Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


******************************************************
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

10 Ιουνίου 2012

Γιώργος Κύρτσος - Η κοινωνική αποσύνθεση πιο επικίνδυνη και από την οικονομική κρίση.

FREE SUNDAY

Η κοινωνική αποσύνθεση πιο επικίνδυνη και από την οικονομική κρίση.
Προεκλογική περιοδεία σε μια διαλυμένη πρωτεύουσα
Με την ιδιότητα του επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΛΑΟΣ στην πρώτη εκλογική περιφέρεια της Αθήνας επισκέφθηκα διάφορες περιοχές, όπως η οδός Πειραιώς, η Φωκίωνος Νέγρη και η Βαρβάκειος Αγορά. Επιδίωξή μου ήταν να έρθω σε επαφή με τους πολίτες, ιδιαίτερα αυτούς που ψηφίζουν στην Α΄ Αθηνών, για να μάθω πώς ακριβώς αντιμετωπίζουν τη σημερινή κατάσταση και φυσικά να βελτιώσω την εκλογική προοπτική του ΛΑΟΣ.
Βρέθηκα αντιμέτωπος με ακραίες οικονομικές και κοινωνικές καταστάσεις, παρά το γεγονός ότι οι επισκέψεις που έκανα ήταν καλά οργανωμένες, με την έννοια ότι απέφευγα τις κακοτοπιές και είχα πάντα ισχυρή συνοδεία.

Απαισιοδοξία στη Βαρβάκειο
Στη Βαρβάκειο Αγορά χτυπάει η εμπορική, καταναλωτική καρδιά της πρωτεύουσας. Οι επαγγελματίες με τους οποίους ήρθα σε επαφή είναι προβληματισμένοι με την κατάσταση και την προοπτική της εθνικής οικονομίας και δηλώνουν θύματα μιας χωρίς προηγούμενο κοινωνικής διάλυσης.
Όλοι επιμένουν στην κάμψη της κατανάλωσης, που στέκεται εμπόδιο στην κερδοφορία των επιχειρήσεών τους. Αποδίδουν την κακή κατάσταση της αγοράς στην πτώση του εισοδήματος των περισσότερων πολιτών και στο φόβο μπροστά στα χειρότερα που είναι μπροστά μας. Θεωρούν επίσης ότι δεν μπορούν να λειτουργήσουν σαν επαγγελματίες σε συνθήκες απόλυτης υποβάθμισης του κέντρου της πρωτεύουσας. Τα περισσότερα παράπονα που διατυπώνουν έχουν σχέση με την ανάπτυξη της παραβατικότητας και της εγκληματικότητας λόγω της μαζικής παράνομης μετανάστευσης. Όπως μου είπε ένας κρεοπώλης με παρουσία δεκαετιών στη Βαρβάκειο Αγορά, έχει περιοριστεί η προσέλευση των γυναικών –οι οποίες παίρνουν και τις αποφάσεις σε ό,τι αφορά την κατανάλωση του νοικοκυριού– επειδή δεν αισθάνονται ασφαλείς σε ένα περιβάλλον όπου «θριαμβεύουν» οι τσαντάκηδες και οι πορτοφολάδες.
Οι περισσότεροι επαγγελματίες της Βαρβακείου τα έχουν και με τους «επαγγελματίες του συνδικαλισμού». Τους κατηγορούν ότι με τις συνεχείς κινητοποιήσεις, οι οποίες πραγματοποιούνται πλέον και τα Σάββατα, απομακρύνουν τον κόσμο από το κέντρο και εμποδίζουν τη λειτουργία της αγοράς.
Η προεκλογική επίσκεψή μου στη Βαρβάκειο, την Πέμπτη το πρωί, συνέπεσε χρονικά με την επίθεση του εκπροσώπου Τύπου της Χρυσής Αυγής κ. Κασιδιάρη κατά της κ. Δούρου του ΣΥΡΙΖΑ και της κ. Κανέλλη του ΚΚΕ κατά τη διάρκεια της εκπομπής του κ. Παπαδάκη στον ΑΝΤ1. Μου προκάλεσε εντύπωση ότι δεν ήταν λίγοι εκείνοι οι οποίοι αντιμετώπισαν με κατανόηση την έκρηξη βίας που εκδηλώθηκε από την πλευρά του κ. Κασιδιάρη. Η οικονομική και κοινωνική κρίση κάνει πολλούς συμπολίτες μας να ανέχονται φασίζουσες συμπεριφορές. Τέτοια φαινόμενα δεν αντιμετωπίζονται με φραστικές καταδίκες και επίδειξη δημοκρατικότητας ή πολιτικού καθωσπρεπισμού, αλλά με αλλαγή κυβερνητικής πολιτικής, ώστε να αμβλυνθούν οι ακραίες κοινωνικές καταστάσεις που οδηγούν στην ανάπτυξη ή και στην επιβράβευση ακραίων πολιτικών και κοινωνικών συμπεριφορών.
Φωκίωνος Νέγρη: Πτώση τζίρου και παραβατικότητα
Το προεκλογικό μου πέρασμα από τη Φωκίωνος Νέγρη ανέδειξε κι αυτό τη σύνδεση της κοινωνικής διάλυσης και της οικονομικής κρίσης. Οι καταστηματάρχες με τους οποίους μίλησα απέδωσαν την πτώση του τζίρου που δοκιμάζει τις αντοχές των επιχειρήσεών τους στην εισοδηματική λιτότητα, αλλά και στη μεγάλη αύξηση της παραβατικότητας και της εγκληματικότητας στην περιοχή. Το μεσημέρι οι παραγγελίες είναι περιορισμένες λόγω των οικονομικών δυσκολιών και το βράδυ η καταναλωτική συμπεριφορά προσδιορίζεται σε μεγάλο βαθμό από την ανασφάλεια που νιώθουν οι περαστικοί λόγω της δραστηριοποίησης οργανωμένων κυκλωμάτων παρανόμων.
Το γενικό συμπέρασμα είναι ότι χρειάζονται ολοκληρωμένες παρεμβάσεις στον οικονομικό και κοινωνικό τομέα προκειμένου να επιχειρηθεί η σταθεροποίηση της κατάστασης και στη συνέχεια η έξοδος από την κρίση. Οι επαγγελματίες που επένδυσαν στην περιοχή στη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας αισθάνονται εγκλωβισμένοι από το αρνητικό κοινωνικό και επιχειρηματικό περιβάλλον, ενώ οι πιο παλιοί προειδοποιούν ότι η απουσία κυβερνητικής, κρατικής πολιτικής σε ζητήματα όπως η παράνομη μετανάστευση και η αντιμετώπιση της παραβατικότητας και της εγκληματικότητας οδηγεί στην κοινωνική αποσύνθεση και τη δραματική υποβάθμιση μιας περιοχής που άλλοτε ήταν σημείο κοινωνικής και επαγγελματικής αναφοράς για τους κατοίκους της πρωτεύουσας.
Σε συνθήκες μεγάλης πολιτικής και κοινωνικής πίεσης οι συμπολίτες μας αντιδρούν με διαφορετικό τρόπο. Άλλοι θέλουν να έχουν οι πολιτικοί άμεση επαφή με το λαό στις γειτονιές και στους χώρους εργασίας, άλλοι δεν θέλουν να έχουν σχέση με πολιτικούς ή υποψήφιους πολιτικούς, ενώ υπερβολικές είναι σε αρκετές περιπτώσεις οι τοποθετήσεις τους για τα κόμματα και το πολιτικό σύστημα στο σύνολό του. Εντύπωση προκαλεί και η προσπάθεια να ερμηνευτεί η πολιτική πραγματικότητα στη βάση σύνθετων θεωριών, αρκετές από τις οποίες έχουν τονισμένη τη συνωμοτική διάσταση. Σε γενικές γραμμές, ο κόσμος νιώθει αβοήθητος, επειδή τον ξεπερνούν τα καθημερινά προβλήματα και δεν έχει εμπιστοσύνη στο πολιτικό και το διοικητικό σύστημα.
Τα στενά γύρω από τη Φωκίωνος Νέγρη έχουν μια εικόνα μεγάλης υποβάθμισης και υψηλής επικινδυνότητας. Δεν υπάρχει η στοιχειώδης κοινωνική συνοχή και η αγωνία των Ελλήνων ενώνεται με την απελπισία νόμιμων και παράνομων μεταναστών, για να δημιουργήσουν ένα εκρηκτικό, από κοινωνική και πολιτική άποψη, μείγμα.

Τα τελευταία οχυρά της οδού Πειραιώς
Στο τμήμα της οδού Πειραιώς που είναι κοντά στην πλατεία Ομονοίας ήρθα σε επαφή με τους επαγγελματίες και τους μικρομεσαίους που δίνουν μια δύσκολη μάχη οικονομικής επιβίωσης.
Περιστοιχίζονται από παράνομους μετανάστες, πανίσχυρα κυκλώματα παρεμπορίου, κλεπταποδόχους με μεγάλη οικονομική επιφάνεια, και δίνουν καθημερινά μάχη με την παραβατικότητα και την εγκληματικότητα. Όπως μου τόνισαν οι συνομιλητές μου, συχνά η απογευματινή ή βραδινή αποχώρηση από το χώρο εργασίας παίρνει χαρακτήρα καλά οργανωμένης «αστυνομικής» επιχείρησης, προκειμένου να προστατευτούν από τα κυκλώματα των παρανόμων που λειτουργούν ανεξέλεγκτα. Αποδίδουν την έλλειψη αποτελεσματικής αστυνόμευσης στη διοικητική αποσύνθεση του Δημοσίου ή και στη συμμετοχή ενός τμήματος της ΕΛ.ΑΣ. στα κυκλώματα των παρανόμων, με το αζημίωτο. Κατά την άποψή τους, η επιδείνωση του οικονομικού και κοινωνικού περιβάλλοντος καθιστά προβληματική ακόμα και τη λειτουργία των περιπτέρων. Οι περιπτεριούχοι έχουν να αντιμετωπίσουν από τα κυκλώματα του παρεμπορίου που διαθέτουν αφορολόγητα τσιγάρα μέχρι τις συχνές επιδρομές διάφορων παρανόμων στο εμπόρευμά τους.
Είναι τέτοια η απογοήτευση των επαγγελματιών και των μικρομεσαίων με την κατάσταση που επικρατεί στο κέντρο της πρωτεύουσας, ώστε θεωρούν την πολιτική του μνημονίου το μικρότερο κακό από αυτά που καλούνται να αντιμετωπίσουν σε καθημερινή βάση. Εκτιμούν ότι ο δήμαρχος Αθηναίων θα μπορούσε να πάρει πρωτοβουλία για την αναβάθμιση της περιοχής, ενώ δεν έχουν καμία εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση και στο κράτος, που έχουν τις περισσότερες αρμοδιότητες για την ανάπλαση περιοχών του ιστορικού κέντρου της Αθήνας.
Η επικοινωνία ενός υποψηφίου με τους πολίτες είναι πλέον εξαιρετικά δύσκολη, εφόσον οι περισσότεροι αισθάνονται την ανάγκη να καταγγείλουν τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και την έλλειψη αξιοπιστίας που χαρακτηρίζει το σύνολο του πολιτικού συστήματος. Η αναγνωρισιμότητα που μου έχει εξασφαλίσει η παρουσία μου στα ΜΜΕ για δεκαετίες ολόκληρες λειτουργεί σαν επικοινωνιακή, πολιτική ασπίδα προστασίας, δεν σημαίνει όμως ότι αυτοί που είναι πρόθυμοι να ακούσουν και να ανταλλάξουν απόψεις δεσμεύονται πολιτικά. Οι πολιτικές επιλογές είναι πολλές, η συμπεριφορά του εκλογικού σώματος χαρακτηρίζεται από μεγάλες και απότομες μεταβολές και η επιδείνωση της οικονομικής και κοινωνικής κατάστασης κάνει πολλούς συμπολίτες μας να αμφιβάλλουν για τα πάντα, ακόμη και για τον εαυτό τους. Ελπίζω ότι το προεκλογικό πέρασμά μου από περιοχές της Α΄ Αθηνών θα ενισχύσει την πολιτική μου προσπάθεια και θα βελτιώσει την εκλογική προοπτική του ΛΑΟΣ. Προς το παρόν, το μόνο βέβαιο είναι ότι με έκανε σοφότερο από δημοσιογραφική και πολιτική άποψη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου