Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


******************************************************
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

6 Απριλίου 2012

SOS - ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ - Στο έλεος της βίας +ΣΧΟΛΙΟΝ

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ






Στο έλεος της βίας

Tης Tασουλας Kαραϊσκακη



Αμπελόκηποι, τρεις το μεσημέρι. Πρόλαβε κι άρπαξε την πόρτα του ασανσέρ λίγο πριν κλείσει. Η γυναίκα είδε ταυτόχρονα το μισοκαλυμμένο του πρόσωπο και το μαχαίρι. Μετά ένιωσε το χτύπημα στη μύτη, παρά ταύτα έσφιξε αυτόματα τα χέρια στο λουρί της τσάντας. Τα χτυπήματα ήρθαν απανωτά. Ομως ικέτευσε, «σε παρακαλω, μη, όχι...»... Επειτα όλα σκοτείνιασαν.

Ολο και περισσότεροι νιώθουν απροστάτευτοι μέσα στο ίδιο τους το σπίτι, μέσα στο μαγαζί τους. Τα περιστατικά κακοποιήσεων ή και ψυχρών εκτελέσεων πολιτών, νέων, κυρίως όμως ηλικιωμένων, βενζινάδων, περιπτεράδων, χρυσοχόων είναι συχνά - και εκφοβιστικά. Ο τρόμος για μία αναπάντεχη συναπάντηση με τον κακοποιό τα ισοπεδώνει όλα, αυτοκυριαρχία, ευθυκρισία, εμπειρία. Δεν υπάρχουν πια για τον έντρομο πολίτη περιοχές «σκουπιδοτενεκέδες» για τα ανθρώπινα απόβλητα της κανονικής κοινωνίας και νησίδες ασφάλειας, ο κίνδυνος θεωρητικά παραφυλάει πίσω από κάθε γωνία.

 Η αύξηση της εγκληματικότητας, αναμενόμενη σε εποχή παρατεταμένης κοινωνικο-οικονομικής κρίσης, αναπροσαρμόζεται ανάλογα με τα αντανακλαστικά της κοινωνίας. Ο ληστής χτυπάει ό,τι θεωρεί περισσότερο αφύλακτο. Αν προ διετίας συχνότερες ήταν οι ληστείες τραπεζών, σήμερα, που αυτές έχουν σχετικά θωρακιστεί, είναι τα διαμερίσματα και οι αποθήκες πολυκατοικιών, όπου κάποιοι έκρυψαν τις οικονομίες εν όψει χρεοκοπίας, οι μονοκατοικίες στα προάστια και την επαρχία, τα χρυσοχοεία και σταθερά ό,τι ταμείο έχει συνεχείς βραδινές και νυχτερινές εισπράξεις.
 
Η Ελλάδα δεν είναι ίδια με άλλοτε, η χώρα με τη χαμηλότερη εγκληματικότητα. Εχει ενταχθεί από καιρό στον χάρτη του παγκόσμιου εγκλήματος και ταυτόχρονα έχει κοινωνικο-οικονομικά απορρυθμιστεί, με αποτέλεσμα το έγκλημα, σαν διαβρωτικό υγρό, να έχει εξαπλωθεί κι εκεί όπου το αίσθημα ασφάλειας ήταν περισσότερο εδραιωμένο. Ταυτόχρονα, η περισσότερη ή λιγότερη ασφάλεια που μοιάζει να απολαμβάνει κανείς συνδέεται με το τι μπορεί να κάνει ο ίδιος γι’ αυτήν -ειδικές κλειδαριές, φράχτες, ηλεκτρονικά συστήματα ελέγχου ή ένα ολόκληρο ιδιωτικό αστυνομικό σώμα...
Ομως ούτε η θωράκιση, τα σπίτια φρούρια (άλλωστε αυτά μπορεί να τα κατασκευάσει μόνο μια συγκεκριμένη κατηγορία εύπορων πολιτών), ούτε η βία στη βία, δηλαδή η ελεύθερη οπλοφορία (η οποία επιτείνει το έγκλημα - ΛΑΘΟΣ ΚΥΡΙΑ ΜΟΥ, ΑΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΠΟΤΡΕΠΤΙΚΗ ΙΣΧΥ! Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΚΟΑΣΜΟΥ ΠΟΥ ΕΧΖΕΙ ΛΗΣΤΕΙΕΣ ΜΗΔΕΝ, ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΙΟΝΑ, ΔΙΟΤΙ ΕΚΕΙ Η ΟΠΛΟΦΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΘΙΜΙΚΗ ΚΑΙ ΦΑΝΕΡΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΛΤ ΣΙΓΚΛ ΑΞΙΟΝ ΕΞΑΡΤΗΜΑ ΤΗΣ ΕΝΔΥΜΑΣΙΑΣ) αποτελούν λύση.

Η διαφορά θα φανεί όταν η χώρα ορθοποδήσει, όταν υπάρξει μεγαλύτερη κοινωνική συνοχή και πρόληψη. Δηλαδή, εργασία, παιδεία, πρόνοια, που σήμερα μοιάζουν για τους περισσότερους προνόμια που χάθηκαν για πάντα.
 ΔΗΛΑΔΗ, ΟΙ ΔΥΟ ΜΟΛΔΑΥΟΙ ΚΑΚΟΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ ΕΙΔΙΚΩΣ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΗΜΑΤΟΠΩΛΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ, ΑΝ ΕΧΟΥΜΕεργασία, παιδεία, πρόνοια, ΔΕΝ ΘΑ ΦΟΝΕΥΟΥΝ? ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΜΠΗΚΕ ΣΤΟ ΜΠΑΚΑΛΙΚΑΚΙ ΣΤΟΝ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕ ΤΗΝ 16ΧΡΟΝΗ ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΡΑΤΥΧΟΝΤΑ ΣΥΜΜΑΘΗΤΗ ΤΗΣ, ΑΝ ΕΧΟΥΜΕ εργασία, παιδεία, πρόνοια, ΔΕΝ ΘΑ ΦΟΝΕΥΣΗ? ΕΔΩ ΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΕΨΗ ΤΑ ΠΕΡΙΤΡΙΜΜΑΤΑ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ, ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΜΕ εργασία, παιδεία, πρόνοια??

Οπως κινδυνεύει να χαθεί και η λογική, η ψυχραιμία. Να επικρατήσει κλίμα πανικού που οδηγεί στην αυτοδικία. ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΝΑ ΦΕΡΗ ΟΠΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΜΥΝΕΤΑΙ ΔΕΝ ΛΕΓΕΤΑΙ ΑΥΤΟΔΙΚΙΑ, ΛΕΓΕΤΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ!

Η ανοχή μέσα σε μια αντίξοη καθημερινότητα είναι κάτι εξαιρετικά εύθραυστο. Ομως ταυτόχρονα είναι και κάτι πολύ ισχυρό, ίσως εν τέλει ισχυρότερο από την ακόρεστη ωμότητα του εγκλήματος που ποδοπατεί ζωές και τύχες. Ωστόσο, η ανοχή δεν μπορεί να καλλιεργηθεί και να «επιβιώσει» μέσα σε ένα περιβάλλον εξαχρειωμένης εξουσίας που ενδιαφέρεται μόνο για τους εκλεκτούς της, σε ένα περιβάλλον κλοπής του κοινού χρήματος από τον μηχανισμό και τους λειτουργούς του, επιλεκτικής παρέμβασης, μηδενικής κοινωνικής αρωγής. Μπορεί;
--------------------------

Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΡΟΤΑΣΙΣ!

ΠΡΩΤΟΝ, ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΗ Η ΠΟΙΝΗ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ!! ΕΙΣΘΕ ΜΗΠΩΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ? ΕΙΣΘΕ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ-ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ-ΚΟΥΚΟΥΕΣ? ΗΣΥΧΑΣΑΤΕ!!! Ο ΠΡΩΤΟΣ (ΝΑΙ, Ο ΠΡΩΤΟΣ) ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΛΕΝΙΝ ΗΤΟ Η ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΠΟΙΝΗΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ!! 
 ΓΡΗΓΟΡΗ ΔΙΚΗ, ΕΝΤΟΣ 10ΗΜΕΡΟΥ ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΒΑΘΜΟ ΚΑΙ ΑΜΕΣΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ, ΕΝΤΟΣ ΤΡΙΗΜΕΡΟΥ ΤΗΣ ΠΟΙΝΗΣ!  ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ, ΜΗΠΩΣ ΘΙΓΕΙ ΤΟΝ "ΝΟΜΙΚΟ ΜΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ"? ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΛΕΒΕΝΤΕΣ  ΑΦΓΑΝΟΙ ΔΙΚΑΣΑΝ-ΕΚΤΕΛΕΣΑΝ ΤΟΝ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟ ΜΑΝΩΛΗ ΕΝΤΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΩΝ! ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΣΘΕ! ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΩΣ, ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΑΘΩΟΥ ΕΠΑΝΩ ΣΑΣ!! Σ' ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ! 
ΕΙΣΘΕ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ-ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ-ΚΟΥΚΟΥΕΣ? ΗΣΥΧΑΣΑΤΕ!!! ΠΡΟΤΑΣΙΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΕΚΤΕΛΕΣΙΣ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟ ΤΡΟΠΟ! ΟΧΙ ΜΕ ΤΟ ΣΤΟΜΩΜΕΝΟ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΤΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΛΙΟΛΙΟΥ! ΟΧΙ, ΟΠΩΣ ΟΙΚΤΡΩΣ ΚΑΤΑΤΕΜΑΧΙΣΑΤΕ ΤΗΝ ΕΛΕΝΗ ΠΑΠΑΔΑΚΗ!

ΔΕΥΤΕΡΟΝ, ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΛΟΙ, ΜΑ ΟΛΟΙ, ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, --ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ή ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ, ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΟΙΩΣ, ΤΕΡΜΑ ΕΔΩ! 
ΚΙ ΟΣΟΙ ΠΗΡΑΝ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ-ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΧΑΣΟΥΝ ΟΛΟΙ!
ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΘΟΔΕΥΣΙΣ ΕΠΟΙΚΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΤΑ ΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟΝ ΤΗΣ "ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ" ΤΟΥ ΜΑΡΟΚΟΥ! ΝΑ ΚΗΡΥΧΘΗ Η ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΑΙ ΠΑΡΑΥΤΑ ΥΠΟ ΣΥΝΕΧΩΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΟΝΤΟΣ ΣΤΡΑΤΟΔΙΚΕΙΟΥ! ΝΑ ΑΝΤΙΓΡΑΨΩΜΕ, ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ, ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΩΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ ΕΙΣΟΔΟΥ, ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ! 

ΕΙΝΑΙ ΖΗΤΗΜΑ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΟΥ!!! ΝΑΙ!  ΕΙΝΑΙ ΖΗΤΗΜΑ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΟΥ!!!
---------------------------

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου