Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


******************************************************
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

1 Μαρτίου 2012

Χρ. Παπουτσής - επισήμως υποψήφιος για την προεδρία στο ΠαΣοΚ -η δήλωσή του

Χρ. Παπουτσής: επισήμως υποψήφιος για την προεδρία στο ΠαΣοΚ
Στη δήλωσή του κάνει λόγο για ένα «ένα σύγχρονο κόμμα της Κεντροαριστεράς»
Χρ. Παπουτσής: επισήμως υποψήφιος για την προεδρία στο ΠαΣοΚ

  Με αναφορές στην κεντροαριστερά, στην ανάγκη να προχωρήσουν οι διαρθρωτικές αλλαγές, να διασφαλιστεί η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, αλλά να δοθεί και αγώνας ανατροπής «της αδιέξοδης και νεοφιλελεύθερης πολιτικής της ΕΕ», ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΠαΣοΚ ο κ. Χρ. Παπουτσής. Σε ότι αφορά το ΠαΣοΚ, ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, περιέγραψε ένα κόμμα «ισχυρό, δημοκρατικό και πατριωτικό»,
«ανοικτό και πολυσυλλεκτικό» όχι μικρό και καθαρό.

Ο κ. Παπουτσής, δεν θέλησε να αποκαλύψει στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε, αν έχει συγκεντρώσει τον απαραίτητο αριθμό υπογραφών, διευκρίνησε όμως ότι θα τις παρουσιάσει στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου. Ο πρώην υπουργός, πρόσθεσε, ότι εφόσον τα κόμματα αποφασίσουν να δώσουν παράταση στις  βουλευτικές εκλογές, τότε κατά την άποψή του δεν ισχύει η 18η Μαρτίου ως ημέρα εκλογής του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Συνεργάτες του διευκρίνιζαν ότι η άποψη αυτή στηρίζεται στην απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου η οποία αναφέρει ότι η αλλαγή του προέδρου θα γίνει τον  Μάρτιο λόγω των επικείμενων εθνικών εκλογών την άνοιξη του 2012. Οι ίδιες πηγές σχολίαζαν ότι η επίθεση που γίνεται στον κ. Μιχ. Καρχιμάκη είναι άνανδρη, καθώς οι εσωκομματικές εκλογές θα διεξαχθούν από την εκλογική επιτροπή και την Επιτροπή Δεοντολογίας και όχι από τον γραμματέα του ΠαΣοΚ.  

Ο κ. Παπουτσής όπως έχει δηλώσει δημοσίως επιθυμεί την επιστροφή των βουλευτών που έχουν διαγραφεί από την ΚΟ του ΠαΣοΚ και θεωρεί ότι δεν μπορεί να «ποινικοποιείται η αγωνία των ανθρώπων».

Οι συνεργάτες του έλεγαν επίσης ότι σε ότι αφορά το καταστατικο του ΠαΣοΚ θα πρέπει να γίνεται απολύτως σεβαστό και όχι να εφαρμόζεται α λα καρτ ή να εμφανίζονται οικονομικά εμπόδια στην τήρηση των διαδικασιών -κάποιοι απαιτούσαν πριν από λίγο καιρό την αποκαθήλωση του εκλεγμένου προέδρου επειδή πέρασε ένας μήνας από τη λήξη της θητείας του». «Αν το ΠαΣοΚ έχει χρεοκοπήσει γιατί δεν έγιναν δεκτές απόψεις που υποστήριζαν να στηθούν κομματικές κάλπες έπειτα από τις εθνικές εκλογές;», έθεταν το ερώτημα.  

Ο κ. Παπουτσής, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, πιστεύει ότι το ΠΑΣΟΚ είναι εντάξει με την συνείδησή του και ότι ως κυβέρνηση έκανε ότι μπορούσε σε ένα ασταθές οικονομικό περιβάλλον διεθνώς, επιτυγχάνοντας επιπλέον τη δημιουργία του  ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης. Πρόσθεταν, μάλιστα, ότι όπως αποκάλυψε ο κ. Γ. Παπανδρέου σε μια συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου όταν είχαν φουντώσει οι σχετικές φήμες,  για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στον μηχανισμό στήριξης υπήρχε συγκεκριμένη πίεση από την ΕΕ. «Η βοήθεια στην
Ελλάδα δόθηκε με το σταγονόμετρο και ωμό εκβιασμό», πρόσθεταν.

Η δήλωση του κ. Χρήστου Παπουτσή

Είναι ώρα ευθύνης και απόφασης. Στο ΠΑΣΟΚ γυρνάμε σελίδα. Το αύριο της μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης είναι υπόθεση όλων μας. Είναι υπόθεση του κάθε δημοκράτη πολίτη. Η χώρα βρίσκεται σε κρίσιμες στιγμές. Σε ένα ιστορικό μεταίχμιο.

Η Ελλάδα οφείλει να αποκαταστήσει την αξιοπιστία της και να κατοχυρώσει τη θέση της στην Ευρώπη.

Να προχωρήσουμε με θάρρος, ταχύτητα και αποτέλεσμα στις απαραίτητες διαρθρωτικές αλλαγές. Mε αταλάντευτη ευρωπαϊκή πορεία της χώρας. Με διαρκή αγώνα για να αλλάξει η σημερινή συντηρητική, αδιέξοδη και νεοφιλελεύθερη πολιτική της ΕΕ. Με διαρκή και ουσιαστική διαπραγμάτευση για την κατοχύρωση των συμφερόντων του ελληνικού λαού.

Η Ευρώπη είναι πεδίο συνεχούς και σκληρής διαπραγμάτευσης, πολυεπίπεδων συμμαχιών, ιδεολογικής αναμέτρησης, δημοκρατικών και κοινωνικών αγώνων.

Τώρα, χωρίς καθυστέρηση πρέπει να οργανώσουμε το μέλλον της οικονομίας και της κοινωνίας μας.

Με προοδευτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις. Κράτος Δικαίου, Ισονομία και Διαφάνεια. Ανάπτυξη, Ανταγωνιστικότητα, Νέες θέσεις εργασίας. Δίκαιη αναδιανομή των βαρών και των ωφελημάτων. Κατοχύρωση των κοινωνικών δικαιωμάτων.
Καθαρές πολιτικές επιλογές με προοδευτική κατεύθυνση.

Σήμερα περισσότερο από ποτέ απαιτούνται ισχυροί αντιπροσωπευτικοί θεσμοί, λαϊκή συμμετοχή, ισχυρά κόμματα και αποφασισμένοι πολιτικοί. Για να εγγυηθούμε την αυτονομία της πολιτικής και την ουσία της δημοκρατίας. Σε αυτό τον αγώνα πιστεύω. Αυτή την προοπτική θέλω να εκφράσω.

Για ένα ΠΑΣΟΚ ευθύνης απέναντι στη χώρα. Με αταλάντευτο ευρωπαϊκό προσανατολισμό.  Το ΠΑΣΟΚ που θα αποκαταστήσει τους δεσμούς εμπιστοσύνης με τους πολίτες.

Και τώρα στις νέες δύσκολες συνθήκες που διαμορφώνονται, να εκφράσει ξανά τον κόσμο της εργασίας και του μόχθου, όσους βιώνουν την ανεργία και έχουν ανάγκη.  Για να εκφράσουμε τις δημιουργικές δυνάμεις της κοινωνίας και τους νέους ανθρώπους. Ένα ισχυρό, δημοκρατικό, πατριωτικό Κίνημα.

Ένα σύγχρονο πολιτικό κόμμα, βασικό πυλώνα του κεντρώου χώρου και της Αριστεράς. Ανοικτό σε όσους πιστεύουν στην αξία της οργανωμένης συλλογικής δράσης. Σε όσους πιστεύουν στην ηθική της πολιτικής και της δημοκρατικής λειτουργίας, στο ρόλο του ενεργού πολίτη στη σύγχρονη κοινωνία.

Ένα ΠΑΣΟΚ ανοικτό στα σύγχρονα ρεύματα σκέψης, πολυσυλλεκτικό, σε μια νέα και ελπιδοφόρα προοδευτική ενότητα.

Η περίοδος είναι κρίσιμη. Οι στιγμές είναι δραματικές. Τα διλήμματα υπαρξιακά. Οι αποφάσεις βασανιστικές.

Σε ότι με αφορά πορεύτηκα πάντα με τις ιδέες μου, τις θέσεις μου και τις προτάσεις μου. Πάντα στην πρώτη γραμμή.
Στις νίκες και τις ήττες.

Με γνώμονα πάντα. Την ενότητα και την προοπτική της παράταξης

Τώρα είναι ξανά η ώρα της μάχης. Ίσως της πιο κρίσιμης μάχης. Απευθύνομαι στην καρδιά και την ψυχή της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης και σε όλες τις γενιές που την εκφράζουν. Απευθύνομαι σε κάθε μέλος και φίλο του ΠΑΣΟΚ.
Απευθύνομαι σε όλα τα στελέχη μας.

Απευθύνομαι σε όλους χωρίς καμία απολύτως εξαίρεση, σε όλους όσους πορευτήκαμε και αγωνιστήκαμε μαζί. Για τις ίδιες αρχές και αξίες.

Και θέτω στην κρίση τους την υποψηφιότητά μου θέση του προέδρου του Κινήματος.
------------------------------------

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου