Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


******************************************************
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

24 Απριλίου 2012

Οι Βρυξέλλες τρέμουν τυχόν "δημοσιονομική εκτροπή" της Ολλανδίας

Οι Βρυξέλλες τρέμουν τυχόν "δημοσιονομική εκτροπή" της Ολλανδίας

24-04-2012 07:48:17




Ένα νέο κεφάλαιο άνοιξε για την Ολλανδία μετά την παραίτηση της κυβέρνησης του Μαρκ Ρούτε, απόρροια της κατάρρευσης των συνομιλιών με το ακροδεξιό κόμμα της Ελευθερίας, του Γκέερτ Βίλντερς, που στήριζε στη Βουλή την κυβέρνηση μειοψηφίας.
Η κυβέρνηση του Μαρκ Ρούτε, ο οποίος αναμένεται να απευθυνθεί σήμερα στο ολλανδικό κοινοβούλιο και πρωτίστως στον ολλανδικό λαό για να ξεκαθαρίσει την περαιτέρω πορεία του, «έπεσε» λόγω της άρνησης του κ. Βίλντερς να συναινέσει στην υιοθέτηση σκληρών μέτρων λιτότητας, απαραίτητων κατά τον κ. Ρούτε και τις Βρυξέλλες, για να τιθασευτεί το έλλειμμα της Ολλανδίας και να τηρηθούν στο ακέραιο οι δεσμεύσεις προς τους Ευρωπαίους εταίρους για άμεση δημοσιονομική σύγκλιση της χώρας. Πολύ περισσότερο όταν η Ολλανδία είναι ίσως ο σκληρότερος επικριτής των δημοσιονομικά «απείθαρχων» κρατών της Ευρωζώνης, περισσότερο κι απ΄ αυτήν ακόμα τη γερμανική κυβέρνηση!

Είναι προφανές πως η κατάρρευση της κυβέρνησης Ρούτε προσθέτει σοβαρά προβλήματα στην Ευρωζώνη, ιδίως όταν στη Γαλλία το πολιτικό σκηνικό θα παραμένει θολό μέχρι και τις αρχές Μαΐου, την ίδια ώρα που η τέταρτη μεγαλύτερη οικονομία της ΕΕ, η Ισπανία, δέχεται καταιγισμό «πυρών» από τις αγορές και ουσιαστικά βρίσκεται στον προθάλαμο της χρεοκοπίας ή της καταφυγής της στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης.
Οι τριγμοί στην Ολλανδία σαφώς και «πέρασαν» ήδη στον πυρήνα της Ευρωζώνης, με το Βερολίνο να χάνει συνεχώς ερείσματα και στηρίγματα και τους αναλυτές να αμφισβητούν πια ευθέως και δημοσίως το κατά πόσον στην Ευρωζώνη μπορούν να συνεχισθούν οι συνταγές λιτότητας. Και ποιοι θα κληθούν να τις εφαρμόσουν σε Γαλλία, Ελλάδα και πλέον και στην Ολλανδία.

Ο ίδιος ο Ολλανδός πρωθυπουργός πάντως αναμένεται να τονίσει στην ομιλία του πως η χώρα του δεν μπορεί παρά να υποβάλει τα δημοσιονομικά σχέδιά της στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως το αργότερο τις 30 Απριλίου. Το ερώτημα είναι πώς θα εγκριθούν αυτά τα σχέδια από μια κυβέρνηση που δεν έχει πια την κοινοβουλευτική πλειοψηφία και στήριξη.
Ενώ δεν έχει αποσαφηνιστεί και η χρονική περίοδος που θα μεσολαβήσει μέχρι να στηθούν οι πρόωρες κάλπες, με τους αναλυτές πάντως να εκτιμούν πως το πιθανότερο είναι οι εκλογές να γίνουν τον ερχόμενο Σεπτέμβριο και μέχρι τότε η κυβέρνηση Ρούτε να παραμείνει στο τιμόνι της χώρας ως μεταβατική.

Από την πλευρά τους οι Ευρωπαίοι ιθύνοντες σπεύδουν να προκαταλάβουν – αν αυτό είναι πια δυνατό – τις εξελίξεις. Ο ίδιος ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο δήλωσε πως η Ολλανδία πρέπει να τηρήσει στο ακέραιο τις δεσμεύσεις της, εκφράζοντας παράλληλα την αισιοδοξία του ότι οι ολλανδικές αρχές «θα βρουν μια λύση που θα διασφαλίζει την οικονομική σταθερότητα στη χώρα, όπως και την διατήρηση των συμφερόντων του ολλανδικού λαού».
Πιο … ευθύς στις διατυπώσεις του ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Αμαντέου Αλταφάζ ο οποίος τόνισε ότι η Ολλανδία πρέπει να υποβάλλει τα οικονομικά της σχέδια στις Βρυξέλλες και αυτά θα είναι «μια δέσμευση που αναλαμβάνεται για λογαριασμό ενός κράτους, ανεξάρτητα από το ποια κυβέρνηση βρίσκεται στην εξουσία».
[Κάτι μας θυμίζουν όλα αυτά, ειδικά αυτό το τελευταίο...]
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


Να υποβαθμίσει την πιστοληπτική αξιολόγησης της Ολλανδίας απειλεί η Moody's
24-04-2012 13:19:22

Ολοένα και πιο κοντά στα PIGS που τόσο εύκολα λοιδορούσε έρχεται η Ολλανδία μετά την προειδοποίηση του οίκου Moody's ότι ενδέχεται να υποβαθμίσει την πιστοληπτική αξιολόγησης της χώρας εφόσον διαπιστώσει εξασθένηση στη δέσμευσή της για δημοσιονομική πειθαρχία.
Με ανακοίνωση του, ο οίκος, ενημερώνει ότι διατηρεί την πιστοληπτική αξιολόγηση Aaa με σταθερή προοπτική της Ολλανδίας, μετά την πτώση της κυβέρνησης συνασπισμού της χώρας, ωστόσο έχει πλέον το Άμστερνταμ υπό το μικροσκόπιο.
πως αναφέρει ο οίκος, «Η εξέλιξη αυτή είναι σαφώς αρνητική για το πιστοληπτικό στάτους της Ολλανδίας, δεδομένου ότι προκαλεί πολιτική αβεβαιότητα και αβεβαιότητα για τις πολιτική που θα εφαρμοσθεί». Ο οίκος Moody's σημειώνει, ότι αν και η πολιτική κατάσταση στην Ολλανδία αναμένεται να παραμείνει άστατη έως το τέλος του έτους, η χώρα εισέρχεται στην περίοδο αυτή «από μία θέση σχετικής ισχύος» του πιστοληπτικού στάτους της.
Ο οίκος σημείωσε επίσης ότι η περίπτωση της Ολλανδίας έχει ευρύτερες επιπτώσεις για την Ευρωζώνη. «Η ισχύς των ολλανδικών θεσμών έχει σημασία πέρα από τη χώρα. Όντας η Ολλανδία μία από τις χώρες - βασικούς υποστηρικτές της βασισμένης σε κανόνες δημοσιονομικής πειθαρχίας και ελέγχου, μία αποτυχία της να τηρήσει τους κανόνες αυτούς θα μπορούσε να εξασθενήσει εν τη γενέσει τους τους προταθέντες κανόνες για την Ευρωζώνη», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Moody's.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου