Ἐγὼ τώρα ἐξαπλώνω ἰσχυρὰν δεξιὰν καὶ τὴν ἄτιμον σφίγγω πλεξίδα τῶν τυράννων δολιοφρόνων . . . . καίω τῆς δεισιδαιμονίας τὸ βαρὺ βάκτρον. [Ἀν. Κάλβος]


******************************************************
****************************************************************************************************************************************
****************************************************************************************************************************************

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.

ΑΙΘΗΡ ΜΕΝ ΨΥΧΑΣ ΥΠΕΔΕΞΑΤΟ… 810 σελίδες, μεγέθους Α4.
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

****************************************************************************************************************************************

TO SALUTO LA ROMANA

TO SALUTO  LA ROMANA
ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
****************************************************************************************************************************************

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΠΟΔΕΙΞΙΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΕΩΣ ΤΩΝ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

ΕΥΡΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΟΣΟΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗΝ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑΣ ΟΣΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑ ΜΙΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΙΝ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΚΛΥΣΜΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΝΕΥΡΕΣΙΣ ΤΟΥ ΜΟΜΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ! ΙΔΕ:
Οι γίγαντες της Αιγύπτου – Ανήκε κάποτε το δάχτυλο αυτό σε ένα «μυθικό» γίγαντα
=============================================

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

.

.
κλικ στην εικόνα

25 Σεπτεμβρίου 2012

Ιδού η επιστολή- όνειδος που σταμάτησε την διάνοιξη της αντιαρματικής τάφρου!

ΠΑΤΡΙΩΤΗ!!! ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΤΗΝ ΚΕΡΚΟΠΟΡΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ?? ΕΛΕΓΞΕ ΤΟΥΣ!!! ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ΤΟΥΣ!!! ΜΙΛΑ ΚΑΘΑΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΙΝΗΤΡΑ ΤΟΥΣ!!! ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΤΟΥΣ!!! ΔΙΟΤΙ ΑΛΛΟΙΩΣ, ΑΔΙΚΩΣ ΜΕΤΑ ΘΑ ΘΡΗΝΗΣ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΕΧΑΣΕΣ!!!
------------------------------
Ιδού η επιστολή- όνειδος που σταμάτησε την διάνοιξη της αντιαρματικής τάφρου!

Την πρωτοφανής εμπνεύσως και περίεργων σκοπιμοτήτων επιστολή του δημάρχου ΣουφλίουΕυάγγελου Πουλιλιού με την οποία ζητούσε να ανασταλεί και να ματαιωθεί το τεράστιας εθνικής σημασίας έργο της αντιαρματικής τάφρου στο νομό Έβρου κατά μήκους του ποταμού που χωρίζει την Ελλάδα από την Τουρκία, φέρνει σήμερα στην δημοσιότητα το defencenet.gr.
Ένα  έγγραφο το οποίο καταδεικνύει με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο πώς τα τοπικά μικροσυμφέροντα τίθενται πάνω από τον ύψιστο σκοπό, αυτόν της άμυνας της χώρας.
Στην επιστολή ζητείται  χωρίς περιστροφές αλλά και με αρκετή δόση θρασύτητας η άμεση παύση των εργασιών της αντιαρματικής τάφρου στον Έβρο!
Όπως μπορείτε να διαβάσετε στο κείμενο του Δημάρχου Σουφλίου υποτίθεται ότι "φορείς και αγρότες της περιοχής διαμαρτύρονται" για άγνωστους στην ουσία λόγους στην κατασκευή ενός έργου που όχι τυχαία δεν αναφέρεται ως «αντιαρματικό», όπως και είναι, αντίθετα αποκαλείται ως «αποστραγγιστικό» και μόνο. Μήπως ο δήμαρχος του Σουφλίου, νομίζει ότι το Μηχανικό που δίνει τιτάνιο αγώνα για το ετοιμάσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, είναι υπηρεσία του υπουργείου Γεωργίας;
Η μόνη αιτιολόγηση που παρατίθεται στο τέλος του εγγράφου είναι το απίστευτο που χαρακτηρίζεται  «μορφολογία του εδάφους που απαγορεύει την υλοποίηση του έργου»! Λες και ο δήμος γνωρίζει αν είναι κατάλληλη η μορφολογία του εδάφους και δεν το γνωρίζει ο Στρατός και ειδικότερα το Μηχανικό.
Με άλλα λόγια ένα έργο που έχει ξεκινήσει το Μηχανικό βάσει μελέτης κρίνεται από τον δήμο ως μη εκτελέσιμο γιατί… έτσι έκριναν οι τοπικοί παράγοντες της περιοχής. Φοβερά πράγματα! 
Καμία σοβαρή αιτιολογία, καμία επιχειρηματολογία για ένα έργο το οποίο πρώτα και κατά κύριο λόγο προορίζεται για τους ίδιους του κατοίκους της περιοχής.
Image
Αυτό γιατί εκτός της αυταπόδεικτης αμυντικής του υπόστασης το έργο της αντιαρματικής τάφρου προσφέρει παράλληλα προστασία των αγροτικών περιοχών από πλημμύρες, ενώ παρέχεται πλούσια αρδευτική παροχή στους αγρότες που επίσης εμπλουτίζουν τα χωράφια τους με γόνιμα εδάφη που τους παρέχονται από τις εκσκαφές.
Ταυτόχρονα όμως συνιστά και σημαντικό αποτρεπτικό παράγοντα στην είσοδο λαθρομεταναστών στον Έβρο, ένα πρόβλημα για το οποίο διαμαρτύρονται επίσης οι τοπικοί φορείς!
Και όμως ο δήμαρχος Σουφλίου παρά την πολλαπλή χρησιμότητα της τάφρου θεωρεί ότι για λόγους μορφολογίας του εδάφους αυτό πρέπει να διακοπεί καλώντας μάλιστα τις αρμόδιες αρχές να προβούν στις απαιτούμενες ενέργειες.

Διαβάστε την επιστολή στο ΓΕΣ του Δήμου Σουφλίου:
ΘΕΜΑ: Κατασκευή αποστραγγιστικής τάφρου
Εδώ και αρκετό καιρό σχεδιάζεται από το Γενικό Επιτελείο Στρατού και σε ορισμένες περιοχές της παρέβριας  ζώνης έχει ήδη ξεκινήσει, το έργο κατασκευής της αποστραγγιστικής τάφρου.
Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σουφλίου της 7ης Αυγούστου 2012 έπειτα από την εκδήλωση έντονου προβληματισμού αγροτικών κυρίως φορέων της περιοχής μας τέθηκε προς συζήτηση το θέμα της κατασκευής της αποστραγγιστικής τάφρου.
Όλοι οι φορείς που παραβρέθηκαν στη συνεδρίαση, ήτοι ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Σουφλίου, οι Πρόεδροι όλων των Τ.Ο.Ε.Β. της επικράτειας του Δήμου Σουφλίου, οι εκπρόσωποι των αγροτών κατοίκων του Δήμου Σουφλίου δήλωσαν τη δυσαρέσκειά τους για το σχεδιασμό της αποστραγγιστικής τάφρου στα όρια του Δήμου Σουφλίου και την άρνησή τους στο θέμα της επίταξης των αγροτεμαχίων τους για το σκοπό αυτό.
Λαμβάνοντας υπόψη μας την απόλυτα δικαιολογημένη στάση των αγροτών μας, καθώς και τα δύο υπό εξέλιξη μεγάλα έργα που πραγματοποιούνται στην περιοχή του Δήμου Σουφλίου, ήτοι α) τη χάραξη και κατασκευή της νέας παράκαμψης της ΕΓΝΑΝΤΙΑΣ οδού και β) την κατασκευή του έργου «Μετατόπιση σιδηροδρομικής γραμμής εκτός ορίων οικισμού Δήμου Σουφλίου», καθώς επίσης και την ομόφωνη γνώμη των μελών του Δημοτικού μας Συμβουλίου, σας γνωστοποιούμε ότι η επίσημη θέση του Δήμου Σουφλίου για την κατασκευή της αποστραγγιστικής τάφρου είναι αρνητική.
Η μορφολογία του εδάφους σε όλη την έκταση του κάμπου στα όρια του Δήμου Σουφλίου απαγορεύει την υλοποίηση αυτού του έργου και επιβάλλει την παύση όλων των εργασιών.
Παρακαλούμε να επανεξετάσετε το θέμα και να προβείτε στις απαιτούμενες ενέργειες.
Ο Δήμαρχος Σουφλίου
Ευάγγελος Πουλιλιός

 Υπενθυμίζεται ότι η αντιαρματική τάφρος με πλάτος στέψης 30-35 μέτρων βάθος 7 μέτρα, ύψος αναχώματος 7 μέτρα και εκτιμώμενη χωρητικότητα νερού με πλήρη πλήρωση 27.230.000 κμ αποτελεί μία χαμηλού κόστους λύση, δεδομένου ότι κατασκευάζεται από τον ΕΣ,  για την εξουδετέρωση των τουρκικών αρματικών και μηχανοκίνητων μονάδων.
Και όμως ο Δήμος Σουφλίου αντί να επικροτεί το έργο διατυπώνει αίτημα για την διακοπή του.
Εάν έτσι βλέπουν την άμυνα της χώρας, είτε από τον τουρκικό Στρατό είτε από τις ορδές των λαθρομεταναστών οι ίδιοι που αντιμετωπίζουν την απειλή αυτή, πραγματικά φοβόμαστε να αναρωτηθούμε πως θα την βλέπουν κάποιοι καρεκλοκένταυροι της εξουσίας  εκατοντάδες χιλιόμετρα πιο μακριά στην Αθήνα.
Ένα πραγματικά ανησυχητικό σημάδι για το πόσο βαθιά έχει προχωρήσει η σήψη και η έλλειψη παιδείας ασφάλειας ακόμα και στους ακρίτες...
Image
Image
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου