Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


******************************************************
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

7 Μαρτίου 2012

Β. Βιλιάρδος - ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΟΜΟΛΟΓΩΝ (PSI)

ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΟΜΟΛΟΓΩΝ (PSI): Η αξιοπιστία της χώρας μας θίγεται ξανά, ερήμην των Πολιτών της – γεγονός που θα μας συνοδεύει αρνητικά για πάρα πολλά χρόνια στο μέλλον.

Εάν η Ελλάδα καταφέρει να εξασφαλίσει τη συμφωνία του 66% των πιστωτών της (μέχρι τώρα έχει μόλις το 20% των ξένων, μη συμπεριλαμβανομένων των εγχωρίων - η παράταση της προθεσμίας έως τις 12 Μαρτίου θεωρείται δεδομένη), τότε ο υπουργός οικονομικών έχει τη δυνατότητα να υποχρεώσει όλους τους υπόλοιπους να αποδεχθούν τη διαγραφή (με τις γνωστές μας ρήτρες CACs).  Στην περίπτωση όμως αυτή, οι εταιρείες αξιολόγησης έχουν ήδη ανακοινώσει ότι, θα το αξιολογήσουν ως πιστωτικό γεγονός – ως χρεοκοπία μάλλον.

Με βάση τώρα τη διεθνή ένωση τραπεζών (IIF), το ποσοστό των ιδιωτών που θα συμμετέχει, συμπεριλαμβανομένων όμως των Ελληνικών τραπεζών, είναι της τάξης του 40% (περί τα 80 δις ). Λέγεται δε ότι θα συμμετέχει και η Τράπεζα της Ελλάδας με περίπου 19 δις €, διαθέτοντας τα χρήματα συνταξιοδοτικών ταμείων και άλλων ιδρυμάτων, τα οποία διαχειρίζεται η ίδια – οπότε το ποσοστό θα έφθανε στο 50% (100 δις €).

Σύμφωνα τώρα με τους FTD, πολλές ξένες εμπορικές τράπεζες έχουν περιορίσει τις πληροφορίες προς τους πελάτες τους-κατόχους Ελληνικών ομολόγων στα εξής παρακάτω:

"Αγαπητέ κύριε,

Η εκδότης των ομολόγων προτείνει στους κατόχους των τίτλων της την ακόλουθη ανταλλαγή, η οποία ισχύει έως τις 08.03.2012. Εάν αποδεχθείτε την προσφορά, θα λάβετε ανά ομόλογο ονομαστικής αξίας 1.000 € τα παρακάτω:

(α)  20 καινούργια ομόλογα της εκδότριας, του Ελληνικού δημοσίου δηλαδή, συνολικής αξίας 315 € και λήξης από τις 24 Φεβρουαρίου του 2023 και μετά.

(β)  Τα ονομαζόμενα “GDP-Linked-Notes”, ονομαστικής αξίας 315 €. Οι πληρωμές αυτών των αξιόγραφων εξαρτώνται από την εξέλιξη του ΑΕΠ της Ελλάδας (κάπου στη σελίδα 81 της επίσημης διακήρυξης των 179 περίπου σελίδων στα αγγλικά αναφέρεται ότι, δεν είναι σίγουρο πως θα πληρωθεί αυτό το ποσόν, το οποίο είναι συνδεδεμένο με την εξέλιξη του ΑΕΠ της Ελλάδας).

(γ)  τα ονομαζόμενα “PSI Payment Notes”, ονομαστικής αξίας 150 € - τα μισά εκ των οποίων διάρκειας ενός έτους, ενώ τα υπόλοιπα δύο ετών. Εδώ πρόκειται για ομόλογα του ευρωπαϊκού μηχανισμού EFSF. Τέλος,

(δ)  τα ονομαζόμενα “Accrued Interest Notes” – δηλαδή, υποσχετικές πληρωμής, στην παρούσα αξία των επιτοκίων λήξης.

Αναλυτικές πληροφορίες σε σχέση με την πολύπλοκη αυτή προσφορά, μπορείτε να λάβετε από τα επίσημα έγγραφα, τα μοναδικά που ισχύουν, στην αγγλική γλώσσα τόσο από το υποκατάστημα της τραπέζης σας, όσο και από το διαδίκτυο στη διεύθυνση www.greekbonds.gr.

Λυπούμαστε ειλικρινά που δεν σας προσφέρουμε μία επίσημη μετάφραση της προσφοράς στη γλώσσα σας. Στην περίπτωση που τυχόν αποφασίσετε να μας δώσετε εντολή, θεωρούμε πως έχετε διαβάσει με προσοχή όλα τα έγγραφα (memorandum), καθώς επίσης ότι αποφασίσατε, συμπεριλαμβάνοντας όλες ανεξαιρέτως τις πληροφορίες στην απόφαση σας.        

Είμαστε στη διάθεση σας για οτιδήποτε επιθυμείτε".  

ΥΓ: Αυτό που εύλογα συμπεραίνεται, σε συνδυασμό με το ότι ανταλλαγή ομολόγων αυτού του ύψους δεν έχει συμβεί ποτέ μέχρι σήμερα (μόλις 5 δις $ ήταν η αντίστοιχη στην Ουρουγουάη – άρθρο μας), είναι πως η αξιοπιστία της χώρας μας θίγεται ξανά, ερήμην των Πολιτών της  – γεγονός που θα μας συνοδεύει αρνητικά για πάρα πολλά χρόνια στο μέλλον. Στη γνωστή μας συμφωνία, έτσι τουλάχιστον όπως ανακοινώθηκε, το 30% της αξίας των ομολόγων θα ήταν σε μετρητά, ενώ η συνολική απομείωση της ονομαστικής τους αξίας θα ήταν 53,5% - πράγματα που δεν φαίνεται να ισχύουν (με αποτέλεσμα να αναρωτιόμαστε εάν η «παραπλάνηση» είναι σκόπιμη, με στόχο την απόλυτη καταστροφή της χώρας μας ή κάτι άλλο).    

Επομένως, πρόκειται για μία εξαιρετικά εγκληματική διαχείριση της κρίσης δανεισμού, για μία ακόμη φορά – με αποτέλεσμα να ενισχύεται ή άποψη ότι, η Ελλάδα χρησιμοποιείται με άθλιο τρόπο σαν πειραματόζωο, επίσης στη μάχη των κρατών με τις αγορές (ενώ ευρίσκεται σε εξέλιξη η επόμενη μεγάλη «ληστεία»: αυτή των ασφαλιστικών ταμείων, τα χρήματα των οποίων τοποθετήθηκαν από την ΤτΕ σε ομόλογα, χωρίς φυσικά να ερωτηθούν – αφού η διαχείριση τους ήταν «εν λευκώ ευθύνη» της ΤτΕ).

Πιθανότατα δε το σενάριο του Ελληνικού Δούρειου Ίππου να μην απέχει πάρα πολύ από την πραγματικότητα. Κλείνοντας, θεωρούμε σκόπιμο να αναφέρουμε ακόμη μία φορά το κείμενο του Γερμανού συγγραφέα (άρθρο μας), το οποίο έχει ως εξής:

Ο B. Brecht είχε πει κάποτε πως, όταν το Άδικο κυριαρχήσει επί του Δικαίου, τότε η αντίσταση γίνεται καθήκον. Επομένως, ο απλός Έλληνας Πολίτης έχει καθήκον να αντισταθεί, όταν εκβιάζεται σε τέτοιο βαθμό – πολύ περισσότερο όταν η Δημοκρατία στη χώρα του (ότι έχει απομείνει από αυτήν, για να είμαστε ειλικρινείς) κινδυνεύει να καταλυθεί, από τις συγχρονισμένες ενέργειες και τις «απολυταρχικές εντολές» του ΔΝΤ και της Γερμανίας (η οποία ηγείται της Ευρωζώνης).

Προσωπικά βλέπω μία μόνο λύση για την Ελλάδα: τη λαϊκή εξέγερση, εάν θέλουμε να αποφευχθεί το στρατιωτικό πραξικόπημα, με στόχο τη σύλληψη και την καταδίκη της συμμορίας εκείνων των διεφθαρμένων πολιτικών, οι οποίοι οδηγούν τη χώρα τους στην καταστροφή. Στα πλαίσια αυτά, όποιος από τους γραφειοκράτες της ΕΕ και του ΔΝΤ δεν εξαφανιστεί, μέχρι να μετρήσει κανείς έως το τρία, θα πρέπει να έχει την ίδια ακριβώς μοίρα – τη σύλληψη του από τους Πολίτες και την καταδίκη του από την Ελληνική Δικαιοσύνη
”.


Αθήνα, 07. Μαρτίου 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου