Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


******************************************************
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

15 Μαρτίου 2012

Η ΝΕΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ PUBLIC ISSUE

PUBLIC ISSUE
Πολιτικό Βαρόμετρο 101, Μάρτιος 2012
Πέμπτη, 15 Μαρτίου 2012

Πανελλαδική τηλεφωνική έρευνα, χωρίς κάλπη, σε δείγμα 1.010 ατόμων, ηλικίας 18 ετών και άνω, που διαθέτουν το εκλογικό δικαίωμα, 8-13/3/2012.Πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού σταθμού ΣΚΑΪ και της εφημερίδας ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.
Παρουσιάστηκε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ: 15/3/2012
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ:
Ρευστότητα στον δρόμο για τις κάλπες
Βαρόμετρο της Public Issue : Προβάδισμα Ν.Δ. και κατακερματισμένο πολιτικό σκηνικό
 
Χαρακτηριστικά κατακερματισμού και έντονης ρευστότητας κυριαρχούν στο πολιτικό σκηνικό της χώρας, παρά το γεγονός ότι ουσιαστικά ο χρόνος μετράει αντίστροφα για τη διενέργεια γενικών εκλογών. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Βαρόμετρου της Public Issue, που διενεργήθηκε για λογαριασμό του ΣΚΑΪ και της «Κ», η Νέα Δημοκρατία παραμένει πρώτο κόμμα, καταγράφει, όμως, απώλεια δυνάμεων στο 25%, η οποία περιορίζει ακόμη περισσότερο τις προοπτικές αυτοδυναμίας. Το ΠΑΣΟΚ, παρά την κινητικότητα που παρατηρείται για την ανάδειξη νέου προέδρου του, παραμένει καθηλωμένο στο 11%. Αυξημένα ποσοστά συνεχίζουν να συγκεντρώνουν τα κόμματα της Αριστεράς. Η ΔΗΜΑΡ εξακολουθεί να είναι δεύτερο κόμμα, με μικρή υποχώρηση στο 15,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται σταθερός στο 12%, ενώ το ΚΚΕ, ελαφρώς ενισχυμένο, φθάνει στο 11,5%. Οι Ανεξάρτητοι Ελληνες καταγράφουν τη σημαντικότερη αύξηση ποσοστών και μετρώνται στο 6,5%. Ποσοστό που τους βάζει στη Βουλή συγκεντρώνουν, επίσης, ο ΛΑΟΣ με 4%, οι Οικολόγοι Πράσινοι με 3,5% και η Χρυσή Αυγή με 3%.

---------------------------------------
ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ!




















-------------------------------------------------  

ΣΧΟΛΙΟ ΣΤΟ DEFENCE.NET: Παγιώνεται η κατάρρευση του δικομματισμού στο εκλογικό σώμα με τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ να συγκεντρώνουν μαζί 36% (36,5% έδινε με αναγωγή αναποφάσιστων η δημοσκόπηση της Pulse για το "Ποντίκι"), τους "Ανεξάρτητους Έλληνες" να εκτοξεύονται με 6,5%, την "Χρυσή Αυγή" να μπαίνει και πάλι στη Βουλή με ποσοστό 3%, το ΛΑΟΣ να "χαροπαλεύει" στο 4% και από εκεί και πέρα τα αριστερά κόμματα να πετυχαίνουν πολύ υψηλά ποσοστά που φτάνουν πάνω από 43%. Όλα αυτά σε δημοσκόπηση της Public Issue η οποία μεταδόθηκε την Πέμπτη από τον ΣΚΑΙ.
Σύμφωνα με την έρευνα, στην εκτίμηση της εκλογικής επιρροής η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το 25% και το ΠΑΣΟΚ το 11%. Η Δημοκρατική Αριστερά, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, συγκεντρώνει το 15,5%. Το ΚΚΕ συγκεντρώνει το 11,5%, 6,5% συγκεντρώνουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, το ΛΑΟΣ 4%, ο ΣΥΡΙΖΑ 12% ενώ 3% κερδίζει η Χρυσή Αυγή και οι Οικολόγοι Πράσινοι 3,5%.

Η Δημοκρατική Συμμαχία και πάλι δείχνει να μένει εκτός Βουλής με 2%. Μειωμένο είναι το ποσοστό της αποχής και της ακαθόριστης ψήφους με 25,5% και αυτό είναι πολύ σημαντικό για τις δυνάμεις που μάχονται το Μνημόνιο και την εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας: Όσο μειώνεται η αποχή τόσο μειώνονται τα ποσοστά των δύο πρώην "μεγάλων κομμάτων" που έχουν οδηγήσει την χώρα στην καταστροφή.
Σε επίπεδο εδρών δύσκολα θα φτάσουν τις 150 έδρες τα δύο κόμματα με αυτά τα ποσοστά. Περί τους 25 βουλευτές εκλέγει το ΠΑΣΟΚ και περί τους 120-125 η ΝΔ.
Στην έρευνα δεν μετρήθηκε η "Κοινωνική Συμφωνία" η πολιτική πλατφόρμα των διαγραμμένων του ΠΑΣΟΚ.

Ακόμη, η έρευνα έδειξε ότι οι θετικές γνώμες για τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο φτάνουν το 49% έναντι 48% για τις αρνητικές. Για πρώτη φορά μετρήθηκε και η δημοφιλία του Ευάγγελου Βενιζέλου ο οποίος έχει 70% αρνητικές και 28% θετικές γνώμες. Έτσι εξηγείται και ο μηδενικός θετικός αντίκτυπος από την αλλαγή της ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ.
Τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει αυτούς τους συσχετισμούς μέσα σε ένα μήνα, καθώς το εκλογικό σώμα για πρώτη φορά μετά από το 2004 δείχνει αποφασισμένο να πάει να ψηφίσει και να τιμωρήσει...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Σε σχέση με τις προηγούμενες έρευνες της Public Issue, η Νέα Δημοκρατία καταγράφει πτώση και το ΠΑΣΟΚ πρακτικά βρίσκεται στα ίδια επίπεδα. Αυτό σημαίνει ότι η αλλαγή ηγεσίας και η έλεση του υπουργού Οικονομικών της χρεοκοπίας στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, κανένα κέρδος δεν έχει φέρει στο ΠΑΣΟΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου