Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


******************************************************
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

14 Μαρτίου 2012

Τροχαίο ατύχημα με δεκάδες νεκρούς Βέλγους στην Ελβετία - Παιδιά τα περισσότερα θύματα

Τροχαίο με δεκάδες νεκρούς Βέλγους στην Ελβετία - Παιδιά τα περισσότερα θύματα
14-03-2012 07:21:13



Είκοσι οκτώ άνθρωποι, τουρίστες από το Βέλγιο, έχασαν τη ζωή τους στην Ελβετία σε τροχαίο δυστύχημα μέσα σε τούνελ. Σύμφωνα με την αστυνομία, το λεωφορείο που τους μετέφερε προσέκρουσε σε τοίχο μέσα σε τούνελ στο καντόνι Wallis στα σύνορα με την Ιταλία.

Τα 22 από τα θύματα είναι παιδιά.

Το βελγικό τουριστικό λεωφορείο, με τους συνολικά 50 επιβαίνοντες, καρφώθηκε μετωπικά στα τοιχώματα τούνελ κοντά σε χώρο στάθμευσης έκτακτης ανάγκης στο ελβετικό καντόνι του Valais. Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το πρακτορείο BBC το λεωφορείο ήταν γεμάτο με πολίτες από τη Φλάνδρα που επέστρεφαν από εκδρομή για σκι.
Τα αίτια της πρόσκρουσης παραμένουν αδιευκρίνιστα.


O Bέλγος πρωθυπουργός στον τόπο του πολύνεκρου τροχαίου στην Ελβετία
 






14-03-2012 10:25:28



Συγκλονισμένος δήλωσε ο πρωθυπουργός του Βελγίου Έλιο ντι Ρούπο για το τροχαίο δυστύχημα στην Ελβετία, που κόστισε τη ζωή σε 28 ανθρώπους, ανάμεσά τους 22 παιδιά.
«Είναι μία τραγική ημέρα για ολόκληρο το Βέλγιο», δήλωσε ο πρωθυπουργός, που αναχωρεί για τον τόπο της τραγωδίας.
Το δυστύχημα -όπως έχουμε δημοσιεύσει νωρίτερα- που έγινε στην Σιερ στο καντόνι του Βαλέ στη νότια Ελβετία θεωρείται το μεγαλύτερο που συνέβη ποτέ στην Ελβετία. Το λεωφορείο, στο οποίο επέβαιναν 52 άτομα και κατευθυνόταν προς τη Σιον, προσέκρουσε στις 21.15 τοπική ώρα στο τοίχωμα σήραγγας ανάμεσα στην ανατολική και τη δυτική έξοδο της Σιέρ.
Οι 12χρονοι μαθητές που επέβαιναν και προέρχονταν από δύο σχολεία των περιοχών Μπραμπάντ και Λιμπούργκ του Βελγίου, επέστρεφαν από χειμερινές διακοπές στην περιοχή.
Αφού πέρασε την πεδιάδα, ο οδηγός του λεωφορείου πήρε τον αυτοκινητόδρομο A9 με κατεύθυνση Σιόν-Λωζάνη. Δύο χιλιόμετρα μετά και για άγνωστο λόγο προσέκρουσε στο κράσπεδο και στη συνέχεια έπεσε με όλη του τη φόρα επάνω στο τσιμεντένιο τοίχωμα της σήραγγας.
Η μετωπική σύγκρουση ήταν σφοδρή. Το μπροστινό μέρος του λεωφορείου καταστράφηκε παγιδεύοντας πολλούς από τους επιβαίνοντες, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας.
Ο αυτοκινητόδρομος έκλεισε και πολλοί από τους επιβαίνοντες χρειάσθηκε να απεγκλωβιστούν.
«Αυτή η τραγωδία θα συγκλονίσει το Βέλγιο...Δεν έχω ξαναζήσει κάτι τέτοιο. Είναι δύσκολο να χωνέψει κανείς το μέγεθος του δυστυχήματος...προς τον παρόν επικεντρώνομαι στα πρακτικά θέματα. Τα συναισθήματα θα έλθουν μετά όταν θα συναντήσουμε τις οικογένειες», δήλωσε ο Βέλγος πρεσβευτής που έφθασε αμέσως στον τόπο του δυστυχήματος.
Δύο αεροσκάφη του βελγικού στρατού θα μεταφέρουν τις οικογένειες των θυμάτων στην Ελβετία, ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών του Βελγίου Ντιντιέ Ρεντέρ, ενώ ομάδα ψυχολογικής υποστήριξης θα βρίσκεται στο στρατιωτικό αεροδρόμιο του Μέλσμπρεκ, από όπου θα απογειωθούν τα δύο αεροσκάφη.
Ομάδες ψυχολογικής υποστήριξης συστάθηκαν επίσης για να είναι παρούσες στα δύο σχολεία για τους γονείς, για τους μαθητές και για τους καθηγητές.
"Είμαι άφωνος, τρομερά ταραγμένος, τρομερά συγκινημένος. Σκεπτόμαστε όλοι σαν γονείς, κάνουμε αυτήν την τρομακτική σκέψη για τους ανθρώπους που δεν θα δουν τα παιδιά τους να επιστρέφουν σήμερα. Χθες, χαίρονταν που θα τα έβλεπαν, αλλά δεν θα τα δουν», δήλωσε ο Βέλγος υπουργός Μεταφορών, Μελχιόρ Βατελέ.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

--------------------------------------

Τι λέει μια 12χρονη μαθήτρια που γλίτωσε από το δυστύχημα. Οι πρώτες μαρτυρίες από το δυστύχημα που βύθισε σε πένθος το Βέλγιο

Μια 12χρονη μαθήτρια η οποία γλίτωσε από το τρομακτικό δυστύχημα στην Ελβετία, που οδήγησε στον θάνατο 28 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων 22 μικροί μαθητές, είναι η πρώτη που μιλώντας με τον πατέρα της στο τηλέφωνο, διηγήθηκε τι ακριβώς συνέβη την στιγμή της πρόσκρουσης του λεωφορείου στη μια πλευρά του τούνελ, ενώ την δική της μαρτυρία καταθέτει και μια γυναίκα που πέρασε από το σημείο, λίγα δευτερόλεπτα μετά.

 «Ήταν σκοτάδι, άκουσα ένα δυνατό θόρυβο. Όλες οι θέσεις τινάχτηκαν στον αέρα, βρέθηκα στριμωγμένη ανάμεσα σε δυο καθίσματα» λέει ταραγμένη η μικρή που έχει σπάσει τα δυο της πόδια και το ένα της χέρι. Ο πατέρας της έχει μεταβεί στην Ελβετία με δικό του μέσο, ενώ οργανώνεται παράλληλα η άφιξη των οικογενειών των θυμάτων. Οι συγγενείς σπεύδουν από το Βέλγιο στην Ελβετία σε κατάσταση σοκ, αφού πολλοί εξ αυτών δεν έχουν ακόμη ενημερωθεί αν το παιδί τους είναι ζωντανό ή αν συγκαταλέγεται στους νεκρούς.

Μια ακόμη μαρτυρία προέρχεται από την Μαριέλ, κάτοικο Ελβετίας, η οποία δουλεύει ως νυχτοφύλακας και την ώρα του δυστηχήματος περνούσε από το τούνελ για να πάει στην δουλειά της. Η Μαριέλ, μητέρα δυο παιδιών, είδε το μοιραίο λεωφορείο λίγα δευτερόλεπτα μετά το ατύχημα : «Το λεωφορείο άρχισε να βγάζει καπνούς…Δεν είχε φτάσει ακόμη κανείς, ούτε αστυνομικός, ούτε πυροσβέστης. Συνειδητοποίησα ότι δεν μπορούσα να κάνω τίποτα παρά να καλέσω βοήθεια» λέει σοκαρισμένη η γυναίκα.
Τρία από τα 24 παιδιά που τραυματίστηκαν στο δυστύχημα νοσηλεύονται σε κωματώδη κατάσταση, διευκρίνισε η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Λορέτ Όνκελινξ. Η κατάσταση πολλών άλλων θεωρείται κρίσιμη, σύμφωνα με το πρακτορείο Belga.
Μεταξύ των 52 επιβατών του λεωφορείου ήταν και 10 παιδιά που κατάγονται από την Ολλανδία, σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας. Τα εννέα από αυτά πήγαιναν σχολείο στο Λομέλ και ένα στο Χέβερλεε. Από τους μαθητές του Λομέλ, οι οκτώ έμεναν στο Βέλγιο ενώ ένας έμενε στην Ολλανδία, κοντά στα βελγικά σύνορα.
-----------------------------
ΝΕΩΤΕΡΑ:

Έτσι έγινε το μοιραίο τροχαίο ατύχημα στην Ελβετία (VIDEO)

--------------------------------

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου