Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


******************************************************
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

6 Ιουλίου 2012

Η ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΩΜΩΔΙΑ: "ΚΙ ΑΝ ΒΡΕΘΟΥΝ ...θα αφεθούν ελεύθεροι... ΚΑΙ ΠΑΛΙ"


 
Εξαφάνιση Μαζιώτη-Ρούπα: φόβοι της αστυνομίας για 4ο αντάρτικο πόλης
«Δεν έγινε "μάθημα" η υπόθεση Χριστόφορου Μαρίνου» λένε στην ΕΛ.ΑΣ
«Φοβόμαστε ότι σύντομα ο Νίκος Μαζιώτης και η σύντροφος του, αν δεν συλληφθούν, θα δημιουργήσουν μία νέα ένοπλη ομάδα που θα προχωρεί σε συχνές επιθέσεις, με αφορμή την οικονομική κρίση. Εκτιμούμε ότι ήδη έχουν προετοιμασθεί και θα βρουν πρόσφορο έδαφος λόγω της σημερινής πολιτικής και οικονομικής κατάστασης. Ισως αυτόν τον καιρό δημιουργείται ο 4ος κύκλος του ελληνικού αντάρτικου πόλης. Πρέπει να έχουν φύγει, από το σπίτι που έμεναν στα Εξάρχεια, πριν από δέκα ημέρες και ίσως σχεδίαζαν πολύ καιρό αυτή την ενέργειά τους. Στην περίπτωση της εξαφάνισής τους η ΕΛ.ΑΣ δεν διδάχθηκε τίποτα από την περίπτωση του αναρχικού Χριστόφορου Μαρίνου (κατηγορήθηκε για συμπλοκή στην Καλογρέζα το 1987), ο οποίος είχε αφεθεί ελεύθερος, λόγω παρέλευσης 18μηνου στις αρχές του 1989, και εξαφανίσθηκε. Βρέθηκε περίπου 2,5 χρονια αργότερα -τον Ιούλιο του 1991- στην Βουδαπέστη, από κλιμάκιο Ελλήνων αξιωματικών και της CIA, από την παρακολούθηση ενός τηλεφωνήματος _από περίπτερο_ που έκανε μια φίλη του. Τότε είχε αποφασισθεί να υπάρχει αυστηρή επιτήρηση των υπόπτων κατηγορούμενων-αντεξουσιαστών για ένοπλες επιθέσεις. Ομως κάτι τέτοιο εγκαταλείφθηκε και αποδείχθηκε ανέφικτο. Δεν μπορεί να υπάρχει παρουσία δεκάδων αστυνομικών στην περιοχή των Εξαρχείων για να επιτηρούν 13 κατηγορούμενους για συμμετοχή σε ένοπλες επιθέσεις που έχουν αφεθεί, την τελευταία διετία, ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Ομως ακόμη και αν εντοπισθεί ο Μαζιώτης και η σύντροφος του Πόλα Ρούπα θα κατηγορηθούν για το πλημμέλημα της παραβίασης των όρων προφυλάκισης και λόγω πάλι του 18μηνου θα αφεθούν ελεύθεροι...».
Σε αυτή την εκτίμηση προχώρησε μιλώντας προς «Το Βήμα» ανώτατο στέλεχος του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σχετικά με την υπόθεση εξαφάνισης των Νίκου Μαζιώτη και της συντρόφου του Πόλας Ρούπα οι οποίοι κατηγορούνται ως ηγετικά μέλη της οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας», που προχώρησε σε περίπου 20 ένοπλες επιθέσεις την περίοδο 2004-2010 και συνελήφθησαν ύστερα από μεγάλη επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας. Τα στελέχη του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη εκφράζουν τον έντονο προβληματισμό τους για την εξαφάνιση των δύο υποδίκων ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, την δυσφορία τους έχουν εκφράσει και αξιωματούχοι από τις ΗΠΑ και την Μ. Βρετανία.
Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ σημειώνουν ότι «αν αναλύσει κάποιος τις προσωπικές επιλογές και την δράση του Νίκου Μαζιώτη και της συντρόφου του, θα αντιληφθεί ότι θα επιμείνει στην συνέχιση της ένοπλης δράσης». Αλλωστε είναι γνωστό στις Αρχές η ευχέρεια του Μαζιώτη να βρίσκει κρυψώνες, να χρησιμοποιεί πλαστές ταυτότητες και να εξαϋλώνει τα ίχνη του.
Επισήμως την έρευνα για τον εντοπισμό των δύο άφαντων κατηγορούμενων για την υπόθεση του «Επαναστατικού Αγώνα», πραγματοποιεί το Τμήμα Αναζητήσεων της Ασφάλεια Αττικής που έχει την σχετική αρμοδιότητα. Ομως η εξαφάνιση των Μαζιώτη και Ρούπα έχει σημάνει συναγερμό στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και στην ΕΥΠ. Κρίσιμη θεωρείται η μαρτυρία ιδιώτη που φέρεται να φιλοξενούσε στα Εξάρχεια τους δυο αναζητούμενους. Ερευνες πραγματοποιούνται σε Αθήνα, Μεσσηνία, Κύθηρα, Μαγνησία, Θεσσαλονίκη και άλλα μέρη, όπου στο παρελθόν έδινε παρόν ο Νίκος Μαζιώτης. Ερευνάται ακόμη το ενδεχόμενο να έχει διαφύγει στο εξωτερικό.

Σημειώνεται ότι, όπως είχε προκύψει από παλαιότερες έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, ο Νίκος Μαζιώτης είχε ταξιδέψει στο παρελθόν στην Ιταλία, στο Μεξικό και σε χώρες της Μέσης Ανατολής. Παράλληλα έχει ενεργοποιηθεί το σύστημα τηλεφωνικών παρακολουθήσεων για να εντοπισθεί το «στίγμα» των δύο εξαφανισθέντων. Σημειώνεται ότι η δίκη του «Επαναστατικού Αγώνα» θα συνεχιστεί κανονικά με ωσεί παρόντες τους δύο αναζητούμενους. Σύμφωνα με νομικούς η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται τον Οκτώβριο.

Σε διαθεσιμότητα ο διοικητής του ΑΤ Εξαρχείων
Με απόφαση του υπαρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. τέθηκε σε διαθεσιμότητα ο διοικητής του Τμήματος Ασφαλείας Εξαρχείων.
Αφορμή στάθηκε το γεγονός ότι οι κατηγορούμενοι για συμμετοχή στον «Επαναστατικό Αγώνα»  Ν.Μαζιώτης και Π.Ρούπα δεν εμφανίστηκαν στο Τμήμα βάσει των περιοριστικών όρων που τους έχουν επιβληθεί.
Παράλληλα, με απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη και Δημόσιας Τάξης, Νίκου Δένδια διατάχθηκε ΕΔΕ.[ΚΑΤΗΝΤΗΣΕ ΠΛΕΟΝ ΑΣΤΕΙΟΤΗΣ, ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΕΡΙ 18ΜΗΝΟΥ, ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΔΕ-ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ]
Για το θέμα, η «Δράση» εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία σημειώνει:

«Έντονη ανησυχία υπάρχει για την πιθανή εξαφάνιση των Μαζιώτη και Ρούπα. Ελάχιστοι όμως ανησυχούν για το γεγονός ότι παρήλθαν 18 μήνες και οι ελληνικές δικαστικές αρχές δεν κατάφεραν να δικάσουν μια τόσο σοβαρή υπόθεση με αποτέλεσμα οι κατηγορούμενοι να κυκλοφορούν νομίμως ελεύθεροι.
» Πομφόλυγες λοιπόν οι βαρύγδουπες κατά καιρούς κυβερνητικές εξαγγελίες αλλά και οι δεσμεύσεις που έχουμε αναλάβει προς τη διεθνή κοινότητα. Η Δικαιοσύνη στην Ελλάδα κινείται με εξαιρετικά αργούς γραφειοκρατικούς ρυθμούς αδιαφορώντας για τις κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις της μη απονομής της.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου