Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


******************************************************
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

21 Απριλίου 2012

Η μεγάλη σφαγή …στο ΧΑ


Καθώς η εφαρμογή της ατελέσφορης πολιτικής του μνημονίου προχωρά όλο και πιο πολύ, αργά αλλά σταθερά, η ελληνική οικονομία αφήνει τις τελευταίες αναπνοές της. Ο ελληνικός επιχειρηματικός στίβος θυμίζει πλέον όλο και πιο πολύ μια αιματοβαμμένη αρένα της ρωμαϊκής εποχής, ενώ η σιωπή απλώνεται από άκρη σε άκρη, καθώς όλοι περιμένουν να ηχήσουν τα νέα κανόνια και χιλιάδες ακόμη εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα να οδηγηθούν στην ανεργία που με τις παρούσες συνθήκες αποτελεί  ηθική και κοινωνική εκτέλεση.
Μια πρόσφατη λεπτομερή ανάλυση των αποτελεσμάτων των εισηγμένων εταιριών στο χρηματιστήριο που ανακοινώθηκαν προηγούμενες μέρες δείχνει απλά και μόνο την κορυφή του παγόβουνου. Και όπως θυμόμαστε στα παγόβουνα μόλις το ένα δέκατο του όγκου τους αποτελεί την κορφή τους που είναι ορατή…
Ας δούμε λοιπόν συνοπτικά την κορυφή του παγόβουνου όπως αυτή φάνηκε στα τέλη του προηγούμενου μήνα, όταν και έληξε η προθεσμία δημοσίευσης των κορυφαίων υποτίθεται ελληνικών εταιρειών που διαπραγματεύονται στο χρηματιστήριο Αθηνών.
Η  δημοσίευση των παρακάτω στοιχείων είναι ενδεικτική και έχει πρωτίστως ως στόχο με την αμείλικτη γλώσσα των αριθμών, έστω και την ύστατη ώρα να χτυπήσει ένα ισχυρό καμπανάκι στα αφτιά των ιθυνόντων που είναι σίγουρο ότι δεν θα μπορέσει να αποτρέψει το ναυάγιο, αλλά τουλάχιστον να περιορίσει τα θύματα του.

Alapis: Η φράση «No Comment» αρκεί για να περιγράψει την κατάσταση των λογιστικών καταστάσεων τηςAlapis. Απλά να αναφέρουμε, ότι τα ίδια κεφάλαια της εταιρείας είναι -452εκ ευρώ (στις 31/12/11) από 1δις ευρώ που ήταν στις 31/12/10. Αναφορικά με τα αποτελέσματα χρήσης, απλά ζημίες 1,6δις ευρώ (λόγω της απομείωσης πάγιων περιουσιακών στοιχείων) έναντι ζημιών 906εκ ευρώ το 2010.
Dionic: Μια από τις πονεμένες εταιρείες του χρηματιστηρίου, με την οποία πολύ ασχολήθηκαν κατά τις προηγούμενες εβδομάδες/μήνες, λόγω της απίστευτης πτώσης της μετοχής. Για την ιστορία, ο όμιλος παρουσίασε το 2011 απίστευτες ζημίες 19εκ ευρώ έναντι κερδών 550.000 ευρώ το 2010, κυρίως λόγω των προβλέψεων ύψους 14εκ ευρώ, οι οποίες πραγματικά απορούμε από πού προέκυψαν. Όσον αφορά τα ίδια κεφάλαια, αυτά μειώθηκαν στα 11εκ ευρώ (στις 31/12/11) από 25εκ ευρώ (στις 31/12/10). Επίσης, οι συνολικές υποχρεώσεις είναι 71εκ ευρώ, κάτι το οποίο δίνει μια αναλογία συνολικών υποχρεώσεων προς ίδια κεφάλαια στ 6.5χ, ενώ θεωρούμε ότι με τον τρόπο που λειτουργεί, είναι μια από τις εταιρείες που βάζουν υποψηφιότητα για το αν θα επιβιώσουν ή όχι τα επόμενα χρόνια. Τέλος, απλά να αναφέρουμε ότι όσον αφορά τις ταμειακές ροές από λειτουργικές δραστηριότητες η κατάσταση είναι πραγματικά απογοητευτική, με εκροές 14εκ ευρώ.

Forthnet: Αν και τα αποτελέσματα είχαν δημοσιευτεί εδώ και αρκετές ημέρες, θα τα σχολιάσουμε σήμερα, χαρακτηρίζοντας τα αποτελέσματα ως πραγματική τραγωδία, ενώ και αυτή η εταιρεία θα λέγαμε ότι βάζει πλώρη για τα χειρότερα. Δεν χρειάζεται να πει κανείς αρκετά, παρά να αναφερθεί στα ίδια κεφάλαια της εταιρείας και τα αποτελέσματα χρήσης. Για την ιστορία, όμιλος εμφάνισε ζημίες, έτσι απλά, 200εκ ευρώ, λόγω και της απομείωσης υπεραξίας ύψους 128,5εκ ευρώ. Άλλος ένας θρίαμβος, το αρνητικό EBITDA, ύψους 52,7εκ ευρώ, έναντι θετικού EBITDA, ύψους 45,6εκ ευρώ. Τέλος, απλά τα ίδια κεφάλαια μειώθηκαν στα 61εκ ευρώ από 260εκ ευρώ, λόγω φυσικά και των παραπάνω ζημιών.

Hellas on Line: Στην άλλη εταιρεία του κλάδου, η κατάσταση θα λέγαμε ότι παραμένει η γνωστή άσχημη. Για την ιστορία, ίδια κεφάλαια μόλις 3εκ ευρώ (μετά μάλιστα και από αλλεπάλληλες αυξήσεις κεφαλαίου, τα προηγούμενα χρόνια), με τις συνολικές υποχρεώσεις στα 330εκ ευρώ (έστω και αν είναι μειωμένες σε σχέση με τα 386εκ ευρώ στις 31/12/10) και με ζημίες 19,9εκ ευρώ, θα λέγαμε ότι το μέλλον δεν προδιαγράφεται καλό. Βέβαια ξεχάσαμε το καλό νέο, σύμφωνα με την εταιρεία, ότι το EBITDA, αυξήθηκε στα 61εκ ευρώ από 49εκ ευρώ το 2010, μια είδηση, η οποία κατά την άποψη μας δεν είναι αρκετή να μετριάσει τα παραπάνω στοιχεία και ειδικά την έλλειψη ιδίων κεφαλαίων και το μεγάλο ύψος των υποχρεώσεων. 

Lavipharm: Και σε αυτήν την περίπτωση εισηγμένης θα λέγαμε ότι η φράση «no comment» τα λέει όλα. Αρκεί κάνεις να αναφερθεί στο ύψος των ιδίων κεφαλαίων, μόλις 2,94εκ ευρώ (στις 31/12/11) από 17,3εκ ευρώ στις 31/12/10, την ώρα που οι συνολικές υποχρεώσεις είναι 142εκ ευρώ ! Για την ιστορία οι ζημίες το 2011 έφτασαν στα 10,4εκ ευρώ έναντι ζημιών 3,7εκ ευρώ το 2010. 


Medicon: Ήρθε η ώρα του λογαριασμού, λόγω του κουρέματος των ομολόγων που είχε και για την εταιρεία Medicon, η οποία εμφάνισε ζημίες 11,7εκ ευρώ (επαναλαμβάνουμε λόγω του κουρέματος της αξίας των ομολόγων). Το πλέον δυσάρεστο, είναι το γεγονός ότι λόγω της ζημίας από την αξία των ομολόγων τα ίδια κεφάλαια διαμορφώθηκαν μόλις στα 2,8εκ ευρώ από 15,4εκ ευρώ, την ώρα που οι συνολικές υποχρεώσεις παραμένουν στα 38εκ ευρώ, δημιουργώντας εύλογα ερωτήματα για τη συνέχεια. Πραγματικά από τις εταιρείας που πλήρωσαν το κούρεμα πιο πολύ από κάθε άλλη, μαζί με τις τράπεζες.

Nutriart (πρώην Κατσέλης): Πραγματικά απορούμε που θα μπορούσε να οδηγηθεί αυτή η εταιρεία μελλοντικά. Για την ιστορία, έχουμε αρνητικά ίδια κεφάλαια ύψους 52εκ ευρώ !!, με τις συνολικές υποχρεώσεις να είναι 153εκ ευρώ. Αναφορικά με τα αποτελέσματα χρήσης, ζημίες 39εκ ευρώ, μετά από τις περσινές, μεγάλες ζημίες ύψους 53εκ ευρώ.. Να αναφέρουμε τέλος, ότι πολύ αρνητικό είναι και το EBITDA, στα -19εκ ευρώ από -6,8εκ ευρώ, με τους χρεωστικούς τόκους στα 3,4εκ ευρώ.

PaperPack: Διαχειρίσιμη η κατάσταση στα αποτελέσματα χρήσης (με ζημίες 120.000 ευρώ), ενώ ερωτηματικό παραμένει πάντα η μεγάλη σχέση των συνολικών υποχρεώσεων προς τα ίδια κεφάλαια.  Πιο συγκεκριμένα, μόλις στα 2,3εκ ευρώ τα ίδια κεφάλαια, στα 11,6εκ ευρώ οι υποχρεώσεις.

SATO: Άλλη μια περίπτωση εταιρείας που πραγματικά απορούμε πως θα τη γλυτώσει. Αρνητικά ίδια κεφάλαια 7,8εκ ευρώ και υποχρεώσεις 76εκ ευρώ!! Αναφορικά με τις ζημίες αυτές διαμορφώθηκαν στα 18εκ ευρώ.

Elbisco: Ζημίες 2,2εκ ευρώ και προβληματισμός πάντα για τη σχετικά μεγάλη σχέση συνολικών υποχρεώσεων (121εκ ευρώ) προς τα ίδια κεφάλαια (41εκ ευρώ). Πάντως η εταιρεία προς στιγμήν αντέχει, αν και η εικόνα είναι πολύ μέτρια.

Euromedica: Για την ιστορία, ίδια κεφάλαια μόλις στα 11εκ ευρώ, από 139εκ ευρώ στις 31/12/10. Οι ζημίες στα 122εκ ευρώ !!! (λόγω και των απομειώσεων ύψους περίπου 50 εκ ευρώ).

Sciens: Αρκεί απλά να αναφέρουμε ότι τα ίδια κεφάλαια μειώθηκαν, μέσα σε μια χρήση στα 118εκ ευρώ από 216εκ ευρώ. Θυμίζουμε βέβαια ότι η εταιρεία βρίσκεται στη διαδικασία δημόσιας πρότασης.

ΑΧΟΝ: Όπως αναφέραμε και στην περίπτωση της Euromedica, ασχολίαστη θα χαρακτηρίζαμε την εικόνα των λογιστικών καταστάσεων. Αρνητικά ίδια κεφάλαια 41εκ ευρώ, συνολικές υποχρεώσεις 720εκ ευρώ !!!! και ζημίες 125εκ ευρώ. Επίσης, αρνητικό EBITDA 21εκ ευρώ.

Υγεία: Άλλη μια εταιρεία του ομίλου MIG, όπου τα αποτελέσματα είναι κάτι παραπάνω από προβληματικά. Ερωτηματικά έχουμε για το ζήτημα της αναχρηματοδότησης των δανείων και τις ζημίες, ύψους 29,5εκ ευρώ. Πάντως προς στιγμήν υπάρχει «λίπος» να κάψει η εταιρεία, λόγω και της φύσης του κλάδου.

Όμιλος Βιοχάλκο: Για τέλος αφήσαμε ένα γενικό σχόλιο για τον όμιλο Βιοχάλκο. Όσο μεγάλος και αν είναι ο όμιλος και παρά την κυκλικότητα που σίγουρα υπάρχει στις δραστηριότητας του Group,  δεν κρύβουμε την ανησυχία μας για το δανεισμό του ομίλου και κυρίως κάποιων εκ των θυγατρικών του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου