γράψε τη λέξη μπίζνα. Όλα γύρω μας είναι οικολογικά. Το φαγητό μας βιολογικό, τα αυτοκίνητά μας eco smart, τα ψυγεία μας Ενεργειακής Κατηγορίας Α'. Οι άνθρωποι δεν χωρίζονται πια ανάμεσα σε ένοχους και αθώους, σε αμαρτωλούς και αγίους, σε μαύρους και λευκούς. Χωρίζονται σε οικολόγους και μη.
Κι αν θες να είσαι οικολόγος για την πάρτη σου, οκ πάω πάσο. Γιατί είναι πράγματι ωραίο να προσέχεις το περιβάλλον γύρω σου, μιας και είναι το σπίτι σου. Αν όμως είσαι από αυτούς που το γύρισαν στην οικολογία γιατί είδαν ένα ντοκιμαντέρ στο ΣΚΑΙ ή άκουσαν μια ομιλία του Αλ Γκορ, καλό θα ήταν συνεχίσεις να διαβάζεις παρακάτω.

Climate Gate
Το 2009 αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο Climate Gate, το μεγαλύτερο σκάνδαλο συγκάλυψης που αφορά την οικολογία. Βρέθηκαν email μεταξύ επιστημόνων του Πανεπιστημίου East Anglia και της Αμερικανική κυβέρνησης, με τους επιστήμονες να προειδοποιούν τους πολιτικούς ότι υπάρχουν σοβαρές αμφιβολίες για την υπερθέρμανση του πλανήτη και τους πολιτικούς να τους αναγκάζουν ουσιαστικά να σιωπήσουν για να μην διακινδυνεύσουν τα κονδύλια που τόσα χρόνια εγκρίνει το Κογκρέσο για ενέργειες κατά της κλιματικής αλλαγής.
Από το 1996 κιόλας υπάρχουν επιστήμονες που προειδοποιούν για το σκάνδαλο της οικολογίας και έπρεπε να περάσουν 14 χρόνια για να βγουν αυτά τα email στη φόρα. Όλα τα email εδώ: και όποιος έχει όρεξη να διαβάσει περισσότερα για το Climate Gate, ας μπει εδώ.

Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα

Νέες ανακαλύψεις δεν άργησαν να έρθουν μετά το Climate Gate, με τους Αμερικανού να ξεμπροστιάζουν πολύ σύντομα και την πολιτική των «carbon offsets». Τι ήταν αυτά; Στις ΗΠΑ υπήρχαν εταιρείες οι οποίες εισέπρατταν χρήματα Αμερικανών πολιτών υποσχόμενοι ότι σε κάποια άλλη μεριά του πλανήτη, θα έκαναν κάτι για να σταματήσουν την υπερθέρμανσή του. Ο μέσος Αμερικανός ευθύνεται για την εκπομπή 20 τόνων διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα ετησίως.
Κάποιες εταιρείες λοιπόν έδιναν άφεση στους Αμερικανούς λέγοντας ότι θα εκμηδένιζαν αυτή τη μόλυνση, γλιτώνοντας 20 τόνους σε κάποια άλλη περιοχή του πλανήτη. Στην πραγματικότητα οι περισσότερες εταιρίες χρησιμοποιούσαν τα λεφτά για να χρηματοδοτούν δικά τους έργα ανά τον κόσμο και να θησαυρίζουν. Το σκάνδαλο αποκαλύφθηκε γρήγορα με την Αμερικανική κοινότητα να γίνεται πιο δύσπιστη απέναντι στους οικολόγους και τους επιστήμονες να αρχίζουν να ανοίγουν τα χαρτιά τους. Περισσότερα και εδώ!

Ποιος φταίει για την υπερθέρμανση;

Το Δεκέμβρη του 2009, 141 διακεκριμένοι επιστήμονες, μέλη των ερευνητικών ομάδων που συμβουλεύουν την Αμερικανική Κυβέρνηση και τον ΟΗΕ, έστειλαν ανοιχτή επιστολή στον τότε Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, αμφισβητώντας την υπόθεση στην οποία έχει στηριχτεί το οικοδόμημα της οικολογίας, ότι η κλιματική αλλαγή προκαλείται από τον άνθρωπο. Η επιστολή εδώ.
Η κοινή παραδοχή είναι ότι μάλλον η φύση τραβάει το δρόμο της, άσχετα με το τι σκαρφίζεται ο ανθρώπινος νους. Ο πλανήτης περνούσε φάση υπερθέρμανσης το 1920 και το 1950, ακόμα μεγαλύτερη από αυτή που περνάει τώρα. Πολλοί επιστήμονες ισχυρίζονται ότι η θερμοκρασία του πλανήτη έχει ήδη αρχίσει να μειώνεται σταδιακά. Αν λοιπόν δεν συμφωνούν οι επιστήμονες μεταξύ τους για το αν υπάρχει υπερθέρμανση ή όχι, ποιος θα λύσει σε εμάς την απορία;

Το θέατρο του παραλόγου

Όταν ο πρώην Αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Αλ Γκορ, ξεκινούσε την εκστρατεία του για τη σωτηρία του πλανήτη, με το ντοκιμαντέρ «An Inconvenient Truth», δεν φανταζόταν ποια θα ήταν η αντίδραση του απλού κόσμου. Και λέω του απλού κόσμου γιατί και Όσκαρ πήρε και διθυραμβικές κριτικές απέσπασε για το θεάρεστο έργο του.
Ο κόσμος όμως έβλεπε ότι για να προωθήσει το ντοκιμαντέρ και την καμπάνια του, ο Αλ Γκορ έκανε χιλιάδες ταξίδια με το ιδιωτικό του jet, τύπωσε εκατομμύρια αφίσες και κίνησε μια ολόκληρη βιομηχανία, η οποία πρέπει να επιβάρυνε τον πλανήτη με αμέτρητους τόνους διοξειδίου του άνθρακα. Η ταμπέλα του υποκριτή δεν άργησε να εμφανιστεί. Και δεν είναι μόνο ο Αλ Γκορ υποκριτής. Είναι ο Σιράκ, ο Γκορμπατσόφ, ακόμα και ο ίδιος ο ΟΗΕ. Το ξέρεις ότι το μεγαλύτερο μέρος του προϋπολογισμού του ΟΗΕ πηγαίνει στο να αντιμετωπιστεί η κλιματική αλλαγή στις αναπτυσσόμενες χώρες;
Ο ΟΗΕ ξοδεύει πάνω από 50 δισεκατομμύρια δολάρια το χρόνο σε τέτοιες ενέργειες. Για να τηρηθούν τα όρια μόλυνσης που προέβλεπε η συνθήκη του Κιότο, δημιουργούνται φορείς ανάπτυξης πράσινης ενέργειας στις αναπτυσσόμενες χώρες. Ναι, σε αυτές τις χώρες που οι άνθρωποι δεν έχουν να φάνε, οι δυτικοί πάνε και εγκαθιστούν οικολογικές μονάδες.

Τι ωραίο πλιάτσικο

Η οικολογία πουλάει. Και το κακό είναι ότι δεν πουλάει μόνο σε μεγάλη κλίμακα. Επηρεάζει και το δικό μας πορτοφόλι. Στο όνομα της κλιματικής αλλαγής, η Ευρωπαϊκή Ένωση επέβαλε τα πράσινα τέλη κυκλοφορίας, που δεν μου επιτρέπουν εμένα τώρα να οδηγώ την αντίκα Σκαραβαίο του 70 που είναι παρκαρισμένος κάτω από το σπίτι μου.
Στο όνομα της υπερθέρμανσης του πλανήτη αγοράζουμε οικολογικές συσκευές και βιολογικά προϊόντα. Στο όνομα του πρωτοκόλλου του Κιότο πηγαίνουμε στις συναυλίες που διοργανώνονται (χωρίς να ζημιώνουν τη φύση ε;) για να μαζέψουν λεφτά κάποιοι τσαρλατάνοι. Η οικολογία έχει καταντήσει το άλλοθι και η προκάλυψη κάθε επένδυσης. Μόνο που όσο σιχαμένη κι αν είναι η παρακάτω γενίκευση, δυστυχώς ισχύει. Κάποιοι θησαυρίζουν από την οικολογία και σίγουρα δεν είσαι εσύ που δηλώνεις οικολόγος.
Η δύναμη της φύσης Το τσουνάμι της Ιαπωνίας απέδειξε περίτρανα ένα πράγμα. Ότι ο άνθρωπος δεν έχει τόση επιβολή και επιρροή όσο νομίζουμε ή καλύτερα... όσο θέλουν να μας κάνουν να νομίζουμε. Ο άνθρωπος είναι αδύναμος και ανίσχυρος μπροστά στη μηχανή της φύσης. Όταν και αν η φύση επιλέξει να σε σβήσει από το χάρτη, έχει τον τρόπο να το κάνει, όπως με τους παγετώνες, τους σεισμούς, τις πλημμύρες και τα τσουνάμι.
Είμαστε τουλάχιστον υπερόπτες αν νομίζουμε ότι αυτός ο πλανήτης εξαρτάται από εμάς. Το να τον καταστρέψουμε με πυρηνικές βόμβες είναι μια άλλη ιστορία. Το να καταφέρουμε όμως να τον καταστρέψουμε επειδή οδηγάμε αυτοκίνητο της προηγούμενης δεκαετίας, είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Όπως είχε πει και ο μεγάλος Αμερικανός κωμικός George Carlin “Ο πλανήτης είναι μια χαρά. Οι άνθρωποι είναι κατεστραμμένοι”. Δες το παρακάτω απόσπασμα από ένα stand-up comedy του Carlin, να γελάσεις λίγο γιατί πολύ σε στεναχώρησα (ή και σε εκνεύρισα). Ακόμα και ο πιο σκληροπυρηνικός οικολόγος να είσαι, θα βρεις κάτι να συμφωνήσεις.
* Σχ. ΚΟ: Το συγκεκριμένο βίντεο του (αθυρόστομου) Carlin (πέθανε το 2008) με ελληνικούς υπότιτλους, μπορείτε να το δείτε εδώ.
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Αλ Γκορ: Οι σκεπτικιστές της υπερθέρμανσης του πλανήτη είναι οι ‘ρατσιστές’ του σήμερα


Κάποια ημέρα οι σκεπτικιστές της κλιματικής αλλαγής θα βλέπονται το ίδιο αρνητικά όπως οι ρατσιστές, ή τουλάχιστον έτσι λέει ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Αλ Γκορ.
Σε μια συνέντευξη με τον πρώην στέλεχος διαφημιστικής εταιρίας και συνεργάτη του Climate Reality Project, Alex Bogusky, που μεταδόθηκε από το Ustream την Παρασκευή (δείτε το όλο ΕΔΩ), ο Gore εξήγησε ότι, προκειμένου οι κινδυνολόγοι της κλιματικής αλλαγής να πετύχουν, πρέπει να "κερδίσουν τη συνομιλία" εναντίον εκείνων που αρνούνται ότι υπάρχει μια τέτοια κρίση. (Σχετικά: Bill McKibben: Η υπερθέρμανση του πλανήτη ευθύνεται για τον τυφώνα Irene)
«Θυμάμαι, πηγαίνοντας πίσω στο πρώτα χρόνια μου στο Νότο, όταν η επανάσταση για τα Πολιτικά Δικαιώματα εξελισσόταν, υπήρχαν δύο πράγματα που μου έκαναν πραγματικά εντύπωση", δήλωσε ο Γκορ. «Η γενιά μου παρακολούθησε τον Bull Connor να στρέφει την μάνικα στους διαδηλωτές για τα πολιτικά δικαιώματα και λέγαμε, “Πω πω! Πόσο βρώμικο και κακό είναι αυτό;” Η γενιά μου ρώτησε τους ηλικιωμένους,« Εξηγήστε μας και πάλι γιατί είναι εντάξει να γίνονται διακρίσεις εις βάρος ατόμων, επειδή το χρώμα του δέρματός τους είναι διαφορετικό; "Και όταν δεν μπορούσαν να απαντήσουν πραγματικά αυτό το ερώτημα με ακεραιότητα, η αλλαγή πραγματικά είχε αρχίσει".
(Σχ. ΚΟ: Ο Theophilus "Bull" Connor ήταν ο Επίτροπος για την δημόσια ασφάλεια στην πόλη του Μπέρμιγχαμ της Αλαμπάμα, κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων για τα Αστικά Δικαιώματα, στις αρχές της δεκαετίας του ‘60. Έχοντας την διοικητική εποπτεία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, έγινε σύμβολο της μισαλλοδοξίας, καθώς έριχνε νερό με τις μάνικες και χρησιμοποιούσε σκυλιά της αστυνομίας εναντίον διαδηλωτών, μεταξύ των οποίων ήταν και παιδιά).
Ο πρώην αντιπρόεδρος θυμήθηκε πως η κοινωνία κατάφερε να περιθωριοποιήσει τους ρατσιστές και είπε ότι οι σκεπτικιστές της κλιματικής αλλαγής πρέπει να ηττηθούν με τον ίδιο τρόπο.
«Δεύτερον, σχετικά με αυτή τη φράση «νίκη της συνομιλίας», συνέχισε. "Κάποτε οι φίλοι ή οι άνθρωποι με τους οποίους εργαζόσουν ή οι άνθρωποι με τους οποίους βρισκόσουν σε ένα κλαμπ, ήταν μία εποχή που τα ρατσιστικά σχόλια ακούγονταν κατά τη διάρκεια της συνομιλίας και τα προηγούμενα χρόνια σαν κάτι απλά φυσικό. Στη συνέχεια ήρθε μια εποχή που οι άνθρωποι έλεγαν, «Έι, φίλε, γιατί μιλάς με αυτόν τον τρόπο, θέλω να πω ότι είναι λάθος. Δεν θέλω να συνεχίσουμε για αυτό μη μου μιλάς με αυτόν τον τρόπο. Απλά δεν το πιστεύω. "Αυτό συνέβη σε εκατομμύρια συνομιλίες και σιγά-σιγά η συζήτηση κερδήθηκε".
"Πρέπει να κερδίσουμε τη συνομιλία για το κλίμα", πρόσθεσε Γκορ.
Όταν Bogusky αμφισβήτησε την αναλογία, ρωτώντας εάν το επιστημονικό σκεπτικό πίσω από τους σκεπτικιστές της κλιματικής αλλαγής θα μπορούσε να ταιριάξει με την αυτή τη σύγκριση καλού και το κακού με το ρατσισμό, ο Γκορ δεν υποχώρησε.
"Νομίζω ότι είναι το ίδιο, όπου η ηθική συνιστώσα εκφράζει την ανησυχία της και όταν τα πραγματικά περιστατικά την εκφράζουν, νομίζω ότι είναι σημαντικό αυτό να το βγάλουμε προς τα έξω», δήλωσε ο Γκορ.
Ο Γκορ επιτέθηκε επίσης στον κυβερνήτη του Τέξας Rick Perry, ο οποίος επέπληξε τους κινδυνολόγους της κλιματικής αλλαγής, στην προεκλογική εκστρατεία του και σε άλλους πολιτικούς που τολμούν να αμφισβητήσουν την ακρίβεια της επιστήμης της υπερθέρμανσης του πλανήτη.
"Πρόκειται για μια οργανωμένη προσπάθεια να επιτεθούν στη φήμη της επιστημονικής κοινότητας στο σύνολό της, να επιτεθούν στην ακεραιότητα της, και να τη συκοφαντήσουν με τα ψέματα που λένε επιστήμη για να βγάλουν λεφτά", δήλωσε ο Γκορ.
----------------------------------------------

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου