Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


******************************************************
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

29 Απριλίου 2012

ΘΕΣΙΣ: ΑΠΑΝΤΗΣΙΣ ΣΤΟΝ κ. ΤΣΙΠΡΑ: ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΚΙΝΕΙΤΑΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ

ΑΠΑΝΤΗΣΙΣ:
Α. ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΚΙΝΕΙΤΑΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΔΙΟΤΙ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΠΟΥ ΧΑΡΑΞΕ ΤΟ ΚΚΕ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ ΤΩΝ ΕΠΙΒΟΥΛΩΝ ΤΟΥ!
1. ΣΤΑΣΗ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΟΜΟΛΟΓΗΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ!*
2. ΠΑΡΑΔΟΣΙΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΒΟΥΛΟΥΣ, ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΩΣ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΩΣ ΟΜΟΛΟΓΟΥΜΕΝΗ ΕΙΣ ΒΑΘΟΣ ΕΙΚΟΣΑΕΤΙΑΣ!
3. ΠΡΟΣΚΛΗΣΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΤΗΝ  ΕΛΛΑΔΑ ΟΙ ΤΙΤΟ-ΣΤΑΛΙΝ-ΔΗΜΗΤΡΩΦ, ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, ΠΕΕΑ, Ο ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗΣ ΠΟΠΩΦ. ΦΑΝΕΡΟΙ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΑΙ ΤΗΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΣ ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ ΤΟΥ ΣΟΒΙΕΤΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ!

Β. ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΚΙΝΕΙΤΑΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΔΙΟΤΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΠΑΣΗ ΔΥΝΑΜΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΝΑ ΧΑΣΗ ΤΟ ΤΕΛΕYΤΑΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΓΗΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΠΕΜΕΙΝΕ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΣ ΝΑ ΕΠΟΙΚΙΣΘΗ ΑΠΟ ΑΝΑΦΟΜΟΙΩΤΟΥΣ ΜΩΑΜΕΘΑΝΟΥΣ! ΤΟ ΚΚΕ ΤΟ ΔΙΑΚΗΡΥΣΣΕΙ ΡΗΤΩΣ! ΕΝ ΤΗ ΠΡΑΞΕΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΟΥΜΕΝΟΙ "ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ" ΕΙΝΑΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ"!
ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΤΕΘΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ!
----------------
* Πηγή: Ριζοσπάστης, 12/07/1935 «Αν δεν νικιόμασταν στη Μ.Ασία, η Τουρκία θα ‘τανε σήμερα πεθαμένη και εμείς μεγάλη Ελλάδα.» Τη “λευτεριά” μας θα την στηρίζαμε στην υποδούλωση του Τουρκικού λαού. Αυτό εμείς δεν το δεχόμαστε. Το αποκρούουμε κατηγορηματικά. Η αστικοτσιφλικάδικη Ελλάδα στη Μ.Ασία πήγε όχι σαν εθνικός απελευθερωτής μα σαν ιμπεριαλιστική δύναμη, όργανο των εγγλέζων μεγαλοκαρχαριών. Πήγαινε όχι μόνο για να διαιωνίσει την ξενική κυριαρχία πάνω στον Τουρκικό λαό μα και να κάνει την Τουρκία αντισοβιετικό ορμητήριο. Γι’ αυτό εμείς όχι μόνο δεν λυπηθήκαμε για την αστικοτσιφλικάδικη ήττα στη Μικρασία μα και την επιδιώξαμε.
--
**3ο ΕΚΤΑΚΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΚΕ 1924 Πηγή: Απόφαση 3ου Έκτακτου Συνεδρίου Κ.Κ.Ε (26/11/1924-03/12/1924). Δημοσιεύθηκε στον Ριζοσπάστη.- «Ανεξαρτησία στη Μακεδονία και στη Θράκη: Η ντόπια κεφαλαιοκρατία… καταπιέζει τις εθνικές μειονότητες στη Μακεδονία και στη Θράκη… η ελληνική πλουτοκρατία καταδυναστεύει ένα μέρος του μακεδονικού και θρακικού λαού, κρατώντας με το σίδερο και τη φωτιά τη μακεδόνικη και θρακική χώρα στην υποταγή της. Δίχως την καταπίεση του μακεδονικού και θρακικού λαού, δίχως την καταπίεση των ξένων εθνών, της είναι αδύνατο να δυναμώσει επάνω μας τον κοινωνικό της ζυγό. Η ντόπια μπουρζουαζία είναι εθνικός δυνάστης και καταπιεστής του μακεδονικού και θρακικού λαού και συγχρόνως ο κοινωνικός δυνάστης της εργατικής τάξεως και των φτωχών αγροτικών και προσφυγικών μαζών. Αν δεν συντρίψουμε τον εθνικό ζυγό της ντόπιας μπουρζουαζίας που βαρύνει στη Μακεδονία και στη Θράκη, δεν μπορούμε να τσακίσουμε τον κοινωνικό ζυγό της ίδιας μπουρζουαζίας που βαρύνει επάνω σε μάς. Δεν μπορούμε αλλιώτικα να γλιτώσουμε από τους κατακτητικούς και ιμπεριαλιστικούς πολέμους που ξεσπούν εις βάρος μας εν όσω εξακολουθεί η σημερινή κατάσταση του διαμελισμού και της καταπιέσεως της Μακεδονίας και Θράκης από τη Βαλκανική και Τουρκική μπουρζουαζία.Να γιατί αγωνιζόμαστε εναντίον των εξοπλισμών, εναντίον των πολέμων που προετοιμάζει η κεφαλαιοκρατία, εναντίον της εθνικής καταπιέσεως και του βιαίου εκπατρισμού. Να γιατί αγωνιζόμαστε για την ένωση των τριών τμημάτων της Μακεδονίας και Θράκης και για ενιαία και ανεξάρτητη κρατική τους ύπαρξη… Ζήτω η ανεξάρτητη Μακεδονία και Θράκη!
---------------------------
NEWSIT

''Δεν φοβάμαι τη Χρυσή Αυγή, κινείται στα όρια της παρανομίας''

Ο Αλέξης Τσίπρας μιλάει για κυβέρνηση της Αριστεράς χωρίς ακροδεξιά στηρίγματα, ενώ απαντά στα σενάρια συνεργασίας με τον Π.Καμμένο.

  • Στη διακαναλική συνέντευξη τύπου ο Αλέξης Τσίπρας κάνει λόγο για κοινό πρόγραμμα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.
  • Το Μνημόνιο 2 όπως υποστηρίζει ο πρόεδρος της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ, θα εφαρμοστεί μετά τις εκλογές από Σαμαρά και Βενιζέλο και προβλέπει χιλιάδες απολύσεις και μειώσεις μισθών και συντάξεων.
  • Ο Α.Τσίπρας τόνισε ''ο λαός μας πεθαίνει, ο λαός μας πεινάει'' απαντώντας γιατί πρέπει να αναζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση συνεργασίας.
  • Δήλωσε πως ''Παπαρήγα και ΚΚΕ κινούνται στα όρια του παραλόγου'' αλλά αναγνώρισε την προσφορά του Κομουνιστικού Κόμματος, ενώ θεωρεί πως η πολιτική ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θα βάλει στη Βουλή την Χρυσή Αυγή, το αβγό του φιδιού όπως χαρακτηριστικά είπε.
  • ''Ο Χρυσοχίδης φτιάχνει προεκλογικά στρατόπεδα συγκέντρωσης για να καλύψει τη ''ρετσινιά'' πως δεν διάβασε το Μνημόνιο'' ήταν το σχόλιο του Α.Τσίπρα.
  • ''Η κόλαση δεν επαναδιαπραγματεύεται, θέλουμε ακύρωση Μνημονίου'' προέταξε ως στόχο για μετά τις εκλογές ο Α.Τσίπρας.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου