Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


******************************************************
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

4 Ιουλίου 2012

“Δεν απαιτούμε-δεν επαιτούμε” η τακτική κυβέρνησης με τρόικα


“Δεν απαιτούμε-δεν επαιτούμε” η τακτική κυβέρνησης με τρόικα

Της Μαρίνας Μάνη

"Διερευνητική επαφή" χαρακτηρίζει το πρωθυπουργικό επιτελείο τη συνάντηση που θα έχει ο Αντώνης Σαμαράς με τους επικεφαλής της τρόικας αύριο το μεσημέρι στο Μαξίμου, παρόντος και του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Αμέσως μετά αναμένεται νέα συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών  προκειμένου να μπουν οι τελικές – και καθοριστικές – πινελιές στις προγραμματικές δηλώσεις που θα παρουσιάσει η κυβέρνηση την Παρασκευή στη Βουλή για να λάβει, τα μεσάνυχτα της Κυριακής, ψήφο εμπιστοσύνης.

Συνάντηση θα έχουν και σήμερα το πρωί οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί για την προετοιμασία των προγραμματικών δηλώσεων.

Επιβεβαιώνεται η τακτική step by step 

Προς επιβεβαίωση των χθεσινών πληροφοριών, τα στελέχη των τριών συγκυβερνώντων κομμάτων μιλούν  (ευθέως πια) για τακτική step by step όσον αφορά την περίφημη “αναδιαπραγμάτευση” με τους δανειστές. Ότι δηλαδή, αυτή η διαδικασία δεν θα ξεκινήσει άμεσα, αλλά αφού πρώτα η κυβέρνηση δώσει δείγματα γραφής στο τρίπτυχο αποκρατικοποιήσεις-μεταρρυθμίσεις- μείωση του δημόσιου τομέα, επί του οποίου δεν σημειώθηκε καμία πρόοδος τα προηγούμενα 2,5 χρόνια.

Και μόνο τότε – λένε – θα πέσουν  στο τραπέζι των συζητήσεων ζητήματα όπως εργασιακά και μισθολογικά, όχι ως "ανταλλάγματα", αλλά ως αναζήτηση τρόπων να βγει η Οικονομία από το τέλμα, καθώς για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά βυθίζεται στην ύφεση.  

"Με το σπαθί μας" η διαπραγμάτευση 

Η σχέση της κυβέρνησης με τους δανειστές δίνεται μέσα από το σλόγκαν “δεν απαιτούμε – δεν επαιτούμε”. Συνεργάτης του πρωθυπουργού μάλιστα σημειώνει πως θα επιχειρηθεί πλειοδοσία αποφάσεων γύρω από το παραπάνω τρίπτυχο, για να περάσει η χώρα το μήνυμα πως δεν υλοποιεί ένα πρόγραμμα “με τσιγκουνιές επειδή υποχρεούται να το κάνει”, αλλά διότι αυτό πιστεύει (σ.σ. η κυβέρνηση) ότι είναι το διαβατήριο για την έξοδο από την κρίση. Και μόνο τότε “θα δικαιούται να ζητήσει δίκαιη μεταχείρηση από τους δανειστές”...

Με αυτό το σκεπτικό, ακόμη και το βασικό αίτημα για επιμήκυνση του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής (κατά ένα ή και δύο έτη) θα διατυπωθεί (επισήμως) “αργότερα”, όπως και το έτερο αίτημα να ισχύσουν και για τη χώρα οι αποφάσεις της τελευταίας Συνόδου Κορυφής για την ανακεφαλοποίηση των Τραπεζών χωρίς επιβάρυνση του δημόσιου χρέους.

Μία πρώτη γεύση, πάντως, από τις συζητήσεις με την τρόικα και από τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, δόθηκε το τελευταίο διήμερο, κατά τις συναντήσεις υπουργών με τον επικεφαλής της Task Force Χορστ Ράιχενμπαχ – αλλά και από τις ομιλίες τους στο συνέδριο του Economist.

Σηκώνουν άγκυρα στα λιμάνια Πειραιά-Θεσσαλονίκης 

Ο υπουργός Ναυτιλίας Κώστας Μουσουρούλης επιβεβαίωσε ότι με τον κ. Ράιχενμπαχ συζήτησαν (προχθές) τις αποκρατικοποιήσεις λιμανιών (ή “ιδιωτικοποιήσεις μέσω παραχωρήσεων δραστηριοτήτων” όπως προτιμά ο ίδιος να λέει), σημειώνοντας ότι σε αυτή τη φάση το ενδιαφέρον στρέφεται σε Πειραιά και Θεσσαλονίκη.

Το Δημόσιο θα επιστρέψει οφειλές “με το μαλακό”

Αντίστοιχα, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονιμικών (αρμόδιος για τις δαπάνες) Χρήστος Σταϊκούρας ανήγγειλε την πρόθεση της κυβέρνησης να επιστραφεί, εντός του 2012, στους ιδιώτες ένα σημαντικό τμήμα από τα ποσά που τους οφείλει το Δημόσιο (σ.σ. 6, 5 δις ευρώ χωρίς τα 3 δις από ΦΠΑ). Κατά τον κ.Σταϊκούρα, οι εν λόγω επιστροφές συμπεριλαμβάνονται στις επόμενες δανειακές δόσεις και, επομένως, το πρόγραμμα πρέπει να κυλήσει ομαλά για να δοθούν – κανονικά και στην ώρα τους.

“Γαλάζια” εφεδρεία αντί απολύσεων 
Οσο για τις απολύσεις στο Δημόσιο; Ο αρμόδιος υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης (σ.σ. προτάθηκε από τον Φ. Κουβέλη) απέρριψε και δημοσίως χθες την μνημονιακή υποχρέωση για 15.000 απολύσεις μέχρι το τέλος του έτου, αντιπροτείνοντας αξιολόγηση του προσωπικού και μετατάξεις. Επ΄αυτού, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Κουβέλης “δεν θα έβλεπε αρνητικά” και την εκδοχή της εφεδρείας για όσους υπαλλήλους "περισσέψουν" από τις καταργήσεις-συγχωνεύσεις οργανισμών, υπό την προϋπόθεση ότι θα πρόκειται για το  ("γενναιόδωρο") καθεστώς που έχει προτείνει η ΝΔ και όχι εκείνο που συζητήθηκε επί κυβέρνησης Παπαδήμου. 

Ορκωμοσίες 

Όσο για τις εκκρεμότητες που άφησε η ανάρρωση του κ. Σαμαρά; Αύριο αναμένεται να ορκισθεί υπουργός Οικονομικών ο κ. Στουρνάρας. Και όχι μόνο; Μαζί του θα ορκισθεί υφυπουργός Επικρατείας ο κυβερνητικός επίτροπος Σίμος Κεδίκογλου και υφυπουργός Εξωτερικών για τον απόδημο ελληνισμό ο "γαλάζιος" Κώστας Τσιάρας. Και οι δύο αυτές θέσεις είναι καινούργιες, ανεβάζοντας τον αριθμό των μελών της κυβέρνησης στους 41 – μαζί με τον πρωθυπουργό. 
Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου