Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


******************************************************
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

11 Φεβρουαρίου 2012

Τα σχέδια των Αδελφών Μουσουλμάνων για τη Μέση Ανατολή

 ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΙΕΡΑΡΧΙΑ, ΟΡΓΑΝΩΣΙ ΚΑΙ ΗΓΕΣΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΛΗΡΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΛΗΡΗ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΙ ΣΚΟΠΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟΧΩΝ ΑΥΤΑ ΠΑΘΑΙΝΟΥΝ ΤΕΛΙΚΑ.... ΤΥΝΗΣΙΑ, ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΚΑΙ ΕΠΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.....

Τελευταία ανανέωση: 11 / 02 / 2012 - 09:15 

Τα σχέδια των Αδελφών Μουσουλμάνων για τη Μέση Ανατολή

Τα τανκς και ο στρατός επέστρεψαν στους δρόμους της Αιγύπτου, για την πρώτη επέτειο της ανατροπής του προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ.

Της Διονυσίας Προκόπη
Πριν από ένα χρόνο εκατομμύρια Αιγυπτίων πανηγύριζαν την πτώση του Χόσνι Μουμπάρακ και του καθεστώτος του, μετά από 30 χρόνια εξουσίας. Μέσα σε δεκαοκτώ ημέρες εξέγερσης, εκατοντάδες νεκρούς και αλλεπάλληλα διαγγέλματα, στις 11 Φεβρουαρίου 2011, ο τότε αντιπρόεδρος της Αιγύπτου ανακοίνωσε την παράδοση της εξουσίας στο Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο και την απόσυρση του Μουμπάρακ στην κατοικία του στο Σαρμ Ελ Σέιχ.
Πολλοί έσπευσαν να στέψουν με επιτυχία την «επανάσταση του Facebook», παρόλο που τη διακυβέρνηση της χώρας ανέλαβε ο στρατός.
Ένα χρόνο μετά, τα αιτήματα της εξέγερσης παραμένουν ανικανοποίητα, με το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο να καθυστερεί την παράδοση της εξουσίας σε εκλεγμένη, πολιτική κυβέρνηση και με τις ισλαμικές δυνάμεις να έχουν κερδίσει την πλειοψηφία του αιγυπτιακού κοινοβουλίου.
Η νέα κραταιή δύναμη που αναδείχθηκε από τις πρόσφατες κοινοβουλευτικές εκλογές είναι οι ισλαμιστές Αδελφοί Μουσουλμάνοι.
Οι «σκιές» που πέφτουν πάνω στην επέτειο της πτώσης Μουμπάρακ σε ένα βαθμό οφείλονται και στην ισλαμιστική Αδελφότητα. Η πρόσφατη κλιμάκωση της βίας στην Αίγυπτο κρύβει «περίεργα» περιστατικά με πρωταγωνιστές τους Αδελφούς Μουσουλμάνους, όπως σημειώνουν Αιγύπτιοι αναλυτές.

Αιματοχυσία στο Πορτ Σαΐντ

Των αιματηρών επεισοδίων στο στάδιο του Πορτ Σαΐντ, που άφησαν πίσω τους 70 νεκρούς σε μια μέρα, είχε προηγηθεί ένα από τα «περίεργα» αυτά περιστατικά. Στις 31 Ιανουαρίου, οπαδοί των Αδελφών Μουσουλμάνων εμπόδισαν μια διαδήλωση υποστηρικτών της εξέγερσης της 25η Ιανουαρίου να καταλήξει στο αιγυπτιακό κοινοβούλιο.
Οι διαδηλωτές ζητούσαν άμεση μεταβίβαση της εξουσίας σε εκλεγμένο πρόεδρο, καθώς το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο έχει ορίσει τον Ιούνιο ως το μήνα που θα πραγματοποιηθεί η μετάβαση. Με το χρονοδιάγραμμα του στρατού συμφωνούν και οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι και μάλιστα μετά τη νίκη τους στις κοινοβουλευτικές εκλογές δεν έχουν κανένα λόγο να ταράξουν τις ισορροπίες. Οι οπαδοί των Αδελφών Μουσουλμάνων απέκλεισαν την πρόσβαση στο κοινοβούλιο και συγκρούστηκαν με τους διαδηλωτές, στην πλειοψηφία τους νεαρούς αριστερών και φιλελεύθερων οργανώσεων. Βέβαια, είχαν και τη βοήθεια των δυνάμεων ασφαλείας, άνδρες των οποίων είχαν αναλάβει την οπισθοφυλακή των Αδελφών Μουσουλμάνων.
«Πούλα, πούλα, πούλα την επανάσταση Μπάντι», φώναζαν οι διαδηλωτές και οι οπαδοί της Αδελφότητας απαντούσαν «Ο λαός διάλεξε τους Αδελφούς Μουσουλμάνους».
Μετά από λίγες ημέρες ήρθαν τα επεισόδια στο γήπεδο Πορτ Σαΐντ και ο τραγικός απολογισμός τους πυροδότησε νέες φήμες ότι οι δυνάμεις ασφαλείας είχαν ενεργό ρόλο στην εξέλιξή τους, αν όχι και στο σχεδιασμό τους, από το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο. Παρόλα αυτά, η ρήξη μεταξύ κοσμικών και ισλαμικών ομάδων στην Αίγυπτο κρίνεται ακόμα πιο επικίνδυνη από τη σύγκρουση με τη στρατιωτική ηγεσία.

Το σχέδιο ηγεμονίας των Αδελφών Μουσουλμάνων στην περιοχή

Έχοντας κερδίσει την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο της Αιγύπτου, προσβλέπουν σε μια εκλογή πρωθυπουργού από το δικό τους στρατόπεδο. Για την προεδρία φαίνεται πως δεν ενδιαφέρονται, καθώς θα ήθελε να την ελέγξει ο στρατός, με ένα πρόσωπο προερχόμενο από το δικό του χώρο.
Η δράση όμως των Αδελφών Μουσουλμάνων δεν περιορίζεται στην Αίγυπτο. Την ώρα που η επιρροή τους εκεί φαίνεται να έχει παγιωθεί, μέλη της οργάνωσης πολεμούν κατά του καθεστώτος Άσαντ στη Συρία, ενώ γίνεται προσπάθεια να επανακτήσουν δεσμούς με το Ιράν.
Συνδετικός κρίκος είναι η παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς, «μητέρα» της οποίας είναι οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι.
Η ατζέντα της χθεσινής επίσκεψης του επικεφαλής της Χαμάς, Ισμαΐλ Χανίγε, στην Τεχεράνη, περιλάμβανε και τη διάνοιξη διαύλου επικοινωνίας μεταξύ της ιρανικής κυβέρνησης και των Αδελφών Μουσουλμάνων.
Σύμφωνα ισραηλινές πηγές, στη στρατηγική της Αδελφότητας εντάσσεται φερόμενο σχέδιο της Χαμάς να πάρει τον έλεγχο της Παλαιστινιακής Αρχής στη Ραμάλα, ώστε να κυριαρχήσει και στη Δυτική Όχθη, μετά τη Λωρίδα της Γάζας.
Προς το παρόν, στην Παλαιστίνη συγκροτείται κυβέρνηση εθνικής ενότητας με τη συμμετοχή της Χαμάς και της Φατάχ.
Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι είχαν φροντίσει τις επαφές τους και στην Τουρκία, με αξιωματούχους της τουρκικής κυβέρνησης, πριν ακόμα από την πτώση Μουμπάρακ.
Με την ανοχή της Τουρκίας, την εύνοια της Τεχεράνης, τον «έλεγχο» της Παλαιστίνης και έναν πρωθυπουργό στην Αίγυπτο, υλοποιείται η στρατηγική των Αδελφών Μουσουλμάνων να κυριαρχήσουν στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, καθώς ήδη το έχουν καταφέρει στην Τυνησία, τη Λιβύη και σύντομα στη Συρία.

---------------------------------------------------

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου