Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


******************************************************
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

30 Αυγούστου 2012

Η ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΩΣ ΤΟΥ ΚΑΚΟΜΟΙΡΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ !


ΙΔΟΥ ΤΙ ΕΛΕΓΑΝ ΚΑΙ ΞΑΝΑΛΕΓΑΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ (ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΕΣ ΠΟΥ ΕΠΙ 2.5 ΕΤΗ ΤΟ ΣτΕ ΔΕΝ ΕΚΔΙΔΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΙΝ ΤΟΥ) ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ-ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ, ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΡΙΝ ΚΑΘΕ ΝΕΑ ΚΑΤΑΚΡΕΟΥΡΓΗΣΙ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ! ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ ΤΟΥ '10, ΑΠΡΙΛΙΟΣ ΤΟΥ '11, ΑΠΡΙΛΙΟΣ ΤΟΥ '12, ΚΑΙ ΤΙ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΑΚΟΜΗ! 
Η ΑΠΟΨΙΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΙΣ ΚΑΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΟΣΟΔΟΥ ΣΤΗΝ Ε.Ε./ΟΝΕ, ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΠΛΕΟΝ ΠΛΗΡΩΣ ΑΠΟΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΜΕΝΑ!
Παν. Μαρίνης
------------------------------------------------------

Συνέντευξη Πρωθυπουργού Γιώργου Α. Παπανδρέου στην εκπομπή του BBC «Hardtalk»

18-11-2010 | 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ
Αθήνα, 18 Νοεμβρίου 2010
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ STEPHEN SACKUR
(Τετάρτη 17 Νοεμβρίου)
Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ:  Ήλθα στην εξουσία, για να σώσω την Ελλάδα από τη χρεοκοπία. Υπήρξα απόλυτα ειλικρινής και γι’ αυτό ο λαός εξακολουθεί να υποστηρίζει αυτή την Κυβέρνηση και το έργο της. Υπήρξα απόλυτα ειλικρινής και ανοικτός.
Χρειάστηκε να λάβουμε  επώδυνα μέτρα. Υπήρξε ιδιαίτερα δύσκολο για μένα, κυρίως από ιδεολογική άποψη επειδή, ως σοσιαλιστής, αναγκάστηκα να προβώ σε περικοπές μισθών και συντάξεων, ιδιαίτερα των ανθρώπων που δεν ήταν υπεύθυνοι για την κρίση.
Έπρεπε να χειριστώ αυτή την κρίση, μια μεγάλη κρίση που αντιμετώπιζε η χώρα μου, τη μεγαλύτερη της τελευταίας τριακονταετίας.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Υπήρξατε όμως ειλικρινής με τον Ελληνικό λαό; Τους είπατε πόσο οδυνηρή είναι η κατάσταση και πόσο θα κρατήσει η κρίση;
Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Υπήρξα απόλυτα ειλικρινής με τον Ελληνικό λαό και…
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:  Αλλά ο Ελληνικός λαός έχει δικαίωμα να γνωρίζει, έτσι δεν είναι; Πόσος χρόνος πιστεύετε ότι θα σας χρειαστεί για να αποπληρώσετε το χρέος;
Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ:  Ο Ελληνικός λαός υποστήριξε αυτά τα σκληρά μέτρα. Δέχτηκε το πλήγμα, επειδή πιστεύει ότι μπορούμε να βγούμε από αυτή την κατάσταση.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Με κάθε σεβασμό, κύριε Πρωθυπουργέ, επιτρέψτε μου να πω ότι εδώ τίθεται το θέμα αξιοπιστίας, που είναι η καρδιά του προβλήματος. O Ελληνικός λαός έχει ήδη δεχτεί το πλήγμα. Ας δούμε τα γεγονότα. Έχουμε μια οικονομία, που ειλικρινά φαίνεται σαν να έχει πνιγεί. Η ανεργία πλησιάζει το 13%, ένας στους τρεις νέους είναι άνεργος. Ο οικοδομικός κλάδος παρουσιάζει πτώση 25%. Ακούγεται ότι 1.500 επιχειρήσεις έχουν μετεγκατασταθεί στο εξωτερικό και μία στις πέντε μικρές επιχειρήσεις βρίσκονται στα πρόθυρα του κλεισίματος. Τα συνδικάτα μιλάνε για μαζικές κινητοποιήσεις, τους επόμενους μήνες.
Αυτή είναι η πραγματικότητα. Είχατε πει στον Ελληνικό λαό ότι  δεν θα τον επιβαρύνατε περισσότερο, βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα. Ωστόσο, πριν από δυο μέρες, είπατε επίσης στον Ελληνικό λαό ότι θα γίνουν κι άλλες περικοπές, ως αποτέλεσμα του προϋπολογισμού, τον οποίο θα παρουσιάσετε σύντομα.
Πώς σας βλέπει λοιπόν τώρα ο Ελληνικός λαός, ως αξιόπιστο  ηγέτη;

Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
:  Αυτό που είπα είναι ότι δεν θα υπάρξουν άλλα επώδυνα μέτρα, όπως περικοπές μισθών και συντάξεων. Αλλά ότι θα μειώσουμε το έλλειμμα, με τον περιορισμό της σπατάλης.

----------------------------------------------------------

Συνέντευξη Δ. Κουσελά, Υφυπουργού Οικονομικών στην Εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» και στον δημοσιογράφο Γιώργο Παπαδάκη

01 | 04 | 2011
Δ. ΚΟΥΣΕΛΑΣ: Κύριε Παπαδάκη, για άλλους η πρωταπριλιά ήταν κάθε μέρα. Εμείς από την αρχή συνηθίσαμε να λέμε την αλήθεια και θα τη λέμε, γιατί η αλήθεια είναι όπλο μας. Άλλωστε, το ότι από τώρα σχεδιάζουμε την πορεία της οικονομίας μέχρι και το 2015 χωρίς να φοβόμαστε το πολιτικό κόστος, τι σημαίνει; Σημαίνει ότι δεν έχουμε στο τσεπάκι μας κάποια μέτρα, τα οποία θα τα βγάλουμε αύριο- μεθαύριο ή μετά τις εκλογές. Γιατί αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η πορεία της χώρας, είναι η σωτηρία της, η έξοδός της από την κρίση.

Γ. ΒΑΡΕΜΕΝΟΣ: Να πω κάτι: Εσείς στο Υπουργείο Οικονομικών δε λέγατε ότι δε θα ξαναληφθούν ποτέ νέα μέτρα; Μάλιστα ο αρμόδιος Υπουργός έχει πει ότι «δε θα είμαι εγώ τουλάχιστον»..

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ο κ. Κουσελάς δεν τα έχει πει αυτά, τα έχει πει ο κ. Παπακωνσταντίνου. Ο κ. Παπακωνσταντίνου λοιπόν διαψεύδει τον εαυτό του σχεδόν κάθε μέρα.

Δ. ΚΟΥΣΕΛΑΣ: Έχουμε πει και το ξαναλέω και το τονίζω σήμερα ότι δεν θα προχωρήσουμε σε οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων.

---------------------------------------------------------------------

Παπακωνσταντίνου: Μέτρα 23 δισ. ευρώ ώς το 2015

Ο υπουργός επανέλαβε την πάγια θέση της κυβέρνησης ότι δεν θα υπάρξει μείωση μισθών και συντάξεων ή οριζόντιες περικοπές
13/04/2011

13/04/2011 | 07:37Τελευταία Ενημέρωση: 07:37 13/04/2011

Μέτρα, συνολικού ύψους 23 δισεκατομμυρίων ευρώ θα περιλαμβάνει το μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πρόγραμμα για την τετραετία 2012 - 2015, όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου στο ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ. 

Το ύψος του μεσοπρόθεσμου δημοσιονομικού προγράμματος είχε αρχικά προϋπολογιστεί στα 22 δισ. ευρώ, ενώ θα κατατεθεί ώς τις 16 Μαΐου και θα ψηφιστεί στις αρχές Ιουνίου. 

Ο κ. Παπακωνσταντινου διαβεβαίωσε για ακόμα μια φορά ότι δεν θα υπάρξει μείωση μισθών και συντάξεων ή οριζόντιες περικοπές. 

Ο υπουργός επανέλαβε ακόμη στο ΚΤΕ Οικονομικών την πάγια θέση της κυβέρνησης ότι δεν θα υπάρξει μείωση μισθών και συντάξεων ή οριζόντιες περικοπές.
http://www.skai.gr/news/finance/article/167098/papakonstadinou-metra-23-dis-euro-os-to-2015/ 
-----------------------------------------------------------

Κουτρουμάνης: "Τέλος οι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις"


Σε συνέντευξη του στο ραδιόφωνο του Βήματος ο Υπουργός Εργασίας ,Γιώργος Κουτρουμάνης, δήλωσε ότι δεν θα υπάρξουν επιπλέον περικοπές σε μισθούς και συντάξεις μετά τις 10 Ιουνίου εφόσον  εφαρμοστεί από την  κυβέρνηση που θα προκύψει την 6η Μαΐου σχέδιο περικοπών των δαπανών.
Τόνισε ότι μπορεί να αποφευχθούν  νέες μειώσεις  και ότι οι πόροι για το ασφαλιστικό σύστημα μπορούν να εξοικονομηθούν από τομείς που υπάρχει ακόμα περιθώριο λόγω αδιαφάνειας και σπατάλης.
Σημείωσε  ο κ. Κουτρουμάνης ότι μέχρι το τέλος του 2012 αναμένεται    να μειωθούν  οι δαπάνες κατά 1,3 δις ευρώ, δηλώνοντας χαρακτηριστικά : «Έχουμε επιτύχει το 75% του στόχου ».
Star.gr

------------------------------------------------------------------------


Σαμαράς: «Τέλος στις οριζόντιες περικοπές στις συντάξεις»

Σαμαράς: «Τέλος στις οριζόντιες περικοπές στις συντάξεις»
28/04/2012,  
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, στο Εργατικό Κέντρο Αλμυρού στο Βόλο, τόνισε την ανάγκη απενοχοποίησης των επενδύσεων και πως πρέπει να ξαναέρθουν οι επενδύσεις στην Ελλάδα.


Ιδιαίτερη σημασία έδωσε στο ότι πρέπει να σταματήσουν οι οριζόντιες περικοπές στις συντάξεις, ενώ επεσήμανε πως πρέπει να αναγνωριστεί το σθένος των Ελλήνων πολιτών.

------------------------------------

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου