Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


******************************************************
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

28 Απριλίου 2012

ΠΑΛΙ ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΣΤΟ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ"? ΝΕΟ ΠΕΤΡΙΤΣΙ?


"Πράσινο" από το ΠΑΣΟΚ στα Σκόπια για ΕΕ;


 Μεγάλα ερωτηματικά προκάλεσε η δήλωση της Μαριλένας Κοππά αφού στην ουσία δίνειτο"πράσινο" φως στην ένταξη των Σκοπίων στην ΕΕ άσχετα με την επίλυση του προβλήματος με την Ελλάδα. Το θέμα είναι ότι ακόμα η ευρωβουλευτής δεν έχει προχωρήσει σε διευκρινήσεις ούτε σε δήλωση διάψευσης μια που οι Σκοπιανοί έχουν έφεση στην παραποίηση εκτός της Ιστορίας και δηλώσεων (και γενικότερα οτιδήποτε γράφεται) αρκεί να τους δώσεις την κατάλληλη λαβή. 
  • «Η διεύρυνση της ΕΕ πρέπει να παραμείνει μια αξιόπιστη διαδικασία, και η Ένωση πρέπει να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της και να δημιουργήσει συνθήκες που θα εξασφαλίζουν ότι οι μελλοντικές διευρύνσεις θα είναι επιτυχείς», αναφέρεται  σε μια έκθεση της Ελληνίδας ευρωβουλευτού, Μαριλένα Κοππά, για τη στρατηγική της διεύρυνσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης 2012-2025.
  • Το ψήφισμα απαιτεί από τα κράτη μέλη να διατηρήσουν τη δυναμική της διαδικασίας διεύρυνσης, γράφει δημοσίευμα της εφημερίδας ‘Βέτσερ’(Σκοπιανή εφημερίδα) και συνεχίζει:
  • Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής στο έγγραφο επισημαίνει ότι υπάρχουν τάσεις υπερβολής  και συνιστά την ΕΕ,  από τις υποψήφιες και εν δυνάμει υποψήφιες χώρες να σταματήσουν να απαιτούν υψηλότερα πρότυπα από αυτά που εφαρμόζονται στις χώρες της ΕΕ, αλλά να κριθούν με βάση αν πληρούν τα κριτήρια.
  • Ενδιαφέρον είναι- γράφει το δημοσίευμα- ότι η Ελληνίδα ευρωβουλευτής καλεί ότι διμερείς διαφορές, όπως το όνομα μεταξύ της FYROM  και της Ελλάδας (σημ. αυτό υπονοείται από τον σκοπιανό συντάκτη- δεν αναφέρεται στο κείμενο της κ. Κοππά), να μην εμποδίσει την ένταξη  στην ευρωπαϊκή οικογένεια των υποψήφιων χωρών.
  • «Τα διμερή θέματα δεν πρέπει να αποτελούν  ούτε να χρησιμοποιούνται ως εμπόδιο στη διαδικασία ένταξης στην ΕΕ. Οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις δεν πρέπει να χρησιμοποιηθούν για την απόκτηση πλεονεκτήματος στις τελικές συμφωνίες για τα θέματα αυτά. Η πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την πρόσβαση του διαλόγου υψηλού επιπέδου με την FYROM, στοχεύει να δώσει νέα δυναμική στη διαδικασία μεταρρύθμισης και οι πρωτοβουλίες που υπάρχουν σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αντικαταστήσουν τις τυπικές διαδικασίες διαπραγμάτευσης», σημειώνεται στο κείμενο. 
  • Καταρχάς, να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν υιοθετούμε άκριτα τις θέσεις και τους ισχυρισμούς των Σκοπιανών. Ωστόσο, περιμένουμε την τοποθέτηση της ίδιας για το σοβαρό θέμα που δημιουργείται, ώστε να διαμορφώσουμε άποψη. Κι αυτό διότι εάν οι ισχυρισμοί απηχούν την πραγματικότητα θα είχε ενδιαφέρον να μας εξηγήσει εάν στο Ευρωκοινοβούλιο οι βουλευτές ασκούν προσωπική πολιτική, κάτι που μάλλον θα ήταν εξαιρετικά δυσάρεστο για τον φιλόδοξο νέο αρχηγό του ΠΑΣΟΚ να το αντιμετωπίσει προεκλογικά, καθώς θα κληθεί να αντιμετωπίσει πράξεις στελεχών προσκείμενων στον Γιώργο Παπανδρέου όπως το συγκεκριμένο στέλεχος.
  • Μια πρώτη ανάγνωση όμως των διαθέσιμων στοιχείων προβληματίζει: Στο προσχέδιο έκθεσης της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τη διεύρυνση της ΕΕ, που συντάχθηκε με ευθύνη ουσιαστικά της Μ. Κοππά η οποία έχει οριστεί ως εισηγήτρια αναφέρεται: 
  • «Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επαναλαμβάνει τη θέση του ότι τα διμερή ζητήματα δεν πρέπει να αποτελούν εμπόδιο ή να χρησιμοποιούνται με τον τρόπο αυτό στη διαδικασία προσχώρησης, αλλά πρέπει να αντιμετωπίζονται με εποικοδομητικό πνεύμα και το νωρίτερο δυνατόν, λαμβάνοντας υπόψη το σύνολο των συμφερόντων της ΕΕ και τις αξίες της. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υπογραμμίζει ότι οι διαπραγματεύσεις προσχώρησης δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για να προδικάζουν την οριστική διευθέτηση τέτοιων θεμάτων, παρά την υποχρέωση της πλήρους συμμόρφωσης με το κεκτημένο και σεβασμού των αρχών επάνω στις οποίες θεμελιώνεται η ίδια η ΕΕ».
  • Παράδειγμα άλλων δημοσιευμάτων που εμφανίστηκαν στη γειτονική χώρα είναι αυτό της «Utrinski» που αναφέρει, ότι «και η Κοππά απαιτεί οι διμερείς διαφορές να μην είναι εμπόδιο», ενώ η πιο γνωστή και γενικότερα ψύχραιμη «Dnevnik» αναφέρει ότι «Ελληνίδα Ευρωβουλευτής απαιτεί οι διμερείς διαφορές να μην είναι εμπόδιο για την ΕΕ». Επισημαίνουμε τη χρήση του ρήματος «απαιτώ» και στα δυο δημοσιεύματα… ουσιαστικά όμως βρήκαν και τα κάνανε το κείμενο η κ.Κοππά το συνέθεσε όχι οι Σκοπιανοί.
  • Το ότι οι Σκοπιανοί κάνουν εμφανώς επιλεκτική χρήση χωρίων της έκθεσης δεν θα πρέπει να εκπλήξει, αφού απλώς προτάσσουν στα δημοσιεύματά τους τα θέματα εκείνα που έχουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Όσες βελτιώσεις – τροποποιήσεις υποστεί το κείμενο μέχρι να λάβει την τελική του μορφή, δεν παύει να δημιουργεί πολιτικό θέμα, ενώ αναδεικνύει πέραν πάσης αμφιβολίας ότι η ελληνική εξωτερική πολιτική δεν έχει απολύτως καμμία πειθαρχία και το χειρότερο ούτε καν κατεύθυνση.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου